Türkiye'den ilk defa plak üretiminin mutfağından gelen bir kişiyi dinlemiş oldum. Konuşulanı yanlış anlamadıysam Türkiye'de de plak imalatı başlamış yıllar sonra. Düne kadar Çekya'da basılıyordu çoğu yerli plaklar.
@davutsakalli2 күн бұрын
Bilgilendirici, hoş bir sohbet olmuş. Ağzınıza sağlık.
@Teknisyen.dünyası2 күн бұрын
Sahsi fikrim eger bire bir eski plaklarin baskisini yapsaniz suan kapis kapis satilir plak meraki olanlar ana kitle analog sesciler bire bir mp3 lafi bile uzaklaştiriyor biz sanatcinin öz sesini ariyoruz biz ferdiyi muslumu karsimizda soyluyor gibi gormek istiyoruz ana unsur bu bunu baz alsa plak sirketleri yapimcilar eminimki cok dehset satis yaparlar
@KocaAyaklar3 күн бұрын
Ferdi Tayfur plakları hariç firmadan çıkan diğer yeni baskı plakların çoğunun kapak görsel kalitesi zayıf durumda. Umarım bu durumu duzeltirler.
@davutsakalli2 күн бұрын
Hangi baskı teknolojisini kullanıyorlar bilmiyorum. Eskisi gibi binlerce basılmadığı kesin. O yüzden tifdruk baskı gibi maaliyetli ve daha kaliteli baskılar değildir. Ofset baskıdır herhalde. Ayrıca döneminden çok kaliteli görseller de ellerinde olmayabilir. Matbaa işi ayrı bir alan. Ama haklısınız. Belki her albume ayrı kapak yapmak yerine, tek, kaliteli bir kapak hazırlamalılar bir tane. Ondan onbinlerce basmalılar. Albümün üstündeki bilgileri kaşeyle-kalemle-etiketlerle sonradan doldururlar. Böylece albüm kapakları çok çeşitli olmasa da kaliteli olur diye düşünüyorum.
@HakanTunaMuzik2 күн бұрын
@@davutsakalli koleksiyon degeri duser, kim ister ki her albumun ayni kapagi olmasi, ben sahsen satin almazdim oyle bir albumu. Ozen gosterip kapak olayini duzeltebilirler