Mulțumim Sfințiți Părinți Doamne-ajută Veșnică Pomenirea Poetului Mihai Eminescu cu tot neamul lui în Veci.Amin Hristos s a Înălțat ⛪️🙏🙏🙏
@elenateodor91784 ай бұрын
Mulțumesc din suflet Părinților de la Mănăstirea Putna! Și de la toate Mănăstirile și Bisericile care au făcut asemenea!!!!
@mihaelamaruseac85974 ай бұрын
Veșnica pomenire a poetului național Mihai Eminescu cu familia!
@r.d.78224 ай бұрын
foarte frumos❤❤❤
@kakashihatake-uh6te4 ай бұрын
Dumnezeu să-l odihnească pe Mihai Eminescu! Astăzi, 15 iunie, ne putem aminti că M.Eminescu s-a obosit toată viața lui pentru a face bine poporului român, că la vârsta de numai 20 de ani, a trecut granița în Austro-Ungaria pentru a publica articole de presă în favoarea românilor din Austro-Ungaria, în ziarul ,,Federațiunea" din Pesta, (,,Să facem un congres", ,,În unire e tăria", ,,Echilibrul"), riscând să fie arestat. A scris mereu, militând pentru drepturile românilor din Transilvania, aflată sub stăpânirea Austro-Ungariei. În 1871, la Putna, când se serbau 400 de ani de la sfințirea Mănăstirii Putna, M.Eminescu a participat la eveniment, dar mai ales, a pregătit evenimentul încă din 1870. M.Eminescu a dus la Cernăuți, în 1875, broșura ,, Bucovina furată ", în sute de exemplare, pe care le-a distribuit neobosit, riscând pentru cauza românilor să fie el arestat. M.Eminescu a publicat la 28 iunie 1883 articolul de presă ,,Pentru libertatea presei și a jurnalistului", împotrivindu-se astfel intențiilor autorităților de a semna Tratatul Triplei Alianțe, care interzicea orice fel de pretenții asupra teritoriilor românești aflate sub stăpânirea Austro-Ungariei. A plătit foarte scump gestul său, în acea zi fiind internat la ,,smintiți", la intervenția lui Titu Maiorescu pe lângă doctorul Suțu, intervenție despre care Maiorescu a scris in jurnalul său. Mihai Eminescu a fost un neobosit luptător pentru binele românilor. Dumnezeu să-l odihnească! Dumnezeu să-i odihnească pe membrii familiei lui Mihai Eminescu!