Hayat uzun bir film. ODTÜlü olamasan da bir girişim parlatıp bir ODTÜlü istihdam etmek de senin elinde. Mazeret yok.
@kozmoneuste2 жыл бұрын
Hocam bu devirde herkesin yazılımcı olmak istemesi hakkında bir podcast çeker misiniz? Herkes yazılımcı olursa bu sektör değersizleşmez mi?
@batuhan84652 жыл бұрын
hocam benim bildiğim bilişim sektörü oturuyor. eskisi gibi değil. yani hukuk okuyup yazılımcı olmaz eskisi gibi kolay değil. hatta ee bile okusan kolay değil diye biliyordum.
@mete_education316 Жыл бұрын
@@kozmoneuste istemekle oluncak bir süreç mi sence bu. Bizim millet tembel ona bakilirsa her seyi istiyoruz kaçinda basarili oluyoruz ?
@yazlmbilimi12942 жыл бұрын
Ben üniversitenin katkısını hocalarından çok büyük şehirde olması staj bulma,part time çalışma, kulüpler ve alanımızla ilgili seminer, konferans, etkinliklerin olması ve katılabilmek olarak görüyorum.Doguda okuyunca veya küçük şehirde etkinliklere katılımın az olup network açısından zayıf kalıyosun. Tabi online gerçekleşenler de artık yeterince bol ama yüzyüze kadar etkili değildir bence. İyi ünide de olsan kötü ünide de sonuç hoca yetmeyeceği için o derse netten konulara bakıcaksın,kendin kodlar bulup okuycaksın, hackerrank vb sitelerden pratik yapacaksın. Kimse aman o ünide dersleri geçti şu hocanın dersinden 80+aldın diye iş vermez. Üni adı cv ilk incelenirken önemli eleme noktası ama onu kapatmak da diğer herkesin elinde. Kötü bir ünide de okusam yorumum böyle abim sence ne kadarı doğrudur?beni düzeltirseniz sevinirim diğer arkadaşlar da ben de öğrenmiş oluruz :)
@yazlmbilimi12942 жыл бұрын
@KZbin Vanced elektrik elektronik hakkında hiç bir bilgim yok yorum yapamam. Gömülü sistem onların da bilgisayar mühendisliğinin de alanı. Bizim üni de, çoğu ünide dersi var hangi alandan girmek istediğiniz size kalmış.Yazılım mühendisliği derslerinde donanım var mı emin olmadığımdan o bölümü soracak olursanız bişey diyemem.zorunlu/seçmeli derslerine bakmanız gerekir.
@yazlmbilimi12942 жыл бұрын
@KZbin Vanced hayırlı olsun.Nerde kazandınız
@yazlmbilimi12942 жыл бұрын
@KZbin Vanced bilgisayar/yazılıma ilgi ve ihtiyaç kesinlikle var azalmayacak.Nitelikli elemanlar her zaman iş bulacak ama ünide çaba göstermeyen,kendini geliştirmeyenler tabi ki hak ettiğini bulacak. Tabi herkes için hayırlısı. Ben sana bunları bile yazarken iş bulup bulamayacağımı garanti edemeyip işsizlikten de korkuyorum açıkçası.Bolumunle ilgili de dediğim gibi hiç bir bilgim yok o yüzden bişey diyemem ama kötü yorum her bölümle ilgili illa vardır ülkemizde kötü yorum yapanlar da her şeye kötü yorum yaparlar da zaten.
@AhmetYavuzÇAKMAS10 ай бұрын
Podcast i dinlemeden evvel yorumları okumak da keyifliymis😂😅
@gurcan50652 жыл бұрын
1:54 en eğlenceli üniversite.
@yogidayi17872 жыл бұрын
işletme 4 yıllık yuksek okul mezunuyum, zamanının en dandik okuluydu. iş hayatımda boğaziçili, odtülülerle birlikte aynı pozisyonlarda çalıştım, onlardan daha önce terfi ettim. kafanıza takmayın kariyer planlamanızı yapın sağa sola bakmadan devam edin.
@huseyinpalali83311 ай бұрын
Ne damdiği Şu an Anadolu üniversitesin açık öğretim dersleri notları bir çok örgün üniversiteye hatta bazı paralı üniversitelere fark atar. Ben Hollanda dayım ve şu an Hollanda dan denklik aldım. Yani Anadolu Üniversite AÖF kral okuldur. Okuyun. Yazılımcı olmak isteyen Anadolu Yönetim Bilişim Sistemleri okuyabilir.
@working56432 жыл бұрын
ipini koparanın bu alana yönelmesinin ilerde bu mesleği değesizleştireceğini hissediyorum 12 yaşımdan beri kod yazmaktayım ilerde işsiz kalma durumu olabilirmi yığılma yüzünden hocam?
@raskolnikov6893 Жыл бұрын
recep ivedik üniversitesi dediğin yerde koptum abi :D
@sosiopat52602 жыл бұрын
Aydın'ı kazanınca ufak bir depresyon nöbeti geçiren ben
@berkturgut69872 жыл бұрын
Şehir olan aydın mı yoksa üniversite olan mı?
@sosiopat52602 жыл бұрын
@@berkturgut6987 hem şehir hem üniversite
@siyahnrenklitonu8060 Жыл бұрын
Hocam ben 2 yıllık pc pro. okudum bilgisayar müh güzel yerlerde şehir olarak gelmediği ve ailemden ayrılmak istemediğim için istanbulda bir özelde burslu endüstri müh kazandım ama hem bilgisayar müh çift anadal yapma olmasa bile kendimi yazılım alanında da geliştirme amacındayım ama ünivresite meselesine çok takıyorum şayet gelecekte sıkıntısını çok çekermişim gibi geliyor
@erdigunay02 жыл бұрын
Konya Selçuk üniversitesi bilgisayar kazanınca benim beyindeki nöral ağ:
@hasanaslan6682 жыл бұрын
kaç bine geldi?
@erdigunay02 жыл бұрын
@@hasanaslan668 200
@ProGamerTRHD2 жыл бұрын
@@erdigunay0 180 binle açıkta kaldım sence ek tercih yapsam mı
@erdigunay02 жыл бұрын
@@ProGamerTRHD yap şansını dene
@ProGamerTRHD2 жыл бұрын
@@erdigunay0 200 le nasıl girdin mtok mu
@proudlyalone46622 жыл бұрын
Beykoz Apartman Üniverstesi PC bölümü kazandım gidesim yok :D
@yalnzardc2 жыл бұрын
Düzce Üniversitesi bilgisayar muhendıslıgı okuyorum =) bır keresınde düzce mı ıstenabulda mı dıyen oldu =DDDD
@edanurturhan58852 жыл бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻
@Samet1682 жыл бұрын
Merhaba sizde Dokuz Eylül üni den mezun birisiniz ve ben bu yıl DEÜ bilgisayar bilimleri kazandım aslında hep mühendislik vardı aklımda ama DEÜ olması beni oraya çekti ders programlarını inceledim yazılım mühendisliği ile neredeyse aynı ama etrafımdaki insanlar mühendis olmayacaksın dezavantaj olur diyor ben ise DEÜ nün bir ismi var ve benzer bir eğitim alacağım diyorum siz ne düşünüyorsunuz. Birde DEÜ nasıl bir okul. cevaplarsanız çok mutlu olurum
@ibrahimoglu2 жыл бұрын
👍
@kaansenmanat79912 жыл бұрын
Top üniversitelerde bilgisayar kazanamayıp, top üniversitelerde istatistik veya fizik okumak hakkında ne düşünüyorsunuz? (matematiğim iyi fakat fizik dersinde kötüydüm)
2 жыл бұрын
hic yazilim yapmadiysan cok riskli. Kanaldaki hangi universite videosunda bundan bahsediyorum.
@yigitbr55262 жыл бұрын
ytü istatistik yerleştim hocam :)
@mehmeteren5091 Жыл бұрын
@@yigitbr5526 memnun musun, önerir misin?
@karamanabdullah2 жыл бұрын
Üniversite / diploma, iyi bir çalışan olmak isteyen için anlam ifade eder; iş kurabileceğin alanı ve imkanı yakaladıysan bambaşka zorluklarla uğraşacaksın.
@urkskn88422 жыл бұрын
Tanıdığım en iyi girişimciler iyi üniversitelerin bilgisayar müh. bölümlerinden çıkıyor. "Çalışan" olarak 9-17 çalışarak, gecesi gündüzü olmayan şirket kurucularından daha çok gelire sahip olanlar da çok var onların da çoğunluğu iyi üniversite mezunu ve bana sorarsan bu hayatı daha iyi yaşıyorlar
@karamanabdullah2 жыл бұрын
@@urkskn8842 iyi girişimci tanımamışsın demek ki. :) Hiçbir çalışan (ortaklık gibi bir imkan elde etmeden) girişimciden daha çok kazanamaz.
@urkskn88422 жыл бұрын
@@karamanabdullah Türkiye'de yıllık 300-500 bin dolar kazanan kaç girişimci var? Saatlik olarak düşün biri haftada 35-40 saat çalışıyor girişimci ise 60 saatten fazla