Απο τα πιο αναλυτικά βίντεο στο youtube, μπράβο και ευχαριστώ πάρα πολύ.
@anthonydavidphotography2 жыл бұрын
Να είσαι καλά Κωνσταντίνε! Χαίρομαι που το βρήκες χρήσιμο 🙂
@leonidaskyrgiakos68812 жыл бұрын
💪💪💪💪 once again! Keep rolling!
@anthonydavidphotography2 жыл бұрын
Always!
@ΓιώργοςΓιδιώτης2 жыл бұрын
Μπράβο ρε Αντώνη! Πλήρης και άριστη ανάλυση πάνω στο θέμα. Επιτέλους κατάλαβα κάποια πράγματα στο πορτραίτο που δεν είχα καταφέρει να καταλάβω από άλλα βίντεο. Συνέχισε αυτό που κάνεις και αν όλα πάνε καλά σε λίγο καιρό, θα γίνω και μαθητής σου! 😀 Ευχαριστούμε για όλα.
@anthonydavidphotography2 жыл бұрын
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Δεν σταματάω εννοείται! Θα ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο με συμβουλές για διάφορα θέματα όπως κάνω τόσα χρόνια. Μπορεί να έχει περιορισμούς το μέσο αλλά όλο και κάτι μπορώ να μεταδώσω 🙂
@KalliopiA2 жыл бұрын
Πόσο αναλυτικός !! Μεχρί κι εγώ κατάλαβα κάποιες πληροφορίες!
@anthonydavidphotography2 жыл бұрын
Αυτός είναι ο σκοπός ενός εκπαιδευτικού βίντεο για μένα. Όσα λέω πρέπει να αναλύονται μέχρι ένα λογικό σημείο ώστε να είναι κατανοητά. Αυτά που ανέφερα είναι μερικά μόνο από τα βασικα αλλά χαίρομαι που σου φάνηκαν χρησιμα 🙂
@KalliopiA2 жыл бұрын
@@anthonydavidphotography 🌹
@Drolll2 жыл бұрын
Θα ήθελα στα αρχικά σου test να έβλεπα και πως θα έγραφε ένα bounce falsh στο ταβάνι!
@anthonydavidphotography2 жыл бұрын
Αν έκανα bounce flash στο ταβάνι θα είχα παρόμοιο εφέ με το butterfly μιας που το φως θα ερχόταν από πάνω, αν και αυτό είναι σχετικό γιατί έχει σημασία σε τι απόσταση κάνω bounce το φως, από τι φωτιστική επιφάνεια και πόσο κοντά η μακριά το κάνω σε σχέση με το μοντέλο όπως επίσης και που κοιτάει το μοντέλο μου όταν το κάνω αυτό. Όπως ανέφερα και στο βίντεο είναι αδύνατον να δείξω όλους τους τρόπους φωτισμού σε ένα βίντεο καθώς δεν είναι μόνο η γωνία του φωτός που πρέπει να προσέξουμε αλλά και από τι πηγή βγαίνει και τι απόσταση έχει από το θέμα και τι απόσταση έχει από την επιφάνεια από την οποία ανακλάται (αν χρησιμοποιούμε ανάκλαση) και μαζί με όλα αυτά έχει σημασία και πως είναι στημένο το μοντέλο. Γιαυτό και διεξάγω το Portrait Masterclass για να μπορώ να τα δείξω όλα αυτά (και ακόμα περισσότερα) με τη σωστή σειρά και υπό τις κατάλληλες συνθήκες.
@giannisbazionis77092 жыл бұрын
Αντώνη αν δεν είχες soft box και είχες ανακλαστήρα, το αποτέλεσμα θα ήταν περίπου το ίδιο;;
@anthonydavidphotography2 жыл бұрын
Όχι φυσικά. Ο ανακλαστηρας όπως λέει το όνομα του ανακλαει φως. Το sfotbox είναι light modifier που μεγαλώνει την επιφάνεια της φωτιστικής πηγής και έτσι μαλακώνει το φως. Και τα 2 εξαρτήματα μαλακώνουν το φως αλλά το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό γιατί στη μια περίπτωση το φως ανακλάται ενώ στην άλλη φιλτράρεται μέσω του softbox. Με το softbox έχεις περισσότερο έλεγχο ως προς το που θα πέσει το φως και σε τι εύρος ενώ με τον ανακλαστηρα ανακλάς το φως παντού γιατί δεν υπάρχει κάτι που να περιορίζει τη γωνία προσπτωσης του φωτός αφού αυτό αναπλαστεί μέσω της επιφάνειας του ανακλαστηρα. Με απλά λόγια το softbox μας δίνει περισσότερο έλεγχο και όσον αφορά την ένταση του φωτος αλλά και όσον αφορά τη δέσμη φωτός που πέφτει πάνω στο θέμα μας.
@ultragreek822 жыл бұрын
Καλησπέρα φίλε Αντώνη. Έχω μια ερώτηση. Όταν χρησιμοποιώ gels σε φλας, το WB το έχουμε πάντα στο σύμβουλο με το φλασάκι??
@anthonydavidphotography2 жыл бұрын
Καλησπέρα φιλε. Προσωπικά ποτε δεν χρησιμοποιώ το flash white balance γιατί είναι πολύ θερμό και υπάρχει εκεί επειδή κάποια flash τείνουν να είναι πιο ψυχρά από κάποια άλλα όποτε με αυτό τον τρόπο εξισορροπείς κάπως τα πράγματα. Πάντα δουλεύω με white balance ηλίου (5500-5600Κ δηλαδή) είτε φοράω ζελατίνες είτε όχι. Αν αλλάξεις το white balance αλλάζουν όλα τα χρώματα της σκηνής σου όχι μόνο το φως που θα βγει από το flash. Άρα κανεις balancing ανάλογα με το το θέλεις να έχει η σκηνή σου σύμφωνα με το φως που δημιουργείς είτε μιλάμε για φως μόνο από φλας είτε χωρίς φλας είτε ανάμεικτο. Επίσης φωτογραφίζουμε σε raw. Άρα το white balance δεν μας απασχολεί γιατί μπορούμε να το πάμε όπου θελουμε χωρίς να έχουμε απώλειες (σε αντίθεση με ένα jpg αρχείο). Το πως εξισορροπούμε χρωματικά μια σκηνή με ένα ή περισσότερα φλας καθώς και με μείξη σταθερού και flash φωτισμού θα τα αναλύσω και θα τα δείξω στο workshop που έχω ετοιμάσει.