No video

Ο Ζήκος. Πόσα εισιτήρια έκοψε στις αίθουσες η ταινία "Της κακομοίρας" Kastalia

  Рет қаралды 37,164

Kastalia

Kastalia

Күн бұрын

Ο Ζήκος και πόσα εισιτήρια έκοψε τότε στις αίθουσες.
Αν βρείτε ενδιαφέρον το θέμα να συνεχίσουμε και με άλλες ταινίες και τα εισιτήριά τους
καθώς και τη θέση που κατέλαβαν στον πίνακα εισιτηρίων τη χρονιά που προβλήθηκαν.

Пікірлер: 183
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Τα μηχανήματα του διαόλου το έκαναν πάλι τα θάμα τους. Στη μέση του επίπονου και σπαρακτικού γυρίσματος κάηκε η λάμπα από το ένα φωτιστικό. Ετσι θα με υποστείτε από ένα σημείο και μετά λίγο βρυκουλακιάρη. Δεν πειράζει. Με πάντρεψε η μάνα μου. Σημασία έχει να ακούτε καθαρά τα όσα φοβερά και τρομερά έχω να σας πω.
@user-jj6jg6im5u
@user-jj6jg6im5u 3 жыл бұрын
Κανενα προβλημα εμενα φιλε ανδρονικε μην μου πεις να βγω φωτογραφιιιιια καηκε το φιλμ βοηθειιιιιιιια
@athinampatzaka7442
@athinampatzaka7442 3 жыл бұрын
τουσ κιλοασμενουσ τουσ εδειξε στην ερτ
@aggelikhkaraviti4695
@aggelikhkaraviti4695 3 жыл бұрын
Κανένα πρόβλημα!!! Συνέχισε!!! Απολαμβάνω το κάθε βίντεο σου!!!! Ευχαριστούμε θερμά 💖🌹
@glgeorgiou
@glgeorgiou Жыл бұрын
Ήμουν τόσο απορροφημένος με την ανάλυση, που ούτε το πρόσεξα.
@Theofanis.M
@Theofanis.M 5 ай бұрын
Δεν πειράζει καθόλου😀
@nokaout2735
@nokaout2735 3 жыл бұрын
Στην ταινια ο Κακος ψυχρος και αναποδος το 69, ο Χατζηχρηστος , δειχνει για πρωτη φορα στο πανι ,σε καποιες σκηνες , δειγματα και του δραματικου του ταλεντου , και με ξαφνιαζει ευχαριστα.
@GttG-vv4ne
@GttG-vv4ne 3 жыл бұрын
Εχει τρομερό ενδιαφέρον το θέμα των εισιτηρίων γιατί αποδεικνύει πως οι αγαπημένες ταινίες δεν ήταν πάντα εμπορικές. Σε αυτό φταίει και ο ηγήτορας Φ.Φίνος που πέταξε στην απ' έξω σχεδόν όλη την παλιά φρουρά (Αυλωνίτης, Μακρής, Σταυρίδης, Φωτόπουλος κλπ) και αγκάλιασε την νέα γενιά ηθοποιών. Εμπορικά δικαιολογημένο, καλλιτεχνικά όχι.
@Stavrosval
@Stavrosval 2 жыл бұрын
Σωστός
@giorgosgkogkoletsios2591
@giorgosgkogkoletsios2591 3 жыл бұрын
Μπράβο φίλε μου μαθαίνουμε όλοι σιγά σιγά για τον ελληνικό κινηματογράφο. Συγχαρητήρια
@kyrostsa1180
@kyrostsa1180 2 жыл бұрын
26η θέση σε εισιτήρια.....μέσα στις 3 πρώτες στη καρδιά μας
@SCARAMOUSXL5
@SCARAMOUSXL5 2 жыл бұрын
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!
@alexasso
@alexasso 3 жыл бұрын
Πάντα καταπληκτικός Ανδρόνικε!!!. Ποιος κοιτάει τις τεχνικές λεπτομέρειες με την λάμπα, όταν μεταδίδονται τέτοιες όμορφες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Άραγε που να πήγαν όλες αυτές οι άγνωστες σε εμάς ταινίες που αναφέρεις από τις λίστες? Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και φυσικά θα θέλαμε να το συνεχίσεις. ΥΓ Μία απο τις αγαπημένες μου ταινίες ο Ζήκος.
@mnls0
@mnls0 3 жыл бұрын
Στον κύριο Πτέραρχο, απίστευτη η σκηνή με την ρόδα που παίρνει τον κατήφορο, κυλάει μονοπλάνο για πάνω από 15", πατάει μια εφημερίδα, βγαίνει από τον δρόμο, παίρνει το χαντάκι, ξαναμπαίνει στον δρόμο, αλλά δεν σταματάει! :)
@argyristsaldaris5820
@argyristsaldaris5820 3 жыл бұрын
Φυσικά και έχει ενδιαφέρον η παρουσίαση κι άλλων στοιχειών για τις αγαπημένες μας ταινίες. Άλλωστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα είσαι πάντα η συντροφιά μας...
@user-ck8ur7cu1v
@user-ck8ur7cu1v 3 жыл бұрын
Ωραίο θέμα. Φίλος. Εύγε και πάλι για το βίντεο. Θυμάμαι που ο Πέτρος Φιλιππίδης. Έκανε θέατρο. Με τους ρόλους. Του Ζηκου.!!! Και του Ηλία του 16 έκτου..... Απελπισία σκέτη. Παταγώδης αποτυχία. Στο τέλος στης παράστασης. Μου ήρθε να βρω 1 σχοινί. Σε δέντρο να κρεμαστό. ( χάρη λόγου) Ευχαριστώ. Για την φιλοξενία. Και συνέχισε δυνατά με ωραία θέματα. Οκ
@cortlinux
@cortlinux 3 жыл бұрын
Υπάρχουν ρόλοι που χουν ραφτεί ( ναι ραφτεί κι όχι γραφτεί) για συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο Φιλιππίδης καλός ηθοποιός αλλά δεν ταιριάζει σε αυτό το κουστούμι. Ίσως πιο νέος να ταίριαζε ο Καφετζόπουλος λόγω της κίνησης σώματος που είχε (φαίνεται στον Ακάλυπτο το πόσο γρήγορα άλλαζε).
@user-ck8ur7cu1v
@user-ck8ur7cu1v 3 жыл бұрын
@@cortlinux. Στο mega channel. Τον είχαν κάνει Θεό.... Και τον πήραν στον λαιμό τους. Πολύ ηθοποιοί από την ιδιωτική tv. Που ήταν φίρμες. Και καλά. Στο θέατρο. Έβλεπες το μεγάλο χαλί και κενό. Που είχαν. Ν.1 παράδειγμα. Ο Χάρης Ρώμας. Σε θέατρο. Μόνο με ( Ναρκομενος) έβλεπες το έργο. Φίλος.
@georget8008
@georget8008 3 жыл бұрын
@@user-ck8ur7cu1v υπάρχουν ηθοποιοί θεατρικοί, τηλεοπτικοί, κινηματογραφικοι. Πχ. Δημήτρης Χορν. Όσοι τον έχουν δει στο θέατρο λένε κατάπληκτικος. Στον κινηματογράφο? Αποτυχία. Γι αυτό και έχει γυρίσει μόνο 6-7 ταινίες στη χρυσή εποχή του 50-60.(μην κοιτάτε που σημερα μας αρέσει στο Μια ζωή την Έχουμε και στο Αλιμονο στους νέους). Τότε δεν άρεσε σε κανέναν. Αντικειμενικά, το παίξιμο του δεν είναι καλό.
@user-ck8ur7cu1v
@user-ck8ur7cu1v 3 жыл бұрын
@@georget8008είμαι από τους τυχερούς.!!! Γεννημένος το 1960. Και πρόλαβα όσο μπορούσα βέβαια. Το Καλό θέατρο στην Αθήνα τότε. Και κινηματογράφο. Μπορώ να καταλάβω αν ο ηθοποιός τάδε. Έχει μέλλον η είναι για τα μπάζα.!!! Και δυστηχως με λύπη το λέω αυτό. Μετά το 1980 ήρθε η κατάρρευση γενικά. Τον μόνο που ξεχωρίζω και αναγνωρίζω σαν ηθοποιό ήταν ο Κώστας τσακωνας. Είχε αυτό το κλικ. Στο φακό. Και με ενέργεια θετική. Ευχαριστώ και καλημέρα. Πίνω καφεδάκι τωρα. Πρωί πρωί. 04.30. Επίσης την καλημέρα μου στον Ανδρόνικο.οκ.
@kbekris
@kbekris 3 жыл бұрын
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ήδη από άλλον φίλο του καναλιού, ο Ζήκος είναι καλύτερα πληρωμένος από τον ηλεκτρολόγο Θανάση Μυλωνά. Στο τραγούδι των τίτλων ο Ζήκος παραπονιέται ότι παίρνει 50 δραχμές (τάληρα μόνου ιέντεκα, με τις κρατήσεις, δέκα), ενώ στην εξέλιξη της ταινίας (μόλις ο Μυλωνάς σιγουρεύει τον διορισμό στην Δ.Ε.Η. και αφού ο Ρίζος του λέει "very good, ένα κατόφραγκο την ημέρα") λέει στον Ρίζο "που εκατό δραχμές την ημέρα και που ένα σαραντάρι που ιδρώνω σήμερα για να το πάρω"😉
@despoinabimbikou3047
@despoinabimbikou3047 3 жыл бұрын
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά!! Θέλουμε και άλλα βίντεο για το που γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες!
@siblikios
@siblikios 3 жыл бұрын
τα εισιτήρια δεν είναι απόδειξη αξίας κάθε ταινίας. αυτό που κυρίως μετράει είναι ο χρόνος, και όταν η ταινία αντέχει στα χρόνια...επίσης στα εισιτήρια πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το 1963 ο χατζ. έκανε 5 ταινίες ειδικότερα "ο ανιψιός μου ο μανολιός' έκανε πρεμιέρα μια εβδομάδα μετά τον ζήκο και έκονε περίπου 113 χιλ . ο χ έκανε συνεχώς ταινίες για να φτιάξει το θέατρο του, και ο ίδιος θεωρούσε την ταινία την καλύτερη του. όπως και να χει ο ανδρόνικος έκανε ένα βίντεο χρηστικό, πρωτογενές και κυρίως απολαυστικό.
@user-lp2mh7xr1r
@user-lp2mh7xr1r 3 жыл бұрын
Πολύτιμες οι πληροφορίες σας..άξιος και συγχαρητήρια για το έργο που κάνετε..αυτή η πολύτιμη παρακαταθήκη που μας άφησαν οι λαμπροί μας ηθοποιοί μακάρι να συνεχιστεί και να μην χαθεί στο χρόνο..
@TheKostasg71
@TheKostasg71 3 жыл бұрын
Πολύ πολύ ενδιαφέρον το βίντεο εγώ προσωπικά που είμαι λάτρεις τον ελληνικών ταινιών θα ήθελα να μάθω τέτοιες και άλλες πληροφορίες και για άλλες ταινίες της εποχής εκείνης❤
@DimitrisStrigkos
@DimitrisStrigkos 3 жыл бұрын
Καλησπερα Ανδρονικε. Πολύ καλή και χορταστική παρουσίαση. Εννοείτε πως θελουμε και άλλες τέτοιες αναλύσεις και παρασκήνια, κριτικές και αξιολογήσεις σημαντικών ταινιών της εποχής. Έχω cosmote και παιζει πολλές ταινίες που δεν τις έχουμε ξανά ακούσει. Δεν βλέπονται βέβαια οι περισσότερες από αυτές. Είναι η άλλη άκρη του μελοδράματος που δεν είναι της εποχής μας. Τότε ήταν αλλιώς. Σίγουρα όμως θεοποιημένες ταινίες του σήμερα τοτε ο κόσμος τις έβλεπε αλλιώς. Συνέχισε έτσι.
@John.Evangelopoulos
@John.Evangelopoulos 3 жыл бұрын
Πολύ ενδιαφέρον κύριε ανδρόνικε.Μπράβο για άλλη μια φορά.Καλές γιορτές να έχετε.
@dimitrisseretis7052
@dimitrisseretis7052 2 жыл бұрын
Καλησπέρα σας! Καταρχήν, οφείλω να σας δώσω τα θερμά Συγχαρητήρια μου! Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό,την προσπάθεια σας καθώς δεν πρόκειται για απλή 'βιντεο εκπομπή',την οποία φέρνετε εις πέρας, επάξια! Είναι πολύ ενδιαφέρον,να μαθαίνουμε την ιστορία που προέκυψε το κάθε αποτέλεσμα και όχι μόνο το αποτέλεσμα 'ταινια'! Σίγουρα η ταινία είναι ο καθρέφτης μίας στιγμής-εποχής, αλλά η δημιουργία της,η εποχή όλη! Καλή συνέχεια, παρακολουθώ, ανελλιπώς, Σερέτης Δημήτριος!
@dimskv
@dimskv 3 жыл бұрын
Με αφορμή την δήλωση της Τιτίκας Στασινόπουλου για την Ρένα Βλαχοπούλου ότι δεν ακολουθούσε το κείμενο και έλεγε ότι της ερχόταν από το μυαλό θέλω να σου πω ότι στο έργο της κακομοίρας όντως ο Χατζηχρήστος δεν ακολούθησε κείμενο τουλάχιστον όχι όπως ήταν και αυτοσχεδίαζε. Υπάρχει και μια συνέντευξη του που το παραδέχεται και μιλάει για συνεχής διακοπές λόγω σξηνοθετη και ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα γέλια τους.
@gant14
@gant14 3 жыл бұрын
Πολυ σοβαρη προσεγγιση. Μεστος και εμπεριστατομενος λογος. Μπραβο!!
@eleniasimop
@eleniasimop 3 жыл бұрын
Η ταινία "τα ψίχουλα του κόσμου" ειναι με τον Ξανθόπουλο την Κατερινα Βασιλάκου, τη Γιώτα Σοϊμίρη, το Λαυρέντη Διανέλλο και την Ίλια Λυβικού. Ειναι αυτό όπου ο Ξανθόπουλος παιζει ενα καπετάνιο χήρο με παιδί που αλληλογραφει με μια κοπελα την οποία δεν εχει συναντησει ποτε (ήταν μοδα τοτε στα περιοδικά το "ζητεί αλληλογραφία,") και μια άλλη κλεβοντας γράμματα, παρουσιάζεται ως η επίδοξη μνηστή οταν εκεινος επιστρεφει στη στεριά. Ακουγεται στην ταινία και ομονυμο τραγουδι.
@Kgeorge1971
@Kgeorge1971 3 жыл бұрын
Ευχαριστούμε πολύ για τα βίντεο που ανεβάζεις φίλε μου ανδρονικε
@Nikos_36
@Nikos_36 Жыл бұрын
Κ από άλλα πράγματα φαίνεται ότι μπορεί οι 1ες ταινίες κάθε χρονιάς να φαίνεται έως σήμερα ότι άξιζαν, αλλά και παρά πολλές είχαν σχεδόν θαφτεί. Με αλλά λόγια μάλλον το να είσαι κορυφή κάτι να σήμαινε αλλά το αν δεν είσαι δεν σήμαινε τίποτα..
@glgeorgiou
@glgeorgiou Жыл бұрын
Μου άρεσε πολύ η ανάλυση σχετικά με τον αυτοσχεδιασμό. Δηλαδή στον κινηματογράφο ο αυτοσχεδιασμός ήταν κάτι προ-συννενοημένο μεταξύ σκηνοθέτη-ηθοποιού αν κατάλαβα σωστά. Δεν έχω δει ποτέ θεατρική παράσταση πάνω από 1 φορά ώστε να εντοπίσω κάποιον αυτοσχεδιασμός και συνεπώς κάτι το διαφορετικό μεταξύ παραστάσεων. Λογικά αν δεις 2 φορές μια θεατρική παράσταση, ίσως εντοπίσεις κάτι διαφορετικό το οποίο να είναι αυτοσχεδιασμός. Σωστά; Όπως και να έχει, σε ευχαριστούμε για αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις.
@georget8008
@georget8008 3 жыл бұрын
Πολλές από αυτές τις ταινίες που σήμερα θεωρούνται αξεπέραστες και κλασσικές, τότε, με βάσει τα εισιτήρια που έκαναν, έιχαν μάλλον μέτρια επιτυχία. Οι ταινίες αυτές έκαναν επιτυχία στην τηλεόραση. Στις σαββατιατικες προβολές της ΥΕΝΕΔ από τη δεκαετία του 70. Πχ. ΘΒ φανερός πρακτωρ 000. Επίσης μέτρια επιτυχία. Το κόστος της ταινίας σε συνδυασμό με τα μέτρια εισητηρια οδήγησαν την ΘΒ Ταινίες Γέλιου στη χρεοκοπία. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που την έδειξε η ΥΕΝΕΔ, ένα Σάββατο αρχές της δεκαετίας 80. Το αναπάντεχο χιούμορ της με έκανε να γελάω μέχρι δακρύων. Για βδομάδες τη συζητάγαμε...
@antonischondro1311
@antonischondro1311 3 жыл бұрын
την βλέπαμε και πιο παλιά την ταινία, δεκαετία '70
@user-ne4do6ig3b
@user-ne4do6ig3b 3 жыл бұрын
Εξαιρετικο
@user-tz8kr2zo8r
@user-tz8kr2zo8r 4 ай бұрын
Απιστευτο.
@spyridonmaniotis9725
@spyridonmaniotis9725 3 жыл бұрын
Συγχαρητήρια!
@cortlinux
@cortlinux 3 жыл бұрын
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Προσωπικά αυτές οι λεπτομέρειες με βοηθούν να κατανοήσω καλύτερα αυτές τις ταινίες. Σε ευχαριστούμε.
@Gollum534
@Gollum534 2 жыл бұрын
Καλημερα Ανδρονικε! Η ταινια Κολασμενοι οντως ειχε προβληθει απο την ΕΡΤ επι εποχης Νεριτ !
@user-lh1ze4xd1u
@user-lh1ze4xd1u 2 жыл бұрын
Πολυ ωραιο βιντεο Ευυχαριστουμε Συνεχιστε
@user-be1fr8xk3u
@user-be1fr8xk3u 3 жыл бұрын
πες και για άλλες είναι ΤΕΛΕΙΟ να μαθαίνουμε , να ξεκαθαρίζονται οι μύθοι από τις αλήθειες. Όπως πάντα υπέροχος! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !! (μην επαναλαμβάνομαι για την αδιαμφησβήτητη ποιότητα της δουλειάς σου ) !. αυτό το βρυκουλακιάρη τι να πω;; 2 φορές για να το εμπεδώσω.. γαμάτο ήταν ... όσο για την απορία σου (και καθότι τρελή λατρεία, χωρίς σχόλια παρακαλώ, περί ορέξεως κλπ) . έχουμε και λέμε : 1967 Τα Ψίχουλα του Κόσμου 1968 Άδικη Κατάρα και οι δυο Ξανθόπουλος
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Α, και τα δύο είναι Ξανθόπουλος; Ορίστε σουξέ! Δεν του τό΄χα.
@user-be1fr8xk3u
@user-be1fr8xk3u 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 μμμμ κακιούλες.... χαχαχα πέρα από την πλάκα τουλάχιστον εδώ Κρήτη που μου έχουν πει οι ουρές στους κινηματογράφους έκλειναν δρόμους. Πάντως σου προτείνω να δοκιμάσεις να δεις λίγο χαχαχα
@user-lh2wj2pk3h
@user-lh2wj2pk3h 2 жыл бұрын
Εύγε Ανδρόνικε είσαι Λεβεντιά. 😊🌹👌👌👌👌👌👌
@georgiosamargianos9141
@georgiosamargianos9141 3 жыл бұрын
καλημέρα συγχαρητήρια για το βίντεο. μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το σινεμά και δη το ελληνικό, συνέχισε την προσπάθεια σου. φυσικά και ήταν άλλα τα κριτήρια της κάθε εποχής για τις ταινίες. κι εγώ αν είχα 20 δραχμές στην τσέπη θα προτιμούσα μια άλλη ταινία να δω στο σινεμά παρά τον ζήκο, που στην ουσία η υπόθεσή του είναι προσχηματική και κινείται στο γενικό μοτίβο της εποχής ¨φτωχός πλην τίμιος νέος αγαπά νέα φτωχή πλην τίμια που τη προορίζουν για τον πλούσιο της γειτονιάς'' . και φυσικά η ταινία αυτή παίχτηκε μια σεζόν στο σινεμά και ύστερα κλείστηκε στις αποθήκες και ήρθε στην επιφάνεια με την τηλεόραση.
@subjim3825
@subjim3825 3 жыл бұрын
Εξαιρετικο βιντεο !!! Να προτείνω για επόμενο βίντεο ταινίες όπως η Στεφανια η ο Νομος 4000 σχετικα με τα ήθη της εποχής ?
@NikosGreeceEver
@NikosGreeceEver 3 жыл бұрын
εξαιρετικός !!!
@user-pn8lq6ro5m
@user-pn8lq6ro5m 3 жыл бұрын
Συγχαρητήρια !πολύ ενδιαφέρον!
@vetantonios
@vetantonios 3 жыл бұрын
χαιρετώ και πάλι! κατ'αρχάς να συμφωνήσω στο ότι η ταινία «Της κακομοίρας» δεν στέκει ως κινηματογραφικό έργο. εκτός των διαλόγων που «κουβαλάει» ο Χατζηχρήστος δεν έχει κανένα νόημα. ίσως εκεί εδράζονται και οι ...φήμες περί αμιγούς αυτοσχεδιασμού. το όλο περιβάλλον της ταινίας είναι τόσο ξεκάρφωτο, που η δράση του Ζήκου μοιάζει one man show. μια θετρική νεώτερη απόπειρα αναπαραγωγής του ἐργου από τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο ως ηθοποιό Π. Φιλιππίδη, ο οποίος, κατ'εμέ, επεχείρησε μια καρικατούρα του, ούτως ή άλλως καρικατουρίστικου, ρόλου που ερμήνευσε ο Χατζηχρήστος, πιστεύω ότι αποδεικνύει την αδυναμία αυτού του έργου. σχετικά με τον υποκριτικό αυτοσχεδιασμό και το πόσο αυτός απαιτεί γνώση και δουλειά, αρκεί να κάνουμε την αναγωγή στον μουσικό αυτοσχεδιασμό και το ποιοί μουσικοί είναι σε θέση να τον πραγματοποιήσουν. τελειώνοντας θα αναφερθώ στους ηθοποιούς των «δεύτερων» ρόλων. προσωπικά οι αγαπημένοι μου είναι οι Ελένη Ζαφειρίου, ο Παντελής Ζερβός και ο πλέον αγαπητός μου και ίσως ο πιο αδικημένος ο Σταύρος Ξενίδης. οι ηθοποιοί αυτοί πέραν ότι έχουν μια πρωτόγνωρη ικανότητα να μεταπηδούν από το δράμα στην κωμωδία, ακόμη και μέσα στον ίδιο χαρακτήρα ενός ρόλου, μου αποπνέουν, ευγένεια, ταπεινότητα και ένα βαθύ 'Ηθος .
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Συμφωνώ αλλά δεν νομίζω πως ο Ξενίδης είναι αδικημένος. Κάθε άλλο. Εγώ τον πρόλαβα και στο θέατρο σε αρκετές παραστάσεις.
@siblikios
@siblikios 3 жыл бұрын
σύμφωνα με τον χ. ο κ.ερχόταν κάθε μέρα στο θέατρο τον έβλεπε και έτσι έγραψε το σενάριο της ταινίας. επίσης ο γιανακ έγραψε χωρίς τον σακελλάριο το θεατρικό οπότε λογικό είναι να λείπει κάτι σε σχέση με τα κοινά τους έργα. κατά τα λοιπά καλά τα λες(ο ξεν έκανε και πρώτο ρόλο, τον αστυνόμο μπέκα)
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
@@siblikios Εχει λάβει μέρος σε σημαντικές παραστάσεις και σε σημαντικούς ρόλους. Κι ο κόσμος του θεάτρου τον εκτιμούσε πολύ.
@griopfrew3260
@griopfrew3260 2 жыл бұрын
βιντεαρεσ.. μπράβο σου φίλε..
@fotispa641
@fotispa641 3 жыл бұрын
Συγχαρητήρια
@panos.anastopoulos.
@panos.anastopoulos. 2 жыл бұрын
👏🏻👍🏻🇬🇷
@JACOBHEYDEN1
@JACOBHEYDEN1 3 жыл бұрын
Στο Χόλιγουντ ο Χατζηχρηστος θα έπαιρνε Όσκαρ για την ερμηνεία του στον Μπακαλογατο.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Οσοι ξένοι ηθοποιοί και άνθρωποι του θεάτρου επισκέφτηκαν τότε την Ελλάδα και τους πήγαν να δουν τον Χατζηχρήστο, τους έπεσε το σαγόνι. Κι ας μην ήξεραν γρι Ελληνικά!
@cortlinux
@cortlinux 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 τι τους είχε κάνει εντύπωση; Διότι τώρα οι πιο νέοι νιώθω να τον υποτιμούν.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
@@cortlinux Ο Χατζηχρήστος ήταν ένα "βαρύ πυροβολικό" στην επιθεώρηση. Στην αμεσότητα δηλαδή με τον κόσμο. Στην πρόζα (λόγω και ελαττωματικής άρθρωσης που την κάλυπτε πίσω από το αξαν του βλάχου) παρά το ότι είχε επιτυχίες - δεν είχε πολύ μεγάλες επιδόσεις. Δεν άφησε δηλαδή ερμηνείες ανεξίτηλα χαραγμένες στη συλλογική μνήμη, όπως όλοι σχεδόν της γενειάς του. Αναφέρομαι στο θέατρο.
@cortlinux
@cortlinux 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 καταλαβαίνω τι εννοείς.
@kastrini
@kastrini 3 жыл бұрын
Η" υποτίμηση" στο πρόσωπο του Χατζηχρήστου θεωρώ πως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άσχημη τροπή που είχε πάρει η ζωή του τις τελευταίες δεκαετίες πριν το θάνατο του ,τα media τον είχαν ξετιναξει ( εγώ σαν παιδί και έφηβη αυτό εισέπραττα τοτε). Δεν ήταν ποτέ ο αγαπημένος μου ,παρόλα αυτά στις "καλές " ταινιες που έχει παίξει είναι καταπληκτικός.
@nickvi
@nickvi 2 жыл бұрын
Μπράβο.Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση.
@gerasimosxri8052
@gerasimosxri8052 3 жыл бұрын
Για τις τόσο διαφορετικές αξιολογήσεις του τότε και του σήμερα για τις αγαπημένες μας ταινίες εκτός από αυτά που μας ανέφερες πιστεύω ότι παίζει ρόλο το πνευματικό επίπεδο η διαφορετική αίσθηση του χιούμορ όσο αφορά τις κωμωδίες και ότι σήμερα έχουμε μέτρο σύγκρισης τους τότε ηθοποιόυς και σεναριογράφος με τους σημερινούς . Η γνώμη μου? Τεράστια διαφορά ( καλύτεροι τότε ) και μιλάω για όλα τα είδη των ταινιών Εσύ τι λες ???
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Οχι, δε νομίζω πως υπάρχει διαφορά στην αισθητική ή το πνευματικό επίπεδο. Αλλωστε οι κωμωδίες αυτές δούλευαν στο θέατρο. Νομίζω πως οφείλεται (το είπα στο βίντεο) ότι υπήρχε υπερπληθώρα ταινιών κάθε χρόνο και ο κόσμος δεν προλάβαινε να τις μάθει και να τις ανακαλύψει. "τσίμπαγε" μόνο στις μεγάλες εταιρείες που είχαν τα μέσα για διαφήμιση των ταινιών τους. Αλλιώς, δε δικαιολογείται ο Χατζηχρήστος από τη μια να γεμίζει θέατρα (2 παραστάσεις ΚΑΘΕ μέρα) και η ταινία από την άλλη να μην δουλεύει.
@fotisnikolakopoulos4688
@fotisnikolakopoulos4688 2 жыл бұрын
Σχολιάζοντας καθυστερημένα (τώρα έχω ξεκινήσει και βλέπω τα βίντεο), χαίρομαι γτι με τα σχόλια για τις κινηματογραφικές ανάγκες ενός κειμένου (για παράδειγμα), εισάγεις καινά δαιμόνια στο αναθρεμμένο με τη λογική "όλα είναι οι ηθοποιοί" ελληνικό κοινό. Βέβαια, χωρις να ειμαι ανθρωπος του σινεμά, να σχολιάσω πως δεν συμφωνώ απόλυτα στο πως χρησιμοποιήθηκε ο αυτοσχεδιασμός: στο σινεμά έξω. Από τρανταχτά παραδείγματα όπως οι ταινίες του Κασαβέτη, η πρώτη περίδος του Σκορσέζε, η νουβέλ-βάγκ στη Γαλλία (και κάμποσα ακόμα), όλα δείχνουν πως υπήρχαν καλλιτέχνες που ήταν έτοιμοι να ρισκάρουν- όπως αρμόζει στον καλλιτέχνη ε....//
@kastalia8812
@kastalia8812 2 жыл бұрын
Στα παραδείγματα που μου αναφέρεις, εννοείται. Ο Γκονταρ πήγαινε στο γύρισμα με μία κόλα χαρτί για σενάριο. Τα ίδια ίσχυσαν και εδώ - στις ταινίες του Κούνδουρου ή του Κανελλόπουλου που βασίζονταν στην πρωτογενή, αβίαστη και αυτοσχεδιαστική ερμηνεία των ηθοποιών. Στο σινεμά των παραγωγών όμως, στο σινεμά του ταμείου, αυτά δεν είχαν θέση γιατί κόστιζαν.
@fotisnikolakopoulos4688
@fotisnikolakopoulos4688 2 жыл бұрын
@@kastalia8812 Σου δίνω δίκιο. Είσαι πολυβόλο στα βίντεο και η απάντηση μου εστίασε στο κομμάτι του αυτοσχεδιασμού, που αναφέρεις, και όχι στο σχόλιο σου για το ρεαλισμό του ελληνικού σινεμά. Κοινώς, μου ξέφυγε(ς)//
@vaggelischatzicrysostomu1512
@vaggelischatzicrysostomu1512 3 жыл бұрын
Ο Χατζηχρήστος - σύμφωνα με τα λεγόμενά του - ήθελε να βάλει στο ρόλο του αφεντικού του τον Αυλωνίτη, αλλά ο Φίνος τον απέτρεψε και του πρότεινε τον Δούκα γιατί όπως του είπε "Αυτοσχεζιάζεις εσύ αυτοσχεδιάζει και ο Αυλωνίτης θα βγει πολύ μεγάλη η ταινία".
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Η αλήθεια είναι ότι ο Φίνος δεν τον πολυήθελε πια τον Αυλωνίτη στις ταινίες του. Τον θεωρούσε φθαρμένο και δεν τον ξαναχρησιμοποίησε.
@vaggelischatzicrysostomu1512
@vaggelischatzicrysostomu1512 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Τον χρησιμοποιήσε το 1964-65 στο "Ένα έξυπνο- έξυπνο μούτρο", αλλά ούτε και τον Χατζηχρήστο. Έκανε μετά από τον Ζήκο τους"Κληρονόμους" και τέρμα. Δεν του άρεζε που έκανε ταινίες με μικρούς παραγωγούς που δεν ήταν καλές και του το έλεγε.
@georget8008
@georget8008 3 жыл бұрын
@@vaggelischatzicrysostomu1512 μετά το 62-63 αρχίζει γενικότερα μια παρακμή. Οι ηθοποιοί τυποποιουνται και οι διάλογοι, τα σενάρια, η σκηνοθεσία και οι παραγωγές γενικότερα κατεβαίνουν επίπεδο προκειμένου να εξαργυρώθει η επιτυχία του '50. Κάποτε ο Ανδρόνικος είχε πει ότι γι αυτόν τα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογραφου ήταν το '50. Και θα συμφωνήσω. Δείτε σε τι ταινίες έπαιζαν οι Αυλωνιτης, Βασιλειαδου, Ρίζος, Σταυρίδης, Φωτοπουλος πριν το 61-62 Και σε τι ταινίες έπαιζαν μετά. Κάτι τους είχε πιάσει και είχαν χάσει το μέτρο. Εκείνη την εποχή ο Χατζηχρήστος αποφάσισε να κάνει μια πανάκριβη παράσταση, πέρα από κάθε επιχειρηματική λογική, που θα τον οδηγήσει στη χρεοκοπία και το καρδιακό επεισόδιο. Ο Ρίζος πρέπει να έχει παίξει σε πάνω από 200 ταινίες, Το ίδιο και Αυλωνιτης και η Βασιλειαδου. Πόσες θυμάστε από αυτές? Μάλλον καμία.
@fliatliner
@fliatliner 3 жыл бұрын
Όπως και να χει, ο Δούκας "ζωγράφησε" στην ταινία, κούμπωσε ταμάμ στον ρόλο! Αδικιμένος ηθοποιός γενικότερα!
@NikkiMpalampekou
@NikkiMpalampekou 3 жыл бұрын
Εάν μπορείτε θα θέλαμε να δούμε και βίντεο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη!
@alex76gr
@alex76gr 3 жыл бұрын
Σας παρακαλώ να συνεχίσετε αυτό που κάνετε. Άκρως ενδιαφέρουσες οι ιδέες σας για βίντεο.
@kanelloskanellopoulos4032
@kanelloskanellopoulos4032 3 жыл бұрын
Πολύ ενδιαφέρον! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 🎄
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Καλές γιορτές φίλε μου, και σε όλους. Αν και θα τα ξαναπούμε ως τότε.
@aggelikhkaraviti4695
@aggelikhkaraviti4695 3 жыл бұрын
Μπράβο ❤️🌹 Ναι θέλουμε κι άλλα βίντεο!!! Συνέχισε την υπέροχη δουλειά σου 👍 Ευχαριστούμε θερμά 💖
@thtzias
@thtzias 3 жыл бұрын
Πολύ καλό βίντεο. Να σημειώσω ότι η αυλή της Λίτσας ξαναχρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό στην ταινία Κάτι να καίει. Είναι η αυλή της Ρένας Βλαχοπούλου. Όσο αφορά την ταινία οι Κολασμένοι του 1964 είναι ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1953. Την ταινία του 1964 μπορείς να την αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Επίσης την είχε προβάλει η ΕΡΤ1.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Εξαιρετικό. Οσο για την αυλή πράγματι την χρησιμοποίησε ο Δαλιανίδης την ίδια χρονιά στο κάτι να καίει σε έγχρωμη εκδοχή - πριν την ξεστήσουν.
@user-dw3ud4ie5q
@user-dw3ud4ie5q 3 жыл бұрын
(Μπάρμπα Γιάννης Κανατας, Λατερνα φτώχεια και Φιλότιμο Λατερνα φτώχεια και γαρύφαλλο, Αχ αυτή η γυναίκα μου, Η κυρία Δημαρχος, Γλέντι λεφτά και αγάπη, Ο θησαυρος του Μακαρίτη.,Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός ,Ελα στο θείο, Η ωραία των Αθηνών, σε αυτές έπαιξε ο Αυλωνίτης και σε άλλα δεν τα θυμάμαι.) Για τον Ζικο ειδικά τρελενομαι λεμεεεε! Δεν ξέρω γιατί. Πάντως σε ευχαριστούμε πολύ και πάλι! Να είσαι πάντα καλά να μας μαθαίνεις διάφορα σχετικά με τον Κινηματογράφο. 🔝🔝🔝🔝
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Εγώ ρωτησα αν θυμάστε ταινίες του από το 62 ως το 70. Τις παλιές τις θυμόμαστε όλοι.
@user-dw3ud4ie5q
@user-dw3ud4ie5q 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Πολύ σωστά. Μόνο θυμάμαι οι Γαμπροί της Ευτυχίας, Κορόιδο γαπρε, Τέρμα τα δίφραγκα, Ο Μιχαλιός του 14ου Συντάγματος, Το καρπουζακι, Όταν λείπει η γάτα. Και αυτές γνωστές είναι..Οι Διπλοπενιες 1966 νομίζω. Αλλες δεν ξέρω. Συγνώμη.
@ntinantina2997
@ntinantina2997 2 жыл бұрын
@@kastalia8812 δεν γνωρίζω εάν σε αυτή την χρονική περίοδο γυρίστηκε το Μικροί Μεγάλοι εν Δράση,καθώς ήταν κι έγχρωμο, οπότε νομίζω πως πέφτω μέσα χρονικά,τι λέτε;
@kastalia8812
@kastalia8812 2 жыл бұрын
@@ntinantina2997 1962-63 . Ηταν μία από τις τελευταίες που θυμόμαστε. Τουλάχιστον εγώ.
@Jim..777
@Jim..777 Жыл бұрын
​@@kastalia8812Οι τελευταίες ωραίες ταινίες του από το 1962 έως το 1970, είναι οι γαμπροί της ευτυχίας 1962,οταν λείπει η γάτα 1962 κ ένα έξυπνο μούτρο 1965. Ανδρόνικε keep going είσαι απίστευτος
@billispan1376
@billispan1376 3 жыл бұрын
Ωραία κλασική ευχάριστη κωμωδία. Ο Χατζηχρήστος κουβαλά όλη την ταινία στην πλάτη του με αρκετά μεγάλη άνεση( αν και νομίζω πως όταν έπαιζε πιο συγκρατημένα έβγαζε καλύτερα αποτελέσματα ερμηνευτικά π.χ. Ο Ηλίας του 16 ου ή οι Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες). Ο Κώστας Δούκας, άξιος δευτερορολίστας, πιστεύω πως εάν στην εποχή της η ταινία κέρδιζε την εκτίμηση των θεατών και των κριτικών της εποχής θα είχε μια διαφορετική καριέρα. Είναι εξαιρετικός. Εμένα αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην ταινία είναι το πώς ο Ζήκος προστατεύει το αφεντικό του. Η Μαρίκα Νέζερ είναι η αλήθεια πως με το πληθωρικό της ταλέντο κερδίζει το στοίχημα ( επίσης θεωρώ πως θα μπορούσε να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στην κωμωδία εάν αντιμετωπίζονταν διαφορετικά η ταινία). Οι υπόλοιποι ρόλοι δεν ξεχώρισαν ιδιαίτερα με εξαίρεση ίσως τον Ρίζο λόγω της γνωστής του περσόνας. Εντύπωση μου κάνει πως δεν ενισχύθηκαν καθόλου οι δεύτεροι ρόλοι αφού επιλέχθηκαν ηθοποιοί που έδωσαν απλώς διεκπαιρεωτικες ερμηνείες όπως ο Μυλωνάς( ο οποίος έπαιξε σε πολλα μελοδράματα και το μεταφέρει και στην ταινία) ή η Τριάντη( που έπαιξε σε πληθώρα κινηματογραφικών ταινιών). Ο Νίκος Φέρμας δεν έκανε την διαφορά όπως περίμενα, ενώ η Νέλλη Παππά έπαιξε με δυναμισμο και τσαγανο και κατάφερε να ξεχωρίσει ( ακόμα μια ηθοποιός που δεν κατάφερε να κάνει το άλμα σε μεγάλους ρόλους). Το αποτέλεσμα είναι μια απολαυστική κωμωδία που διασκεδάζεις σίγουρα.
@georget8008
@georget8008 3 жыл бұрын
Ανδρονικε καλημέρα. Υπάρχει μια ηθοποιός της δεκαετίας 40-50 για την οποία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στο ίντερνετ όσο και να έχω ψάξει τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για την Ζινετ Λακαζ, (με αυτό το όνομα εμφανίζεται στις 4 ταινίες που έπαιξε ως πρωταγωνιστρια): Τα τέσσερα σκαλοπάτια 1951 Καταδρομη στο Αιγαίο 1946 Πρόσωπα λησμονημενα 1946 Χειροκροτήματα 1944. Έπαιξε μόνο ως πρωταγωνιστρια, σε αυτές τις 4 ταινίες, δίπλα σε μεγαθήρια, χωρίς να έχει παίξει ποτέ στο θέατρο, και μετά εξαφανίστηκε. Γνωρίζεις κάτι, η μπορείς να μάθεις κάτι γι αυτή την πανέμορφη ηθοποιό? Ευχαριστώ.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Εριξα μια ματιά και το πρώτο πράγμα που είδα είναι πως έπαιξε σε τέσσερις ταινίες, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε στο θέατρο. Αυτό είναι η απάντηση που ζητάς. Ηθοποιός που δεν παίζει στο θέατρο είναι ηθοποιός χωρίς μέλλον. Ατέλειωτος ο κατάλογος, όχι με τέσσερις ταινίες, αλλά με 44 και 54 - ηθοποιών που εξαφανίστηκαν. Δεν υποτιμώ την παρουσία της στο σινεμά, αλλά κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα το θέατρο είναι αυτό που ριζώνει τον ηθοποιό.
@ntinantina2997
@ntinantina2997 2 жыл бұрын
Και σε μένα αρέσει ιδιαίτερα η Ζινετ Λακαζ και την ξέρω μόνο από Τα τέσσερα σκαλοπάτια,επίσης έψαξα κι εγώ πληροφορίες μα δεν βρήκα ,το μόνο που ίσως προσθέσω αν δεν έχω κάνει λάθος, είναι πως πιστεύω ότι έκανε ένα πολύ μικρό πέρασμα από την ταινία Ο Ζηλιαρογατος,με Λογοθετίδη, Λιβυκού, Κωνσταντάρα, Λαμπροπούλου, Κουκούλη κλπ. Θεωρώ λοιπόν πως ήταν η ταμίας στο γκισέ του κινηματογράφου που βγάζουν τα εισιτήρια για να δουν την ταινία Ο Εραστής Έρχεται.... επειδή έχει πολύ χαρακτηριστική ομιλία και προφορά η Ζ.Λακαζ,όπως και ιδιαίτερη εμφάνιση,εγώ Αυτήν αναγνώρισα σε εκείνο το στιγμιότυπο,που συνομιλεί με τον Λογοθετίδη ή τον Κωνσταντάρα,δεν καλοθυμαμαι τώρα ποιος απ'τους δυο είχε μαζί της αυτή την σύντομη συνομιλία...
@myronbolovinos2899
@myronbolovinos2899 2 жыл бұрын
Θα ήταν ενδιαφέρον ένα βίντεο για τις αλλαγές τις προσθήκες και το πετσοκομα που έχουν υποστεί θρυλικές ταινίες οι οποίες είχαν την ατυχία, τα τελευταία χρόνια, να πέσουν στα χέρια της εταιρείας Καραγιάννης Καρατζόπουλος.
@dimitriskatsaounis5572
@dimitriskatsaounis5572 3 жыл бұрын
Πολύ ωραίο βίντεο. Αναφέρθηκε ότι εκείνη την εποχή γυρίστηκαν 1500 ταινίες. Για ποιες χρονολογίες μιλάμε? Επίσης, είπατε ότι έχουμε μόνο τις 300. Νομίζετε ότι οι υπόλοιπες 1200 ήταν μέτριες και δεν αξίζανε και για αυτό χάθηκαν ή είναι άλλοι οι λόγοι που δεν τις έχουμε? Πχ, ήταν κάποιες από τις χαμένες στις πρώτες θέσεις εισητηρίων?
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
1.500 υπολογίζω μέχρι τις αρχές του 70. Επίσης, όταν λέω "χαμένες" δεν εννοώ πως δεν τις έχουμε. Εννοώ πως στην τηλεοράση προβάλλονται πάρα πολύ σπάνια και ο κόσμος δεν τις ξέρει. Πρόκειται για ταινίες μετριότατες ως πολύ κακές.
@dimitriskatsaounis5572
@dimitriskatsaounis5572 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο site που μπορώ να αγοράσω νόμιμα και σε καλή ποιότητα τις ταινίες της Finos Films ή άλλων εταιρειών?
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
@@dimitriskatsaounis5572 Στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους, Μοναστηράκι κ.α.) υπάρχουν παλαιοπωλεία που διαθέτουν dvd πάσης φύσεως. Εκεί έβρισκα εγώ σε σχετικά καλές ποιότητες ταινίες. Αυτά τα dvd βέβαια "κόπηκαν" και κυκλοφόρησαν πριν την ψηφιοποίηση και αποκατάσταση των ταινιών. Για εντελώς καινούργια dvd δεν γνωρίζω. Ισως από τα βιντεοκλαμπ βγάλεις άκρη ή από το επίσημο site της φίνος φιλμ και των άλλων εταιρειών.
@dimitriskatsaounis5572
@dimitriskatsaounis5572 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Ευχαριστώ. Με συγχωρείτε που θα κάνω άλλη μία ερώτηση, αλλά έχω ενθουσιαστεί που βρήκα τέτοιο κανάλι στο KZbin με γνώσεις και διάθεση για απαντήσεις. Αν πρέπει να χρησιμοποιώ κάποιο άλλο τρόπο επικοινωνίας εκτός των σχολίων, παρακαλώ ενημερώστε με. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τα πρώτα μου βιβλία για τις παλιές ελληνικές ταινίες. Με ενδιαφέρει κυρίως η δεκαετία του 1960. Σκέφτομαι του Ι. Τριανταφυλλίδη τα "Ταινίες για φίλημα" και "Στο τέλος μιλάει το πανί". Βέβαια δεν ξέρω αν είναι πλέον διαθέσιμα. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά? Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο?
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
@@dimitriskatsaounis5572 Τα βιβλία του Τριανταφυλλίδη είναι μια χαρά. Και του Δελαπόρτα. Είναι δύο άνθρωποι που ό,τι έγραψαν το έγραψαν κατ' ευθείαν από τις πηγές, από πρώτο χέρι. Φοβάμαι πως είναι εξαντλημένα. Αλλά αν προσπαθήσεις θα τα βρεις σε παλαιοπωλεία - όπως και πολλές βιογραφίες ηθοποιών. Ολα αυτά όμως αφορούν το κουτσομπολίστικο κομμάτι. Εγώ θα σου έλεγα να προμηθευτείς την ιστορία του Ελ.Κινηματογράφου του Γιάννη Σολδάτου, εκδόσεις Αιγόκερος . ή τα βιβλία που έγραψαν οι σκηνοθέτες του σινεμά: Κατσουρίδης, Ντ.Δημόπουλος, Δαλιανίδης ο Μάρκος Ζέρβας κ.α.
@rtthgff
@rtthgff 3 жыл бұрын
Η ταινία ο Μπακαλόγατος όπως είναι ο τίτλος τής ταινίας όπως αυτή προβλήθηκε στις αίθουσες μπορεί να μην έγινε επιτυχία στην πρώτη της προβολή, αλλά αναδείχθηκε αργότερα με την προβολή της από την τηλεόραση. Εξαιρετική δουλειά και πάλι Ανδρονικε. Τα συγχαρητήρια μου.
@siblikios
@siblikios 3 жыл бұрын
από που προκύπτει ότι ο αρχικός τίτλος ήταν ο μπακαλόγατος?
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Της κακομοίρας - είναι ο τιτλος. Μπακαλόγατος είναι μια άλλη ταινία, νομίζω με τον Φρ.Μανέλη, γυρισμένη αρκετά χρόνια αργότερα.
@siblikios
@siblikios 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 υπάρχει μια προσπάθεια νομίζω απο την εταιρεία εκμετάλλευσης τώρα να αλλάξει τον τίτλο
@user-vo6cq5we4i
@user-vo6cq5we4i 3 жыл бұрын
Καλό!!! Σε κάποιο σημείο του video λες οτι εχουμε δει πχ. μια ταινία 32η τότε βαση εισιτηρίων ,και την 15η(τυχαία το λέω) μπορει και να μην την έχουμε δει ποτέ. Γιατί άραγε; Τελικά μηπως το απάντησες παρακάτω στο video που λες οτι ο κόσμος τότε αναγνώριζε τούς στάρ και τούς δεύτερους απο καμια φώτο. Μήπως λοιπόν και οι ταινίες που ανασύρθηκαν από το σινεμα τότε που ξεκίνησε η τηλεόραση παίχτηκαν με αυτή την λογική; Δύσκολες οικονομικά εποχές τότε για θεατράκι, πάρε τσάμπα στην tv ενα Χατζηχρηστο μια Βουγιουκλάκη ενα Παπαμιχαήλ κλπ..... Γρήγορα για το επόμενο video...
@seiriosman6275
@seiriosman6275 2 жыл бұрын
ΕΥΓΕΕΕΕΕΕ.ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ,
@user-iq3kk6ry1h
@user-iq3kk6ry1h 3 жыл бұрын
Εξαιρετικό βίντεο κ. Ανδρονικε! Θα είχε ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου να κάνετε βίντεο για ταινίες των άλλων παραγώγων όπως του Κώστα Καραγιάννη και του Απόστολου Τεγοπουλου (Κλακ Φιλμς) Θα με ενδιέφερε η άποψη σας για τις ταινίες αυτών των παραγωγών
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Δε νομίζω να το κάνω, φιλέ μου. Δεν ξέρω αν έχει φανεί από τα βίντεό μου ως τώρα - αλλά δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση κυρίως στις δύο αυτές εταιρίες που ανέφερες. Και προκειμένου να κάνω αρνητική κριτική, προτιμώ να σιωπώ.
@user-iq3kk6ry1h
@user-iq3kk6ry1h 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 το σέβομαι. Ευχαριστώ που απαντήσατε στο σχόλιο μου
@antonischondro1311
@antonischondro1311 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 η "Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης" όμως είχε πολύ καλές παραγωγές
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Και η Ανζερβός και πολλές ακόμη μικρότερες.
@user-jj6jg6im5u
@user-jj6jg6im5u 3 жыл бұрын
Καλησπερα φιλε ανδρονικε και βεβαια να συνεχεισεις και με αλλες ταινιες αλλωστε οτι γινεται με μερακι αγσπιεται εγω πχ δεν ηξερα οτι η μπακαλοταβερνα και η αυλη γυριστικαν στα στουντιο του Φινου παροτι το 80% της ταινιας γυριστηκε στον Κολωνο την γειτονια που γεννηθικα κσι μενω ειπες οτι ο κοσμος ηξερε μονο τους σταρ ομως και οι Δευτεροτριτο ρολιστες πολλες φορες στυριζαν τις ταινιες η τις παραστασεις
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Εννοείται ότι τις στήριζαν, όχι "πολλές φορές" - πάντα! Ο κόσμος τους αγνοούσε. Στο σινάφι του θεάτρου ήταν οι εγγυητές για την καλλιτεχνική επιτυχία και την ανάδειξη των πρωταγωνιστών.
@NikolaosTzavaras
@NikolaosTzavaras 2 жыл бұрын
Η κορυφαία κωμωδία της "Χρυσής Εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου" που αν υπήρχε Όσκαρ κωμωδίας σίγουρα θα έπρεπε να το πάρει ο Κώστας Χατζηχρήστος για την ανεπανάληπτη ερμηνεία του!!!
@vaggelischatzicrysostomu1512
@vaggelischatzicrysostomu1512 2 жыл бұрын
Και το φιλμ Ο ανιψιός μου ο Μανώλης νομίζω ότι δεν ήταν θεατρικό έργο με τον Χατζηχρήστο, την τριάδα και τη Λάζου.
@johnfistikis9578
@johnfistikis9578 3 жыл бұрын
subscribe γιατι απλα εισαι μεγαλος γνώστης και διαβασμενος
@01Theja
@01Theja 3 жыл бұрын
Καλησπέρα Ανδρόνικε, πολύ καλό το βιντεάκι και εγώ είμαι υπέρ στο να κάνεις και άλλα με την ίδια θεματολογία. Βρίσκω την ευκαιρία να σου κάνω μια ερώτηση που μπορεί να είναι ίσως και ένα θέμα για επόμενο βίντεο. Ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται με τις ταινίες, τα δικαιώματά τους, κυρίως εταιριών που έχουν κλείσει ή τις έχουν αγοράσει άλλοι ή μεμονωμένων παραγωγών κλπ κλπ? Το λέω γιατί παρατηρείται το φαινόμενο πολλές ταινίες να έχουν μονταριστεί ξανά, να έχουν μπει εμβόλιμα πλάνα από άλλες ταινίες ή από αλλού, να έχουν αλλάξει οι τίτλοι, να έχουν αλλάξει οι μουσικές τίτλων ή και οι μουσικές επενδύσεις κλπ κλπ κλπ. Σε πολλές ταινίες υπάρχουν εξόφθαλμες παρεμβάσεις αλλά μία την έχουν ανασκολοπίσει κυριολεκτικά. Είναι η πολύ καλή ταινία του Ντίνου Δημόπουλου ''Τζο ο τρομερός''. Την είδα τυχαία πέρυσι στην ΤV στο OPEN και είχα σκεφτεί ότι ίσως να έκοψε σκηνές το κανάλι για να βάλει περισσότερες διαφημίσεις, αλλά τώρα τη βρήκα σε κάποιο κανάλι του youtube που την έχει ανεβάσει από προβολή στην ΕΡΤ2, θα βάλω το link στο τέλος του σχολίου μου, άρα είναι επίσημη βερσιόν της ''Παπανδρέου ΑΕ'' όπως φαίνεται στους τίτλους την έχει αγοράσει. Την έχουν ''βιάσει'' κυριολεκτικά, άφησα σχόλιο και εκεί, έχουν κόψει ολόκληρες σκηνές, άλλες τις έχουν βάλει σε άλλη θέση που δε βγαίνει κανένα νόημα στην ιστορία, άλλες σκηνές τις έχουν αφαιρέσει τελείως... Λείπουν 10 με 15 ολόκληρα λεπτά από την ταινία. Το λέω με σιγουριά γιατί την έχω την ταινία στην πραγματική της κόπια Έχει γίνει μακελειό. Και επαναλαμβάνω είναι γενικότερο φαινόμενο. Αν έχεις μια γενική εικόνα του τι γίνεται, απάντησέ μου και αν το βρεις ενδιαφέρον για ψάξιμο θα χαρώ πολύ αν το κάνεις θέμα σε βιντεάκι. Ευχαριστώ και sorry για το σχόλιο-σεντόνι. kzbin.info/www/bejne/qWHQha1tnbGmhtE
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Τα φαινόμενα που αναφέρεις αφορούν κυρίως την ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, (και τις εταιρείες που έχουν αγοράσει: ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΑΝΖΕΡΒΟΣ) - όπου η άποψη του Καρατζόπουλου είναι ότι έχει φθαρεί (σκηνή, τιτλοι κ.λπ) το αντικαθιστώ με κάτι καινούργιο. Το περιστατικό με τον Τζο τον τρομερό δεν το γνωρίζω. Ομως πάλι αυτό που αναφέρεις αληθεύει: αφαιρούσαν κομμάτια από τις ταινίες, όχι τόσο για τις διαφημίσεις, αλλά για να βγαίνει το πρόγραμμα στην ώρα που το έχουν ορίσει (χωρίς να αφαιρέσουν βέβαια και προγραμματισμένες διαφημίσεις). Αυτό γινόταν από παλιά.
@screentagteam4779
@screentagteam4779 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 σχόλιο του Καρατζόπουλου που έχω διαβάσει, λέει ότι οι περισσότερες από τις ταινίες που αγόρασε, ήταν στην τελική τους κόπια κατεστραμμένες σε πολού μεγάλο βαθμό, και ότι κάθισε ο ίδιος από τις κόπιες εργασίας και τις μαγνητοταινίες της ηχητικής μπάντας και τις ξαναμοντάρισε όλες - και σε κάποιες λίγες πρόσθεσε και εμβόλιμα πλάνα σύγχρονα, όπου δεν υπήρχε υλικό. Για την τηλεόραση που είπες, δεν νομίζω ότι έχει γίνει σε έκταση κατά παραγγελία μοντάζ, αφού τα περίπου 30-40' διαφημιστικού χρόνου ήταν δεδομένα (περίπου 80-90' η ταινία, συν 30-40' διαφημίσεις, για δίωρο πρόγραμμα). Εξ άλλου, από τις αρχές της προπερασμένης δεκαετίας, ο διαφημιστικός χρόνος έχει οριστεί νομοθετικά (άλλο που ορισμένα κανάλια κάνουν τα δικά τους - ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε), οπότε δεν υπήρχε και λόγος να κοπούν σκηνές.
@01Theja
@01Theja 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Αυτό με τις διαφημίσεις το ξέρω και ξέρω ότι γινόταν παντα, για αυτό πήγε το μυαλό μου εκεί. Στο ''Τζο'' όμως δε συμβαίνει τελικά αυτό, έχουν διαλύσει την ταινία τελείως. Αν έχεις το χρόνο δες την και θα καταλάβεις. Υπάρχουν σημεία που δε βγαίνει καμιά άκρη γιατί έχουν μπερδέψει σκηνές στο μοντάζ. Επίσης μια ταινία που της έχουν αλλάξει τα φώτα είναι ο ''Θανασάκης ο πολιτευόμενος''. Υπάρχουν πολλά εμβόλιμα πλάνα άσχετα και εντελώς άλλη μουσική.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
@@01Theja Μήπως παίζει και το θέμα της αποκατάστασης λόγω φθαρμένου αρνητικού; Από τότε που βλέπαμε μικροί τις ταινίες έχουν περάσει 30 και 40 χρόνια. Τις βλέπαμε από κόπιες οι οποίες πια δεν βλέπονται. Αν το αρνητικό είχε φθορές σε κάποια σημεία παίζει να βάλαν εμβόλιμα άσχετα πλάνα. Οσο για τις αλλαγές στο μοντάζ - δεν μπορώ να φανταστώ τους λόγους. Το έχω ξανακούσει και για άλλες περιπτώσεις. Τι να πω;
@01Theja
@01Theja 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Μπορεί να ισχύει κι εγώ δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό με το μοντάζ όμως είναι εντελώς περίεργο. Να φανταστείς έχουν παραλείψει όλη τη σκηνή που πάει ο Τσαγανέας στο τμήμα και απελευθερώνει τον Ηλιόπουλο και βάζουν τη σκηνή που τον έχουν απαγάγει οι δικοί του της συμμορίας και τον ''ανακρίνουν'' μαζί με το Ρίζο πριν από τη σκηνή που πάνε και τον απαγάγουν!!!!!!!!! Τρελά πράγματα!!!
@xristostzioupis7068
@xristostzioupis7068 2 жыл бұрын
Έχω μια απορία... Έχει υπάρξει ποτέ πρωτότυπο από αυτές τις ταινίες που να ανέβηκε μετά στο θέατρο;; Δηλαδή να γίνει το αντίστροφο;;;;
@kastalia8812
@kastalia8812 2 жыл бұрын
Πιθανώς και να συνέβη. Δεν μού'ρχεται κάτι. Αυτό όμως συμβαίνει κατα κόρον σήμερα, με σενάρια που μεταφέρονται στο θέατρο: Γιαργόνες και μάγκες. Παριζιάνα, Η Νεράιδα και το παλικάρι κ.λπ.
@michaellennon13
@michaellennon13 3 жыл бұрын
Wow πολύ ενδιαφέρον! Ανδρόνικε πρόσεχε! Αρχίζεις να γίνεσαι εθιστικός με την απλόχερη ποιότητα στα βίντεο σου χαχαχα... 1) Ναι όντως, βλέπω τη σύνδεση του αυτοσχεδιασμού με το stand up. 2) Ξέρεις τι κόστος είχε το εισιτήριο στον κινηματογράφο ανά χρονιά? 3) Ήμουν σίγουρος ότι οι "χαμένες" ταινίες υπερτερούσαν, αλλά δεν περίμενα τόση απόκλιση. Αν και δεν βλέπω πια τηλεόραση, νομίζω ότι η ΕΡΤ ξεθαβει ταινίες "3ης 4ης κατηγορίας" όπου τις προβάλλει κάπου μεταξύ μεσημέρι-απογευμα. Κάτι τέτοιο νομίζω μου είχε πει η μάνα μου.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Δεν τη γνωρίζω αυτή τη λεπτομέρεια. Τις προσωπική μου εμπειρία θυμάμαι (αν τη θυμάμαι και σωστά), Μέσα δεκαετίας του 80, καλοκαιρινό σινεμαδάκι στο Μεγάλο Πεύκο, δραχμαί 20!
@michaellennon13
@michaellennon13 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 θα'ταν χρήσιμο για να κάνεις σύγκριση με άλλες τιμές της εποχής και να καταλάβεις στο περίπου αν ήταν νορμάλ ή τσιμπημένη τιμή. Π.χ. το Μίκυ Μαους από το '66 που ξεκίνησε και για αρκετά χρόνια είχε σταθερά 3 δρχ. Δεδομένου ότι προοριζόταν για παιδιά φαντάζομαι ότι ήταν μια προσιτή τιμή, γι'αυτό εξ'αλλου κατέκτησε μεγάλο κοινό.
@Montas19
@Montas19 Жыл бұрын
Όσον αφορά στην τρίτη επισήμανση σου, έχεις δίκιο. Η ΕΡΤ2 προβάλλει ταινίες σχετικά άγνωστες ή λιγότερο προβεβλημένες κάθε μεσημέρι, στη 1 τις καθημερινές και στις 2 τα Σαββατοκύριακα.
@despinagrigoriadi3294
@despinagrigoriadi3294 8 күн бұрын
Κ.Ανδρονικε οι ερευνα αλλα κ η παρουσιαση που κανεις σε καθε video ειναι παραπανω απο εξαιρετικες.Παντως εγω την ταινια ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ την παρακολουθησα το χειμωνα σε ενα απιθανο site.Κ απιθανο εννοω impossible.
@user-eq3ts2wq8q
@user-eq3ts2wq8q 3 ай бұрын
ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΝΙΑΡΑ !!!!!
@user-en5wn8rh7d
@user-en5wn8rh7d 11 ай бұрын
Ανδρονικε γιατί δεν υπάρχει πια επιθεώρηση ενώ μέχρι πρόσφατα σχετικά υπήρχε;Μήπως είναι πολιτικό το θέμα;καταλαβαίνεις τι εννοώ......
@kastalia8812
@kastalia8812 11 ай бұрын
Είναι και πολιτικό ως ενός σημείου, αλλά κυρίως η επιθεώρηση αφοπλίστηκε από τις ταχυτητες του διαδικτύου και των σόσιαλ. Ο,τι συμβαίνει, παντού στον κόσμο, το μαθαίνουμε αμέσως και έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε, αλλά και να διαβάσουμε την (κωμική) άποψη των άλλων. Ο,τι και να σατιρίσει η επιθεώρηση, μοιραία θα είναι περσινά ξινά σταφύλια, θα έχει ξεχαστεί. Πάντα θα βρίσκεται εκτός επικαιρότητας. Νόημα έχει μόνο αυτό που έκανε ο Λαζόπουλος με το τσαντίρι, εβδομαδιαία δηλαδή, αλλά και στο υτ. Κάποιοι που ενδεχομένως έχουν συγγραφικό και κωμικό ταλέντο, μπορούν να αντικαταστήσουν την επιθεωρησιακή σάτιρα με συχνά και επίκαιρα βίντεο.
@Gio_kamb
@Gio_kamb Жыл бұрын
26 θέση δεν είναι καθόλου άσχημα μέσα σε τόσες προβολές
@katiatsolaki8665
@katiatsolaki8665 3 жыл бұрын
Ανδρόνικε είδα 2 φορές το βιντεάκι σου και έχει πολύ ενδιαφέρον. Όντως υπάρχει πολύ μεγάλος μύθος σχετικά με το σενάριο. Χωρίς να θέλω να σε διορθώσω, ή να κάνω την έξυπνη, στην ταινία : '' Ένα έξυπνο- έξυπνο μούτρο'' η Νανά Σκιαδά είναι η αρραβωνιαστικιά του Β. Αυλωνίτη. Επίσεις στην ταινία για την οποία μιλάς δεν είναι η αυλή του σπιτιού της Φιφίκας, αλλά της Λίτσα. Είναι καλύτερα να μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτά που αγαπάμε. Συνέχισε. Προσωπικά πιστεύω ότι όλα τα βίντεό σου είναι ενδιαφέροντα και το παρόν δεν το θεωρώ ''διάλειμμα''. Αν είναι δυνατόν, και το θέλεις φυσικά, κάνε παράλληλα σχόλια και για τα κοινωνικά- δράματα που κυκλοφορούσαν στις αίθουσες εκείνη την εποχή, και πόση απήχηση είχαν στο κοινό.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Για την Σκιαδά το ανέφερα.
@katiatsolaki8665
@katiatsolaki8665 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Με την άδεια σου, είπες: " η γυναίκα του" και όχι "η αρραβωνιαστικιά του".
@antonischondro1311
@antonischondro1311 3 жыл бұрын
@@katiatsolaki8665 παντρεύονται όμως κατά την διάρκεια της ταινίας επομένως αν επιμένεις στα τυπικά: γυναίκα του
@grgmtk1
@grgmtk1 3 жыл бұрын
Συγχαρητήρια Ανδρόνικε, άλλο ένα εξαιρετικό βίντεο. Μέσα απ' όλα όσα παρακολουθώ μου έχει δημιουργηθεί μια απορία, γιατί τα περισσότερα θεατρικά έργα που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο είχαν διαφορετικό τίτλο; Γιατί π.χ. το "Μια κυρία ατυχήσασα" έγινε "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι;;;
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Το "Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι" είναι ο τίτλος της επαναληπτικής παράστασης που έκανε ο θίασος Κωνσταντάρα, δέκα χρόνια μετά. Τους τίτλους τους άλλαζαν, επειδή προφανώς δεν άρεσαν οι θεατρικοί τίτλοι στους κινηματογραφικούς παραγωγούς, αλλά και για τον ευνόητο λόγο της παραπλάνησης του κοινού. Ηταν πάγια τακτική και στο θέατρο. Οταν ένα θίασος ανέβαζε σε επανάληψη μια παλιότερη επιτυχία (ελληνικό ή ξένο έργο) του άλλαζε τον τίτλο. Εξαιρούνται τα πολύ γνωστό έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.
@kastorianos
@kastorianos 3 жыл бұрын
Στό "Εθνος tv" πρίν αρκετά χρόνια όταν παρουσίαζε ο δημοσιογράφος-κριτικός τίς ταινίες(δέν γνωρίζω ποιός ήταν)ανέφερε τήν θέση καί τά εισητήρια από τήν πρώτη προβολή
@antonischondro1311
@antonischondro1311 3 жыл бұрын
ήταν ο Ρόμπυ Εκσιέλ (ο κουμπαρος μου ;) )
@cortlinux
@cortlinux 3 жыл бұрын
Ποια από τις ταινίες που είναι πίσω σου είναι η αγαπημένη σου;
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Τις αφίσες εννοείς; Για να τις επιλέξω και να τις τυπώσω ήδη τις έχω ξεχωρίσει. Εχω ιδιαίτερη αδυναμία στον Μπράντο τον οποίο και θεωρώ μια σχολή υποκριτής μόνο του.
@cortlinux
@cortlinux 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Αυτές ακριβώς εννοούσα. Σε ευχαριστώ. Το φαντάστηκα ότι αποκλείεται να έχεις βάλει τυχαίες.
@TheKostasg71
@TheKostasg71 3 жыл бұрын
Επίσης επειδή τίποτα δεν είναι δωρεάν και καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι ότι πέρα από την αγάπη σου ,ο χρόνος που σπαταλας η κάμερα ο εξοπλισμός,όλα μεταφράζονται σε χρήμα. Θα ήθελα λοιπόν να κάνεις ένα βίντεο και να μας εξηγήσεις πως και πότε πληρώνει το KZbin ενα views βλέποντας όλο το βίντεο όλες τις διαφημίσεις. Για παράδειγμα στο προηγούμενο βίντεο εγω προσωπικά πήδηξα το κομμάτι με την όπερα γιατί δεν είχα χρόνο και δεν πολύ με ενδιέφερε. Μέτρησε σαν να είδα το βίντεο? Αυτό γιατί αγαπάμε το κανάλι και θέλουμε να στηρίξουμε την δουλειά σου.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Το youtube πληρώνεται και πληρώνει από τις διαφημίσεις. Οι creators, εμείς, πληρώνονται ποσοστό από τις διαφημίσεις. Τις διαφημίσεις που θα δεις ολόκληρες όμως, όχι skip. Το αν θα δεις ολόκληρο το βίντεο, ή θα παρακάμψεις ένα κομμάτι του κ.λπ δεν μεταφράζεται άμεσα σε χρήματα αλλά έμμεσα. Δηλαδή στα βίντεο και τα κανάλια που έχουν καλούς δείχτες προβολών (views, μέσος όρος παρακολούθησης, σχόλια, λάικ κ.λπ) η google τοποθετεί περισσότερες διαφημίσεις και οι περισσότερες διαφημίσεις είναι περισσότερες απολαβές σε βάθος χρόνου. Από εκεί και πέρα, παίζουν ένας σωρός άλλοι παράγοντες τρέχα γύρευε. Αν το βίντεό σου είναι ευρείας αποδοχής και όχι με περιορισμούς, πόσα δολάρια θα προκύψουν ανα 1000 προβολές κ.λπ κ.λπ. Κι όλα αυτά μέχρι να μεγαλώσει αρκετά το κανάλι και να προκύπτουν κάποιες χορηγίες. Ως τότε όμως, αν θες να στηρίξεις το κανάλι, κάνε αυτό που κάνεις: Ασε τις διαφημίσεις να παίξουν. Για την όπερα που παρέκαμψες, σε συγχωρώ.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
ΥΓ, Τα έσοδα του Kastalia αυτή τη στιγμή είναι μηδαμινά. Θα μεγαλώσει όμως το κανάλι και θα μεγαλώσουν και τα έσοδά του. Ομως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι κοντά σ' αυτό μεγαλώνει και η αγάπη του κόσμου προς τη δουλειά μου, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός. Κι αυτό είναι ανεκτίμητο!
@TheKostasg71
@TheKostasg71 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Είσαι μια ευχάριστη νότα Καλή δύναμη σε Ευχαριστώ.
@MsKefalas
@MsKefalas 3 жыл бұрын
Πολύ ενδιαφέρον Ανδρόνικε, προχώρα
@APHS-B
@APHS-B 4 ай бұрын
Η αλήθεια, για τους compère (παραφρασμένη χρήση του αυθεντικού όρου) και για αρκετούς από τους σταρ που περιέπεσαν σε ίδια μοίρα (πχ Χατζηχρήστος στο τέλος της καριέρας του), αφορά το σταριλίκι και το typecasting της εποχής. Ίσως πολλοί βρήκαν δικαίωση στην εκτίμηση του σημερινού κοινού που, απαλλαγμένο από τα τότε στερεότυπα και την δημοσιότητα, είδε την αξία τους, αφού είναι και το μόνο που μπορεί να το κάνει αυτό. Ο Αλ. Λειβαδίτης πχ δεν ήταν στάρ a la Κωνσταντάρας. Η επιθεώρηση χτυπιόταν κάτω, όμως, με το κύρος της παρουσίας του. Ο Δούκας, ο Γαβριηλίδης και άλλοι δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ. Ανοήτως, προωθούνταν οι "ραφινάτοι" ή "σπουδασμένοι" ηθοποιοί, όχι πάντα οι αξίες.
@kastalia8812
@kastalia8812 4 ай бұрын
Εν μέρει να συμφωνήσω. Ομως, επειδή αναφέρεις ονόματα οφείλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Ο Κωνσταντάρας ποτέ δεν υπήρξε σταρ της επιθεώρησης. Από το 1970 κι έπειτα ως το 80 αναλώθηκε σε, μάλλον δευτεροκλασάτες επιθεωρήσεις. Ως το 1963 υπηρετούσε το μπουλβάρ κι από εκεί κι έπειτα την ελληνική (ηθογραφία) κωμωδία. Ο Λειβαδίτης απεναντίας στις δεκαετίες του 40 και του 50 ήταν σταρ πρώτου μεγέθους στο θέατρο. Ο Δούκας, ήταν ένα καλό όνομα της επιθεώρησης και πιο καλό όνομα στο μουσικό θέατρο, όπου έφτασε κάποια στιγμή ως την θιασαρχική μαρκίζα. Τέλος ο Γ. Γαβριηλίδης, πράγματι έμεινε πάντα κομπέρ. Αν θέλουμε να αξιολογήσουμε τους ηθοποιούς, θα το κάνουμε όχι σύμφωνα με ποια αίσθηση έχουμε εμείς σήμερα και μάλιστα μέσα από τις ταινίες τους. Θα το κάνουμε μόνο από το θέατρο.
@APHS-B
@APHS-B 4 ай бұрын
@@kastalia8812 Εκτιμώ την ανταπόκριση και την ενημέρωση. Θα διατηρήσω την περιγραφή μου, που - αν και επιδερμική - σκόπευε να τονίσει το ότι η φυσιολογική - άλλωστε - "ταξινόμηση" των τότε ηθοποιών μας, δεν προσέφερε πολλά στην αποτίμηση της πραγματικής τους αξίας. Αντλώ την εντύπωση ότι ήταν πραγματικοί πρωτοπόροι, αυθεντικές υποκριτικές προσωπικότητες, με ορίζοντα. Πρακτικά, σχεδόν οποιοσδήποτε από αυτούς, σε διεθνές, ανεπτυγμένο, σύγχρονο, σημερινό περιβάλλον, αχνοφαίνεται ότι θα μπορούσε να αποτελεί όνομα πρώτης διαλογής. Θα είχε πχ ενδεχομένως ατζέντη που θα τον δέσμευε σε σφαιρικό, πολυσχιδές ρεπερτόριο. Έτσι μπορεί να έβλεπες έναν Αυλωνίτη "Oliver Hardy" φερειπείν, έναν Ευθυμιάδη "Danny DeVito", έναν Πρέκα "James Bond", έναν Κάππη "Jerry Lewis", έναν Χριστοφορίδη "Don Ameche". Tο στενό "κορνέ" της Ελληνικής σκηνής μοίρασε την πολύ καλή σαντιγύ σε πολλές μικρές τούρτες. Η σκηνή, αν και ανεπτυγμένη από πλευράς αιθουσών στην χώρα μας τότε, δεν άρκεσε για να αφομοιώσει και αναπτύξει το υποκριτικό ταλέντο που διατέθηκε στη νεοδανεισμένη και αναπτυσσόμενη Ελλάδα, αποθέτοντας το έργο στα χέρια λίγων ταλαντούχων, επίσης πρωτοπόρων, όπως ο Φίνος. Λίγων ταλαντούχων και "λίγων" πολιτικών, γιαυτό και κατέληξε εδώ που είναι τώρα: στα ίσα του. Και πάλι ευχαριστώ.
@NikosGreeceEver
@NikosGreeceEver 3 жыл бұрын
Δεν είναι απορίας άξιο ότι το έργο "Καλώς ήρθε το δολλάριο " ήρθε 33 !!ήτανε η πρώτη έγχρωμη ταινία Μα καλά δεν πήγαν οι Αθηναίοι τότε να δουν την πρώτη έγχρωμη ταινία;;;;
@washcloud
@washcloud 3 жыл бұрын
...η πρώτη έγχρωμη ελληνική ήταν την προηγούμενη δεκαετία. Το "Καλώς Ήλθε", ήταν η πρώτη ΕΞ' ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, έγχρωμη ελληνική....
@antonischondro1311
@antonischondro1311 3 жыл бұрын
@@washcloud όχι χρωματισμένη, έγχρωμη με διαφορετικό σύστημα από το στάνταρ εκείνης της εποχής
@washcloud
@washcloud 3 жыл бұрын
@@antonischondro1311 ναι δεν εννοούσα "επιχρωματισμένη", όπως κάνουν με τις παλιές ασπρόμαυρες σήμερα. Εννοούσα ότι η "επεξεργασία" της έγινε σε ελληνικά εργαστήρια. Το έθεσα ως "χρωματισμένη", γιατί το "εξ' ολοκλήρου έγχρωμη στην Ελλάδα" που έγραψα χτύπαγε κάπως. Η ουσία είναι ότι είχαν προηγηθεί "ταυτόχρονα" άλλες δυο το '56, που είχαν προβληθεί έγχρωμες (άρα ήταν οι "πρώτες έγχρωμες ελληνικές που τρέξανε να δούνε οι ΑΘηναίοι", όπως το έθεσε ο φίλος που αναρωτήθηκε...)
@georget8008
@georget8008 3 жыл бұрын
Ανδρονικε πολύ ενδιαφέρον. Θα είχε ενδιαφερον να ασχοληθείς με τις τελευταίες ταινίες της κάθε χρονιάς. Και μι Ερωτηση αν γνωριζεις: Η Καίτη Ντιρινταουα έχει παίξει ποτέ σε καμία ταινία?
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
Επαιξε σε δυο τρεις (κάκιστες ταινίες) στη δεκαετία του 50 - πλάι στον Χατζηχρήστο.
@vaggelischatzicrysostomu1512
@vaggelischatzicrysostomu1512 3 жыл бұрын
@@kastalia8812 Έπαιξε ακόμη στην "Κοινωνική σαπίλα" του Στέλιου Τατασόπουλου και το 1945 "Στη διπλή θυσία" του Γιάννη Χριστοδούλου ή Τζον Κρίστιαν.
@kastalia8812
@kastalia8812 3 жыл бұрын
@@vaggelischatzicrysostomu1512 Δεν το θυμόμουν αυτό, τουλάχιστον για την Κοινωνική σαπίλα.
@georget8008
@georget8008 3 жыл бұрын
@@vaggelischatzicrysostomu1512 η κοινωνική σαπίλα ήταν του 1931 αν δεν κάνω λάθος. Φαντάζομαι γνωρίζετε τους λόγους Για τους οποίους δεν έπαιξε τίποτα στα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογραφου.
@vaggelischatzicrysostomu1512
@vaggelischatzicrysostomu1512 3 жыл бұрын
@@georget8008 Η Βικιπαίδεια και ο Μαρίνος Κασουμίδης αναφέρουν ότι γυρίστηκε το 1932. Ήταν κυρίως της επιθεώρησης παίζοντας κυρίως δίπλα στον Χατζηχρήστο τον άντρα της.
@dimitrioskaloulis1499
@dimitrioskaloulis1499 5 ай бұрын
ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟΣ....
@antoniskyretsis
@antoniskyretsis 3 жыл бұрын
Πολύ ενδιαφέρον σειρά ανάλυσης ταινιών, τό ξεκίνημα αυτού του βίντεο
@dimitrisbarbdimi2123
@dimitrisbarbdimi2123 Жыл бұрын
γιατί δεν τις προβάλουν σήμερα από την τηλεόραση
小丑和白天使的比试。#天使 #小丑 #超人不会飞
00:51
超人不会飞
Рет қаралды 33 МЛН
大家都拉出了什么#小丑 #shorts
00:35
好人小丑
Рет қаралды 79 МЛН
Χρ. Γιανναράς: Ο Έρωτας και η Πίστη
47:40
Το σχολείο στην επαρχία
4:11
Fities Xiromero
Рет қаралды 84 М.
小丑和白天使的比试。#天使 #小丑 #超人不会飞
00:51
超人不会飞
Рет қаралды 33 МЛН