Sunt sofer de camion. Intotdeauna renunt la cate o jumatate de zi din timpul meu liber ca sa pornesc cu rezerva de timp, sa nu recurg la smecherii si la manevre nelalocul lor. Multi romani nu vor sa lase in urma deprinderile alea vechi. Recunosc, nu respect intotdeauna viteza in localitati, merg cu o viteza decenta, nu cu 90, si imi asum asta. In localitatile cu "vietati" pe carosabil reduc viteza, chiar sub 50, in asa fel incat toata lumea sa fie in siguranta.Din fericire rulez relativ putin in Romania, si in mare parte pe reteaua europeana de autostrazi. Dar, fiind acasa, ma adaptez. Cu masina mica chiar nu ma grabesc niciodata. Ar fi culmea ca sa ma grabesc si in timpul liber. Piano, piano. Singurul aspect la care nu ma pot adapta este prostia.
@pendek32554 жыл бұрын
Alt motiv pentru care voi pleca direct din țară să lucrez ca șofer de camion în altă țară. Meseria asta nu este deloc stresantă de la jumătatea Ungariei spre vest.
@aditataya4 жыл бұрын
@@pendek3255 stai liniștit ca prosti sunt peste tot... "mama proștilor e mereu gravida".
@SchytexGraphics4 жыл бұрын
Salut colegu'! Si eu sunt sofer pe tir. Nu ti se pare enervant atunci cand tu incerci sa mergi relativ usor in localitati, iar alti colegi vin din spate si incep sa te injure in statie si sa te intrebe de ce nu mergi mai rapid? Adica, trebuie sa recunosc, in majoritatea localitatilor unde e mai liber merg cu un 70Km/h. Cu cat vor cei din spate sa merg? Pana in limitator cu 90? Ciobanismul asta cred ca ne va iesi foarte greu din cap. Sigur, colegii pe tara sunt foarte limitati ca si program, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mergi ca nebunu si sa intri in curbe pe contra-sens sau in vreun sant.
@radubond4 жыл бұрын
Salut băieți Un subiect forte bun de discutat, felicitări pentru cea ce faceți. În Germania există intersecția tip fermoar (o bandă de circulație se termină iar continuarea se face pe cealaltă bandă) pot spune că funcționează cu brio, nu te claxonează nimeni, în România nu cred că sa auzit de așa ceva.
@l.e.i.41114 жыл бұрын
De auzit s-a auzit și au si văzut, insa cei care ar trebui sa si facă ceva nu fac nimic in sensul ăsta. Am început sa colantam mașinile de poliție ca in Germania, nu ca nu ar fi nevoie sa fie mai vizibile. Îți dai seama ca de-ar fi fost mașinile de culoare gri metalizat cu noile colante am fi crezut ca am schimbat țara? La cate mașini aduse din Germania sunt pe aici...😀
@alexandruradu50104 жыл бұрын
Sunteti tare faini, va urmăresc de mult! Mulțumesc pentru timpul acordat si sper sa primiti laurii pentru asta. Toate bune!
@christiann73204 жыл бұрын
Schimbarea incepe cu tine! Locuiesc langa un drum european, cu 3 benzi, care se intersecteaza cu multe zone industriale si cu un cartier. Rezolvarea lor a accidentelor (masinile se opresc/incetinesc pentru a intra in locatia dorita, iar cei din spate nu asteapta, depasesc sau ii claxoneaza sa treaca ) a fost de a crea o banda speciala. atat. este o banda in mijlocul drumului peste care trec toti. Aproape saptamanal aud cate o izbire, ma uit pe geam, vad alte 2 masini praf. Nu spun ca doar guvernul/ conducerea e de vina. Soferii sunt cea mai mare vina! Merg cu 100-120 pe un drum care are limita 80, indiferent de conditiile meteo. Nu ai cum sa franezi de la 130 la 0 in 20metri. Aici de exemplu ar fi benefic un sens giratoriu, dar nimeni nu e interesat. Ne putem lega si de cauciucuri, ultimul accident a fost un opel dric, a intrat violent intr o insecta hyundai getz. In hyndai se afla o gravida care abia se mai putea misca dupa coliziune, am fost nevoit sa chem smurd. Pe opel erau niste coaje de cauciucuri, tocite aproape pana cand nu se mai vedea profilul pe ele, de la o marca de care nu mai auzisem.Sa nu uit sa mentionez ca erau conditii meteo nefavorabile, precipitatii. Nu inteleg cum asemenea masini pot circula pe strazi, cum nu se verifica asa ceva, se neglijeaza total. Legal stiu ca se verifica la itp, dar am trait, pune acolo un subler de forma sau ce pune el nici nu se uita si pleaca masina, am vazut multe. Schimbarea pleaca doar de la noi, ca am asteptat destul ceva de la ei. Sper ca, cu generatia mea sa fie altfel, deja avem o educatie, cei care absolvim anul acesta sau anul viitor liceele. Am multi cunoscuti si multi impartasesc o mentalitate mai vestica. Se pare ca internetul nu e chiar asa de rau, macar ne influenteaza sa gandim ca si ceilalti, care, nu putem spune ca nu o duc mai bine.
@andrei44454 жыл бұрын
OUG Articolul 50 Viteza maxima admisă IN AFARA LOCALITĂȚILOR pentru autovehiculele ai căror conducători au mai putin de un an practica de conducere ...este cu 20 km/h mai mica decat viteza maxima admisă... Sper sa ajute ! Eu va apreciez pentru ceea ce faceti 🙏🏻🤗
@editupa4 жыл бұрын
Multumesc pt corectie. Si eu stiam tot de 10 km in minus. Si e o greseala. In Germania nu exista regula asta si in plus ii invata din scoala sa demareze alert pana la 50. Examinarea dureaza trei sferturi de ora si cine ia carnet chiar stie sa mearga cu masina. La noi tot vad incepatori care nu pot pleca din loc la semafor. Toti am fost incepatori,dar totusi prea multi au carnet si nu il merita.
@l.e.i.41114 жыл бұрын
@@adrianciobotaru9595 Pai dacă s-au pus pe facut masini hibride (e doar ca tranziție) și electrice, de unde sa mai polueze la demaraj? Vorbesc de viitor.
@EmilI12344 жыл бұрын
mai pui inca 9 km sa nu fie peste 10 si mergi cu 89 :))
@editupa4 жыл бұрын
@@adrianciobotaru9595 pai sunt masini si polueaza oricum (chiar si cele electrice). Si eu poluez si scot gaze, dar tot primesc fasole.Nu se pleaca din loc ca la concurs, dar nici doar din ambreiaj cum fac unii.
@gabiv84794 жыл бұрын
@@adrianciobotaru9595 Problema trebuie vazuta in intregime, nu doar o bucatica din ea. Daca ne referim la un trafic aglomerat asa cum este in Bucuresti, si se nimeresc cativa "ecologisti" care pleaca lent la acelasi semafor, in loc de 50 de masini vor trece 15....20...25 de intersectie, deoarece verzii astia vor intarzia deplasarea. Restul masinilor vor ramane pe loc si vor polua timp de inca 1...2 minute. Inmultim situatia asta cu sute de intersectii si ai sa vezi ca o plecare lenta de la semafor poate fi chiar extrem de daunatoare prin efectele secundare. A nu se intelege ca sunt adeptul plecarilor cu scartait de roti....asta este o alta poveste. Dar un mers un pic mai alert per total poate chiar va ajuta ltocmai la scaderea poluarii. Nu mai vorbesc de cei/cele care stau pe telefon sau isi fac ochii...si nu vad ca au verde, si mai tin inca o tura coloana in semafor. Asta e alta forma de nesimtire. Pe de alta parte daca traficul e blocat si demarezi alert ca sa pui frana in 20m e o tampenie fara seaman, aici nu pot decat sa fiu de acord cu tine.
@vvssmmrroo4 жыл бұрын
Foarte buna aceasta discutie si bine punctat, prima data trebuie sa ne educam noi soferii, apoi trebuie sa discutam despre drumurile patriei.
@florinbugeac864 жыл бұрын
Bravo domnilor, o treaba ce ar fi trebuit facuta de administratii locale/centrale, scoala si politie. Nu restrictiile rezolva situatia, o agraveaza.
@alexmune2474 жыл бұрын
Baieti.. totul tine de respect. Tocmai m-am intors dupa un drum Buc-Ranca si inapoi. In drum, intre Valcea si Pitesti, am fost depasit de 2 masini de jandarmerie.. in misiune (dube mari, una "imigrari", una "jandarmerie". Drumul e sinuos pe acolo.. pe mine m-au depasit cum trebuie. In urmatoarele 10 secunde, s-au bagat in banda...si desi venea o curba la dreapta, 0 vizibilitate, iar au iesit tare pe contrasens. Ghici ce, venea un TIR ...pe care l-au scos in dreapta, noroc ca a fost ala atent. In maxim 2 km, intr-un OMV... cele 2 dube de jandarmerie erau parcate.. iar duduia (frumoasa, ce-i drept) de la volan.. termina de mancat un sanwich d-ala cu snitzel. EI SE GRABEAU LA OMV! Pe langa ei, au fost alti idioti care au depasit de mai multe ori fara vizibilitate...au ramas la mila celorlalti sa le faca loc in rand, idioti care fac la dreapta (fix cand faci dinspre valcea spre pitesti) de pe banda de stanga. Daca nu eram cu mama in dreapta si cu masina ei...puteam lejer sa nu ii fac loc si sa ma aleg cu o dauna totala (polo meu e ieftin rau :D) si bani de W124 de care va tot zic :D Traficul este fix oglinda societatii. Da, Mihai are dreptate, dar in Berlin nu o sa vezi atatea x6...in Berlin nu o sa vezi smecherismele de Romania...si daca le vezi.. o sa fie ultima data pentru respectivul. Am ajuns sa ii injur fara perdea pe toti care-mi gresesc, daca ii prind la semafor fac misto de ei, le zic ca-s de la pitesti...daca sunt cu o fata in dreapta ii zic sa aiba putere cat merge cu el... etc. Asta e o superputere pe care o poti avea cu o masina din 2008 :)) ps: nu le gresesc celorlalti, ma uit in oglinzi, pun semnal, am grija de cei din jurul meu (in trafic inclusiv), deci vreau acelasi lucru de la ceilalti... . Nu ma intereseaza cu ce viteza mergi, dar ma intereseaza daca ma pui pe mine in primejdie (sau ma faci sa pierd timp pe la politie, sa educ prostu'). Daca se intampla asta, asuma-ti si deschide frigiderul...ca vin :))
@pendek32554 жыл бұрын
Ahh jandarmerițele...Femei concediate de la Gucci Fashion Show care nu știu nici să conducă. Eu nu mă dădeam la o parte. Și mașinile de intervenție trebuie să respecte regulile de circulație. Poate săracul șofer a distrus marfa ieșind de pe drum, ar fi fost și dat afară, iar ''legiuitorii'' ar fi scăpat cu burta plină de șnițel.
@alexmune2474 жыл бұрын
@@pendek3255 Nu avea de unde sa stie saracu om ca aleia ii e foame...
@calutuu4 жыл бұрын
In Romania nu se vrea promovarea preventiei ci promovarea sanctiunii. Lipsa bunului simt, a respectului de sine si a educatie (cei 7 ani de acasa), duc la situatii conflictuale zilnic.
@sorinpavel68374 жыл бұрын
Se pot face multe dar din păcate vă spun că în viitorul apropiat nu se va face nimic benefic. De peste 12ani fac taxi în București, peste 95% din ce fac autoritățile la noi parcă fac în dușmănie, special să încurce. Am circulat în Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia și Germania și credeți'mă la noi ce fac ăștia fac special să încurce. Noi însă amplificăm răul prin răutatea de care dăm dovadă în trafic, lipsa respectului, considerației față de cel de lângă noi. Este foarte adevărat și faptul că foarte mulți participanți la trafic în mod normal nu ar avea ce căuta la volan mai ales după un control psihiatric făcut cu simț de răspundere.
@popescucristian28404 жыл бұрын
Super aceasta serie
@alexmune2474 жыл бұрын
staaaati, ma, usor ca inca nu am terminat video-ul cu detailingul.. . Revin :D
@type36664 жыл бұрын
Eu l-am văzut deja 😁
@curiosull4 жыл бұрын
Pasarelele pietonale nu pot fi folosite de oameni batrani, cu dizabilități, cu bagaje sau cu carucior. Sunt o soluție dar cu lift. Mai bine nu fac șoselele prin localități.
@sbstn1104 жыл бұрын
In general localitățile se construiesc în jurul unui drum principal, nu invers. Adică oamenii vor să fie cât mai aproape de drumul principal și acolo fac casă.
@bca-biciclindcuaxel75274 жыл бұрын
Pai ne intelegem in trafic, nu toti locuim in Craiova sau Bucuresti :)
@savuionutz4 жыл бұрын
Salut, vreau sa spun și eu cum am învățat să conduc mașina , prima data am învățat cu clasicul logan in poligon și cu camionul pe centura orașului . Cum altele cuvinte am sărit o etapă importantă de învățare/ practică , totuși contează f mult și persoana care învață și mai ales educația.
@l.e.i.41114 жыл бұрын
10:15 acel mic scuar există și in Ardeal. Nu in toate localitățile dar in multe.
@maxourius83084 жыл бұрын
Oradea-Cluj sunt in anumite zone. Oradea-Satu Mare sunt si acolo. Problema ii ca s-au făcut si la noi numa ca s-au făcut foarte prost. In sensul ca cine iese din localitate de ce aiba mai il obligi sa franeze ..abia dupa un timp si-au dat seama ca au făcut si la ieșire curbata in insula si s-au pus sa le corecteze. Ceea mai buna aplicativitate a insulelor o găsiți in Ungaria in caz ca mergeți pe drumurile europene si naționale , acolo sunt făcute cum trebuie insulele de intrarea si ieșire din localitate.
@l.e.i.41114 жыл бұрын
@@adrianciobotaru9595 E o soluție ideală ușor de zis, scump de realizat. Peste tot e la fel si in Ungaria si in Slovacia, Polonia, Germania etc. Mergi pe naționale treci prin localități.Doar că ungurii, de exemplu își mai fac si autostrăzi. Acum 3 ani intre Borș si Debretin mergeai pe șosea europeana cu 90 intre localități cu 50 in localități, apoi au terminat autostrada pana la Beretouyfalu si din septembrie au ajuns la graniță. Si noi am ajuns cu autostrada la graniță doar că după 5km ne-am oprit asa ca până vedem noi A3 intre Biharia si Gilău....ieșim la pensie.
@AlexScafes4 жыл бұрын
Scuarile de care ziceti la minutul 10:30 exista pe unele drumuri si in unele sate din Romania. Eu stiu de Arad-Oradea.
@adriancorneltomciu86664 жыл бұрын
Salut! in Madrid sunt străzi ce mașinile de școli de șoferi nu au voie. Pentru a nu îngreuna traficul.
@viocraciun52614 жыл бұрын
Amenzi si pentru pietonii care traverseaza pe treceri cu telefonul la ureche, as insista la dobandirea permisului auto pt o evaluare mai amanuntita din punct de vedere psihologic si fizic(reflexe si corelari), nu mai avem pretentii/timp pentru autostrazi, dar ar putea macar sa mai bage ceva reflectorizant in marcaje, in timpul noptii de multe ori nu vezi pe unde conduci...! Numai de bine!
@alexandrucodreanu42084 жыл бұрын
Regula aceea, care precizeaza ca cei noi in ale condusului merg mai incet cu 10km, nu prea se respecta decat poate de cei care nu se simt deloc stapani pe ei. In rest, dat fiind ca am inceput sa fac naveta zilnic pe E85, deseori sunt depasit de catre un incepator, eu mergand cu limita legala considerata pe acest tip de drum. Vă urez drumuri bune!
@95ZEW4 жыл бұрын
Buna discutia, sunt multe probleme in traficul din tara noastră... Una dintre ele sunt cei care merg mult sub viteza legala nejustificat, ei sunt mai periculosi decât cei care merg cu 20-30 peste limita, pt ca cei care merg cu 50-60 pe dn ii forteaza pe toti din spate sa depășească si asa apar accidentele Ajungem la concluzia ca daca nu esti in stare sa mergi cu 90 pe dn ca ti e frica, mai bine lasi masina acasa, zic si eu...
@FlorinROeurope4 жыл бұрын
Problema traficului nostru nu cred că este unul care merge încet. Din punctul meu de vedere, problemele pe drumurile din România, sunt de fapt, proasta administrare, marcaje rutiere inexistente sau slab/ prost implementate, semnalizare slabă, indicatoare rutiere lipsa în locuri unde ar trebui să fie și nu în ultimul rând, radarele fixe in intersecțiile importante sau și radare de masurare a vitezei medii. Ar necesita mulți bani, știu. Ar fi multe de pus la punct. Vor mai trece multi ani si accidente cu victime.
@gabiv84794 жыл бұрын
Ce sa mai zicem despre cei care merg cu 90...100km/h pe autostrada desi au DN-ul alaturi? De exemplu Bucuresti-Constanta? Si cand intra in depasirea cate unui camion greu care se taraie cu 80km/h, nu depasesc 110km/h si mai blocheaza si banda 2. Ala care vine legal cu 130 pana la 138km/h din spate (daaaa, e legal in Romania. Adica nu iei amenda), de unde sa ghiceasca ce face zevzecul cu 110 la ora pe banda 2??? Iar daca mai este si ceata sau rasarit/apus de soare in fata, atunci lucrurile chiar devin periculoase. Cand ma refer la problema asta am in minte o fosta colega de serviciu care mergea deseori cu familia de la Bucuresti la parinti ei la Constanta. Femeia asta nu isi lasa sotul sa depaseasca 100km/h pe autostrada. Cand i-am povestit ce riscuri isi asuma, a belit ochii si a reusit sa spuna "dar nebunii aia ce au de gonesc asa?". No comment. I-am sugerat sa foloseasca DN-ul.....pai ce, ea nu plateste taxe??? Pana nu ii amendeaza politia pe cei care circula sub viteza legala, nu o sa fie rezolvata problema asta. Dar politia are alta treaba....sta cu radarul in zonele cu restrictii de viteza....sau iti ia carnetul la trecerea de pietoni.....
@deiu99994 жыл бұрын
Foarte de acord, cei care merg extraordinar de incet sunt un pericol la fel daca nu cumva mai mare decat cei care merg mai repede. Spun din experienta... Multi oameni chiar se grabesc si sa ai de exemplu unul in fata care merge cu 40-50 km/h pe un drum european e foarte enervant. Si cei ce nu prea pot sa isi controleze cumpatul nu mai tin cont ca e linie continua sau ca nu au vizibilitate si forteaza depasiri extrem de periculoase... Oameni buni, daca va e frica si mergeti asa incet pe drumuri de viteza mare sau drumuri periculoase gen Valea Jiului sau Valea Oltului, renuntati la condus sau invatati sa mergeti cat de cat normal.. Nu va mai puneti pe voi si pe altii in pericol! Mi s-a intamplat sa am un astfel de sofer in fata si eu nu m-am bagat in depasire periculoasa dar se adunau altii in spatele meu care cumva fortau si intr-un final s-au bagat in depasiri foarte periculoase punandu-se in pericol atat pe ei, pe mine si pe cel ce mergea ca melcul..
@radubalan57754 жыл бұрын
in Elvetia ,cel putin in Basel,daca un pieton are intentia sa traverseze sau a pus piciorul pe zebra,automobilistul va opri in loc chiar daca se afla si la 30-50 metri si nu se pune in miscare pan' ce pietonul nu a terminat traversarea.e numai chestie de cap.si culmea ca,circula cu masini cu cilindree mare ,care vezi doamne ar cere sa-i dai.acest lucru se numeste scoala ,bun simt si sens civic.(ceea ce noua ne lipsesc).
@dan6124 жыл бұрын
10:50 si mai normal ar fi ca drumurile principale (nationale si chiar si judetene) sa nu treaca prin mijlocul localitatii
@mariuscrisan91614 жыл бұрын
19:50 - americanii au drumuri late și întreținute, multe autostrăzi, intersecții simple (orașele sunt in sistem grid) - e mult mai ușor pt conducere autonomă
@l.e.i.41114 жыл бұрын
12:36 sunt pentru limitatoare. Am vazut in Emirate o chestie si mai tare, înainte de sensul giratoriu aveau limitatoare. Nu in toate ci in cele in care fiind mai retrase exista riscul sa vină tare si va dati seama ca băieții au acolo mașini cu care pot veni tare. In felul asta erai nevoit sa franezi si sa intri încet in sensul giratoriu.
@florineusebio4 жыл бұрын
sunt si limitatoare care au senzor radar. adica daca ai viteza mica ele coboara.
@l.e.i.41114 жыл бұрын
@@florineusebio asa e. Stiam de ele, doar ca sunt prea high-tech. Macar din astea clasice sa fie in anumite zone si e un plus.
@maistoru4 жыл бұрын
Foarte bine ca Mihai a zis indicator ( nu semn cum se foloseste popular , semn e si ala cu degetul mijlociu ) dar desi pe el scrie "stop" de fapt se numeste Oprire .
@gogann4 жыл бұрын
Salut baieti, ca subiect de viitor va recomand sa abordati : seriozitatea service-urilor din romania.. am patit zilele astea sa am probleme cu masina, cumpar kit-ul de ambreiaj, filtre/ulei si las masina sa o faca. plec cu masina, iar dupa 30km masina moare.. astazi din nervi am ajuns sa o demontez cu un prieten, si vedem ca nu a fost schimbat nimic, kit-ul nou a ramas la ei, iar eu am pe masina si acum ambreiajul acela martalog. cine e vinovat ? noi ca mergem pe incredere sau ei ca ne fura pe fata ?
@AtelieruldeDetailing4 жыл бұрын
este pe lista
@sergiup63504 жыл бұрын
Zgarcenia,,,dupa 4-5 situatii asemanatoare am ajuns la concluzia ca e mai ieftina reprezentanta...sau un service scump ...
@Bogdan.Diaconu4 жыл бұрын
In mod normal la receptia masini trebuiesc prezentate piesele uzate. In felul asta observati calitatea procesului de uzura si aveti siguranta ca au fost schimbate. Numai bine!
@alexmune2474 жыл бұрын
Eu iti dau nume de service al carui boss (cred ca asta e termenul corect) nici acum nu ma crede ca am pompa de ulei pe lant, desi il aveam in punga...
@claudiu97374 жыл бұрын
Sper că nu ai lăsat situația așa și ai mers la poliție, la opc etc.
@TheTituscipi4 жыл бұрын
Prezent!
@marianpituru11664 жыл бұрын
De 10 ani în Marea Britanie nu am văzut pe cineva sa depășească un biciclist pe aceeași banda de mers pana nu trec cei din sens opus, mai pe scurt minim 2 metri lași distanta între el și mașina....
@davidraita13664 жыл бұрын
Conducătorii auto care nu au mai mult de un an de practică trebuie sa circule cu 20 km/h mai puțin. Bună discuție.
@adriancernat43724 жыл бұрын
A racit Mihai. Cu casa cum mai sta ? A facut ceva progrese?
@feno59334 жыл бұрын
2 clipuri in aceeasi zi.Super
@IonComan90194 жыл бұрын
Salut. Felicitari pentru ce spuneti.. Pai hai sa povestesc si eu una.; am un Opel Corsa C 2004 AUTOmat, nu prea am experienta in trafic, sa zicem 3 luni, sub 3000 km. Nu stiu prea bine strazile din România, am luat carnetul in Sicily cu un campion national de rally ca si instructor(da, era din Italia). Dar pot sa va spun ceva, acolo strazile sunt impecabile in multe sensuri, infrastructura etc.. Iar in UK am vazut mult bun simt la volan. Nu spun ca in Romania nu e, dar avem si destui dementi.. Sa revenim la povestea mea; locuiesc intr-un sat intre Câmpina si Ploiesti, am avut rută spre Sinaia dar a trebuit intai sa intru la Breaza deci pe DN. Este intrarea dinspre Câmpina de pe DN pe Breaza sunt 4 guri de intrare, am facut o greseală am intrat pe a 2a in loc sa intru pe a 3a. Asadar pe prima se iesea spre Bucurest. Pe a 2a se iesea spre Sinaia, pe a 3a se intra spre Breaza si pe a 4a se intra spre Breaza dinspre Sinaia. Iesea o femeie si un domn mai in varsta, deja mi-am dat seama ce facusem si am fost trist zile intregi, m-am si scuzat.. Da, am gresit DAR ghici ce? Intrarea acolo nu are nici semn de INTERZIS nici semn pe jos cu sageata. Eu am invatat intr-o saptamana semnele si intersectiile erau uimiti toti.. Deci nu s-ar fi pus problema de a fi chiar incuiat, problema aici a fost si a autoritatilor ca-si bat joc de vietile unor oameni! Singurul mod in care iti poti da seama de acea intrare e ca are semn de stop dar evident intors spre cel care iese. Avem multe lucruri aparent banale care iau vieti si fac România ca fiind cea mai sangeroasa tara la categoria trafic stradal..
@marceltartan47474 жыл бұрын
Pentru multi "soferi" claxonul este piesa principala din tabloul de bord ,maneta de semnalizare este piesa in plus si butonul de reglaj al unghiului farurilor nu face nimic.
@adinpopa4 жыл бұрын
Romania singura țară în care mașina are prioritate pe trecerea de pietoni, nu pietonul
@catalincioponea4 жыл бұрын
Cum consider eu ca ar trebui sa reactionam cand o alta persoana face o greseala in trafic : ar trebui sa ne bucuram ca am putut evita o situatie periculoasa, in loc sa ne enervam ca a gresit cineva. Cu alte cuvinte, bucura-te ca esti un sofer bun in loc sa te superi ca sunt altii prosti. (Toti facem greseli in trafic nu cred ca exista soferul perfect)
@l.e.i.41114 жыл бұрын
In primul rand trebuie educati șoferii ceea ce e cam greu. Pe calul bătrân nu-l mai înveți la căruță. In al doilea rând ar fi nevoie de marcaje si mai multe indicatoare rutiere instalate la loc vizibil. In al treilea rând autostrăzile. E clar ca ne chinuim cu șosele naționale, unii merg încet, se creează cozi, ne enervam, unii sunt agresivi si mult prea tupeiști si apare o reacție in lanț.
@l.e.i.41114 жыл бұрын
11:12 știu ca va lipsea. 😀 in loc de decongestioneaza suna corect descongestioneaza.
@madalincosma25314 жыл бұрын
da, infrastructura este varza si oamenii sunt pe masura...toti cu toate cazaturile de masini de 15-20ani vechime si cu 80-100 de "cai morti" vor sa depaseasca coloane cu 2-3 tiruri si inca 3-5 masini mici intercalate...apoi te blitzuie venind din fata cand vad ca nu mai pot intra...ca sa franezi tu, cel care merge pe banda lui...la atat tupeu s-a ajuns! dar punctual, aia care dormn la semafor sunt niste nesimtiti si indolenti si apoi se mira ca stau 5 semafoare sa treaca o intersectie. si in general, aveti mare dreptate. cati nu circula cu un far din doua, cu lumini chioare, cu niste stopuri moarte pe care farurile cu faza lunga asistata nici nu le sesizeaza...ca sa nu ii enumar pe aia care nici macar nu aprind luminile, desi e o minima masura de siguranta rutiera. ca si infrastructura, problema mare este ca nu se face sistematizare adevarata. la timisoara s-au facut de ceva timp cam toate masurile enumerate....sensuri unice de vreo 10 ani, treceri de pietoni anulate si montat gard sa nu se mai treaca pe acolo, semaforizare coordonata...ele au avut efect o perioada, insa parcul auto probabil s-a dublat dupa 2014 si toate masurile astea au fost epuizate deja...acum nu mai este loc aproape de nimic, singura scapare ar fi parcarile etajate si interzicerea parcarii pe strazile principale, importante si restrictionarea atenta in cartiere. parerea mea ca sensurile giratorii nu sunt o solutie intrun trafic f. aglomerat, reduce mult viteza, desi da...e mai fluid si mai corect fata de participanti. la fel cum nici pasarelele pe DN nu sunt o solutie.....DNul trebuie sa treaca pe localitate, nu prin centrul ei, asta e solutia, iar pasarelele sunt mai greu de abordat de cei co o conditie fizica slaba...asta e si in germania....iar insule si curbe la 90 de grade la intrare in localitati sunt in multe localitati din vestul tarii, dar in esenta sunt o solutie doar contra teribilistilor. un mare DA....tara lui "mie nu mi se poate intampla" suntem exact noi.
@alexstefan32504 жыл бұрын
Era sa fac accident o data din cauza unuia ce mergea incet. Pe centura, de pe banda 1, s.a dus pe banda 2 fara sa se asigure (eu veneam de pe a doua banda cu 80/h) si mergea cu 50/h. Credeam ca o sa mareasca insa a ramas cu 50/h. M.am trezit cu el in fata si am tras dreapta de era sa intre unu de pe b1 din spatele meu in mine. A mers cu 50/h in continuare.
@type36664 жыл бұрын
Mihai , BMW Power 💪💪 🤘😉😁
@GCS9484 жыл бұрын
In Bucuresti e o problema mare legat de strazile cu sens unic, acestea lipsesc cu desavarsire in anumite sectoare. Cine locuieste in Militari de exemplu, stie despre ce vorbesc. Sunt stradute cu dublu sens, care la ore de varf se blocheaza pur si simplu, masinile raman blocate.
@BloodyBite14 жыл бұрын
Marirea vitezei cu 10km/h in plus fata de limta legala, pe o distanta de 100km o sa economiseasca 5 minute.
@adrianbrujan78914 жыл бұрын
Dar de ce faceti comparatii cu vestul Europei cand in vestul tarii sunt multe dintre aceste inbunatatiri despre care vorbiti, scuaruri, soferi politicosi care te lasa 9/10, si asta e un obicei, comparatul cu vestul, etc.
@victorprecup96204 жыл бұрын
De fapt ce pezentati?
@stoicapetruliviu88404 жыл бұрын
Bunul simt absent in trafic
@Bogdan004 жыл бұрын
Inainte era tricou Volkswagen si acum e tricou Divinol+sapca BMW :))
@ruffdan13064 жыл бұрын
Faceți un video cu fapte în trafic cu filmulețe cu diferite cazuri în care diferiți indivizi greșesc în trafic !!!
@seeg16884 жыл бұрын
Această discuție ține de circulația preventivă din decretul cel mai vechi din anii 1980-1992. Păcat că s-au scos pt un timp îndelungat. Că și poligonul. Mare pierdere. Așa viitorii șoferi ar avea multe de învățat.
@Raulz0r24 жыл бұрын
19:10 apropo de semaforile inteligente, ieri un prieten care e roman dar traieste in Olanda, in timp ce stateam amandoi la semafor a remarcat un lucru, si anume ca noi cel putin in cazul meu la Bucuresti intr-o capitala europeana nu exista semafoare inteligente (daca exista, sunt prea putine deoarece eu nu cunosc vreunul)
@SchytexGraphics4 жыл бұрын
In Olanda predomina aceste semafoare inteligente. In multe alte tari europene, fie ele si dezvoltate, nu le vei vedea. Sunt sofer de camion, daca te intrebi de unde stiu.
@Gogugogugogu4 жыл бұрын
cand il vezi pe Mihai imbracat asa, parca astepti sa inceapa o "melodie" a lui dani mocanu
@claudiu97374 жыл бұрын
Până la infrastructură trebuiesc rezolvate problemele legislative, traficul a ajuns în halul ăsta din cauza autorităților indolente. Poliția rutieră pare că a dispărut mai ales in marile orașe. Poți să ii faci la român cea mai mare și tare infrastructură din lume dacă nu îl arzi la buzunar să simtă usturimea și mă-sa-mare nu o să se potolească și nu o să respecte nimic!!! Nimeni nu are interes să schimbe ceva, oamenii sunt ocupați cu alte treburi, lor le arde de furat, de mânărit, îi doare in cot pe ăștia de viețile oamenilor pierdute pe șosele astea de rahat!
@radudimofte4 жыл бұрын
Fiind inclinat mai degraba sa fiu optimist, as vrea sa cred ca totusi se mai poate face ceva. Nu pot insa sa nu observ ca foarte multi dintre cei care merg pe strazi sau sosele dau impresia ca sunt pe un circuit de viteza, plecand de la orice semafor sau intersectieca de pe o linie de start, catre una imaginara de finish, pe care de altfel nu o vor atinge niciodata. Si pun astfel la bataie toti caii, dotarile, aroganta si fumul pe care le au la dispozitie. Sa fim insa optimisti...
@alex431114 жыл бұрын
Faceti un experiment noaptea, prin localitatile din Romania. Din 100 de oameni care merg/traverseaza drumul, 90 sunt inbracati in negru. Avem cu totii un telefon mobil, hai sa pornim lanterna la el, sa vada si ceilalti.
@l.e.i.41114 жыл бұрын
Apropo de ... nu știu dacă se mai poate face ceva...oare in cazul lui se mai poate face ceva? m.digi24.ro/stiri/actualitate/un-sofer-de-20-de-ani-a-primit-cea-mai-mare-amenda-data-vreodata-dupa-ce-a-incalcat-16-reguli-de-circulatie-in-aceeasi-zi-1386793
@liviuandreibarbu4 жыл бұрын
Legat de costuri pasarele pietonale, avea un proiect primarul PSD de la sector 4 pentru doua pasarele pe bd. Tineretului la un cost de..6 mil EUR :))
@bogdanmbm6544 жыл бұрын
cum de ai sapca cu bmw,Mihai?
@znx8484 жыл бұрын
Pentru ca e pasionat de masini si bmw e o companie care produce masini 😂😂
@aditataya4 жыл бұрын
Eu consider ca nici măcar în giratoriu multă lume nu știe sa circule.. de-aia sunt și asa multe accidente în giratoriu.
@gogoase9924 жыл бұрын
Cred ca romanii trebuie sa invete sa preselecteze banda si sa invete sa numere benzile (sa stie ca daca de pe banca X in urma virajului va ajunge tot pe banda X sau pe banda X-1 dupa viraj). Sa invete ca daca au banda dedicata pentru virajul la drepta/stanga trebuie sa o foloseasca doar pentru directia respecticva.
@alinfrunza61384 жыл бұрын
Ați filmat cu telecomanda?
@sbstn1104 жыл бұрын
Sunt câteva lucruri pe care autoritățile locale le fac care pe mine unul mă deranjează. Spre exemplu semnalizarea intersecțiilor în așa fel încât drumul principal nu are niciun semn și doar celelalte drumuri au un semn de stop sau cedează trecerea. Imi amintesc și acum cum imi povestea instructorul in școala de șoferi că semnele au diferite forme tocmai ca să îți poți da seama de la spate ce semn întâlnesc ceilalți șoferi... O prostie. Se face o economie de câteva sute de lei la un indicator rutier, dar încurci așa traficul zi de zi.
@olarunarcis59144 жыл бұрын
✋
@dannovaceanu58204 жыл бұрын
S ar reduce accidentele cu cel putin 80% daca am avea autostrăzi!!!In europa nu e asa roz cum povestiți voi.In Germania "voastră"esti blițat daca te încadrezi încet pe autostrăzi..In unele tari nu se semnalizează deloc in giratorii..
@gmclaudiu4 жыл бұрын
Și eu trec întotdeauna pe trecerea de pietoni* *când e un milițică în apropiere cu ochii pe mine
@mr.doctor.4 жыл бұрын
19:54 unii dorm in masini si noi inca refuzam tehnologia masinilor automate pe motivul ca “ e de handicapati” 🤣 multe lucruri nu merg bine la noi in tara, oamenii din functii de decizie si conducere si vorbesc aici si de inginerii de la siguranta traficului si tot ce tine trafic sunt niste oameni foarte slab pregatiti . Pana nu o sa lasam oamenii buni si destepti sa faca treaba si o sa ramanem cu prostii acolo, o sa traim prost.
@marianbolchis17244 жыл бұрын
Se va rezolva in 10-15 ani cu robotaxiuri si carsharing(kzbin.info/www/bejne/bIbHXpmGgNOdabM).
@Rinxtzu4 жыл бұрын
Sa vedem despre ce e vorba🤔
@zuziziko38384 жыл бұрын
ASTA I ROMINIA !!! ASTAI DEMOKRACY
@mironrares95164 жыл бұрын
Instant click
@florinnyc63714 жыл бұрын
Kokalarii cu mașini mai puțin sau mai mult potente care merg cu 100-120 in oraș seara se obicei când nu e trafic. Nu știu unde sunt milițienii căci beizadelele cu IQ de broasca au permis in continuare
@laurentiupopa95764 жыл бұрын
Bre Mihai, lasa omul sa isi termine propoziția.
@buzyyka20114 жыл бұрын
Traficul actual din sate deviat pe centuri de ocolire!
@sbstn1104 жыл бұрын
E doar o soluție temporară dacă autoritățile dau apoi autorizații de construcție pe lângă centuri. Evident că dacă se face un drum bun nou și sunt terenuri libere în jur omul vine și face casă deci in câțiva ani e necesară altă centură.
@gicusv14 жыл бұрын
Primu
@CyberneticAntidote4 жыл бұрын
Is satul de besinosii care au 50km pe indicator dar ei aleg sa mearga 25-30. astia is bombardierii din orase, alte specimene ..la drum lung ai 70km pe indicator ...fortezi sa mergi 90-100 mai si faci cu flash-urile , da nu te duci tu in m.m de distrus ce esti!
@armandharaidun76374 жыл бұрын
Romania e dezastru. Scurt!!! Nu stim sa conducem pe nici un fel de drum.
@alexbizdoaca43454 жыл бұрын
Ce sufla ursul😅
@type36664 жыл бұрын
😂😂😂🤣😂😂😂😂 :))))
@panterr24 жыл бұрын
Are covid?
@ballack17034 жыл бұрын
Prea aprope lavaliera de gura lui Mihai
@cristiannicks31454 жыл бұрын
Sa ii explice careva pufuletelui ca prioritatea absoluta este pietonul nu giolbanul invatat sa ii dea 70 prin localitate si care cere pasarele ptr pietoni. Nu, boss, reduci tu viteza ca pe tine nu te ploua si ninge si nici soaree nu te bate in cap, nu pietonul. Ca tu ai 2 tone de arma mortala pe care , daca o scapi de sub control din varii motive, poti produce nenorociri. Ca dupa ce te dai jos din coaja aia de masina tot pieton esti si nu vrei sa urci si sa cobori 2 seturi de scari ca sa treci strada. Mai ales daca ai ajuns la ceva varsta inaintata si nu ma esti atlet de performanta. Cum dracu ca fix aia care au pus accentul pe fluidizare trafic cu viteze mari si bulevarde largi cu multe benzi au si cel mai dezordonat trafic si cel mai de cacat trai ca pieton ? Si nu zic doar de Moscova/Rusia. Mai sunt destule locuri. Comparata cu Oslo, Malmo, Copenhaga chiar si cu Viena. De multe ori ii dau dreptate pufuletelui dar acum NU. La capitolul siguranta si interactiunea pieton/masina NU are dreptate deloc. Sau poate ne arata ceva pe la norvegienii aia disperati cu 50 aproape peste tot cum fac ei pasarele ca sa o boiereasca astia invatati pe 70 ca " asa s-a invatat sa mearga". Sau poate exista vreo explicatie pentru care aia care merg pe prima banda cu 90 sunt problema si nu aia care zboara cu 200. Daca era camion, care e limitat la 90, ce mai ziceai? Or fi si batranei care merg cu 50 in afara localitatii dai ii depasesti frumos cand ai ocazia. Poate nu merge de dobitoc asa incet, o avea vreun bolnav in masina aia sau ceva fragil. Nu am mai continuat sa ascult dupa ineptia pufuletelui ca m-a umplut de draci...
@l.e.i.41114 жыл бұрын
Du-te baiete sa vezi ca in Dubai sau in Istanbul dacă nu ai mașină nici nu ai ce căuta pe acolo pentru ca nu ai pe unde sa traversezi si limita e mai mare de 50. Ai in schimb transport in comun sau taxi, ceea ce noua, romanilor care am rămas în România sa suportam toate ca mizeriile ne lipsește un transport in comun civilizat. Aia tot saraci sunt? Zonele pietonale si rezidențiale sunt altceva. Acolo pot fi restricții si la 30 si e foarte bine așa. Dacă tot dai exemple de tari civilizate ai putea sa folosești și un ton dar si un limbaj civilizat, altfel am putea crede ca nu ești un român plecat afară ci unu din "suedejii" plecați din România in "străinătățuri". Poți veni cu argumente de om umblat pe afară si nu cu atitudine de golan jmeker.
@cristiannicks31454 жыл бұрын
@@l.e.i.4111 Istambul e inca una din zonele alea unde iti blestemi zilele ca om indiferent ce faci. Fix inca o mizerie de oras o dai ca exemplu. Pardon, contra-exemplu la nebuniile exotice date de mine. Ti-ai creste copii in Istambul sau in Malmo? Aha, suferinta. :)) Bine dracu ca nu ai dat Bankok ca exemplu. :))) Sau Mombay. :)))) Si Dubai e si mai rau ca in afara de cateva zne turistice unde se face pe dracul in patru sa te scuture de bani nu calca nimeni pe jos. Ei inca sunt pe basini si bani din petrol. Si cum am mai zis, esti pieton tot timpul cand nu esti in coaja aia de masina. Oriunde ai speranta de viata ridicata si civilizatie adevarata ai masina pe ultmul loc. Si ce sa vezi? Unde masina e pe ultimul loc si greselile marlanilor de la volan taxate la sange, corelate cu niste restrictii de viteza si flux masive, nici morti si raniti nu prea sunt. Vezi treaba aia cu arma de 2 tone pe care de multe ori nu esti capabil sa o stapanesti. Dar e suferinta prea mare, coaja e sfanta. Apoi, am folosit un ton jovial. A fost aseaaaa, un crescendo de nervi gandindu-ma ca omul asta a mers prin multe tari in cautarea lui de masini si tot o da de gard. Unde ai pretentii te si enervezi. In cazul tau nu o sa ma enervez niciodata. :))
@l.e.i.41114 жыл бұрын
@@cristiannicks3145 Mi-as creste copii in România si asta fac, dar ii scot si pe afară in concediu sa vadă și sa ia exemple bune. Drumurile pe care le fac prin tara imi consumă timp inutil si imi fac nervi. Si până fac ăștia sosele de centură sau autostrăzi, in anumite zone s-ar preta pasarele sau pasaje pietonale. Sunt si in Germania și in Polonia. Iar asa ca ultimă idee Istanbulul cu tot amalgamul lui si cu regimul politic dar si cu afluxul de turiști da clasă Bucureștiului in multe privințe. Am fost pana acolo cu mașina pe autostradă cu 3 benzi. Noi in România nu prea avem nici cu 2. Despre asta e vorba.
@cringualexandrupopa48584 жыл бұрын
Cu riscul de a-mi asuma reactii virulente, eu as interzice circulatia in zonele rezidentiale (alei) a celor care nu locuiesc sau nu au in proprietate imobile in acele zone. Este periculos pentru cipii, pietoni, animale de companie, etc. Este deja o practica periculoasa, un abuz in a utiliza aceste alei ca pe o strada / bulevard, facand nu de putine ori, dopuri de trafic pe aceste alei.
@ichtyshor4 жыл бұрын
Salut, ce-ar fi dacă nu v-ați mai împunge cu Lucian, mă uit la voi că îmi place conținutul și vă felicit, dar dacă el vrea să meargă pe ruta prezentărilor de afară unde prezintă ceva și face publicitate la un site care face bani din redirect către dealeri auto e treaba lui. O vezi o înțelegi și nu te uiți la el. Gata cu hate-ul, o simt și eu și cred că am făcut-o la muncă de câteva ori, dar pls stop.