Ma bucura mult sa gasesc acesti oameni, si acest tip de gandire “outside the box” la noi in tara. Romania este capabila, cum a fost dintotdeauna, sa nasca genii care, in ciuda sistemului generalizat, pot sa schimbe gandirea si directia gresita pe care noi, oamenii, o luam uneori - de cele mai multe ori. Multumesc.
@monicadragan6837 Жыл бұрын
Super emisiune! 👍 Mulțumesc! ♥️ Din propria experiență,după o lună și ceva fără zahăr,fara dulciuri ( consumam oricum puține) am dat jos niste kg,le pusesem cu puțin înainte și mai ales in izolare pandemie ,am făcut și fac zilnic și sport,mișcare,am slăbit sănătos treptat,am ținut și post intermitent dar suportabil adaptat propriului organism,efectiv dispare pofta de dulciuri,zahar nu mai consum defel,nici nu mai poți chiar să vrei ...Așadar nu am nicio pofta de nimic dulce ( putina ciocolata neagra de calitate când și când,mai consum miere moderat ) se poate consuma mai rar un dulce ,eu am un dulce pe care îl prefer însă acea perioadă de care spuneam la inceput absolut nimic cu zahar...în rest rezonez cu toate recomandările invitatului privind alimentația.
@leilagreen72 жыл бұрын
In momentul in care ascult pe cineva care vorbeste despre nutritie primul meu gand e sa-i privesc fizicul. Invitatul de azi demonstreaza ca ceea ce spune si aplica. Multumesc frumos pentru video. V-am urmarit cu mare drag si azi.
@elenatimofte16442 жыл бұрын
Frumos si bine explicat. Si eu folosesc în familia mea farfuria unică: jumătate vegetale iar cealalta jumatate cu un sfert de cereale si un sfert cu proteine ...animale sau vegetale. Încerc să caut produse bio si carbohidratii integrali. Am învăţat si am reuşit foarte bine să ma adaptez acestui stil de viaţa si crede-ma ca ma simt foarte bine. Am constientizat să fac asta si nu pt.ca se spune ca asa e bine. Trebuie sa se depuna un pic de efort ca să întelegi anumite mecanisme dar odata ce le înveti totul decurge foarte normal. Spunea Socrate : fă ca alimentele( sănătoase) să fie medicamentul tău şi nu invers. Adevarul este ca OMUL a creat produse care sa devina nerezistibile. Oare de ce este greu sa devină nerezistibile acele produse SANATOASE ??? Mai vreau să mentionez ca din cînd în cînd îmi permit să consum o înghetata sau o prajitura 😜 Este foarte importanta aceasta lectie🤗🤗🤗 Doresc să fie urmarita de multe persoane si sa constientizeze importanta unei nutritii de calitate ca pîna la urma sau în primul rînd este vorba de SANATATE.
@patrascuemilia24992 жыл бұрын
Multumesc penru sfaturi!
@cameliacojocaru39722 жыл бұрын
Multumesc pt informatii.
@lumyludyludi80188 ай бұрын
RESPECT DEOSEBIT ❤
@polixeniagraf26362 жыл бұрын
Buna seara, multumesc mult!
@claranenciu70722 жыл бұрын
Buna seara , va mulțumesc cu recunoștință și respect o emisiune de nota 20!! Mulțumesc 🙏
@annavass02212 жыл бұрын
Fantastic! Multumesc!!
@terezaursache4 ай бұрын
Va rog cum se obtine uleiul de peste ce am vazut m a ingrozit care e adevarul???!!!
@rodicamatei60762 жыл бұрын
Bună seara.multumesc pt informații. Sint diabetica de 25 ani și nu maninc zahar .se poate renunță la zahar dacă ești motivat.
@terezaursache4 ай бұрын
Uleiul de cocos la ce temperatura se obtine?! Am vazut ca e f mare temperatura de fabricatie Carw e adevarul??!!
@terezaursache4 ай бұрын
Uleiul presat la rece de FL soarelui presat la rece si crl de seminte de bostan este cu omega trei?!
@soltanescuana48543 ай бұрын
Are dar,mai putin decat cel de canepa,peste,catina.
@laurentiuosipov70745 ай бұрын
Aurelian confundă carnea cu proteina🤭 Cea mai bogata carne in proteina are doar 18% proteina. Soia, de exemplu, contine peste 40% proteină. Si prin conumul ei nu aduce efectele nocive ale cărnii 👍
@Gabriel-yo5bo11 күн бұрын
Mai informează.te,nu doar 18 %,iar soia nu are proteina de calitate cu toți aminoacizii, nu se asimileaza la fel de bine, sunt convins ca o simți sau o vei simți în timp...sa ai pofta la soia, sigur ai nevoie.. 😊
@laurentiuosipov707410 күн бұрын
@Gabriel-yo5bo sunt foarte bine informat, deci stiu ce vorbesc. Carnea de curcan este cea mai bogata in proteina si are abia 18% procent de proteină. Cat despre proteina vegetala, este cea mai usor asimilabila de catre corpul uman, întrucât este formata din lanțuri scurte de aminoacizi. Carnea are lanturi lungi si necesita timp si multă energie pentru digestie (fragmentarea lanturilor de aminoacizi) astfel încât sa fie asimilabili, iar in urma procesului de digestie al proteinei animale rezulta foarte mulți compusi toxici, care uzeaza atat tubul digestiv, ficatul cat si organismul in general. In ceea ce priveste faptul ca soia nu contine toți aminoacizii esentiali, da este adevarat.De aceea nu ne hranim exclusiv cu soia. Si nici doar exclusiv cu vreo alta planta. Fiecare vegetala comestibila contine proteina, inclusiv aminoacizi esentiali. Unele vegetale contin uneii aminoacizi, altele pe celeilalti. Si cand ai alimentatia bogata si diversificata vei obtine absolut toti aminoacizii esențiali necesari.Chiar ii vei obtine intr-o forma usor asimilabila si fara deseuri toxice in urma digestiei. Cu atat mai mult, fito-nutrientii, enzimele, micronutrientii, etc din vegetale vor produce o reparare a organismului spre deosebire de produsele de origine animală care uzeaza si îmbătrânesc. Alimentația cu produse de origine animală, pe termen scurt iti poate salva viata (in caz de calamitati cand nu se pot cultiva plante, etc). Însă pe termen lung este otravă. Punct. Toata anatomia si fiziologia umana iti arata ca omul este construit pentru alimentatie vegetala (plante si semințe). Incepand de la vederea color, mâinile de culegator, dantura care e construita sa zdrobească (fibra vegetală ori semințe) si nu să sfâșie si sa taie (fibra animală), tubul digestiv cu ce ntestin subtire foarte lung (digrstia plantelor mecesita timp mai lung pt extragerea nutrientilor), samd. Nu este momentul si nici locul să dezvolt mai mult. Cine e interesat poate studia și singur. Informație este destulă.