Üniversite Okumak Mantıklı Mı? | Düz Muhabbet 6

  Рет қаралды 753

Fatih Marchal

Fatih Marchal

Жыл бұрын

"Üniversite neden okunmamalı?" sorusuyla yola çıktığımız bu bölümümüzde, üniversiteye hangi beklentilerle gidersek daha verimli bir süreç geçirebileceğimizi, hangi düşünce yapısında olursak üniversitenin bize fayda sağlayamayacağını konuştuk.
Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz!

Пікірлер: 17
@cetinengin-ey9lc
@cetinengin-ey9lc 4 күн бұрын
Ne okumakla ne üretmekle ne de zanaatla zengin olunuyor.O kadar vasıflı insan var kiminin cesareti yok kiminin sermayesi.O kadar vasıfsız insan var kimi sermayesi ile yapıyor kiminin sermayesi az ama bırakmıyor peşini onu alıyor onu satıyor en sonunda iyi para kazanan bir esnaf olmayı başarıyor.En güzel okul Tahtakale,Kapalıçarşı,Eminönü ticaretin döndüğü yerler.Keşke okul yerine oralara gidebilseydik öğrenebilseydik ne nerede ucuza alınır pahalıya satılır zengin olmuştuk.Hep Zuckerberg Bezos bunlara gerek yok illa holding sahibi olmamıza gerek yok iyi paralar kazanan bir kasap bir manav bir dolmuşçu esnaf kobi falan olsak yeter.Videolara bakıyorum hep Bezos hisse senedi falan filan.Mahallemin bakkalı Ali efendi gibi olsak fena mı.Adamın apartmanı var tarlası var arsası var ve bunları bakkallıkla yaptı.O kadar çok örnekler varki.Gençlere hep en altı ve en üstü gösteriyorlar amaç en üste ulaşmak zorunda hissedip ulaşamayacaklarını anlayınca en altta kalmaya razı etmek.Halbuki yüzbinlerce esnaf kobi var gayet güzel hayatlar yaşıyorlar.Onlar gibi olmanın yolu öğretilmeli bence.
@OmerFarukOzbaysar
@OmerFarukOzbaysar Жыл бұрын
Videonun ortalarında muhabbet gençler iş beğenmiyora kayacak diye çok korktum. Ancak akademinin değişmesi ve düzeltilmesi ile ilgili görüşlerinizi paylaştığınız bir videoyu izlemek şahsen çok isterim.
@FatihMarchal
@FatihMarchal Жыл бұрын
Gençler iş beğenmemekte çok ta haksız sayılmazlar sanki. Bonus video olarak paylaşmak istediğim bir kısımda sanırım akademiyi konuştuk emin olmamakla beraber. Bakalım, o kısmı paylaşınca tatmin olmazsan yine yorumlarda buluşuruz ;)
@apearllw
@apearllw Жыл бұрын
Bu video ile sizi iyi ki keşfetmişim. Video da üzerinde durduğunuz konular ve kendi hayatınızdan örnekler vermeniz benim gibi liseli biri için çok yardımcı oldu. Sizlere çok teşekkür ediyorum ve böyle başka konular üzerinden konuştuğunuz videoları görmeyi umuyorum.
@FatihMarchal
@FatihMarchal Жыл бұрын
En ufak bir faydamız bile dokunduysa ne mutlu bize gerçekten 😊 Eğer henüz lisedeyseniz birçok kişinin tecrübesini dinleyin, kendi isteklerinizi de göz önünde bulundurarak bir süzgeçten geçirin ve sonunda içinizden geçen neyse onu yapın. Şunu asla aklınızdan çıkarmayın derim nacizane, hayat sizin hayatınız ve bir sınavdan ibaret değil. Nereye yerleşirseniz yerleşin üniversitede her zaman kendinizi en iyi nasıl geliştirebileceğinize bakın. Hayatı yaşamayı da ihmal etmeyin. Giden günler geri gelmiyor, kalan günlerse bembeyaz bir sayfa gibi önünüzde iyisiyle kötüsüyle karalanmayı bekliyor. Hayatınızın size bol başarı ve huzur getirmesi dileğiyle…
@apearllw
@apearllw Жыл бұрын
@@FatihMarchal ne kadar güzel yazmışsınız. İyi dilekleriniz ve bana yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim :)
@FatihMarchal
@FatihMarchal Жыл бұрын
Estağfurullah, yol göstermek asla haddime değil, kimsenin de olmasın zaten :) Her adımını kendi süzgecinden geçirip al ki ne kimseye minnet duy ne kimseyi suçla. Hayatta hata yapmak ta var başarmak ta. Bazen lise yıllarında bu sınav sistemi yüzünden çok baskı oluşturuluyor öğrencilerin üzerinde. Tanıdığım insanların çoğu okulunu okuduğu işi yapmıyor. O yüzden günün sonunda gerçekten haddime olmadan verebileceğim tek tavsiye her koşulda kendini geliştirmeye bak. Su akar yatağını bulur :)
@apearllw
@apearllw Жыл бұрын
​@@FatihMarchaltekrardan çok teşekkür ederim benim için gerçekten bunları duymak çok güzel bir şey
@sumeyyecobann
@sumeyyecobann Жыл бұрын
youtube'da ana sayfayı kaydırırken karşıma çıktı video, açıkçası ilk başta bahsettiğiniz gibi üniversite okuyacağınıza gidin yazılım öğrenin, e ticaret yapın tarzı bir şey söylenecek ön yargısı ile açmıştım videoyu biraz da bunu izleyip hak vermeyeyim demiştim ahshsha ama çok şükür ki ben haksız çıktım. okunacak bölüm de muhakkak önemlidir ama sanırım üniversite faktörü insana biraz daha fazla şey katıyor ama on sekiz yaşındayken bunu düşünebilen %1'lik kesimden elbette değildim. daha doğrusu hiçbir beklentisi hedefi olmadan şu bölüm mü geliyor tamam yazalım okuyalım modundaydım, beş yıl boyunca tamam bu yıl kesin bırakıyorum diyerek bitirdim okulu, bir daha fakültenin önünden geçen salaktır diyerek mezun oldum yetmedi bir de yüksek lisansa başladım. bölümü sevmediğimden değil, bölüm doğru ama üniversite yanlışmış diyelim tabi umarım bu noktada ben de doğru insan olabiliyorumdur ahahsha tüm bu gereksiz bilgilerden sonra arkadaşlarla bir masa etrafında oturup yaptığımız bir sohbet samimiyetindeki video için teşekkür etmek için yazmaya başlamıştım aslında bu yorumu, abone oldum ve eski videoları izlemeye gidiyorum, tekrar teşekkürler 🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️
@FatihMarchal
@FatihMarchal Жыл бұрын
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Her zaman olduğu gibi kurgularken “ah şunu da diyeydim, bunu da diyeydim” diye hayıflandım. Esasında her şey kendine bir şeyler katmakla alakalı. Elbette sosyal imkanları bol olan, kulüpleri işlevsel olan ve fayda sağlayan, öğrencileri görece daha entelektüel olan bir okulda olmak bir artıdır. Ancak 18 yaşında insan sizin de dediğiniz gibi bunun bilincinde olmayabiliyor veya puanı yeten yere gitmek durumunda kalabiliyor. Özünde anlattığımız şey kişinin kendini dersler dışında da geliştirmesiyle alakalı. Bunu her yerde yapabilir insan. Gerek çok okuyarak, gerek okul harici kulüp, etkinlik gibi şeylerle, yahut fazlaca gezerek veya peşinden tutkuyla gidecek hobiler edinerek. Bence mesele insanın eksiklerini görüp kendini o konularda geliştirmesi. Çevrenizde çok okuyan, çok bilgili veya enstrüman çalan, sinemadan iyi anlayan vs insanlarla çevrili olduğunuz zaman eksiklerini görme serüveni daha doğalından oluşuyor ama artık fazlasıyla global bir dünyada yaşıyoruz. İnternette tükettiğimiz içeriklerin kalitesi bile belki bu daha önce saydıklarımın önüne geçmiştir. Bizi bilmeyen biri olarak videoyu izleyip bir de yorum yapmış olmanız ayrıca mutlu etti beni, tekrar teşekkür eder, akademik hayatınızda başarılar dilerim.
@sumeyyecobann
@sumeyyecobann Жыл бұрын
@@FatihMarchal kesinlikle mühim olan kişinin kendisini geliştirmek için attığı o küçük adımlar ya da daha önemlisi içinde böyle bir isteğin var olması. dediğiniz gibi artık internet sayesinde arzuladığımız çevreyi kendimiz için bir nebze de olsa inşa edebiliyoruz, insan en yakınındaki beş kişinin ortalamasıdır gibi bir söz vardı artık yavaş yavaş sosyal medyada takip ettiğimiz beş hesabın ortalamasına dönüşmeye de başlıyoruz. düz muhabbet serinizin ilk iki videosunu izledim az önce bu işe başlama motivasyonunuz da çok hoş çünkü insan bir şey ürettiği zaman eğer bu noktada bir paylaşımda bulunacaksa yakın çevresinden ziyade belki hiç tanımadığı başka insanlardan oluşan ama bazı noktalarda fikir ayrılıkları olsa da benzer kafa yapısına sahip insanlarla paylaşmak istiyor. ve bu paylaşım işi sizlerin de söylemiş olduğu gibi kişiyi kesinlikle başladığı noktadan ileriye taşıyor ve bu ilerlemeyi görmek de başlı başına bir kişisel içsel bir motivasyon sebebi. birkaç yıl önce ben de benzer sebeplerle bir blog hesabı açmıştım yazılar paylaşıyordum ve kıyasladığım zaman aman aman bir okuyucu kitlem olmamasına rağmen yazma şeklimdeki o ilerlemeyi görmek beni motive ediyor ve mutlu hissettiriyor. farklı da olsa bir noktada benzer süreçleri yaşadığım birilerinin olduğunu görmek de beni mutlu etti, serinin devamını bekliyor olacağım :)
@zafer1752
@zafer1752 Жыл бұрын
🎉
@HamraUzun
@HamraUzun Жыл бұрын
Bence üniversite tamamen onun dışında ne yaptığınla ilgili. ✨
@FatihMarchal
@FatihMarchal Жыл бұрын
Tam olarak aynı fikirdeyiz 👌🏻 Bu yüzden videoda defalarca saydığım, çıkışında meslek sahibi olunan ve puanına göre yerleşilen bölümlere gidecek kişiler dışında herkesin bölümünden çok üniversiteye, bulunduğu şehre ve sunduğu imkanlara bakmasını öneriyorum 🤙🏻
@efekilic162
@efekilic162 Жыл бұрын
Tıp hariç diger bütün bölümleri okumak boş iş hele ki mühendislik inşaat mühendisliginin hiçbir garantisi kalmadı artık tıp okuyacaksin bu ülkede tıp okumuyorsan açsın bu ülkede
@FatihMarchal
@FatihMarchal Жыл бұрын
Tamamına katılmasam da doğruluk payı var biraz. Okuyunca bir garantisi olmak zorunda mı o da ayrı konu. Her şeyi okula bırakmayıp bir şeyler kovalamak lazım bir yandan. Anca öyle kafa rahat olur sanki.
CY - Üniversite Okumaya Gerek Var Mı?
25:21
Efe Aydal
Рет қаралды 46 М.
World’s Largest Jello Pool
01:00
Mark Rober
Рет қаралды 113 МЛН
EN İYİ 5 MESLEK! (bence)
10:52
Michele Cedolin
Рет қаралды 118 М.
Kadınlar Kendi Aralarında Ne Konuşur ve Nasıl Konuşur?
25:57
Aklın Rehberliğinde
Рет қаралды 3,5 М.
Yabancı Dil Bölümü İş İmkanları
12:03
beyazetliprincess
Рет қаралды 15 М.
Üniversite Okumak Zorunda mıyım?
16:49
Bilgi Sarmal Akademi
Рет қаралды 8 М.
Cem Yılmaz | Kadın ikna etmek için yaratılmış
7:22
Cem Yılmaz
Рет қаралды 34 МЛН
''İslam'ın En Temel İbadeti Namaz Değil Kur'an Okumaktır'' | Bölümün Tamamı
3:14:46
World’s Largest Jello Pool
01:00
Mark Rober
Рет қаралды 113 МЛН