Multumim frumos pentru efortul si timpul acordat de a face vidoclipuri! Sunt foarte folositoare si mare ajutor pentru mine! Sã aveti multã sãnãtate si noroc!!!
@LuizaDaneliuc Жыл бұрын
Va multumesc mult pentru urare! Sanatate si noroc e cam tot ce imi doresc! 😀
@AlexandruDomnariu6 жыл бұрын
Buna , foarte utile aceste informati , asa cum sunt la inceput de drum, ma ajuta extrem mult aceste video-uri , ma bucur mult ca exista si oameni buni la suflet in tara asta !!! #GoodInfo #PentruAntreprenori #Contabilitate #PentruSRLsiII
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Alexandru Domnariu multumesc foarte mult :)
@FlorinMaxx5 жыл бұрын
Alex nu numai pe tine...:)). multumim din suflet Luiza!!
@emokeszekely8584Ай бұрын
foarte utile aceste informatii
@LuizaDaneliucАй бұрын
Multumesc!
@mirabelaioana013 жыл бұрын
Ma bucur ca te-am descoperit. Ma ajuta foarte mult clipurile tale.
@LuizaDaneliuc3 жыл бұрын
Mulțumesc!
@befreebeyourself6 жыл бұрын
Mulțumim pentru informații
@alf30715 жыл бұрын
de ce sa fie simplu cand poate sa fie complicat?
@farcasdiana9099 Жыл бұрын
Am inteles ca si dividentele Mai sunt impozitate inca o data .este adevarat.?..multumesc pt un eventual raspuns.
@LuizaDaneliuc Жыл бұрын
Buna ziua, va rog detaliati intrebarea, va referiti la sanatate sau impozit, si in ce context, legislatia ce se va aplica din 2024?
@farcasdiana9099 Жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc nu legat de finante. Noi platim un impozit pe venit de 19% daca nu ma insel. Dupa care o putem scoate din cont am inteles de la contabil ca se numesc (Dividende )vor fi inca o data impozitate. Ceea ce eu nu gasesc corect. Mi se pare o mafie adica platim o data un impozit iar suma retrasa din cont pt stiu eu interes propriu sau nustiu cheltuilei personale putem ertrage doar o data pe an iar aceea suma va fi din nou impozitata cu undeva 30-40%. Ceea ce nu pot sa inteleg de ce este impozitata de 2 ori?..si din brut o data si a doua oara din netul ramas.sunt la inceput de drum si nu prea ma descurc cu aceste legi greu intelese. Fapt ce ma dezamagit maxim .🤕mi de multumiri pt raspuns.🙏😊
@LuizaDaneliuc Жыл бұрын
Impozitul pe profit este de 16% la care se mai adauga un impozit pe dividende de 8%. Nu stiu la ce s-a referit contabilul dvs. cu cheltuielile personale, poate s-a referit ca trebuie sa platiti sanatate aferenta dividendelor retrase din firma. Exista si un alt sistem de impozitare, pe venitul microintreprinderilor care ar fi de 1% sau 3% (in functie de cifra de afaceri) + 8% impozit dividende + sanatate. Daca nu va incadrati la conditiile de micro, atunci da, platiti impozit profit de 16% + impozit dividende 8% + sanatate.
@farcasdiana9099 Жыл бұрын
@@LuizaDaneliucmultumesc frumos pt raspuns.❤👍
@holdonliviuconstantin76342 жыл бұрын
Draga, Luiza, imi poti scrie te rog daca facturile pentru utilitati si factura de intretinere a apartamentului (sediul social al pfa-ului meu, il folosesc pentru desfasurarea activitatii, fac meditatii) pot fi cheltuieli partial deductible. Multumesc frumos!
@LuizaDaneliuc2 жыл бұрын
Da, daca activitatea este autorizata la sediu, atunci acele cheltuieli pot fi partial deductibile calculate proportional cu suprafata folosita in scop economic.
@vulpasuion29632 жыл бұрын
Sarut mâna Sunt un PFA am 70 stupi si am o Sub masura 6.3 si am neclaritati cum procedez plata TAVA? Va multumesc foarte mult pentru bunavointa
@LuizaDaneliuc2 жыл бұрын
Din pacate nu stiu sa va raspund.
@duav32122 жыл бұрын
Ce cuvant folositi la min 13:53-13:54 (este din domeniul conatabilitatii sau e unul obscen?). P.S. E o intrebare strict personala, fara alte tente jignitoare.
@LuizaDaneliuc2 жыл бұрын
A storna este un cuvant contabilicesc, da.
@romania4235 жыл бұрын
In ce lege scrie ca ANAF iti inactiveaza firma in cazul in care nu desfasori activitate la sediul firmei?
@GeorgianVoicu-d7y Жыл бұрын
Am înțeles ca, sediul social îl poți închiria de la o firma de avocati. Când ANAF vine la sediu cum se procedează? Trebuie sa am sediul în orașul în care locuiesc? Dacă sediul social se afla în alt Județ? Eu voi avea un punct de lucru în oraș un depozit în care activez dar nu acolo va fi sediul social.
@LuizaDaneliuc Жыл бұрын
1. ANAF nu prea mai vine la sediul clientului, facand mai mult controale pe mail, dar daca doreste sa vina trebuie sa le puneti la dispozitie spatiul. 2. De obicei ANAF vine unde se desfasoara efectiv activitatea, deci mai degraba la depozitul pe care trebuie sa il inregistrati ca atare la ONRC.
@GeorgianVoicu-d7y Жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc Mulțumim.
@danyalexuta24213 жыл бұрын
buna ziua , am si eu o intrebare , daca i-mi infintez un SRL in domeniul constructiilor pot lucra singur in pe aceasta firma adica sa fiu si administrator si muncitor. multumesc ..
@LuizaDaneliuc2 жыл бұрын
Administratorul poate presta munca in folosul societatii, deci daca sunteti administrator da. Daca sunteti doar asociat nu.
@ionicapacoste80292 жыл бұрын
Buna ziua. Am o firma SRL (NEPLATITOARE DE TVA) si 2 abonamente - la Adobe si la Google. Ma puteti sfatui cum/ce trebuie sa fac sa poata fi inregistrate in contabilitate acele facturi ? Exista vreo posibilitate sa rezolv problema aceasta? (fara sa devin platitor de TVA si implicit sa "pun" TVA pe facturile eliberate de mine)? Multumesc mult.
@LuizaDaneliuc2 жыл бұрын
Buna ziua, trebuie sa va luati cod intracomunitar de TVA, pe care sa il introduceti pe platformele de unde ati achizitionat abonamentele Adobe si Google. Tot acolo introduceti si datele firmei dvs astfel incat ele sa apara pe facturile emise. Faptul ca va luati cod de TVA intracomunitar nu inseamna ca deventi platitor de TVA.
@rauliciii4 жыл бұрын
Mersi. Creu cu notiunile astea pt un antreprenor la inceput de drum
@LuizaDaneliuc4 жыл бұрын
Sunt de acord ca este greu, de aceea am si vrut sa filmez ceva de genul asta, sa se vada ca e greu. Desi zic eu ca am ales niste notiuni relativ simple. As mai putea face cateva video-uri pe aceasta tema aceasta.
@DanHaiduc5 жыл бұрын
Contabilul nu e responsabil in cazul erorilor pe care le-a facut in numele firmei? De ce e obligatoriu prin lege, atunci, sa avem contabili?
@LuizaDaneliuc5 жыл бұрын
Contabilul raspunde de corectitudinea inregistrarilor si de corectitudinea intocmirii declaratiilor si calculelor impozitelor. Nu raspunde pentru foarte multe alte lucruri, cum ar fi intocmirea documentelor primare in mod eronat, lipsa lor etc.
@cristianbardi97043 жыл бұрын
Salut Luiza. As dori sa stiu cum se procedeaza la achizitia de marfa din spatiul european. Ce presupune tot procesul? Ms
@LuizaDaneliuc3 жыл бұрын
Intrebarea este complexa și necesita o discuție mai amănunțită și detalii pentru un răspuns corect. Va recomand sedintele noastre de consultanta pentru spete mai lungi.
@vladvrinceanu54306 жыл бұрын
salutare din italia . de ce nu scrii o carte despre SRL in romania? tot ce trebuie de la 0 . asa in fiecare an faci un update incepand cu versiunea de anul trecut
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Salut, planuiesc sa-mi scriu memoriile intr-o zi! Carti despre SRL-uri mai sunt pe piata, nu stiu daca as putea veni cu ceva nou. 🏦
@alphaone.crypto5 жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc Buna! Imi poti recomanda o carte despre care consideri ca este buna pentru un antreprenor la inceput de drum? Multumesc
@ceci01115 жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc Eu as citi
@LuizaDaneliuc5 жыл бұрын
Multumesc! 😀
@adrianaditza76613 жыл бұрын
Buna seara imi puteti spune ce este mai bine sa deschizi o firma de la zero sau sa o cumperi de la cineva gata facuta? Va multumesc
@criscristina8696 жыл бұрын
Strict despre PFA exista vreun video/ articol ? 1) M-ar interesa ce posibilitati de facturare exista : casa de marcat / chitantier; 2) Daca esti fotograf sau ghid de turism - sediu social trebuie sa ai - dar unde e mai bine (dpdv al impozitelor/evaluatorului/etc) sa il declari : la tine acasa sau la un sediu cu activ econ? 3) Cheltuielile trebuie sa fie in stransa legatura cu nevoile impuse de codurilor CAEN ? 4) Orice alte infor ref la PFA ar fi binevenite.:)
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Cris Cristina regulile de facturare nu difera intre PFA si SRL, deci orice obligatie in legatura cu facturarea pe care ai avea-o ca SRL o ai ca PFA. Nu am un video dedicat PFA-urilor din aceasta cauza, pentru ca majoritatea informatiilor se aplica pentru ambele entitati.
@putereaunuiintrovert6 жыл бұрын
Cum te promovezi ca PFA? Mai conteaza cartile de vizita sau cel mai important este un site de prezentare?
@14DDF5 жыл бұрын
Buna ziua ! Va multumim pentru toate informatiile clare pe care ni le oferiti si care ne sunt de mare ajutor, mai ales ceolor care ne tinem singuri contabilitatea. As avea si eu o intrebare. La un PFA in sistem real, neplatitoare de TVA, in Reg. de incas. si plati, pentru un nou an , (2020) incepem numerotarea de la 1 si soldul de la 0 sau preluam datele din urma ? Se incepe pe alta pagina chiar daca mai avem loc pana jos si lasam spatiul acela gol ? Multumesc !
@eyecred41536 жыл бұрын
Un plan pana la finalu' vietii xD?In Romania?
@2Kirass4 жыл бұрын
Firma facuta in alta tara, ramanem fara bani in tara si asa ajunge statu sa se **** singur. Recomand Estonia.
@MedaHalmaciu6 жыл бұрын
Super fain video. Sunt un fan al canalului tau. Nu am SRL tocmai pentru ca nu vreau sa astept dividendele sa-mi pot folosi banii. Poate faci un video si despre contabilitatea in partida simpla. Ce-i cu registrul asta de evidenta fiscala? Am citit ordinul, dar nu imi dau seama cum se completeaza si banuiesc ca nu mai completam si cel de incasari si plati, nu?
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Multumesc! :) da, as putea face un video despre asta, e o idee buna! :) Trebuie sa completezi atat registrul jurnal de incasari si plati cat si cel de evidenta fiscala pentru ca fac lucruri diferite. RJIP (inasari si plati) se inregistreaza toate incasarile si platile in ordine cronologica fara sa se tina cont de deductibilitate iar registrul de evidenta fiscala foloseste la calculul efectiv al venitului impozabil. Asta pe scurt. Multumesc pentru ideea de video! :)
@razvanafloarei62564 жыл бұрын
6:00 - Pot sa imi schimb sediul social? Din spusele dumneavoastra sa inteleg ca sediul social trebuie sa coincida cu punctul de lucru.
@LuizaDaneliuc4 жыл бұрын
Da, sigur ca sediul social se poate schimba.
@ankualex4 жыл бұрын
Din cate stiu eu, punctul de lucru nu trebuie sa coincida cu sediul social. Ex: Locuiesti intr-o garsoniera si iti pui sediu social acolo, dar tu vopsesti piese de masini, iti dai seama ca nu vopsesti acasa in bucatarie si o sa ai punctul de lucru in garajul de la bunica sau inchiriat, comodatat.
@Hypocrisy.Allergic4 жыл бұрын
Dividendele se incaseaza trimestrial?
@LuizaDaneliuc4 жыл бұрын
Dividendele se pot ridica trimestrial daca se doreste.
@domnulsexologaliasse6 жыл бұрын
apartamentul în care locuiesc poate fi și sediu social ? la un PFA ?
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Da, puteti declara acolo sediul social atat pentru PFA cat si pentru un SRL.
@domnulsexologaliasse6 жыл бұрын
mersi
@romania4235 жыл бұрын
@@domnulsexologaliasse trebuie sa ai acordul vecinilor ca sa poti sa iti infiintezi un PFA intr un apartament
@vapingtopoloveni14723 жыл бұрын
Multumesc frumos
@LuizaDaneliuc3 жыл бұрын
Si eu!
@reve3nevar6 жыл бұрын
Buna, multumesc pentru aceste informatii utile mai ales pentru cei ce n-au avut contact cu domeniul acesta. Poti te rog sa explici (comentariu sau video) ce diferente exista in contabilitatea unui SRL la inceput de drum care primeste finantare nerambursabila prin programele europene sau prin cele nationale (ex. startup nation)? Multumesc!
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Nu am experienta pe StartUp Nation, nu am tinut contabilitatea la nici o astfel de societate, deci nu as vrea sa ma pronunt din auzite.
@reve3nevar6 жыл бұрын
Multumesc pentru raspuns si mult succes in continuare!
@iroirpairtaP6 жыл бұрын
Buna. Indiferent daca am venituri din alte surse de 100,000 RON voi plati tot 190 lei/luna? Nu am mai depus niciodata declaratia 200 si nu am depus nici declaratia 600. Acum am vazut ca le-au comasat. E vreo problema ca nu am depus declaratia 600? Vreau sa o depun pe cea comasata online. (venituri din alte surse) Multumesc anticipat!
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Buna, nu mai trebuie depusa declaratia 600, declaratia 600 nu mai exista. Se va depune declaratia unica pana pe 15 iulie 2018 (cea condensata :) ). Voi face un video despre declaratia unica atunci cand se va publica in MO si cand vom avea toate informatiile. Zic ca e mai bine asa decat sa facem acum pe ce informatii sunt. Este timp de completare si mai bine sa fie toata informatia corecta si nu pe bucati intr-un singur video.
@iroirpairtaP6 жыл бұрын
Deci termenul de depunere al declaratiei 200 pentru veniturile din 2017 va fi extins pana pe 15 iulie? Sau trebuie depusa declaratia 200 in forma ei actuala pana la termenul din mai si apoi se redepune cea condensanta? Si o alta problema, tatal meu e actionar intr-un SRL din care primeste dividende. Trebuie si el sa o depuna? Pana acum nu depunea nimic (cred ca se depunea de catre firma). Multumesc mult!
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Nu mai trebuie depusa declaratia 200, se va depune direct declaratia unica ce va include 200, 220, 600, 201 si altele. Da, tatal tau va depune si el declaratia unica.
@iroirpairtaP6 жыл бұрын
Ok doamna. Multumesc mult si respect pentru toate video-urile pe care le-ati facut! Sunt unul dintre abonati!
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Stefan multumesc! :)
@vi83273 жыл бұрын
Multumesc
@LuizaDaneliuc3 жыл бұрын
Si eu!
@eusuntceeacesunteusuntceea78525 жыл бұрын
Degeaba știu sa fac afaceri ca ma omoară birocrația! Ca antreprenor este greu! Taxele te vor face sa dai înapoi dacă profitul nu este deajuns de mare! Dacă câștig 10000 pe luna rămân cu 1500 net! Și mai bine stau ca salariat și iau 1500 dar nu ma mai stresez!
@raresmanolescu81686 жыл бұрын
O societate achizitioneaza masini second hand din Germania. Pentru aceste masini, furnizorul declara ca reralizand acte de comert in calitate de revanzator nu a avut niciodata dreptul sa deduca (sau sa colecteze) TVA-ul platit la cumpararea, achizitia intracomunitara sau importul acestui vehicul si nu a fost niciodata scutit de plata TVA. Deasemenea, declara ca la vanzarea acestor vehicule a aplicat regimul marjei specific vanzarii de autoturisme second-hand conform art 25a din Codul fiscal German si conform Directivei 2006/112/CE a Cosiliului din 28.11.2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata art.311 pana la art 326. Fata de cele prezentate mai sus am urmatoarele intrebari: 1. pentru aceste achizitii ce obligatii declarative am? (ma refer aici la declaratia 390) 2.este corect ca la vanzarea acestor automobile sa colectez TVA doar la marja? 3.Aferente acestor masini, societatea inregistreaza cheltuieli cu transportul acestora de la furnizor pana in tara, precum si cheltuieli cu reparatiile acestor masini. Aceste cheltuieli intra in pretul de achizitie peste care se pune marja sau vor fi inregistrate separat pe prestari servicii. Tva-ul acestor facturi de transport si reparatii este deductibil? Multumesc.
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Nu este o speta la care pot spune ca ma pricep. Imi pare rau.
@raresmanolescu81686 жыл бұрын
Multumesc oricum!
@mariusm.12614 жыл бұрын
Multuuuuuuuuuuuuuu :*
@LuizaDaneliuc4 жыл бұрын
Si eu!
@bogdanciobanu21366 жыл бұрын
exista comentariul de care vorbesti, e un raspuns la comentariul lui ady1689 la video-ul tau cu greseli la inceput de drum. Multumim pt ce faci!
@LuizaDaneliuc6 жыл бұрын
Si eu multumesc! :)
@sailormoon35486 жыл бұрын
Ce e de facut in cazul in care asociatul unic al unui SRL a retras sistematc banii din banca pe parcursul anului, iar in anul urmator doreste sa incaseze dividendele la care, conform profitului din balanta, ar avea dreptul, teoretic? Practic, omul le-a incasat in avans!
@romania4235 жыл бұрын
Toti banii retrasi sistematic se regasesc in casa societatii. In cazul controlului ANAF trebuie sa aratati acesti bani. Nu se pot retrage dividende in avans. Anul viitor ar trebui sa platesti impozit pe dividendele retrase (nu mai mult de 10.000 lei pe zi).