Συγχαρητήρια για την ωραία παρουσίαση Απίστευτο βιντεο..Σεμινάριο...θέλουμε και αλλα τέτοια βίντεο...
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ4 күн бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!!
@xb2wt6gz3o8 ай бұрын
Πολυ ωραιες πληροφοριες, ευχαριστουμε πολυ.
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ8 ай бұрын
Η γνώση είναι δύναμη!! Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ.
@jas13gr22 күн бұрын
παρα πολυ καλο βιντεο, καταπληκτική παρουσίαση
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ18 күн бұрын
Σας ευχαριστούμε πολύ! Να είστε καλά!
@sp-50843 ай бұрын
Μπράβο δάσκαλε πολύ καλή δουλειά, τα εξηγείς πολύ σωστά με λεπτομέρειες και με σωστές ορολογιες σίγουρα τα παιδιά θα κρατήσουν κάτι από αυτά...πολύ σωστό αυτό που είπες για τα υγρά του κλειστού κυκλώματος, οι ποιώ πολλοί χρησιμοποιούν παραφλου
@Antonis-Zafeiris.8 ай бұрын
Συγχαρητήρια!
@1epal-Kamaterou8 ай бұрын
Σας ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά!
@nikolaospsomas7 ай бұрын
Σας ευχαριστούμε. Οι πληροφορίες που μας δώσατε είναι πολύτιμες.
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ7 ай бұрын
Να είστε καλά! Καλή δύναμη!
@georgepanigirakis47858 ай бұрын
Πολύ καλή και αναλυτική τεχνική εξήγηση. Σας ευχαριστούμε !!!
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ8 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ.Να είστε καλά!
@AnastasiosPantermarakis8 ай бұрын
Μπραβο σας. Τιποτα αλλο, αναλυτικος, και κατανοητος,
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ8 ай бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά. Προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ με τη στήριξη ορισμένων εταιρειών. Καλό σας μεσημέρι.
@vasilistzoukas99197 ай бұрын
Ο μπαρμπα Στρατος μας εκανε ολους σοφοτερους..ευχαριστουμε και εσενα κυριε καθηγητα
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ7 ай бұрын
Καλημέρα σας! Ο αγαπημένος μου τεχνικός Στράτος Γιαννούδης μας έχει βοηθήσει αφάνταστα στην προμήθεια του τεχνικού εξοπλισμού για την αίθουσα μηχανολογίας του σχολείου μας. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε αυτά τα εξαρτήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Με τον Στράτο είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε συνεργασία, επειδή πάνω απ΄όλα είναι ΄΄Άνθρωπος΄΄. Στο κανάλι του έχουμε πολλά βίντεο του σχολείου μας. Προσπαθώ να δημιουργήσω μια πρότυπη αίθουσα μηχανολογίας, όπου διδάσκοντας τη θεωρία, να τα δείχνουμε και στην πράξη. Να είστε καλά! Η γνώση είναι δύναμη!
Καλημέρα σας! Η πίεση στο δοχείο διαστολής πρέπει να ρυθμιστεί 0,2 με 0,3 bar λιγότερο από την πίεση του δικτύου. Δηλαδή 3,2 bar στην δική σας περίπτωση. Καλό θα είναι,όμως, επειδή η πίεση του δικτύου δεν είναι σταθερή, το βράδυ αύξανεται λόγω μειωμένης ζήτησης,να υπάρχει μειωτής πίεσης για σταθερή πίεση του νερού στο σπίτι.
@dimitriostsiaras87968 ай бұрын
Πολύ αναλυτική και κατανοητή παρουσίαση. Αν λέγατε για τα χαρακτηριστικά του δοχείου διαστολής νερού χρήσης. Πίεση λίτρα. Ευχαριστώ.
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ8 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά! Σε άλλο βίντεο θα εξηγήσουμε τη διαφορά των κλειστών δοχείων διαστολής για νερό χρήσης και των δοχείων για κεντρική θέρμανση.
@dimitriostsiaras87968 ай бұрын
@@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ ευχαριστώ. Φυσικά και για τα δοχεία νερού χρήσης των ηλιακών, αν αποτελεί, άλλη κατηγορία από τα δοχεία της θέρμανσης.
@sp-50843 ай бұрын
Το δοχείο διαστολής σε τι πίεση πρέπει να το ρυθμίσουμε για να είναι αποδοτικό το σύστημα και να έχουμε και την ανάλογη προστασία για το καζάνι
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ3 ай бұрын
Καλησπέρα σας! Για τη ρύθμιση της πίεσης του δοχείου διαστολής χρειάζεται οπωσδήποτε μειωτής πίεσης, επειδή η πίεση του δικτύου ύδρευσης δεν είναι σταθερή, αλλά εξαρτάται από τη ζήτηση. Εάν η πίεση του μειωτή ρυθμιστεί στα 3 bar, τότε πίεση στο δοχείο διαστολής πρέπει να ρυθμιστεί 0,3 bar κάτω από την πίεση του μειωτή, δηλαδή στα 2,7 bar. Να είστε καλά, καλό σας βράδυ!
@sp-50843 ай бұрын
@@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ ευχαριστώ πολύ καλό βράδυ!
@Mariner19575 ай бұрын
πολυ καλο το βιντεο... αυτο που δεν καταλαβα καλα ειναι οτι , αν εχουμε ρυθμισει την αναμεικτικη βαλβιδα στους 45 βαθμους να κατεβαινει στο σπιτι και καποια στιγμη κυριως τον χειμωνα το νερο στο μποιλερ εχει χαμηλοτερη θερμοκρασια απο αυτη, θα σταματήσει να κατεβαινει το νερο και θα πρεπει να αναψουμε θερμοσίφωνο εως οτου ξεπερασουμε τους 45 βαθμους της αναμεικτικης και να συνεχισουμε αυτο που καναμε πριν !!!...
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ5 ай бұрын
Καλησπέρα σας! Εάν έχουμε ρυθμίσει εμείς π.χ. 45 βαθμούς Κελσίου και το Χειμώνα η θερμοκρασία του νερού στο θερμοδοχείο (μποιλερ) του ηλιακού είναι κάτω από 45 βαθμούς, τότε η βαλβίδα εκτροπής στέλνει το νερό αυτό σε ένα επίτοίχιο λέβητα αερίου ή σε ένα ηλεκτρικό λέβητα να το ζεστάνει. Όταν ανέβει η θερμοκρασία του πάνω από 45 τότε το στέλνει στη βαλβίδα ανάμειξης. Ελπίζω να βοήθησα. Να είστε καλά!
@Mariner19575 ай бұрын
@@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ άρα άμα δεν έχεις τίποτα από όλα αυτά πρέπει να ανάψεις την ηλεκτρική αντίσταση , και αν εκείνη την στιγμή κανείς μπάνιο να σε αφήσει στα κρύα του λουτρού…. Επομένως δεν την βάζεις την αναμεικτικη μιας και το νερό είναι εκμεταλλεύσιμο και κάτω από 45 βαθμούς …
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ5 ай бұрын
Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείσετε βαλβίδα εκτροπής. Μπορείτε και μόνο την θερμοστατική βαλβίδα ανάμειξης. Τέτοια έχω και εγώ, όχι την συγκεκριμένη, και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το ίδιο και ορισμένοι μαθητές μου, που έχουν τοποθετήσει θερμοστατική βαλβίδα ανάμειξης στον ηλιακό τους. Η ρύθμιση για τη θερμοκρασία του νερού ξεκινά από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Έτσι δεν καταπονούνται οι σωληνώσεις και οι μηχανισμοί των βρυσών του σπιτιού. Καλό σας βράδυ.
@Νικοςβ.πΝικος3 ай бұрын
Καλημέρα σου δάσκαλε. Είναι πολύ καλό να γνωρίζουμε τι μπορεί να προστατεύσει και να ασφαλίσει διάφορα μηχανήματα μέσα στο σπίτι. Έχω μία απορία από αυτό το βίντεο. Εφόσον η διαφορά πίεσης προκαλείται από το δίκτυο και ειδικά της νυχτερινές ώρες πού είναι απόλυτα λογικό, γιατί το ρυθμιστή πίεσης να τον βάλουμε στην ταράτσα στον ηλιακό και όχι στην αρχή προστατεύοντας όλο το δίκτυο του διαμέρισμα τος ή του σπιτιού; Κάπου μετά το μετρητή; Καί πάλι ευχαριστώ για τις γνώσεις που μας δώσατε. Ήταν απόλυτα κατανοητές για όλους εμάς στους άσχετους με το αντικείμενο αυτό. Θα ήθελα να σταθώ σε μία ζημιά που έπαθα όταν άλλαξα το παλιό μπόιλερ κατασκευής από το φυρογένη το 90. Αυτό το μπόιλερ είχε ένα εξάρτημα σαν φούσκα χάλκινο που το καινούργιο boiler δεν είχε αν και ήταν πολύ ακριβότερο. Ερώτησα τον τεχνικό ποιος ο λόγος που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο (ήταν το δοχείο διαστολής όπως είπατε πάνω από τον μπόιλερ που δείξατε) μονό που ο φυρογένης το είχε στην έξοδό του. Ο τεχνικός μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Δυστυχώς το πρώτο καλοκαίρι από την πίεση που δημιουργήθηκε έσπασαν οι σωληνώσεις στον συλλέκτη. Από άλλο τεχνικό που έφερα γιατί ο πρώτος δεν μου άρεσε, μου είπε ότι η ζημιά προκλήθηκε λόγου της έλλειψης του δοχείου διαστολής. Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα μα πρέπει και η τεχνίτες - υδραυλικοί να είναι γνώστες και όχι καμπόηδες που κοιτάνε πώς να πάρουν μονο το μεροκάματο. Τους συγκεκριμένους τεχνικούς μου τους έστειλα η εταιρεία με τον μπόιλερ από την παλλήνη. Και πάλι ευχαριστώ για το πολιτισμό χρόνο σας.
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ3 ай бұрын
Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας, να είστε καλά. Πολύ σωστά είπατε, ο ρυθμιστής πίεσης πρέπει να τοποθετείται μετά το μετρητή της ΕΥΔΑΠ, στην είσοδο του σπιτιού. Έτσι προστατεύονται όλες οι σωληνώσεις και οι μηχανισμοί του σπιτιού (βρύσες). Στην αίθουσα μηχανολογίας που βλέπετε λόγω έλλειψης χώρου τον τοποθέτησα στο σημείο που είδατε. Καλό σας βράδυ και καλή ξεκούραση!
@ManosKar19846 ай бұрын
Η αναμεικτικη βαλβίδα και η βαλβίδα εκτροπής αν επιτρέπεται ποιάς εταιρείας είναι; Ευχαριστώ!
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ6 ай бұрын
Καλησπέρα σας! Το solar kit που περιγράφω είναι της εταιρίας Barberi- Made in Italy και είναι βαλβίδα ανάμειξης του καυτού νερού ηλιακών, boiler & θερμοσιφώνων ΚΑΙ ταυτόχρονα με θερμοστατική βαλβίδα εκτροπής. Μας το έχει κάνει ευγενική προσφορά, όπως και όλα τα εξαρτήματα η υδρομαρίν, δηλαδή ο όμιλος scher που περιλαμβάνει την εταιρία cherbros και υδρομαρίν.
@rofosmed8 ай бұрын
Καλημέρα .Εξαιρετική παρουσίαση ! Το βρυσάκι για τον καθαρισμό δεν θα έπρεπε να είναι μετά την βαλβίδα αντεπιστροφής προς το μπόιλερ ; Στη θέση που είναι δεν θα μπορεί να αδειάσει το μπόιλερ εκτός κι αν η βαλβίδα είναι χαλασμένη. Αν κάνω λάθος παρακαλώ εξηγήστε μου.Δεν είμαι ειδικός και είναι πολύ πιθανό να κάνω.
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ7 ай бұрын
Η βρύση χρησιμοποιεί το νερό του δικτύου π.χ ΕΥΔΑΠ. Πρέπει να είναι πρίν τη βαλβίδα αντεπιστροφής. Ελέγχουμε με αυτό τον τρόπο την καλή λειτουργία της αντεπίστροφης βαλβίδας.Στη βρύση πρέπει να τρέχει κρύο νερό, όχι ζεστό του ηλιακού. Να είστε πάντα καλά!!
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ7 ай бұрын
Επίσης, αν θέλουμε να αδειάσουμε το μποιλερ, κάτω από το καζάνι αν προσέξετε κσλά έχει μια τάπα, που αν την ξεβιδώδιυμε μπορούμε να αδειάσουμε το μποιλερ.
@georgetzatzos4887 ай бұрын
Καλημερα δασκαλε.Τελειος χιλια μπραβο.Μηπως εχεις καποιο τηλ υδραυλικου που να κανει την συγκεκριμενη κατασκευη σε ηλιακο;Σε ευχαριστω πολυ
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ7 ай бұрын
Καλησπέρα σας! Να είστε καλά! Εξαιρετικός τεχνικός και άνθρωπος, είναι ο κύριος Παλαντζίδης Ελευθέριος στις Αχαρνές! Το κινητό τηλέφωνο υπάρχει σε άλλο βίντεο μέσα στο κανάλι μας. Το βάζω αλλά το youtube το σβήνει.
@georgetzatzos4887 ай бұрын
@@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ Σας ευχαριστω πολυ.
@Antheland4 ай бұрын
Επιτρέπεται να βάζουμε μειωτή πίεση στο κάθετα τοποθετημένο σωλήνα;
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ4 ай бұрын
Καλησπέρα σας! Συνήθως ο μειωτής πίεσης τοποθετείται οριζόντια. Εμείς επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια του χώρου και επειδή πρόκειται για εποπτικό μέσο διδασκαλίας το έχουμε τοποθετήσει κάθετα. Είτε οριζόντια, είτε κάθετα, ο μειωτής πίεσης μπορεί να δουλέψει κανονικά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Να είστε καλά. Καλό απόγευμα!
@odysseios.8 ай бұрын
Πολύ καλή ανάλυση. Ευχαριστούμε! Έχω μια απορία. Αφού έχουμε τοποθετήσει μειωτή πίεσης, γιατί είναι απαραίτητο το δοχείο διαστολής αμέσως μετά; Πώς υπάρχει περίπτωση να ανέβει η πίεση, μήπως από το θερμαντικό δοχείο προς τα πίσω;
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ8 ай бұрын
Καλησπέρα σας! Το νερό χρήσης όταν θερμαίνεται μέσα στο θερμοδοχείο (θερμοσίφωνας) διαστέλλεται.Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο η θερμοκρασία νερού χρήσης μπορεί να φτάσει τους 90 oC. Άρα και η πίεση του νερού μπορεί να φτάσει τα 15 με 17 bar περίπου. Aυτή τη διαστολή την παραλαμβάνει το δοχείο διαστολής, σε διαφορετική περίπτωση θα ραγίσει από την υψηλή πίεση η υάλωση ή η πλαστικοποίηση του θερμαντήρα. Για θερμοκρασίες της τάξης των 100°C, ο όγκος διαστολής είναι περίπου 4,5% του όγκου στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το δοχείο πρέπει να έχει διπλάσιο όγκο από αυτόν. Επομένως πρέπει να υπολογιστεί ο όγκος του νερού της εγκατάστασης Vνερού και τότε ο όγκος του δοχείου V είναι περίπου: V = 0,08 Vνερού. Ελπίζω να βοήθησα. Καλό σας βράδυ!
@alexigniss2 ай бұрын
Δάσκαλε η αναμικτική σας λάθος είναι την έξοδο την κάνετε είσοδο για το κρυο νερό.
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΑΡΖΕΝΤΑΣ-ω2γ2 ай бұрын
Καλησπέρα σας! Πολύ σωστή η παρατήρησή σας. Το διορθώσαμε την επόμενη μέρα στο σχολείο μετά την ανάρτηση του βίντεο στο youtube. Tο έχω αναφέρει και σε προηγούμενο σχόλιο παλαιότερα. Ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά!