Ders niteliğinde bir iş. Heyecanla izledim, emeğinize sağlık.
@gulsenkran4113 жыл бұрын
Projeler çok harika .Çiftçi kızı olarak büyüdüm 22 yıl mimari çizimde bulundum. Tasarımlar muhteşem👌
@1913-c6w3 жыл бұрын
Kutluğ ataman çok kaliteli bir adam. Atalarının değerlerine sahip çıkmasıda çok asilce bir davranış.
@aysegularslan34973 жыл бұрын
Bu ne güzel emek, bu ne kaliteli iiişşşş. 🧡
@mehmetcelik51922 жыл бұрын
Dimi 😍
@ozgurozgok3 жыл бұрын
Belgesel olarak da çok kaliteli olmasının yani sıra, insan ve hayvan ilişkilerinin güzelliğini yansıtması yönüyle, yüreklerin temizliği ve köklere inmenin farklı metotlarının bir arada olduğu çok güzel bir yapım-iş. Emeklere sağlık.
@doganabdullah Жыл бұрын
Ufuk açıcı bir belgesel olmuş. Elinize sağlık.
@merkezgar3 жыл бұрын
Palanga/KA Çiftliği önümüzdeki yıllarda Ağa Han dahil ne kadar ödül varsa alacak, bu çok açık. Bravo Erzincanlı Bey'e!
@yldrayerkol68832 жыл бұрын
Bi köylü bi çiftci olarak izledikce mutlu oldum emeği gecen herkezin eline sağlık ❤
@yucelozeke71023 жыл бұрын
Harika bir proje başta Mimarlarımız ve Kutlu beye şükranlarımızı sunarım Saygılarımla
@Delilerkampı Жыл бұрын
Varlık, Saygı, sevgi, doğa... İşi ehline bırakmak , mutlu bir oluşum, çok sevindim... bu proje bitecek gibi durmuyor, nesillere aktarılacak bir proje olmuş... Var olun ... @CemSeymen çok duygulu izlemiştir diye düşünüyorum ... Selamlar ;)
@ademkeven57002 жыл бұрын
Ülkemizde böyle bir projenin hayata geçirilmesinden çok mutlu oldum.
@melistuzen2875 Жыл бұрын
Hayvanları anlayarak onlara en güzel yaşam alanlarını sunmak.. Harikulade eserler ortaya çıkmış. Tasarımınıza, bilgi birikimlerinize ve yüreğinize sağlık. Hayvan sever bir mimar olarak çok mutlu oldum :)
@ergineryetgin53882 жыл бұрын
İlham verici! Hazinesiniz!💐
@oznurunal30363 жыл бұрын
14:01 "...Modüler olması, tekrar ediyor olması önemli. İlerde sayı artabilir. Her seferinde yeni bir tasarım yapmak değil, artabilen bir şey olsun." (Kümes için)
@eren.bozkurt.242 жыл бұрын
Çok hoşuma gitti . Elinize sağlık
@oznurunal30363 жыл бұрын
17:56 "...size kendi taleplerini iletemeyen biri var karşınızda ve siz o talepleri bulup çıkarmak durumundasınız."
@oznurunal30363 жыл бұрын
29:54 "...mimar - sanatçı işbirliği oluştu. Dedim ki (Han Tümertekin) : ' üzerlerine çeşitli metal tozları serpsek ve zamanla onların hava koşullarıyla okside olarak renk ve dokularının değişmesi üzerinden zamanı okusak yapılarda.' 1o yıl sonra nasıl bir kabuk göreceğiz orada bilemiyorum..."
@umutidil2 жыл бұрын
işe bak muhteşem, tek kelimeye muhteşem...
@ferhatcaglar38703 жыл бұрын
BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı, bahçesi Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama gamı, kederi Havası başkadır benim köyümün Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi'nin torunları derler bizlere Özü başkadır benim köyümün Yeşil yeşil meşeleri var dağında Meyve ağaçları çiçek açar bağında Her çeşit otlar yeşerir toprağında Yeşili başkadır benim köyümün Köyümün kenarından akar çayı Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı Unuttum sanma orda olmayı Dostluğu başkadır benim köyümün Yaz gelince çıkarlar yaylaya Gurbetçiler hasretle döner sılaya Benden selam olsun Aziz Ağa'ya Sevgisi başkadır benim köyümün YAZAR: İBRAHİM SEVİNDİK
@oguzkaya73103 жыл бұрын
Sizin köy Kastamonu'da galiba.
@afra54103 жыл бұрын
Muhteşem bir çalışma örneği olmuş 👌Devamını da merakla bekliyorum.
@oznurunal30363 жыл бұрын
12:33 "...Biz hemen bunun akabinde zaten başladık 'böyle bir literatür var mı: tavuklar nerede yaşar, ne yapar?' Farkettik ki kümes literatürü var dünyada, olmazsa olmazları var. Tavukların günlük literatürlerine dayanan tasarım prensipleri oluşturduk."
@oznurunal30363 жыл бұрын
06:36 "ilk önce evi yerden kopartmak istedik çünkü ancak bu şekilde evin bu coğrafyaya ait olmayan bir ürün olduğunu hissetirebilirdik"
@kaanerden48223 жыл бұрын
Ne güzel de ifade etmiş yaptığı şeyin bulunduğu coğrafyayla ilişkisizliğini bir tasarım performansı diye sunarak!
@oznurunal30363 жыл бұрын
04:01 "...doğa aslında böyle bir sistem üzerinde canlı kalabiliyor."
@oznurunal30363 жыл бұрын
22:06 "...Kutluğ ve bunun hayvanlar için yapılıyor olması"
@oznurunal30363 жыл бұрын
16:42 "...dünyayı insan odaklı anlamak, insan için yapmak, her şeyin insan için olması başlangıçta çok sevimli bir şey gibi görünürken bir zaman sonra dünyada yaşanan acayip şeylerin; savaşların, yoksullukların, hayvanların hiçe sayılmasının, sadece yemek için hayvanların porsiyon gibi görünmesi ve bunun için inanılmaz çiftlikler kurulmasının... rahatsız edici..."Nevzat Sayin
@ahmettastan20963 жыл бұрын
İsmini vermek istemediğim paravan şirketlerin bünyesinde milyonlar izlenecek hatta hakkında felsefi ve sanatsal birçok tartışma yapılacak bu belgleselin hepi topu 28 bin kişi tarafından izlenmesi beni çok üzdü umarım bu ve bu gibi içerikler ileride birçok kişiye fayda sağlar, tek kelime ile mükemmel
@ummugulsumklc69293 жыл бұрын
Böyle güzel bir çalışmanın biraz daha reklama ihtiyacı var zannımca
@serdarsahin552 жыл бұрын
😍👏😍
@ozlemsahin87583 жыл бұрын
şanslı tavuklar
@EzgiCanSuM3 жыл бұрын
Konum olarak neresi acaba? Tercan'da Palanka köyü var ama oraya benzemiyor.
@nnnppp7203 жыл бұрын
Şimdi kızgınlıkla yazıyorum. Belki sonra geçer ve pişman olurum. Tüm canlılar bugününü neye borçlu? Yanıtını vereyim, öğrendiklerini bir sonraki nesillere aktarmalarına ve gelişmelerin yeni nesillerce harmanlanmasına. Peki burada ne gördük biz? Aktarılmamış bilgilerden, kadük tasarımlardan, proporsiyonellikten uzak, kendi kendine yeterli olmayan bir yaşam sistemini kurma çabası gördük. O origamik çatı dizaynı müthişti. Ama keşke içinde çok yavaş ilerleyen, misal rüzgar veya su enerjisi ile sürekli dönen bir fırça olsaydı ve gübreleri sürekli toplayıp metan tanklarına depolasaydı. Başka ne yapılmalıydı? Yıl 2021. Geçmişte yürünen yolları tekrar geriye doğru yürümektense, kendi kendine yeten, gübreyi depolayan, suyunu ayrıştıran, metan gazını ısınmak ve mutfakta kullanan, hayvanların ahırdaki ısılarını kışın -25 derecede yaşanan evin altında tutarak enerji tasarrufu için kullanan, tavukların da ineklerle beraber iç içe olabildiği, ahır kokularının havalandırma tasarımları ile eve ulaşmadan tasfiye edilebildiği, tek kişinin, üç beş düğme ile ineklerin yemini, suyunu servis edebildiği, ahır zemininin otomasyonla temizlendiği, sütlerinin alınabildiği, tereyağı üreten ve başka bir köşede arı kovanlarının meşhur Erzincan balı ürettiği, geçmişten geleni geleceğe taşıyacak ve bunu şehrin vizyonunu açacak bir proje biçimde olmalıydı. O inek koruganları neydi öyle? Savaş uçağı var sanıp cruise füzesi ile vururlar Allah korusun. Evet, çaba var ama boşa harcanmış.
@arkitorch73563 жыл бұрын
bu yapılar kendi ventilasyonlarını sağlayan basit pavillion korunaklar zaten. asıl kışlık ağıllar bile değil .en başta söylüyor Kutluğ Ataman. o kadar teknik işlere girmedikleri açık .hatta bu söylediğiniz teknik yatırımlar doğaya belki daha da fazla zarar verecek. ki o işler de bedavaya olmuyor. sempatik deneysel bir girişim işte . altta da yazdığım gibi mimarlıkla dünyayı kurtarma fikrinden bir vazgeçsek artık:)
@practicum15693 жыл бұрын
Ya adam miras kalan toprağına kendince bir şeyler yapmaya çalışmış. Yurtdşında kazandığı ne varsa da buna harcamış zaten. Ve yaparken de bir sürü bürokratik engelle karşılaşmış. Evet yıl 2021 ama şöyle olmalı böyle olmalı dediğiniz şeyler de bedava olmuyor ki. Burdan oturup öğüt vermek, yıkıcı eleştiri yapmak çok kolay. Belki iş ilerleyince daha teknolojik, sizin dediğiniz gibi bir sistem de kurabilir. Ne bu öfke arkadaşım
@uydudanbak3 жыл бұрын
zaten diyor, gebzede ürettik, lokal malzeme yok, ahsaplar Austriadan falan.. yani böyle bir dertle baslamamislar ki