نقد و بررسی کلیدر، طولانی‌ترین رمان فارسی

  Рет қаралды 3,522

Boom & Bishtar

Boom & Bishtar

2 жыл бұрын

در این ویدئو از رمان کلیدر اثر محمود دولت آبادی صحبت می‌کنم.
پادکست بوم (پادکست فارسی تاریخ فلسفه) رو این‌جا ببینید:
لینک فید feeds.acast.com/public/shows/...
تلگرام telegram.me/BoomPodcast
اینستاگرام / boompodcast_
توییتر / boompodcast__

Пікірлер: 68
@rezamirzazade2085
@rezamirzazade2085 2 ай бұрын
شاهکار ادبیات فارسی بخصوص برای اهل خراسان
@somyebabayee2876
@somyebabayee2876 17 күн бұрын
نقدتون عالی و ب جا بود❤
@akhtarshahadelhemmati2748
@akhtarshahadelhemmati2748 Жыл бұрын
داستان واقعی و مستند ارزش مند است حتی اگر شعر باشد بهتر است خیلی حاشیه نروید و خواننده خود قضاوت کند
@najmehshobeyri2338
@najmehshobeyri2338 Ай бұрын
نقد خوب است. اشکالی نیست تا نظری مغایر سلیقه ما ابراز شود. کلا نقد زاینده است. خوب بود
@user-yy3ch9qg2s
@user-yy3ch9qg2s Жыл бұрын
درود ‌ از نقد شما سپاسگزارم. خیلی خوب و منصفانه نقد کردید.
@erfanghashghaei6924
@erfanghashghaei6924 Жыл бұрын
خیلی عالی بود. ممنون
@HazharAbdullah
@HazharAbdullah 9 күн бұрын
سلام در برایان کرد اهل خراسان❤
@pedram1186
@pedram1186 Жыл бұрын
سپاس از شما
@BoomBishtar
@BoomBishtar Жыл бұрын
🙇
@SaharsFamilyVlog
@SaharsFamilyVlog Жыл бұрын
نقد بسیار عالی بود .ممنونم
@BoomBishtar
@BoomBishtar Жыл бұрын
ارادت
@yasernajafgolizade7850
@yasernajafgolizade7850 2 жыл бұрын
درود بر شما
@BoomBishtar
@BoomBishtar 2 жыл бұрын
ارادت 🙇
@sohrabkiumars2346
@sohrabkiumars2346 Ай бұрын
عزیز جان شما کتاب رو نخوندی برای شما به صورت کلی تعریفش کردن . اگه حوصله داری بیا یه گپی بزنیم .سپاس از زحمت شما
@narimanrezaee3633
@narimanrezaee3633 Жыл бұрын
Perfect
@sinavahdat6184
@sinavahdat6184 2 жыл бұрын
چقدر عالی بود. لذا بردم حقیقتا. کاش بیشتر ویدیو بگذارید
@BoomBishtar
@BoomBishtar 2 жыл бұрын
🙇 سعی‌ام رو می‌کنم!
@moslemfallah8308
@moslemfallah8308 Жыл бұрын
از نقطه‌نظرات حضرت‌عالی استفاده فراوان بردم ممنون و سپاسگزار
@BoomBishtar
@BoomBishtar Жыл бұрын
ارادت
@mohammadbabaie3001
@mohammadbabaie3001 2 жыл бұрын
نکات خوبی رو در نقد کتاب گفتی، لذت بردم. ولی به نظر من یکی از نکات منفی اصلی توصیفات داستانه. به نظرم گاهی انقد توصیفات زیاد و مهم میشن که انگار داستان و روایت در خدمت توصیفه و نه برعکس.
@BoomBishtar
@BoomBishtar 2 жыл бұрын
درود بر شما. بله این نکته انقدر بارزه که بیش از این بهش نپرداختم. :))
@pouyapetg2725
@pouyapetg2725 Жыл бұрын
سلام خسته نباشید. خیلی عالیه که شما نظر خودتون رو مودبانه و همزمان بی رودربایستی بیان می‌کنید. این رفتار و در ادامه‌اش رفتار متقابل آن (یعنی شنیدن نقد از جانب کسی که مورد نقد قرار گرفته) توی فرهنگ ما جدید هستش. اما کاملا ضرورت داره. بهرحال منم با شما موافقم. اما بنظرم طولانی بودن داستان باعث شده خود آقای دولت آبادی هم خسته بشه. موافق نیستید؟ و این باعث شده نتونسته مثل پروست تمام کتاب رو با یک قدرت پیش ببره. نظرتون راجب پایان بندی و مونولوگ نویسی و شخصیت ستار خیلی جالب بود.
@BoomBishtar
@BoomBishtar Жыл бұрын
سلام. از توجهتون ممنونم. من هم با شما موافقم و فکر می‌کنم شاید روی کلیت طرح هم به قدر کافی فکر نکرده بوده. اینه که اکثر وقایع در مجلد اول رخ میدن و در ادامه حتی رخدادهای اصلی مثل مهمانی گل‌محمد نزد آلاجاقی به مخاطب نمایش داده نمی‌شن.
@mahdiebrahimi3833
@mahdiebrahimi3833 2 жыл бұрын
با سلام میشه لطفا یک ویدیو بررسی از رومان بوف کور هم درست کنید لطفا💚❤️
@BoomBishtar
@BoomBishtar 2 жыл бұрын
سلام. حتما یک ویدئو درباره‌ی صادق هدایت خواهم ساخت. 🙇
@manzarsattarin2619
@manzarsattarin2619 22 күн бұрын
با نظرت موافقم کتاب خیلی خوب شروع ولی کم کم داستان از دست رفت و اینقدر آدمهای جدید وارد شدند که اصل داستان کمرنگ شد این کتاب شاید بعد از انقلاب جذاب‌تر می نمود اما به نظرم حرف تازه ای نداشت به جز شیوه نگارش و فضا سازی‌ها که خیلی خوب بود.
@user-lc2ug2nz8f
@user-lc2ug2nz8f 2 ай бұрын
سوء قصد سال شمسی اتفاق افتاده؟
@user-lh3vf5pk2l
@user-lh3vf5pk2l Жыл бұрын
شما رمان رو نخوندین ...۱۰۰درصد مطمعن هستم ..
@user-ny6cl9bz6n
@user-ny6cl9bz6n 2 жыл бұрын
تحلیل کتاب توسط شما خیلی جالب بود
@BoomBishtar
@BoomBishtar 2 жыл бұрын
🙇🙇
@aliakbarmohammadi5392
@aliakbarmohammadi5392 2 ай бұрын
خودنویسنده درمصاحبه بابی بی سی میگه این رمان ساخته ذهن منه چطور شما میگین مستنده .....نویسنده نابغه داستانش را ازجامعه ای که درآن زندگی میکنه اقتباس می‌کند لزومی نداردکه ددرهمان زمان اتفاق افتاده باشد
@reyhanehmalekzadeh9567
@reyhanehmalekzadeh9567 2 жыл бұрын
من قبلا جلد اول کتاب کلیدر را خونده بودم اما از خوندن بقیه ی جلدها منصرف شده بودم. دلیلش ارتباط بین کاراکترها بود که به نظرم غیرمنطقی می رسید. نویسنده خیلی سریع ارتباط بین کاراکترهای مختلف را گسترش می داد. سرعت تغییرات این روابط اون قدر زیاد بود که با پیشینه ی شخصیت ها سازگاری نداشت. در حالی که در واقعیت چنین چیزی ممکن نیست. آدم ها چه شهرنشین باشن و چه اهل روستا باشن مدتی طول میکشه تا ارتباط های مختلف بینشون شکل بگیره. اما در رمان این ارتباط ها طوری بود که انگار همه ی شخصیت ها مدت هاست همدیگر را میشناسن. مثلا بلقیس و شیرو طوری با مارال برخورد می کردن که انگار سال هاست که با او رفت و آمد داشتن، شیرو خیلی سریع با مارال صمیمی میشه و راز عشقش به درویش را با مارال در میون میذاره. یا درویش که وقتی مارال را میبینه فقط چون متوجه میشه مارال دختر دایی شیرو هست بهش اعتماد میکنه و به مارال میسپره تا پیغامش را به شیرو برسونه. در حالی که در زندگی واقعی مردم این طور به هم اعتماد نمیکنن(فکر می کنم نه در زمان های گذشته این طور بوده و نه الان. اصلا این موضوع ذاتی هست. آدم ها به راحتی به هم اعتماد نمیکنن) یا ارتباط بین مارال و گل محمد. همین گسترش سریع روابط که برای این دو تا کاراکتر هم به نظرم وجود داشت و شما هم اشاره کردید بهش باعث می شد داستان واقعی به نظر نرسه. دور از ذهن بود. من اصلا درک نمی کردم که چه طور مارال با وجود علاقه ای که به نامزدش داشت و این علاقه در رفتار و گفتارش در دیدار با پدر و نامزدش در ابتدای کتاب مشهود بود اون قدر سریع نامزدش را فراموش کرد و به گل محمد علاقمند شد. تا جایی که وقتی هنوز دو سه روز از دیدارش با نامزدش و رفتن به خانه ی بلیقس نمیگذشت ذهن مارال به قدری معطوف به گل محمد شده بود که نمیتونست از فکر کردن به گل محمد دست برداره. فکر نمیکنم آدم ها در واقعیت بتونن به این سرعت و در مدت کمی مثل دو یا سه روز این طور و به این شدت به یک نفر علاقمند بشن. نامزد مارال قبلا به مارال یک اسب به نام قره هدیه داده بود و از توصیف های کتاب به نظر می رسید مارال نامزدش را دوست داشته. چه طور این قدر سریع به گل محمد دل بست رو من متوجه نشدم و وقتی با گل محمد ازدواج کرد من از خوندن ادامه ی کتاب منصرف شدم.
@BoomBishtar
@BoomBishtar 2 жыл бұрын
سلام. از توجه و نظر دقیقی که ارائه کردید خیلی ممنونم. من درباره‌ی این مسئله تا حدی با شما موافقم، اما نه در همه‌ی مصادیق. به نظرم ارتباط بلقیس با مارال طبیعیه چون او با خانواده‌ی همسرش زندگی می‌کنه و خصوصا مدت‌ها از برادر مطرودش بی‌خبر بوده. پس طبیعیه که برادرزاده‌اش رو حتی عزیزتر از این هم بداره. اعتماد شیرو به مارال هم با طبع سرکش و رفتار خامش قابل توجیهه. ماه‌درویش هم از قبل مارال رو می‌شناخت، و البته چاره‌ی دیگری جز اعتماد به او نداشت. اما درباره‌ی رابطه‌ی مارال و گل‌محمد کاملا با شما موافقم و معتقدم که در ادامه‌ی داستان منطق داستان از این هم ضعیف‌تر میشه. در واقع باید توجه داشت که ظاهرا (و به گفته‌ی خانواده و بازماندگانش) فردی به اوصاف مارال در واقع در زندگی گل‌محمد واقعی وجود نداشته. به نظر می‌رسه که دولت‌آبادی با اضافه کردن این شخصیت (یا دست‌کم برجسته کردن یک شخصیت فرعی) در پی بخشیدن عواطف انسانی بیشتر به خلقیات گل‌محمد و جذب همدلی بوده. (جالب این‌که حتی گفته شده که مادر گل‌محمد هم در زمان رخداد این وقایع زنده نبوده.) چون همون‌طور که در ویدئو اشاره کردم اصل داستان بسیار خشک و خشنه، و احتمالا مولف مایل بوده که لطافت و نقش زنان رو تواما وارد داستان کنه. جالب این‌که شخصیت مارال تقریبا هیچ نقش اثرگذاری در سیر وقایع هم نداره. یعنی تمام وقایع بدون حضور مارال هم قابل تصوره. حتی نقشش از زیور هم کمتره، چون زیور مورد آزار امنیه‌ها قرار می‌گیره و شکایت او منجر به خشم گل‌محمد و آغاز عصیانش میشه، و مارال همینقدر هم تاثیر نداره.
@anjuom3011
@anjuom3011 2 ай бұрын
خب احمق زندگی نکردی در عشایر و ایلات تا ببینی چطور غریبه نوازی میکنن اینکه دلها ساده بوده و دختری سریع با دختر داییش همراز میشده چون پیچیدگی و مادرقحبگی شما شهریها رو نداشتن و ندارن که اول بخوان همدیگه رو محک بزنن صد رحمت به نقد کننده این کانال شما که دیگه آخرت مادر قحبکی هستی و خودت رو با عشایر ۷۰ سال پیش مقایسه میکنی
@anjuom3011
@anjuom3011 2 ай бұрын
تازه الان بسیاری از مردم ازدواج میکنن و بچه دار میشن یه زن یا مردی میبیینن زندگیشون روبهم میزنن و هزار جور بامبول بعد تو داستان یارو یه نامزد لات تخمی قاتل داشته بیاد زندگیش روبه پای اون بی سرو پا بذاره وانگهی عاشق شدن امروز و دیروز نداره تو زندگی واقعی بسیار آدمها با یک نظر عاشق شدن یا با یک نظر از عشق قبلیشون دست کشیدن یک جور مادرقحبه هستی که ادای تنگا رومیخوای در بیاری ولی خودتی یک مادر قحبه
@kouroshafsharpanah-nk1of
@kouroshafsharpanah-nk1of 2 ай бұрын
تا دقایق 12 گوش کردم اما وقتی یک منتقد می گوید ".. دیگه من در جریان نیستم سیر چاپ و نشر داستان به چه صورت بوده و..." دیگر به بقیه ویدئو گوش نکردم . منتقدی که به خود زحمت ِ پژوهش و پی گیری روند نشر و... کتاب را نداده باشد ، پیداست بیش از آن که در پی نقد و برسی باشد به دنبال بیان نکاتی است که دشوار بتوان به آن عنوان نقد و تحلیل و بر رسی داد....و نیز رویدادی تاریخی را متصف به صفتی مانند " غائله آذربایجان !! " کردن به روشنی بیانگر دیدگاه سیاسی ِ مثلا ناقد است کسی با این دیدگاه به تاریخ را مشکل بتوان با عنوان منتقدی منصف و بی طرف پذیرفت.
@petshoptoka4651
@petshoptoka4651 11 ай бұрын
محمود دولت آبادی با تحقیق اینو نوشته و بیشتر حالت مستند هم داره و تحقیقات کامل کرده فقط رنگ و لعاب داده
@petshoptoka4651
@petshoptoka4651 11 ай бұрын
درضمن کتاب به شدت سانسور شده و کتاب اصلی ی جاهای زیادیش فرق داره
@farhangibookstore
@farhangibookstore 2 жыл бұрын
سلام و ارادت به خاطر نام کلیدر وارد این ویدیو شدم ولی لحن آرام و بیان خوب شما من رو تا انتهای ویدیو نگه داشت. در بعضی نکاتی که ذکر کردید نظر متفاوتی دارم اما چیزی که برام دلپذیر بود این بود که احساس نکردم با بغض یا خدایی نکرده غرض‌ورزی نکته‌هاتون رو بیان می‌کنید. موفق باشید ان‌شاءالله 🙏
@BoomBishtar
@BoomBishtar 2 жыл бұрын
درود بر شما. از توجهتون سپاسگزارم.
@pythagoras9434
@pythagoras9434 Жыл бұрын
در باره اسپویل با شما هم نظرم
@BoomBishtar
@BoomBishtar Жыл бұрын
درود
@moslemfallah8308
@moslemfallah8308 Жыл бұрын
سلام بنده جدیدا کتابی تحت عنوان گذری گذرا از کلیدر نوشته‌ام و بی‌هیچ خودشیفتگی و همچنین فروتنی کاذب می‌توان آن را جامع‌ترین نقد در این خصوص دانست. کتاب فوق در مرحله‌ی چاپ است. در صورت علاقه‌مند بودن جنابعالی، امکان ارسال خدمتتان وجود دارد. با احترام تقدیم می‌شود.
@BoomBishtar
@BoomBishtar Жыл бұрын
خیلی هم عالی! امیدوارم هر چه زودتر منتشر شود.
@user-cb4vg2mk1c
@user-cb4vg2mk1c 22 күн бұрын
ارزش رمان کلیدر نه تنها مربوط به خودت کتاب است بلکه بی ارتباط در مقایسه با دیگر رمان ها نیست , اختلاف فاحش و برتری نسبت به سایر رمان ها اجتناب ناپذیر است. هرچند موضوع گیری های دولت آبادی بی تاثیر در عوامل نقد پذیری کلیدر نیست. سپهر نظری
@user-lh3vf5pk2l
@user-lh3vf5pk2l Жыл бұрын
مگه مجبورید کتابی که تو کشورهای دیگه مورد پسند مخاطبان هست و تو کشور خودمون همچنین .بشینید نقد کنید ...شما در از اون منطقه ندارید چرا هرچی دلتون میخاد میگید
@akbarhaidary9185
@akbarhaidary9185 Жыл бұрын
خوب دوست عزیز اگر بهتر میزنی بگیرو بزن او نظر خودش را درمورد ارزیابی ازاین رمان طویل خسته کننده گفته شما اگر نظر بهتری داری خوب نظر این ناقدرا نقد کن ولی اینکه در خارج یا در داخل خوانده وخوششان امده دلیل نمی شود که کسی حق نقد کردن انرا نداشته باشد خیلی از منتقدین هم همان سالها که رمان بیرون امد انرا خواندن ناقدان وادیبان گفتند که این رمان می‌توانست سیصد صفحه باشد بقیه اش نشخوار اضافی است .
@akhtarshahadelhemmati2748
@akhtarshahadelhemmati2748 Жыл бұрын
داستان واقعی من از عشق زمینی به عشق الهی منجر شد یعنی معنویات برای من تدارکات معنوی پیچید تا ارزش های عشق الهی را واقعی و حقیقی زنده به والای اختران به پیوندند نظم نظام تازه شکوفان جوان جاویدان امر تازه شکوفان جوان عدل مبارک مقدس مستقل صلح‌آمیز وحدت بخش جاویدان زیبای اکسیر اعظم الهی جوانی والا اختر شاه عادل عالمشاه عالمتاب حضرت عالیه جانان جان جانان پیامبر ملائک الهی است مرزبان الهی است شاه عادل است عالمشاه عالمتاب جانان جان جانان ایران دخت بوقوع پیوست خدایا الله عالیه حضرت عالیه والا جانان روز شکرگزاری اول ماه خدمتگذاری سال ۴۴تقویم نوروز تآژه شکوفآن جوانی عالم است پرچم صلح آمیز والای اختران برای همه کشور ها وحدت بخش جهان است
@amirhosseinara1913
@amirhosseinara1913 Жыл бұрын
رومان خوندن چه سودی ایا به عنوان تجربه زندگی به حساب میاد میشی چیزی ازش یاد گرفت چرا مردم میخونن برام سواله
@heshmatvaradi44
@heshmatvaradi44 Жыл бұрын
دوست عزیز من همین امشب رمان کلیدر را به پایان رساندم و بلافاصله نقد شما را گوش دادم ، به بعضی نکات خوب اشاره کردید ولی در مورد نقد شخصیت گل محمد حس کردم که آنطور که مورد نظر نویسنده بود گل محمد را نشناخته اید دولت ابادی گل محمدی را ساخته و پرداخته که در پایان جز آنچه کرد نمی‌توانست انجام دهد نه می‌توانست آدم حکومت شود و نه تن به ذلت فرار بدهد و نه آنقدر که رعیت انتظار داشت قدرت داشت که بتواند مردم را به پشتوانه داشته باشد و دولت ابادی بسیار زیبا مردم عادی را روانشناسی کرده و دنباله رو قدرت بودنشان را به تصویر کشیده گویی در وصف مردم امروز سخن می گفته به نظرم یکبار دیگر رمان را حتما مطالعه کنید چون ظاهراً گره های داستان برای شما باز نشد
@alizarei5992
@alizarei5992 2 жыл бұрын
سلام چیزی که بسیار اهمیت داره در مورد رمان کلیدر نحوه روایت داستانه،اون زبان منحصر بفرد قصه گوی با تعلیق ها و توصیفات بسیار خواندنی روایت راوی از کشمکش های بوجود آمد در ذهن هر شخصیت این داستان تا پای نوبله ادبی برده متن داستان بسیار قوام یافته و خلیی خوب پخته است و خلاصه گوی در مورد این داستان جفای به منه خواننده است
@BoomBishtar
@BoomBishtar 2 жыл бұрын
این قضیه‌ی نامزدی نوبلش رو فکر نمی‌کنم بشه خیلی جدی گرفت‌
@khatoonkhatoon9617
@khatoonkhatoon9617 4 ай бұрын
اتفاقا این رمان کاملا شایسته نوبل ادبیات هست با یک سرچ ساده میتونی متوجه بشی که از طرف دانشگاهی در امریکا از آقای دولت آبادی دعوت میشود که برای فراهم کردن زمینه کاندید شدن رمان به امریکا برود و حدود یکسال آنجا بماند تا مقدمات کار فراهم شود اما استاد حاضر به ماندن یکسال دور از وطن نمیشود
@shahnoosh826
@shahnoosh826 Ай бұрын
سعی کن تا کاملا در جریان نیستی نیای نشینی حرف نزنی وضمنن 15سال نوشتن این رمان طول کشید
@majazm4958
@majazm4958 Ай бұрын
شما خیلی مادبانه بود که تیترتو بزنی معرفی کتاب کلیدر نه نقد چون شما هیچی نیستی که بخوای کلیدر رو نقد کنی
@ghobad_1298
@ghobad_1298 Жыл бұрын
من رمانهای کوتاهی خصوصأ در انقلاب و بعد از آن خوانده ام و چون خودم اهل همان منطقه هستم میخواستم بگویم دولت آبادی چندین داستان غلو شده و غیر واقعی را با وقایع تاریخی قاطی کرده و داستانی نوشته ،خصوصأ الان که کمی از داستان را گفتید من متوجه شدم که وقایع را چه بر سرش آورده ،برای مثال اعدام گل ممد(محمد) در سال ۱۳۲۳انجام شده ،پس او نمیتوانسته برای قائله آذربایجان در سال ۲۴٫۲۵ سرباز بوده باشد و یا حزب توده در سال ۲۳تشکیل میشود پس نمیشده زندانی توده ای باشه قبل از ۲۳ ،پس مگر اینکه فرد چپی از طرفداران گروه ۵۳ نفر ،تقی ارانی باشد نه حزب ، پس همه داستان واقعی بودنش بهم میریزد ،برای مثال ترور شاه توسط فخرآرایی در بهمن ۲۷ یعنی پنج سال بعد از مرگ گل ممد یعنی پایان داستان اتفاق افتاده پس ترور اصلأ چه ارتباطی به پنج سال قبل داشته ؟نتجه اینکه دولت آبادی برای زیبا ساختن کار خودش ،اگر خودش گفته بر اساس واقعیت است ،که شک دارم گفته باشد ،دروغگو است ،ولی از آنجا که اخلاق توده ای در دولت آبادی جاریست قطعأ نمی آید این دروغ واقعی بودن داستان را تکذیب کند ،!
@khatoonkhatoon9617
@khatoonkhatoon9617 4 ай бұрын
بزرگان ادبیات ایران مثل جمالزاده معتقد است که کلیدر بهترین رمان فارسی است و شایسته جایزه نوبل، احمدشاملو در مورد کلیدر میگوید این رمان بر قله ادبیات فارسی جای دارد استاد دهباشیاین کتاب را بینظیر و مایه افتخار ادبیات ایران زمین دانسته حتی کلیدر کاندید جایزه نوبل شده و از طرف دانشگاه میشیگان از استاد دعوت میکنن و بورس ۹ ماه ای برای استاد فراهم میکنن که در امریکا بماند تا ترجمه انگلیسی رمان انجام شود و برای نوبل آماده شود اما استاد بدلیل مشغله و دوری از وطن نمیپذیرد و این رمان بی همتا به زبانهای مختلف ترجمه شده و ستایش شده از طرف بزرگان ادبیات، لطفا با حرفهای بی سروته و بچه گانه خودتون رو خراب نکنید
@MohsenNiyazioo
@MohsenNiyazioo 3 ай бұрын
بله این کتاب انقدر خوب بود که خود شاملو دنبال نکرده بود.بلکه دولت آبادی کتاب را براش برد.اصلا نمیخواست ادای دن آرام(که اونهم مزخرف هست.وفقط یک نتیجه گیری کلی درمورد ویرانی و از دست دادن همه چیز در جنگ دارد)را در بیاره.به جایزه نوبل ادبیات نبرده اش هم شما پز دادی ممنون شما حرف خودت را بزن دنبال بزرگ سازی نباش.فرج سرکوهی راست میگه درمورد نویسندگان ایرانی که هرگز نمیتوانند یک رمان درحد بین المللی بنویسند.والبته میگه اصلا لازم هم نیست.
@anjuom3011
@anjuom3011 2 ай бұрын
من به واسطه زندگی در ایلات بختیاری و داستانهای گذشتگانم کاملا این مسایل رو درک میکنم اینکه شما زندگی ایلاتی در ۷۰ سال پیش رو با زندگی شهری امروزی آپارتمان نشینی که با هیچ فامیلی درست و حسابی معاشرت نداری مقایسه میکنی جای تعجبه و نشان از ناپختگی شماست زمان قدیم تو ایلات کسی از زن اجازه نمیگرفته واسه زن دوم اون موقع بعضی از قبیله ها دزدی و راهزنی رو نشانه مردانگی میدونستن و خیلی موارد دیگه که در نقد بچه گانه شما اینقدر نادانی موج میزنه که بیخیال کانالت شدم و امکان نداره نقد دیگری از شما رو گوش بدم و وفت خودم رو تلف کنم
КАХА и Джин 2
00:36
К-Media
Рет қаралды 3,9 МЛН
FOOTBALL WITH PLAY BUTTONS ▶️ #roadto100m
00:29
Celine Dept
Рет қаралды 72 МЛН
Cute Barbie gadgets 🩷💛
01:00
TheSoul Music Family
Рет қаралды 70 МЛН
دست بردار آقای محمود دولت آبادی !
17:27
Jamshid Chalangi
Рет қаралды 23 М.
پندار دینی از نگاه زیگموند فروید
10:42
معرفی و نقد رمان بیگانه اثر آلبر کامو
34:06
Dr. Arash Rahmani | دکتر آرش رحمانی
Рет қаралды 4,9 М.
بیوگرافی شنیدنی محمود دولت آبادی
11:52
Biography Farsi بیوگرافی فارسی
Рет қаралды 2,9 М.
چشم انداز: ردپای موساد و نقش مجتبی در حذف رییسی
43:56
Iran International ايران اينترنشنال
Рет қаралды 198 М.
کمدی الهی، شاهکار دانته آلیگیری
26:56
Boom & Bishtar
Рет қаралды 1,6 М.
КАХА и Джин 2
00:36
К-Media
Рет қаралды 3,9 МЛН