Da, legalismul e f. puternica intaritura in mintea religiosilor! Cea mai rea influenta a lui este ca impiedica cresterea spirituala a oamenilor, schimbarea inimii! Tinerea unor reguli de frica oamenilor nu schimba inima, si nu proslavesc pe Domnul! Trist!!!
@roxana4695Ай бұрын
Fratele Cristian Barbosu este unic. Nimeni nu explica cum explica el, este atât de deștept, de pregătit. Felicitări Andrei pentru inițiativa!
@AlexStanciu-e7yАй бұрын
O serie care merită ascultată de cât mai mulți oameni!
@elenaiordan2730Ай бұрын
Amin! Doamne eliberează România de acest duh religios și legalismul care tine legați mulți oameni din tara noastra
@uiuxjourney2975Ай бұрын
În sfârșit un podcast care abordează subiecte controversate - felicitări
@bisericaisusbiruitorulАй бұрын
Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru acest podcast!
@kingag7626Ай бұрын
Nici nu știu cum să încep acest comentariu pentru a putea descrie cat mai bine în cuvinte ceea ce simt. Nu doar ca avem nevoie să auzim mai des acest subiect abordat dar și explicat cu atâta atenție precum este făcută în acest podcast de către fratele Cristian. Eu am crescut într-o biserică mică la țară cu multe învățături legaliste, acum sunt într-o biserică mare, într-o metropolă și totul este foarte diferit dar totuși nimeni nu a deschis acest subiect pe îndelete, cu explicații biblice traduse si originale. Eu personal am nevoie de aceste învățături, este exact ceea ce îmi doresc sa aflu în ultimii ani, pentru asta mă rugam. Abia aștept episodul următor, cu siguranță îl voi reasculta și pe acesta. Mulțumesc!
@Alexandradiana10Ай бұрын
Multumim pentru aceste învataturi sanatoase! Dumnezeu aduce multa lumina prin invataturile sanatoase prezentate pe baza Scripturii! Dumnezeu sa va binecuvanteze! 🙏🙏
@ELPISRomaniaАй бұрын
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
@salomade8054Ай бұрын
Foarte adevarat!Adon Yeshua Mashiach sa va binecuvanteze!Amen
@silviapricop2012Ай бұрын
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu harul cu pacea lui cerească și înțelepciune cerească frați scumpi și iubiți de domnul iisus hristos.
@EnikőSzentkirályiАй бұрын
Adevârat!! KRISTOS !! Nimic altceva! Mulțumesc a fost un drag şi bucurie în timp ce ascultam! Ma întârit! Domnul lsus Kristos , Trâieşte!! 🎺❤🕊
@Sergiu-Ай бұрын
Oameni buni și iubiți de Dumnezeu, a fi legalist înseamnă a adăuga reguli peste ceea ce scriptura învață doar pentru a avea siguranța ca Dumnezeu te iubește. Totodată legalismul este caracterizat prin vinovăție și frică și nu dragoste și har. Însă, să știți că libertatea în Cristos este o viață liberă trăită prin duhul. Să nu se înțeleagă ca a fi în Cristos, liber, poți trăi cum vrei tu, pentru că nu este adevărat. Încrederea în Domnul Isus ne aduce succesul în viața de creștin prin dragostea Lui, iar noi la rândul nostru răspundem dragostei Domnului prin ascultare. Astfel relația este una sănătoasă bazata pe dragoste și nu pe vinovăție și apăsare. Însă trebuie să fim atenți, deoarece trăim în trup și uneori devenim leneși și oarecum neatenți. De asta este important să păstrăm pe Domnul Isus în centrul vieții noastre și să vorbim cu El orice lucru, fie mic sau mare, fie păcat sau bucurie. Dumnezeu ne-a chemat la o relație cu Domnul Isus și această relație este una frumoasă care crește împreună cu noi. De asta atunci când greșim ne cerem iertare I stand deoarece iubim pe Domnul Isus, și totodată nu am face nimic din ceea ce știm ca nu îi place Lui, pentru ca și noi îl iubim pe El. Este important să citim biblia pentru ca acolo ne vorbește Dumnezeu și astfel îl putem cunoaște mai bine. Fiți binecuvântați!
@danielmoga3840Ай бұрын
Ai mare dreptate frate Cristi , Domnul sa iti dea putere sa imparti drept evanghelia lui Cristos!
@svetlanaursan4836Ай бұрын
Mulțumiri fie aduse Lui Dumnezeu pentru acest podcast.Va onorăm si va prețuim
@danielmoga3840Ай бұрын
Ai mare dreptate frate Cristi . Domnul sa te ajute si sa iti dea putere sa imparti drept evanghelia lui Cristos.
@simona-4jАй бұрын
❤Domnul să vă binecuvinteze!!!! Mulțumim frumos frate Cristi,Domnul să ne ajute să înțelegem ceea ce e important și vital pentru viața noastră veșnică dar și pentru cât mai suntem aici pe pământ.
@insomniacul293Ай бұрын
felicitări pentru acest podcast
@MariCrisan-u2yАй бұрын
Multumim pt asa subiest nu am auzit asa ceva niciodata multumim
@mirelapuscas7952Ай бұрын
Ma bucur de faptul ca in sfarsit cineva adresează subiectul. Abia aștept episoadele următoare. Îmi place tare mult ca a luat incet lucrurile si argumentarea adusa. Fie ca Dumnezeu sa încarce cu autoritatea Lui aceste mesaje, astfel încât sa aducă lumină celor ce vor sa trăiască în Lumină.
@LoriLightInTheWorldАй бұрын
Wooow este exact informatia pe care o cautam, astazi si in celelalte zile imi puneam atatea intrebari . Wooow Dumnezeu raspunde prin voi 🙏🏻 Domnul cu voi !
@stevydaniel7941Ай бұрын
Foarte educativ. Abia astept urmatoarele episoade.
@valentinacodrea3661Ай бұрын
Dumnezeu să vă binecuvinteze fraților ❤
@tatyanamustyatse1069Ай бұрын
Dumnezeu sa va binecuvânteze 🙏🏽
@danielafilipescu4932Ай бұрын
Va urmaresc cu mult interes , imi doresc sa traiesc o pocainta curata si sa cresc in ascultare de Domnul 🙏🏻 Sanatate va doresc 🙌
@tatyanamustyatse1069Ай бұрын
Va mulțumesc e foarte interesant.
@iuliasturz955Ай бұрын
Multumim pentru abordarea acestei teme atat de grea si necesara! Fiti mult binecuvantati! 🤗
@lavinia_grigorasАй бұрын
Felicitari pentru initiativa! Ma bucur ca s-a creat si in Romania un proiect calitativ pe astfel de subiecte controversate si sper sa aduca claritate in mediul crestin. Fiti binecuvantati!
@nechitamirela5200Ай бұрын
Mă bucur să văd că abordează cineva acest subiect. Din păcate,credincioșii românii sunt f legaliști. De ex spun că nu poți fi mântuit daca fumezi. Eu slujesc într-o biserică din Turcia. Aici,veți găsi mulți credincioși care fumează. Nu spun că fac un lucru bun(și eu cred că TB să renunți la orice adicție),dar nu poți spune că nu sunt mântuiți dk fumează. Au venit în vizita,frații noștri români. Când au văzut pe frații turci fumând,au zic că nu se poate sa fie mântuiți. Ba chiar le-au reproșat lucrul acesta. I-au tulburat pe frații noștri. Eu cred că mulți români credincioși se cred mai sfinți pt că nu fumează,nu vin in pantaloni la biserica,nu poartă cercei,nu au tatuaje. Cum pot frații noștri români să meargă în misiune într-o altă cultură când sunt atât de legaliști? Nu pot clar,că nu rezistă când sunt în bula aceasta a neprihănirii proprii. Domnul să ne ajute să nu disprețuim pe alții pt care a murit Hristos.
@letabon3104Ай бұрын
Cu ani în urmă Cristi B a scris o carte despre Decalog...Cu respect îl rugăm să recomande o carte pe aceeaşi temă, scrisă de Dennis Prager(librăria Stephanus) din care cităm : -Cele mai importante cuvinte scrise vreodată au fost Cele Zece Porunci. Acestea au schimbat lumea și au constituit piatra de temelie a civilizației vestice. Având în vedere importanța lor strategică, ne-am fi așteptat ca toate societățile, și mai cu seamă toate instituțiile educaționale și religioase, să le studieze cu toată seriozitatea. Din păcate, lucrurile stau exact pe dos. Școlile le ignoră (iar bisericile menţin interpretări diferite asupra unor porunci din Decalog,ori confundă 'dogmasin' cu 'entola').-Apreciem limbajul decent .
@kingdomstudio.oradeaАй бұрын
Foarte bun podcastul!
@SerinelaАй бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻Domnul să vă binecuvânteze!
@MonicaMartin-e1pАй бұрын
Amin!!!
@mihaiflorin3387Ай бұрын
Superb.
@alianenasoni861Ай бұрын
Excelent domnule pastor❤
@abigail8488Ай бұрын
Un om păstor înțelept ar fi bine dacă și alți păstori ar vb despre așa ceva
@Baczayistvan1989Ай бұрын
Amin
@decebalion9891Ай бұрын
Felicitări pentru curaj!
@manufabydumbravaАй бұрын
Felicitări pentru abordarea subiectului! Un interviu excelent. Fiți binecuvântați!
@AdiNedeleaАй бұрын
Foarte bun episodul!
@edythebest100028 күн бұрын
Conform învățăturii biblice, botezul este esențial pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu. Isus a spus clar în Ioan 3:5: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate intra în Împărăția lui Dumnezeu.” De asemenea, în Marcu 16:16, Isus afirmă: „Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit.” Astfel, botezul este văzut ca un pas necesar al mântuirii, care include atât credința, cât și botezul ca un act simbolic al curățirii de păcat și al apartenenței la Hristos. Din perspectiva biblică, nu putem „Sa-l primim ” pe Hristos doar prin „sentimente” sau printr-o simplă recunoaștere intelectuală a Lui. Este nevoie de un angajament activ, care presupune atât credința în Hristos, cât și respectarea condițiilor legământului (botezul, păzirea poruncilor, viața de credință autentică). Hristos a spus că numai cei care împlinesc voia Tatălui vor intra în Împărăția Lui (Matei 7:21), iar acest lucru implică un legământ activ și trăirea conform învățăturilor Sale. Așadar, nu putem primi pe Hristos altfel decât prin legământ și prin respectarea condițiilor legământului făcut cu El. Legământul cu Hristos este esențial pentru mântuirea noastră, iar respectarea poruncilor și învățăturilor Sale este un element central al acestui legământ. Orice încercare de a primi pe Hristos fără a respecta aceste condiții ar însemna o înțelegere incompletă a chemării Sale. Intrebarea este ,daca fara Botez ,si respectarea acestei porunci : Suntem mantuiti ..?
@edythebest100028 күн бұрын
La fel cum Pavel a avut o viziune pe drumul spre Damasc sau Avraam în Vechiul Testament, istoria este plină de oameni care au primit revelații și inspirații divine. Este greșit să desconsiderăm contribuția unor figuri precum Ellen G. White sau Joseph Smith, care, indiferent de opiniile diferitelor confesiuni, au influențat milioane de oameni să caute o relație mai profundă cu Dumnezeu. Acești oameni au lăsat ceva în urma lor: scrieri, comunități și o moștenire spirituală care continuă să inspire. Unii chiar și-au dat viața pentru convingerile lor, arătând devotament față de Hristos. Aceste exemple ar trebui să ne învețe să fim atenți și să nu limităm lucrările lui Dumnezeu la ceea ce ne este familiar. Dumnezeu poate lucra prin oricine alege, la fel cum a făcut în trecut și continuă să facă și astăzi.
@nechitamirela5200Ай бұрын
Legalismul ne face să credem că suntem superiori celorlalți,dpvd spiritual și ajungem sa disprețuim pe ceilalți care nu sunt că noi. Ne împiedică de asemenea sa iubim pe frații noștri mai "diferiți",nu avem har pt ei. Este păcat pt că sunt atâț de mulți credincioși care ar putea face o diferență în misiune,in alte culturi. Doar daca am fi mai înțelegători,plin de mila și har. Suntem însă cu nasul pe sus,nimeni nu mai este așa neprihănit că noi.
@loly4uАй бұрын
Oare puteti face un podcast si pe tema "pericolul liberalismului"?
@EM-vb8gxАй бұрын
Ca să fim salvați doar trebuie să credem? Atit? Nu trebuie ascultare?
@ovidiutoderic8997Ай бұрын
Legile si poruncile Lui Dumnezeu sunt absolute sau relative?
@cosovansamuel9720Ай бұрын
"Căci așa vorbește Domnul: «Famenilor, cari vor păzi Sabatele Mele, cari vor alege ce-Mi este plăcut, și vor stărui în legămîntul Meu, le voi da în Casa Mea și înlăuntrul zidurilor Mele un loc și un nume mai bune de cît fii și fiice; le voi da un nume vecinic, care nu se va stinge." Isaia 56:4,5
@ovidiutrepadus1815Ай бұрын
In urmă cu 20 ani ,eram in gara din Arad ,aveam nevoie de o informație și am văzut un grup de oameni de la prima vedere îți sărea în ochi portul surorilor ,am mers la ei am întrebat ce mă interesa următoarea întrebare a fost din ce biserică fac parte spunandule că și eu sunt creștin dar pentrucă eram im racat in trening mi-au întors spatele instant la 90° din punctul meu de vedere l-am numit dezastru spiritual.
@Marius-g4pАй бұрын
Adevărat 😢😢😢😢
@kiseleffAАй бұрын
Cu toate acestea legalismul este destul de atractiv pentru o anumita categorie. Eu venind dintr-o zona in care „cutumele„ sau mai bine zis „traditia”, sunt egale cu credinta pot sa spun ca oamenii cad in aceasta extrema pentru ca este infinit mai usor sa respecti o traditie decat sa accepti ce iti cere Dumnezeu. Aprinzi o lumanare si gata, esti ok. Dai 5 lei la un amarat si 5 pacate s-au dus. E mai greu sa te pocaiesti de depedente decat sa aprinzi lumanari. De asta ne place legalismul. E mai usor de respectat.
@LilliamCaneWraigАй бұрын
Cu tot respectul pentru fratii care merg la bisericile mai "conservatoare", este bine daca ei au unele incredintari personale si le pun in practica. Problema e cand nu triaza doctrinele si fac din incredintari doctrine esentiale ale bisericii. Oricine nu e de acord e "pacatos" sau "eretic" (termeni care sunt folositi deobicei fara a le intelege adevaratul inteles), iar oricine e de acord si urmeaza aceste incredintari superficiale e sfant indiferent de situatia adevarata din inima sau casa sa. Aici vin si abuzurile din familie, care sunt ignorate adesea. Din pacate, in fuga lor de traditiile si cutumele Ortodoxiei, multe biserici evanghelice au ajuns exact ca Biserica Ortodoxa in insistenta lor pe alte traditii si cutume putin modificate, ca sa nu semene cu cele Ortodoxe. Au facut o revolutie completa de 360 de grade si au ajuns exact de unde au inceput. Ar trebui sa punem oglinda pe noi mai des si sa ne re-evaluam. Sa ne uitam la istoria bisericii, nu sa o ignoram in totalitate, si sa invatam din greselile lor, nu sa le repetam. Multumim pentru acest podcast. Va rugam sa continuati sa il produceti pentru ca e nevoie mare de o discutie pe temele acestea in spatiul public evanghelic romanesc, cu o abordare plina de dragoste, nu de vitriol. Va doresc mult succes si ma rog ca Domnul sa binecuvanteze aceasta lucrare. Domnul sa ne binecuvanteze pe toti cu intelepciune, ca toti avem nevoie.
@coryignat897122 күн бұрын
Legalismul este cu adevarat o extrema! Liberalismul este cealaltă extremă! Libertatea in Hristos este a umbla pe "mijlocul cărării neprihănirii".. Trist este ca cei dintr.o extremă ii vad gresiti pe cei de la extrema opusă si nu sunt interesați si de bârnele din proprii ochi. Oare este posibil un podcast cu același invitat analizând obiectiv si latura liberală/libertină?! (Probabil e o întrebare fără răspuns.. dar si tăcerea este un raspuns..)
@stoicaflorin2914Ай бұрын
Ioan 3:16-18 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Căci Dumnezeu nu L-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. Cel ce crede în El nu este judecat; însă cel ce nu crede a și fost judecat, pentru că nu a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
@diasporan4159Ай бұрын
"DOMNUL Isus Hristos", că e DOMN! (Dacă nu cumva sunt un legalist)
@MichiAlexandruАй бұрын
😅
@popsilvia7234Ай бұрын
Exista un principiu in Galateni in lumina căruia “ cutumele “ de care vorbiți se vede clar ce sunt “ …,,,dacă as mai cauta sa plac oamenilor , n- as fi robul lui Hristos”.Nu cumva chiar subiectul in sine este pentru a scuza libertățile pe care ni le permitem ?In ultima instanța , care este motivația a ceea ce fac ca și creștin, cui caut sa plac? Faptul ca exista fariseism , Adevarul nu are de pierdut , nici adevarata Evanghelie.
@stoicaflorin2914Ай бұрын
1 Ioan 2:28 Și acum, copilașilor, rămâneți în El, pentru ca, atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală și la venirea Lui să nu rămânem de rușine și depărtați de El.
@clauszirboАй бұрын
Frate Cristian, v ați referit la penticostali că ei cred că mântuirea o au numai cine are botezul în Duhul Sfânt, mă gandesc că foarte rar sunt cei care susțin punctul ăsta de vedere, pentru că asta nu este una dintre doctrinele penticostalilor. Eu sunt la o vârstă mijlocie, și de mic copil am crescut în credința penticostală, dar încă nu am auzit pe nimeni să spun așa ceva.
@andreirusinac7767Ай бұрын
Vorbeste despre liberalism fr Barbosu care e pastor la Harvest. Mi se pare culmea ironiei! :)
@standingbyhim2011Ай бұрын
12:10 detectez un duh de detectie a duhurilor in orice chestii care nu ne conivn. In rest frumos argumentat
@edythebest100028 күн бұрын
Cu ce autoritate? Aceasta este întrebarea esențială. De unde își revendică Cristian Barbosu autoritatea de a administra rânduielile Evangheliei lui Isus Hristos? Faptul că a absolvit o academie teologică nu îi conferă, în sine, acest drept. Conform Scripturii, autoritatea de a administra lucrurile sfinte vine prin preoția lui Dumnezeu, care este puterea și autoritatea Sa veșnică. Nimeni nu își ia această cinste singur, ci doar cei care sunt chemați și învestiți prin succesiune apostolică, în conformitate cu rânduiala divină. Biserica este vie doar atunci când este condusă de Însuși Dumnezeu, prin revelație directă oferită slujitorilor Săi autorizați. Problema apare atunci când unii încearcă să-L limiteze pe Dumnezeu la o „cutiuță” - Biblia - și încearcă să-I pună „leocoplast” la gură. Dacă privim în istorie, putem observa că Noul Testament a fost adăugat la Vechiul Testament, ceea ce demonstrează că Dumnezeu nu a încetat să vorbească, ci a continuat să-Și reveleze voia și Evanghelia prin apostolii și profeții Săi. De ce? Pentru că Evanghelia este vie, iar Dumnezeu își conduce lucrarea în mod continuu, adăugând noi învățături și rânduieli atunci când este necesar. Dacă Dumnezeu a considerat potrivit să completeze revelația din Vechiul Testament cu Noul Testament, de ce am crede că El ar înceta să vorbească astăzi? Evanghelia este a Lui, iar dacă dorește să schimbe, să adauge sau să dezvăluie ceva nou, El are toată autoritatea să o facă.....
@RuxandracartАй бұрын
🤍👌
@EmiliaFarcasiuАй бұрын
Vai de el !Nu intră nici el nici pe cei ce vor să intre în împărăție nu intră ca ascultă de unii ca Dl Pastor!Care este diferența dintre un om credincios și unul din lume dacă nu după port și după grai??
@edythebest100027 күн бұрын
Cei care au scris scriptura ,nu au fost sub influenta duhului Sfant ? Tot ceea ce ei au rostit ,sub influenta Duhului Sfant ,clar este scriptura ...De ce ceea ce Ellen G White a spus ,sub influenta Duhului nu ar fi scriptura .??...Ca nu credeti voi ......?