İç Anadolulu olarak kedilerimin isim salça, biri biber salçası diğeri domates salçası , hatta sokakta beslediğim kediler hakkında ailem ile konuşurken hangi kedi olduğunu tanısınlar diye kürk rengi kahverengi olan kedilere salçagiller diye bir tanımlama koydum, onlarda kullanıyor bu tabiri. kapıya salçagillerden biri gelmiş diyorlar 😂😂😂
@pguler22 күн бұрын
53:54 aaa Kore dizilerinde de benzer inançlar görüyodum😅 ölüleri anarken yemek sunuyolar, demek benzer şamanik inançlar.
@birke9722 күн бұрын
bu arada bir bayburtlu(:D) olarak söylüyorum, türkiyenin yemek baskenti net hataydır zeytinyaglilari da misssler gibi etli yemekleri de, peynirleri salçaları da inanılmaz
@busraa83822 күн бұрын
*dünyanın
@emdilaras23 күн бұрын
abla akdeniz yemekleri hakkında dediklerin çok doğru. ben mersinliyim, biz de toros yörüğüyüz. gerçekten balık hakkında pek bir şey bilmem, hep kızartırız ama iş keçi-koyun gütmeye geldiğinde bizden çok konuşanı pek bulamıyorsun. yemek kültürü olarak da hem maraş’ın, adana’nın et kültürü hem de ege’nin ot kültürü arasında kalmış gibi hissediyorum. bana gelip birileri bir seyler sorsa genel yemekleri tarif edemem gibi geliyor.
@haticeguner643021 күн бұрын
İç Anadolu mutfağında normalde salça ve belli başlı baharatlar dışında baharat yok ve bolca ot var fakat insanlar kullanmıyor. Kanayan yarama parmak bastın. Köylerde anneannemin değimiyle ezelden topladığı yabani madımakları gizlice bahçeden toplar yemek yapardık büyükler kızmasın diye. Sanki köy ve fakirlik günlerinden kaçar gibi 7 yaşındaki beni ve anneannemi takip edip kizarlardı. En azından pazarlarda hardal tekecen yemlik cırtlık vb otlar satılmaya başladı da doya doya yufka ekmeğe sarıp otlanabiliyorum.