Dorpentoernooi Pijnacker-Nootdorp - SV Nootdorp - Oliveo

Рет қаралды 550

pijnacker01

pijnacker01

Het was ideaal weer voor voetbal, met een gezellige sfeer langs de lijn en een vermakelijke eerste helft in het traditionele dorpentoernooi. Gisterenavond speelde SV Nootdorp tegen Oliveo. De wedstrijd begon met een blunder, wat kan gebeuren, en leverde meteen een 1-0 voorsprong voor Nootdorp op. Oliveo reageerde echter snel. Pjer Bom is terug, en hoe! Een mooie aanval langs de rechterkant leidde tot de gelijkmaker. Beide teams speelden leuk voetbal, en daarna kreeg Nootdorp een corner. Wat een doelpunt! Een prachtige omhaal, à la Zlatan Ibrahimović. De stand: 2-1. Maar Oliveo zette het tempo weer op, en kort voor rust viel de 2-2. Een razendsnelle aanval eindigde met een subtiele touch van Nick Toussaint, die de bal naar de opstormende Pjer Bom voor het doel stuurde.
In de tweede helft ging het gelijk op. Er was één bijzonder moment: helaas voor Oliveo was dat de 3-2, de winnende treffer. Een geweldige aanval werd bekroond met een prachtige afstandsschot, met een krul van 19 meter, strak in de kruising. Wat een doelpunt! Dit belooft wat voor de competitie in de 2e klasse, waar Oliveo nog twee keer tegen SV Nootdorp zal spelen in het seizoen 2024-25.
Voor de wedstrijd ontmoette ik een zeer aardige man, ik geloof dat hij meneer Ad van Oudheusden heette. Klopt dat? Hij vertelde een stukje geschiedenis van RKDEO (voorheen Nootdorpse Boys), Oliveo, en ook over Pijnacker en Nootdorp in het algemeen. Wat een interessante man en wat een mooie verhalen! Ik zou uren met zo’n heer kunnen praten. Hij sprak over zijn 50 jaar voetbalervaring bij Nootdorpse Boys/RKDEO en zijn connecties met Oliveo en Pijnacker. Hij noemde bijvoorbeeld Jan en/of Cees de Vrede, “Rooie” Frans Tetteroo en anderen.