Salutare George și toată comunitatea! Mulțumim pentru contribuție, ca întotdeauna ați transmis perfect informația. Sperăm ca în curând să se alinieze și legislația noastră la standardele țărilor avansate. Eu mi-am pus pe balcon ceva foarte asemanator, de la mysolarshop și economia la factura de curent este foarte mulțumitoare.
@alexandruoniga69903 ай бұрын
Wow! Este soluția ideală pentru mine, pentru a alimenta instalația de răcire în tavan, pe care am achiziționat-o anul acesta.
@misterc38353 ай бұрын
Sper că ai reușit să filmezi și echipamente de la Hoymiles și Zendure pentru balcon, micro invertoare și baterii.
@olteanalinleon3 ай бұрын
In Germania la fotovoltaicele de balcon daca consumi cat produci e ok iar surplusul il bagi in retea fara nici o compensare. Practic daca consumi 400w in timp ce produci 800w atunci dai 400w in retea ce nu ii recuperezi sub nici o alta forma. Poti injecta legal pentru ca o faci ca donatie daca nu consumi acea energie. Preturile sunt mai mici in Germania pentru ca sunt scutite de TVA daca cumperi pana in 30 kw.
@TheSadiqus3 ай бұрын
Am deja 3 panouri pe balcon, sunt decât de 100 w fiecare, mai am o baterie de 12,8 v și 100 Ah un invertor de 300 W/600w peak cu unda sinusoidala pura, iar ca mppt am blue solar de la victron 150/35. Producția într-o zi de vara e undeva la 1,4 kwh, dar pentru serverul meu de 50 W este suficient pentru a trece peste noapte pe baterie. Dacă cumva este înnorat îmi pornește automat încărcătorul de 80W pentru baterie de la rețea. Dacă aveam spațiu aș fi pus ceva panouri mai mari, dar... Nu se poate! Orientarea spre norocul meu este spre sud!
@4youjhony3 ай бұрын
Sunt deja și la noi firme care instalează panouri pe balustradele balcoanelor cu invertoare Tie-Grid sau Off-Grid cu acumulatori .
@danielsirb43553 ай бұрын
George apreciez inițiativa ta de a promova energia verde. Am și eu panouri fotovoltaice, nu solare cum spun unii, pe casă. Sunt câteva probleme cu sistemul propus de tine, ei: - panourile bifaciale nu sunt gândite să le pui pe o clădire. Sunt pentru sisteme la sol. - modul de conversie panou- baterie- invertor este depășit. Are pierderi foarte mari. Ai nevoie de un invertor care să poată să dea direct mono sau trifazat din panouri fără intervenția stocării - stocarea ce ai prezentat-o nu are nici un fel de IP.... protectia la umiditate. Deci o pui undeva în casă. Nu bun. Nu e bine să ai baterii prin casă. Nu, nu mă refer că explodează. Doamne ferește. Dar nu au ce căuta în spațiu închis.
@tavimocanu25383 ай бұрын
I-mi dai cu panica , cum adica nu bun baterii in casa ? Eu tocmai am pus baterii de 10kw in sufragerie pentru ca nu aveam unde in alta parte sa le pun decat poate afara sub streasina , la naiba.
@wdt30743 ай бұрын
Salut George si toata comunitatea, daca stau la bloc la ultimul etaj care este procedura prin care imi pot pune panouri deasupra apartamentului? Multumesc anticipat pentru orice sfat si indrumare ! 👍
@4routing3363 ай бұрын
Ceri aprobarea asociatiei de proprietari, prin adunare generala, consemnata intr-un process verbal.
@misterc38353 ай бұрын
Exista un astfel de kit fara baterie la Leroy Merlin
@iulianillichman79733 ай бұрын
Da la Leroy are 400 w si un singur panou la 2379 lei dar aici in Constanta au adus doar 5 kituri si nu au vandut niciunul de 6 luni. La Hornbach au un kit de 800 w compus din invertor si 2 panori de 400 de la Greensolar . Kitul vine fara cablu de alimentare ,suporti de prindere si costa in iulie 3500 lei iar acum e la reducere 2590 de lei semn ca nu prea se vinde.
@TheCoiotuu3 ай бұрын
Da noi suntem in roânia nu germania la noi e praf tot
@CristianGeorgeCristofir3 ай бұрын
Nu este legal sa le montezi pe balcon, pe exterior
@TheSadiqus3 ай бұрын
Cu acordul vecinilor este!
@iulianillichman79733 ай бұрын
in Germania au voie la primul etaj sau 6 m inaltime pentru cere din sticla si in rest se folosec panourile flexibile. Eu am montat pe foisor dar se pot monta si pe pergole , garaje , la sol sau vertical pe fatada cladirilor.