Έκτρωμα συνάδελφε όπως το είπες. Εγώ ως 17,5 χρόνων παιδί όταν μπήκα 1η φορά σε αυτό το κτίριο πήρα τηλ την μαμά μου και της είπα εγώ εδώ μέσα δεν ξαναπατάω. Δεν μου άρεσε το περιβάλλον καθόλου, εντελώς καταθλιπτικό εκεί μέσα με όλο αυτό το μπετόν. Όσον αφορά την πρακτική εγώ το 2011 πριν αποφοιτησω έκανα 2 πρακτικές και σε πολύ καλά σχολεία κυρίως πειραματικά ( πειραματικό γυμνάσιο και λυκειο Αναβρύτων και πειραματικό γυμνάσιο Αγίων Ανάργυρων , Π.Σ.Π.Α. με Κο Ανδριωτη και 4ο γυμνάσιο Πετρουπολης)
@filhub11 ай бұрын
Όπως τα λες, συνάδελφε! Κατάθλιψη σκέτη! Ήσουν τυχερός που έκανες πρακτική!!
@EleniKalkakou10 ай бұрын
Ξεχνάς στο 3ο έτος (νομίζω) της Φιλολογίας είχαμε 10 ώρες υποχρεωτική παρακολούθηση στο πλαίσιο του μαθήματος των παιδαγωγικών....αυτό το λογάριαζαν σαν πρακτική...μεγάλη επιτυχία.....
@filhub10 ай бұрын
Μεγάλη δεν λες τίποτα...😄😄
@konstantinaemmanouelakalantzi4 ай бұрын
Εγώ, τώρα τελείωσα το 3ο έτος φιλολογιας στη Θεσσαλονίκη, ουτε εμεις ειχαμε μεχρι τωρα πρακτικη, αλλα πλεον από το 7ο εξάμηνο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πρακτικη ασκηση για 2 μήνες σε σχολεία και σε άλλους φορείς, όπου μπορούν να εργαστούν φιλολογοι (μουσεια-βιβλιοθηκες κλπ). Υπάρχουν, όμως, κριτήρια όπως ο βαθμός και ο αριθμός των ects. Επίσης, ένα εμπόδιο είναι ότι κάθε χρονο θα προσφέρονται μόνο 20 θέσεις. Επειδή και γω πιστεύω ότι η πρακτικη είναι κάτι σημαντικό, προσπαθώ να βρω άλλους τρόπους, για να την πραγματοποιησω (μέσω Άτλας ή erasmus). Θα ήθελα, όμως, να σας ρωτήσω από την εμπειρία σας, πόσο θεωρείτε ότι είναι το ιδανικό διάστημα πρακτικης εξάσκησης ενός φοιτητή φιλολογιας?
@filhub4 ай бұрын
@@konstantinaemmanouelakalantzi σίγουρα ένα εξάμηνο!
@konstantinaemmanouelakalantzi4 ай бұрын
@@filhub Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας!
@gerasgeorg597411 ай бұрын
Αγαπητέ συνάδελφε, μία επισήμανση-διόρθωση, θα μου επιτρέψεις: στο ΦΠΨ ΕΚΠΑ (που σήμερα υπάρχει αλλά σε μεταβατική λειτουργία) και συγκεκριμένα στην κατεύθυνση Παιδαγωγικής που πλέον έχει μετεξελιχθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠαιΤΔΕ) ΕΚΠΑ πάντα έκαναν (και πώς είναι δυνατόν, αφού είναι το επιστημονικό τους αντικείμενο;!) μαθήματα Διδακτικής *όλων* των φιλολογικών μαθημάτων (όχι "κάτι"), καθώς και πρακτική-διδακτική άσκηση ΚΑΙ 1 υποχρεωτική διδασκαλία κάποιου φιλολογικού μαθήματος στο σχολείο. Άλλωστε και το ΠΜΣ που ολοκληρώσατε ανήκε στο ΦΠΨ ΕΚΠΑ και σήμερα ανήκει στη συνέχειά του, το ΠαιΤΔΕ. Έχετε δίκιο, πάντως, ότι στο Τμήμα Φιλολογίας (αλλά και στο Ιστορίας-Αρχαιολογίας) προσφέρονταν και προσφέρονται ελάχιστα μαθήματα Διδακτικής (κακώς) και η πρακτική άσκηση είναι ελλιπέστατη ή ανύπαρκτη...
@filhub10 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Ωστόσο δεν αλλάζει κάτι ως προς την πρόθεση του βίντεο.
@maria.vilara9 ай бұрын
Το παράδοξο, κατ' εμέ, που συνέβαινε στο Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ την περίοδο 2010-2014 που φοιτούσα εγώ (δεν γνωρίζω αν συμβαίνει ακόμα) είναι το εξής: Στο 3ο ή στο 4ο έτος (δεν θυμάμαι ακριβώς), αν και ήταν υποχρεωτική για τους φοιτητές η παρακολούθηση μαθημάτων σε Πειραματικά Σχολεία, εντούτοις ήταν προαιρετική η δειγματική διδασκαλία των ίδιων των φοιτητών σε αυτά.
@filhub9 ай бұрын
@@maria.vilara τουλάχιστον τραγικό!
@maria.vilara9 ай бұрын
@@filhub Ναι, Ζαννή. Και το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι όσοι πηγαίναμε για δειγματική δεν είχαμε καμία καθοδήγηση από το Πανεπιστήμιο, αλλά περιμέναμε κάποιες βασικές οδηγίες και κατευθύνσεις από τους καθηγητές των σχολείων (και αν είχαν τη διάθεση να τις δώσουν).
@filhub9 ай бұрын
@@maria.vilara είναι ακριβώς όπως τα λες. Στην αρένα με τα λιοντάρια. Πικρή αλήθεια!