NVIDIA'NIN GİZLİ SİLAHI DPU | Bunları Kimse Anlatmadı

  Рет қаралды 46,508

Mesut Çevik

Mesut Çevik

24 күн бұрын

Nvidia, sadece GPU üretmiyor. Bu GPU'ların yapay zeka hızlandırma gibi işler için büyük veri merkezlerinde çalışmasını kolaylaştıracak ağ teknolojileri üretimi de yapıyor ve sessiz sedasız DPU'ları ile sektörü ele geçirmek üzere.
Bağımsız yayıncılığımı desteklemek için ELYT üzerinden kart paketleri alabilirsiniz:
mstc MesutDestekKartlari
Kullandığım ekipmanlar:
mstc ekipmanlarim
Desteğiniz çok önemli. Sosyal medya hesaplarımda beni takibe alarak fark yaratmamı sağlayabilirsiniz.
/ mesutcevik
/ mesutcevik
/ mesutcevik
Videolarda yer alan duvar kağıtları ve müziklerin listesi;
www.mesutcevik.com/2020/02/24...

Пікірлер: 204
@umut5614
@umut5614 22 күн бұрын
Biz de ülkecek NAS yatırımı yaptık 🎉
@ihya.derman
@ihya.derman 22 күн бұрын
DPU ve cpu yetersiz kalmış..
@suskunay
@suskunay 21 күн бұрын
🤣🤣
@UzayBilimci
@UzayBilimci 21 күн бұрын
Hamdolsun 😂
@Alpha-ht1xy
@Alpha-ht1xy 6 күн бұрын
ULAN 😂 Silivriye biri bu arkadasa isitici götürsün cok ince bi arkadas inceden dokunduruyor caktirmiyor
@Quest.61
@Quest.61 4 күн бұрын
​@@Alpha-ht1xyhavalar cok sicak adam silivride serinleyecek kurnaaaaz😅
@koraybirand
@koraybirand 22 күн бұрын
Simarik batili zengin dertleri. Hojam ne anlatiyorsunuz. Not: Arkadaki yatak neden daginik ?!?
20 күн бұрын
Gev gev gev😂
@HARUN-AKSU
@HARUN-AKSU 13 сағат бұрын
Koray Birand yine çok dikkatli
@ergunpektas360
@ergunpektas360 22 күн бұрын
Mesut Bey Merhaba, bir tavsiyem olacak. anlatması zordur sanırım ama verdiğiniz örnekleri biraz daha düz kullanıcı için verebilirseniz bizim gibi giriş seviyesi bilgi sahibi izleyiciler için daha anlaşılır olabilir. biliyorum olduğunca basit anlatıyorsunuz ama temel örnekleri çocuğa anlatır gibi örneklerle başlayıp inşa etseniz video başlarken zorlananlar için de yardımcı olur. teşekkür ederim.
@mehmetselimkoc7597
@mehmetselimkoc7597 22 күн бұрын
Ordinaryus Amd: Çalışıyorsa elleme
@aslanmestan
@aslanmestan 22 күн бұрын
Mesut abi bu tarz hardcore teknolojik konuşulan yayınlar yaptığın için sana çok teşekkür ederim senin gibi kimse yok diğerleri çok giriş seviyesinde kalıyor izleyince de bu muymuş diyorsun umarım devamı gelir.
@Kaya-Atabey
@Kaya-Atabey 22 күн бұрын
kökünde mellanox tarafı düşük gecikmeli (nano saniyeler seviyesinde) kernel bypass kartlar ve low latency switchler üretirdi. Bu kartları borsa aracı kurumlar yıllardır kullanıyor. Borsacılıkta rakiplerden mili saniye hızlı olmak, rakiplerden daha hızlı alış satış yapmak uzun vadede çok kazanç sağlıyor ve müşteri tarafında fark yaratıyor. Nvidia DPU teknolojisinin çıkış amacı öncelikli güvenlik için. 100G ve 400G gibi hızlarda geçen verinin taraması ve güvenliğini sağlamak güvenlik duvarı için çok zor. DPU bu hızlarda dahi giriş çıkış yapan paketlerin taramasını yapabilecek. Şimdilik bu sistemin kütüphanesi Cisco, Microsoft, Dell gibi üreticilere açıldı. Bu üreticilerde bu ürünleri kullanarak sonraki jenerasyonun sunucularını ve ağ cihazlarını yapıyorlar (hatta yaptılar).
@oguzhaneren
@oguzhaneren 22 күн бұрын
Bunu ilk ortaya cikaran uretici 2021 sonunda Pensando destegi ile HPE Aruba oldu. CX10000 isimli ToR switch uzerinde (1U) 800Gbps stateful firewall kapasitesi mevcut. Switch bunu icindeki 2 adet Pensando Elba islemci (DPU) ile yapiyor.
@fethiomur
@fethiomur 22 күн бұрын
Bence programın ismi direkt Hardcore Teknoloji olsun hem akılda kalıcı hem küçük bir tebessüm de uyandırıyor suratta isminden dolayı ayrıca mesut abi sende daha programa isim koymadan bu programı çekip isim önerilerini bize sunacak kadar samimi birisin Hardcore ismi samimi komik ve güzel geliyor
@lamuarte
@lamuarte 22 күн бұрын
Videodan inanılmaz keyif aldım. Bir makine mühendisi olarak teknolojinin gittiği tarafı öğrenmek daima ilgimi çekmiştir. Her ne kadar üretemeyeceğim, okulda temelini öğrenmediğim şeyler olsa da bilgisayar tarafında da bu tarz yenilikleri öğrenmek daima çok hoşuma gidiyor. Çevremde pc mühendisleri olmasına rağmen bu tarz yenilikleri ilk kez öğrenip öğreten biri olarak tanınıyorum ama dpu kavramını ilk kez duydum ve öğrenmek aşırı zevkliydi. Anlatım, görsel destek falan çok iyiydi. Birçok tanımı bilmiyorum ama bu tanımların da birçoğu zaten konuşma içinde açıklandı. Özetle program çok hoşuma gitti. Bu tarz bana yeni bir şeyler öğretebilecek programlarınızı merakla bekleyeceğim
@mehmetsalihcasut
@mehmetsalihcasut 22 күн бұрын
1.5x'te izleyin
@dervis2076
@dervis2076 22 күн бұрын
1.5x
22 күн бұрын
@@dervis20765x’te izlemeyen da kendine KZbin izleyicisi demesin
@sarhoskecii6552
@sarhoskecii6552 22 күн бұрын
2x
@kaancan8888
@kaancan8888 22 күн бұрын
😂
@rusenemirramazanoglu7761
@rusenemirramazanoglu7761 22 күн бұрын
ciddi ciddi bir eklenti sayesinde 4x'e kadar çıkıyorum. muhtemelen videonu 2.5xde izleyeceğim
@StalwartMan
@StalwartMan 22 күн бұрын
Çok teşekkürler harika ve bilgilendirici bir bölümdü, ben bu programınızı kendim için bir nevi eğitim olarak görüyorum. Blender 3D ve Adobe illüstrasyon sanatçısıyım, yıllardır illüstrasyon(Ai) ile paramı kazandım ve Nvidia kartlarım(2080super/rtx3090/4080super) ve nvidia yazılımsal çözümleri ile çok daha iyi deneyimlerim oldu.(Bilen arkadaşlar ne demek istediğimi anlamıştır, örnek 3D render için cpu yerine gpu gücünden yararlanmak). Artık Dpu donanımını ve net/ağ sistemlerinin etkili kullanmanın faydalarını da sizleri dinledikçe öğreniyorum. Yıllar sonra geriye dönüp baktığınızda bu anlattıklarınızın çok önemli bir emek olduğunu iliklerinize kadar hissedeceğinizden eminim. 👍🏻 Umarım bu program harika bir şekilde böyle ilerler. (Benim burada bulunma sebeplerimden birisi de sohbetiniz esnasında, örneklerle bilgi aktarımı yaparken -biz eskiden bunu kullanırdık / böyle yapardık demek yerine programınızı eski deneyimler üzerine magazinleştirmeden teknoloji ve güncelini çok iyi aktarıyorsunuz)
@MetinPulat
@MetinPulat 22 күн бұрын
Serdar'ı görünce "aha" diyorum "çok kurumsal bir mevzu var"..
@hakan3013
@hakan3013 22 күн бұрын
Nvidianın apu işlemci üretmesini 4 gözle bekliyorum RT+DLSS ve AI destekli APU işlemci hayal edin :D
@BenCorvo-iy1nc
@BenCorvo-iy1nc 22 күн бұрын
Gerçekten çok keyifli ve bilgi dolu video olmuş(her zamanki gibi) çok teşekkürler
@asanengineer_
@asanengineer_ 21 күн бұрын
Videoları uzun olduğunda şimdi bunu kim izleyecek demediğim tek kanal seninki üstat. Hatta ne kadar uzun o kadar mutlu oluyorum. Teşekkürler.
@knaGGz
@knaGGz 21 күн бұрын
Geçen haftaki programda bu dpu yu not almıştım. Bu içerik çok faydalı oldu. Son kullanıcı olarak erişmek kurmak baya zor gibi şuan. Son kullanıcı ihtiyaçları bile sektör-ürün gelişmesinden daha hızlı artıyor sanki. Özellikle storage konusunda bence. Altı üstü birkaç tb deyince ssd den hdd ye geçmek çok daha az maliyetli oluyor o da çok sınırlayıcı sıkıntılı.
@urazoktay7940
@urazoktay7940 22 күн бұрын
Çok güzel bir video olmuş, keyifle izledim, teşekkürler.
@korayus
@korayus 21 күн бұрын
Çok güzel bir program olmuş. Serdar Bey'i tanımıyordum sayenizde öğrenmiş oldum. Hobi olarak teknolojiyle ilgili biri olarak arkadaşımı kıramadım ve geçen aylarda iş yerine 10 Gbps NAS + 4 PC lik bir sistem kurdum. Windows 11 üzerinden 350 MB/sn hızının üzerine pek çıkamıyordum. Şimdi programınızı izleyince anladım ki windows tarafından belli başlı ayarlar daha yapmak gerekliyiş. Şu anda sorunum yok fakat mümkünse daha hızlı bir bağlantı neden almayayım... Hardcore iletişim programınızı dört gözle bekliyorum.
@demirtencere
@demirtencere 14 күн бұрын
Merhabalar, konuyla alakalı önceden bir başlık listesi oluşturmanız gerekiyor, şu haliyle izleyecek insan çok haşır neşir değilse ilk dakikalarda ne diyor bunlar deyip sıkılacak kadar hatalı anlatım yapmışsınız, emeğinize sağlık ortada bir emek var fakat hazırlıksız olmak işi bozuyor, şu haliyle video izlemek yerine google'da gidip DPU nedir ne işe yarar denildiğinde daha fazla ve daha basitte olsa anlaşılır bilgiler bulmak çok çok daha kolay. yine de emeğinize sağlık, umarım sonraki videolarda daha iyi anlatımlara şahit oluruz. kolay gelsin.
@denizeray6044
@denizeray6044 22 күн бұрын
Teşekkür ediyorum. Ufuk açıcı bir sohbet olmuş.
@serdar2183
@serdar2183 2 күн бұрын
Ağabey, 2x izliyoruz bu tip yayınları izleyenler konuya hakim ve vakti olmayan insanlar çoğu bildiğimiz şeyler son gelişme kısmı en fazla 5 dk hadi 10 dk aşaması içinde biraz kelam eklenir.Lakin yarım saat aşkın bir yayın çok uzun.Bu kanalı takip edenler saçma sapan yayınlara bir saat ayıran tiplerden değil.böyle profesyonel içerikli bölümlerin daha kısa tutulmasını istirham ederim.Çok teşekkürler.
2 күн бұрын
Teknik bilginin özeti olmaz. Özet istiyorsanız shorts izleyin.
@gunaysahin33
@gunaysahin33 21 күн бұрын
Super bilgilendirici haberdi , devamını bekliyoruz ❤
@faruktabutcuogullar2614
@faruktabutcuogullar2614 4 күн бұрын
Aslında network konusunda giriş seviye bilgi sahibi olunsa videodaki her şey anlaşılır. Belki videoya görseller eklenseydi bile izleyiciler daha rahat anlardı. Mesela başta OSI katmanları şeması olabilirdi. Sonra TCP UDP karşılaştırması koyulabilirdi. TCP'de her gönderilen paketin gidip gitmediğini bi daha kontrol ediyor. Bankacılık gibi işlerde bu önemli. Ama yavaş kalıyor. Video streaming oyun gibi şeylerde hız kazanmak için UDP diye bir teknoloji var. Sunucu paketi gönderiyor, saldım çayıra mevlam kayıra. Kullanıcıya ulaştı mı ulaşmadı mı belli değil. Zaten ulaşmasa da bi problem olmaz. Bir videonun bir karesinin pikseli atlansa ne olur atlanmasa ne olur? Kullanıcı fark etmez bile. Ama birisi 1 milyon dolar para aktarımı yaparken sıfırlardan biri kaybolsa büyük problem. Onun tek tek kontrol edilmesi gerek. UDP olmaz. Yavaş mavaş dinlemeden TCP protokolü ile göndermek lazım.
@AhmetTemizTR
@AhmetTemizTR 22 күн бұрын
50-100Gbps gibi hızlar zaten erişilebilirdi. 2017 yılında katıldığım bayi toplantısında port başına 400Gbps hız veren switchleri görünce ağzımızın suyu akmıştı. Tabii bu hızlarda basit bir depolama sunucusu için bile hayvan gibi işlemci gücü gerekiyordu. Bu dpu ile olay bambaşka bir yere evrildi. Onlarca Tbps veriyi işlemciye dokunmadan düşük gecikme ile transfer edebilmek gerçekten başka bir olay.
@yabaniiybn
@yabaniiybn 20 күн бұрын
Killer Xeno pro'da 400mhz apple işlemcisi kullanılmıştı, üzerinde bir arm cpu olduğundan fiyatı yüksekti. bahsedilene en yakın ve sistemin temeli yada ilk örnek olarak varsayabileceğimiz kart budur. bigfoot firması daha sonraki killer varyasyonlarında basit bir chip ve software ile idare etmeye çalıştı, oyunlarda belki kabul edilebilirdi fakat genel anlamda pek fark yaratamadı. xeno pro kartı gerçekte iyiydi (bende almıştım, halende durur elimde) fakat oyunculara ulaşabilecek bir fiyatta değildi, onlarda genele hitap edebilmek adına olayı software'e indirgediler. software ise cpu kullandığından bir anlamı olmadı.
@MsKendorf
@MsKendorf 22 күн бұрын
Merhaba Mesut. Konudan bağımsız olarak renkli 10 fanlı kasalardan bezdim. Sessizlik ve kalite olarak Asus Proart pa602 kasayı önerir misin?
21 күн бұрын
@koraybirand ın kanalında incelemesi var. Bayılmış kasaya. Asus bana yollamadı. Beni RGB tayfadan görüyorlar 😂
@PutOnYourDeepThinkingCap
@PutOnYourDeepThinkingCap 19 күн бұрын
Mesut abim, Serdar abimle daha çok video yapın lütfen. Birlikte yaptığınız anlatım akıcı ve anlaşılır. Gereksiz uzatan cümleler yok neyse o, harika program olmuş. Teşekkürler.
@kbariscelikg
@kbariscelikg 21 күн бұрын
Çok keyifli bir sohbet oldu. Nvidianın ar-ge başarıları saymakla bitmez zaten. Bu programın devamını sabırsızlıkla bekliyoruz❤.
2 күн бұрын
İlginç bir konui evde fs22 (ya da diğer oyunları) oynarken) işlemcim (amd ryzen 5500) yetersiz kaldığını düşünüyorum (yükte iken Görev yöneticisi cpu %25-45 ram %60-95 gösteriyor) ben yeni bir sistem toplama yerine cpu takviye etmek için dpu alsam işe yarar mı?
@ErdemYAGIZ
@ErdemYAGIZ 22 күн бұрын
TR deki teknoloji okuryazarlığını tek başına sırtlayan adam Mesut ÇEVİK (tek başına kendi ekosistemini kurdu adam ve alanında uzman isimlerle bilgiyi biz çıraklarına ulaştırıyor)
@BeatbyKeyserSoze
@BeatbyKeyserSoze 21 күн бұрын
Programın ismi "Deep Tech" olsun ayrıca "DPU" Diskless senaryoların da nasıl kullanırız ve W10,W11 de 10Gbe + setup lar da hangi ayarların yapılması gerekli bu konularda içerik üretirseniz çok iyi olur.
@dantero_
@dantero_ 22 күн бұрын
(Timestampi kaçırdım maalesef) Apple ve Arm mimarisi konusu çok yerinde abi ben önceki laptopumda lol oynarken fanlar sonda çalışırken şu anda fan hiç çalışmadan tekrar ediyorum hiç çalışmıyor (fan cidden %0 OFF) 60 derecede 140-160 fps oyun oynuyorum çok acayip bir şey kafayı yersin.
@UfkAytas
@UfkAytas 21 күн бұрын
KRT TV de biraz önce flaş haber alt yazıdan geçti. Türk Telekom internet ücretlerine %70 zam yaptı.
@MuhsinX
@MuhsinX 5 сағат бұрын
peki güvenlik riski yok mu bu DPU larda. Madem ki gönderilen-alınan bütün paketler açılıp okunuyor, ilgili yöne daha hızlı gönderiliyor, açılan bu paketlerin gizlice işlenmesi, kopyalanması hele bu özel işlemcilerle daha kolaylaşmış olmuyor mu? bu işlemcilerin içinde bu bilgi çalmayı kolaylaştıracak komut kümeleri veya apiler bile olabilir mi ?
@yeneryazgn3024
@yeneryazgn3024 22 күн бұрын
Mesut bey gerçekten süpersiniz Hergün bir eküri ile ki bunlar hep sizin gibi işinin ehli insanlar 24 saat içerik yapsan izlerim valla çok teşekkür ederim
@kalyoni
@kalyoni 17 күн бұрын
Çok verimli ve bilgilendiriciydu
@mustafaniyaziunlu8066
@mustafaniyaziunlu8066 22 күн бұрын
Ben Nas hızından bahsederken internet hızının neden bu kadar önemli olduğunu hala anlayamadım. Yani Raid 0 yapsan bile tüm diskleri hızını bir yere kadar arttırırsın. Hadi Ayırma boyutunu falan da manuel ayarladın, boyutunu, başlık hızını falan ayarladın en fazla ne kadar okuma yazma alabilirsin ki. Tabi ben daha yeni mezun ve işimde ilk ayımı bitirmiş bir IT ciyim gerçek real life applicationlarda işler nasıl yürür hala bilmiyorum. Umarım ilerde nitelikli bir insan olurum.
@4Lperozkan
@4Lperozkan 22 күн бұрын
Programın adı “Teknoloji Üstü” olsun. Çünkü konuştuğunuz şeyler çok başka. Serdar abime selamlar. 🖖🏼
@halil_sahin
@halil_sahin 22 күн бұрын
İsim önerisi olarak "Teknolojinin Dibi"ni verebilirim Mesut Bey. :D
@sedatalizevit51
@sedatalizevit51 21 күн бұрын
Biliyorum bunu sormak belki biraz komik olacak ama inanıyorum ki benim gibi evinde küçük çaplı bir sunucu sistemi kurmak isteyen bir çok arkadaş vardır. Bu tarz bir işe girerken dikkat edilmesi gerekenleri anlatabileceğiniz bir bölüm olursa çok güzel olabilir.
@Oguz06
@Oguz06 21 күн бұрын
Abi program ismi önerim; "Sertlestiren Teknoloji"
@bdoomsday
@bdoomsday 21 күн бұрын
Ses kalitesi çok iyi 👏👏👏
@wFex.q
@wFex.q 22 күн бұрын
Mesut bey bence gelecek videoların ismini siz verdiniz. 30:50 HARDCORE Teknoloji
@CAN.N.
@CAN.N. 22 күн бұрын
Kısaltması da iyi dimi HT ye hoşgeldiniz
@faruktabutcuogullar2614
@faruktabutcuogullar2614 4 күн бұрын
Hayatımda ilk defa Bilgisayar Ağları dersinde öğrendiğim bilgiler Mesut Çevik videosu izlerken işime yaradı.
@feritakdeniz4517
@feritakdeniz4517 22 күн бұрын
Usta her güne bi içerik ekliyosun helal olsun. Kanalın adını Mesut Çevik TV olsun. Teşekkürler
@sekerlersekeri
@sekerlersekeri 21 күн бұрын
Arka plan güzelmiş ama konu çok derin
@FutbolDiyarindan
@FutbolDiyarindan 22 күн бұрын
Program ismi : HardTech veya Teknolojinin Dibi Gelecek programın konusu: Arm mimarisinin geleceği, yapay zekanın kurumsal firmalarda kullanım alanları
@osmantuzcu
@osmantuzcu 6 күн бұрын
İlk defa bir videonu sonuna kadar izledim. Application firewall ve load balancer gibi ürünleri saas seviyesine düşürecek müthiş bir icat. Teşekkürler nvidia reis.
@nnnscorpionnn
@nnnscorpionnn 22 күн бұрын
"Teknolojinin Dibi" ikinizin yapacağı videolar için güzel bir isim olabilir.
@istar.
@istar. 21 күн бұрын
İnsanların PU mantığını öğrenmesi önemli, bunlar yeni şeyler değiller sektör için, önemli çünkü sektöre yeni giriş yapanlar da PC'lerden sunucu olur sanıyor sunucu-desktop farkını mimari ve işlerlik çalışmadığı için öğrenemiyor. Nvidia'nın yaptığı şey şişirmeli lafları ayıklayınca ucuzlatmak ve dolayısıyla daha alt düzeye kobi'lere felan getirmekten başka bir şey değil. Onun dışında ki şeyler sektörün yeni düzlemi, gerekleri üzerine oluşan, çalışılan birkaç tedarikçili işler. Zirveler olabiliyor, değişken fakat çoğunlukla tek bir firma belirleyemiyor bu işleri. Çünkü mimarilerin, tekniklerin temel kaynağı CERN gibi kurumlar ve üniversiteler. Nvidia, Intel vs gibiler buraların büyük destekçileridir. Buralardan çıkan çalışmaları ve geliştiren uzmanları bünyelerine katarlar, patent halini alır veya onların olur, ürünleştirilir. Bizler ise 5-8 yıl sonra ürünlerin sunumlarını görür, reklamlarına muhatap oluruz vay be'lerimiz yönleniktir. Sektörlerin özel, kısıtlı yada genel düzeyi bir, birkaç adım öteye gitmiş olur. Aslen birkaç yıldır akış yoğunluğunun, yeni evrimlerin sebebi de önceki 10 yılda neredeyse kritik evrimlerin olmamış olmasıydı. PU konusu önemli çünkü zaten çeyrek yy. dır sunucu platformlarında her birimin kendi PU'su zaten vardı. Diskleri kontrol eden raid kartların PU'su olur, dahili veya ek NIC'lerin PU'su olur, kurumsal omurga sw'lerde 2 ila 4 cpu, pu dahi zaten olurdu. Sunucularda cpu'lar ve chipsetler dolayısıyla çok daha fazla iş hattı olmasına rağmen kaba tabir bu hatlarda ham veri dolaşır, ham datayı birimler kendi işler, verim yüksekliği ve çoklu işlem başarımını bu mantık sağlardı. Satıp kullanamasakta 90'ların sonunda 100 mbitlik çift pu içeren 30-50 cm'lik ethernet nic'ler zaten vardı. PC'lerde maliyet dolayısıyla olamayan şeyler. Ve tüm show'a rağmen halen yok. Mesut mesela aşağıda yorumlarda 100 mb sınırını aşma hedefliliğini paylaşıyor. Atlanmaması gereken bu dünyada zayıf halka kuralının geçerliliğidir. Mesela bu tip kartları alabilirsiniz, depolama ünitelerine yatırım yapabilirsiniz fakat yine çok pahalı kurumsal diğer ürünlere ihtiyacınız var aksi halde yine yapılan işi sıralamak, özelleştirmek, yönetmek veya beklemek durumundasınız. Çünkü temel olarak aldığınız diğer donanımlarda sınırlar mevcut belleklerde, cpu yan hatlarında, OS'larda birçok sınır var. 1000 mb'lar halen ucuzlatılmış dünya için yüksek miktarlar diyebiliriz. İnsanları genelde yanıltan bechmarking gibi anlık görmek başkadır, kurumsal dünyanın ihtiyacı süreğenlik içinde almak bam başka.
@kalyoni
@kalyoni 17 күн бұрын
Devletin e-Devlet sisteminde elektrinik kurumsal sistemleri DPU sistemli verimli bir server sistemi kurmasi lazım
@HERKELMERKEL
@HERKELMERKEL 22 күн бұрын
Bunları Kimse Anlatmadı serisi tam gaz devam ediyor :)(
@HakanARIN
@HakanARIN 21 күн бұрын
Program için ismi önerisi "İS-TEK" İSteklerimize göre şekillenenen, İŞ teknolojileri de içeren, TEKnoloji anlatan bir program. 😊
@hasancumal2446
@hasancumal2446 22 күн бұрын
tam ekran izlerken cs de flaş yemiş gibi oldum . tskler mesut çevik
@doniyorisaev5931
@doniyorisaev5931 21 күн бұрын
Serdar hocam baya iyi bizi de aydınlat hocam Mesut bey yapmış şovunu yine (program ismi Fark Burada ) olmuş
@pontka5345
@pontka5345 22 күн бұрын
30:52 program ismi "Abyssal Tech" çekirdeği açığa çıkarmak, olabilir.
@pontka5345
@pontka5345 22 күн бұрын
Nexus Core: Derinlemesine teknoloji tartışmaları
@mustafamithatbayramgil
@mustafamithatbayramgil 6 күн бұрын
Sadece windows içinmi
@malikkalayli
@malikkalayli 22 күн бұрын
Sağdaki abi çok yetkili bi abiye benziyo(!)
@grijjly6091
@grijjly6091 20 күн бұрын
gün geçmiyorki , senelerdir olan teknolojiyi nvidia yokmuş gibi çıkarsın, arkadaşlar bu olayın tek mantığı tls bağlantılarındaki kriptolama işlemlerini network card a yaptırmak, adınada ktls deniyor, doğrudan ssd den network kartına data attığımız bir teknoloji, zaten ip katmanını 2015 den sonraki çoğu kart destekliyordu, şimdi tls de network card da yapılabiliniyor. adını değiştirip birkaç gereksiz katman koyarak kendi teknolojisi gibi tanıtıyorlar, chelsio marka network cardlar bunu 2018 den beri yapıyor zaten sadece adını duyan yok
@mehmetozel304
@mehmetozel304 4 күн бұрын
Siz söylediniz mesut abi. Program ismi belli! "Hard Tech" 😊
@solaris867
@solaris867 22 күн бұрын
9:26 Konu istihbarat ise zararınada üretir cihazları sorun değil. Amerika çin teknolojilerine laf atıyor ama en büyük istihbaratı kendileri topluyor israil, ingiltere amerika olarak.
@ugurates2302
@ugurates2302 22 күн бұрын
nitrojenini koymayı unutmayın yedek parçası paalı
@suleymansinacelik
@suleymansinacelik 22 күн бұрын
Mesut Hocam DPU'nun mantığını biraz anladım gibi ancak şu paketleri falan anlatırken dağıldım. Sanırım internetin nasıl çalıştığını bilmiyorum. Başka bir programda internetin nasıl çalıştığını tabiri caizse "cahil"e anlatır gibi anlatır mısınız?
@GAMEDEV_PRO
@GAMEDEV_PRO 22 күн бұрын
sert teknoloji olsun isim çok daha farklı kitlelerinde ilgisini çekecektir veya techpro da olabilir
@melihvural3928
@melihvural3928 22 күн бұрын
Network sistemleri ile iç içe bir insan olsamda burada anlatılanları anlamadım ne yazık ki, bazı mantık hataları var ama eminim ki yine de güzel teknoloji olacaktır. Bu kartların firewall veya loadbalancer gibi ürünlerin yerini alabilmesi imkansız. Anladığım kadarıyla burada dosya bakılıyor denilen şey sadece headera bakıyor ama network cihazları zaten asic devreleriyle bunu yıllardır yapıyorlar. Neyse hele bir türkiye'ye gelsin o zaman bakarız.
@Tolga9494
@Tolga9494 22 күн бұрын
Hardcore teknoloji güzel isim
@MetinPulat
@MetinPulat 22 күн бұрын
Videoyu açar açmaz Serdarı görünce "çok kurumsal bir mevzu var diyorum" diye yorum yazmıştım. Video bitti ve programa isim için belki "Kurumsal Kafa" veya benzeri bir isim olabilir. Kurumsal kafa çok olmadı gibi ama fikir verebilir.
@nahitakyel
@nahitakyel 22 күн бұрын
okkalı proğram olmuş.. bazen doğru konu doğru insanla bambaşka boyut kazanıyor.
@yasinvfx
@yasinvfx 22 күн бұрын
Abi kısa soru: WWDC'de M4 Mac gelir mi?
22 күн бұрын
Az kaldı yakında göreceğiz 😀
@finansaldansman9211
@finansaldansman9211 22 күн бұрын
M3 gibi hüsran olur mu boşa beklemeyelim direkt m2 mi alalım
@RoockeeR
@RoockeeR 17 күн бұрын
NDU - DPU bunları çok kullanacağız bahsettik önceki video yorumlarında.
@mucahitkocabas6128
@mucahitkocabas6128 22 күн бұрын
video sonunda ımmmh müziğini duymayı beklerken koyulmamış olması :(
22 күн бұрын
Koydum da ses kanalı kapalı kalmış 😂
@neurotickebab
@neurotickebab 22 күн бұрын
evet ya ımmhh müziği olmalıydı
@asfdsgfad
@asfdsgfad 21 күн бұрын
program ismi önerisi: çiplere fısıldayan adamlar çipini seven kovboylar
@volpii
@volpii 21 күн бұрын
eveettt bende aynı kanıdaydım ama bi uzmandan duymamıştım, X86 mimarisi çok yaşlandı, tıkanmaya başladı
@dantero_
@dantero_ 22 күн бұрын
29:08 "Aa ben bu kabloyu çıkarırsam hızlanıcam galiba" hahahahahahahahahahahaha gümledim
@GoahgarBRJ110
@GoahgarBRJ110 2 күн бұрын
İsim teklifi: Hardcore Abi
@jonsnow1633
@jonsnow1633 22 күн бұрын
çip savaşları güzel bir isimlendirme olabilir
@somekindofmonster3613
@somekindofmonster3613 22 күн бұрын
Abi nasil bir gurultu engelleyici kullandiysaniz her sessizlikte video dondu sandim
@Grchmt
@Grchmt 22 күн бұрын
Hiç bir şey anlamadım.basitçe ne demek istenmiş?
@Mert-xu5zr
@Mert-xu5zr 22 күн бұрын
HardTech olsun mu? abi😃
@okanmubarek
@okanmubarek 22 күн бұрын
+1
@ilkeraydnl5422
@ilkeraydnl5422 22 күн бұрын
İnş can sungur yerine bu abiyle video yapmaya başlamışsındır mesut abim 😅
@muhammetakpolat76
@muhammetakpolat76 21 күн бұрын
AI'dan çok bu gelişim bana daha dehşet verici geldi. Kısacası aboo gerçekten
@SinanF777
@SinanF777 10 күн бұрын
gözlerini kapat gibideki ersoy konuşuyor sanki :)
@omerozkutuk7277
@omerozkutuk7277 21 күн бұрын
''Bunları Kimse Anlatmadı'' program ismi olsun. Zaten bir sonraki konularda da kimsenin anlatmadıklarını anlatacaksınız (:
@Fotosentez
@Fotosentez 22 күн бұрын
isim olaraktan "Son Technoloji" yada "Tech Monolog"
@mesutyapmis
@mesutyapmis 20 күн бұрын
Ben bu num lock teknolojisini çok merak ediyorum neden böyle bi teknoloji var, numerik tuşlar hep açık olsa bilgisayar 2 kat güç mü tüketecek yani gerçekten tebrik edilecek bi teknoloji yani belki zamanında çok büyük işe yaramış çok büyük işler başarmış hayatlar kurtarmış bir teknoloji olabilir ama şuan böyle bişey olması bana hayatı sorgulatıyor neden abi neden bu kadar anlamsızlığın içinde bu anlamsız çığır açan teknoloji neden var bilen anlatsın lütfen.
@muslimdogmus1825
@muslimdogmus1825 22 күн бұрын
Lan win 98'de bilgisayarları birbirine bağlamaya çalıştığımız günler geldi aklıma. ömrümün kaç yılını yedi acaba o işler? Olmadık zamanda görmez, hatayı da bulamazsın.
@kadirzorlu7081
@kadirzorlu7081 22 күн бұрын
serinin adı Derin Teknoloji olabilir bence
@Furkan07704
@Furkan07704 22 күн бұрын
borsadaki matriks mi
@pontka5345
@pontka5345 22 күн бұрын
Böyle özel ve yenilikçi konular için teşekkürler
@berk4239
@berk4239 22 күн бұрын
var ol abi. büyüksün abi.
@mustafaniyaziunlu8066
@mustafaniyaziunlu8066 22 күн бұрын
işlemcilerin evrimi : hmm verilerin hepsi farklı modüllerde işleniyor hadi bunların hepsini tek bir modüle toplayalım. Hmm abi bu tek modül yetmez oldu o zaman bu tek modül gücünde eski modüler sistemde tekrardan görev bazlı şekilde dağıtalım.
@cankant100
@cankant100 21 күн бұрын
mesutla teknoloji olsun bence
@uurnut
@uurnut 21 күн бұрын
İsim önerilerim. Exbps'e Kadar Gönül Ağı A.Ş.
@PikaTak
@PikaTak 21 күн бұрын
Kesinlikle SERT teknoloji olmalı
@Muratticn
@Muratticn 22 күн бұрын
Koyunda Bir Adım olsun Mesut cevik
@alibeykabakc3580
@alibeykabakc3580 21 күн бұрын
koray birandın 2,4 petabaytlık serverını incele abi
@8736ali
@8736ali 22 күн бұрын
Bir şey diyeceğim yine bir de bu pazar değiştirirken AMD acaba Türkiye'nin tekmelediği teknolojideki gelişmesiyle aynı gelişirse Bu amd batar kanka
@hrksbndncy122
@hrksbndncy122 22 күн бұрын
abicim hard teknoloji falan filan nereye gidiyor kanal 😂
@ahmetolken
@ahmetolken 22 күн бұрын
CPU GPU DPU bu nereye gidiyor bro
@AlperenAksitArchitects
@AlperenAksitArchitects 22 күн бұрын
Tak Çalıştır buda Yap Yapıştır olsun. :)
@omertopcuk6284
@omertopcuk6284 21 күн бұрын
Hardcore hardware veya hardwarecore
NEDEN BU KADAR DEĞERLİ? Nvidia NVLINK ve fazlası
28:01
Mesut Çevik
Рет қаралды 29 М.
Универ. 10 лет спустя - ВСЕ СЕРИИ ПОДРЯД
9:04:59
Комедии 2023
Рет қаралды 2,7 МЛН
Wait for the last one! 👀
00:28
Josh Horton
Рет қаралды 106 МЛН
Пробую самое сладкое вещество во Вселенной
00:41
1❤️#thankyou #shorts
00:21
あみか部
Рет қаралды 88 МЛН
CYBERTRUCK geldi! İlk İzlenimler
30:40
Barış Özcan
Рет қаралды 1,1 МЛН
AMD Ryzen: Çağ Kapatan İşlemci
18:35
Evrim Ağacı TeknoBilim
Рет қаралды 48 М.
TURNED WINDOWS IN TO A VIRUS FARM!
14:15
Can Deger
Рет қаралды 702 М.
Zuckerberg Haklı: Meta AI Savaşını Kazanacak
12:11
Yusuf İpek
Рет қаралды 84 М.
Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade | 21 Haziran 2024
3:56:42
🔥Идеальный чехол для iPhone! 📱 #apple #iphone
0:36
Не шарю!
Рет қаралды 1,3 МЛН
Игровой Комп с Авито за 4500р
1:00
ЖЕЛЕЗНЫЙ КОРОЛЬ
Рет қаралды 373 М.
Урна с айфонами!
0:30
По ту сторону Гугла
Рет қаралды 7 МЛН
iOS 18 vs Samsung, Xiaomi,Tecno, Android
0:54
AndroHack
Рет қаралды 88 М.
#miniphone
0:16
Miniphone
Рет қаралды 3,6 МЛН