Harika bı şekilde tane tane anllattin annem tebrikler
@navruzkilic79952 жыл бұрын
Dönüşüme katkı sağlarsak doğaya çok fayda sağlarız, denemeliyiz alışkanlık yapıyor buda mutluluk veriyor
@yazbahcemm.3 жыл бұрын
Yeni aboneyim çok begendim anlatımınizı yeni merak sardim sukulent kaktüslere takipteyim artık👍
@yagizbysl3 жыл бұрын
Teşekkür ederim :)
@bilalucar99152 жыл бұрын
Harika anlatım teşekkür ler
@MustafaCanDinc3 жыл бұрын
Nefis karışım oldu :) Eline sağlık Yağız. Mum çiçeği videosu da gelsin :))
@muratyenikoy14322 жыл бұрын
Teşekkürler bilgilendirdiginiz için.
@muhteberozkaya41942 жыл бұрын
Çok çok teşekkür ediyorum
@bilalball8448 Жыл бұрын
Mükemmel video
@aliyenincicekdunyas94803 жыл бұрын
Bende kompola büyütüyorum bitgilerimi cok guzel oluyor
@aysegulburgac12982 жыл бұрын
Kompostu ne aralıklarla vermeliyiz? Şimdiden teşekkür ederim..
@yagizbysl2 жыл бұрын
Çok eski bir toprak için 2 kez (biri bahar başı, diğeri yaz ortası) kullanabilirsiniz. Aynı şekilde bahçe gibi alanlarda senede 2 defa kullanılabilir. Yani uygulanacak miktar ve zaman bitkinin türüne ve toprağa göre değişir fakat, genel anlamda konuşmak gerekirse saksılar için bahar başında yapacağımız tek bir gübreleme yeterli olur.
@besiktasli3802 жыл бұрын
Portakal kabuklarını kuruttuktan sonra kullanabilirmyiz, portakal, limon asitlidir, toprakta zararlı olurmu? Ayrıca kırmızı solucanı nereden bulabiliriz? Teşekkürler..
@yagizbysl2 жыл бұрын
Çok güzel bir soru teşekkür ediyorum. Kurutmadanda kullanabilirsiniz; Videoda da belirttiğim denge kısmı önemli. Evet turunçgiller asidikler fakat hazırladığınız kompost miktarına göre abartı olmayacak miktarlarda kullandığınızda diğer malzemeler o asiditeyi rahatlıkla nötralize edecektir. Fakat portakal kabuklarının "break down" denilen tükçede yıkım olarak geçen çürüme süreci biraz uzun sürdüğünden küçük parçalara bölmenizi tavsiye ederim. Solucan konusunda ülkemizde ulaşabileceğiniz üreticiler mevcut internette. Buradaki tavsiyem, ne yazikki bunu da suistimal edenler olduğundan direkt online satış sitelerinden değilde satıcılara ulaşıp ellerinde belgeleri olan yani gerçekten doğru türle bu işi bilerek yapan birinden almanız.
@besiktasli3802 жыл бұрын
@@yagizbysl Deteylı bilgiler ve alâkanız için teşekkürler..
@lemansencar243 Жыл бұрын
Ben muz kabuklarni suya atiyom 1hafta bekletip suyunu süzüp kilic ciceyne ve saksidaki limon ağacına aloyverayada dokuyom yanlis mi yapiyom
@yagizbysl Жыл бұрын
Hayır aslında yanlış değiş. Sadece farklı bir yöntem. Suya kabuğu attığınızda bir fizik kanunundan yararlanıyorsunuz. Maddeler herzaman çok yoğun olduğu ortamdan, az yoğun olduğu ortama doğru yayılma eğilimindedirler. Haliyle kabuğun içerisindeki potasyum miktarı, suyun içindekinden fazla olduğundan, bu fazla potasyum suya dağılma eğilimi gösterir. Yaptığınız hareketin mantığı aslında bu. Yani yanlış denemez, sadece farklı bir teknik. Benim şahsen çok tercih ettiğim bir teknik değil çünkü, su ile muz kabuğunun potasyum değerleri dengelendiğinde bu geçiş durur. Fakat kabukta su ile aynı oranda potasyum hala durmaktadır. Haliyle potansiyelin sadece yarısını kullanabilirsiniz. Ayrıca su olan yerde hayatta vardır. Çürükçül bakteriler zamanla koku yapabilir. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı ben tercih etmesem de, yanlış değil, tercih meselesi.
@nevinbaksi7319 Жыл бұрын
👍👍👍
@mehtapkablan95732 жыл бұрын
Üstü açık mi kalacak beklerken teşekkür ler.
@yagizbysl Жыл бұрын
Üstü açık kalacak. Görüntü olarak kapatmak istiyorsanız kapatabilirsiniz. Fakat kapattığınız kapakta hava alabilecegi delikler olmalı.
@mehtapkablan9573 Жыл бұрын
@@yagizbysl çok teşekkür ederim değerli bilgiler için.