پادکست نهم گوشه؛ «مادموازل بولانژه»: معلم همه

  Рет қаралды 2,526

Gooshe

Gooshe

Күн бұрын

اگر مایلید به گوشه و ساخت ویدیوهای بهتر و بیشتر کمک کنید، می‌توانید از پی‌پل گوشه در نشانی paypal.me/theg... یا نشانی ایمیل گوشه thegooshe@gmail.com استفاده کنید. فقط همین یک نشانی و با همین شکل TheGooshe مربوط به ماست. ممنون از لطف و کمک شما
قسمت نهم #پادکست_گوشه؛ «هنر با #گوشه» درباره معلم، آموزگار و استاد موسیقی است که شاگردانش در سرتاسر دنیا شاخه‌ها و مکتب‌ها و جنبش‌های متنوعی در موسیقی ساختند و انقلاب‌هایی در دنیای #موسیقی قرن بیستم به راه انداختند.
نادیا بولانژه، زنی در دنیای مردانه موسیقی تا آخرین روز زندگی تا سال ۱۹۷۹، شاگرد پرورش می‌داد و موسیقی آموزش می‌داد و در خانه و دانشگاه به نسل‌های مختلف یاد می‌داد چطور باید موسیقی بشنوند، تحلیل کنند، بفهمند و بسازند.
خانم معلم سختگیری که شماری از مشهورترین آهنگسازان روزگار ما دست پرورده او هستند، اما چندان در میان مردم شناخته‌شده نیست. او دنبال نام و نان نبود، دنبال مشتری و حرف‌های همه‌پسند هم نبود؛ نادیا بولانژه انسان بود و در جستجوی انسانی می‌گشت که باید پاسخ شایسته‌ای به این سوال او می‌داد: آیا می‌توانی بدون موسیقی زندگی کنی؟
00:57 چرا نادیا #بولانژه در دنیای موسیقی، زن مهمی‌ست؟
02:43 چه کسانی از شاگردان برجسته نادیا بولانژه بودند؟
06:50 تنها سوال #نادیا_بولانژه از شاگردان برای پذیرفته‌شدن در کلاس
08:26 نیت و قصد خانم معلم در زندگی چه بود؟
09:31 تو کی هستی؟ تو در قامت «انسان» کیستی؟
12:26 تنها کمبود در انسان‌ها: نبود توجه
21:48 چرا اهالی موسیقی آمریکایی‌ برای شاگردی مادموازل به پاریس می‌رفتند؟
23:39 نابغه موسیقی که از موسیقی متنفر بود
30:38 من هر روز به بتهوون فکر می‌کنم
31:56 من بر شگفتی‌هایم غلبه کرده‌ام
......
موسیقی‌: علاوه بر آثار باخ، بتهوون، گابریل فوره، ایگور استراوینسکی و برخی از آثار شاگردان بولانژه، از آهنگ‌هایی هم استفاده شده که نادیا بولانژه ساخته است:
Vocal
Chamber and solo works
Orchestral
منابع تهیه این قسمت از پادکست گوشه اینجا در وب‌سایت گوشه است.
www.gooshe.net...

Пікірлер: 35
@athenaafshar
@athenaafshar 16 күн бұрын
شناختن آدم‌های این چنینی که انقدر لبریزند از هنر شگفت انگیزه. ولی اینکه نادیا بولانژه علاوه بر لبریز از هنر بودن، انقدر بر شخصیت و اخلاق تاکید داشت، اینکه در اون زمان به جنسیت و ملیت و سن اهمیتی نمیداد، و در آخر عمر هم از خودش پرسید که آیا شایسته درک باخ بوده، واقعا حیرت انگیزه. ممنون از معرفی خوبتون، مثل همیشه از موضوع تا تدوین و اجرا فوق العاده بود. ممنون که "خوابگرد" نیستین و سعی دارین بقیه رو هم بیدار نگه دارین :) خسته نباشین
@Gooshe
@Gooshe 15 күн бұрын
آتناجان، خانم بولانژه تکنیک اصلی‌اش تاکید بر همین اصول اخلاق و شخصیت و شعور و ظرفیت و استقامت و درک بود. شاگردانش گفته‌اند در تمام زندگی به اندازه دوران شاگردی او کار نکردن و این حد چیزی یاد نگرفتند. از طرفی همیشه هم تاکید داشتن در کلاس‌هاش بیش از خود درس، از پدیده‌های مرتبط با موسیقی می‌گفت و چشم‌ آدم‌ها رو به روی چیزهایی باز می‌کرد که تا اون موقع حتی بهش فکر هم نکرده بودند. به خاطر همین بود که نوع یادگیری و فهم و برداشت اون نسل که زیر دست بولانژه بودند و تحول‌هایی که به وجود آوردن و انقلاب‌هایی که در موسیقی به راه انداختن، با دوران دیگه‌ای قابل مقایسه نیست. درواقع موسیقی رو مثل شاگردی کردن نزد رهبری معنوی، یاد گرفته‌اند و در جان و روح‌شان نشسته. ممنون که لطف داری و می‌گی سعی می‌کنیم بقیه رو بیدار نگه داریم. ما خودمون در این مسیر، در حال بیدارشدن و بیدارموندن هستیم، آتناجان... باز هم ممنون بابت کمکی که به گوشه کردی. هر بار جوری ما رو شرمنده می‌کنی.
@behnam1994
@behnam1994 14 күн бұрын
فوق العاده بود ممنونم واقعا دستمریزاد به تیم گوشه 🥀🥀🥀💮💮
@Gooshe
@Gooshe 14 күн бұрын
ممنون بهنام‌جان...
@miladmehrabi-r2i
@miladmehrabi-r2i 10 күн бұрын
درود به عوامل توليد اين پادكست منتظر ويدئو هاي بيشتر تو اين حوزه هستم✋🏻
@Gooshe
@Gooshe 10 күн бұрын
@@miladmehrabi-r2i ممنون میلادجان😊
@baharadamiat4490
@baharadamiat4490 18 күн бұрын
مثل همیشه عالی و بی نظیر ممنونم ❤❤❤
@Gooshe
@Gooshe 18 күн бұрын
@@baharadamiat4490 ممنون❤️
@hamidrezamohammadi9599
@hamidrezamohammadi9599 21 күн бұрын
درود بر شما تولید محتوا عالی هستش درکنار شما یاد می گیریم و لذت می بریم خسته نباشید 🌺
@Gooshe
@Gooshe 21 күн бұрын
ممنون حمیدرضاجان... ما هم یاد می‌گیریم البته در این مسیر... دمتون گرم.
@Honiball
@Honiball 11 күн бұрын
چه محتوای فوق العاده ای. چه کار بزرگی انجام داده اید عزیزان… ازتون صمیمانه سپاسگزارم ❤
@Gooshe
@Gooshe 10 күн бұрын
خیلی ممنون آقای هانیبال. خیلی خوشحالیم که موسیقیدان و نوازنده‌ای مثل شما هم این مستند رو دوست داشت.
@Mah.sa.ka.89
@Mah.sa.ka.89 20 күн бұрын
فوق العاده بود. چه شخصیتهای نابی انتخاب میکنید. گوشه مثل همیشه منحصر بفرد و دلچسب و حرفه ای.
@Gooshe
@Gooshe 20 күн бұрын
ممنون از نظر لطفت...
@aliamini6180
@aliamini6180 21 күн бұрын
به نظرم چه خوبه کسانی را معرفی میکنید که روی شناخت ما آدمها از خودمان و جهان هستی اثر گذار هستند. Thanks
@Gooshe
@Gooshe 21 күн бұрын
ممنون علی‌جان که متوجهی. این آدم‌ها اسطوره‌‌های هنر خودشون بودند و اسم خیلی‌هاشون ممکنه هیچ‌وقت به گوش‌مون نخورده باشه ولی از جریان‌سازهای اصیل و برجسته‌ای بودند که اثرشون همچنان باقی مونده.
@user-zl3gs7mr1c
@user-zl3gs7mr1c 21 күн бұрын
درود بر شما که با تلاش و پشتکار هنر و هنرمند اصیل رو می شناسونید در این عصر محتواهای زرد و تو خالی شما چراغی به دست گرفته اید تا هنر و هنرمندان اصیل و واقعی رو به مردم بشناسونید خداقوت...❤️ قدردانیم🙏
@Gooshe
@Gooshe 21 күн бұрын
ممنون از نظر پرمهرتون ولی می‌بینین که همون به قول شما محتواهای زرد و توخالی چقدر پرطرفدار و محبوب‌تر هستند و چقدر اطلاعات غلظ و اشتباه پخش می‌کنند و چقدر آدم‌ها رو معتاد همون خوراکی می‌کنند که مثل سم به وجودشون می‌ریزند. ما که نیت کردیم این مسیر رو بریم دقیقا به دلیل وجود همون تولیداتی که در دنیای هنر جزخرافه و فاش‌سازی رازهای دروغین و دانستنی و ندانستنی‌‌ها و حرف‌های پوچ و دنیاهای الکی چیزی ندارند. ولی دیگه تا کجا بشه ادامه داد این مسیر رو با این نیت، زندگی و روزگار و اوضاع و دلگرم‌موندن و اندازه امید بچه‌‌های گوشه، تعیین می‌کنه.
@akbardoosti5898
@akbardoosti5898 22 күн бұрын
باور کنید من 50 ساله هم دلم عمیقا خواست موسیقی با ایشان یاد میگرفتم البته ایکاش
@Gooshe
@Gooshe 22 күн бұрын
حق دارید. خیلی‌ها آرزو داشتند شاگرد بولانژه می‌بودند. البته از ایران هم شاگرد داشت. ولی خب دیگه، ۴۵ سال پیش از دنیا رفت و فقط یادگارها و بازماندگانش موندند که از او اخلاق و اصول و قانون و رفتار و کردار در موسیقی رو یاد گرفتند و بازتاب دادند.
@nilip2003-v1x
@nilip2003-v1x 8 күн бұрын
کانال تون عالیه فقط کاش بیشتر فعالیت کنید
@ehsankhatibii
@ehsankhatibii 2 күн бұрын
سپاس بابت ساخت این ویدیو. فقط تعداد موسیقی های متنی که استفاده شده، بسیار زیاد بود و با سرعت عوض میشد، که ازار دهنده بود.
@Gooshe
@Gooshe 2 күн бұрын
ممنون احسان‌جان از نظرت. کوتاه‌بودن و به سرعت‌ عوض‌شدن موسیقی‌ها به دلیل قانون کپی‌رایت بوتیوب هست و بسته‌بودن دست سازنده در زمان‌بندی موسیقی. اینکه تعدادشان زیاد بود به این دلیل هست که در این مدت مستند کوتاه باید نمونه‌هایی از ساخته‌های خانم بولانژه و شاگردانش هم شنیده می‌شد، وگرنه که ساختن مستندی درباره موسیقی‌دان‌ها بدون شنیدن حتی لحظه‌ای از آثارشان (با شرایط سخت یوتیوب) چه لطفی داره؟ ریتم و تمپو و نظم ویدیو درباره اهالی موسیقی هم باید تا حد امکان به خود موسیقی نزدیک باشه وگرنه که ما قصد آزار نداشتیم. باز هم ممنون که نظرت رو نوشتی.
@Mohammadkaarami
@Mohammadkaarami 20 күн бұрын
مرسی از محتوای خوب❤️ بازم از موسیقی کلاسیک محتوا بسازین 😍
@Gooshe
@Gooshe 19 күн бұрын
ساختن مستند/پادکست درباره موسیقی به دلیل قوانین و مقررات کپی‌رایت یوتیوب خیلی کار دشواریه، ولی به هر حال از پیشنهاد و نظرتون ممنون.
@pashanasr8329
@pashanasr8329 4 күн бұрын
🔥
@fatemehforoutani6350
@fatemehforoutani6350 18 күн бұрын
بارها اشاره شده به متد منحصر به فرد ایشون ولی اینکه چی بوده خیر. توجه به عوامل انسانی و مناسبات اخلاقی در کار،گمشده این روزهای ماست. گمشده ای که برای نسل های قبل گویی اصول غیرقابل کتمان بوده.
@Gooshe
@Gooshe 18 күн бұрын
فاطمه‌خانم، سلام. در حقیقت خودتون جواب سوال خودتون رو دادین. در تمام این مستند روش تدریس نادیا بولانژه به شکل‌های مختلف از زبان شاگردان و خودش توضیح داده می‌شه همراه با تاکیدهای او بر اصولی که برای بقیه اهمیتی نداشته و روش انتخاب شاگردانش که نکته اصلی متد او بوده. کاملا درست گفتین «توجه» گمشده این روزهاست.
@mortezagolmakani484
@mortezagolmakani484 21 күн бұрын
من یه جاهایی از این ویدئو پادکست بدون دلیل گریه کردم.
@Gooshe
@Gooshe 20 күн бұрын
این خانم زندگی پرشور و اصیلی رو گذرونده. بهترین میراث و یادگارهاش هم نسل‌هایی هست که پرورش داد. اون‌هایی که هنوز زنده‌اند همچنان راهش رو ادامه می‌دن و هر کدوم شاگردانی پروروندن که این مسیر رو طی کنه. آدم دلش می‌لرزه از دیدن آدم‌هایی که اصالت، اخلاق و ذات هنر رو به عنوان محور اصلی زندگی‌شون انتخاب کردند؛ اونقدر که اثراتش هنوز باقی هست.
@Honiball
@Honiball 11 күн бұрын
@@Goosheمن هم همینطور مثل شما اشک ریختم… بزرگی بعضی انسان ها انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین متن و بیان گوینده بسیار تاثیر گزار بود.
@Gooshe
@Gooshe 10 күн бұрын
@@Honiball ممنون از لطف‌تون
@user-jx5sf4rc6m
@user-jx5sf4rc6m 9 күн бұрын
ممنون بابت معرفی انسانی بزرگ و اثرگذار. فقط طوری گفتید اون فمینیست نبود و زن و مرد براش فرق نداشت که انگار فمینیستها زنها براشون برترن. این ناشی از ناآگاهی عمیق ما ایرانی‌ها در مورد فمینیسمه. فمینیسم خواهان برابری زن و مرده. خواهان حقوق کامل انسانی برای تمام بشریته نه تبعیض به نفع زنان یا تحقیر مردان.
@Gooshe
@Gooshe 9 күн бұрын
سمیه‌خانم،ممنون از نظرتون. نادیا بولانژه در مصاحبه‌های مختلف، در فیلم‌های مستند و در گفت‌وگوهایی که ازش ثبت شده بارها تاکید کرده که به هیچ ایسمی پایبند نیست و به ویژه با تاکید بسیار، «فمینیست» نیست؛ یعنی به صورت کلی به برابری حقوق زن و مرد اعتقادی نداشته اما در کارش، در تدریس و در پذیرفتن شاگرد این دیدگاه رو رعایت نمی‌کرده و انسان‌ها براش از جنسیت تا دین و رنگ پوست برابر بوده‌اند. او با آموزه‌های قرن نوزده و بیست و با توجه به تجربه‌های شخصی و برخلاف رویه‌ خودش، معتقد بود وظیفه اول زنان، همسری و مادری هست. اینکه در مورد «ناآگاهی عمیق» درباره مفهوم این واژه، یک جامعه رو زیر سوال می‌برید - درحالیکه در اعتراض‌های اخیر دیدید که جامعه چقدر در عمل، این مکتب‌های فکری رو خارج از تئوری، زندگی و تمرین می‌کنه و جلوتر حرکت می‌کنه - واقعا تاسف‌برانگیزه. و آخر اینکه احتمالا جایی مثل گوشه رو نمی‌شناسید و از چیزی گلایه می‌کنید و به چیزی انتقاد دارید که منش و کردار و رفتار بچه‌های گوشه در موردش کاملا شفاف و روشن و واضحه. این می‌تونه ناشی از ناآگاهی کسی باشه که بدون پژوهش و جست‌وجو و بدون «آگاهی عمیق» در مورد موضوع، عملکرد، گذشته و کارنامه آدم‌ها، راحت‌ترین کار، یعنی اعتراض و انتقاد اشتباه در جایی اشتباه رو در پیش می‌گیره.
@user-jx5sf4rc6m
@user-jx5sf4rc6m 9 күн бұрын
@@Gooshe نقد من به افکار بولانژه نبود به گفتار متن شما بود. تاکید میکنید اون به برابری انسانها اعتقاد داشت اما فمینیست نبود این یه تناقض بزرگه. باز هم در کامنتتون این حرف تکرار شد. اینکه جامعه ما شعار آزادی بده ارتباط چندانی به آگاهیش در مورد مکتب فمنیسم نداره. هنوز هم جامعه ما یک جامعه بسیار نابرابر و ناعادلانه است. نه تنها مردسالاره بلکه جنیست، قومیت، نژاد، زبان، رنگ پوست، شهری یا روستایی بودن و... همه دلایلی برای تبعیض در ایرانه.
He bought this so I can drive too🥹😭 #tiktok #elsarca
00:22
Elsa Arca
Рет қаралды 48 МЛН
معشوق تندخو | حکایتی از بوستان سعدی
21:59
Rashid Kakavand | رشید کاکاوند
Рет қаралды 26 М.
کارل پوپر (پارادوکس رواداری)
32:41
Sound of Philosophy آوای فلسفه
Рет қаралды 46 М.
کدام گوشه؟ با محمد خدادادی ـ موسیقی به زبان ساده - Which Gousheh? with Mohammad Khodadadi
14:08
Music in Simple Language موسیقی به زبان ساده
Рет қаралды 14 М.
ویتگنشتاین (هنر چیست؟)
29:26
Sound of Philosophy آوای فلسفه
Рет қаралды 48 М.
He bought this so I can drive too🥹😭 #tiktok #elsarca
00:22
Elsa Arca
Рет қаралды 48 МЛН