Κυρία Λάλου με βοηθήσατε πολύ με τις συμβουλές σας! Πολύ αξιόλογη η δουλειά σας, ευχαριστούμε πολύ!
@teachers_blog2 жыл бұрын
Χαίρομαι!😊Σας ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά 😊💛
@ΑλεξανδραΝικου Жыл бұрын
Κα. Λάλου , σας ευχαριστώ για το βοηθητικό αυτό βίντεο!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ενας μαθητής με ΔΕΠΥ μπορεί να έχει παράλληλη στήριξη στο σχολείο του ; επίσης η παράλληλη στήριξη ισχύει για όλα τα χρόνια ενός μαθητή ή μέχρι το Δημοτικό;
@teachers_blog Жыл бұрын
Χαίρομαι πολύ που σας βοήθησα με αυτό το βίντεο! Ένας μαθητής με ΔΕΠΥ μπορεί να έχει παράλληλη στήριξη στο σχολείο. Απ' όσο γνωρίζω μπορεί να έχει για όλα τα σχολικά έτη εφόσον γίνει αίτημα στο αρμόδιο τμήμα και εγκριθεί. Δυστυχώς οι νομοθεσίες αλλάζουν συνεχώς!
@xristinaxristina515111 ай бұрын
❤
@teachers_blog11 ай бұрын
🥰
@efthimischrtk6 ай бұрын
Το πρόβλημα δεν είναι το σύστημα, το πρόβλημα ήταν ότι το σύστημα έβγαζε προβληματικό παραπάνω παιδιά από το κανονικό και οι περισσότερες/ οι που γνώρισα δυστυχώς δεν ήταν στο επίπεδο να προσπαθήσουν να βελτιώσουν το παιδί όσο αναφορά στον κοινωνικό τομεα. Καποιοι δάσκαλοι εκμεταλλευοντουσαν το σύστημα αυτό, ώστε να μειώσουν την ώρα επιθεώρησης τους στην τάξη. Εγώ δεν λέω να εξαλειψουμε το σύστημα αυτό λέω ότι πρέπει και το σύστημα παράλληλης στήριξης να δουλέψει πιο οργανωτικά και πιο δίπλα στο μέσο μαθητη, ώστε να μην μένει σε ωριμότητα πιο πίσω από άλλους.
@teachers_blog6 ай бұрын
Αρχικά τα παιδιά με παράλληλη στήριξη δεν είναι προβληματικά, είναι εξίσου διαφορετικά. Συμφωνώ ότι ο θεσμός αυτός εκμεταλλεύεται με διάφορους τρόπους ωστόσο ως εκπαιδευτικός στόχος μου πάντα είναι το παιδί! Ελπίζω και εύχομαι να το αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι έτσι 🙏 Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! 😊
@efthimischrtk6 ай бұрын
@@teachers_blog Κοίτα νταξει συγγνώμη έτσι όπως το είπα γιατί γενικά τα έχω περάσει και εγώ αλλά νταξει το θέμα είναι οτι η παράλληλη στήριξη θεμελιώθηκε για παιδιά που αναπτυξιακά το μυαλό τους αργεί να ωριμάσει και με αυτισμό κτλπ. Από την στιγμή που είναι εκεί για το παιδι ναι είναι ένα κρατούμενο να είναι μαζί της γιατί κινδυνεύει αλλά νταξει μπορεί και να δοκιμαστεί και μια φορά σε διάλειμμα χωρίς παράλληλη αλλά με παρακολούθηση της παράλληλης το διάλειμμα. Δεν πρέπει ας πούμε η παράλληλη να είναι γνώμονα για να υπάρχει συν ένας μια να παρακολουθεί τα παιδιά και ο δάσκαλος να βαριέται ή να το αντιμετωπίζουν τα παιδιά λες και έχει μεγάλο πρόβλημα και να τον λυπούνται για αυτο να τον κανουν παρεα, πρέπει η παράλληλη να βοηθάει το παιδί. Σε άλλες χώρες ελπίζω να γίνεται έτσι αλλά στην Ελλάδα δουλεύουν όλα σαν Βαλκάνια.
@teachers_blog5 ай бұрын
Ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά την δουλειά του, θέτει τα όρια του και τους κανόνες του. Ο εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης οφείλει να είναι "δίπλα "στο παιδί για την ενίσχυση και εξέλιξη κάθε ανάγκης του, κοινωνικής αλλά και εκπαιδευτικής. Η συνεκπαίδευση θεωρώ είναι ένας καλός θεσμός αρκεί να γίνεται σωστά και όχι προς εκμετάλλευση κανενός!