Dokuma fabrikasında çalışan bi işçiyim, haftasonu tatilim var. Usta olmadığım için 27bin alıyorum. Tek yaptığım iş makineden kopan ipleri takmak. Bana yetiyor ve yaptığım işi seviyorum. Başka tarz işlerde de çalıştım, bütün işler yoruyor. Kardeşim masa başı işte çalışıyor o da benim gibi yorgun geliyor. Fark eden bir şey yok. Bu devirde aldığın paraya bakacaksın sana yetiyorsa iş iştir, hepsinin zorluğu var.
@yahyabedir99284 ай бұрын
Bende o sekildeyim hocam bende taharciyim anladigim kadariyla dokumaci olmussun tekstil sektorunde biraz disini sıkıp meslek öğrenecek adama ihtiyaç var
@Horultu4 ай бұрын
Kral hangi fabrikaymış o bizde başvuralım
@mustafacicek-fz3ie4 ай бұрын
@@Horultu Her iş sektöründe olacağı gibi iş yerinin kötüsü ve iyisi var. Ben 3 5 yıl sonra iyilerine denk geldim ki daha da iyileri vardır. Ben 26 yaşındayım ve bu iş yerinde bu parayı kazanmak için önce zorluğunu çektim. Valla hangi tarz sektör olursa olsun eğer işleyiş senin kafana oturuyorsa zorluğunu çekip, mesleği öğrenmeye çabalıyorsun. 5 saat sonra ayrıldığım iş de oldu, 2 ay süren de oldu. Bana göre olmadığını anladığım an bıraktım. Valla ne yalan söyleyeyim denemeden bulamıyorsun. Belki şimdi 5 10 senemi verip, daha fazla işimde ustalaşıp, kendimi üstlere atıp daha fazla para da kazanabilirim. Asgari ücrete 11 saat günde 20bin adım atarak para kazandığım da oldu, bilgisayar başında yine asgari ücrete mal çıkışı da yaptım. Benim kafama uyan sektör şuan çalıştığım dokuma sektörü. Bunun halı dokuması var, lastik dokuması var, var da var. burada da ilk başta yükünü çekip asgari ücreti alacaksın, sonra mesleğini öğrenip ona göre paranı kazanacaksın. Ben de ilk girdiğimde masa başı ve 30 teklif etmediler :D. Asgari ücret ve basit yük işleri yaptım, sonrasında bu ücretleri kazandım. Öyle gel sana 30u al demezler bu tarz okuduğun okulun önemli olmadığı iş sektörlerinde.
@mustafacicek-fz3ie4 ай бұрын
@@yahyabedir9928 Aslında tam olarak örmeciyim. Markalara belli boyutlarda lastik imal ediyoruz. Bu işte kendi geleceğimi rahat gördüğüm için çabalıyorum zaten. Tam bir eski tip çalışma şekli mevcut. Gel zorluğu çek, işini öğren, yüksel. Basit, okul gerektirmeyen, verdiğini aldığın bir iş sektörü. İnşallah daha iyi fabrikalara da denk geliriz.
@Horultu4 ай бұрын
@@mustafacicek-fz3ie Sana iyi denk gelmiş kral. Sonrasında zam alacağını bilse, muhtemelen herkes katlanır bu zorluğa. İşin acı yanı 10 senelik adamla arandaki maaş farkının max 1k olmadı bir çok sektörde. Kimsede 17-20k arası paraya amelilik yapmıyor. Wc temizlik elemanı küfür ederek çalışıyor her gün. Paspası ağzına sokacak o derece sinirli. Ver 30k adama bak o wc nasıl tertemiz nasıl müthiş olur. Kişi hak ettiğini bilse her işi en iyi şekilde yapmaya çalışır. 17k o kadar hayırsız bir para ki bu ekonomi de, götünün üstünde 8 saat oturmaya değmiyecek bir para.
@TBugraKeskin4 ай бұрын
Kendi açımdan şöyle söyleyebilirim Mesut Abi. Ben astrofizik okumak için tek başıma rusça bilmeden Moskova'ya geldim ve dili öğrenip yabancılar içinden birinci olup Rusya'nın en iyi üniversitesi Lomonosov'nun Fizik Fakültesi'nde okuyan ilk Türk'üm. Bu kadar emek verip sevdiklerimden uzak kalmama rağmen adam akıllı bir destek ve burs bulamıyorum devletten ve firmalardan. Bu çok üzücü bir durum ve ileride şu an öğrendiğim eğitimi (kuantum, atom, galaksi fiziği vs )bir akademisyen olarak aktaramazsam diye korkuyorum. Bu kadar emek verip gerektiğinde ailemi maddi açıdan zorlayarak eğitim görüp ileride daha sonrasında ise eğitime önem verilmiyor diye az bir geçim ile aileme iyi bakamayacak gibi duruyorum Türkiye'ye dönersem. Bu yüzden kafam gerçekten karışık umarım herkes için hayırlı bir gelecek olur. Umudumuzu kaybetmeden elimizden geleni yapmalıyız ileride ki fırsatlara ve imkanlara, şimdi değil de ileride bakalım.
@urazoktay79404 ай бұрын
Rusya'da kal kardeşim hiç olmazsa. Rusya'da bilim yine önemlidir. Türkiye'de astrofizikçi olarak iş bulabilir misin?
@TBugraKeskin4 ай бұрын
@@urazoktay7940 Üniversitesilerde ve gözlemevlerinde çalışabilirim. İlginç olan şu Türkiye'de Astronomi bölümü diğer ülkelerde olduğu gibi değil, puanı çok düşük ve eğitim seviyeside maalesef çok yüzeysel. Anlayamıyorum kuantum fiziğini iyi bilmeden nasıl yıldız dinamiğini hesaplayabiliyorlar. Burada ise Fizik Fakültesinin en zor bölümü. Derdim sadece güzel bir yaşam değil, bu eğitimi alıp aktaramamak. Umarım bir şekilde kendimi duyurabilirim bu alanda. Sevgiler
@TBugraKeskin4 ай бұрын
@@urazoktay7940 Üniversitesilerde ve gözlemevlerinde çalışabilirim. İlginç olan şu Türkiye'de Astronomi bölümü diğer ülkelerde olduğu gibi değil. Rusya'da fizik fakültelerinin en zor bölümüdür ve çok az kişi girebilir. Biz de ise maalesef puanları çok düşük. Anlamadığım şu, bir öğretim görevlisi ile sohbet etme fırsatım oldu. Fizik ve matematik yüzeysel işleniyormuş, kuantum ve parçacık fiziğini iyi anlamadan nasıl yıldız mekaniği işlenebilir? Umarım bir gün ülkemde, burada öğrendiklerimi kendi öğrencilerime aktarma şansım olur.
@beyazkursun79114 ай бұрын
Üniversiteler ve mezunları hakkında söylediğiniz şeyler o kadar doğru ki. Son zamanlarda yazılım gelecek abi diyerek hayatımda hiç duymadığım üniversitelerde yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümleri açıldı benim çoğu arkadaşım da bu bölümlere gidiyor ve mezun olur olmaz masa başı aylık 80- 90 bin lira maaşla işe başlayacağını sanıyor. Bir de üniversite mezunlarının düştüğü en büyük yanılgı mezun olur olmaz ellerine bir MacBook verilip masa başı işe çağırılacaklarını sanmaları, sektörlerin %95'lik bir kısmında böyle bir durumun olmamasını geçtim çoğu yerde size asgari ücret teklif edilecek başlangıç için. Herkes üniversite mezunu olduğu için sanayide veya fabrikalarda çalışmak istemiyor bu sebeple eleman bulunamıyor. Sanayiye girdiğinizde ustaların neredeyse hepsi ben yetiştirecek çırak bulamıyorum diyor. Asıl sıkıntı bunun gibi ustaların yaptıkları işi bıraktığı zaman başlayacak maalesef.
@ferhatdikmen37624 ай бұрын
O yeni nesil ustalar öyle bir parayı vuracak ki . Çocuğum olsa tesisatçı ya da elektrik ustası falan okumasını tavsiye ederdim eğer ticaret yapmak istemez ise.
Yorum yapmak için katıl üyesi zorunluluğu, oradan devlet vergisini alır
@hurtmanhd69494 ай бұрын
@@Megane1.3TCe O vergi 3 senedir var boş yapma
@cvt009514 ай бұрын
Mesut’un anlattığı dedelerimizin zamanındaki eğitim, iş bulma ile bugünün zamanı arasındaki fark sosyolojik olarak çok iyi tespit bunu aklı başında herkesin görmesi lazım, ona göre hareket etmesi lazım, diplomayı aldım diye sevinmesin kimse. Yaklaşık 10 yıldır kurumsal şirketlerde yazılım geliştiriyorum ekiplerin bu kadar küçüldüğü ve ilanların azaldığı bir dönem görmedim herhalde. 10 yıl az gibi görünse de Türkiye’deki çoğu yazılım ekibi 10 yaşında değil. 30 yıldır çalışan büyüklerimiz de aynı şeyi söylüyor, bu arada bir yandan da yetişmiş tecrübeli kıtlığı da var herkes tecrübeliyi kapma derdinde. Eğer diplomasını almış ve kendini iyi yetiştirmiş pratiğini yapmış direkt ekiple çalışmaya başlayacak yeni mezunsanız yine iş bulabilirsiniz ama diplomayı aldım elim hiç klavyede kirlenmedi pc başında boynum tutulmadı proje o ne ki vs derseniz geçmiş olsun. Başvuruların da %90ı böyle. Bir de herkes yazılım geliştireceğim çok para kazanacağım zannediyor adam turizm otelcilik okumuş yazılıma yönleniyor, 2 yabancı dil öğrense çok güzel bir hayatı olacak haberi yok yazılım diliyle kafa patlatıyor. Bütün mühendislik işlerini aşkla yapmazsan duman attırır, turizmden de olacak sonra. Twitter’da gördüğünüz o yazılımcıların çoğu ya aileden zengin ya da kirada sürünüyorlar ama çaktırmıyorlar. Yok öyle mükemmel maaşlar. Kendi işinizi kurarsınız veya hisse alırsanız orası ayrı.
@Mdxceed4 ай бұрын
Ekşi sözlükte bir konu vardı, bakarsanız en düşüğü 50k alıyor 100k 150k sallıyorlar, yalan atıyorlar o zaman. Yeni mezun üstelik o yazanlar...
@zeckkb4 ай бұрын
Son bölümde söylenen her şeye katılıyorum. Rezil bir üniversiteyi bitirdim 6 sene önce ve hiçbir şey istediğim gibi gitmedi. Kimse de bunları anlatmadı, yol göstermedi.
@furkankaradag4 ай бұрын
Gençler ve işsizlik konusundaki tespitler yerindeydi. Eğitim kalitesiz olunca madem kötü her tarafa üniversite açayım o zaman hem aileler hem de gençler memnun olsun düşüncesi oluştu.
@enverkaanozcifci4 ай бұрын
Abi şu çalışma konusunda şöyle bir yorum yapmak istiyorum 20 yaşında dandik bi özel üniversitede (kktc) yazılım müh okuyorum ve okulu bırakmayı düşünüyorum. Dediğinize kesinlikle katılıyorum. Çok vasıfsız olduğumuzu (gençlik itibariyle) fark ettiğimden beri düşünme sürecindeyim. Ne aileme okuma konusunda maddi olarak ne kendime gelecekte gerçekten vasıflı olamayacağımı bilerek eziyet etmeyi gerek görmemeyi düşünüyorum. Fakat sizin sözlerinizde şöyle bir kısım var ki evet güvenlik görevlisi veya pazarcı olarak çalışmakta hiçbir sorun yok ama içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar aslında biraz da insanları itiyor. Kimse asgari ücretle yaşamak istemiyor çünkü asgari ücret gerçekten yaşamak değil bunu siz bizden iyi bilirsiniz. Yani birçok üniversite okumadan elde edilebilecek meslek grubunun düşük maaş grubunda sabit şekilde kalması, insanların -ben dahil- "ben böyle koyu ve ilerlemenin olmadığı bir geleceği bile bile neden seçeyim? o zaman üni okuyayım kötü de olsa" demesine yol açıyor. Ama yine de aynı zamanda hiçbirimizde kendimizi o denli geliştirecek ve üni okumaya değecek seviyede azim yok istek yok çünkü hayallerimiz ve vizyonumuz çok dar. Gençlerin bulunduğu karamsarlık da adım atmalarını engelliyor biraz. Açıkçası tuhaf bir sarmaldayız ve zaten kötü olan yaşam standartlarında birçok insan kendini sürekli geliştirmek gibi (verdiğiniz örnekte 2.sınıftan staj bulan çocuk gibi olmak) zorlu yollar yerine haliyle bari gününü eğlenerek geçirme peşinde ki bence bu da oldukça anlayış gösterilebilecek bir durum. Yani ne geçmiş nesilde (ben çocuğumu okutuyorum diyen gururlu ebeveynler) ne de şu an aylak gibi görünen karamsar gençlikte kusur bulmak hayli zor. Hepsi birbirini tetiklemiş durumda ve çıkmazda. Ben de çıkmazda hissediyorum mesela birkaç hafta içerisinde okulu bırakmaya karar vereceğim. Bu konuda da sizinle dertleşmek çok güzel olurdu. İçimi döktüm kusura bakmayın. Teşekkürler
@xxxxaia10264 ай бұрын
hepsi ekonomik yetersizlikten kurulan yazılım şirketleri hala para kazanamıyor
@Aphelia.4 ай бұрын
ben 20 yaşında tıp okuyorum bende de durum aynı bırakmak istiyorum. erkek olsam babam gibi sanayiye girerim meslek öğrenir aile işinin başında dururum ama bunun da imkanı olmayınca insan ne yapacağını bilemiyor
@ejberaydin4 ай бұрын
Enver o söylediklerinde ufak eksikler var. Bunlarin en basinda sen derslerine bile girmiyorsun. Orda disipliniin olmadan diger seyleri nasil yapacaksin?
@Mdxceed4 ай бұрын
@@Aphelia.20 yaşında sanatçı Sıla... 🎉
@enverkaanozcifci3 ай бұрын
@@Aphelia. keşke benim babam da sanayici olsa da onun yanında girip işin başına geçsem. O imkan da bende yok :'D
@rakundizayn4 ай бұрын
Tesla olayında, yabancı basında kadının verdiği röpörtaj da, kadın aracın update onayında sistemlerin çalışmayacağını gösteren uyarı ekranı çıktı diyor, ayrıca jadın aynı röpörtaj da teslanın manuel kapı açma butonunu bildiğini ama update surasında araca zarar verir korkusuyla kullanmadığını söylüyor. Yani adamlar diğer firmaların sadece elektrikle açılan araba kapılarının aksine, manuel açma butonu da koymuşlar. Hatta manuel butonu olmayan Rolls Royce un içinde biri saatlerce mahsur kalmıştı.
@burakyakarr4 ай бұрын
Bende üniversite 4.sınıfta yazılım okuyorum. Mesut abinin son 15dk anlattıkları %100 doğru arkadaşlar. Ve bu konuştuklarını gerçekten içinden gelerek söylediğine eminim.
@alpereninac56414 ай бұрын
Ben de 21 yaşında 1. sınıfı bitirecek olan bir CSE öğrencisi olarak Mesut abinin o son dakikalardaki söylediği şeylerden sonra bir oturup kendimi sorgulama ihtiyacı duydum. Tam üniversite hayatımı , geleceği ve önümü görmekte çok zorlandığım bir dönemdeyken bunları duymak adeta tokat gibi oldu.
4 ай бұрын
Ben daha üniversite birinci sınıftayken üniversitenin engelli öğrenci birininde çalışmaya başladım. Türkiye:de engelli bireyler için 3 aylık bir EKPSS kurs süreci yürüttük, bana çok fazla şey kattı. İkinci işime de buradaki kararlılığım sayesinde adım attım. Diyeceğim o ki Mesut abi çok haklı. Okuduğunuz bölümde eğer varsa iyi özgeçmişe sahip hocalardan faydalanmaya, yeni yetenekler kazanmaya ve eğer vaktiniz varsa çalışmaya uğraşın. Erken zamanda bunun farkına varmak bana birikim yapma ve finansal özgürlüğümü sağlama fırsatı verdi. Okuduğum üniversite kalite olarak ortalarda, ama bana katkısı okumayı seçtiğim bölümle değil, tanıdığım çok değerli insanlarla oldu.
@gamelist92194 ай бұрын
Bu sözünüze bende çok katiliyorum. Yani oyle bir zamana geldik ki 1 dili geç 2 dil bilmek bile yetmiyor. Bende bu sene universite sinavina girdim. İns istedigim bolum olan veterinerligi kazanirim. Bolumun zorluklarini bile bile istiyorum. Hedefim avrupaya gitmek bu yuzden simddien ingilizce calismaya basladim. İns 5 yil sonra emeklerimin karsiligini alacak kadar kendimi gelistirebilirim. 5 yil boyunca sosyaliigi minimuma indirerek essek gibi calismam gerecek istedigim hedef icin ve ben buna hazirim. Diyeceklerim bu kadar. Allaha emanet olun.
@Mdxceed4 ай бұрын
@@gamelist9219Avrupa da seni bekliyordu, Osman ne zaman gelecek diye sabırsızlıkla bekliyorlardı... 🎉
@SNNCTLKY4 ай бұрын
sizin muhabbetler gerçekten çok güzel 80 lerde doğan adamların sohbeti bi başka
@masimyildiz4 ай бұрын
1. Egitim sistemi luzumsuz bilgilerden arindirilmali. 2. Universiteler, piyasanin ve devlet kurumlarinin ihtiyacina gore yapilacak bir planlama dahilinde ogrenci almali. 3. Ogrenci alimi yapmayacak bolumlerde akademisyenlerin, akademik calismalara odaklanmasi saglanmali. 4. Universiteler ayni tip fakultelerinde oldugu gibi yari sirket gibi calismali, mesela edebiyat ogrencisi universite icerisindeki yayinevinde calismali, bilgisayar muhendisligi ogrencisi universite bunyesinde kurulacak yazilim sirketinde calismali ki bu ogrenciler universiteden ciktiklarinda sirketlerin aradigi calisan olabilsin, asgari ucret degil hakki olan maasi alsin.
@burakkutay.c4 ай бұрын
Dişler hayırlı olsun abi :D
@dreams14534 ай бұрын
Eskileri çok daha doğal gözüküyordu.
@kdrnck4 ай бұрын
hep arkada dinlerdim, video başında kafam çok karıştı önceki videolara döndğö valla
@furkankaradag4 ай бұрын
Fazla beyaz yapmışlar hemen belli oluyor doğal durmuyor.
@yagzb.85424 ай бұрын
Bence guzel
@oryava14 ай бұрын
S, Ş, Z harfler bu dişlerle bozuk çıkıyor... Dişler olmamış... Renkten ziyade boyutları da ağıza çok oturmamış gibi geldi bana...
@alperss64 ай бұрын
Robot teknolojisi söylediğiniz gibi insana benzer robotlara doğru gidiyor gibi görünse de, Boston dynamics “human like robot” mottosunu eski atlası yeni atlasla değiştirerek, “ better than human” a güncelledi. Yeni Atlas bu vizyonla geliştiriliyor.
@kelajati4 ай бұрын
eğitim konusu özellikle bu hale getirildi diye düşünüyorum. Çok basit bir sistem değişikliği ile bir çok şey düzeltilebilir aslında ama yasa koyucuların işine gelmediğini Can bey de belirtti. Lise mezunlarını 2 yıllık meslek üniversitelerine yönelmek, öncelikle meslek liselerine önem vermek bu işin başlangıcı olabilir. 4 yıllık üniversitelerin acilen 20 yıl önceki haline getirilmesi lazım. Her ilde her ilçede 4 yıllık fakültelerin olması kadar saçma bir şey olamaz ki çoğunun eğitim kalitesi rezalet. Fabrikalarda çalışacak kalifiye işçi bulunmadı gerçekten doğru bu arada. Kimse zor işlerde çalışmak istemiyor. herkes beyaz yaka olma peşinde. Bu konuyu sizlerin işlemesi çok hoşuma gitti. (özellikle genç nesilin , oyuncu tayfanın ve teknoloji meraklılarının takip ettiği bir kanal olmanız sebebiyle)
4 ай бұрын
Güzel bir anlatımdı, özellikle şehri yukarıdan gösterdiğiniz efektleri sevdim, çok teşekkürler
@RealistKişi4 ай бұрын
1:15:00 Bu kadar fazla üniversite ve lise yerine nitelikli ve kaliteli meslek liselerinin daha fazla olması gerekiyor. Bence devlet, hepsine olmasa da en azından bazı bölümlere kısıtlı öğrenci alabilir. Yıllık ne kadar X bölümü mezununa ihtiyaç var, az çok tahmin edilebilir diye düşünüyorum. 1:18:20 katılıyorum.
@nmsgamespor4 ай бұрын
Abi bu turknet ile tt ile arasında dediğiniz gibi bir sorun yaşadım müsadenizle anlatayım. 2019 kasım 15 tt sözleşmem biticek fiyat uygun diye türknete geçeyim dedim. Neyse başvuru yaptım her şey halloldu. 20 kasım 2019 saat 15:40 da sözleşmem bitti bir saat sonra türknete geçtim. LoL oyunun da tt de iken aldığım ms 21 iken türknete geçtiğim gibi ms 55-60 oldu. Müşteri hizmetlerini arıyorum 1 saat öncesine kadar 16/4 mbps hızlarda 21 ms alırken şuan size geçtim 50/8 mpbs ise 55-60 ms alıyorum. Sorun neden kaynaklanıyor bakın söyledim çözemediler. Sürekli kesinti donma meydana geliyordu. Modem arayüz de marjin değerleri galiba yalan olmasın eksilerdeydi. Almam gereken değerleri alamıyordum. Velhasıl kelam 6 ay devam ettim baktım türknetin yapabileceği bir şey yok tekrardan tt ye geçtim modem arayüz marjin değeri iyileşti ms 20 lere düştü tabi fiyatta daha yüksekti. TT istemediği sürece türknet sabit fiyat sabit internet hızlı internet desin abi boş çünkü kullandırtmıyorlar. Türknetin özel teknik servisini çağırdım ücret karşılığı geldi sorun bende mi hatta mı diye baktılar sorun tt çıktı cimere şikayet ettim tekellik var. Değişen bir şey olmadı, diyeceğim o ki it itin kuyruğuna basmıyor.
@картофель-ж7п4 ай бұрын
Ben de daha yeni geçeceğim tt den türknete. Başvuruyu yaptım. Haftaya hatırlatırsanız tekrar buraya gelip yazıcam ping ve hız değerlerini.
@aliperk14 ай бұрын
pingin yükselmesinin sebebi galiba hattınızın desteklediği son hızı istemenizden kaynaklanıyor. 3-5 mbit düşük alsaydınız 50 den düşük 40 vs gibi pinginiz o kadar yükselmeyecekti. Benzeri durum benim de başıma gelmişti uzun oldu, tam hatırlamıyorum ama 68 yada 78 civarı destekliyordu ping ve kesinti vs den dolayı 7-8 mbits düşürdüler bende rahat etmiştim. Tabii bunu bir uzanın söylemesi daha iyi olacaktır. Çünkü TT'ye geçtiğinizde aldığınız hızı yazmamışsınız.
@3ckortreat4 ай бұрын
Cimere şikayet etmeniz çok iyi olmuş bilinçli vatandaş olmak lazım
@jagexja4 ай бұрын
Özellikle bakır altyapı nemlenince falan bildiğim kimyasal süreçler yüzünden verimi düşüyor. Packet loss arttığı için ping artıyor. Bazı durumlarda %20 gibi bir pay bırakmak bile mantıklı olabiliyor. Ne yazık ki kendi evimde durum bu. Aile evimde bakır altyapı fena değildi ancak onu söküp fiber altyapı döşediler apartmanda. Henüz deneyemedim.
@enginckc4 ай бұрын
Hızın yükseldiği için pingin olumsuz etkilendi. Bufferblot sitesinden yük altındayken yani download upload sırasında ping'ini ölçebilirsin. Oyun oynarken modem ayarlarından hızını düşür. Bufferblottan kontrol ederek hız düşünce ping yükselmesini gözlemleyebilirsin.
@loo0oops4 ай бұрын
mesut abim kendine bakıyor ...
@mikandokken4 ай бұрын
Türkiye ‘de şu anda şirketler üretime yatırım yapılmadığı için bu kadar fazla mezuna katma değer üretebilecekleri iş imkanları da yaratılamıyor. Koca ülke kendi kritik ihtiyaçlarını bir türlü üretip kalkınmasını tamamlayamıyor. Yazılımcıların sayısı kritik noktayı aşınca işsizlik ve kötü iş pozisyonları oluşmaya başladı. Yine iş dönüp dolaşıp sermayenin tepede stoklanmasının yaratttığı problemlerin çözülmesine kalıyor. Ya da merkezi planlama(kaynak planlaması) ile (a.k.a. sosyalizm) beş on sene neye ihtiyacımız varsa bu meslek gruplarına kontenjan açılıp eksiklerimizi kapatacağız. Bu meslek ve üniversite ilgili konuşmalarınız gerçekten çok yararlı ve dinlemesi zevkli bir kesitti bu video içerisinde, gerçekten takdir ettim.
@pontka53454 ай бұрын
Abi her sabah kalktığımda şu videoları kahvaltıda açıp dinliyorum eskiden enis dinlerdik şimdi bunlar sarıyor. Daha hızlı gelsin videolar
@iceman_24 ай бұрын
Mesut bey öncelikle yeni dişlerinizle sağlıklı, mutlu huzurlu bir yaşam dilerim.
@jdmspiritturkey4 ай бұрын
Valla son dakikalardaki konular gerçekten doğruydu. Sanırım son düzgün mezunları ben kendi dönemimde gördüm. Aradan 2-3 sene gectikten sonra Esenyurt üniversitesini görünce anlamıştım. Arkadaşın çocuğu liselere giriş sınavında başarılı olamamış ben de sanayiiye ver bizden daha fazla kazansın dedim.
@abdulkadirkarakurt22814 ай бұрын
1 senedir kamuda çalışıyorum öncesinde çağrı merkezinde yıllarca çalıştım, 19 yaşımdan beri çalışıyorum 26 yaşındayım. kpss ye denemek için girmiştim geçen sene ciddi hazırlanmadım seçim öncesi alımlar sayesinde allah nasip etti atandım. Liseden sonra sırf ailem istediği için açıktan üniversite okudum. Erken yaşta çalışmaya başladığım için arkadaşlarım ikinci kez üniversite sınavına hazırlanırken ben pc telefon playstation zamanında içimde ne kaldıysa kendi paramla aldım. Çok uzattım demem o ki gençlere naçizane tavsiyem erken yaşta çalışmaya başlasınlar, emek verip kendi paranı kazanmak hayata bakış açını çok değiştiriyor, koyduğunuz hedefe ulaşana kadar öncesinde çalışıp para kazanmaya bakın iyi günler.
@urazoktay79404 ай бұрын
Çok güzel bir video olmuş, keyifle izledim, teşekkürler Mesut Bey ve Can Bey.
@SolmazAtakan4 ай бұрын
Zamınıza koymaya geldik der gibi başladı program hadi hayırlısı.
@sertdert10064 ай бұрын
35:40 daki sapanları yapan kanalın adı neydi ?
@SolmazAtakan4 ай бұрын
@@sertdert1006 söylemedi ki cs şimdi canlı yayında oradan sorabilirsin
@Murat.0124 ай бұрын
Bunlar zam değil ki, zamcık.
@Epiclock3574 ай бұрын
Can'nın bir önceki mic daha iyiydi. Şu anki mic ses çok baskılı ağır geliyor sanki 50 liralık kullanlıkla dinliyormuşum gibi geliyor. Lünfen en azndan bu videolarda eski microfonunu kulansın.
@selim06724 ай бұрын
Razer Sponsorlu video sponsorun kulakliklarini takiyor sanirim. Ondan ses geliyor herhalde Gecen videoda soylemislerdi.
@erdinnnn14 ай бұрын
telefon tarifeleri hakkındada video çekin verdikleri sınırsız değil ama istedikleri paralar çok fazla 1000 dakika ve 20 gb desek 222 tl ama tarifen bittiyse istediğin tarifeye geçemiyorsun hep üst paket sunuyor önceden fiyatlar cazipti şimdi 80 tl öderken şimdi istenilen ilk 3 ay 290 sonraki 9 ay 390 şeklinde sunuyorlar. birde buna vergilerle 450 felan olur. siz birde telefon tarifelerine yapılan zamlara bakın.
@ayberkk.44 ай бұрын
Elektrikli vs fosil yakitli arac tartismasini bitiriyorum. Herkes teslanin toggun sorunlarindan bahsediyor en ufak sorunda mansetlere cikartiyorlar ama hyundai toyata vw mercedes bmw fark etmez hemen hemen her yil uretimlerinde sorun var, turkiyede olmuyor ama gelismis ulkelerde bu araclar habire geri cagiriliyor
@robedechamber4 ай бұрын
Aynen. Araba deyip geçtiğimiz şey binlerce parça mekanik parça ve milyonlarca satır kodun birleşimi. Bu kadar parçanın ve kodun çıkar çıkmaz sorunsuz çalışacağını düşünmek ya hafife almaktır ya cehalettir
@ikeamontajustasisabriusta4 ай бұрын
Asgari ücret ve emekli maaşı ları böyle zam görmedi ondan sonra enfilasyon yok diyorlar türktelekom a soruyorum 24 ay önçe 145lira olan 50 megabit internetim şimdi nasıl 660 oldu bize çalışanlara böyle zam yapılmadı
@alasulumurat4 ай бұрын
Abiler çok seviyoruz, başarılarınızın devamını dilerim.
@FatihBaytar4 ай бұрын
Ben de yazılımcıyım. İngiltere'de yaşıyorum. Burada epey bir açık var. Ama iyi yazılımcıları alıyorlar. Türkiyeyi yakından takip ediyorum bir çok yazılım şirketi dar boğazda (ya da battı, yazılımcı maliyeti artışından). Olayın yapay zeka ile alakası pek yok. Türkiyede sektör çok daraldı.
@SemerTaraci4 ай бұрын
Dediklerinize almanya'dan katiliyorum. Iyi olanlara is cok ama kalifiye degilseniz bulmak imkansiz. Sorun bence internet'te tahminimce ürünler veya bootcampler satmak icin insanlari 3 ayda 6 ayda yazilimci oldum cok kolay yazilimci olunuyor seklinde pompalamalarindan kaynaklaniyor.
@xxxxaia10264 ай бұрын
butun hayatini eglenerek gecirmis zengin insanlar öne geçiyor yine
@ekremdilber4 ай бұрын
Bir firma ile anlaşabilirsem neden olmasın? Önceden beri kafamda olan bir ülke zaten. Ben de mobil platformdayım.
@barbarixo4 ай бұрын
yapay zeka şu an için işsiz bırakacak seviyede değil ama yavaş yavaş üretkenliği arttırması demek de aslında birilerini işsiz bırakması demek oluyor. üretkenlik iyice artınca da artık 10 kişilik işi bir kişi yapacak duruma gelecek.
@berkayyaldiz56074 ай бұрын
sonda eğitim konusunda iyi konuşmuşsunuz
@selim06724 ай бұрын
Mesut bey sizi donanimhaber den beri Takip ederim ama ilk defa son 7-8 dakika teknoloji disinda bu kadar guzel bilgiler verdiniz. Bizim zamanimizda bu kadar cok universite yoktu. Universite sinavlari iki asamada yapiliyordu secme ve yerlestirme olarak. (Yaşım da çıktı ortaya 😂)Kazanamayanlar tabiki gene girmek isterlerse daha cok calisiyorlardi. Yani sizin dediginiz gibi bu ulkenin her is kolunda insana ihtiyaci var. Bircok gencimiz bosyere 2-4 yil apartman universitelerinde okuyorlar. Sonra da issizler arasina katiliyorlar. Sistemin degismesi lazim kesinlikle. Sizin dediklerinize de katiliyorum. Genc arkadaslarimizin kendilerini gelistirmesi cok onemli.
@EmreHepsag4 ай бұрын
Tesla model 3lerde, sadece onu bildiğim icin söylüyorum, on kapılar mekanik açılabiliyor Mesut Hocam.
@mst45164 ай бұрын
Gene çok keyifli bir program olmus.Teşekkürler.
@glosentia4 ай бұрын
Abi bu bölümle beraber termos bardak almaya yetecek kartım olacaktı. Tam bölümü bitirdim kartımı aldım, termosa da zam gelmiş. Artık 20 hafta daha beklemem gerekecek ve muhtemelen o arada yine zam gelecek. Biriktirerek bir şey alamayacağımı tekrar öğrenmiş oldum :)
@yigitb48134 ай бұрын
Sondaki kısım süperdi abi teşekkürler
@daymotivated4 ай бұрын
Normalde videolara yorum yazan birisi degilim. Ama Tesla olayini acikliga kavusturayim. 1) Teslalarin guncellemesi max. 25 dakika suruyor. 1 yildir kullaniyorum. 2) 2 sekilde guncellemeyi baslatabilirsin. Ya mobil uygulamadan baslatirsin, ama bu sefer araca giremezsin. Ya da aracin ekranindan baslatirsin. Tesla, sen izin vermedikce uygulamayi otomatik olarak yuklemez. Ve guncellemeyi yaomadan once 25 dk boyunca araci kullanamayacaksin diye uyarir. 3) zaten olayin komik olan yani burasi: Teslalarin on kapilarinda acil surum cikis kolu vardir. Yani manual olarak kolu yukari cekersin ve kapi acilir :) Yani durum bu. Aslinda hersey dusunulmus ve bu tarz durumlar icin tum hazirliklar yapilmis.
@mertkisa4 ай бұрын
Makine mühendisiyim ama gözlük dükkanım var :))
@AvciCY4 ай бұрын
son anlatılan konular benim için diğer programlardan ayıran şeylerden hatta can abinin de farklı fikirleri olduğunu düşündüğümden can abiyi de takip ediyorum muhabbet güzel
@DEAGLE064 ай бұрын
İlk defa bu kadar derinlemesine konuştunuz cidden zaten seviyorum sizi ama bu sefer çok daha iyiydi bu GG tebrik ederim
@El-muzaffer344 ай бұрын
güzel video olmuş ellerinze sağlık.
@pontka53454 ай бұрын
1:05:04 den itibaren mesutun kapanışa kadar konuştuğu herşey o kadar dogru ki..
@Ghostxxx_004 ай бұрын
Nvidia'nın 3 aylık gamepass hediyesini Türkiye'de uygulatmamasını konu almamışsınız, şaşırdım.
@futuristikdilettante19414 ай бұрын
Omu Nvidia engellememiştir.. Turkcell istememiştir 3 ay para gelmeyecek diye.... Bu ülkede vatandaşı düşünen kurum yok malum
@mitolaos4 ай бұрын
mesut abi yarın ayt var yaptığın bu konuşma çoğu motivasyon konuşmasından daha yararlı oldu sağol
@m.alidemirci34854 ай бұрын
Emeginize saglik.
@unsalhanoglu4 ай бұрын
Abi dişler hayırlı olsun. Koray abinin modelinden olmuş. Güle güle kullan.😁
@oktaymercan4 ай бұрын
Mesut abi elytnet deki hediye ürünlerin özelliklede termosun kart sayısı/gereksinimini niye yükseltiniz? 1,5-2 Ay kadar daha biriktirseydim 1 termos alabilecektim ancak bu hayalim, ülkemizde olan herşey gibi bu da suya düştü (hayallerimle oynadığın için sağol abi), yenileme/düzenleme sonrasında elde var 0 oldu :( 0 dan toplanmaya kalksak toplam 43 bölüm (yani haftada 1 bölüm olduğun var sayar isek) hafta/bölüm ediyor bu yeni düzenlemede ki oda 11 ay. düz hesap, şimdi benim yine bir 6 ay daha beklemem gerekecek... bardağa yetiyordu bari onu aliyim dedim, bardağında artırtırılmış :(
@murathaki4 ай бұрын
1:19:22 Sile ile izliyorduk yav neden yani
@yigitcanozay96204 ай бұрын
video nisanda çekilmiş 7 haziranda yayınlanıyor ? hep böyle miydi yoksa benmi yanlış hatırlıyorum. gg yi haftalık güncel teknoloji haberleri için dinliyordum ben o yüzden biraz saçma buldum 1.5 ay önceki haberlerin veolayların konuşıuduğu videonun şimdi paylaşılmasını.
@tetrinte4 ай бұрын
Haberi geç almışlardır cnm yeni haberde okuyorlar
@ademhalitgameplays62944 ай бұрын
Video nasıl nisanda çekilmiş ? Perşembe cs yayına girerken az önce gg kaydediyorduk o yüzden geç geldim demişti bu durumda 6 haziranda çekilmiş oluyor ?
@ilkeraydnl54224 ай бұрын
hayatımda ilk oyun konsolum ps5 oldu. 4-5 tane oyun bitirdim, 3 sene oldu alalı, ben sinirlenmedim ama sizin dediklerinize kesinlikle katılıyorum, insan yeni oyunlar tabi ki bekliyor ama benim durumumda öyle olmadı çünkü ben god of war 3ü bile bu konsolda oynabildim fakat 4-5 oyun bitirdikten sonra tekrar pc ye döndüm.
@baboonsday4 ай бұрын
Teslalarda 2 tane kapı açma mekanizması vardır! bir tanesi acil durumlar için manual olandır.. Tiktakcının ipi ile inme kuyuya.
@mevlutcavus4 ай бұрын
Mesut'un son düzlükte kalktığı depara katılmamak elde değil, tespitler çok doğru 👏
@gageracer4 ай бұрын
Amerikan usülü eğitim sistemine geçtik ama adını almadık. Türkiyedeki üniversitelerin çoğu amerikada kolej demek. Adı farklı olduğu için de piyasaya uygun insan yetiştirmeye ve en kısa sürece iş hayatına katmak için var.
@abdullamertoglu4 ай бұрын
Zam Sungur ve Vergi Çevik
@OyuncuyaHaber4 ай бұрын
Togg sahibiyim 5000 km yaptım şuana kadar son güncelleme ile araç daha sorunsuz hale geldi. Aracın donanımsal bir sorununu görmedim yazılımsal sorunlar ufakta olsa olabiliyor umarım gelecek güncellemelerle bu sorunlarda düzeltilecektir. Aracın geri geri yokuş çıkamama sorunu tamamen palavradır. Aracımdan genel olarak memnunum. 😇
@mehmetcakr20064 ай бұрын
Son bölüm efsaneydi 👏
@can_orhan4 ай бұрын
Son bölümdeki Can’ın yorumlarına bayıldım ❤❤❤
@HuseyinGomleksizoglu4 ай бұрын
Teslanin kapisi manual olarak acilabiliyor. Uzerinde isaret yok ama kapida yukari dogru cekilebilen bir kol var. Bilmezsen sansa bulman biraz zor. Ufak bir google aramasi ile bulunuyor.
@canlevi96154 ай бұрын
Zamanında lisede harçlığımı çıkartmak için bi kafede fal bakar, akşamları da kumpir yapardım, müthiş zamanlardı.
@musakaraman70534 ай бұрын
1:01:05 türkiyede insanlar bi şeyi satın almak için hayatından çok şey veriyor. Bu şeyi elde etmek için o kadar emek verdikten o şeyi sahiplenmesi kadar doğal bi şey yok bence.
@torchofhope76344 ай бұрын
Üniversite 2.sınıfta ne öğreniyoruz ki staja girelim? Mühendislik okuyorum ve ilk senemiz matematik fizik kimya ile geçiyor. İkinci senemizde olayı anlamaya çalışıyoruz. Daha bir şey anlayamadan stajyer olarak ne yapacağız? İşi öğren diyebilirsiniz ancak belli bir altyapı olmadan bu saçma değil mi? Ne yapalım 2.sınıfta 3 ve 4. sınıf derslerine de mi çalışalım?
@MesutCevik4 ай бұрын
Üniversitede bana öğretecekler ben de yetkin biri olacağım yanılgısından kurtulun. Üniversite kendi kendinize nasıl araştırma yapmanız, neyi öğrenmeniz gerektiğini ucundan gösteren, bol bol boş zaman veren bir yerdir. O boş zamanı bana bir şey öğretmediler ki yaaa diye geçirseniz 4. sınıfta da staj yeri bulamazsınız.
@alimuratakkan4 ай бұрын
zaten o yüzden staj yapacaksın. Meslek hayatı okul hayatından çok farklıdır. Üniversite de görülen dersleri içerikleri bakımından değil öğrenme sürecini öğrenmek gibi düşün
@serdar39274 ай бұрын
Mesut abinin sponsor geçişlerine bayılıyorum ya
@emreoflaz4 ай бұрын
World of Warcraft şuan Türkiye'de oynanabilecek en uygun MMORPG'dir. Blizzard yerel fiyatlandırmaya geçtikten sonra aşırı rahatladık. Eskiden 13€ olan aylık paket şuan ort. 4€ fiyata alınabilmektedir.
@jeaxter4 ай бұрын
Elinize sağlık
@Murat_sim4 ай бұрын
30 yaşıma giricem ve Aion, Rappelz ve Last Chaos oynadım uzun süre... Harbiden yaşlandık..
@knaGGz4 ай бұрын
Asdasd robot muhabbetine yarıldım ya😂
@jadviga25704 ай бұрын
zart okulunda zort bölümü okurken bi yandan kendimi geliştirmeye çalışıyorum okulla uğraşmak beni alanımda gelişmemi yavaşlatıyor içim karardı dinlerken
@Movsar_4 ай бұрын
Mesut Bey yapılan bu zam kabul edilebilir boyutlarda değil. Zaten yaptıkları yıldırmalar ortada bu konuda biz kullanıcıların sesi siz olacaksınız. 2024 yılında Ege bölgesinde bir büyükşehrin merkezinde hâlâ bakır kabloyla hizmet verip parasını 1000 mbps fiber olarak alıyorlar. Utanmadan yıl sonunda çıkıp bir de yok zarar ettik yok şöyle oldu bilmem ne diye saçmalıyorlar. Cidden sinir krizi geçirip cat6 ile kendimi asmamak için zor sabrediyorum.
@EuropaUniversalisV4 ай бұрын
Alüminyum fabrikasına iş görüşmesine gidecektim. Çalışırken gördüm ki Gemini AI ısıl işlem parametreleri gibi teknik bilgiler sorulduğunda ChatGPT'den daha iyi, daha spesifik cevaplar veriyor. Benim tahminim Google Scholar'daki akademik makaleleri çalıştığı yönünde.
@oyuninceleme67934 ай бұрын
Diline sağlık mesut abi hatta ikinizede sağlık.
@qurbet_isayev76704 ай бұрын
Son kısım için teşekkürler
@mehmetdinc97314 ай бұрын
Tesla araçlarda kapıyı manuel olarak açabilecegin kapı kolu da var acil durumlar için. Tesla araçları satarken üstüne basa basa bunu anlattığı halde insanlar bunu görmezden geliyor ya da unutuyor. Tesla model 3 kullanıcısıyım. Eğer araç update etmek istese bile sonra hatırlat diyip gece yarısına bırakıyorum. Gece ben uyurken istediği kadar zamanı var update için.
@MesutCevik4 ай бұрын
Bulması zor bir yerde mi acaba? Gerçi en kötü aracı alırken göstermişlerdir ne yapacağını.
@mehmetdinc97314 ай бұрын
Kapı ile aynı renkte ve dizaynı bozmamaya çalışmışlar o yüzden çok görünür değil. Tutup yukarı çekip kapıyı manuel olarak açabileceğin bir kol.
@harundilkapi4 ай бұрын
Direkt kapı tutamacının yanında. El altında
@robedechamber4 ай бұрын
Adam anlatır da next next bir insansan dinlemez geçersin. İçten yanmalı araçlardan gelen bir kültür var sonuçta kol o şekle uygun tasarlanmalı bence, ne olcağı belli olmaz.
@MyTeaR344 ай бұрын
3 senede dolar bu kadar artmadı abi yazıklar olsun
@ss_ss_344 ай бұрын
Dolar mı arttı yoksa dolar olduğu yerde durdu türk lirası değer mi kaybetti 🥲 birde böyle düşünmek gerekli
@alperergen38084 ай бұрын
İş dünyasında yaş ortalaması çok yükseldi. Erken hayata atılmak daha değerli hale geldi. Lise sonrası hayata atılanın üniversite okuyana göre avantajı daha fazla. Üniversite okuyan da okurken çalışmalı.
@ozan5464 ай бұрын
2 yıl tecrübeli bi yazılımcı olarak gözlemim bi çok insanın "iki satır kod yazarım 100 bin maaş alırım" gözüyle sektöre girmeye çalışması
@xxxxaia10264 ай бұрын
katılıyorum
@SuperStich6264 ай бұрын
Ooooo yerli ve milli TOGG konuşulmuş, en sevdiğim :D
@CihangirD4 ай бұрын
33:05 bakır fiyatları artması ile viski üreten damitimevlerinde kullanılan bakır imbikler de pahalandı
@topalkobra89564 ай бұрын
Abi son kısımdaki tespitlerinize katılıyorum. Akademiklink youtube kanalına döndü sizin program.
@naroglu4 ай бұрын
Togg ile söylentiler hikayeden ibaret. Togg deneysel bir ürün değil. Mekanik olarak neredeyse hiçbir sıkıntısı yok. Yazılımsal olarak sıkıntıları var düzeltiliyor. Hala daha var yazılım sıkıntıları. Ama kesinlikle arkasında durulan ve desteklenen bir marka. Yeni modeller geldikçe kullanıcı sayısı arttıkça sorunlar geri bildirimler sayesinde daha hızlı çözülecektir. Fiyat konusunda ise daha rekabetçi olmalıydı o konuda haklı insanlar. Tesla ile aynı fiyata togg rekabetçi olamaz.
@Satori-dd4vv4 ай бұрын
Grafik tasarım okuyorum ve çoğu günlerde sırf ödev kontrolü oluyor. Birinci sınıfta bırakıp seneye başka bölüm deneyeceğim.
@akalinda86074 ай бұрын
2. yılım grafik tasarımda bir işime yaramayan bilgiler boş geçen dersler saçma salak ödevler vizeler finaller var okumaktan soğudum
Mesut, eşşeği bağlasan okuma öğrenir, eşşek eşşek dedikçe gülmekten izleyemedim:))
@66adanali4 ай бұрын
Can Sungur rica ediyorum senin özel canlı yayınlardaki ağzını burada kullanma lütfen. İnsan içinde izlerken acaba ne diyecek diye tetikte izliyorum.
@omeryigitbaban4 ай бұрын
Mesut abi hem körüm hem sağırım spoiler uyarısını fark etmedim senin yüzünden yedik spoilerı böyle program olmaz olsun 2025'de izleyecektim ben :)
@omeryigitbaban4 ай бұрын
Şaka bi yana inşallah uzun yıllar yaparsınız programı da biz de izleriz. ''Dolar TL karşısında yıkılıyor'' demeden bitirmek yok
@Taha-ow5qe4 ай бұрын
Bahsetmeyi unutmuşsunuz ama TOGG'un Suv olma avantajı var. Orta yaş insanların çoğu sedan yerine konfor için Suv'u tercih ediyor.
@SucceEdits4 ай бұрын
Abim ben 19 yaşında üniversite de 2. sınıfa geçmek üzere olan bir öğrenciyim senin dediğin o eşşeklerden biriyim derslerim berbat matematik desen daha çarpım tablosu bilmiyorum geldiğim üniversite bi köyde , İstanbul dan ortalama bi aileden geliyorum sizi çok seviyor ve takip ediyorum şimdi ben o eşşeklerden biri olarak bi eşşek üniversitesine geldim dediğiniz herşeyi çok daha iyi anlıyorum bu köye geldiğimde gerçekler suratıma sağlam bir tokatla geldi şanslıyım ki endüstriyel tasarım okuyorum bölümümü seviyorum gençlere verdiğin ve vereceğin öğütleri merakla bekliyorum sizden bir isteyim var mesut bey bizlere bi video çekebilirmisiniz? Benim gibi eşşeklere adam olma yolu gösterebilirmisiniz ben kendimi geliştirmek istiyorum ancak tembelliğimi yenemiyorum sevgilerle.......
@onurkaya81454 ай бұрын
Ciddi soruyorum cs video dışındada bu kulaklıgı kullanıyormu?? razer ürünlerinde çok fazl yazılımsal sorun yaşıyorum ve düzelmiyor. mesut bey bunu bilerekmi bu ürünleri bize öneriyor
@MesutCevik4 ай бұрын
Yıllardır kullanırım bu kulaklığı 1 kere yazılımsal sorun yaşamadım. Kaldı ki simülatörde Razer fare ve bini fps klavye var. Sıfır sorun. Hangi ürün sizdeki?
@onurkaya81454 ай бұрын
Razer Blackshark V2 + USB ses kartı kulaklığımda Synapse 3'e gelen bir yazılım güncellemesi sonrasında hiçbir şekilde yazılımsal ayarlar çalışmaz hale geldi. Synapse ürünü görüyor, ancak ürün buna hiçbir tepki vermiyordu. Garanti kapsamında cihazı gönderdik, fakat Razer yerine SteelSeries gönderdiler uğraşmak istemediğimden kabul ettim. Yeni Synapse'e geçtim ve burada makro hataları, linked games özelliklerinin düzgün çalışmaması, çökmeler, RGB donmaları ve benzeri birçok sorunla karşılaşıyorum. Bu sürüm yeni olduğu için alttan almak gerek, ama yine de sorunları düzeltmek adına çok yavaşlar. Razer benimde çok sevdiğim bir marka bir ekipman alacağımda tercihim bu güne kadar razer oldu Mouse Kulaklık Klavye gibi. ama beni hayal kırıklığına uğratıyorlar.
@barisdumann4 ай бұрын
Yine harikasınız
@ugurkafa15004 ай бұрын
Bakan Nebati'nin "Bu arada benim kaptanlık belgem de var" dediği aklıma geldi😂
@GaziDogan-p1v4 ай бұрын
LFP, EURONCAP, HW4, DSUV, FULL OTONOM vs. özellikleriyle Tesla, Togg’dan ucuz mu? Togg çok mu pahalı?
@tolgapolat62244 ай бұрын
Ah be Mesut eskiden ne güzeldi çöl sarısı dişlerin.Şimdi ise Seramik kaplama yaptırmışssın😢
@emrekaradag4784 ай бұрын
2017de asus rog gladius fare almıştım hala aynı modeli kullanıyorum. ilk aldığım geçen sene bozulmuştu 6 sene dayandı. aynı modelden 3 tane birden aldım. ergonomi değiştirmek akıl karı değil. fare dediğin ömür boyu değiştirilmemesi gereken bir ekopman
@tuncayozeken85674 ай бұрын
Mesut başkan çok sorumlu bir insan yılardır takip ederim yolun açık olsun 🙏
@onursendb4 ай бұрын
Bence goole'yi en çok sakatlayan şey şu anki seo anlayışı, googlede şu an enbasit bilgile bulunamıyo ve herkes seo için blogger oldu
@jackal79524 ай бұрын
ohhh bir buçuk saat GG
@furkanemre0074 ай бұрын
Can sungur yanlar jiletttt
@sorhin854 ай бұрын
Tesla nın kapıları içerideki mekanik koldan da acil durumda açılabiliyor. Bu mekanik kol eğer elektronik devrede bir sorun olursa veya benzer acil durumlarda (arabanın suya düşmesi vs.) kullanılması için yapılmış. Habere baktım o Tiktoker manuel/mekanik düğmeği kullanmak istememiş - sonuçta mekanik kol camları indirmiyor ve normalde tavsiye edilmiyor - kız da kullanmamış; kendi tercihi; yoksa rahatlıkla çıkabilirdi. (Model Y kullanıcısıyım).