Merhaba öncelikle düzgün bir üslup ile kaynakça soran ilk kişi olduğunuz için çok teşekkür ederim🙏 Lisesinden yüksek lisansına 10 yıllık sanat eğitimi almış bir sanatçıyım. Ayrıntıları kanalın hakkında kısmında bulabilirsiniz. Daha anlaşılır olması adına her bir bölümün kaynakçasını bölerek paylaşayım meraklısı daha kolay ulaşabilisin; -- Analitik Kübizm'de Picasso'nun Braque ile aynı eserleri ürettiği kısmı için; 20. Yüzyıl Batı Sanatında Akımlar - Ahu Antmen - Sel Yayınları -- Picasso'nun koleksiyonerlere getirdiği kısıtlamalar, ve sanatçının sık sık eserlerinden fazlaca aldığı ilham kısımları için; Georges Braque - Kübizmin Mucidi:1906-1914- (Susanne Gaensheimer) Yayıncı: Prestel Verlag -- Picasso'nun kadınlarla olan ilişkisi kısmı için; Picasso ile yaşamak - Francoise Gilot - Virago Yayınları Büyük Sanatçıların Gizli Hayatları - Elizabeth Lunday - Domingo Yayınları -- Sanatçının kariyeri boyunca benzer biçimde üretimlerde bulunduğu kısım ve çocukluk dehası savının incelendiği kısım için; Picasso'nun Başarısı ve Başarısızlığı - Jhon Berger - Metis Yayınları Modernizmden Postmodernizme Sanat- Mehmet Yılmaz - Ütopya Yayın Evi -- M.Duchamp'ın Sanat için değil para için imza atıyorlar söyleminin kaynakçası için; Marchal Ducham ve İşin Reddi - Maurizio Lazzarato - Kolektif Kitap Yayınları -- Guernica bölümündeki kaynakça kısmı için; Picasso`nun Guernica resminin sanatsal kaynakları -Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Resim Ana Sanat Dalı/ Sanatta Yeterlilik Doktora Tezi - Canan Elçioğlu (Ulusal Tez Merkezinden indirilebilir) Konu ile ilgili özet Hürriyet Gazetesi Eylül 28, 2008 Guernica'nın Şifresi başlıklı yazı da ve Türkiye'de Sanat Dergisi (Eylül Sayısı 1995) sayısında ulaşılabilir. Aslında Guernica ile ilişkilendirilen daha pek çok eser bulunmaktadır ve bende onlarında kaynakçası var fakat, anlatı da yer vermediğimden bahsetmek doğru olmayacaktır. - Son olarak akademi yıllarında Modern Sanat tarihi ve PostModernizm derslerinde tuttuğum notlardan da faydalandığım oldu. Ayrıca anlatının uzun olmaması adına çıkardığım, Avignonlu Kadınlar tablosunun eleştirisi ve yıllar sonra modern sanatın sembolü haline nasıl geldiği kısım vardı. Bu konuyu merak edenler için; Gerçeğin Geri Dönüşü (Yüzyılın Sonunda Avangard) - Hal Foster- Sanat ve Kuram Yayınları'ndan çıkan kitabı tavsiye ederim. Sevgiler
@emrahcey2 ай бұрын
8:14 kaynak apaçık, değil mi ?
@egesanatresimegitimi23322 ай бұрын
Şimdi Picasso yu tabiiki inceleyip, eleştirelim ama kendi eğitiminizi biraz eksik buldum.. ya iyi okullarda bulunamadınız (kesinlikle akademili olamazsınız) ya dersler boş notlar bol eğitime denk geldiniz.. nerden mi anladım: tam Juan Gris e gelince..hiç bir akademili o ismi yazıldığı gibi telafuz etmez.. İspanyol olmasına rağmen Fransız gibi telafuz ederiz, yani huan gri yada hwan gri gibi.. işte o noktada videoyu sonlandiriyorum, iyi günler..
@sanatneanlatir2 ай бұрын
@@egesanatresimegitimi2332 Merhaba eleştiriniz için teşekkür ederim. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü 2013 yılında derece ile tamamladım. 2021 Yılında da Osmangazi Üni. Sanat ve Tasarım Fakültesi, Resim Anasanat Dalı'ndan da yüksek lisansımı tamamladım. Her iki akademi de eğitimi ve hocalarının disiplini gereği, hiçte iddianız gibi bir kurum değildir. Kaldı ki şahsıma yönelik telaffuz hatasını ki benim çoğu anlatımımda benim dikkatsizliğimden dolayı, böyle bir problem var. (Çoğu anlatımımda özür de diledim, fakat olabiliyor ve olmakta.) Bunun akademi ile hiçbir alakası yoktur. İçeriğe yada şahsıma bir eleştiriniz varsa buyrun seve seve. Fakat akademilerin eğitim değerini tartmak, kimsenin haddine de değildir. İzleyip izlememe tercihi tabi ki de sizi bağlar, sevgiler.
@egesanatresimegitimi23322 ай бұрын
@@sanatneanlatir zaten akademi değiller.. sadece Mimar Sinan üniv.. akademi idi ülkemizde, orda da eğitim giderek söndü.. son on beş yılın mezunları tartışılır tüm okullarda.. sanat hayatınızda başarılar dilerim..
@ErkanAkaltun3 ай бұрын
Bir anekdot vardir: Berlin duvari yikilir, bir Bati Alman ve bir Dogu Alman barda otururlar. Bati Alman der ki: "bize hep komunizm soyle kotu boyle kotu diye anlattilar, duvar yikilinca gorduk ki hic de anlattiklari gibi değilmiş ". Dogu Alman da aci aci gülümser ve soyle der: "bize de kapitalizm hakkinda hep anlatirlardi, duvar yikilinca gorduk ki kapitalizm tam da bize anlattiklari gibiymis.
@seydagurbuzer78293 ай бұрын
Cok ilginc bir konu ve harika anlatim. Ufuk açıcı oldu. Sanat Tarihi eğitimi de almış ve çok ilgilenmiş biri olarak ben de Picasso'ya hic ısınamamïşımdır. Bircok belgeselini izlemiş, hakkinda kitaplar okumus, pek çok da yapitini muzelerde gormusumdur. O kekremsi tadın nedenini videonuzda buldum. Elinize yureginize sağlık.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Çok teşekkür ederim, Picasso'nun tuhaf bir dokunulmazlığı vardır ve bu noktaya da değinme zamanı gelmişti 😊
@emineakkus37743 ай бұрын
Hmmmm kekremsi
@hulyak.5583 ай бұрын
Hep sorduğum bir sorunun cevabı olmuş bu video. İnanılmaz detaylar ve çok fazla emek var. Açıkçası Picasso'nun ressam olarak sayılmasını bile hiç anlam verememiştim, ona ressam dersek gerçek sanatçılara ne demeliyiz. Bu video gerçekten 100 yıllık kandırmacanın bitmesi gibi. Tebrikler..👏
@ccosmoss3 ай бұрын
Oha artık!
@hidirsenol82063 ай бұрын
Acemice hatalar var filmde. Gilot ile iki kızı olmamıştır. Gilot 12.06.23 te ölmemiştir. .
@sanatneanlatir3 ай бұрын
@@hidirsenol8206 Merhaba siz yazınca kontrol ettiğim bir tane de erkek çocuğu dünyaya getirmişler, teşekkür ederim🙏 (2 kız 1 oğlan) . Ölüm tarihindeki acemice hatayı düzeltmem adına lütfen doğru ölüm tarihini yazar mısınız? 12 Haziran 2023 tarihi dışında bildiğiniz bir tarih var mı?
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Merhaba, Picasso şüphesiz önemli bir sanatçıdır. Daha önce eserlerini felsefi ve tarihsel önemine yönelik anlatılar oluşturmuştum. Bu anlatının kaygısı yalnızca aşırıya kaçan ve tarihteki hiçbir sanatçıya tanınmayan özerkliğin temellerini sorgulamak üzerine kuruludur. Nihai karar yine izleyiciye ait tabi. Yinede anlatımımın Picasso yada modern sanat düşmanlığına vesile olmasını istemem aman diyeyim😅. Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim😊🙏
@hulyak.5583 ай бұрын
@@sanatneanlatir Modern sanatla bir tartışma değil bu video,çok net ve anlaşılır biçimde Picasso'nun hakkından çok fazla abartıldığını anlatmaya çalışmışsınız. Aslına bakarsanız ben sizden burada ayrılıyorum, modern sanata karşı olmamakla birlikte Picasso'nun modern sanat bile yapmadığını uydurma karalamalardan ibaret olduğu görüşündeyim :)
@turkermetingul24583 ай бұрын
Picasso için herzaman bu yönde aldım ve hislerim olmuştur çünkü yüksek egolu ve almak için çalmaktan ve üzerine basmaktan çekinmeyen bir karakter duruyor karşımızda. Bununla ilgili anektodlar zaten sanat tarihinin bir parçası. Onu korumada tutan şey aslında insanların doğasında bulunan marka ve tanınmışlık etkisi. Videonun devamını bekleriz.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
😊🙏
@Lulu-jl9hg3 ай бұрын
Narsisistik kişilik bozukluğu var
@Kaan823 ай бұрын
Büyük bir pazalama sanatı ustası olduğunu zamanla öğreniyor olmamız benim gibi bir çok insanda hayal kırıklığı yaratmadı
@nubaskir3 ай бұрын
“İyi sanatçılar kopyalar, büyük sanatçılar çalar” Picasso videonun özeti gibi (büyük sanatçı derken kendi egosundan söz ediyor olmalı) Lenonardo nun bir sözü var "Sanatçının başarısı sanatının başarısı değil, etrafına sanatyının ne kadar iyi olduğunu ikna etme becerisidir"
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Bazen sanatının önüne geçen sanatçılar vardır. Picasso'da onlardan biriydi. Da Vinci'nin yüzyıllar önce söyledikleri, güncelliğini halen korumakta. 😊
@hacersayin71283 ай бұрын
Kesinlikle, picasso'da kendini çok iyi pazarlamış bana kalırsa.
@cqdx16773 ай бұрын
Edison da Tesla nin fikirlerini caldi
@nubaskir3 ай бұрын
@@jmdi2703 [ Leonardo hakkında yazılmış bendeki 8 kitapdan okuduklarımdan aklımda kalan bir cümle (okuduğum kitaplar ortalama 200 er sayfa olsa 1600 sayfa yapar bu cümleyi bulmak için tekrar okumam mümkün değil şu an) ] Leonardo hakkında yazan yazarın Leonardonun iş almak için yazdığı mektuplara istinaden bir yorumu da olabilir, sonuçta cümle içerik olarak doğru, Leonardonun (ve aynı şekilde davranan bir çok sanatçının) yaklaşımını tanımlamak açısından da doğru bir cümle. Doğru kimin söylediğine göre değişmez!
@azizakpnar83362 ай бұрын
Çok iyi bir "postmodern söylem" örneği olmuş. Önce çok ve anlamlı bir şeyler söyleniyormuş gibi hissettiren ama sonunda pek bir şey söylenmemiş olduğunun anlaşılacağı, ve "eee, yani" noktasına getiren söylem tipi.
@fircadarbesi3 ай бұрын
Bugün bile kimsenin Picasso aleyhinde bir yorum yapamadığını farkettim nedense, hep neden bu adamın bu kadar büyütüldüğünü düşünmüşümdür, çok yerinde ve haklı bir içerik olmuş👏🏻
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Çok teşekkür ederim 😊🙏
@turhan51513 ай бұрын
Olur mu yorumlara bakın genelde yorumlarda Picasso yu gömmüşler, buda gösteriyor ki genelde kimsenin kendi fikri yok, Picasso Dünyada sanat denince akla gelen kişilerden biridir ve bunu sonuna kadar hakkeden biridir.
@fircadarbesi3 ай бұрын
@@turhan5151 akla gelen ilk kişilerden olduğu doğru, fakat sonuna kadar hakettiğini söyleyemeyeceğim🙏🏻
@seneremir8033 ай бұрын
@@turhan5151picasso ile ilgili kendi fikrim var yorumumda beyan ettim...
@Solvalley2 ай бұрын
@@seneremir803öyledir illa ki ama önce biraz okuma yapmak lazım :) sanat tarihinde nerede durduğu ve neleri değiştirdiği göz önünde bulundurularak yorumlanmalıdır. Sanatçılar sadece izleyicinin, sanatın kurallarından uzak ve kişisel zevklerine göre yorumlansaydı bugün geleneksel sanattan öteye gidilemezdi malesef.
@kehribaranaliz3 ай бұрын
Güzel video olmuş, tebrik ederim. Picasso denilince benim ilk aklıma gelen resim "Avignonlu Kızlar". 70'li yılların sonuydu sanırım, babam Gökkuşağı Ansiklopedisi almıştı bana, odama kapanıp hatim ediyordum. O ansiklopediden kalan bir etki midir bilmiyorum, Avignonlu Kızlar'ı kübizmin başlangıcı olarak kodlamış zihnim. 60 yaşına merdiven dayamış ve sanat sever biri olarak ilgimi çekti videonuz. Ben Picasso'nun bir sözünü hatırlıyorum şimdi: "Resim öğrenmek istiyorsanız müzelere gidin." Bence diğer insanların sanatlarından (özgün dillerinden) etkilenmeden sanat yapılamaz. Bu bağlamda sizin de Picasso'dan etkilendiğinizi seziyorum. Ancak sizin tek bir eserinizi görmedim, bugün nette gezinirken karşılaştım videonuzla. Hoşuma gitti. Selamlar.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Merhaba çok teşekkür ederim. Şahsen benim kendi sanatımda en çok etkilendiğim ustalar İtalyan Caravaggio ve Rus Ilya Repin'dir. İkisinin de hayatlarına kanalda yer vermiştim. Sevgiler selamlar 😊🙏
@hulyacaliskan4463 ай бұрын
Emeklerinize sağlık,ilgiyle izledim.👏🏻👏🏻
@rideteller2 ай бұрын
Muthis bir inceleme ve degwrlendirme. Emeklerinize saglik.
@s.g_____34073 ай бұрын
Sanatsever biri olarak ilgiyle izledim. Istanbulsanatevi kaynaklı bir yazıyı önceden kaydetmiştim, simdi sizin anlattıklarınızla tekrar okudum. Kısa bir alıntı izninizle... Picasso hakkında Nino Frank’ın söyledikleri "Picasso kesinlikle zamanımızın bir kahramanı ve olağanüstü bir sanatçısıdır ve kendisini eskiden beri kutsal bir bencilliğe kaptırmıştır: herkesten ve her şeyden yararlanma, bütün ceplerden kendisine yararlı olabilecek şeyleri alma, dostlukları ve aşkları kullanma, çalışırken işine yarayan her şeyi almak, resimlerine tıkıştırmak. Yaşadığı dönemin p******i olduğu söylenebilir ve biraz da doğrudur bu…"
@sanatneanlatir3 ай бұрын
😅😅 Nino Frank'ın sinema üzerine eleştirilerini birkaç defa okumuştum fakat Picasso eleştirisini hiç duymamıştım. Artık nelere tanıklık etmişse epey açık sözlüymüş üstat. İlginç bir anekdot oldu bu çok teşekkürler bizimle de paylaştığınız için🤗🙏
@Colossalsize3 ай бұрын
Zaten picassonun kendisi de insanlari kullandim aci bir itiraf bu diyor. Aptalliklarini, hirslarini kullandim diyor.
@sevgitezer69983 ай бұрын
Çok uzağa gitmek gerekmiyor. Günümüzde de aynı konu tekrarlanıyor. Sanat, eleştiriye kapalı bir alan oldu. Eserler de dekorasyon ve sınıf atlama objesi...Eleştirmeye kalktığınızda da, soyut kavramlarla açıklanmaya çalışılan bir durum söz konusu. Picasso, narsisist kişiliğiyle prestij kazanmış ama yine de kendine özgü tarzı olan, tarihe iz bırakan (tartışmalara rağmen) ayrıca tartışmaya değer bulunan, eserleri bugün de rekor fiyatlara alıcı bulan bir sanatçı. Bu yüzden, tartışmaların yok edemediği, aksine değerine değer katılan ender bir kişilik. Sizi kutluyorum...Eser, her izleyicide aynı etkiyi bırakmaz. Eserin değeri de sadece satılıyor olması değil, sanatçının kendi gözündeki değeridir...Sanat, biraz da bireyseldir...🙏❤️
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Çok güzel bir yorum, niyetimin Picasso'yu yermek değil de, eleştirilemez olmadığını da göstermek olduğunun anlaşılmasından, ayrıca mutluluk duydum. Renkler ve zevkler tartışılmaz nihayetinde.☺🙏
@merveulu3 ай бұрын
Ağıt Bey, izlediğim en başarılı sanat tarihi videolarından birini hazırlamışsınız. Çok teşekkür ederiz. Başarınızın devamını diliyorum.-
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim😊🙏
@dogandemir202414 күн бұрын
Bu ağırbaşlı ve bilgiye dayalı yorumlar için çok teşekkür ederim. Picasso ile ilgili ilk eleştirilerimi söylemeye ve yazmaya başladığımda ne çok lince maruz kalmıştım ah!
@GiantRock623 ай бұрын
"Sanat, gerçeği fark etmemizi sağlayan yalandır." ~ Pablo Picasso.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Anlatıdan çıkardım ama özlü sözlerini 1912'de ilk söylemeye başladığında, inanılmaz işe yaradığını ve kulaktan kulağa yayıldığını fark etmişti :) Ve çoğu sözü aslında zayıf tekniğini perdelemeye yöneliktir dikkat ederseniz.😅
@Colossalsize3 ай бұрын
@@sanatneanlatir picasso o kadar ustadir ki sarsak ve esprili gorunmek icin yaptigi seyleri siz teknik zayiflik olarak goruyorsuniz. Rousseau ya bakin. Naiflere , fovistlere bakin. Aynindonemin birbirini cok etkilemis ressamlari bunlar . Insana carpan bambaska bir duyarlilik ve kanala girmistir bu sanatcilar. Baska bir yol acmislar sanat tarihinde .
@darkpassenger73393 ай бұрын
10 yil once Picasso nun eserlerine bayilirdim, Juan Gris ve Georges Braque nun eserleri onunkinden belirgin olarak daha sanatsal ve tekniksel, kendini gelistiredigi konusunda bariz haklisiniz
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Merkezi sanat tarihinin en büyük sıkıntısı, akımları belli sanatçılar çevresine çizdikleri için, pek çok usta da geride kalıp fark edilmiyorlar. Kübizm de çok iyi sanatçılar vardı fakat çoğu tarihte kaybolup gittiler.
@haydarcansiz30433 ай бұрын
Çok teşekürler. Anlatımınız tarihe ışık tutuyor.
@werta1752 ай бұрын
zamanın bitcoini
@gokhanhalici4852 ай бұрын
Elinize dilinize emeğinize ve yüreğinize sağlık. Sizin kanalınızı bu mecrada tesadüfen buldum. Hakikatende çok aydınlatıcı ve güzel video olmuş. Adeta görenmeyenin arkasındaki görüneni işlemişsiniz. Bakış açısını değiştirten bir video... Böyle videoların sanat ve sanatın gelişimi için gelmesi dileğiyle teşekkür ederim....
@burcinpeker58603 ай бұрын
Keşke Türk ressamların da burada görüşlerini koyabilseydik
@syouut3 ай бұрын
Bizim millet tek bölümü. bitmeyen bilmem kac saat süren yerli diziler izliyor. Artik sanat konusu zor gelir bizim millete bence. Ve sanirim bizde artik gercek sanatcida cikmaz.
@syigit193 ай бұрын
"Kral çıplak" diyebilenlere selâm olsun!
@windmovie2 ай бұрын
Güzel bir akademik tez olmuş. Çoğuna katılmakla beraber 6:10 da wilyım törnır ile ilgili aradığınız değişimi portrelerinde görebiliyoruz. Picasso'nun 15 yaşiından 90 larına kadar yaptığı otoportrleride..(Picasso's self portrait from age 15 (1) to 90) tabii ki o buradaki soruların çoğundan onu kurtarmayacaktır..
@sanatneanlatir2 ай бұрын
Teşekkür ederim aslında 1960'lardan itibaren çeşitli eleştirmenlerin kitap ve makalelerinden bir araya getirilerek oluşturduğum bir anlatı.Konunun detayları ilginizi çekiyorsa, kaynakçasına başa sabitlediğim yorumdan ulaşabilirsiniz.😊
@gokhan32843 ай бұрын
Mükemmel ellerinize sağlık . balonmuş gerçekten
@aibeatsbox3 ай бұрын
Emeğine sağlık 👍
@ilknrrr3 ай бұрын
Harika tonlama ve anlatım için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Çok teşekkür ederiz.🤙
@sanatneanlatir3 ай бұрын
😊🙏🙏
@ccosmoss3 ай бұрын
ben şahsen duvarımda Picasso değil bir Matisse resmi olsun isterdim.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Şahsen benim de tercihim bir Rothko'dan yana olurdu.
@ccosmoss3 ай бұрын
@@sanatneanlatir Rothko? Harika! İnanın Picasso’ya gelene kadar resimlerini asmayı tercih edebileceğim bir sürü sanatçı var.
@WolfForeverAdemComert3 ай бұрын
@@ccosmoss bunlar şeytanın sanatları sen bir hat al duvarına as gerçek sanat o . O tablolarda anlatılanı bilsen aklını kaybedersin
@atillakoseoglu40893 ай бұрын
Muhteşem video paylaşım ❤
@sanatneanlatir3 ай бұрын
😊🙏
@ty-zc6jh2 ай бұрын
Ben sanat konusunda sizin kadar eğitimli değilim 2 kredilik sanat tarihi ve estetik dersi almıştım bir de sinema ve kompozisyon eğitimi aldım ama aslen mühendisim. Şimdi sanat zevkimi sorguluyorum bu videodan sonra. Ben gerçekten inanılmaz bir yetenek görüyorum yaptığı resimlerde. Karakteri özel hayatı ve narsizm konusunda daha önce de birkaç kısa yazı okumuştum. Ama sanatçılığı konusunda kusursuz olmasa da oldukça başarılı. Burjuvaya eser üreten her ressamı heykeltraşı kötüleyemeyiz bence. Kopya konusunda katılmıyorum bir resme bakıp aynısının kübik versiyonunu yapması bence özgün eser sayılır çünkü o resmi kendi perspektifinden nasıl gördüğünü anlatıyor.
@tulincaferoglu4213 ай бұрын
Bence pazarlamacısı yani menajeri çok iyiymiş. Picasso'nun tanıtımını, alıcılarını belirlemesini ve fiyatlandırmasinı o kadar iyi yapmış ki, onu hem üne kavuşturmuş hem de zengin etmiş. Yoksa 1 tabloya 1 şato alabilmek bir sanatçının yapabileceği bir şey değil.
@Arzdu3 ай бұрын
Teşekkürler
@senizozbey45423 ай бұрын
Detaylı bilgiler için teşekkürler. İçerik böylesine bitelikli olunca aynı özeni yabancı sözcüklerin telaffuzunda da görmek isteriz. Örneğin; Nötürmort değil natürmort, “Françuaz Gilot” değil “Fransuaz Jilo” olacak👋🏻
@yasaraydogan52413 ай бұрын
Teşekkürler, gerçek bazen kabullenmesi zor bir olgudur. Picasso bizi keklemiş.
Heykelde bernini tartışılmaz ama bence caravaggio sanatta açtıgı bi dönem ve çok büyük bi kitleleri etkilemesinden dolayı yabana atmamamlıyız
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Haklısınız, aslında Bernini'nin amacı Caravaggio'nun resimde yaptığı devrimi heykele taşımaktı. Kanalda 2 bölüm halinde Caravaggio anlatısı da bulunuyor, vaktiniz olursa bir göz atabilirsiniz.
@denizgul44983 ай бұрын
Kırk yıllık Carlsen'e(karlsen) Çarlsen diyen arkadaşımızı ciddiye almak biraz zor😊
@mehmetaksin36712 ай бұрын
Juan (huan) a da juan diyen bir zat
@AhmeteminCerci3 ай бұрын
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş
@sanatneanlatir3 ай бұрын
😊🙏
@aykutalpaydin27472 ай бұрын
Emeğine sağlık
@zeykar3 ай бұрын
Tüm sanat tarihini, felsefesini, sanatçıları incelerseniz, kimin sanatçı olduğunu anlarsınız. Çünkü sanatçılar, dönemlerine göre, akımlara ve sanatlarının felsefesine göre değerlendirilmelidir. Evet Picasso, afrika ve uzakdoğu sanatından alıntılar yapmıştır. Etkilenmiş demiyoruz, alıntı yapmış diyoruz. Dediğim gibi her sanatçı ayrı ayrı değerlendirilmeli.
@muslimyazc64863 ай бұрын
Harika kanal
@turhan51513 ай бұрын
Sanatçı her şeyden etkilenip eserlerinde kullanabilir, kopyalamak başka şey esinlenmek faydalanmak başka şey, Picasso sanatı ters yüz etmiş gerçek bir dehadır. Halı eserdeki insan kol vs. hareketlerinin benzerlik göstermesi neyi ifade eder, farz edelim ki buradan faydalanmış olsun bu çok normal zaten kendisi de bunu söylüyor, Kötü sanatçılar kopyalar, iyi sanatçılar çalar bu son derece açıklayıcı.
@canbaba97063 ай бұрын
✔✔
@azzu62642 ай бұрын
😂😂😂 bu yazınızın aslında , bilgiyi ortaya çıkaranın ezildiği çalanların ise el üstünde tutulduğu bunuda bilmenize rağmen hala el üstünde tutmanızın kendini sirküle eden bir saflığın içinde sanki sığ bir suda boğulmayı afişe eder....
@taurusbleue2 ай бұрын
Kanalı bu video ile keşfettim bayağı güzel anlatmışsın. Sadece video altına konuyla ilgili biraz kaynak da versen harika olur 🙃
@Colossalsize3 ай бұрын
katilmadigim cok fazla noktaniz var . Cok temel bir vizyon sorunu sebebiyle bence . Yine de tesekkurler video icin. ☺️
Çok faydalı bir içerik, yıllardır sanat dünyasının rayından bu gibi rezillerle çıktığını ifade etmeye çalışıyordum.
@mega110673 ай бұрын
Picasso sanatçı değil ,kendini mükemmel piyasalayan bir iş adamıydı.
@turkpenceart87343 ай бұрын
Bizim beceremedigimiz sanat yapanları kastediyorum
@mustyata81183 ай бұрын
Picasso nun tabloları na rast gelip bu ününü merak edip klasik çalışmalarını araştırıp ortalama bir ressamdan iyi olmadığını farkettim. klasik devam etmek özellikle fatografın icadından sonra parlama şansı yok. yapılan reklam ve absürt çizimlere gereksiz yüklenen anlamlarla picasso nun dahiliği, ticaret üzerinedir.
@josefdreier86952 ай бұрын
Ben eskiden beri Picasso'nun delirdikten sonra böyle şekilsiz resimler yaptığına inandım. Klasik resimde yetenekliyken neden absürte yönelir insan.? 1.Dünya savaşı korkunçtu ve onun beyninde hasara yol açtı ve belkide şizofren oldu diye düşünmüştüm. İyileştikten sonrada absürde devam etti, baktıki kendisi ne çizse kabul görüyor ve para ediyor. Ben olsam bu dönüşümü protest eylem olarak tanıtır ve hasta beynimin üretimi olduğunu gizlerdim. En çok hangileri para etmişse o doğrultuda benzerlerini çizmeye devam ederdim. Birde sorardım "Bu resim size ne anlatıyor? Ne görüyorsunuz?" diye.😂😂😂 Olay bilmece çözmeye dönüştüğü için bu tür sevilmiştir. Salvador Dali resimleri bence harikadır üzerine tanımam. Ve Van Gogh.. Kimselere benzemeyen fırça darbeleriyle eşsiz ressamdır. Her resminde her nesneyi aynı yöntemle resmetmiştir. Suda yüzen hareket eden yosunlar misalidir, yani çizimleri canlı gibidir. O bir dahidir.
@ERGENE823 ай бұрын
Video için çok teşekkürler. Adamda bir yavşaklık seziyorumdum, ispatlanmış oldu
@ftmftm76273 ай бұрын
Bu adamın şımarmaması ve bir malikaneye tablo alanlarla dalga geçmemesi mümkün mü? Değişik bence gerçekçi bir bakış açısı. Teşekkürler
@ardahanbogas19993 ай бұрын
Modigliani 'nin tırnağı bile değil!!!
@mehmetaksin36712 ай бұрын
Tarzları farklı
@ardahanbogas19992 ай бұрын
@@mehmetaksin3671 haklısınız Hocam,ben sanat eleştirmeni değilim o konuda birşey diyemiyorum ama okuduklarimdan Picasso biraz daha işi paraya çevirip rahat bir hayat yaşıyor,Modi ise tam bir bohem hayat.Para veya kariyer umurunda değil.Picasso Modi için "O bir tanrı olabilir" diyor.
@Dilhun-uDem2 ай бұрын
Bence yorumlamış. Çalmak herkes çaldı o zaman.
@alpererdogan86822 ай бұрын
Emeğine sağlık Ağıtcığım ❤❤❤
@farukates40402 ай бұрын
Ne kadar uzun bir giriş yaptın awq sıkıldık ya.
@murattolga11253 ай бұрын
Adam başarmış , bir çok üslupta eser üretmiştir kendini tekrar etmedi dediğiniz gibi...
@melikesahinmuzikАй бұрын
müthiş bir içerik olmuş
@maviturka2 ай бұрын
Picassonun geçiş dönemleri anlamsiz görülmüş. Nedense Picasso ile birlikte çalışan kişi daha başarılı ve Picasso onu taklit ediyor. 10. Dakikada Picasso başkasının çalışmasını alıp kendininkilerle birlestirip one cikarmaya calistigi soyleniyor. 😂 Ama ayni zamanda kendisini gelistirmemiş. Altyapisi olmayan manasiz bir eleştiri oldugunu dusunuyorum. Bence Picasso'nun aldığı ilham ya da uyarlama gayet başarılı. Not: Jean Metzinger de gercekten guzel resimler yapmiş.
@sanatneanlatir2 ай бұрын
Merhaba öncelikle Mağusa Limanı yorumlamınızı dinleyip çok beğendiğim için yanıt verme gereği duyorum benimde çok sevdiğim parçadır yüreğinize sağlık 🙏. Anlatıda ki, eleştiriler ve temel bilgileri insanların çoğu bana ait zannediliyor fakat, 1960'larda yazılan ve döneminde de epey ses getiren bir sanat tartışması referans alınarak oluşturulmuş bir anlatıdır. Jhon Berger'in Picasso'nun Başarısı ve Başarısızlığı adlı kitabında, M.Yılmaz'ın Modernizmden Postmodernizme Sanat kitabı ve aslında modern sanat eleştirisi yapan pek çok kitapta bu anlatının referans noktaları bulanabilir. Ayrıca Picasso'nun başkalarının çalışmalarına konma problemini akademilerde de bizde tartışıp dururduk😊 Fakat bu onu sanılanın aksine yermek için değil, genel anlatıların dışında gerçekliği sorgulamak maksatlıydı. Pek çok sanatçı için bu yapılır, bu onu değersizleştirmez.Tabi işin içinde olmayanlar için durum "yerme" olarak algılandı, önemli değil. Metzinger benim de favorilerim arasında. Sevgiler selamlar😊
@halideozturk8852 ай бұрын
🙏
@mehmetylmaz57283 ай бұрын
Mezarında ters döndü.
@muratorakclar63 ай бұрын
kutluyorum seni ve katılıyorum sana.. sanat bir taklittir ama bazıları kötü taklik yapar..
@sanatneanlatir3 ай бұрын
😊🙏
@muratorakclar63 ай бұрын
@@sanatneanlatir evren ve yaşam rastlantısaldır,olasılıklar dahilinde.. mutluluğun değil rastlantısallığın resmini çizebilirmisin ağıt,lütfen.
@syigit193 ай бұрын
👏👏👏👏👏
@alidural84753 ай бұрын
Şerefli müslüman alemi neden böyle sanatcılar çıkarmıyor.
@SagucuTegin3 ай бұрын
🔥Haram🔥
@tuluaykut44452 ай бұрын
Resim haram olduğu için olabilir mi
@duslersahnesi54373 ай бұрын
Picasso ile ilgili filmleri zlemistim beni en cok etkileyen "modigliani" filmindeki ressam modiglianiye karsi kıskançlığı idi o zaman kendisinden nefret etmistim. "Guernica" tablosunu seviyordum simdi fikrim değişti. Emeginize sağlık bu arada videoyu izleyip begenince "hype" çıkıyor. Bu sefer gonul rahatligiyla destegimi verdim.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Filmdeki yarışma sahnesi kurgudur, gerçekte yaşanmamıştır. Fakat Modigliani'nin resmini satın alıp üzerini kapatıp resim yaptığı doğrudur. Modigliani'nin kaybedecek hiçbirşeyi olmayan özgür bir sanatçıydı. Picasso'nun kıskandığı da aslında budur. ☺🙏
@duslersahnesi54373 ай бұрын
@@sanatneanlatir teşekkür ederim 🙏
@sanatneanlatir3 ай бұрын
@@duslersahnesi5437 🤗
@ahsenkoksal3 ай бұрын
Modigliani videosu gelir mi 🙃
@betulapendula25622 ай бұрын
Bu videoya sığmayanları ikinci bir bölümde anlatabilirsiniz belki❤
@alitahir70203 ай бұрын
Sanatın aurası, sanatçıyı farkettirir Dünya'da başat sanatçı haline getirir. Bunu anlamak için şehrin mezarlık dokusunu gözlemek gerekir. Türkiye mezarlıklarında sanatsal tekstür göremezsiniz.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Muazaam bir tespit Ali hocam 🙏
@cengo-th1kt3 ай бұрын
bu adamı nedense Aleister Crowley e çok benzetiyorum..
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Picasso tanrı tanımaz ve maddeci bir sanatçıydı. Aslında Okültizm ve ezeterik öğretileri takıntı haline getiren sanat tarihinde birkaç usta var. Belki zamanla bir anlatıda ele alırız kendilerini.
@irfan.9763 ай бұрын
Anladığım kadarıyla videonun özeti: Picasso adeta bir o….. ç…..ydu 😃
@canbaba97063 ай бұрын
RSPKRGBİ GÜLME, AYIPTIR
@tuluaykut44452 ай бұрын
Anlatılan konuları eleştirenler, inanmayanlar sadece, anlatıcının iki yabancı adı hatalı telaffuz etmesine takılmış. 😊
@ad21642 ай бұрын
Sanmıyorum sanatın ve sanatçının gelişimi eski eserler ve ustaların geçmiş zamanda yaptıkları eserlerdir.sanatta en önemli kaynak sanat tarihi ve stillerdir.akademilerde esas budur etkileşim kaçınılmazdır yoksa toplumsal beğeni oranı düşer işte burda picasso tabuları yıkıp kübizm ve salvador dali den etkileşim çok doğaldır.
@aytackocaman54202 ай бұрын
👏
@sidetanrikuluu3 ай бұрын
👏🏽👏🏽👏🏽
@nuriakbudak36673 ай бұрын
Sizinle karsilastigima sevindim, abone oldum... 🍂 Gerçekten, san'atla doğdum, içinde yetiştim...🪷 Çok şeyi bıraktım, resmi de ...🌾 Şu an, örgü örmeyi daha faydalı buluyorum...🍁 Esen kalın. BurcuBlue
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Çok teşekkür ederim🤗🙏
@ahmettukenmez56392 ай бұрын
çok kötü yorumlar
@WolfForeverAdemComert3 ай бұрын
Bu sacmaliklara sacmalik dediginiz zaman sanattan anlamiyorsunuz derler evet ben sanattan anlamiyorum çünkü salak degilim en ust sanat ekmek bulamiyorsan pasta ye sözüdür onu kimse gecemez
@mazeymzzy85283 ай бұрын
O pasta bizim anladığımız yaş pasta değildir.Firindan ekmek alamayacak durumdaysaniz demiş Marie antouinet o zaman "baste" yeyiniz!(Yani onu bile yapamıyor musunuz?)baste unu suda haslarsiniz ve genelde mısır unu,darı ve buğday unundanda olur.
@WolfForeverAdemComert3 ай бұрын
@@mazeymzzy8528 önemli değil bizde de porsiyonlari küçültün diyenler var aynı kapıya çıkıyor sadece biz 500 sene geriden geliyoruz. Anladım dediğinizi
@cemmuratyesil79552 ай бұрын
Birinin doğruları söylemesi gerekiyordu❤
@ahmetekin283 ай бұрын
Beğen butonuna basınca hype butonu çıkıyor. Beğeniyi kaldırıp tekrar beğenince yine çıkıyor. Bu şekilde üç defa yaptım dördüncüde çıkmadı.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Günlük 3 defa izin veriliyor. Çok teşekkür ederim Ahmet bey ☺🙏
@Consigliere..3 ай бұрын
sanat ayağına gelene geçene üflemiş, al sana resim ver bana şato, valla iyi hayat.. bir dali bir gogh'un osuruğu olamaz..
@venusviolet31752 ай бұрын
😢hic sevmem bu adamin sacma resim lerini
@bilimveteknolojim3 ай бұрын
Anlatım tarzı ve ses tonlaması çok yerinde. Sanat dünyası salt Picasso lardan oluşmuyor elbette bugün bile şişirilmiş bir çok isim duymaktayız
@iobacchy3 ай бұрын
La guernica'yı görüp "bu ne la? Bunu babam da yapar" diyerek resme başlamış kenan evren'i aşşağılamaya doyamamış hiç bir halttan anlamayan sözde sanatseverlere gelsin bu video. Can-ı gönülden tebrik eder, stanley kubrick, jazz müzik şeklinde devam etmesini ümidederim.
@Say4we3 ай бұрын
Girişteki müziğin adı nedir
@kaymak40582 ай бұрын
aha ilk defa duydum
@tgunersel3 ай бұрын
İrkiltici, aydınlatıcı, yaşayın :)
@hasanhesn5773 ай бұрын
"Çarlsen" degil, "Karlsen"
@muratorakclar62 ай бұрын
şımararak, özel bir soru:: en sevdiğin ressam kim.. monet mi..
@mete63273 ай бұрын
Parçalıyoruz yılmaz güney copy 2 olmuş
@fatihyagmur1453ccc3 ай бұрын
Dep derler Olursa leanardo…olmazsa picasso
@gulsen45623 ай бұрын
Yorumlar kısmını sola kaydırdığınızda hype çıkıyor.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Yeni test aşamasında bir özellik, desteğiniz için teşekkür ederim😊🙏
@Colossalsize3 ай бұрын
1. Picassonun 15 16 yaslarinda yaptigi resimlerinde bile ressamca , belirgin bir duyarlilik ve vizyon var. Gordugunu kopyalamakla ugrasmak yerine kendi algisi uzerine dusunmus, dunyaya isiğa objelere bir hayretle bakmis. Ve bu tema bu hayret dunyaya karsi besledigi hayret farkli sekillerde kubist, ve klasik picasso resimlerinde tekrar tekrar karsimiza cikar. Muzede gordugumde sasirdim bu erken donem resimlerini. Kitaplarda pekcogu yoktur. 2. Picassoda sanat atlamalar seklinde gelisir. Gelisim lineer degil. Fakat cizim yetenegi objeleri mutasyona ugratma dehasi ve bunu cizim ustaligi sayesinde bize aktarma becerisi tartisma kabul etmez. 4. Picasso ve Gris arasindaki farklari gorebilirsiniz. Ayirt edilebilir. 5. Picasso çalmak derken kastettigi ruhunu ozumsemektir. Bir eseri gorur ve ne yapmakmistedigini belki ressamin bile farkedemedigi icsel gudusunu farkeder, potansiyeli gorur ve onu kendi diliyle malzemeyle ustaligi sayesinde gercege donusturur. Farkli eserlerden yuzeysel esinler parcalar gorsek de son eserde hepsi picassodur. Ayrica bu dedigim gibi kopyalamak degil ruhunu gormektir. Ayrica Picasso cagimizin bir insanidir. Biz de milyonlarca imaji gorururz hatta maruz kakiriz. Bunlari ruyalarimizda mesela birlestirir kolajlariz. Eger bukeriz. Bir rembrandt dan bir berniniden cok daha fazla imaja maruz kalan, cok farkli donem ve kulturleri ayni anda goren cagdas insanin yaratici gozudur, donemimizin aynasidir Picasso. Rembrandt veya Turner ile karsilastirmak eksik ve yanlistir. Picassonun en buyuk kiymeti bizden olmasidir. Picassodan sonra hicbir sey eskisi gibi olmamistir. Kendisinden onceki ve sonraki sanat kokunden degismistir. 6. Ayrica gercekten Basyapit ustune basyapit yapan bir dahidir kemdisi. Hem heykelleri hem resimleri insana dirwk olarak carpar. 7. Guernica baska pekcok eserle benzerlik gosterir, andrea Mantegna nin battle of sea gods gravuru de benzer Guernicaya . Sanat hic olmayan birsey uretmek degildir. Ozgunlugu yanlis anlamissiniz. Ayrica kadin resmi yapmis obje resmi yapmis derken de ne yapacakti ki diyesim.geldi. butun sanat tarihinde klasik basliklar, temalar vardir . Portre, nü, naturmort, oda, dini resim, mitolojik hikayeler ... Bernini mesela mitolojik hikayeleri heykele doker. mitoloji de baslica konulardan biridir. Son soz olarak Picasso iyi bir pazarlamaci da olabilir, sansli da olabilir ama dibi sonu olmayan bir uretim ve cesitli yaratim icinde yasamistir. Cidden dibi yoktur eserinin. Binlerce tamamlanmis eseri cok cesitli denemeleri vardir. Cok daha fazla sey yazilabilir fakat burasi yeri degil. ... Ekleyeyim. Braque ve Gris harika ressamlardir. Ama Picassonun cilgin uretme ve degisim kapasitesiyle karsilastirilamaz. Ikisi ayri tipte ressamlardir. Dedigim gibi picassonun dehasi ruhunu ozumseme noktasindadir. Mesela velazquez i son doneminde oyuncu sekilde egip bukmustur, meninas uzerine cesitlemeler yapmistir (benim en sevdigim eserleri degil bu seriler ) ama daha once yaptigi resimlerin velazquezle alakasi olmayanlarin ruhunda velazquez in canavarsi , buyuk , ucubelikler iceren havasi entegre edilmistir. Bakinca velazqyez dmezsiniz fakat ondaki tuhaf ve buyuk ucube hava hissedilir. Butun sanat tarihinin ozgun ve yaratici bir aşuresidir o. Kubik donem kartonlarla yaptigi uc boyutlu resimler ve kolajlar muthis devrimci ve esprilidir. Bazilari buyu veya tilsim gibidir. Ilginc yani kubik resimleri de , soyut heykelleri de , son donemlerindeki resimleri de hep ayni grotesk velazquez vari buyuk ucubeligi tasir. O bu hali afrika heykellerinde de gormus, rembrandt in resimlerinde de gormus.. Hayatinin basindan sonuna devrimci yirtici vahsi bir hayvan gibidir.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Madde madde eleştirileriniz için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile Picasso eserlerinin orjinallerini de görmüş ve incelemişsiniz. Aslında sizin Picasso'ya yaklaşımınızı ve esas odaklanmamızı istediğinizi noktayı biliyorum. Çünkü akademi hayatım boyunca bende aynı öğreti ve bakış açıları ile eğitim almıştım. Dolayısıyla aslında söylediklerinizi, bu anlatının anti-tezi olarak görmüyorum, yorum ve yaklaşım farkı var. Ki bir yıl önce geleneksel sanat tarihi anlatılarına ve sıkça sanat kitaplarında aktarıldığı biçimde, Picasso'yu tarihsel bağlamı ile ele alan bir anlatı da bulunmuştum, eserlerini çokca felsefi, düşünsel ve tarihsel yönleri ile ilgili farklı anlatılarda kendisine yerde vermiştim. Fakat Picasso'nun hem akademi dünyasında hemde merkezi sanat tarihi anlayışında dokunulamaz ve asla eleştirilemez bir peygamber vari dokunulmazlığı bulunuyor. Çoğu zaman adı da eserlerinin önüne geçmektedir. Bu bağlamda Picasso'nun başarıları kadar başarısızlıklarını da ele alabilmeliyiz. Emin olunuz Picasso tarihte sanatsal bir zorlukla karşılaşsaydı, belki de gerçek anlamda sanatta bir kırılma yaratabilirdi. Eleştirileriniz için tekrar çok teşekkürler. Vaktiniz olduğunda kanaldaki diğer anlatılarım içinde inceleme ve eleştirilerinizi beklerim. Sanatla kalın 🤗🙏
@Colossalsize3 ай бұрын
@@sanatneanlatir John Berger in yaklasimi bu sekildeydi Picassonun Basarisi ve basarisizligi kitabinda. Marka degeri yaratmis, karakteri, yasami hep dikkat cekmis bir sanatci olmasi onun hem teknigi dusuk hem de aslind saadece dogrunyerde dogru insani keklemis biri oldugunu gostermez bence. Eserinin degeri baska ressamlardan etkilenmesi sebebiyle dusmez, etkilenmeyen bir sanatci var.midir ki... sanatci hatta tam tersi asiri etkilenen antenleri duyargalari baskalarinin gormedigi seyleri algilayan ve ortaya cikaran kisi degil midir... bu manada Picasso en hasindan buyuk sanatcidir. Cevresinin tapinmasindan dolayi yalnizlasmasi ve aynasiz kalmasi , etkilesime kapanmasina neden olmus ve kubik donemdeki dinamikligini engellemis olabilir. Ama bence hayat boyu belli bir duyarlilik ve vizyonla calismis. Ama yani hayat boyu dolandigi cesitlilik dusunulirse son donemdeki Berger in deyimiyle oyun oynama hali bu derece buyuk bir ressama tuccardi, sansliydi, bir devrim yapmadi demek dogru degil. Sanata uzak yuzeysel cogunlugun cok hosuna giden bir gomme durumu oluyor bu argumanlar , oh attik gitti bisey yok zaten burda diyorlar, bi merak ve cekicilik yaratmak.yerine eh iste bi halt degil iki cizgi bu diye asagiliyorlar. Bir derya deniz kapisi kapaniyor. Benim dusuncem bu sekilde.
@orkunhasacar98203 ай бұрын
Çok doğru özetlemişsin....
@mustyata81183 ай бұрын
Çok basit bir örnekleme ile içinizdeki picasso sevdasını şu şekilde yansitabilirim. Günümüz iphone satış politikası, bu telefona sahip olanların kendisine sınıf atlamış duygusu aşılanması ile ilgili.
@mustyata81183 ай бұрын
Çok basit bir örnekleme ile içinizdeki picasso sevdasını şu şekilde yansitabilirim. Günümüz iphone satış politikası, bu telefona sahip olanların kendisine sınıf atlamış duygusu aşılanması ile ilgili.
@BiraberaBirabera-mk4nj3 ай бұрын
Videonun başlagıcında çıkan yazının okunamayacak denli bi özensizlikle hazırlanmış olduğu için direk durdurdum ve izlemeden... Ve bu kanalı bi daha önerme diyeceğim.
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Siz söyleyince fark ettim ben de, sahiden de arka plandaki Guernica tablosu ile okunmayı iyice zorlaştırmış kullandığım font. Eleştiriniz için teşekkür ederim🙏. Fikrinizi değiştiriseniz anlatı hakkında eleştirilerinizi de beklerim.
@user-rm4wy3hs6n3 ай бұрын
bernini dahi bir çocuk olsa da ömrü boyunca Michelangelo' dan daha iyi eserler ürettiğini pek düşünmüyorum.
@hakankocyigit78323 ай бұрын
Picasso da bir terslik olduğunu biliyordum
@basaraksan8353 ай бұрын
ROMAN SANATINDA SIMENON NEYSE , RESIM SANATINDA DA PABLO O DUR... KAÇINILMAZ ÇOK KATMALI BİR ÜRETME YETİSİ , PRAGMATİZM VE PARA AŞKI...
@erturkyorulmaz73763 ай бұрын
Halı ve Guernica görselleri problemli (rakamlar).
@Renginindunyasi3 ай бұрын
Evet arkadaşım amacın Picasso yu gömmekmiş ve yapmışsın da bravo ama atladığın bir konu var.Eger herkes senin söylediklerin gibi sanat icra etse sadece belirli türde eserler olurdu. Rembrand gibi Monet gibi. Picasso aşırı öfkeli bir insandı ve bu sebeple de eleştiriyi kabul etmez, öfkeden delirecek gibi olduğundan kaçardı. Guernica, masumların katlinin modern, kübist yorumudur. Bunu kendi söylememiştir ama herkes bilir bunu. Öte yandan gelişim göstermese de kübizm i var etmiş, cocukça yaklaşımı benimsetmiştir. Her sanatçı gelişim göstermeyebilir ama çığır açarsa sanatçı olur. Picasso bunu başarmıştır. Lütfen sırf farklı olmak adına manipülatif yaklaşımı bırakalım. Bu videoyu izleyen biri soyut resmi bu dk dan sonra hiç önemsemez ama soyut resim de sanatın bir parçasıdır. Sen sevmiyorsun diye yok sayamazsın😊
@yelizdemir30883 ай бұрын
dehşer bir saptama,
@WitcherTr3 ай бұрын
Dikdörtgenler ve düz çizgiler çek, sanat eseri deyip milyonlarca dolara çak. Resim ustasıyım deyip önüne gelen kadına çak. Sanatta değil ama şerefsizlikte büyük üstadmıs 😁
@seneremir8033 ай бұрын
çok doğru tespitler aynı fikirdeyim...
@canbaba97063 ай бұрын
MALSAN TABİİ
@WitcherTr3 ай бұрын
@@canbaba9706 anlamadım
@bugibugikami46553 ай бұрын
Picasso kimdir sence ki
@sanatneanlatir3 ай бұрын
Şüphesiz önemli bir ustaydı. Fakat merkezi sanat tarihinin neredeyse ilahi bir noktaya koyduğu kadar da değil.
@ramziibadov_no_one_without_you3 ай бұрын
Merak ettim de Picasso için dediğinizi Modilgnani, Matiss, Dali gibi realist sanat bakımından çöp denilen abstrakt sanat anlayışına sahip sanatçılar için de diyebiliyormusunuz ?