Рет қаралды 44,068
Ο Διομήδης στην Ελληνική Μυθολογία ήταν ένας βασιλιάς που τόλμησε να επιτεθεί στον Άρη, τον θεό του Πολέμου!
Αν θέλεις να στηρίξεις το Επικό Podcast και το κανάλι The Mythologist μπορείς είτε μηνιαία στο:
Patreon: / themythologist
είτε με μια δωρεά στο:
PayPal: www.paypal.com...
Μπορείς επίσης να μας και στα social media:
Facebook: ThaMythologist/
Instagram: thamythologist
Είμαι ο Κωνσταντίνος ή αλλιώς The Mythologist και μέσα από τις σπουδές μου στην αρχαιολογία έμαθα να αγαπάω τη Μυθολογία!
Αποφάσισα να μοιραστώ μύθους για θεούς, ήρωες και τέρατα αλλά και άλλες περίεργες ιστορίες εδώ στο KZbin!
Βρισκόμαστε έξω από τα τείχη της Τροίας. Ο ήχος των σπαθιών και των ασπίδων είναι εκκωφαντικός. Στην Ελληνική Μυθολογία η Ιλιάδα έπαιζε κεντρικό ρόλο!
Αχαιοί και Τρώες μάχονται λυσσαλέα σαν να μην υπάρχει αύριο.
Οι Αχαιοί ίσως να κέρδιζαν αυτή τη μάχη, αν ο Αχιλλέας δεν αποφάσιζε για εκδίκηση προς το Αγαμέμνονα να αποσύρει τον πανίσχυρους Μυρμιδόνες του και να μείνει στη σκηνή του μέχρι να ικανοποιηθεί.
Όμως τώρα η πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη. Κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση του Αχιλλέα και να ηγηθεί του στρατού με την ανδρεία και τις ικανότητές του.
Αυτός ο κάποιος ήταν ο Διομήδης. Μαζί με τον Αίαντα ήταν οι δυο πιο ικανοί πολεμιστές μετά τον Αχιλλέα, με τον οποίο βέβαια δεν μπορούσε να συγκριθεί κανείς.
Ο Διομήδης, ο βασιλιάς του Άργους, είναι ανίκητος στη μάχη. Σφάζει τους Τρώες και γεμίζει τους αντιπάλους του με τρόμο.
Οι δυο καλύτεροι Τρώες πολεμιστές, ο Αινείας (ημίθεος γιός της Αφροδίτης) και ο τοξότης Πάνδαρος στρέφονται εναντίον του. Ο Διομήδης διαλύει τον Πάνδαρο και τραυματίζει σοβαρά τον Αινεία.
Η Αφροδίτη τρομάζει για τον γιό της και κατεβαίνεις το πεδίο της μάχης για να τον σώσει.
Η θεά Αθηνά, η οποία ήταν με το μέρος τον Αχαιών, δίνει στον Διομήδη μια μοναδική ικανότητα. Να μπορεί να δει με τα μάτια του τους θεούς.
Έτσι, ο Διομήδης βλέπει την Αφροδίτη και της επιτίθεται! Ένας θνητός επιτίθεται σε θεά!
Η Αφροδίτη σοκαρισμένη δέχεται το χτύπημα του Διομήδη και ξεσπά σε κλάματα. Αφήνει τον Αινεία στο έδαφος και εξαφανίζεται στον Όλυμπο.
Τον Αινεία σπεύδει να βοηθήσει ο θεός Απόλλων. Ο Διομήδης δεν κάνει πίσω. Προσπαθεί να επιτεθεί και στον θεό του φωτός. Ο Απόλλων χρησιμοποιεί το φως του για να τον απωθήσει.
Λίγο αργότερα, στο πεδίο της μάχης κατεβαίνει ο ίδιος ο θεός του πολέμου. Ο παντοδύναμος Άρης.
Ο Άρης ήταν με το πλευρό των Τρώων και κατέβηκε για να βοηθήσει. Ο Διομήδης όμως είχε πάρει τέτοια φόρα που δεν θα σταματούσε πουθενά.
Σήκωσε το δόρι του και έκανε το αδιανόητο. Κάτι που κανένας θνητός δεν είχε κάνει ποτέ. Επιτέθηκε στον θεό του πολέμου.
Ο Άρης ένιωσε το δόρυ του Διομήδη να του διαπερνά το σώμα. Σοκαρισμένος ούρλιαξε από τον πόνο. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθόλου. Δεν ρίσκαρε να δεχθεί δεύτερο χτύπημα και εξαφανίστηκε στον Όλυμπο αναγκάζοντας έτσι τους Τρώες να υποχωρήσουν.
Τόσο η Αφροδίτη όσο και ο Άρης παραπονέθηκαν στον Δία για τα χτυπήματα του Διομήδη. Ο πατέρας των θεών όμως δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα. Είχε άλλα σχέδια για την εξέλιξη του πολέμου.
Μετά τη λήξη του Τρωικού πολέμου και τη νίκη των Αχαιών, ο Διομήδης ήταν από τους λίγους βασιλείς που έφτασαν με ασφάλεια στην πατρίδα τους. Η Αφροδίτη όμως δεν είχε ξεχάσει τον πόνο που είχε προκαλέσει στον γιό της τον Αινεία.
Ο Διομήδης βρήκε την γυναίκα του παντρεμένη με άλλον ο οποίος είχε ήδη γίνει ο νέος βασιλιάς του Άργους. Ο Διομήδης δεν ζήτησε τα ρέστα. Έλειπε καιρό.
Έφυγε και δεν ξαναγύρισε ποτέ.