Onderdrukte boosheid gezond loslaten: in 4 stappen!

  Рет қаралды 5,448

Guan Felix Hypnotherapy Practice

Guan Felix Hypnotherapy Practice

Күн бұрын

Onderdrukte boosheid kan je ziek maken of zelfs op lange termijn je dood betekenen. Hoe laat je onderdrukte boosheid op een gezonde manier los? Ontdek 4 stappen om dit te doen.
Abonneer je hier op @GuanFelixOnKZbin en klik het belicoon om geen enkele video te missen: tinyurl.com/abonneerYTkanaal
In deze video:
0:00 | welkom
1:18 | Psycholoog J. Panksepp - RAGE systeem
3:01 | Dr. J. Sarno - onderdrukte boosheid
7:08 | Psycholoog L. Berkowitz - boosheid
9:30 | Slim loslaten onderdrukte boosheid

Пікірлер: 43
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Laat me weten welk deel van deze video je het meest heeft geleerd?
@KijaraUpdates
@KijaraUpdates 3 ай бұрын
Dat in een kussen slaan niet werkt en dat juist de boosheid in stand houdt, maar dat er een reden is waarom je zo kwaad bent en er een behoefte onder zit die niet is gehoord. Geeft veel ruimte!
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Mooi geformuleerd. Dat is precies de kern.
@tessyvanberlo812
@tessyvanberlo812 3 ай бұрын
Ben heel blij te weten dat het wetenschappelijk bewezen is dat slaan en schreeuwen niet helpen. Je hertraumatiseert jezelf en overprikkelt je zenuwstelsel. Beetje beu van tegen iedereen te zeggen altijd dat die methode voor mij niet werkt. Dus dank ❤
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Fijn om te horen.
@TheEmergingPattern
@TheEmergingPattern 3 ай бұрын
Je moet jezelf wel kunnen verdedigen, dat is belangrijker en je hoeft niet in de tegenaanval te gaan. Dat kan ook niet als de agressor weg is, maar de behoefte om die disbalans te herstellen blijft misschien wel aanwezig. Toch?
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Het interessante is dat als je iets loslaat de disbalans vanzelf weer naar balans gaat. Maw door mindful naar jezelf te zijn, en naar je gevoel en je niet te laten verleiden om in agressie te schieten, komt je zenuwsysteem vanzelf in balans. Dat is bijvoorbeeld ook de kracht van vergeven. Het betekent dat je iets los laat voor jezelf en niet voor die ander. Je geeft die ander geen invloed meer op je leven nu.
@MikeHovy6342
@MikeHovy6342 2 ай бұрын
wat interessant. heb een lange tijd onderdrukte boosheid en inderdaad als ik aan boosheid had of gedachtes erover had van een bepaalde situatie dat er soort energie vrij kwam. wist niet dat de cellen er ook mee te maken hadden
@christaschoute737
@christaschoute737 2 ай бұрын
Ja, wederom bedankt, enkele dagen geleden ben ik zo boos geworden als nooit te voren. Ik trad buiten mezelf, ik hoorde mijn eigen stem met een vertraging, een heel bijzondere ervaring. Elk woord kwam met grote overtuiging naar buiten, al mijn trauma op straat. Ik ben niet trots op het gebeurde maar het moest. De gevolgen zijn nogal ingrijpend voor de verantwoordelijke familieleden. Ik laat niet meer met me sollen. De video helpt me met het inzicht hierover. Bedankt.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Zoals je hebt kunnen leren uit deze video is agressief reageren vanuit je boosheid uiteindelijk niet de manier om je boosheid definitief kwijt te raken. Neemt niet weg dat je soms zo boos kunt voelen dat die boosheid je overneemt en je alles eruit gooit. Dat begrijp ik helemaal. Echter, als je bij de impuls van je boosheid kunt blijven en de boosheid blijft voelen als een fysieke sensatie, dan ontdek je dat er vaak onder boosheid verdriet zit. Door te onderzoeken waar je boosheid over voelt kun je ontdekken welke waarde(n) in jou geraakt worden. En zo kun je leren van je boosheid wat je vanaf nu aandacht wil geven. Namelijk datgene dat waarde voor je heeft.
@franciscalove2778
@franciscalove2778 2 ай бұрын
Dat schuld en schaamte kan oplossen is zelfliefde en zelfvertrouwen. Ik ben nu 58 jaar en nu voel ik dit eindelijk ook. Wat ook helpt is dat ik met een hele lieve man ben getrouwd. Wat heb ik veel geleerd van onze relatie en nog steeds! Ik ben dankbaar voor deze liefde waardoor ik ook meer van mezelf ben gaan houden. ❤
@mirjamvos2270
@mirjamvos2270 3 ай бұрын
Dank je Guan voor je goede uitleg. Ik heb nekklachten, die ondanks fysio of manuele therapie steeds terugkomen. Ik denk dat het komt door stressklachten en nu ik dit van jou hoor, onderdrukte boosheid. Ik heb ook wel eens geprobeerd om mijn boosheid op een kussen af te reageren, maar het luchtte niet op. Ik ga je advies opvolgen, accepteren dat het er is, niet onderdrukken, meer ademhalingsoefeningen doen en in gesprek wat mijn boosheid me vertelt.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Graag gedaan!
@ABoorsma-fx9kt
@ABoorsma-fx9kt 2 ай бұрын
Hallo Guan Felix, Heel fijn om de leerzame en bevestigende video's te zien,. bedankt! Zelf doe ik als ik boosheid (of andere heftige gevoelens) voel, daar op reageren met 'vraag en antwoord "spelletjes"'. Dat is eigenlijk (denk ik) precies t zelfde als wat u doet, maar dan simpeler uitgelegd. "Waarom voel ik me nu toch zo?", en dan voel ik//luister ik naar t allereerste wat er in me opkomt, (dus niet gaan nadenken, maar heel bewust voelen wat je dan voelt). En daar dan met de wijs- en volwassenheid van nu positieve,realistische conclusies uittrekken, en dit alles heel goed tot je door laten dringen, beseffen. Je hoeft alleen maar te vragen en te luisteren, en je brengt jezelf (zo) helemaal 'in kaart'. Ik ben blij dat ik dit bij een therapeute heb geleerd,. Hebben veel mensen nodig, juist ook die niet in therapie zijn, denk ik! Dus heel erg bedankt, u doet heel belangrijk werk! Hartelijke groet,. Angelique.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Dankjewel Angelique!
@labrodoriet4716
@labrodoriet4716 3 ай бұрын
Ik vind dit toch wel een heel moeilijk iets. Dit weekend, onterecht aangesproken op iets, reageer defensief, ze bleven erop doorgaan en ik kon ze niet geven wat ze wilde. Vals beschuldigt, zeg maar. Ik weet niet wat ik hier dan mee aanmoet, als mezelf verdedigen. Nooit geleerd om te communiceren zonder dat ik heel emotioneel of heftig reageer. Ga hier nog eens even op door mijmeren. Dankjewel 🙏❤️
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Ja, is ook lastig. Als we iets meer afstand nemen en het niet persoonlijk maken alsof het over ons gaat, maar de reactie bij die ander laten, is het makkelijker. Blijft een uitdaging, ik weet het.
@JeroenHega
@JeroenHega 3 ай бұрын
Heel nuttig en ook erg herkenbaar. Dank je wel hiervoor ❤👍
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Graag gedaan!
@petraspigt
@petraspigt Ай бұрын
Wat een goede en nuttige uitleg. Dank u wel!!
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube Ай бұрын
Van harte welkom!
@nelstavast6285
@nelstavast6285 3 ай бұрын
Dank je wel de 4 tips zijn heelhelder🙏❤️🙏
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Super!
@anjaverelst9664
@anjaverelst9664 3 ай бұрын
🙏❤
@cornelialazeroms6365
@cornelialazeroms6365 3 ай бұрын
Duidelijke uitleg Guan. Doch ik vind het lastig om vastgeroeste patronen zelf te ontrafelen. Opgeslagen boosheid zit zo diep dat ik daar niet bij kom. Op kussens slaan helpt niet echt.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Ja, het kan helpen om die patronen samen met iemand anders aan te pakken. Je bent altijd welkom voor een gratis intake gesprek om door te praten. Zie mijn website guanfelix.com
@franciscalove2778
@franciscalove2778 2 ай бұрын
Een boekentip: Wat is je overkomen? van Bruce Perry en Oprah Winfrey.
@paulaverkerk484
@paulaverkerk484 Ай бұрын
zodra ik op een kussen of wat ook, mijn boosheid uit, met gebruik van woorden en mijn boosheid verandert in huilen, dan ben ik er doorheen. dus ik heb een andere ervaring dan dat hier gezegd wordt.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube Ай бұрын
Het onderzoek waar ik aan refereer is: "Does Venting Anger Feed or Extinguish the Flame? Catharsis, Rumination, Distraction, Anger, and Aggressive Responding?" van Brad Bushman. Hier ging het specifiek om de vraag "leidt het uiten van boosheid (slaan op een kussen) tot meer of minder agressie en boosheid?" Het onderzoek toont aan dat boosheid uiten op een kussen niet helpt omdat je met een boze gedachte een heel netwerk aan agressieve herinneringen, en gedachten activeert en zo het associatie netwerk met boze en negatieve gedachten alleen maar versterkt. "Neurons that fire together wire together." Wat mij betreft dus geen interventie die boosheid oplost. Na afloop van de interventie waren de mensen die hun boosheid hadden geuit op het kussen met de agressor in hun gedachten agressiever en bozer dan de mensen die het niet hadden gedaan. Gebaseerd op 600 deelnemers. Neemt niet weg dat het op korte termijn een gevoel van verlichting kan geven.
@paulkosters2726
@paulkosters2726 3 ай бұрын
Beste Guan, dank je wel voor je heldere video’s. Ik ben zelf al een lange tijd in therapie voor vermijdende persoonlijkheidsstoornis. Er zijn wel gedragsveranderingen waarneembaar, maar ik zou liever ook duidelijker verandering zien qua persoonlijkheid. Zoals de hardnekkige overtuiging me inferieur te voelen (maar één voorbeeld). Kan je hier iets over zeggen in een van je video’s. Of over vermijdende persoonlijkheidsstoornis in het bijzonder?
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Beste Paul, fijn om te horen dat je ze als verhelderend ervaart. Dank je. Ik maak notitie van je opmerking. Voor elke video heb ik vooraf uitgebreide voorbereiding zodat ik het onderwerp recht doe en meerdere bronnen kan noemen. Kennis nemen van cases hoort daar ook bij. Zou je mij privé via e-mail iets meer over jouw ervaring kunnen mailen? Mag ook een uitgebreide e-mail zijn met toelichting over de behandelwijze ed. Naast de overtuiging die leidt tot inferieure gevoelens, wat merk je nog meer? En wat denk jij dat bij jou de oorzaak is dat je je soms zo voelt? Hoor het graag. Mijn e-mailadres is info@guanfelix.com (dus je kunt me dit privé mailen, mits je dat ook wil natuurlijk, want je bent niets verplicht). Dank.
@daannoordegraaf7386
@daannoordegraaf7386 3 ай бұрын
Hoe zit t dan met doorgegeven trauma door ouders/grootouders in de vorm van angst/boosheid? Dat is niet aangeleerd maar zit wel in je systeem. Hoe kun je dat ontleren als t niet aangeleerd is?
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Mooie vraag. Elke verandering begint met het leren kennen van patronen, dan verkennen waar die patronen optreden, vervolgens erkennen dat die patronen er zijn, bekennen naar een ander, aanvaarden en ze dan aanpakken door te veranderen. Patronen die in je systeem zitten vanuit erfelijkheid kun je nog steeds leren herkennen en manieren ontwikkelen om er anders mee om te gaan. Voor mij is de basis van dit alles ene verbreden van je bewustzijn zodat je de patronen gaat zien en de wens om ze te veranderen.
@daannoordegraaf7386
@daannoordegraaf7386 3 ай бұрын
Dank. Dat proces ben ik inmiddels aangegaan inderdaad. 👍
@IAM_AJA
@IAM_AJA 2 ай бұрын
iemand maakte mij erop attent dat bij het hebben van eigenwaarde en het aangeven van een grens dmv boosheid het een gezonde energie en emotie is en bij het gebrek aan eigenwaarde (wanneer je het lastig vindt om je grenzen aan te geven) je boosheid zich dan blijkt om te zetten in woede....waardoor het geen gezonde uitlaatklep meer is.... Woede zet zich om in een ongezonde energie vorm wanneer boosheid wordt onderdrukt.... Dit herken ik bij mezelf gezien in mijn jeugd mijn boosheid ' letterlijk de kop werd ingedrukt' door geweld in welke vorm dan ook... Mijn boosheid niet te mogen uiten werd omgezet in onmacht, frustratie en onderdrukte woede puur om boosheid niet te mogen/durven uiten vanwege de pijnlijke gevolgen van geweld... wat uiteindelijk leidde tot opgekropte woede / RAGE !!!! Met alle gevolgen van dien voor mijn lijf.....en mn zenuwsysteem....😌
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Ja, gevoel van onmacht kan onze woede triggeren. Voor je zenuwsysteem is gevoel van onmacht verhelpen het beste om niet meer in woede te schieten.
@pixeluser175
@pixeluser175 3 ай бұрын
Iedereen zou vóór zijn of haar geboorte zijn of haar eigen ouders op een humane manier onvruchtbaar moeten maken.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Weet niet of ik het voor iedereen zou laten gelden, maar begrijp je wel.
@pixeluser175
@pixeluser175 3 ай бұрын
@@GuanFelixOnKZbin Mooi antwoord. Ik zou het mezelf en de planeet wel gunnen. Wat een leed dat niet opweegt tegen individueel geluk.
@labrodoriet4716
@labrodoriet4716 3 ай бұрын
Ik wist dat ik een leven zou krijgen, waarin ik mezelf moest zien staande te houden. Dus alleen daarom geen kids. Helaas kunnen anderen dit zien als egoïstisch.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Ik begrijp je afweging.
Emoties Reguleren - ontdek kritieke periode in hechtingsfase
11:07
Hoe herken je een psychopaat?
15:27
Universiteit van Vlaanderen
Рет қаралды 119 М.
Balloon Stepping Challenge: Barry Policeman Vs  Herobrine and His Friends
00:28
The Noodle Picture Secret 😱 #shorts
00:35
Mr DegrEE
Рет қаралды 29 МЛН
3 wheeler new bike fitting
00:19
Ruhul Shorts
Рет қаралды 43 МЛН
🌊Насколько Глубокий Океан ? #shorts
00:42
Pleasen maakt je ziek! ~ Leer stoppen met jezelf wegcijferen!
11:31
Michael Pilarczyk: Advies Voor Alle Depressieve Jonge Mannen
2:12:29
Lotgenoten Podcast
Рет қаралды 49 М.
Sociaal gedrag kopieren, autisme camoufleren
38:26
AutismeTV
Рет қаралды 45 М.
Hoe ga je om met dominant gedrag?
10:01
Marcel Dassen
Рет қаралды 1,1 М.
Saved this little girl
0:15
V.A. show / Магика
Рет қаралды 6 МЛН
Смешиваем Разные Цвета 2!
1:00
КОЛЯДОВ
Рет қаралды 2 МЛН
#beliveinyourself #TikTok
0:20
Omari_to
Рет қаралды 16 МЛН
Новый друг 🥰
0:31
ДОБРО ВОКРУГ
Рет қаралды 6 МЛН