No video

OPPENHEIMER Spoilersiz & Spoilerlı İnceleme: BOMBA GİBİ FİLM!

  Рет қаралды 33,621

Geekyapar!

Geekyapar!

Күн бұрын

Пікірлер: 212
@yesillord6302
@yesillord6302 Жыл бұрын
Hikayeyi Robert Oppenheimer'ın gözünden izledik. O yüzden Hiroşima ve Nagazaki'de olanları seyirciye göstermeyip, bunu radyodan duyurmaları ve oradaki görüntüleri yine bize göstermeden, filmdeki karakterlere izletilmesi ve bizim de o karakterlerin dehşete düştüğünü görmemiz iyi bir tercih olmuş. Yaşanan olayların etkisini daha iyi hissettirmiş bence.
@vinsmokesanji9713
@vinsmokesanji9713 Жыл бұрын
Hiç katılamadım bu yoruma. Nolan kaytarmış direkt.
@Hamza25522
@Hamza25522 Жыл бұрын
​@@vinsmokesanji9713buna kaytarmak diyemezsin bu atom bombasının mucidinin hikayesi atom bombasının değil o zaman otobiyografi değil belgesel olurdu film. Kimse doğru beklentiyle bu filme gitmedi coğu kişi avengers gibi event filmi bekliyodu sanırım.
@yesillord6302
@yesillord6302 Жыл бұрын
​@@vinsmokesanji9713o sahneleri gösterseydi biyografik film olmasının ne anlamı var o zaman ? Bir adamın hikayesini değilde, bol aksiyonlu ikinci dünya savaşı filmi çekmeliydi.
@vinsmokesanji9713
@vinsmokesanji9713 Жыл бұрын
​@@yesillord6302 İnsan filmin nasıl pazarlandığını görünce ister istemez beklentiye giriyor. 'Filmde cgi yok, Nolan'ın yaptığı en iyi film' diyen insanları görünce beklentim tavam bir şekilde gittim. Filmin büyük bir kısmının siyah beyaz olduğunu ve patlama sahnesinin 5 dakika sürdüğünü görünce üzüldüm. Ayrıca biyografi filmi diye filmin ana karakterinin sebep olduğu patlamayı neden göremiyoruz? Mesela 'First Man' diye bir film var. Neil Armstrong'un hayatını anlatan. Nasıl olsa biyografi filmi. Ay'a çıkışını radyolardan dinleyebiliriz. Bu mudur yani?
@firdevsaydn4729
@firdevsaydn4729 Жыл бұрын
Katılıyorum
@0nuriko
@0nuriko Жыл бұрын
Üstadlar metres muhabbetini harcadınız ama asıl oradan casusluk bağlantısı kurulması bekleniyordu. Hatun durmadan ne iş yaptığını öğrenmeye çalışıyordu. En son buluşmada bile proje içeriğini öğrenmeye uğraşıyordu. Siyah beyaz yerler filmin nesnel bakış açısı, renkli taraflar oppoi nın kendi bakış açısından. Barbie oppo gerginliğini de takip etmediniz sanırım Warner bros Nolan çekişmesi var. Biraz eksik bir inceleme olmuş.
@teyo8106
@teyo8106 Жыл бұрын
Çıplaklık konusunda şöyle bir görüşüm var; Oppenheimer'ın çıplak olduğu sahneler aslında gerçekten o kadın konusunda çok savunmasız olduğu sahneler. Çok yakın oldukları için ikisini de hem evlerindeki sahnede hem de duruşmadaki sahnede çıplak görüyoruz. Ama mesela karısının iki çocuğu olmasına ve yıllarca yanında olmasına rağmen öyle tek sahnesi bile yok. Sanki karısıyla öyle bir bağı yok gibi geldi. Bu kadar soruşturmanın arasında tek çıplak hissetiği an o kadının konusunun açılmasıydı. Ve işte Nolan abimiz de o lafa geliyor ''yanındakiyle yaşar, aklındakiyle ölürsün''.
@yusuftoktas2311
@yusuftoktas2311 Жыл бұрын
Siyah beyaz sahneler tarihî olayları neredeyse birebir olduğu gibi gösteren, renkli sahneler ise olayları Oppenheimer'in bakışından gösteren kısımlardı. Teşekkürler.
@JoJosgard
@JoJosgard Жыл бұрын
Film Tenet gibi bir cümbüşten sonra kesinlikle oturaklı ve kendini iyi konumlandırmış bir anlatıya sahipti. Doğru beklenti ile izlendiğinde tadından yenmeyecek, enfes bulduğum bir yapım. Oppenheimer gibi belki de dünya tarihindeki en önemli isimlerden birine kesinlikle böyle bir yaklaşım gerekliydi.
@Odesyus0
@Odesyus0 Жыл бұрын
Hocam Oppenheimer'ın Stand'ının güçlerinin açıklandığı bir video gelecek mi ?
@izanagius
@izanagius Жыл бұрын
​@@Odesyus0Killer Queen Bites The Dust
@parker8120
@parker8120 Жыл бұрын
Filmde en sevdigim sahne, Openhiemerin kulaklarinin sinlayip sanki atom o konustugu yere dusmus gibi hissettirmesiydi. Yasananlari hayal guycuyle anlattilmasi cok guzeldi, o sirada aglamistim.
@erdem6633
@erdem6633 Жыл бұрын
filmin nadir iyi sahnelerinden
@fryldz
@fryldz 11 ай бұрын
​@@erdem6633hangi sahne ya tam olarak
@murattemur2759
@murattemur2759 Жыл бұрын
Roosvelt zamanı nükleer silah yapılmıştı ama kullanılmasına karşı çıkmıştı. Truman seçilmiş başkan değildi, Roosvelt'in vefatı sonrası yerine geçen başkan yardımcısıydı ve nükleer silahın kullanılması gerektiğini düşünen tarafın adamıydı.
@ibrdik
@ibrdik Жыл бұрын
Sırf filme gönderme yapmak için videonun başında sesi fulleyip konuşmasını duymamamızı sağlayan koca yürekli Cevdet...
@yagmurbozkurt641
@yagmurbozkurt641 Жыл бұрын
Eskiden geekyapar izlediğimde 'keşke böyle arkadaşlarım olsa, çok güzel muhabbet' derdim. Demin ise belli bir fizik-kimya ve genel kültür seviyesinde siyaset bilgisi olmayan kişilerden 'Nolan da memeden hollywood primi yapıyor', 'isimleri bile aklımda tutamadım' tarzı yorumlar dinledik. Nükleer hakkında hiç bir yapımı zaten ön araştırma yapmadan izlemeyin. Bilimi halka halk dili ile öğreticez kıstasından sıkıldım. Ben bir bilim insanı ve doktora öğrencisi olarak istediğimden fazlasını da aldım, film çok güzeldi. İzleyiciler bazen kendi birikimleri ile o filmden ne alacaklarını objektif olarak düşünmeli. Ben nasıl sanat üstadı olmadığım için sanat filmlerinden maks verimi alamıyorsam, bilimle alakalı olmayan kimselerin de tarihin en karmaşık bilim olaylarından birini 3 saatte full anlamaması normal.
@cacti7
@cacti7 Жыл бұрын
Renkli sahneler oppenheimerın gözünden öznel olarak anlatıyo filmi bu yüzden tam olarak o anı gösterdiği için renkli. Siyah beyaz sahnelerse nesnel anlatım olan kısımlar bu yüzden de o kısımları zamanına uygun olarak siyah beyaz kullanmış Nolan.
@yavzicle1337
@yavzicle1337 Жыл бұрын
Film tarihi biyografi filmi ve kurguya az yer vermeye çalışılmış. Bazı kısımlar yumuşatılmış bazı yer anlatılmamış. Oppenheimer goat bilim adamı falan değildi adam çok karizmatik bir liderdi ve bu nedenle projenin başına geçirilmesi aşırı doğru karar idi. O dümdüz after effects görünümü olan özellikle başlarda çok olan kuantum tarzı karmakarışık sahneler Oppenheimerin bomba öncesi iç karışıklığını ifade ediyordu. Adam muazzam derecede iç karışıklık yaşıyordu ve onun iç dünyası, gerçek dünyasının yansımasıydı. Gerçek hayatta aşina olduğumuz dışarda sevecen ama eve geldiğinde gözlerini tavana dikip öylece kalakalan insan portresi gibi düşünülebilir. Film history biography lakin kurgu öğeleri yok değildi. Ama bu kurgu olayını yaparken elinden geldiğince Oppenheimere dokunulmamaya çalışılmış. Eğer film 3. şahıs şeklind eolsaydı bu atomaltı sahnelerini görmek yerine boşboş bakan, konuşmayan bir Oppie görürdük. Ki atom bombalsrı patlatıldan sonra fark edersiniz ki Oppienin iç dünyasının portresi atom altı parçalardan yanmış erimiş insanlara, yıkıma dönüşüyor. Bunu sadece boşboş bakan Oppie olarak tasvir etseydi film diyalogsuz boş sahne sayısı inanılmaz derecede artardı. Bunun sonucu olarak onu yine anlayabilirdik evet ama sıkıcılaşırdı çoğu kişi tarafından film. Öteki taraftan eğer kurguyu abartıp da Oppieyi konuşturarak, diyaloglar yoluyla bu iç dünyayı anlatmaya çalışsaydı da karakter, gerçek hayattaki Oppie olmaktan çıkardı.
@denizz895
@denizz895 Жыл бұрын
Derinlemesine yorumum ; Aybike daha da güzelleşmiş
@ziziozzie8571
@ziziozzie8571 Жыл бұрын
biopic filmini bana keyifle 3 saat izlettiren nolan ustaya takdirlerimi iletirim. hayal kirikligi yasayanlar ne dedigini bilmiyor, beklentisini yanlis yerde tutuyor.
@RogerBetterer
@RogerBetterer Жыл бұрын
Filmi bu kadar yanlış yorumlayabilmek büyük başarı, tebrikler...
@Zeynep-hi7kr
@Zeynep-hi7kr Жыл бұрын
Adamın metresiyle ilgili olan sahneler aslında baya önemli bir yer kaplıyor filmde. Atom bombası atıldıktan sonraki psikolojisinin temelinde bence daha öncesinde de bir insanın ölümüne sebep olması zaten. Adam hepsi birleşince kendini cellat gibi hissederek bunu dışarıya kendini yükseltme yolu olarak gösterirken içten içe vicdan azabıyla kendini yokediyor aslında
@Zeynep-hi7kr
@Zeynep-hi7kr Жыл бұрын
Filme gelirsekte bence seyretmekte tutan nokta atom bombasının denenmesinden sonra olanlar ve japonya üstünden yürüyen muhabbetler adamın psikolojisinin şekillenmesinde rol alan olaylar yani film 2 saat olabilirmiş ama fizik dünyasına da selam çakmak için biraz fazla uzatılmış
@dinle_dinle
@dinle_dinle Жыл бұрын
Siyah-Beyaz olan sahneler Robert Downey Jr'ın karakterinin gözünden gördüğümüz sahneler. Karakterin olaylara daha düz, siyah-beyaz bir bakış açısıyla baktığını temsil ediyor.Renkli sahnelerin hepsi de Oppenheimer'ın gözünden gördüğümüz sahneler.
@evilcazu2027
@evilcazu2027 Жыл бұрын
Bence RDJ’in bakış açısıyla anlatılan kısımlar siyah beyaz, Opie’nin bakış açısıyla anlatılan kısımlar renkli. Çünkü Opie’nin yargılandığı kısımlarda da atom bombası vardı ama o sahneler renkli çekilmişti.
@Bla07ze
@Bla07ze Жыл бұрын
Ben siyah beyazı nesnel bakış açısına bağlıyorum her şey ortadaydı çünkü birine göre değildi hisler filan yoktu net bakış açısıydı
@moglu837
@moglu837 Жыл бұрын
@@Bla07zesen baglamiyosun yonetmen kendisi soyledi bunu
@cnrsz8435
@cnrsz8435 Жыл бұрын
İzlediğim en kötü geekyapar incelemesiydi sizden bu kadar yüzeysel yorumlar beklemezdim bunun bir biyografi filmi olduğunu unutup yorum yapmışsınız hiç anlamamışsınız filmi
@uygargormez
@uygargormez Жыл бұрын
Dört gözle Cevdet abinin tekrar doctor who yorumlarina döneceği günü bekliyorim
@fnur6660
@fnur6660 Жыл бұрын
Ne zaman baba mezara girince mi
@MevErenKamali
@MevErenKamali Жыл бұрын
Film ne beklediğini bilen biri için gayet iyiydi. Nolan'ın ilk 3 üne giremez hatta belki ilk 5 e bire giremez ama benim beklentimi karşıladı ve memnun kaldım.
@gokhan_ko
@gokhan_ko Жыл бұрын
Siyah beyaz kısımlarla renkli kısımları birlikte kullanması yine kendi filmlerinden Memento’da uygulanmıştı, hatta oradaki uyumu çok hoşuna gittiği için tekrar kullanmak istediğini açıkladı diye biliyorum. Memento'da asıl kahramanın hikayesi sonda başa doğru renkli bir şekilde aktarılırken benzer rahatsızlığa sahip bir başka kişinin hikayesi siyah beyaz düz bir çizgide anlatılıyordu.
@daisydaisy6886
@daisydaisy6886 Жыл бұрын
Siyah beyaz sekanslar gerçeğe yakın yorumlanan ,renkli kısımlar da kendi yorumunun olduğu ksiimlar diye bikiorum.
@gokhan_ko
@gokhan_ko Жыл бұрын
@@daisydaisy6886 Evet öyle açıklamıştı.
@ataseracersem7474
@ataseracersem7474 Жыл бұрын
Siyah beyaz kısımlar gelecek değil de RDJ nin karakterinin görüş açısından olan kısımlardı. Yine gelecekte geçiyolardı ama renkli gelecek sahneleri de var sonuçta.
@recepanlkaya2124
@recepanlkaya2124 Жыл бұрын
30:00 siyah beyaz sahneler objektif açıdan anlatılanlar yani gerçekte nasıl olduysa öyle sahnelenmiş ama renklilerde subjektif yani nolan ne yazdıysa o
@DenizenoftheDarkness
@DenizenoftheDarkness Жыл бұрын
ömcörün geekyaparı kurtarma çabasını takdir ediyorum. ama en başa koysaydınız daha etkili olurdu. :)
@ozccer1807
@ozccer1807 Жыл бұрын
Hayatımda gördüğüm en dandik incelemeydi :) KZbin'a başlamamda beni cesaretlendirdiğiniz için teşekkür ederim. Film yunan mitolojisinden prometheus un hikayesi ile başladı, bhagavad gita kitabı ile devam etti (brahma, shiva, vishnu) teslis ile bitirdi. Bhagavad gita ya göre evreni yaratan tanrı kendini 3'e bölmüş Brahma (yaratıcı tanrı), Shiva (yıkıcı tanrı) ve Vishnu (hükmeden yada dengeleyen tanrı). Hatta vishnunun ben ölüm oldum cümlesini bir röportajında kendide söylemektedir. Promethethus'u açıklamıyorum bilirsiniz herhalde. Teslis ise hep filmlerde görüdügnüz baba, ogul, kutsal ruh hiç biri birbirine eşit değil ama hepsi tanrıya eşittir. Deneyin adıda yine Trinity yani teslis. Kısaca Oppenheimer kendini insandan tanrıya ulaşmış gören egosu cok yüksek bir adam sonuçları düşünsede egosuna yenik düşmüş bile bile sonucunu görmek istemiş biri. Bu film atom bombasını kötülemiyor biz yapmazsak başkası yapacaktı ve suan daha kötü bir noktada olacakdınızı satıyor bunda da kesinlikle haklılar. Sadece Putin'nin elinde böyle bir güç olduğunu düşünmeniz yeterli. Dünyadaki savaş oranınınıda bayaga aşağı çektikleri ortada. Atom bombasından sonra insanın yapabileceklerinin sınırı olmadığı ve bunla oyun oynanmacagı gayet açık oldu. Yani öyle bakın ben drone yaptım :) akıllı ol Amerika falan değil.. Aklını alırlar adamın. Filmin karmaşıklığı siyah-beyaz kullanılması ve son sahneside büyük üstad Tarkovski'nin Ayna filmine selam çakışıdır. Ayna filmininde ana teması dini olup günahkarlık teması işlenir. Kısacası siz bu yorum işini bırakın.
@kebabulator
@kebabulator Жыл бұрын
"Barbie oyuncak dünyasında patlama yaptı, Oppenheimer da Japonya'da." -Ceco 2023
@ozgurkara3856
@ozgurkara3856 Жыл бұрын
Hanımefendi bu filmi yorumlayacak entelektüel donanıma sahip değil kesinlikle. Çok uzun zamandır Geekyapar’ı yine buna benzer bir sebepten bırakmıştım bu video ile geri dönmek istedim ama bu sığ bakış açısına katlanamıyorum. Nolan’ın kadın memesi kullanarak prim yapmaya çalışıp filmini daha çok izlettirme ihtiyacı olduğunu hiç sanmıyorum bu çok yanlış bir bakış açısı
@yusufhann
@yusufhann Жыл бұрын
İmza kaşe mühür.
@litoriia
@litoriia Жыл бұрын
Cidden öyle. 10. dakikada dayanamayıp kapattım…
@dogancangul9274
@dogancangul9274 Жыл бұрын
Bir filmi yorumlayabilmek için, illaki sizin öngördüğünüz derecede "entelektüel birikime" mi sahip olmak gerekir. Ki kadının "ben sinema eleştirmeniyim" gibi bir iddiası da yok. Yorumlarına katılmıyorum diyip geçersin, bunun entelektüel birikimle ne alakası var.
@recepsahin1639
@recepsahin1639 6 ай бұрын
​@@dogancangul9274 var bu arada ama sen goremiyorsun
@dormiens167
@dormiens167 4 ай бұрын
Sen lütfen bırak geekyaparı ya
@pisikedi7883
@pisikedi7883 Жыл бұрын
28:19 bunu yıllar yıllar önce; Usta ve Margarita ve Genc Bir Doktorun Anıları kitaplarinda Mihail Bulgakov yapmış. Büyük adammış vesselam.
@sadrialsk4185
@sadrialsk4185 Жыл бұрын
eski güzel günler gibi sanki, Ceco, Aybik, Ömcör
@mertalakr573
@mertalakr573 Жыл бұрын
Bölüm Kadri ustayla bitti derken sürpriz son.
@sadrialsk4185
@sadrialsk4185 Жыл бұрын
ulan o değil de Cevdet baba olunca yüzünü gören cennetlik
@Eraydın5230
@Eraydın5230 Жыл бұрын
Unutulduk be Sadrim
@sadrialsk4185
@sadrialsk4185 Жыл бұрын
@@Eraydın5230 evlat için katlanacaz artık
@bennybenjy1349
@bennybenjy1349 Жыл бұрын
cevdetin sesi %40 aybükenin %60 ömcör %90 bu ses farkı çözülemez miydi video atılmadan?
@ConradGame
@ConradGame Жыл бұрын
Oppenheimer izledim ve çok beğendim. Chernobyl farklı ve Oppenheimer farklı. Oppenheimerda ses ve müzik hissiyatı çok iyidi. Özellikle Trinity patladığı zaman sessizlik oluşması, sinema salonunda çıt sesi çıkmadı. Japonya'da atılan bombayı göstermedi ama konuşma için çıktığı yerde, çok güzel gösterdi Nolan, Atom bombası patladığı zaman, ne yapacağını. Orda yanmış kül olmuş cesetler, kadının derisinin parçalanması. Ordaki müzikler bile inanılmazdı.
@yesillord6302
@yesillord6302 Жыл бұрын
Bu bildiğimiz Nolan filmlerinden değil. Şu ana kadar yaptığı filmlerden çok farklı bir yerde. Biyografi filmi olduğu için öyle büyük bir twist gibi bir derdi de yok zaten. (Savaşı Almanlar kazansın seyirci şaşırsın falan nasıl). Öncelikle prodüksiyon müthiş. O dönemin atmosferini gerek kostüm, gerekse tasarımlarla çok güzel yansıtmışlar. Sinematografi her filmde olduğu gibi yine muhteşemdi ve bu seyir zevkini arttırmış. Senaryosu öyle konuşulacak bir şey değil. Zaten gerçek bir hikayeyi anlatacaklardı ve anlatmışlar. Eli yüzü düzgün bir anlatım var ama bazı karakterlerde sorun vardı. En büyük sorun Oppenheimer'ın eşi Kitty karakterindeydi. Hikayenin göbeğindeki karakter olsun demiyoruz ama Robert ile olan ilişkisi olmamış. Eşi değilde o sırada orada bulunan öylesine bir kişi gibiydi. Müzikler her Nolan filminde alışık olduğumuz gırtlaklı müziklerdendi. Müzikler iyidi ama kullanımda sorun vardı gibi geldi. Bazı kullanımlar yerinde değildi. Kurgu konusunda söyleyecek söz yok. 3 saatlik ve bu kadar ağır bir filmi seyirciye sıkılmadan izletebilmek büyük bir başarı. Bazen kafamı karıştırdı ama neyse. Patlama sahnesi gerçekten etkileyiciydi ve o sahnede güzel bir gerilim oluşturmuşlar. Sonucu bilmemize rağmen, bize "acaba ne olacak" dedirtmesi ve bizi sahneye kenetlendirmesi çok başarılıydı. O patlamayı CGI kullanmadan çektiklerini söylediler. Öyle kötü gözükür demiyordum ama bu kadar etkileyici ve iyi gözükeceğini beklemiyordum. İyi iş çıkarmışlar. Son olarak oyunculuklar. Filmde kötü performans yok bu arada. Ana karakterlerden, yanın yanı rolü olana kadar herkes çok iyi iş çıkarmış. Ama biri var ki hepsinden daha iyidi, o da Robert Downey Jr. Bakışlarıyla beni gerdi. Hele o son sahnesinde "adı ne o gencin" diye sorarkenki yüzü, (Kennedy'den bahsettikleri) bakışına falan gerçekten hayran kaldım. Yer aldığım en iyi yapım demişti. Onu bilemem ama en iyi performanslarından biri olduğuna eminim. Beklentim yüksek olsa da nasıl bir şey çıkacağını az çok biliyordum o yüzden kötü bir sürprizle karşılaşmadım. Bazı sıkıntıları vardı ama ben genel olarak beğendim. Farklı tarzdaki bir Nolan filminden güzel bir sinema deneyimi yaşayarak ayrıldım.
@batuhanbayram
@batuhanbayram Жыл бұрын
Film bwnim için harikaydı. Bilime ilgi duyanlar için çok etkileyici sahneler vardı. Niels Bhor'u ilk gördüğümde, Einstein'i, Fermi'yi, Hrisenberg'i gördüğümde çok heyecanlandım. Okul yıllarımızdan beri isimlerini sürekli duyduğumuz bilim insanlarını görmek harikaydı. Filmin büyüsü inanılmazdı. Hanımefendi Oppenhaimer'in elinden ağ fırlasaydı çok beğenirdi sanırım. İyi niyetli izlemeye çalışsam da, sanki görsellik için ikiliye katılmış gibi duruyor. Umarım ilerde daha çok araştırip, daha derinlemesine incelemelerini dinleriz.
@tarktastan6767
@tarktastan6767 Жыл бұрын
Öyle diyorsun ama heisenberg’i bir kere gösterdi Einstein iki yada üç kez gözüktü keşke şu şekilde yapsaydı mesela bir taraftanda Heisenberg’in çalışmalarını görseydik yarış halinde olduğunu hissetseydik. Çünkü sende muhtemelen biliyorsundur . Heisenberg çok daha öndeydi atom bombasını bulma konusunda . Sadece Hitler yeterli desteği vermedi . Ve Heisenberg daha çok ağır su kısmıyla ilgilendi nötronların birbirine çarpmasının hızının çok önceden hesaplamıştı . Ayrıca Oppenheimer’a göre matematiği daha iyiydi .
@batuhanbayram
@batuhanbayram 11 ай бұрын
@@tarktastan6767 iki farklı ortamda aynı zaman dilimindeki gelişmeleri anlatmak hiç Nolan'a göre değil. O zamanla oynamalı, ileriye , geriye gitmeli, bu sekilde bir kurguyu benimsemiş yıllardır.
@hilmibatuhangercel1678
@hilmibatuhangercel1678 Жыл бұрын
Nerde olursa olsun istemeden sürekli aklının arkasında fizik düşünmeye devam ediyor.
@cyberstrax
@cyberstrax Жыл бұрын
Cevdet 30 dakika konuşup filmle ilgili olumlu hiçbir şey söylememeyi başarmış.
@jesus14123
@jesus14123 Жыл бұрын
adamlar gerçek bir olayı film yapmış robert downey jr plot twistini beğenmedik diyorsunuz ayrıca dünyanın patlaması hakkında da adamlar fizikçi ihtimaller üstüne konuşuluyordu
@sadrialsk4185
@sadrialsk4185 Жыл бұрын
Manhattan sen etme - Cecececececececececevdet şakasııııı bekledim
@-nina...
@-nina... Жыл бұрын
Sonunda böyle bir video görmek çok güzel,umarım devamı gelir.
@enginyaman2894
@enginyaman2894 Жыл бұрын
siyah beyaz olayı Better Call Saul öncesi Nolan filmi Memento dan
@baranpaylan7169
@baranpaylan7169 Жыл бұрын
Oppenheimer i yeteri kadar bilmeyen birisinin sevmesi zor çünkü adam gerçek hayatta da kapalı bir kutu gibiymis çevresindekileri sürekli ikilemde bırakan
@moglu837
@moglu837 Жыл бұрын
maris mozcan
@yoda0
@yoda0 Жыл бұрын
film savaşı bitirerek daha az ölüme sebep olduk söylemlerini desteklemekten ziyade eleştiriyor gibi aldım ben. en büyük eleştirim çok fazla tek taraflı anlatıyor özellikle ilk yarıda. ben daha objektif veya daha eleştirel bir film bekliyordum. opepenheimer'a karşıt bir görüş yok. bir strauss var o da kötü karakter olarak resmedilmiş. gri bir karakterden çok yarı pişman beyaz bir karakter olmuş. bir de siyah beyaz kısımlar strauss'un gözünden renkli kısımlar oppenheimer'ın gözünden baktığımızı anlatıyor.
@uygarcagradal7495
@uygarcagradal7495 Жыл бұрын
Strausun casus olan fuchs ile bir alakası var mıydı
@batuhand1317
@batuhand1317 Жыл бұрын
Yıllardır geekyapar izliyorum, ilk defa tüketilen esere karşı ciddi yetersiz bir önbilgi ile bir inceleme yapıldığını gördüm. Tabii ki işin jeopolitik, bilimsel boyutu vs. kanal konseptinin dışında alanlar fakat kitle karşısına çıkıp yorum yapmadan önce hiç bakınma isteği olmaz mı insanda? En temel noktalara video içinde maruz kalmak en başında izleyiciye saygısızlık. Bir de devamında 'işte herkese hitap eden bir film' diye meşrulaştırma dönüyor. geekyapar ile mi görüşüyorum? Çemkirdim, pardon
@buraksayg8644
@buraksayg8644 Жыл бұрын
Iki bilet Oppenheimer'a bir bilet Barbie'ye aldım, Oppenheimer soruşturma sahneleri özellikle iyi fakat ekstra bir olayı yoktu, atom bombası dahil, Tenet'ten daha az yeni şey deniyor ama daha iyi oyunculuklar içeriyor.
@whtht
@whtht Жыл бұрын
Cevdet o mikrofonu şekil şukul takıcam diye videonun ses kalitesinin içine etmişsin haberin olsun
@arifkemalsar6866
@arifkemalsar6866 Жыл бұрын
Atom nasıl parçalıyormuş anlatıyordu da tam anlamamışsınız.
@ciwardagezen
@ciwardagezen Жыл бұрын
Nolan siyah beyaz ve renkli kisimlarin subjektif ve objektif anlatimi temsil ettigini soyledigine dair aciklamasi vardi yanlis hatirlamiyorsam
@christophwaltz2159
@christophwaltz2159 Жыл бұрын
başlığı cevdet’in yazdığına hepimiz hemfikiriz sanırım
@constantine3683
@constantine3683 Жыл бұрын
17:27 de dalga mı geçiyorlar yoksa cidden mi anlamadılar anlamadım.
@yusufhann
@yusufhann Жыл бұрын
Bence gayet ciddiler 💀
@SedatErler
@SedatErler Жыл бұрын
Filmdeki herşey gerçek japonya o dönemde çok büyük katliamlar yapmış hatta Japonya teslim olmasaymış bir kaç kez daha bomba atacaklarmış
@ahmetyasinkaraosmanoglu
@ahmetyasinkaraosmanoglu Жыл бұрын
Ceco yine harika, filmi de Nolan hayranlığımdan dolayı çok uzun süredir bekliyordum ama maalesef 8/10
@ibrahimozturk0671
@ibrahimozturk0671 Жыл бұрын
"maalesef"
@whthex
@whthex Жыл бұрын
Başkanı Gary Oldman mı oynamış 😅 9:00
@bartubulkaz5150
@bartubulkaz5150 Жыл бұрын
Siyah beyaz olmasının sebebi bakış açısı ile ilgili. Renkli bölümler Oppenheimer'in gözü ile anlatırken, siyah beyaz kısım Strauss gözü ile anlatması
@muharremalpaydin1801
@muharremalpaydin1801 Жыл бұрын
Siyah beyaz kisimlar yaşanmış gerçeklikler, renkli kisimlar nolanin bu gerceklikler uzerine yazdigi senaryo
@jankatyasba2702
@jankatyasba2702 Жыл бұрын
Openheimer'ı ilk defa duyup filmini eleştirmek...
@dresko6072
@dresko6072 5 ай бұрын
Çok uzun tutmuşlar son 25 dksında (?) yerlerde yuvarlandım ben pes edip çıkarken de salonda kimse kalmamıştı (zaten 4 kişiydik) bombadan sonrası çok fazla uzamıştı hadi o zamana kadarki kısım aktı da asıl olay olduktan sonra tahammülüm çok azaldı sonuna bakmadan çıktım, iyi miydi derseniz iyiydi ama bu kadar uzatmaya gerek var mıydı şüpheli
@bekgylychakmyradow8397
@bekgylychakmyradow8397 Жыл бұрын
Merhabalar, size bir haberim var, John Wick'te Mark Docascos oynuyordu hatırlarsınız. O filmden sonra Mark Keanu'ye sormuş 'galiba sonraki bölümlerde oynamayacağım', Keanu da 'yeter lan bir bölümde oynadın', Mark 'şimdi ben ne yapacağım acaba' demiş, Keanu '47 ronin var dı, onun devamını çek istersen' demiş, o da 'ha, bu iyi fikir ha' demiş ve gitmiş '47 roninin kılıcı' diye devam filmi çekmiş. 😂 Bunu inceleyebilir misiniz abilerim. Teşekkür ederim.
@arifkemalsar6866
@arifkemalsar6866 Жыл бұрын
Teller ne kadar ilginç bir karakterdi.
@sabitdusunur3779
@sabitdusunur3779 Жыл бұрын
Sesli belirtmek shhsjs guzel icerik emeginize saglik ❤
@summertimemadness
@summertimemadness Жыл бұрын
Aybike bu programda ne dediyse hep tam tersini düşünüyorum 😂😂😂
@gregthe_egg
@gregthe_egg Жыл бұрын
atom bombasında ölenlerin sayısının depremde ölenlerden az olduğunu farkettiğim an beynim uyuştu
@gokhan9471
@gokhan9471 Жыл бұрын
tam bir benim çok rafine elit zevklerim var siz anla(ya)mazsınız filmi. filmden çıkanlar konuşamıyor deniyordu. uykudan yeni uyandıkları için olabilir. neyse ki imax de seyretmedim. baya acırdım verdiğim paraya imax için.
@berk3857
@berk3857 Жыл бұрын
Openhaymır hakkında bir belgesel mevcut. Çocukken mesela arkadaşları ağır bir şaka yapıyor, hiç tepki vermiyor. Çocukken çok tepkisiz bir insan olduğu, 'normal' çocuklar gibi olmadığı, yetişkinliğinde bunu birazcık törpülese de aşamadığını söylüyor. Bir yerde de hiç teşhis konulmamış bir otistik olabileceği imasında bulunuluyor. Oppie bu yüzden sessiz ve durgun olabilir.
@dogukankocal
@dogukankocal Жыл бұрын
mementoda da siyah beyaz vardı
@zerotominusone
@zerotominusone Жыл бұрын
izlerken benimde ilk farkettiğim siyah beyaz geçişlerdi, aa Better Call Saul'dan çalmış dedim haha. Bombayı attıktan sonra olanlar siyah beyaz. öncesi ise renkli idi
@recepsahin1639
@recepsahin1639 Жыл бұрын
Zekanızın ve entelektüel yeteneğinizin yetmediği filmleri lütfen eleştirmeyin
@kerimcaglar3796
@kerimcaglar3796 4 ай бұрын
Pp yorum uyumu 😀
@recepsahin1639
@recepsahin1639 4 ай бұрын
@@kerimcaglar3796 :D
@alirizaturker
@alirizaturker Жыл бұрын
Ben filmi çok merakla bekledim ve beklentilerimi karşıladı. Bazı konularda katılıyorum, hans zimmer e para neyse verilip filmin müzikleri yapılabilirdi, bazı sahnelerde gereksiz Yüksek gerilimm müzikleri beni rahatsız etti. Onun dışında meme gösterip filmin izlenilirliğini arttıma düşüncesini de, günümüzün fazla feminen yaklaşımından buluyorum ve asla katılmıyorum
@candostdemiroz4396
@candostdemiroz4396 Жыл бұрын
"biliyoruz yeteri kadar ya" dendi. yapmayın be abi. özür dilerim sizi de seviyorum, ama filmin twistini eleştiriyorsunuz; olay yaşanmış olay, öyle olmasa bile bu bir kitap uyarlaması. yaptığınız eleştiriler çok sert ancak tam olarak söylediğiniz şekilde "yüzeyel" olmuş. adamı aynı anda klişelere düşmekle ve bilim kısmının sınıfta kalmasıyla eleştiriyorsunuz. izlemeye devam ediyorum, cevdet az önce "oscar moment yoktu" dedi. aybike "iç dünyasını anlayamadık" dedi. Einstein bombanın formülünü ver demiyor, olası yıkıcı sonuçları gösterin, neden yapılmaya çalışılmaması gerektiğini gösterin diyor. film yüzeyel diyelim demiş, belki biraz da birbirinizi gazlamışsınız sanırım. türkiye'de bir grup genç sizi izleyerek büyüyor, dün sinemada bu gençleri gördüm, barbieheimer sembolleri ile filme gelmişler, kendi aralarında filmi eleştiriyorlar, açık arıyorlar. bütün o pop culture deryasının içinde, yine türklüğümüzü yapıp, yapılmış işi eleştiri olsun diye eleştirmeyi öğreniyor ve öğretiyoruz gibi geldi bana biraz. yatay bakış'ta da eleştirdiler, izleyen arkadaşlara öneririm. kuantum fiziğinin geliştirildiği süreci daha iyi anlamak için when we cease to understand the world isimli kitabı okuyabilirsiniz; filmde sadece bir kez gördüğümüz Heisenberg ve hiç görmediğimiz Schrödinger'in hikayelerini de anlatarak, aslında bu filme harika bir prequel veriyor. sevgiler.
@busekp
@busekp Жыл бұрын
aybike'nin filmi izlemeyip sadece incelemesi, filmin içine girmesine engel olmuş gibi hissediyorum ama tatlock'un her seferinde çiçeği çöpe atışı öyle yapay işlenmiş ki (oyunculuktan mı yoksa başka bi şeyden mi emin değilim) beni filmden kopardı. bu konuda kesinlikle aybike'nin neden çiçek atma şovunu beğenmediğini anlıyo ve bu derdine ortak oluyorum. siyah beyaz sahnelere geçişler için de sadece asıl hikayenin renklendirilmek istenmesini, seyirciyi gelecekte ne olduğuna değil de geçmişte olanlara odaklamak olduğunu düşünüyorum. yorumlarınız ve video için tüm ekibe teşekkürler.
@tenburger
@tenburger Жыл бұрын
Muhtemelen çokça gelmiştir ama siyah beyaz olayı gelecek geçmişle alakalı değil strausunkiler renksiz oppieninkiler renkli, aynı sahneleri bu şekilde göstermesiyle zaten anlıyoruz, filmin başında da straus için füzyon derken oppie için fisyon diyor, strausun geleceği füzyonda olduğu gibi çekirdeğe çökmeli iken -bu çöküşte renkler de tektipleşiyor- oppienin geleceği bir nebze de olsa fisyona yani patlamaya benziyor, çöktüğü az kısım var bu nedenle bi renk cümbüşü halinde yahut oppie gerçekten bir karakterken straus onun gölgesi olmayı temsil ediyor düz protagonist antagonist ilişkisi altından ciddi bir anlam çıkacağını düşünmüyorum
@tenburger
@tenburger Жыл бұрын
Ceconun yaptığı payoffsuzluk yorumuna kısmen katılıyorum ama atomun patlaması zaman döngüsü yaratmaz, kuantum düzeyinde uzay zaman diferansiyellenebilir oluyor öyle bir dönme bile belki kesikli olur who knows ama evet animasyon kısmında bir yetersizlik söz konusuydu
@SedatErler
@SedatErler Жыл бұрын
Ben spoileri çoktan yemiştim filme gitmeden biraz inceledim o dönemi ve adamın hayatını siz giderken hiç araştırma yapmadınız mı ? nasıl bir film olacağı belliydi ben bilim kurgu yada savaş filmi olmayacağını öteki nolan filmlerinden farklı olacağını okumuştum beklentimi prestij filmi gibi bişey geliyor diye arşa çıkarmadım.
@mistirmulla
@mistirmulla Жыл бұрын
Kadın arkadaş niye bu kadar bilendi hiç anlamadım. Çok güzel bir filmdi herkese sinemada izlemesini tavsiye ederim. Gerçekten keyifli zaman geçirdim, her anını beğendim. Kadın arkadaş gerçekten yordu bunu da belirteyim.
@jankatyasba2702
@jankatyasba2702 Жыл бұрын
Ah sözelciler :) Openheimer yeni çıkan popçu değil
@hazal007
@hazal007 Жыл бұрын
Geekliğiniz azalıyor gibi daha siyah beyaz olayını çözememişsiniz
@Prens1
@Prens1 Жыл бұрын
Bunlar, "geek" falan değiller zaten. Sinemadan da anlamıyorlar çünkü sinemanın "ne olduğunu" anlamış değiller. "Geek" olanları bu kanaldan ayrılıp kendi kanallarını açtılar. (bknz: can sungur, tancan fümen, yiğitcan erdoğan, mert günhan ve can türkdoğan vs. ki ct, zaten bu işleri tamamen bıraktı.)
@bapbob
@bapbob Жыл бұрын
KZbin kanalım falan olmadığı için derdimi anlatacak bi yer bulamadım o yüzden buraya yazıyorum. Filmle ilgili duygularım çok karışık, çok keyifli, akılda kalıcı ve farklı tecrübeler yaşadım salonda o yüzden kötülemek istemiyorum ama film bittikten sonra dönüp baktığımda da beğendiğimden emin değilim. Beğendiğim yanlarını ve beğenmediğim yanlarını şöyle bi listeleyeyim. Beğendiğim kısımlar: - Sinematografi : Genel anlamıyla görsel olarak izlediğim şeyden memnun kaldım siyah beyaz ve renkli geçişleri filmin başında anlamlandırması zor olsa da ilk 30-40 dk sonrasında bir temele oturuyor ve anlatmak istediği zaman ve perspektif farklılığını güzel açıklıyor. Yakın plan çekimler klasik ve keyifli bence duyguları güzel açıklıyor. - Oyunculuk ve karakterizasyon: Ana karakterin siyah ve gri arasındaki tonunu bence çok iyi yakalamıştı. İlk bakışta nötr gibi görünen, sadece görevini yapıyor diye düşündüğümüz karakterin yaptığı şeyi haklı çıkarma çabasını ve kendine fazla önem vererek bir mitolojik figür gibi davranmasını görmek kesinlikle karakteri hak ettiği siyah-gri arasındaki noktaya taşıyordu. - Akılda kalıcı sahneler ve deneyimler: Trinity testi kendi açımdan inanılmaz bi deneyimdi. Geri sayım esnasında nabzım 110-120 falan olmuştu sanırım. Patlama sahnesindeki ses gecikmesini, Oppenheimer'ın perspektifini sunması açısından beğendim ama bence eksikleri vardı onları diğer bölümde yazayım. Bir başka akılda kalan sahne bombanın atılacağı şehrin seçildiği kısım. O sahnede insan küfür etmeden duramıyor gerçekten, sivillerin hayatının ne kadar değersiz olduğunu güzel gösteriyordu bence ( hatta biraz fazla mı kör göze parmak acaba? ). Son olarak da Los Alamos'daki patlama sonrası yapılan konuşma. Ses kullanımı ve çekimler çok güzeldi, karakterin iç çatışmasını da güzel yansıtıyordu. Patlamadan kesinlikle pişman değildi ama pişman olmadığını söylemek onu suçlu hissettiriyordu bence. - Müzik: Yaaaani, bunu beğendiğim kısımlara alma sebebim sanırım sadece "Can You Hear the Music" parçasının yarattığı boşluk etkisi, onun dışında çok da iyi değildi aslında. Beğenmediğim kısımlar: - Tempo ve kurgu: Filmin temposu tam olarak ne anlatmak istediğinden habersizdi. Trinity testi ile ister istemez bizi climax noktasına getirdi ardından diyalog ağırlıklı ve inanılmaz ucuz bir twiste sahip mahkeme sahneleri ile yavaaşça söndü. Kurgu da aynı tempo gibi ne yapmak istediğinden habersiz durumdaydı. Film öncesinde ben atom bombasının yapımını ve bunun karakterimiz ve dünya üzerindeki etkilerini izleyeceğimi düşünüyordum. Film bunun yerine daha biyografik bi yere gitmeyi seçmiş, bununla bi sorunum yok. Ama kurgu yüzünden biyografik bi noktaya gitme çabasını sanki yarı yolda keşfetmiş gibi hissettim. Sanki 2 ayrı filmi rastgele yerlerden birbirine yapıştırmış gibilerdi. Hatta bu 2 ayrı film, kimi zaman kendi içerisinde de 2'ye bölünerek objektif ve subjektif anlatıma dönüyordu. Elbette sinemada böyle şeyler yapılabilir ama bu film kesinlikle bunun başarılı bir örneği değil. - Trinity testindeki patlama: Filmi izlerken bunun aslında tam olarak negatif bir kısım mı olduğundan emin değildim çünkü benim beklentim de hatalı olabilir diye düşündüm. Ama atom bombası o kadar da korkunç bi şey değilmiş ya? Beyruttaki patlama falan geldi aklıma, onun yanında bu çok hafif hissettirdi, bu Nolan'ın CGI kullanmama tabusu yüzünden mi oldu yoksa gerçekten sıradan atom bombaları o kadar da korkunç değil mi diye düşündüm. Filmde çok korkunç diyorsun ama öyle hissetmedim yani. Patlama sonrasında kafamda bu düşünceler kaldı ve gidip gerçek trinity test videolarını izledim. Gerçek halinde patlamanın başlangıcı gerçekten korkutucu, daha sonra filmdekine benzer bi hale geliyor. Ama ilk andaki patlamanın etkisi kesinlikle filmde yakalanamamış. Bir de patlama sonrası sessizlik gerçekten hesaplanarak mesafeye göre mi bırakıldı yoksa rastgele miydi diye merak ettim. Çünkü film açısından kesinlikle çok uzundu ve aynı şekilde patlamanın korkunçluğunu azaltıyordu. - Patlamanın teorik yönünden hiç bahsedilmemesi: Bence önemli bir eksik, eğer füzyon ve fisyon hakkında biraz bilginiz yoksa Teller'in hidrojen bombası fikrini ortaya attığı sahne gibi güzel sahneler anlamsızlaşıyordu. Ve hayır arkadaşlar, sinema izleyicisi böyle bir blockbuster film için açıp bunu araştırmak zorunda değil. Film kendisini seyirciye anlatmalı ve bunu bunun gibi bir çok noktada teori anlatma eksikliği yüzünden başaramıyordu. Özetle filmin vurucu sahneleri, "theory will only take you so far" gibi akılda kalıcı replikleri ve bomba gibi oyunculukları ( :d ) , maalesef filmin genel kurgusuna ve Nolan'ın sinemaya dair muhafazakar yaklaşımına yenik düşmüş. Yine de filmde düzgün işlenen tek hikaye olan zincirleme reaksiyon - sebep sonuç hikayesi filmi kurtarmaya çalışmış. Eh işte bi film olmuş. 7/10.
@cnrsz8435
@cnrsz8435 Жыл бұрын
Can sungur ve yakın evren kanalından yatay bakışı izlemeni öneririm düşüncelerini çok çok yanlış buldum
@bapbob
@bapbob Жыл бұрын
@@cnrsz8435 İzleyecektim fırsat olmadı , ilk fırsatta bakayım
@meczupzzz
@meczupzzz Жыл бұрын
Bilim iyi veya kötü değildir. Bilime şeytanlaşmış demek dev yanlıştır.
@tywinlannister2686
@tywinlannister2686 Жыл бұрын
Aybike’nin Ceco’nun sorusuna çok beğendim diyince ömcörün 360 dönüşü beni benden aldı ahshshsj
@Kubilay-nx4ui
@Kubilay-nx4ui Жыл бұрын
Mahkeme sahneleri biraz kısa olsaydı mükemmel bir film çıkabilirdi. Birde sevgilisi ile ilgili sahneler, filme pek bi şey katmıyor. 180 dakika film için gereksiz , onlar olmasa 150 160 dakikalık ,daha dinamik bir film olabilirmiş.
@SkylinedTR
@SkylinedTR Жыл бұрын
Aybike Hn. eleştirileri ve değerlendirmeleri önemliydi. Tüm videolarda da görmek isteriz. Film Japonyada gösterime girmedi ondan bahsedildi mi yoksa ben mi kaçırdım ?
@oguzo.1882
@oguzo.1882 Жыл бұрын
Bi filmin "anlaşılır" olduğu için eleştirildiğini de ilk kez gördüm :d
@tengenaji7357
@tengenaji7357 Жыл бұрын
çok güldüm, özellikle aybike çok komikti, film hakkındaki gerginliğimi üzerimden attım resmen, ağzınıza sağlık
@gorunmezninja7314
@gorunmezninja7314 Жыл бұрын
Barbie'ye de video gelecek mi?
@aftercredits607
@aftercredits607 Жыл бұрын
Oppenheimer incelememiz kanalda! İzleyip fikirlerinizi yorum olarak bize belirtirseniz çok mutlu oluruz. Şimdiden iyi seyirler:)
@zeynep3032
@zeynep3032 8 ай бұрын
Hirosimadan sonra japonlar teslim olmadigi icin mi nagazakiyi attilar gercekte?
@sadrialsk4185
@sadrialsk4185 4 ай бұрын
ABD medyasına göre zamanın hükumeti savaş karşıtı politikacılar cavlayamasın diye ikinciyi atmışlar, bir ile sınırrı tutsalar bombanın faturasını hükumetin gözüne sokarlarmış, ikincisini de atınca hem susmuşlar hem de savaş bitince coşkudan kırılan halkın gözünde muhalefet contayı yakarmış, ABD medyasına göre böyleymiş yani
@limua.8147
@limua.8147 Жыл бұрын
Ömercan t-shirt ü nereden aldın ne olur gör ve cevap ver bu mesaja please
@mehmetcanarisoy
@mehmetcanarisoy 3 ай бұрын
aybike hocanın her filme sadece kadın-erkek üzerinden bakmasından kusucam
@recepeskioglu
@recepeskioglu Жыл бұрын
ben bu adamın filmlerine her türlü varım, ne çekerse sinemaya gider izlerim. bu filmin de çoğu sahnesi konuşma olmasına rağmen aksiyon filmi gibi izleyeni kilitliyor perdeye. bir de CEVDET mikrofonunu sakalının üst boğumlarına takarsa ses daha dengeli olacak muhtemelen.
@thebayvoldemort9047
@thebayvoldemort9047 Жыл бұрын
olm bu adamlar filmleri hep boktan mı yorumluyordu yoksa ben mi büyüdüm
@baranpaylan7169
@baranpaylan7169 Жыл бұрын
Yok bu sefer cidden iyi bakamamislar. Biyografi filmlerinde tarih bilgisi önemlidir. Herhalde tam araştırmamislar.
@moglu837
@moglu837 Жыл бұрын
@@baranpaylan7169 biyografinin anlatmasi gerekmez mi ben niye arastirayim
@baranpaylan7169
@baranpaylan7169 Жыл бұрын
@@moglu837 adapted olduğu için kitaba odaklanıyor. Eğer Oppenheimer in karmaşık zihniyetine sahip birinci şahıs açıdan bu filmi izliyorsan bu tarz anlasilmazliklara açık olmak gerekir.
@sadrialsk4185
@sadrialsk4185 Жыл бұрын
bayılırım spoilera, canım spoiler, ulan zaten bu filmin spoilerı olur mu be, adamın hayatı belli yaptığı iş belli
@Eraydın5230
@Eraydın5230 Жыл бұрын
Sürpriz bozan
@ahmetceritt
@ahmetceritt Жыл бұрын
Abla hanım fazla arayışta bulunmuş filmde konsepte ayrı katkı sağlamış
@Wi.on_zen
@Wi.on_zen Жыл бұрын
Valla inceleme videosuna inceleyerek gelmiş bak sen şu kadına
@ozgur1388
@ozgur1388 Жыл бұрын
kadri ustanın katkısına bayıldım
@frodobaggins2498
@frodobaggins2498 Жыл бұрын
Yahu Şu filme Yüzyılın filmi diyen KZbin da onca over rated yorumcuları gördüm ya ne diyim. Bizim Filmlere bakış açımızın cidden değişmesi gerek.
@imranyimit3121
@imranyimit3121 Жыл бұрын
Araplar mı çekmiş?
@muratgungor3354
@muratgungor3354 Жыл бұрын
Inanilmaz begendim, son yillarda izledigim en iyi film, Nolan tum tecrubesini kullanip baska bir seviyeye cikmis
@emreokumus4990
@emreokumus4990 Жыл бұрын
Aybike zehir zemberek saldırmış filme,yorumlamamış.
@user-ex8xz2lz2h
@user-ex8xz2lz2h Жыл бұрын
barbie ne zaman gelirr
@neonebu34
@neonebu34 Жыл бұрын
9:00 Truman eski asker bu arada
@pisikedi7883
@pisikedi7883 Жыл бұрын
Bayılırım spoiler yemeye😂😂 Okudugum kitaplari bile önce sonunu okur, ondan sonra en başa gelir musmutlu bir şekilde okurum. Başka türlü içimdeki heyecan beni çok mutsuz ediyor. Zaten bu yaşta tasikardi hastasiyim.😂😂😂 Cok seviyorum böyle her seyin anlatıldığı incelemelere. Emegi geçen herkese çok teşekkür ederim. ❤❤
@jankatyasba2702
@jankatyasba2702 Жыл бұрын
Ceco daha dikkatli izlemiş sanki...
BAŞYAPIT? Oppenheimer Spoilersız&Spoilerlı İnceleme!
30:35
GİŞEDE BATAN ÇOK SEVDİĞİMİZ FİLMLER (Karakare-Sinema)
1:31:53
ERŞAN KUNERİ İNCELEME: Cem Yılmaz Geeklerin Şampiyonu!
45:33
Why Did Edward Teller Sell Out Oppenheimer?
29:17
Evrim Ağacı
Рет қаралды 526 М.
TOP GUN MAVERICK İNCELEME
34:45
Geekyapar!
Рет қаралды 15 М.
Oppenheimer / Emrah Safa Gürkan - Opus Magnum 18
33:35
OMNIBUS
Рет қаралды 232 М.