Var olmanın temeli olan "düşünmenin" olmazsa olmazı diyebileceğimiz "okumak" üzerine, genç düşünür adaylarına çok anlamlı ve değerli bulduğum mesajlar vermişsiniz. Hem Galip kardeşimi hem Mustafa kardeşimi kutluyor, düşünmeye ve düşündüklerini ifade etmeye devam etmelerini bekliyorum. Bu içerikte yeni videolar izlemeyi umuyorum.
@MustafaAlican4 жыл бұрын
Kıymetli hocam, değerli yorumlarınız ile her zaman olduğu gibi bizi hep teşvik ediyorsunuz. Sağolun.
@mokrogalip4 жыл бұрын
Kıymetli Hocam, mahçup oldum. Çok teşekkür ederim. Dilerim kısa zaman da görüşmek de nasip olur. Sağlıcakla kalınız...
@damladevetas22114 жыл бұрын
Galip Hoca'yi takip etmeye başladığımdan beri ne okuyor, ne yazıyor diye bakıyorum. Fiili öğrencisi olmadığım halde uzaktan o okuma baskısını hissediyorum ama bu olumsuz bir şey değil. Sayesinde birçok kitap okudum ve okuma listeme ekledim. Ben okuyamıyorum demeyi asla kabul etmiyor ve okumak için zaman ayırmamız gerektiğini söylemisti bir videosunda. Okumak emek, mesai istiyor ve iyi ki sizler gibi hocalarımız var. Teşekkürler.
@mokrogalip4 жыл бұрын
Var olunuz...
@ademilhan084 жыл бұрын
Hocamızla hemşehrilik ve Ankarada ikamet ediyor olmak bakımından ortak noktalarımız ve program sonrası kısa sohbetlerimiz var. Buna rağmen görüşme talebime 'kitabı bitir öyle görüşelim' dedi...😀 bir gün zincirler kırılacak, çok okuyacağım, hissediyorum zira hocayı yakından takip etmeye devam. İyi ki varsınız hocalarım..
@ilyas_kilic4 жыл бұрын
Hocam, çok istifade ettik. Periyodik yayınların gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.
@MustafaAlican4 жыл бұрын
Teşekkürler İlyas, inşallah diyelim.
@ademilhan084 жыл бұрын
Hocam okumak üzerine eksik kalan noktalar ve yazmak konusu da beraberinde bir program daha yapılsa.. zamanı gelmedi mi artık..? Mustafa hocam bilginizin, üslubunuzun yanında çok sempatiksiniz. Çok sevdim sizleri, program çok iyiydi. Teşekkürler, selâmlar...
@mustafayildirim55444 жыл бұрын
Çok istifade edilesi bir sohbet olmuş. Programın sonunda bahsettiğiniz herkes için tarih eserleri üretmek konusunu önemsiyorum. Tarihi akademik eğitim almadan kişisel merak, salt öğrenme veya keşfetme amacıyla okuyan bir kitle var. Sizin gibi yeni kuşak kıymetli tarihçilerin ecnebilerin beğendim tabiriyle 'user friendly' yani kullanıcı dostu ya da önemsediğim yönüyle okuyucu dostu bir üslup belirlemek için bir istikamet çizmeye çalışması çok sevindiğim bir husus. Bu da akademinin sert mekanik disiplininde üslubu da bir süre sonra mekanize olan tarihçilerin maalesef çok muvaffak olamadıkları belki de kendi epistemolojik cemaatlerinden gelebilecekleri eleştirilerinden çekindikleri için yapmak da istemedikleri bir şey. Bilimi dar bir çevreye hapsetmemek ve farklı kitlelere de açmak ve paylaşmakta bir beis olmadığını görmek lazım. Bu nedenle sizlerin bu minvalde bir bakış açısına sahip olmanızdan çok mutlu oldum. Hep şikayet edilen akademik kibirden uzak olduğunuzu görmek de ayrıca sevindirici. Bu program vesilesiyle Galip beyi de tanımaktan onur duydum. Allah ilminizi artırsın. Muhabbetle kalın ki biz de daha fazla program seyredebilelim.
@mokrogalip4 жыл бұрын
Müşerref olduk.. Teveccüh etmişsiniz...
@MustafaAlican4 жыл бұрын
Mustafa Bey, alakanız için ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Selamlar.
@calkusu32874 жыл бұрын
Halbuki ben dersinizde en çok alan dışı dolanmalarınızı severdim Mustafa hocam.
@MustafaAlican4 жыл бұрын
Eh, halen oralarda dolaşmaya devam ediyoruz sanırım. Teşekkürler.
@tugbasimsek98514 жыл бұрын
Galip Hocam, Mustafa hocaya sorduğunuz ‘10 yıl önceki okumalarınızla şimdiki...’ sorusu aklıma Mustafa Hocanın bir twetini getirdi. Hatırladığım kadarıyla ifade edeyim: “Yazmaya çalıştığım şey bittiğinde yazmayı planladığım şey olmuyor çoğu zaman, ürkütücü” bu evreye gelmenin okumadan olma ihtimali yok. Okumanın zihni işlediği, tahminlerimizden ya da planlamalarımızdan öteye -kendi içinde- ulaşabildiği gerçeği apaçık sanki...