The Man from Earth (2007) www.imdb.com/title/tt0756683/ Director: Richard Schenkman Writer: Jerome Bixby Stars: David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley En sevdiğim replik: “Edith, Ben Tevrat’la büyüdüm karım ise Kuranla. En büyük oğlum ateist, en küçüğü ise scientologist, kızım ise Hinduizm öğreniyor. Oturma odamda dinler savaşı yapacak kadar yer var ama hepimiz yaşa ve yaşatı uyguluyoruz.” Stigmata kzbin.info/www/bejne/bqrammici9Z7erM Da Vinci Şifresi kzbin.info/www/bejne/d4LSYpSwhdGLabM www.bagimsizsinema.com/olumsuzluk-sancilari-the-man-from-earth.html “The Man from Earth’ filmi, 2007 ABD yapımı bir filmdir. Film, seyirci karşısında gösterime dünyanın hiçbir yerinde girememiştir. 2007-2008 yılları arasında ABD’nin çeşitli festivallerinde gösterim şansı bulan film, seyirci karşısında asıl başarısını 1-2 yıllık gecikme neticesinde sağlamıştır. Filmin seyirci ile buluşması, sinema salonlarında değil; filmin internet üzerinden korsan yayılımı ve filmin “DVD” biçiminde dağıtılması ile olmuştur. Filmin DVD şekilde piyasaya çıkmasından evvel, filmin korsan dağılımı sayesinde o kadar fazla kişiye ulaşmıştır ki, film internet üzerinden (korsan) dağılımında rekorlar kırmıştır. Hatta bir söylentiye göre filmin yapımcısı, filmin bu şekilde dağılımını sağlayan korsan film sitesine teşekkür etmiştir.”
@Ressamist_955 жыл бұрын
filmi izlemiştim yönetmen döktürmüş o kadar izlemeyen pişman olur
@Kerata_Kid3 жыл бұрын
2. filmde yapımcı siz zahmet etmeyin ben internet sitesine yükledim filmi diyerek korsan filmcilere kinaye yapmıştır bir an için utandım kendimden :)
@mehmetkus66343 ай бұрын
ikincisini izleme vakti gelmedi mi ?
@glend43215 жыл бұрын
Filmin en büyük masrafı Johnnie Walker Green
@Ozanp4 жыл бұрын
Hahhhahahha:D
@omerklncer50654 жыл бұрын
Mizah 👍
@parkinsontatak Жыл бұрын
Hiç böyle bakmamıştım :)))
@dervishdede Жыл бұрын
Yeşil coni Walker mı? Yeşil olduğunu bile bilmiyordum. Maaşın kaç dolar? 😅😅
@phoebe729 ай бұрын
😅
@SW1FTY9365 жыл бұрын
Benim için filmin en iyi diyaloğu: İlahiyatçı abla - Tanrı her yerde ama biz onu göremiyoruz. Biyolojici abi - Eğer yapabileceğimin en iyisi bu olsaydı bende saklanırdım.
@emojiman33525 жыл бұрын
Get_Schw1fty hajwisjekskwkskwkw
@karmakarisikedits72103 жыл бұрын
salak bisey cok abartiyonuz
@someonewhoslostsomeone6 ай бұрын
Tanrı: tmm
@bilgekagan21425 жыл бұрын
Açıkçası bu filmden bir tarihçi olarak çok etkilenmiştim. Maç izler gibi adama "şunu da sorun öbrünü de sorun" diye refleksler verdiğimi hatırlıyorum.
@shamo148Ай бұрын
saygılar
@yusufdogan396114 күн бұрын
Adam herhangi bir tarihte yalniz 1 yerde bulunabilir o yüzden kendi yaşadıkları dışında başka bir şey anlatamaz eğer aynı tarihte farklı coğrafyalarda yaşanmış olayları anlatıyorsa yalan söylüyor demektir. Zaten film başlı basına saçmalık bu kadar insan nasıl bu kadar beğeniyor bilmiyorum hiç mi güzel film izlemediniz be arkadaş?
@bilgekagan214214 күн бұрын
@@yusufdogan3961 Şimdi saçmalık kısmını bir kenara koy sonuçta bu bir film. Yoksa bilim kurgu ve fantastik kategorisini çöpe atmak durumunda kalırdık. Bu film konusundan dolayı bir kaç bilimin aynı anda ilgisini çekiyor. İkincisi de şu ki bu çok önemli; masrafsız olmasına karşın milyon dolar harcanan çookkkk filmi geride bırakabilmesi. Yani konu ve senaryonun önemini öğreten bir yapıt. Hiç mi güzel film izlemediniz demişsin öner de izleyelim ben film önerilerine açığım
@tamerucer82825 жыл бұрын
"Eski dönemlerden kalma bir eşyan yok mu?" sorusuna karşılık eline bir kalem alarak "5000 sene yaşayacağını bilsen yine de bu kalemi saklar mıydın?" diye soruyor. Ben TRT'de izlemiştim. Bu da ilginç bence.
@canbalaban20575 жыл бұрын
Nasıl TRT'de izledin ya? Nereye gömdüler sonra o TRT müdürünü?
@giganticyufka5 жыл бұрын
Ben de trtde izlemiştim. good old laik days
@Arfanyum3 жыл бұрын
Diyor ve 200 yıllık Van Gogh tablosunu arabaya atıyor. Çok güzel bir film daha az önce üçüncü kez bitirdim ama mantık hataları var.
@bseva49293 жыл бұрын
@@canbalaban2057 boş bulundum asfassgyfahgajdg harbiden ekrana tükürülüyormuş böyle bir durumda asfasfasfasf
@irfanasknklc29075 жыл бұрын
Eğer filmin sonu muallakta kalsaydı yalanın veya doğrunun değişerek yayılımına dair çok güzel bir eleştiri yapılmış olacaktı.
@yusufarslaner3 жыл бұрын
Aynen beni en büyük hayal kırıklığına uğratan son sahnesi olmuştu ordan herkes evlerine dağılsaydı 10 üzerinden 9 puanlık filmdi benim için
@mahmurealp35085 жыл бұрын
Filmde dikkatimi çeken küçük ayrıntılar var. John her şeyin bir oyun olduğunu açıkladıktan ve insanlar rahat bir nefes aldıktan sonra Edith'in John'la vedalaştığı sahnede bakışları ve jestleri, replikleriyle çelişir bir şekilde John'un aslında İsa'ın bizzat kendisi olduğuna ikna olduğunu gösteriyor. Tabi Edith bunu sözlü olarak dile getirmiyor fakat kadının son bakışı ve jesti her şeyi anlatıyor, elini John'un yanağına götürdüğünde gerçekten İsa'ya dokunuyormuş gibi yapıyor. Kadının burada oyunculuğu harika ve tabi yönetmenin başarısı. Tiyatro uyarlamalarında bu küçük ayrıntılar es geçilmiş maalesef, Edith John'a sarılıp "iyi bir hristiyan olduğun için mutluyum" vs. bir iki veda cümlesi kurup çıkıyor. Bir ekleme de ben yapayım dedim sevgili Tarih Obası :) Güzel bir video olmuş. Tebrikler.
@Tarih_Obası5 жыл бұрын
Çok güzel yakalamışsın, teşekkürler :)
@metrapole5 жыл бұрын
Filmin sonundaki muğlak bırakılma ihtimali benim çok hoşuma gitmişti. Ben de o son ile hayal kırıklığına uğrayanlardanım. Bu film adam acaba doğru mu söylüyor? Ulan yok be sıkıyordur. Ama doğru da olabilir sorgulaması ile baş başa kalsaydık bu film senelerce hatırlanırdı diye düşünüyorum. Çünkü filmin psikolog sahnesine kadar bu muğlaklığın temeli oldukça iyi verilmişti.
@mimmom92495 жыл бұрын
Kardeşim the man from earth 2 izle herşeyi çözeceksin
@rasitopcu3 жыл бұрын
@@mimmom9249 ikisi var mı yav izleyim ben de hemen
@keddy8049 ай бұрын
orijinal değil o @@rasitopcu
@MultiBluepurple5 жыл бұрын
Filmde benim dikkatimi çeken şeylerden biri de John Oldman'a aşık olan kadın hocanın John'a pek soru sormayıp onu o haliyle kabul etmesi geldi.Aşkın gözü kördür derler ya o hesap.Bir de odadaki hocalar adamın anlattıklarına sonlara doğru inanır gibi oldular ve John size şaka yaptım uydurdum dedikten sonra ben odadakilerin rahatlamalarını düşünmek yerine hayal kırıklığına uğrayıp üzüldüklerini hissettim nedense.
@sadeceseyma15724 жыл бұрын
Benim de anlamadığım o kadın john u seviyor ama film sonunda siyahı adamla öpüsüyor ?
@bwkvy71123 жыл бұрын
@@sadeceseyma1572 ABD de bu yanlış bir şey değil arkadaşı olduğu için öpüşüyor Türkiye'deki gibi değil yani
@sadeceseyma15723 жыл бұрын
@@bwkvy7112 iyi ki Türk’üm o zaman:))
@SadokiKojiro3 жыл бұрын
@@sadeceseyma1572 Şey gibi düşün amerikada doğmuşsun ailen katolik ve başka bir ülkede başka bir inanışta her yıl belli bir zaman insanlar toplanıp büyük ve küçük baş hayvanları göz önünde katledip yiyiyor ve bunu bayram diye kutluyor. Bu olay dediğim gibi yaşan birine göre aşırı absürt gelicek. Çünkü kültür böyle bir şey. Senin alışık olmadıgın şeyler sana aşırı garip geliyor ama alışık olduğun şeyler ise başkalarına çok garip geliyor.
@olgaysen81172 жыл бұрын
Zaten siyahi abimiz baya üzülüyor. Hatırladığım kadarıyla insanlık, bilim için bir sürü açmazı çok net bir şekilde bir anda öğrendiği için mutluluk duyarken aslında anlattıklarının gerçek olmadığını duyunca cidden sarsılıyor. Bir bilim insanı için gerçekten zor bir durum aslında düşününce. İnsanlığın binlerce yıldır araştırıp öğrenmeye çalıştığı ama asla öğrenemediği bilgileri bir anda öğrenmek, belki de doğru bildiği neredeyse her şeyin yanlış olduğunu öğrenmek bir bilim insanı için inanılmaz bir şey. Ağladığını görüyoruz, küfür ettiğini görüyoruz. Odadaki herkesten çok o inanmak istiyor aslında anlattıklarına. Tabii ki en sonunda psikolog hariç en gözü kör dindar ablamız bile kendi inancına göre hayvan gibi şirk koşulmasına rağmen inanmaya başlıyor. Çünkü o da bir arayış içinde içten içe. Ne kadar üzülse de ne kadar gözü kör bir şekilde bağlı olsa da dinine doğruları öğreniyor ve bu acı veriyor. Zaten bununla başa çıkamadıklarını görünce, bu bir oyundu diyor ve herkesi evine yolluyor. İnsanlık gerçekleri öğrenmeyi ne kadar istese de buna hazır değil. Bazısı mutlu olabilecekken bazısı hayal kırıklığına uğrayacak. Hepsi bu duyguları en üst noktada yaşayacak. Belki de hayatları mahvolacak, deli damgası yiyecekler, kendilerini yiyip bitirecekler. Kaldırması zor bilgiler bunlar. John Oldman abimiz namı diğer "Jesus", her ne kadar olayların çok basit, abartıldığı kadar olmadığını söylese de gerçekten bilge bir adam. Dediğim gibi en sondaki bu bir oyundu numarası da buna bir örnek. Hiçbir kanıt, hiçbir somut delil göstermeden ülkenin en iyi bilim insanlarını bu "akıl almaz" hikayesine inandırmayı başarıyor. E tabi 14 bin yıldır gelişen ikna kabiliyeti sonuçta :D Sonunun muallakta kalmasını ben de isterdim. Aslına hikayede bilerek mi yapıyor bilmiyorum, bazen kendisiyle çeliştiği noktalar da oluyor. Ve arkadaşları yakalıyor. Fakat, bence herkesi inandırdığı nokta olan "Jesus" isminin ortaya çıkışıyla insanlar bu çelişkileri unutuyor. Her soruya inanılmaz mantıklı cevaplar gelmeye başlıyor. Kitaplarda olmayan şeyler konuşuluyor. Ortada 10 yıldır yaşlanmayan bir adam da var. Dediğim gibi sonu muallakta kalsa, "Ulan bu adam sallıyor bence ama böyle böyle bir durum da var!?" diye ya da tam tersi şekilde sorgulamaya itecekti izleyenleri. Filmin asıl amacı sorgulamayı sağlamaya çalışmakken, böyle bir son da fazlasıyla güzel ve ironik olurdu.
@Odocu5 жыл бұрын
“Ondört bin yıl gezdim pervanelikte” diyen Ali Ekber Çiçek gibi :)
@ipsizsapsizmuhabbetler5 жыл бұрын
arzu lermi Allah da sizi güldürsün Arzu Hanım 😅
@ckutluk4 жыл бұрын
inanır mısınız aynısını düşündüm özellikle adem sıfatından çok geldim gittim kısmı da çok fazla benzerlik gösteriyor.
@umutbsrc4 жыл бұрын
YOKSA ALİ EKBER ÇİÇEK Bİ MAĞARA ADAMI MIYDI BİZE ŞARKILARIYLA BUNU MU SÖYLEMEYE ÇALIŞIYORDU
@sibelyapici12403 жыл бұрын
Türküyü her dinlediğimde bu film gelir aklıma ciddi söylüyorum.
@vera39003 жыл бұрын
sacma sapan yorumlar yapmyin kardesim
@tahsinemirhangokturk27155 жыл бұрын
Sevdiğim bir filmdi, sizden yorum izlemek de çok güzel oldu. Adamın ilk zamanlarını kendi hafızasıyla değil sonradan yaptığı araştırmaları sayesinde tahmin etmesi nedense benim çok hoşuma gitmişti. En sevdiğim detayı bu olabilir.
@Tarih_Obası5 жыл бұрын
Gerçekten güzel bi açıklamaydı o.
@cagrieren5 жыл бұрын
Benim filmden yaptığım en büyük çıkarım: Ahlak kavramının çoğu insanın tercih ettiği düşünce ve eylem bütünlerinin aksine dinden daha ön plana alınmasının doğru olduğu. Tabi filmde geçen Buda'nın öğretileri ile birlikte "Greater Good" olarak da tabir edilebilecek, Kant' ın da belirttiği Evrensel Ahlak ile birleştirilmiş birazda John Rawls' un adalet teorisini içeren bir ahlak anlayışı. Filmde de alt metinde bu işleniyor yani ahlakın önemi. Basit bir örnek verecek olursak hırsızlık yapmayı din yasakladığı için değil de evrensel ahlakı göz önünde bulundurarak ve empati yaparak bir insanın canının yanması düşüncesi ile yapmamak. Bir sahnede alanını şu an hatırlayamadığım siyahi profesör Tanrının krallığı olarak Hristiyan Mitolojisinde geçen (yani Cennet) bu yerin yanlış anlaşılabilmiş bir kavram olabileceğini aslında bu bahsi geçen krallığın insanın şu an buluduğu mekan, bulunduğu an olduğundan bahsediyor ki Buda' nın öğretileri Rastafari inancı da bu düşünceyi destekler nitelikte.(Rastafari dininde Tanrının evi ya da kiliseye gerek olmamasının nedeni insanın o an bulunduğu yeri Tanrının evi olarak görmesi gerekliliğinden kaynaklı.) Filmin bir diğer hoşuma giden özelliği ise başrol size aksini iddia etmediği sürece böyle bir durumun olabilecek olması. Yani gerçek hayatta böyle bir iddia ortaya atılsa, akabinde bu kişi sorguya çekildiğinde (tabi filmdekinin aksine daha kapsamlı ve uzun bir sorgu) bu kişinin 14.000 yıl yaşamadığının aksinin ispat edilememesi. Bu durumda devreye filmdeki biyologun girmesi gerekir fakat filmde böyle bir şey mümkün değil. Gerçek hayatta ise muhtemelen bu adam deli diyerek sırtınızı dönüp gidersiniz. Yani bu adamın ortaya attığı hipotezi çürütecek kelime yok. Sadece pozitif bilimler ile açıklanabilecek bir durum ki anatomisinin anormal bir insan anatomisi olduğu ve uzun yıllar yaşadığı göz önüne alınırsa muhtemelen çok uzun bir gözlem süresi gerektirir. Tekrar dinlere dönecek olursak aslında biraz araştırma sonucu her insanın aklına filmdeki benzer şüphelerin gelmesi mümkün. Dinle siyasi ideolojilerin paralelliği ise bunun için en güzel alan. Kitleleri yönetmekte dinin en büyük silah olduğu şüphesiz aşikar. Fakat bu durum beraberinde şu soruyu getiriyor: "Dinler insan üretimi mi yoksa ilahi bir lütuf mu?" Müslümanlık açısından ele alacak olursak; müslümanlık diğer tek tanrılı dinleri dışlamıyor, onların üzerine kurulmuş kökleri bu dinlere dayanan bir tek tanrılı din. Verdiği öğütler ise temel olanları ele alacak olursak diğer bir çok din ile neredeyse %90 a yakın bir benzerlik gösteriyor. Filmde geçen Budizm ise tüm bu tek tanrılı dinlerden daha önce gelmiş bir din. Din diyorum ama bence dinden ziyade Budizm bir felsefe, bir öğreti. Yine filmde bahsedilen Hristiyanlığın başına gelen olay aslında daha önce Budizm' in başına gelmiş. Yani bir öğretinin dinleştirilmesi. Biz Buda'nın ya da Muhammed' in neyi amaçladığını bilemeyiz. Belki ikisi de Evrensel Ahlak' ın yani kendi perspektiflerinden olması gereken iyinin tanımını insalara yapmışlar. Belki bulundukları toplumu niyetleri iyi ya da kötü ki burada iyi olduğunu kabul ediyoruz kontrol etmek amaçlı yapmışlar. Belki de Buda' nın öğretisi yanlış anlaşılmış müslümanlık Tanrı'dan gelen bir lütuf. Bütün bunları net bir şekilde bilmek mümkün değil. Üst paragrafta bahsettiğim bütün bu durumdan ziyade bence modern insanın yoğunlaşması gereken nokta şu: Bütün dinleri temelde bir felsefe bir öğreti olarak görmek, öğütledikleri davranışsal öğütleri hayatımızda uygulamak. Yani aslında insanların yapması gereken dinin içine girip detaylarda kaybolmadan önce (sakız orucu bozar mı? etc.) inandıkları dinin temelini ve temel öğütlerini iyice öğrenip uygulamak. "Acaba tanrı gerçekten var mı?" "Dinler gerçekten ilahi mi yoksa insan üretimi mi?" "Eğer insan üretimi ise din insanları yönetmek ve yönlendirmek amacıyla mı kurulmuş yoksa insanları daha iyiye daha güzele doğru yöneltmek amacıyla mı kurulmuş?" Bütün bu ve bunun gibi soruların net %100 cevabının olmaması zaten bütün bu çelişkilerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Benim düşüncem yineleyecek olursak hangi dine mensup olursak olalım ya da ateist, deist olalım önemli olan nokta; güzel ahlak, çıkarlarımız peşinde koşarken diğer insanların özgürlüğüne olan saygı ve erdem. Tabi burada herkesin ahlak anlayışı farklı olabilir bu durumda sınırlar kişisine göre çok farklı olabilir ve bu durumda ortaya bir kaos çıkartır düşüncesi geliyor. Bunun çözümü ise verilmiş. Cevap: Akıl. İnsan bu evrensel ahlakın peşinde koşarken en büyük yardımcısı akıl olmalıdır. Eylemlerini akıl süzgecinden geçirerek uygulamalıdır. Eğer kişinin niyeti bu prensipler çerçevesinde bir hayat sürmek ise zaten sahip olduğu akıl ona yol gösterecektir. Okuyan herkese teşekkürler.
@ahmetozluk34304 жыл бұрын
Çağrı Eren güzel yorum ama dinlerin en büyük zaafı tarihleri SÜMER BABAİL ASUR ve nice toplulukta ki hikayeler olduğu ortada
@pirodi3 жыл бұрын
Güzel bir yazı. Yazarken gelen fikirler mi yoksa yazar mısınız?
@cagrieren3 жыл бұрын
@@pirodi Daha önce bir kaç defa üzerine düşündüğüm bir konu. Çeşitli yollarla edindiğim birikimimle elimden geldiğince hadiseyi yorumlamaya çalıştım.
@berkehepsen5616 Жыл бұрын
ilk paragraftaki yazdığın din-ahlak ilişkisindeki durum güç , otorite ve çıkar yönünde adım atmış ve atan insanların dini, ahlaki bir terimden çok belli toplulukların gözünü köreltip, yönetim için kullanmasıyla (filmde de bahsedilen kiliseler gibi) günümüzdeki halini aldı.İnsanlar ahlak yerine din sorar oldu.
@muhtaryer5 жыл бұрын
Biz 2017 yılında filmi uyarlayıp tiyatro yapmıştık, Bahçeşehir Üniversitesi'nde. "DÜNYALI"
@halilceyhan1985 жыл бұрын
Filimde en heyecanlandığım nokta Van Gogh'la tanışıp ondan bir tablo aldığını söylediği sahneydi, o anda kafamda bir şimşek çaktı adamın tüm Ortaçağı, Romayı, modern bilime geçişi falan filan hepsini baştan aşağı bizzat yaşadığı geldi aklıma ve bununla beraber öyle bir adamla karşılaşsam soracağım onca soru da dolayısıyla çok heyecanlandım bir garip oldum diyaloglar öyle güzel ve doğal yazılmış ki gerçek olabileceğine inanıyosun gerçekten. Velhasıl çok güzel filmdi bence izledikten sonra uyuyamadığımı hatırlıyorum. Soracağım onca soru geldi aklıma en çok merak ettiğim sorular genelde çok ayrıntı şeylerdi, mesela 1600'lerde insanlar nelerden bahsediyordu, günlük yaşam nasıldı veya Roma hakimiyetinde neredeydin ?, ne işle uğraşıyordun ?, memnun muydun ?, binalar nasıl yapılıyordu ?.....
@olgaysen81172 жыл бұрын
Evdeki bilim insanlarının yanında bir de hakiki, baba bir güzel sanatlar profesörü olsa Van Gogh sahnesi çok daha anlamlanabilirdi. İstemedim değil.
@legel12943 жыл бұрын
Hayatımda bugün ilk kez izleme şansına eriştim cidden sadece 1 oda da geçmesine rağmen gram sıkmadı ve akıcı bir filmdi
@ozgegungor44085 жыл бұрын
2.si üzen film 🥺
@ozgegungor44084 жыл бұрын
lo bora bence izlenmeyecek kadar kötü değil ama keşke daha iyi olsaydı. Daha iyi kesin olurdu. Ama olmadı.
@Radiskull4 жыл бұрын
@Sierra Maestra ücretsiz yayınladılar internette. ilk bölümünün başında yapımcı bilerek ücretsiz yaptığını anlatıyor. eğer bağış yaparsanız seviniriz diyor.
4 жыл бұрын
3-4 defa izlemişimdir, yaratıcı-tasarımcı-din olguları olsa da olmasa da esas olanın bu olmadığı, esas olanın sadece insan olmak olduğunu anlatan mükemmel bir film.
@hazarshh4 жыл бұрын
Ablacım umarım senin gibi bilgili hakikatlı kadınlarla karşılaşırız yorumların için teşekkür ederim
@onurgurcay15805 жыл бұрын
Tek mekanda geçip, car car konuşup hiç sıkmayan denişik Bi film. En aklımda kalan dialog - Peki o dönemden sakladığın bi eşya var mı? - Siz selo bantlarınızı saklar mısınız?
@archabacteria5 жыл бұрын
Aklımda şu sahne canlandı; 6altı'da cs iki dakika anlatımı bekledikten sonra sen hepsini de anlatacak mısın diye bi çıkısı vardı aklımda o canlandı. Şaka bi yana gerçekten güzel bir anlatıcısınız, çok güzel karşınızdakine aktarıyorsunuz onu bir kere daha fark ettim. Bazen insan vurdu, kırdı, oraya zıpladı buraya ateş etti filmlerinden bıkıyor. Çünkü filmin sonunda ne anlattı diye bir geriye bakınca çok basit geliyor. Lakin böyle filmler kalbimi pır ettiriyor. filmin güzel yanı beş arkadaş oturup da çekerdi bu filmi. milyon milyarlar harcanmış ama içi boş kahramanlık olan filmlerden daha çok etkilemesinin sebebi önemli olandır.
@farukaydinsteel5 жыл бұрын
Vaktim olsa da bu kanalı hakkını vere vere izlesem
@nurigokdeniz4 жыл бұрын
Bu filmi farkettiğimden beri hemen her gün izliyorum iş yaparken aşağı indirip dinliyorum.Her izlememde yada dinlememde eski çağlara götürüyor farklı bi pencere açıyo insanda. İnsanın Doğası asla değişmez Repliği bitirim =) İkinci Filmin Tr Dublajı yapılmalı bir an önce Lütfenn!!!
@mehmetaligok84175 жыл бұрын
Ceren hanım uzun zamandır takip ediyorum fakat yorum yapma cesaretine yeni tezahür ediyorum. Bana ve bize kattıklarınız, sosyal medyanın öğreticiliğine beni inandırdığınız ve en önemlisi anaç ve gerçekçi tavrınız için sonsuz teşekkürler. Saygılar ve sevgiler!
@silvafreestyle5 жыл бұрын
Gecenin üçünde gözümü kıpmadan sıkılmadan izlemiştim. Çok akıcı diyaloglar 👍
@bouleusisarkhesi5 жыл бұрын
2-3 kez izlediğim birkaç filmden biridir bu film. Benim zaten sorguladığım şeyleri başkalarının da sorgulamasını sağlayacağını düşündüğümden sevmiştim. "Bunu kimse izlemez" diyordum ama şuan öğrendiğime göre fanları bile varmış :) Emeğinize sağlık :)
@burakvarol88445 жыл бұрын
Bana sorarsanız film tamamen bilim kurgu 14bin yıl geriden günümüze yüzeysel bir anlatımla tarihi tepe noktaları anlatıyor ve kendi yorumunuda seyirciye aktarıyor mesela buda'nın semavi dinlerin atası veya kopyası gibi yani bi insan gerçekten filmdeki gibi 14bin sene yaşasaydı ne olurdu böyle bi olsalık olsa aynı filmdeki gibi olurdu.filmde en beğendigim nokta ne kadar yaşamış olursan ol asla kendi zamanın ötesinde zeki olamazsın.
@barsdevleti54893 жыл бұрын
Film az bütçeyle büyük bir konu işlenmiş ve büyük bütçeli bazı filmlere taş çıkarır.
@themostchannel5922 жыл бұрын
f.e BVS , CS' ye selam
@dancemonkey1185 жыл бұрын
Hocam lutfen videolar devam etsin. Cok yararlaniyoruz sizden. Emekleriniz icin tesekkurler
@monicageller81565 жыл бұрын
Bildirimi açtığım tek kanal. Çeviriler favorim sayenizde ingilizcem beklediğimden daha hızlı gelişme gösteriyor.
@Tarih_Obası5 жыл бұрын
Harika :)
@mehmetbaser98985 жыл бұрын
The Man from Earth (2007) 2-3 kere izlediğim az filmden biridir
@ipsizsapsizmuhabbetler5 жыл бұрын
Çok iyi bir konuşmacı olduğunuzu düşünüyorum, diksiyonunuz da güzel ve sıkmıyorsunuz. Emeğinize sağlık... 👏🏻
@altansahin59695 жыл бұрын
bu film sayesinde agnostik olmaya ilk adımı atmıştım.
@themostes5 жыл бұрын
Bu derece dinsel sorgulamalara cesaret edemedigimiz icin tarihe bakmak korkutucu bir hale geliyor fakat bizim yerimize filmde birisi yapinca daha guvenli hissettiriyor
@Tarih_Obası5 жыл бұрын
Harika bir içgörü.
@okanandic2 жыл бұрын
Ne kadar güzel bir film olduğunu söylemek için başrol oyuncusunun Muhammedle karşılaşıp karşılaşmadığı yada isa yerine Muhammed olabileceği ile ilgili bir film olsa idi acaba bu kadar anlayışlı olacak mıydı bu Türkler. Evet izledim filmi çok hoşuma gitti ve dediğim gibi isa yerine Muhammed olmuş olsaydı ne olurdu diye düşünmedim değil.
@bburcu44503 жыл бұрын
Genelde ölümsüz şeyler aşırı bilge, 10 elinde 10 marifet olan kişiler olur. Ben ilk kez bunun dışında bir şey izledim/gördüm. Anlatmak istediğim çok şey var ama yazarak olmuyor:( kısaca çok iyi film. İncelemenize de sevindim. 6alti ya da belki alırsınız.
@emreguney44595 жыл бұрын
Ben inançsız biri olmamdan çok zaman sonra bu filmi duyup izlemiştim. Biraz rahatlama getirmişti. Güzel anlatılmış bazı şeyler. Bazılarına bunu izletsem onlarda biraz anlarlar demiştim. İzlettim de. Anladılar ama bazıları ya korkularından içlerinde tuttular bu düşünceleri, bazılarını da benim anlattıklarım ve bu film yavaş yavaş değiştirdi.
@gizemaslan44313 жыл бұрын
İnsan ölümlü veya ölümsüz aynıdır diyor bence çünkü ölümsüz olan adamın tarih bilgisi yaşadığı kadardı bir insan gibi kendini eğiterek aydınlatmış evet ölümsüz ama tek bir hayat yaşıyor adam bir ölümlü gibi sadece bir kere gelmiş dünyaya bir türlü gidemiyor ,ölüm kavramınıda güzel işlemiş. Gelecekten bir insan gelip bize bugünü sorsa ne kadar cevap verebilirsek o kadardı cevapları çok güzeldi bu detay
@OzenEkmekciler-go2nl3 ай бұрын
Açıkçası filmi anlatmak yerine böyle bişiy olabilir mi olamaz mı gibisinden tarihsel bir anlatım beklemiştim sizden..
@adlazmdegil13125 жыл бұрын
Ben hep odamı temizlerken sizi dinliyorum ritüelim oldu hatta sizin video atmadığıniz dönemler odayı pislik götürüyor sesiniz olmadan konstre olamıyorum haliyle videoya bakmıyor sadece sesi dinliyorum videonun sonunda birden bay yutup sesiyle gece gece kahkahayi bastım asıl bu videonun sonu supriz oldu güzel oldu asfff
@kzmmrb84785 жыл бұрын
İyi dersler öğretmenim akıp giden ömrümüze değer kattınız yine
@darkangel94585 жыл бұрын
defalarca izlediğim bir kaç filmden bir tanesi, ben sadece kendim izliyorum diye düşünmüştüm. az masraflı, insanlık tarihinin temel gelişim sürecini özetleyen sonu itibari insanda sorgulama hissi uyandıran bir film.
@hikarii_i5 жыл бұрын
Uykumu feda ederek izlememe değen bir film. Hemen bitirip sizin yorumunuza koştum 😂
@ef4.443 жыл бұрын
ahskajxnmf bende gece 12 şu an o kadar da geç değilmiş aslında yazınca fark ettim
@emirozkanbas3 жыл бұрын
Ceren hocam en sevdiğiniz filmleri bir de sadece kendi çözümlemenizden dinlemek isterim. Eğer böyle bir planınız varsa lütfen hayata geçirin vakit kaybetmeden.
@serpilkaraman60023 жыл бұрын
Çok ilginç konularda bilgi alıyoruz teşekkürler 🙏💖🙏💖
@mr.wilkinson71175 жыл бұрын
Filmimi tartıştığın için teşekkürler! Umarım Beğenirsin! Filmin yapımcısının sevgisi ile!
@deprime16282 ай бұрын
Ben bu filmi ara ara izliyorum, hakikaten insana bazı soruları sorduruyor...
@ugurkazgani60722 жыл бұрын
Epey olmuş video yükleneli. Bu filmi mp3 e cevirip yüzlerce defa dinledim ve dinliyorum uykusuzluk için bire bir ,aklınıza uyumadan önce sürekli bir şeyler takılıyor ve uyuyamıyorsanız . bu filmi çok kısık ses açarak filmin sesine odaklanmaya çalışın başka şeyleri düşünmekten alı koyuyor. Hocam bu arada bu filmin konusunu sizden çok daha iyi anlatabilirim sanırım, siz iki defa izlemişlsiniz ben yüzlerce defa dinledim :).
@xkisisi70625 жыл бұрын
Alıştık artık çıta hep yüksek. İkinci defa izledim sayenizde.
@themostes3 жыл бұрын
Nasil yani kitaplarda daha fazlasi var acikcasi tarihten anlamayan ama bu tarz seylere ilgi olmasi derken beni acikladiniz resmen ve gilm en sevdigim filmdir belki de bu film tadında kitaplar videosu yapmalisiniz biraz tarihi aciklayip sonra yikan tarzda
@azimkasdas67712 жыл бұрын
Ben kadının zenciyle öpüşüp john abimizle gitmesini ve daha da ilginci john un 5 dk önce oğlunun cesedini kaldırdıkları evden kız kaldırmasını saçma buldum
@Moonstone1035 жыл бұрын
Bu muhteşem filmi tekrar izlemiş olduk keyifli anlatımınızla süpersiniz .
@aydinozdemir17445 жыл бұрын
En sevdiğim film ve 10 dan fazla izlemişimdir. Ne zaman canım sıkılsa veya moralim bozulsa hiçliğimi hatırlamak için izlerim. Bu filmin şöyle Bi özelliği var bir çokları bu filmi bilmez, bilenlerin de en sevdiği film olur.
@rashadganiyev Жыл бұрын
Her sene bir kere izlerim mutlaka, çok hoşuma gidiyor filmin yapısı
@serhatoz5 жыл бұрын
altı altı harika , bu video ve bu kanal da harika.
@faruk-can5 жыл бұрын
Abla keşke ülkemiz kadınları siz gibi zeki ve bilgili olsa. 200gram ve geçici güzellik ile ego tatminiyle ömür geçirmeseler
@Tarih_Obası5 жыл бұрын
Keşke sizler kadınları bu şekilde kategorize etmeyi bıraksanız. Özellikle de ulaşamadığınız ciğerlere çamur atmayı bıraksanız.
@faruk-can5 жыл бұрын
@@Tarih_Obası Saygıdeğer ablam, neden böyle dediniz anlamadım. Zeki ve bilgili kadın pek görmüyorum ki onlara ulaşamadığım için çamur atayım.
Siyahi abinin Candy MAN die bir filmi vardı çocukken gece 12 den sonra gösterilirdi korkudan ödümü patlatırdı
@Tyran443 жыл бұрын
Sonu mükemmeldi önceden düşündüm ama farklı şekilde bu yüzden beni çok ama çok tatmin etti.
@erkanyuksek70742 жыл бұрын
Çok tatlısınız ..ne güzel anlatıyorsun 😌
@tubborq22133 ай бұрын
Ve hiç bir zaman bu böyledir veya değildir diyemiyecek olmamız çık aklımdan😅
@serdarcan95015 жыл бұрын
han fendi filmi izleyeceğim ve notlar alacağım amatör bir tarihçi olarak...........birde koltuk çok hoşuma gitti...
@metinguney86623 жыл бұрын
Film sıradışı... dikkat çeken bir kaç noktaya değinmeye çalışayım. 1. Görselliğin ikinci planda olduğu bütün filmler gibi ("20000 Days on World", "Equus"...), burada da anafikir ve diyaloglar filmi oluşturuyor doğrudan. 2. İnsanlık kültür tarihinin tamamının bir insanın kişisel geçmişine dönüştürülme fikri çok çarpıcı. Hegelci tarih anlayışının bir insanın geçmiş yaşamı formunda görülmesi... 3. Bir de senaryo yanlışı: Mısır tanrısı İsis'in adından sonra anılan "Sümer tanrısı İştar". Oysa İştar, Sümer tanrısı İnanna'nın Akad versiyonu, yani Sami kökenli.
@canahmetdarama3545 жыл бұрын
Videoyu biraz izledikten sonra fark ettim de ben bu filmi baya önce izleyip başında sıkılıp kapamıştım :D şimdi gidip izleyeyim hemen
@orhanefeomerli72174 жыл бұрын
En sevdigim filmlerden birisidir kanalinizi yeni kesfettim elestirdiginizi gormek mutlu etti
@sinem42082 жыл бұрын
peki ceren ablanın bahsettiği gibi bir kitap önerisi olan var mı? hiç tarih okumadığım için nereden başlayacağımı bilmiyorum.
@sister34485 жыл бұрын
Film ile ilgili sizinle aynı fikirdeyim. Güzel ama çok acaip değil diye düşünmüştüm ilk izlediğimde.. Sadece acaba bendeniz "The Woman From Earth" olsam ne olurdu diye aklımdan geçmişti.. Tüm uzun videolar gibi bunu da 1,25 hızda izledim..
@erkutkoksal19134 жыл бұрын
1,75 hızda da gayet net anlaşılıyor. ESG dinliyor gibi oluyorsunuz :)
@bburcu44503 жыл бұрын
İzlediğim sitede yorumlara biri şey demiş "canınız sıkılıyor ve masal dinlemek isterseniz izleyin" pki Tek mekanda geçen çok güzel bir film. Alışkanlık sürekli bir flashback bekledim. Filmi izlerken aklıma 1000 tane sormak istediğim soru geldi ve sonu benim için şaşırtıcıydı. İnş vaktinde bu film gişede de iyi hasılat yapmıştır.
@thenerdrobert38155 жыл бұрын
bence bu senaryodan çok ilginç bir seri dizi çıkabilirdi
@veritasmanus61994 жыл бұрын
Lütfen sandalyede sağa sola dönmeyiniz. Saygılarımla.
@ozlemo96245 жыл бұрын
Ben bu filmi iki kere izledim . Hem de gram sıkılmadan . Aslinda ne tuhaf . Sanki yan masadaki insanlari dinler gibi 😁 Full sorgulamali bir sohbet . Ben baska bir film daha hatirlamiyorum bu kadar diyalogdan olusup izledigim bir film . Filmin sonunu ben de seviyorum . Dusunmeyi biraktirmamayi sagliyor . Bu bizim agnostik yapimizdan kaynakli sanirim. Ikinci filmden gram haberdar degildim . Bende bir gozaticam sanirim filme . Ama cizgisinden cikmisa benziyor anlasilan . Nedense cogu devam filmleri guzel gelmiyor bana .
@bouleusisarkhesi5 жыл бұрын
Neredeyse tamamı diyalogdan oluşan ve yine sorgulamanızı sağlayacak olan 12 Angry Men (12 Kızgın Adam) filmini izlemenizi tavsiye ederim (belki izlemiş olabilirsiniz) biraz eski fakat hala etkili bir filmdir :)
@ozlemo96245 жыл бұрын
@@bouleusisarkhesi Yo ilk defa duydum . Mutlaka gozaticam .Bugun film izlemek icin zamanim var . Tavsiye super oldu tesekkur ederim :)
@bouleusisarkhesi5 жыл бұрын
Ozlem O Seveceğinizi düşünüyorum 😊 Umarım beğenirsiniz, iyi seyirler dilerim 😊
@emrears22865 жыл бұрын
Ne gibi kitaplar okumamız gerekir mesela? Pek dinler tarihiyle ilgili bilgim yok
@denizacar61429 ай бұрын
en beğendiğim 5 filmden biridir. PK-easetin bedeli-matrix-yıldızlararası diğerleridir.
@YELDAULKER Жыл бұрын
Derslerde genellikle ödev olarak bu filmi veriyorum. Filmin ikincisini ben de çok sevmedim. Dizisi yapılacak dendi ama maalesef yapılmadı sanırım. Bu tarz sorgulayıcı film- dizi sevenlere GECE YARISI AYİNİ dizisini tavsiye ederim. Muhteşem ötesi bir dizidir.
@perdoist36275 жыл бұрын
selamlar hanım efendi, TRT'nin yaptığı savaşın efsaneleri belgeseli hakkında ki yorumunuz nedir acaba ?
@Tarih_Obası5 жыл бұрын
TRT ve benzeri kanalları 17 senedir izlemiyorum.
@serpilkaraman60023 жыл бұрын
Bu son çok gerçekçi bence uzun yaşama özlemi olanlar sevmemiştir🤣💕
@lectow5 жыл бұрын
Ben çok bilgiye sahip bir şekilde izlemedim ama ortaokul ve lise boyuncca sorgulayıp araştırdığım bilgiler filmin içinde vardı ve büyük oranda bu durum bana büyük zevk verdİ.
@marcorak5 жыл бұрын
Gereksiz bir filmmiş, izlemek yerine burada özet bilgi edinmek iyi oldu. 80'lerin sonlarına doğru popüllerleşen budizm-mystizm (hatta dalaylama) akımdan senaristin etkilendiği çok açık anlaşılıyor. Daha başka denecek çok şey var senaryo için ama ben asıl tarihçi hocamızın (isminizi bilmiyorum) örneklediği sorgulamaları ilgi çekici bulamadığımı ifade etmek isterim. İçi dolu, derin mevzular barındıran yada aydınlanma yaşatabilecek sorgulamalar olmadığını düşünüyorum. Film hakkında yaptığım arama sonuçlarında da bulduklarım aynı tarzda. Genel ifadeler; düşündürüyor, sorgulatıyor vs. Oysa hangi söyleneni-diyaloğu hangi bildiğinle eşleştirip seni ne gibi sorgulamalara ittiğine dair bir açıklama bulamadım. (Bu video'da biraz var.) Hadi bunu izleyicilere bırakalım izlesinler onlar kendi iç dünyalarına sorgulamalarını yaşasın, diyalogları değerlendirsin diye düşünsek bile bence filmde temel-core-çekirdek bir düşünce ifade edilmediği ve bu nedenle film hakkında yapılan eleştirilerde de temel bir sonuç çıkarılamıyor. Filmin içeriğinin dışında şunu da eklemek isterim; Amerika'da ki senaryo ve film çeşitliliği için bu film iyi bir örnek olabilir. Sonuç, bu filme göre 140 jurnos hasan mezarcı videosu daha ilginç sorgulamalar yaptırıyor :) Benzer videoların devamını bekliyorum.
@Tarih_Obası5 жыл бұрын
Gereksiz bir film değil aslında. Siz yine kendiniz izleyip kararınızı verin derim. Çok büyük aydınlatmalar yaşatamaz elbette bir film tek başına fakat çoğu insana bir bakış açısı sağlamış.
@dusunenkask5 жыл бұрын
kurtlarla koşan kadınları da okuyup yorumsal olarak anlatmanızı isterim, gayet güzel anlatıyorsunuz, teşekkürler. ben şuan okuyorum. paylaşılası bir kitap.
@u3gly775 жыл бұрын
Yayını izledim, geldim burada da izledim. Ve gerçekten çok iyi bir film ama şöyle kafa açıyor diyemem. Az çok tarihle (genellikle insanın gelişim tarihi, kilise ve isanın ortaya çıkışıyla alakalı) ilgilenen bir insanın, keyifle izleyeceği ama aydınlandım vesselam diyemeyeceği bir film olarak görüyorum. Son olarak çoğu kişinin aksine sonu beğendim.
@Hakikat_Uzay_Zaman_Yolcusu5 жыл бұрын
İkinci filmide ilk yorumumdan hemen sonra izledim ilk film gibi sarmıyor ilk filmdeki o derin muhabbetler yok ucu açık bırakılmış filmle yada diziyle devam ederiz diye tekrar isim değiştiriyor öğrencileri bunu öğreniyoruz araştırıyor bizim ölümsüz arkadaşda kaçmayı tekrar başarıyor arada yine sorgulatan sohbetler var genellikle hristiyanlıkla ilgili yavan kalmış ilk filme göre ...
@bozdogan_5 жыл бұрын
Teoloğun hiç bir mantıklı karşı argüman geetirememesi ve sadece duygusal tepkilerle "sen isa olamazsın" diye tekrarlaması beni çok rahatsız etti açıkçası. Kendisi din bilimciden daha çok sadece ailesi dindar diye, geleneklerinden ötürü vs dindar olmuş ve inanışını hiçbir şekilde temellendiremeyen bir kör cahildi. Ve özeillikle kadının John'a karşı tutumu da çok kaba ve ön yargılıydı. Filmde bu kötü dindar tutumunun zorla gözümüze sokulmaya çalışıldığının düşünüyorum.
@atanamamsfilozof96683 жыл бұрын
Öyleler çünkü 🤷♀️😀
@berkehepsen5616 Жыл бұрын
Çaresizlik de vardı sesinde "Sen İsa değilsin" derken.
@monicageller8156 Жыл бұрын
Aynen. Bi bilim insanından çok bağnaz bi köylü gibi yaklaşıyodu ben de çok sinir olmuştum kadına
@gungortayfunerkal17564 жыл бұрын
Herhalde en çok izlediğim filmdir diye tahmin ediyorum. Ockham'ın usturasını düstur edinmiş, bu sayede de insanı içine çeken bir kurguya sahip. İnişler çıkışlar gayet yerinde. Ama hocaların bazı tavırları çokta o konuda bilgi birikimine sahip değillermiş izlenimi yaratıyor. Seviyor muyum evet. Daha ucu açık bir senaristle çok daha başarılı bir iş çıkabilir diye düşünüyorum. Bunu seven şunu da okumalı tanrının enkazı.
@ahmetcumen72864 жыл бұрын
Bir kişinin 14.000 yıl yaşadığına inanıyorsan başka bütün dediklerine de inanırsın zaten.Adam ben İsaydim da diyebilir...
@selmanaydemir2 жыл бұрын
Nefes almadan izledim filmi…çok acayipti..
@8dmusic2515 жыл бұрын
Bittikten sonra açıp tekrar izlediğim tek film
@ulaşanahtar5 жыл бұрын
filim den sonra bende adam gibi düşünmeye başlamıştım hayellerle kimleri gördüm kimleri
@barsyuksektepe Жыл бұрын
Filmdeki sorgulamaları sevdiyseniz eğer bunlardan daha fazlası tarih kitaplarında mevcut zaten dediniz. Tarih ile arası pek iyi olmayan ama yinede bir yerden başlamak gerektiğine inanan birisi olarak bana tavsiye edebileceğiniz bu tarzda bir kitap var mıdır acaba?
@tamerucer82825 жыл бұрын
Peş peşe çok yazdım farkındayım ama son bir şey; Adam'ın soyadında da kişiliğine atıf var "Oldman". Yaşlıyım ulan ben:D Belki Gary'de de bir şey vardır ama onun manasını bilmiyorum.
@emojiman33525 жыл бұрын
tamer üçer Gary Saxonyada popülerleşen isim ve kaynağı Gar kalemsi yani almanca Pişmiş veya Hazır demek bir anlamı varsa artık
@karlmaxweber5 жыл бұрын
Aşırı katıldığım bir yorum olmuş. Hayatımda gördüğüm en overrated filmlerden biridir bu. Bu filmden "çok" etkilenen insanların hayatta almaları gereken çok yol var.
@tillandsiaflexuosa5 жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum.
@canincennete5 жыл бұрын
Gençken izlediğinizde daha bir etkiliyor, birde filmden ne aldığınız ne çıkarım yaptığınız önemli, kelimeler ile duruş ile ciddiyetiniz ile insanları ikna edip inandırabileceğinizi güzel yansıtmış bir film, yoksa filmde anlatılanlar fasa fiso bana göre..
@user-ij3xo1jv1u5 жыл бұрын
Inception daha abartılmış bir film bence.
@Tarih_Obası5 жыл бұрын
Ben overrated demek istemedim aslında :) Bu film sizi sorgulamaya yönelttiyse ve bu nedenle sevdiyseniz, biraz daha tarih okusanız demek ki acayip hoşunuza gider demek istedim.
@karlmaxweber5 жыл бұрын
@@Tarih_Obası Bu film deli gibi izlemeyi beklediğim, fakat izlediğimde derin bir hayal kırıklığına uğradığım bir filmdi. İzleyeli de baya olmuştur. Belki benim beklentilerim yüksektir. Benzer bir hissi "The Sunset Limited" filminde yaşamıştım. Özellikle tek mekanda geçen felsefi filmleri büyük beklentiye kapılarak izliyorum, ama çoğu zaman istediğim tadı alamıyorum.
@sadeceseyma15724 жыл бұрын
Bir ben mi sorgulamadım
@amorthentiae2 ай бұрын
bu filmi defalarca izledim ve cok seviyorum
@fatihsultanmehmet72045 жыл бұрын
Sizin hastanız oldum
@MYmUmTT3 жыл бұрын
Aslında Islam kültüründe böyle bir karakter zaten var, Hz. Hızır in ölümsüz olması istediği zaman insanlar arasına karışmasi ve yardima ihtiyacı olanlara yol göstermesi. Film de karakterin ayni zamanda kendisinin isa peygamber olduğunu söylemesi bile film yazarının ilham kaynağını göstermekte. Filmi tutkulu kılan şey aslında insan zihninin böyle bir karakterin var olmasını gerçekten çok isteme tutkusudur. Film, insanın inanç damarina hitab ediyor tıpkı dinler gibi.
@ahmetnsahi3 жыл бұрын
Kısaca diyorsun ki inançları inaç yapmaktan öteye götürmüyor.
@tolunayyldrm99245 жыл бұрын
aaa hanfendiciğim en sevdiğim filmi yorumlamışsınız izlemeden beğendik bile.
@Cengizkaptan33 Жыл бұрын
En az 5 kere izleyip, 100 kişiye önerdiğim baş yapıt.
@BayPizzaTR4 жыл бұрын
en az abartısız 50'nin üzerinde izlemişimdir, tüm replikleri ezberimde :) ilk çıktığı yıl daha kaliteli versiyonunu bulmak için vcd'cileri gezdiydim, ama malesef millet ismini dahi duymamıştı. üzerinden 12 yıl geçti, yaşlandık. insanı sorgulamaya iten filmlerden biri.
@dervishdede Жыл бұрын
Senaryosu kitap formunda var mı?
@MahirÖzbay-k7v7 ай бұрын
"Yapabildiğimin en iyisi bu olsaydı bende saklanırdım" Gerçekten Tanrı tüm noksanlardan münezzeh midir yoksa biz de geçmişte İsaya isteği dışında biçilen bir rol gibi rol mü biçiyoruz bir başka Oldman veya Old E.T veya Zamanın görecesini çözmüş geçmiş ve geleceğe hakim Others(Diğerleri)mi!!?
@klcbey48064 жыл бұрын
o koltuk bozukmu başım döndü
@ckutluk4 жыл бұрын
Ondörtbin Yıl Gezdim Pervanelikte, Sıtkı İsmin Duydum Divanelikte. İçtim Şarabını Mestanelikte, Kırkların Ceminde Dara Düş Oldum. Güruh-u Naciye Özümü Kattım Adem Sıfatından Çok Geldim Gittim Bülbül Oldum Firdevs Bağında Öttüm Bir Zaman Gül İçin Zara Düş Oldum. Hikayeyi dinleyince direk Haydar Haydar türküsü geldi aklıma özellik 14 bin yıl gezdim ve adem sıfatından çok geldim gittim kısımlarında sanki yazar ali ekber yada sıdki baba dan mı esinlenmiş demekten alı koyamadım kendimi.