Cel mai bun și mai votat comment devine titlul acestui podcast. #muncapatriotica #ideigratisdelavoi
@Nastelush Жыл бұрын
Zic eu că cel mai bun titlu ar fi: “moldovenii la discount” așa e, domn Buhnici? As fi vrut să auzim și o explicație celor spuse de Dvs. Că e total deplasat ceea ce transmiteți unui auditoriu.
@mihaeladesaga2518 Жыл бұрын
Super podcasturile. De cate ori ascult, simt ca au trecut 2 ore si aproape jumate cu folos.
@Remus_Mario Жыл бұрын
Au devenit deja un trend toate podcast urile de la igdlcc. Le aștept mereu cu nerăbdare, împreună cu CuriosITy. 💪
@theodorsechesan5939 ай бұрын
Eu fiind artist vizual am rezonat super tare cu Andrei, foarte tare, de asemenea cred ca reclamele Unirea au fost cele mai tari ever.
@andreimuntean3728 Жыл бұрын
Acest IGDLCC a venit perfect ca exemplu cand le explic oamenilor ca nu ii atat de rau la noi si ca avem suficient potential pentru orice :))
@madalinaavram7831 Жыл бұрын
"Designul este despre ematie"! Da, exact! Mi-a placut maxim asta!! Si daca e sa vorbim despre Japonia cu ce spuneai tu, George, te apuca furia si depresia cand te gandesti cara lipsa de empatie, cata indiferenta mana-n mama cu prostia gasesti la noi!! In Japonia ai indicatii pentru orice, oriunde, este incredibil cat de atenti sunt la detaliile practice la orice! Fix in beneficiul omului. Orice!! Este fascinant cum oamenii aia se gandesc la tot felul de detalii practice si utile! Pentru ca le pasa si gandesc!!!
@vladdumitrica849 Жыл бұрын
In situatia actuala, tot ce se discuta in primarii are prea putina legătură cu dorintele sau nevoile cetatenilor. Se vede asta din modul cum se poarta discutiile in consiliile primariilor, unii ii sfideaza pe altii si implicit pe noi, nu raspund la intrebarile colegilor decit in batjocura. S-ar putea remedia foarte simplu acest fapt daca, pe principiul curtilor cu jurati (juratii sint cetateni alesi aleator) ce dau verdicte in domeniul judiciar, se va proceda la fel și cu primăriile. Se elimina astfel orice incercare de coruptie a autoritatilor iar clasa politica (primarul, consilierii) nu își mai poate impune "prioritatile" (panselute, borduri, asfaltari cu garantie o luna, terenuri de sport în panta....). Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.
@BogdanFusea Жыл бұрын
Genial invitatul. Felicitari pentru cele dezbatute!
@mariabalaceanu2749 Жыл бұрын
Daca te nasti intr-un sat mic, n-ai putut iesi de acolo pentru ca n-ai avut niciodata suficienti bani, ajungi la varsta de 50 de ani si nu-ti mai gasesti nimic de lucru, ti se spune in fata ''esti batrana, ce sa fac cu tine...''si ajungi atat de sarac incat n-ai bani nici de autobuz sa mergi in orasul cel mare sa cauti de lucru cum poti sa te salvezi? E simplu sa vorbesti ca exista solutii cand n-ai experimentat nimic din ceea ce inseamna saracie, limitari, nedreptati care te izbesc in fata de nu te mai poti ridica. Cum sa vezi viata altfel decat cum o traiesti?
@vladdumitrica849 Жыл бұрын
Din pacate tarile cu parlamente ("democratii reprezentative") nu sint democratii adevarate(poporul conduce), ci oligarhii (putini conduc). Pentru a fi democratii adevarate ar trebui ca deciziile Parlamentului sa fie supuse aprobarii cetatenilor. "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare al societatii. Ca urmare cetatenii saraciti și disperati vor vota cu oricine le va promite un colac de salvare, adică cu populistii sau demagogii. Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economia are un aspect puternic concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E ceea ce se observa în România cind, indiferent ce partid vine la putere, rezultatul e acelasi. Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele. Situația României este situația oricărui structuri puternic centralizate. Statele nordice au rezultate bune pt ca au structuri descentralizate. Cei care se gândesc ca democratie e atunci cind alegi pe cineva sa ia decizii pentru tine fără ca acesta sa trebuiască sa te consulte, ori e un prost, ori e un ticălos. E ca atunci cind ai de ales dintre mai multi hoti cine sa te fure. E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.
@liviab794011 ай бұрын
1:10:48 am fost în Mexic. E foarte fain și divers! ❤
@georgeleurzeanu82 Жыл бұрын
Cuvantaul mai potrivit pentru romani este ca sunt sociabili nu ospitalieri iar chestia cu brand de tara "ne descurcam" chiar ne caracterizeaza. tehnologia VR impreuna cu AI ar trebui sa duca cat de curand la dezvoltarea unei super industrii de turism digital.
@florinsirbut5097 Жыл бұрын
Avem oameni extraordinari printre noi (în afară de politicieni).
@negochristian1 Жыл бұрын
Da sigur. Ca aia vin de pe alta planetă, n au nici o treaba cu România. RO e mega educata, cinstita, etica muncii, etc - politicienii's de vină 😂
@AugustinMihaila Жыл бұрын
Am crezut inițial, când am văzut poza de început, că e Jim Carrey. 😂😂😂
@cristian_c Жыл бұрын
Same
@thirteen7349 Жыл бұрын
Acum ca ai zis, și mie mi se pare ca seamăna
@florinalilianaangheliu4338 Жыл бұрын
Idee de brand : " Romania, tara tuturor posibilitatilor"...mi-a venit asta in minte, cu multi ani in urma, traind in Canada de cativa ani si vizionand filmul "Stejarul"...faza cu elicopterul care ii zboara pe el si ea doar ca au intrebat, care nu s-ar intampla niciodata in Occident. "Ne descurcam", asa suntem daca ne place sau nu😊
@DeannaSt Жыл бұрын
Un slogan de țară pe care-l aud de 30 de ani este: “Nu se vrea, dom’ne!” Ar trebui puse plăcuțe cu el peste tot. De exemplu unde scrie “ Fumatul interzis“ pui o plăcuță dedesubt cu “Nu se vrea, dom’ne!” Unde scrie “Păstrați curățenia” pui alta - “Nu se vrea, dom’ne!”…și tot așa. De ce să tot repetăm asta ca papagalii doar vizavi de Europa… de parcă Europa ar fi obligată să ne caute pe noi de păduchi…
@vladdumitrica849 Жыл бұрын
In situatia actuala, tot ce se discuta in primarii are prea putina legătură cu dorintele sau nevoile cetatenilor. Se vede asta din modul cum se poarta discutiile in consiliile primariilor, unii ii sfideaza pe altii si implicit pe noi, nu raspund la intrebarile colegilor decit in batjocura. S-ar putea remedia foarte simplu acest fapt daca, pe principiul curtilor cu jurati (juratii sint cetateni alesi aleator) ce dau verdicte in domeniul judiciar, se va proceda la fel și cu primăriile. Se elimina astfel orice incercare de coruptie a autoritatilor iar clasa politica (primarul, consilierii) nu își mai poate impune "prioritatile" (panselute, borduri, asfaltari cu garantie o luna, terenuri de sport în panta....). Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.
@ionbularca5658 Жыл бұрын
Construiți voi ceva nu m-ai criticați reinventați in fabrici desfintate și creați plus valoare în societate
@Simply_Merlin Жыл бұрын
Asi face un fel de park Efteling pentru copii si adulti cu povesti care arata si explica pe cat posibil cultura tarilor lumii..poate cu ajutorul ambasadelor ,care poate reinnoada legăturile pierdute.sau poate un muzeu cu corpul uman cum este in den Haag..
@roadu Жыл бұрын
Fa parcul la Otopeni sau in Popesti Leordeni
@Croit-MAN Жыл бұрын
Salutare. Imi plac podcast-urile dar mi se pare ca expresia spusa despre Republica Moldova e urita daca sa nu o spun si altfel. Realitatile le stii doar atunci cind traiesti in acel mediu dar nu din vizite fugitive sau vazute din online.
@solotanya Жыл бұрын
un design perfect = user friendly
@alexrazvan888 Жыл бұрын
Cand il mai aduce-ti pe Malin Bot :)?
@cristicostin47498 ай бұрын
În locul Casei Presei ar fi bine de construit o Arena indoor cu foodcourt in jurul ei!
@aglaiateodoramunteanu3826 Жыл бұрын
Casa presei libere a fost construită 1952-1957. Ziceți că ar trebui demolată ca nu este sustenabila? Casa poporului este?Păi sa demolam muzeele, ateneul...ca nu sunt sustenabile. Consuma mult. Eu cred ca trecutul nu ai cum sa il ștergi. Ma uit la Tour du France ciclism, acolo este multă istorie care consumă dar nu sunt darâmate.
@stefanoanta3189 Жыл бұрын
Therme mai este un lucru unic si genial pe care-l mai avem in Bucuresti fata de restul europei.
@Andr3i-G Жыл бұрын
Sunt si in Europa destule centre spa destul de frumoase
@daniel270395 Жыл бұрын
E plin de Therme in Europa.
@florinhartmann1110 Жыл бұрын
😂😂 chiar zici ca asta e ceva unic al București . Te Invit sa vezi tehrme lângă Berlin , Budapesta Etc .
@crecanionut516 Жыл бұрын
Foarte genial, eu care nu sunt din București și voiam sa merg pe jos pana acolo,ghici ce... M-am trezit la un moment dat ca mergeam pe carosabil și ca nu aveam nici o pietonala... Foarte bine gândit!
@Bmf.666 Жыл бұрын
Salut! Cu toate ca am YT premium nu inteleg de ce la unele podcasturi nu pot da play in Background...
@marioalexa44 Жыл бұрын
Clipul asta e încă members only, de aceea. Când va fi public vei putea
@Bmf.666 Жыл бұрын
@@marioalexa44 sunt membru
@marioalexa44 Жыл бұрын
@@Bmf.666Da, dar clipul trebuie să fie postat pentru toată lumea ca să-l poți asculta în background, am pățit și eu asta. E o chestie de la yt
@Bmf.666 Жыл бұрын
@@marioalexa44 pai si daca nu e postat pentru membri platitori si nici pentru yt premium account atunci pentru cine? :))
@GP21 Жыл бұрын
aceasi problema si nedumerire am si eu, pentru ce mai platesc si membru si premium daca nu pot asculta in background?
@etamocicleta4899 Жыл бұрын
Mai întâi rezolvi probleme Hardware ai apoi Software. Ex. Windows 11 nu se instalează pe un sistem vechi. Romania nu are hardware necesar pentru uniunea europeană. Încearcă să ruleze Windows 10 pe o configurație din 2000.
@dumitrutode-ne3on Жыл бұрын
În București au cele mai tari concerte Rock decât în celelalte orașe din tara 😊
@drawmast3r Жыл бұрын
Bucurestiul e ok pentru tineriii care vor sa inceapa o cariera, care au nervii mai tari si cauta un oras cu multe oportunitati. Daca esti dezvoltat dpdv profesional, ai experienta si portofoliu, mai bine fugi din capitala ca e stres mult.
@theodorsechesan5939 ай бұрын
La chestii vizuale mi e frica de clientii aia care cred ca au nevoie de AI, nu de AI in sine. De clientii care isi fac ei logo, isi fac ei design, etc.
@alessiatat8736 Жыл бұрын
❤
Жыл бұрын
Am putea spune despre noi ca vorbim aceeași limbă, și ne înțelegem, fără dialecte! Că avem toate formele de relief! Că nu suntem simpli descurcăreți, ci muncitori și "facem din rahat , un mare bici, care și pocnește".
@gindualexandru6732 Жыл бұрын
Imi place acest Negan roman, are un discurs aproape la fel de atragator ca cel al unchiului sau.
@blajflorin3412 Жыл бұрын
Like 600 !!!
@silviaschiparieff5678 Жыл бұрын
D-le Buhnici nu mai dați idei cu, CASA Presei pentru demolare ca este urita căci abia așteaptă ăștia cu imobiliare sa construiască altceva
@radupuspana7245 Жыл бұрын
Decat mizeria aia mai bine :)
@roadu Жыл бұрын
Orasul arata asa cum sunt si oamenii care il locuiesc .Daca se construieste sau se amenajeaza dupa alte criterii , orasul devine incomod, rece si neprimitor -"PARVENIT" George Buhnici nu-ti mai da cu parerea , ca l-ai enervat si pe arhitect si pe noi. Desi crezi ca te pricepi la orice, arhitectura nu e pentru oricine...incearca sa simti in jurul tau , sa nu mai fi parvenit. M-am uitat la acest podcast pentru Andrei Bortun, ca altfel nu pot suporta atata bagatelizare...Nivelul cultural e subadmisibil..
@vladdumitrica849 Жыл бұрын
In situatia actuala, tot ce se discuta in primarii are prea putina legătură cu dorintele sau nevoile cetatenilor. Se vede asta din modul cum se poarta discutiile in consiliile primariilor, unii ii sfideaza pe altii si implicit pe noi, nu raspund la intrebarile colegilor decit in batjocura. S-ar putea remedia foarte simplu acest fapt daca, pe principiul curtilor cu jurati (juratii sint cetateni alesi aleator) ce dau verdicte in domeniul judiciar, se va proceda la fel și cu primăriile. Se elimina astfel orice incercare de coruptie a autoritatilor iar clasa politica (primarul, consilierii) nu își mai poate impune "prioritatile" (panselute, borduri, asfaltari cu garantie o luna, terenuri de sport în panta....). Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.
@iriticumare Жыл бұрын
nice insfarsit !
@mad7raul Жыл бұрын
Idei si ganduri foarte interesante, dar momentan suntem in faza in care nu se pot gasi solutii impotriva idivizilor ce tureaza motoarele si gonesc pe Calea Victoriei
@DeannaSt Жыл бұрын
O lege și aparatură care măsoară decibelii oriunde in oraș, in baza cărora se pot aplica amenzi pt POLUARE SONORĂ ar desființa imbecilismul cu turatul motoarelor una-două… Alte țări au așa ceva.
@vladdumitrica849 Жыл бұрын
In situatia actuala, tot ce se discuta in primarii are prea putina legătură cu dorintele sau nevoile cetatenilor. Se vede asta din modul cum se poarta discutiile in consiliile primariilor, unii ii sfideaza pe altii si implicit pe noi, nu raspund la intrebarile colegilor decit in batjocura. S-ar putea remedia foarte simplu acest fapt daca, pe principiul curtilor cu jurati (juratii sint cetateni alesi aleator) ce dau verdicte in domeniul judiciar, se va proceda la fel și cu primăriile. Se elimina astfel orice incercare de coruptie a autoritatilor iar clasa politica (primarul, consilierii) nu își mai poate impune "prioritatile" (panselute, borduri, asfaltari cu garantie o luna, terenuri de sport în panta....). Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.
@ionutbrinzei7369 Жыл бұрын
Cred ca Domnul nu prea a analizat Croația in ce stagiu de infrastructura , economie și multe altele e cu mult peste România .
@nickybutt4117 Жыл бұрын
nu prea stiu ce intelegi tu prin "mult peste"...PIB per capita in UE intre cele 2 tari e destul de apropiat (sub 2000$)..tine cont ca Romania e de 5 ori mare decat Croatia(ca si populatie).uita te unde erau ei in 91-92 si unde eram noi...
@popescugeorgebogdan2506 Жыл бұрын
Tare rau barbosu'
@AlexBacuTV Жыл бұрын
Primu' 🫶🏻😂
@rotaruiulian Жыл бұрын
Slogan de tara nou: Romania, mai mult decat te astepti! 😁
@vladdumitrica849 Жыл бұрын
Din pacate tarile cu parlamente ("democratii reprezentative") nu sint democratii adevarate(poporul conduce), ci oligarhii (putini conduc). Pentru a fi democratii adevarate ar trebui ca deciziile Parlamentului sa fie supuse aprobarii cetatenilor. "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare al societatii. Ca urmare cetatenii saraciti și disperati vor vota cu oricine le va promite un colac de salvare, adică cu populistii sau demagogii. Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economia are un aspect puternic concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E ceea ce se observa în România cind, indiferent ce partid vine la putere, rezultatul e acelasi. Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele. Situația României este situația oricărui structuri puternic centralizate. Statele nordice au rezultate bune pt ca au structuri descentralizate. Cei care se gândesc ca democratie e atunci cind alegi pe cineva sa ia decizii pentru tine fără ca acesta sa trebuiască sa te consulte, ori e un prost, ori e un ticălos. E ca atunci cind ai de ales dintre mai multi hoti cine sa te fure. E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.
@mariusnistor-ti3sb Жыл бұрын
Pai... George!! nu il mai obosi cu întrebările tale despre "AI"...( ca,este posibil sa își piardă locul de munca în viitor") il obosești pe Andrei!:)) 😂😂 Da, el știe un singur lucru ca trebuie sa își facă publicitate ca dizainar,la interviul acesta...😂😂 imi aduce aminte când lai invitat pe Robert Kiyosaki la un interviu și repeta ca un papagal fraza aia din cartea lui.... ( te intimida cu vorbele și nu avea pic de respect fata de tine) in momentul ala aveam o carte începută de terminat și, nu am mai citit nimic din momentul ala despre el... asa și cu invitatul tau... eu nu am experienta despre dizain.... dar din momentul în care o zis ca are soft-ul mic și au nevoie sa întrebe pe cineva ca el.... din start ia pierdut pe toți (romani un popor mândru...cum sa vina unu ca Andrei și sa ii jignească și apoi sa facă pe specialistul 😂😂😂) ce experienta are el cu oamenii? Și ce ar face el asa de special ca să prindă la public... daca e ca fraza aia de sus .... va da faliment inainte ca sa devina AI nr1😂😂
@alexandrupatrascu4952 Жыл бұрын
Like & Comment
@victordiaconescu8923 Жыл бұрын
champs elysees se pronunta Chamselysee.(p nu se pronunta)
@andreitudor6799 Жыл бұрын
Design functional...
@florinhartmann1110 Жыл бұрын
Titlul poate fi minunat și etern altfel : România !
@Adelaide2014 Жыл бұрын
E fiul ?
@cristicostin47498 ай бұрын
A fura design din alte tari nu este tocmai OK, oamenii vor sa vada ceva nou, ceva diferit, faceti ceva care sa ne reprezinte pe noi ca români!
@cristiandamian6272 Жыл бұрын
City of London nu este acelasi lucru cu Londra, in caz ca invitatul nu stie asta...
@DeannaSt Жыл бұрын
Londob?
@cristiandamian6272 Жыл бұрын
@@DeannaSt , mersi!
@mihelamichelle5976 Жыл бұрын
Nu i vorba de hate, dar un roman nu poate da sfaturi unui ceh in legatura cu arhitectura orasului. Tot asa, cu un brasovean si un teleormanean in Bucuresti. Bucurestenii get beget, cu mai multi ani in spate si experienta ar putea avea citeva idei.
@vladdumitrica849 Жыл бұрын
Cred ca te înșeli. În general, pentru proiectele arhitectonice de anvergura, participa echipe de arhitecti atit locale cit si internationale.