Όποιος έχει αυτιά ακούει κ μαθαίνει!ακόμη ένα ενημερωτικό βίντεο με πολλές αλήθειες.
@ioannistremmos2858 ай бұрын
Γεια σου Χρηστο φωνάρα !
@elaligo4492 жыл бұрын
Καλησπέρα σας, έχω ένα κυκλοφορητή wilo top s30/7 Και έχει αρχίσει να μου κάνει θόρυβο Ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάποιον πιο οικονομικό?
@hliaspetropoylos10132 жыл бұрын
Καλησπερα οταν βαζεις φωλια για να βαλεις ενα θερμομομετρο η φωλια πρεπει να ειναι ακριβως στην μεση του αγωγου για να εχουμε ακριβη μετριση αν ειναι καθετα και οχι πανω απο 100 βαθμους και ειναι καθετη η φωλια μπορουμε να βαλουμε λιγο λαδι μετασχηματιστων για καλητερη θερμοαωγη ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΚΑΜΕ
@jimk70jimk2 жыл бұрын
Μάστορα έχω μια φανταστική ιδέα για μηχάνημα δύο σε ένα. Επειδή απ ότι κατάλαβα το μαγνητικό φίλτρο δουλευει με Κυκλωνική ροή θα μπορουσε να έχει και μια έξοδο από πανω για ένα αυτόματο απαερωτή, αφού η Κυκλωνική κίνηση του νερου πιεζει το νερό στα άκρα και ο αέρας μένει στο κέντρο. Γενικά όμως δεν σε έχω ακούσει να κάνεις ποτε λόγω για κυκλωνικο απαερωτή.
@panagiotisgournaris42052 жыл бұрын
Μπορεις μαστορα να μου πεις πως επιτυγχανεται εξοικονομιση σε αντλια θερμοτητας μεσω θερμοστατοκων κεφαλων στα σωματα;
@stratosgiannoudis2 жыл бұрын
Πολύ ωραία ερώτηση φίλος.... Ένας είναι ο τρόπος για να κάνουμε οικονομία στην θέρμανση. Βάζοντας την αντλία θερμότητας τον λέβητα αερίου η τον λέβητα πετρελαίου να ζεστάνει λιγότερα λίτρα νερό. Αυτό το κάνεις με θεροστατικες κεφαλές στα σώματα καλοριφέρ. Όταν βγάζεις εκτός ένα σώμα καλοριφέρ που έχει 20 λίτρα νερό. Ετσι έχουμε οικονομία στην θέρμανση όταν όλα δουλεύουν σωστά......
@panagiotisgournaris42052 жыл бұрын
@@stratosgiannoudis Δηλαδη για να μου το κανεις ακομαπιο πενηνταρακια.. στο δικο μπυ συστημα η ΑΘ ειναι στο δωμα ακριβως απο πανω μου, κυριως η οικονομια ερχεται με μικροτερη θερμοκρασια που οριζουμε στα νερα. Κλεινοντας μια κεφαλη δλδ στο 0 το νερο δεν περναει καθολου μεσα απο το σωμα; Φρεναρει ας πουμε εκει; και αρα δε θα ζεστανει τα λιτρα εκεινα; Εχω ηδη κεφαλες αλλα ολοι μου λενε οτι δε παιζει ρολο και κυριως παιζει ρολο τι θερμοκρασια θα πεις στο μηχανημα..
@panagiotisgournaris42052 жыл бұрын
@@thomaslpg2 Δεν νομιζω να ισχυει το περι οικονομιας σε σχεση με τα υπολοιπα συστηματα που υπαρχουν.. εκτος κ αν γυρισουμε ολοι στα ξυλα και τρεχουμε να κοβουμε δεντρα.. παραμενει (με σωστη φυσικα εγκατασταση) το πιο οικονομικο μεσο θερμανσης ειδικα αν προστεθει κ ο παραγοντας 24ωρη σταθερη θερμοκρασια κατι που με τα on/off στα υπολοιπα συστηματα δεν ισοφαριζεται
@panagiotisgournaris42052 жыл бұрын
@@thomaslpg2 πολλα.. και προφανως δεν ξερει να ρυθμισει το μηχανημα.. οποτε πρεπει να συμβουλευτει ειδικο
@1Eagler2 жыл бұрын
Τι υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την μόνωση; 26:00 Από την άλλην μεριά, θα πρέπει να κρυώσει για ώρες ο καυστήρας για να τον συντηρήσεις. 38:00 που βρίσκεις το εξάρτημα;
@promitheus26832 жыл бұрын
το εμβαπτιζόμενο κυάθιο το βρίσκεις είτε σε υδραυλικά είτε το παραγγέλνεις από κάποιο μηχανουργείο της περιοχής σου αφού τους δώσεις τις κατάλληλες μετρήσεις.
@thodoris_kou2 жыл бұрын
Ερώτηση για δοχείο διαστολής, πως ακριβώς υπολογίζουμε το μέγεθος που χρειαζόμαστε ανάλογα την κατοικία μας? Για παράδειγμα για μία μονοκατοικία με απόσταση ύψους 10 μέτρων από το δοχείο, είναι αρκετό ένα 50 λίτρων? Υπάρχει περίπτωση αν το δοχείο είναι μεγαλύτερο απ όσο χρειάζεται να γίνει κακό αντί για καλό?
@promitheus26832 жыл бұрын
Είναι ένας συνδυασμός μεταξύ αρχικής και τελικής θερμοκρασίας νερού, ανάλογη των πιέσεων του δικτύου και επίσης ανάλογη του όγκου του νερού που περιέχονται σε λέβητα-σωληνώσεις-σώματα κλπ. Όσο μεγαλύτερο το δοχείο διαστολής τόσο καλύτερα, αλλά καταντά αντιαισθητικό. Γενικά βάζουνε δοχεία των οποίων ο όγκος είναι μισός από τον όγκο νερού που περιέχεται στην εγκατάσταση.
@thodoris_kou2 жыл бұрын
@@thomaslpg2 40.000 της Θερμολεβ. Τα σώματα είναι 6 τα κύρια και 2 μπάνιου.
@promitheus26832 жыл бұрын
@@thodoris_kou Βάλε τουλάχιστον ένα 50 λίτρων, μέτρησε το να είναι στo 1.5 bar, βάλε το δίκτυο σου στα 1,6 bar και όταν χειμωνιάσει και ανάψεις την θέρμανση στο τέρμα κοίτα την πίεση του δικτύου. Αν από τα 1.6 ανέβει μέχρι τα 1,8 ή 1,9 είσαι σχετικά εντάξει με τα 50 λίτρα δοχείου διαστολής. Αν όμως η πίεση δικτύου ξεπεράσει τα 2,2 είσαι σίγουρα για μεγαλύτερο δοχείο. Μπορείς να προσθέσεις παράλληλα δοχεία διαστολής, 2 ή και όσα θέλεις, αλλά καλά είναι να το πετυχαίνουμε με την πρώτη!
@thodoris_kou2 жыл бұрын
@@promitheus2683 Μ'αρέσει που μου είπε ο υδραυλικός ότι το ενσωματωμένο κλειστό δοχείο διαστολής 18 λίτρων που έχει μέσα ο λέβητας ήταν αρκετό... όπως επίσης μοιυ είχε πει ότι τα μαγνητικά φίλτρα σωματιδίων και οι απαερωτές μπαίνουν μόνο σε λέβητες αερίου..
@thodoris_kou2 жыл бұрын
@@thomaslpg2 Η αλήθεια είναι ότι έναν φόβο τον είχα για το 50άρι για την δική μου περίπτωση αλλά επειδή η διαφορά του κόστους από το 50άρι στο 80άρι της Reflex είναι μεγάλη θα καταλήξω στην πρότασή σου.
@takis123452 жыл бұрын
💯💯💯💯💯
@ΑλέξανδροςΚολυβάς-η9θ2 жыл бұрын
Αφού δεν βάζουν μόνωση στις σωληνώσεις ας βάλουν τους λέβητες μέσα στο διαμέρισμα. Είναι απαράδεκτοι
@zaxarispetixos87282 жыл бұрын
22:40 50 βαθμους? Σιγα μην τον κανει και συμπηκνωσης
@stratosgiannoudis2 жыл бұрын
Γιατί όχι.... Τι είναι ο λέβητας συμπύκνωσης και πως λειτουργεί. Εδώ μας λέει ότι πέρυσι το χειμώνα ο φίλος μου ο Χρήστος δούλευε το λέβητα μαχ 65 βαθμούς.... Τι δεν καταλαβαίνεις από ότι λέει.
@zaxarispetixos87282 жыл бұрын
@@stratosgiannoudis Ε απο 65 βαθμους και κατω δεν θα βγαζει καπνο η καμιναδα ολη η καπνα θα γινεται υγρο και θα πεφτει μεσα ολοι λενε οτι απαγορευεται να δουλευουμε απλους λεβητες κατω απο περιπου 65 βαθμους γιατι θα σαπισουν.
@pasvanis_christos_engineering2 жыл бұрын
@@stratosgiannoudis εγώ σε λέβητα αερίου δοκιμή 2 μήνες με 63 και άλλους 2 μήνες με 60 βαθμούς είδα ότι ενώ στο 63 λειτουργούσε όμορφα και ζεστεναι κλιμακωτά χωρίς να καταλαβαίνεις διάφορες και χωρίς καθυστερήσεις στους 60 αργούσε πολύ να πιάσει. Και παλαιότερα στους 67 μολις έκλεινε ο θερμοστάτης αμέσως ένιωθες διαφορά θερμοκρασίας. Αλλά στηρίζω στρατό αν θες να το έχεις σε συντήρηση μπορείς και κάτω από 63 αλλά αν το κλείσεις και το ξανά ανοίξεις θα αργήσει ο χώρος να πάρει θερμοκρασια
@basiliskoutroumpas55772 жыл бұрын
Θέλω πολύ να το δω αυτό ,αλλά 1ωρα βίντεο δεν διαθέτω τόσο ελεύθερο χρόνο ,μάστορα κόψε τα σημαντικά
@stratosgiannoudis2 жыл бұрын
Το βίντεο αυτό δεν απευθύνεται σε σένα που δεν έχεις χρόνο φίλος. Απευθύνεται σε όσους έχουν σοβαρά θέμα με την θέρμανση πετρελαίου. Δεν είναι απλά ένα βίντεο για το πώς θα μπορούσε να κάνουμε οικονομία στο πετρέλαιο αλλά και στην φιλοσοφία της οικονομίας. Οπότε το βίντεο δεν είναι για εσένα.
@dimitrisk9472 жыл бұрын
@@stratosgiannoudis Η γνώση και η έρευνα για να κανουμε οικονομία στο καύσιμο ναι υπαρχει. Η φιλοσοφία που κολλάει στην οικονομία?
@stratosgiannoudis2 жыл бұрын
@@dimitrisk947 Φιλοσοφία είναι η μελέτη που ασχολείται με ερωτήματα, προβλήματα ή απορίες που μπορούμε να αποκαλέσουμε οριακά, θεμελιώδη, ή έσχατα, όπως αυτά της ύπαρξης, γνώσης, αξίας, αιτίας, γλώσσας και του νου. Ξεχωρίζει από άλλους τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων, από την κριτική και γενικώς συστηματική προσέγγιση των θεμάτων και την οικοδόμησή της πάνω σε λογικές εξηγήσεις.............
@stratosgiannoudis2 жыл бұрын
@@dimitrisk947 Η λέξη φιλοσοφία ετυμολογικώς είναι σύνθετη και προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό φιλείν (αγαπώ) και τη λέξη σοφία, δηλαδή αγάπη για τη σοφία.
@stratosgiannoudis2 жыл бұрын
@@dimitrisk947 Επιστημολογία ονομάζεται ο τομέας που ασχολείται με τη φύση και το σκοπό της γνώσης, καθώς και αν η γνώση είναι δυνατή. Μεταξύ των κεντρικών προβληματισμών της είναι οι φιλοσοφικές προκλήσεις που θέτει ο Σκεπτικισμός και οι σχέσεις μεταξύ αλήθειας, πίστης και αιτιολόγησης.