PPR pipes: how to fusion welding

  Рет қаралды 435,237

Mesteru' Dexter

Mesteru' Dexter

7 жыл бұрын

We'll weld different sizes of ppr pipes and then we'll section them to see the inside of the junction also some tips regarding the welding plate and times to keep the parts under heat before fusion welding.

Пікірлер: 143
@MinteaSIcredintele
@MinteaSIcredintele 4 жыл бұрын
Foarte practic! Ma bucur ca arăți mereu și chestiile negative care se întâmplă, greșelile! Te salut cu respect!
@danielardelian2
@danielardelian2 6 жыл бұрын
Pe mine m-a invatat un mester o smecherie: principalul motiv pentru care apare "gulerul" de bavura in lipitura este faptul ca se impinge teava prea adanc in bacul de incalzire, iar apoi se impinge prea adanc in mufa. Fa urmatorul experiment: masoara adancimea maxima cat poate sa patrunda teava in mufa, scade 2 mm si traseaza adancimea pe capatul tevii cu creionul. Apoi incalzeste teava si mufa, avand grija ca semnul sa ramana vizibil. Las-o sa se incalzeasca chiar putin mai mult decat normal. Introdu teava in mufa, avand grija sa nu depasesti semnul de adancime - 2 mm. O sa vezi ca nu mai apare deloc guler de bavura!
@valeriuciocan7292
@valeriuciocan7292 6 жыл бұрын
Daniel Ardelian ea ador
@DaneluRepairs
@DaneluRepairs 5 жыл бұрын
Daniel Ardelian, ai dreptate, se vede in videoclip faptul ca impinge prea mult in piese, urmarind inelul acela rosu de la interiorul pieselor; langa guler, linia rosie nu mai este dreapta ci a patruns mult in interior.
@giovannispado7666
@giovannispado7666 5 жыл бұрын
Daniel Ardelian un om care nu sa ferit sa spuna un secret respect.....Daniel Ardelian si apropo cind vedem un clip .....
@mihaicro1
@mihaicro1 4 жыл бұрын
Asa e. Ai dreptate.
@nistormarian3029
@nistormarian3029 4 жыл бұрын
V
@giovannispado7666
@giovannispado7666 6 жыл бұрын
mesterule D iti meriti statutul de mester bravo ...cum de nu am vazut si acest video...excelent..
@Proiectediversediy
@Proiectediversediy 6 жыл бұрын
Bravo Dexter.Mi-a placut maxim explicatia si filmuletul.Respect si spor
@MesteruDexter
@MesteruDexter 6 жыл бұрын
Multumim frumos! Spor in toate!
@constantinlaurentiuionita6863
@constantinlaurentiuionita6863 6 жыл бұрын
Salut, esti mai mult decat "Dexter" ai eplicat super, m-ai ajutat enorm,, multumesc!
@MesteruDexter
@MesteruDexter 6 жыл бұрын
Ne bucuram ca a fost de ajutor!
@dumyjobby
@dumyjobby 2 жыл бұрын
ppr este material fantastic, relativ ieftin, rapid de instalat si fara pierderi ( inca astept ziua in care vad pierderi la ppr). Dar problema lui mare este ca este extrem de gingas la lipire, eu lucrez cu ppr de circa un an si inca mi se intampla uneori ca face buza in interiorul lipirii. La lipit ppr trebuie respectati timpi de incalzire si presiunea in care se impinge ppr in presa dar totusi este foarte usor sa tii putin mai mult sau sa impingi mai tare si sa faci buza. Daca nu se preteaza mare atentie la o instalatie toate acele buze cresc foarte mult rezistenta si instalatia devine ineficienta.
@m0rc0v
@m0rc0v 3 жыл бұрын
multumim ! tot respectul !
@calincatalin7750
@calincatalin7750 4 жыл бұрын
Felicitări! Pt. Video 👍
@csakicarol
@csakicarol 4 жыл бұрын
Calin Catalin ș
@renumihai5263
@renumihai5263 4 жыл бұрын
la lipire a ppr-ului, nu e de ajuns sa respecti "timpi" de topire al plasticului, e vorba si de presiunea aplicata pieaselor; poti sa aduci plasticul intr-o temperatura mai ridicata, dar conteaza foarte mult si presiunea aplicata la imbinarea pieselor; majoritatea instalatorilor care lucreaza de ceva timp in PPR, au mana formata si apreciaza foarte bine cand si cat sa lase ppr-ul la topit cat si forta aplicata imbinarii pieselor, PS cel mai important inainte de lipitura, piesele sa nu fie murdare si mai ales umede, altfel lipitura nu se realizeaza conform si ai o lipitura proasta care permite scurgeri de apa
@ballu8970
@ballu8970 5 жыл бұрын
Multumesc frumos ma ajutat mult
@csmanul
@csmanul 6 жыл бұрын
util video, apreciez efortul tau, ms.
@olliver3022
@olliver3022 5 жыл бұрын
o greseala din material este ca bacurile nu ajung la temperatura de lipire dupa ce becurile s-au stins prima data deoarece transferul de caldura catre bacuri nu se face asa repede , iar alta greseala este faptul ca daca impingi cu putere risti sa obturezi teava
@bodognelusorin6377
@bodognelusorin6377 4 жыл бұрын
Bravo perfect
@superkapa9676
@superkapa9676 6 жыл бұрын
super tare
@kagula1977
@kagula1977 4 жыл бұрын
frate esti super...atata rabdare ..jos palaria
@bestibestbestibest4321
@bestibestbestibest4321 4 жыл бұрын
Bravo
@rokfmrokfm4352
@rokfmrokfm4352 4 жыл бұрын
Salut nu sunt de meserie dar am o intrebare care este diferenta ppr de 20si ce la colac de 20 adica care e mai buna ?
@danield3388
@danield3388 6 жыл бұрын
Complimente
@MesteruDexter
@MesteruDexter 6 жыл бұрын
Multumim
@nikolapatrcevic5489
@nikolapatrcevic5489 6 жыл бұрын
Good video, shame there are no subs... I was considering PPR for my well water supply, but seeing those constrictions that arise when welding together made me change my mind quickly.
@handymanpa7434
@handymanpa7434 5 жыл бұрын
Hi Nikola, Somebody else commented on that. They were suggesting to deduct 2 mm from the distance you have to push the pipes together, hence no buildup. We in the US we use PVC cement. Its 2 components, primer and glue. It's a chemical reaction. No restrictions and no hot forms :))
@barbossajacksparrow9481
@barbossajacksparrow9481 Жыл бұрын
Multumesc pentru video.Vad greselile din instalatia mea de acasa ( facuta de un dorel) si de ce nu am debit ....
@rubyoeden1050
@rubyoeden1050 3 жыл бұрын
👍👍👍👍👍
@cristianghiorghe7884
@cristianghiorghe7884 4 жыл бұрын
pe care:))
@liviuciascai5853
@liviuciascai5853 5 жыл бұрын
Masina de. Spălat defect. La tripodia. Boch (7kg) vvibi. 40
@CanalulDeScurgere
@CanalulDeScurgere 5 жыл бұрын
Interesant, ma gandesc ca sa nu ai bavura mare in interior daca ai lasa "rece" ultimii 3 mm din interirul tevii si ai apasa relativ usor atunci ppr-ul topit nu va ajunge sa ingusteze teava pentru ca ultima portiune (3mm reci) de interior a tevii va "sterge" surplusul. Intradevar si eu prefer sa fie lipitura pe toata adancimea iar cand opturatia este vizibila am un fel de raspil (pila rotunda mai fina ) cu care mai iau din bavura, ar fi fost bun un cuter circular sa poti scoate restul intreg si taierea sa fie curata caci frimiturile ajung in filtre.
@silviusilviu5542
@silviusilviu5542 5 жыл бұрын
Vezi că greșești: 1 timpul de lipire variază în funcție de tipul țevi și de producător,. 2 atenție mare cât înpingem țeava în bacurile plitei,. 3. pentu fisuri și găurire accidentală la ppr există un pistol de sudura cu electrozi de ppr așa că se poate repara o lipitură dar trebuie să ai loc cu pistolul.
@marian7669
@marian7669 4 жыл бұрын
Silviu silviu asa este ai perfectă dreptate. Daca faci instalatia la o baie spre exemplu si ti se infunda tevile asa la fiecare cot sau lipitura cand finalizezi si dai drumul la apa realizezi ca nu ai presiune si nu sti de ce!!
@nagygavrila5828
@nagygavrila5828 6 жыл бұрын
de ce faci lipirea direct pe gresie? 1 gresia poate crapa, 2 partea de contact cu gresia se incalzeste mai incet si 3 pentru lipire la perete se pune o tabla,sau o panza speciala de azbest.
@adriananghel2765
@adriananghel2765 2 жыл бұрын
Salut Foarte educative postările tale , Felicitări ! Întrebare: La un cămin de apă situat la exterior instalația a fost din PE . Se merită să o înlocuiesc cu PPR? Există riscul să crape datorita temperaturilor scăzute? Mulțumesc
@MegredyPhotoStudio
@MegredyPhotoStudio 4 жыл бұрын
Eu am sudat țeava de 20 cu aluminiu fara ascuțitoare. Nu știam. Am vrut să stric tot, sa o refac. Când am văzut că ascuțitoarea ia 2mm din vârful țevii... Am sunat un prieten. A zis că nu e problema. Sa o las așa. Păreri?
@pauladryany7336
@pauladryany7336 3 жыл бұрын
Am vazut la alți.. Ca nu au bavura de loc.. Cun face??
@user-qz6ix7od3b
@user-qz6ix7od3b Жыл бұрын
posibil de la acele strangulatii pe tevile mele de 1/2 sa urlu din duș cand sotia da drumu la orice alt robinet in casa pentru 2-3 secunde? intai imi merge apa mult mai incet cat timp si ea foloseste apa, apoi imi vine fierbinte cateva secunde, apoi se face rece aproape complet, si doar apoi se incalzeste inapoi la temperatura de dinainte sa deschida sotia robinetul 🙃 ma gandesc ca e din cauza fluxului de apa prea mic si raspunsul intarziat al centralei versus fluxul apei ca s-o duca la temperatura setata. presiune avem >4bari pe instalatie in casa.
@dlak10
@dlak10 6 жыл бұрын
Salut. Ajuta-ma te rog cu un răspuns, cu o idee, un sfat. Din centrala trebuie sa ies cu 1 țol și producătorul îmi impune să continui așa până la prima bifurcație, aceasta fiind în distribuitor. Pot face reducția la 1/2 mai repede, după 1 m, maximum 2 m? Aș face asta doar din cauza crizei de spațiu, cele de 1/2 fiind mai subțiri decât cele de 1. Merci
@MesteruDexter
@MesteruDexter 6 жыл бұрын
Salut, nu stiu ce sa zic ,un diametru mai mic inseamna un debit mai mic de apa care ajunge in distribuitor. Poti opta pentru teava de cupru, este mai scumpa dar mult mai estetica chiar si la diametre mai mari. Succes.
@CanalulDeScurgere
@CanalulDeScurgere 5 жыл бұрын
La PPR tevile sunt foarte groase tinand cont de diametrul interior, recomand cupru unde diametrul interior este optim tinand cont de grosimea tevi. Daca se face reductia mai repede debitul de apa nu va fi optim pentru distribuitor de aceea trebuie sa mergi cu 1 tol (32mm) pana la distribuitor iar din distribuitor sa reduci fiecare traseu astfel debitul de apa va fi egal(sau mai bun) pe toate traseele ce pleaca din distribuitor. Cand pleci din centrala(sa zicem) cu 32 (tur - retur) si continui liniar si orizontal in fiecare camera cu 22...18...15 la ultimul calorifel (reducerea se face treptat de obicei din calorifel in calorifer)...apoi urci vertical la toate caloriferele cu tur retur cu 15....faci ca presiunea la fiecare calorifer(implicit si debitul) sa fie la fel. Daca pleci din centrala cu 1/2 si apoi mergi tot cu 1/2 iar centrala are iesire de 32(1 tol) nu se va optimiza acea centrala si nu va merge la capacitatea reala, reductia tevii se foloseste doar pentru ridicarea pe verticala a presiunii la etaj(reducand teava) sau pentru atunci cand vrei sa ai aceeasi presiune(sau cat mai aproape de presiunea sursei) la capatul tevii dupa ce ai un traseu de 100 metrii. La ulei de exemplu este altceva presiunea este constanta pe toata lungimea tevii cu aceeasi dimensiune iar dupa 100 de metrii la iesire vei avea (mai mult sau mai putin) aceeasi presiune ca la intrare....la apa este altceva. Iar dupa ce ajunge la 85 de grade pe calorifere presiunea creste, dar asta este alta poveste. Sper ca nu am gresit cu ceva, si daca am gresit cer sa fiu corectat. Din dorinta de a ajuta spun ce stiu si eu.
@danielafrentoaei7430
@danielafrentoaei7430 4 жыл бұрын
U
@CatalinCiprian
@CatalinCiprian 7 жыл бұрын
Salut, bravo pentru clip foarte informativ. Eu vreau sa te intreb ceva daca tot esti in domeniu, am vazut pe YT pe la americani cred faceau niste sere tip tunel din tevi dinastea pe care le imbinau intre ele cu o solutie de lipit speciala am cautat si la noi si nu am gasit aceea solutie. Pe de alta parte vad ca tu ca sa adaugi un cot un T-u folosesti aceea plita altfel teava nu intra in T-u sau cot fiind de acelas diametru. Intrebarea mea este de ce la ei teava intra in cot sau T-u fara sa foloseasca aceasta plita ci doar lipita cu aceea solutie ? Ei i spun la acea teava PVC nu PPR ca la noi Multumesc
@MesteruDexter
@MesteruDexter 7 жыл бұрын
Salut, nici noi nu am gasit, dar pvc e alta treaba, e teava aia de la scurgere mai inchisa la culoare, ca si dimensiune o gasesti cam ce folosesc americanii dar conexiunile la noi sunt cu garnituri, se interconecteaza ei folosesc pasta aia mov, cel putin atat am aflat cat am cautat, poate totusi se gaseste prin UK, nu stiu...
@CatalinCiprian
@CatalinCiprian 7 жыл бұрын
Multumesc ptr raspuns.
@emmn.4307
@emmn.4307 7 жыл бұрын
Adeziv PVC, il gasesti la nemti ca pvc kaltschweißkleber sau pvc kaltschweißmittel
@damiantube777
@damiantube777 5 жыл бұрын
Țevile alea chiar erau din PVC iar lipirea se face cu CODEZ și se găsește la magazin. Polipropilena nu este PVC !
@traianstanciu7433
@traianstanciu7433 6 жыл бұрын
Salut ! Ce poti sa îmi spui despre plitele de lipit marca Dresden si Dexter ? Am gasit in Bricodepot
@traianstanciu7433
@traianstanciu7433 6 жыл бұрын
Multumesc anticipat pentru raspuns ! Îmi place cum lucrezi ! Toate cele bune !
@MesteruDexter
@MesteruDexter 6 жыл бұрын
Salut. Din pacate nu am lucrat cu ele si de aceea nu putem spune mare lucru. De obicei pretul spune mai multe...pe piata sunt ff multe marci si preturile sunt de la 100 lei in sus. La o plita profesionala numai un set de bacuri costa de la 100 lei in sus... Ca si recomandare ar fi "Rothenberger" si "Aquatherm" care sunt destul de scumpe iar ceva mai prietenos la pret ar fi "Candan" , turceasca dar buna pe langa casa, nu industrial.
@raduradu2261
@raduradu2261 5 жыл бұрын
Va salut ! Am o intrebare la dumneavoastra. Pe teava ppr de la pilsatherm pn 20 alumynium am observat o galma cu diametru 1cm . Poate sa se fisureze in acel loc? Va multumesc
@MesteruDexter
@MesteruDexter 5 жыл бұрын
Salutari! Nu ne-am intalnit cu o problema de genul asta dar din ce stim , acea galma se va mari treptat si la un momentdat se va fisura, recomandat este sa o schimbati! Numai bine!
@costyiuly4735
@costyiuly4735 5 жыл бұрын
@@MesteruDexter salut.cum e mai bine la bae cu tevile acoperite cu faianta sau la vedere.si ppr sa fie simplu sau cu insertie cum e mai bn.un sfat daca se poate.multumesc
@MesteruDexter
@MesteruDexter 5 жыл бұрын
De obicei pentru apa calda se foloseste teava cu insertie pentru apa rece se foloseste fara. Am intalnit cazuri cand s-a lucrat si pe apa calda si pe apa rece cu teava ppr cu insertie. Referitor la tevi ingropate sau aparente, ingropate sunt mai estetice dar recomandarea este sa fie izolate, daca ingheata in perete apar complicatii. Cel putin pt cada, bine ar fi sa fie ingropate tevile, va arata mult mai bine bateria de la cada.Pentru restul este in regula si aparente, recomandarea este sa folositi bride de prindere mai dese, ppr-ul are obiceiul sa se curbeze si va arata urat.Numai bine!
@trazcotraz2798
@trazcotraz2798 6 жыл бұрын
am si eu o intrebare: am deja instalatia facuta cu ppr prin termosudare si undeva mai trebuie inserata o teava pentru o chiuveta care trebuie adaugata. Intrabarea mea este cum se face inserarea tevei (tot de ppr) fara sa stric totul ce este facut pana acum? cum se lipeste ppr deja fixat pe perete (nu ma refer la demontarea clemelor, ci la folosirea aparatului de termosudare)? Mi-ar fi de ajutor un video in acest sens ca daca astept dupa instalator ies la pensie. Nu vine nimeni sus in munte unde nu-i nici drum ca lumea, mai ales iarna. Buna, nebuna, mi-am facut singur instalatai si merge, dar tare as avea nevoie de chiuveta asta. Multumesc anticipat.
@MesteruDexter
@MesteruDexter 6 жыл бұрын
Puteti adauga un holender/ olandez pe instalatie si rezolvati problema. Exista conexiune olandez pt ppr, la un capat se lipeste iar la celalalt are filet( www.romstal.ro/mufa-din-ppr-alb-cu-semiolandez-d-25mm-x3-4-p50637.html )/ la ambele capete se lipeste.(www.shop-einstal.ro/tevi-si-fitinguri/teava-ppr-fitinguri/olandez-metalic-teava-ppr-32-mm-lipire-lipire-rgv53wvwv.html ). Taiati teava, adaugati un teu de ramificatie care sa mearga la chiuveta de care vorbiti, iar ca sa va uniti la loc cu teava in coloana va folositi de un olandez sau 2 dupa caz. Cel mai bine este sa mergeti la un magazin de specialitate, si acolo va pot indruma sa alegeti corect piesele de care aveti nevoie . Speram sa va fie de folos sfatul. Succes!
@adrianilie1862
@adrianilie1862 3 жыл бұрын
Salut, felicitari pentru filmulet, foarte reusit. Am o intrebare, cum fac trecerea intre o teava de apa fi25 PEHD la una fi20 PPR? Mi-am comandat si eu o plita asemanatoare, si vreau sa-mi fac instalatia de apa la o casuta de vacanta. O pot folosi plita pentru lipirea tevilor chiar daca sunt diferite ca material? Exista un conector/fiting special? Multumesc
@MesteruDexter
@MesteruDexter 3 жыл бұрын
Salut si multumim pt apreciere. Cele 2 materiale/ tevi nu se pot lipi intre ele. Acolo unde se termina teava neagra de PEHD se pune o mufa rapida cu filet interior ( sau exterior) www.dedeman.ro/ro/mufa-compresiune-pehd-d-25-mm/p/2002087 , ceva de genul, iar mai departe preferabil un robinet de oprire/ trecere iar in robinet se mufeaxa mai departe o mufa de ppr www.dedeman.ro/arad/racord-ppr-fe-1/2-x-20-mm/p/2000643. Link-urile sunt numai de exemplu, solutia exacta o veti stabili la magazin atunci cand cumparati necesarul in functie de filete, (interior/exterior) . Sper sa va ajute raspunsul. Numai bine!
@Proiectediversediy
@Proiectediversediy 6 жыл бұрын
Nu stiam cum tragi asa ca disperatul de piese fara sa darami plita.Am vazut ca mai ai o mana acolo de ajutor:)
@M4V3RiCkU235
@M4V3RiCkU235 5 жыл бұрын
Eu prindeam in menghina aparatul, pe banc :)) Asa puteam trage de el in fel si chip. Nu clintea !
@maciresylla3690
@maciresylla3690 4 жыл бұрын
eu sabia para trabalhar este trabalho muito🚰🚾 eu vivi em Guiné Bissau🇬🇼 formar em Algeria🇩🇿...
@PhileasBlogg
@PhileasBlogg 2 жыл бұрын
Da, foarte util pentru guşteri. Nimic despre ţeava PPR cu inserţie de aluminiu! Deşi se menţionează demonstraţii cu ţeava cu inserţie de aluminiu, nu se zice nimic despre fapul că trebuie o ascuţitoare care... Ia întrebaţi-l voi pe "meseriaş" de ce faza cu PPR cu inserţie a fost dispărută...?
@sorinsorin9632
@sorinsorin9632 4 жыл бұрын
Se poate conecta ppr cu cupru ? Care e procedura ? Sunt incepator rog seriozitate E vorba de ghena la baie. Multumesc .
@teo81c
@teo81c 4 жыл бұрын
Printr-o mufă olandeză cu filet interior sau exterior după caz, caută pe google și o găsești !
@npaulovidiu72
@npaulovidiu72 6 жыл бұрын
Multumim pt. clip. Este mai mult decat explicit si binevenit. te rog spune-mi ce plita sa achizitionez pt. o innstalatie de caldura si apa curenta la un apartament cu 4 camere. Apoi sa-mi ramana pt casa. (lucru ocazional)? Multumesc frumos.
@MesteruDexter
@MesteruDexter 6 жыл бұрын
Buna ziua.De obicei pretul spune calitatea...pe piata sunt ff multe marci si preturile sunt de la 100 lei in sus. La o plita profesionala numai un set de bacuri costa de la 100 lei in sus... Ca si recomandare ar fi "Rothenberger" si "Aquatherm" care sunt destul de scumpe iar ceva mai prietenos la pret ar fi "Candan" , ,turceasca dar buna pe langa casa, nu industrial.numai bine!
@yoyobecks
@yoyobecks 3 жыл бұрын
Buna, as avea nevoie de o parere, la imbinarea tevilor cu reductii mufe sau coturi, se face neaparat cu un astfel de aparat sau este si vreun lipici, pasta in comert care se poate aplica pt a nu fi scurgeri ???
@casianreport3318
@casianreport3318 Жыл бұрын
loctite
@ilovethetruth2130
@ilovethetruth2130 Жыл бұрын
@@casianreport3318 merge si prenadez sau aracet!
@emyxe
@emyxe 6 жыл бұрын
La pvc se pune pvc cement glue! E un lipici ce lipesc tevile de scurgere, de la 1 1/4 toli in sus.
@MesteruDexter
@MesteruDexter 6 жыл бұрын
Pune-ti va rugam un link de unde se poate achizitiona adezivul.multumim
@emyxe
@emyxe 6 жыл бұрын
Mesteru' Dexter maestre, eu sunt in anglia si mi se livreaza de la companie. Iti pun un link sa iti faci idee cum arata. www.ebay.co.uk/p/Everbuild-Plumbers-P16-PVC-Pipe-Cement-250ml/1604311130?iid=122815918342
@renumihai5263
@renumihai5263 4 жыл бұрын
e model vechi, in ziua de azi, totul se face prin imbinare, astfel incat si reparatiile sa fie facute mai usor; e mai usor sa schimbi un segment prin demufare, decat sa o faci prin dezlipire, mai exact de cele mai multe ori prin taiare a segmentului lipit
@mihaiganea2100
@mihaiganea2100 4 жыл бұрын
@@renumihai5263 ...la tipul asta de teava reparatiile intervin peste 20 de ani sau mai mult...
@soareandrei5905
@soareandrei5905 3 ай бұрын
Cum faceti masuratorile inainte de lipirea tevilor cu fitingurile ppr ca sa iesiti la distantele ce va sunt impuse de lucrare? Stiind ca teava mai intra ceva distanta in piesa de fiting cot sau mufa sau teu.
@MesteruDexter
@MesteruDexter 3 ай бұрын
Salut, cel mai usor poti lucra cu o nivela laser dar pentru inceput, poti masura cu o ruleta mica in interiorul unui fitting cat trebuie sa intre teava si sa zicem ca avem 20 mm. Marcam un semn pe teava , la fata fittingului ,la care adaugam aprox 19 mm ( din cei 20 masurati) . Daca adaugam 20 mm, posibil sa introducem prea mult teava in fitting si sa formam bavura in interior care obturează teava. Este doar o parere, exerseaza putin pe cateva fittinguri inainte de a lucra efectiv. Toate cele bune!
@handymanpa7434
@handymanpa7434 5 жыл бұрын
Intreb si eu... în romania nu aveti posibilitatea sa faceti aceste conexiuni cu adeziv.... la rece? Eu locuiesc in state si eu le fac cu un mix din 2 soluții. Super simplu si tin la presiune. "PVC CEMENT" Merci anticipat pt raspuns.
@MesteruDexter
@MesteruDexter 5 жыл бұрын
In trecut,se folosea acest fel de imbinare cu un tip de adeziv( codez) dar numai pentru tevile de apa rece. Mai gasim astfel de tevi la blocurile vechi. In prezent nu se mai foloseste, a fost “inlocuit “ de acest PPR ( PoliPropilena Random).. Numai bine.
@covacigheorghe
@covacigheorghe 5 жыл бұрын
Avem și noi adezive de toate felurile
@bradubrad7409
@bradubrad7409 5 жыл бұрын
in state ppr se lipeste cu doua tipuri de adeziz nu prin topire ,am vazut pe youtube un filmulet
@Bobolicx
@Bobolicx Жыл бұрын
salutare, pentru instalatie centrala termica catre calorifere, ce ai recomamda? ppr sau cupru?
@MesteruDexter
@MesteruDexter Жыл бұрын
Salutare. Este greu de spus, cuprul, este mai scump dar este mult mai estetic si se aseaza mai usor in decor dar apar zgomote in instalatie , atunci cand se dilata si se contracta. ( cand tevile se incalzesc si se racesc) .Ppr-ul are avantaj ca este mai ieftin, zgomote in instalatie redus dar nu este la fel de estetic daca este montat aparent. Este doar o parere. Numai bine!
@Bobolicx
@Bobolicx Жыл бұрын
@@MesteruDexter mulțumesc mult pentru răspuns! gânduri bune si sanatate maximă
@andreipanescu9436
@andreipanescu9436 Жыл бұрын
Din experienta unde ati gasit cele mai avantajoase preturi ptr ppr/coturi?
@MesteruDexter
@MesteruDexter Жыл бұрын
Salutare, nu ne ocupam cu instalatii sanitare dar ori de cate ori am avut nevoie de piese ppr /fitinguri/ coturi /etc orice in materie de apa am cautat si cumparat pe cele mai scumpe. Si asa si tot am avut surprize neplacute legate de calitate. Toate cele bune!
@florinfodor5347
@florinfodor5347 7 жыл бұрын
intrebare; se pot face reparatii pe lipituri la diametre mari? s-au trebuie refacuta lipitura .Multumesc
@MesteruDexter
@MesteruDexter 7 жыл бұрын
Nu stiu la ce va referiti prin diametre mari dar din pacate nu cred ca puteti face reparatii indiferent de diametru. Lipitura odata compromisa trebuie rafacuta.
@florinfodor5347
@florinfodor5347 7 жыл бұрын
multumesc
@silviusilviu5542
@silviusilviu5542 5 жыл бұрын
@@florinfodor5347 există un pistol de sudură cu electrozi de ppr, dar este destul de scump au firmele mari care se ocupa ce asa ceva.
@Mihaid-vr9cz
@Mihaid-vr9cz 5 жыл бұрын
salutare! imi poti spune ce marca este plita? scrie in limba rusa pe ea? am achizitionat si eu una asemanatoare si merge de rupe......
@MesteruDexter
@MesteruDexter 5 жыл бұрын
Salutare, plita din video este chinezeasca, marca Stern. Numai bine.
@stef_ab1091
@stef_ab1091 4 жыл бұрын
@@MesteruDexter SAlut. Cati W ?
@MesteruDexter
@MesteruDexter 4 жыл бұрын
Salut, 2000 w.( parca)
@virgilmitu1953
@virgilmitu1953 4 жыл бұрын
Se pune izolatie pe tevi de ppr sau nu?
@gabrielsandu7777
@gabrielsandu7777 3 жыл бұрын
Obligatotoriu DA !
@catalinconstantin4343
@catalinconstantin4343 8 ай бұрын
Ce mașina de lipit este aceasta care o folosești?
@MesteruDexter
@MesteruDexter 8 ай бұрын
Salut, cred că cea din clip este marca stern dar dacă vrei o recomandare calitate/ pret ar fi aceasta: kzbin.info/www/bejne/j3i5eKCtdtVkjcksi=R-mSYvA6-_w2XeRl. Toate cele bune !
@florinfodor5347
@florinfodor5347 7 жыл бұрын
se pot face reparatii ( gen por ) in lipituri ( la mufarea unui cot/ teu cu teava ) multumesc
@MesteruDexter
@MesteruDexter 7 жыл бұрын
Din experienta noastra in momentul in care o lipitura curge inseamna ca zona de lipit nu a fost curata( umeda, praf, grasime,etc) , piesele de lipit nu au fost incalzite suficient sau lipitura a fost rasucita/ miscata de pe pozitie . Nu cred da poate fi reparata fara taiere si refacere. Puteti pune o mufa de prelungire si/sau o piesa olandez cu garnitura in functie de situatie.
@florinfodor5347
@florinfodor5347 7 жыл бұрын
diametre mari de la 110 in sus.iar porul este aparut in timp nu atunci pe moment.Por aparut dupa 6 ani .Multumesc frumos pentru raspuns
@bubiaxe7744
@bubiaxe7744 5 жыл бұрын
POATE A FOST FACUT PORUL DE CINEVA RAU INTENTIONAT ??? :(
@CanalulDeScurgere
@CanalulDeScurgere 5 жыл бұрын
@@florinfodor5347 por aparut la ppr dupa 6 ani? Eu xic factori externi sau a fost de la inceput si l-ati observat acum. Porul pe teava sau la lipitura? pe teava (presiune prea mare si defect de fabricatie) la lipitura eu zic ca nu apare in timp daca sa facut lipitura corect de la inceput.
@ZonaZero20
@ZonaZero20 5 жыл бұрын
este ok ca din teava de 32 sa ma reduc in sus la calorifer cu teava de 25 ?
@MesteruDexter
@MesteruDexter 5 жыл бұрын
Da, de obicei daca nu este cap de coloana, teava care pleaca spre calorifer in sus trebuie sa fie mai mica ca dimensiune decat cealalta.
@CanalulDeScurgere
@CanalulDeScurgere 5 жыл бұрын
Chiar mai mic daca este primul calorifer de la centrala pe traseu. Recomand ca tevile peverticala sa aiba acelasi diametru pe verticala dar nu mai groase decat ultimul segment pe orizontala de la ultimul calorifel (de ex. plec cu 32...22...18...15 orizontal pana la ultima camera...apoi urc la toate caloriferele cu 15 in sus). Sper sa nu gresesc !
@constantincotofana7200
@constantincotofana7200 Жыл бұрын
@@CanalulDeScurgere iar daca se foloseste distribuitor cum se procedeaza? Teava de 32 pana in distribuitor , iar apoi din distribuitor spre calorifere teava de 20 sau de 25? Multumesc
@constantincotofana7200
@constantincotofana7200 Жыл бұрын
@@MesteruDexter iar daca se foloseste distribuitor cum se procedeaza? Teava de 32 pana in distribuitor , iar apoi din distribuitor spre calorifere teava de 20 sau de 25? Multumesc
@george2002
@george2002 3 жыл бұрын
Salut.. as dori si eu sa fac o instalație de apă an baie.. dami un sfat care tevi Ar fii mai bune ppr sau pexal
@MesteruDexter
@MesteruDexter 3 жыл бұрын
Salut, ca o parere , mai bine PPR decat pexal. Am vazut si pexal in stare buna dupa multi ani, dar de obicei este problematic. Si ca un sfat, cand e vorba de instalatii, fereste-te de materialele ieftine, te va costa scump! Numai bine!
@george2002
@george2002 3 жыл бұрын
@@MesteruDexter Multumesc mult pt sfat
@Horea_Suciu
@Horea_Suciu 5 жыл бұрын
Deci in opinia unui specialist pentru instalatia unei centrale termice pe gaz care ar fi cea mai buna alegere ppr, pexal sau cupru, dar pentru simpla instalatie sanitare? Din punctul meu de vedere un om cu niste cunostinte minime as folosi pexalul pentru nu necesita lipituri si alte cele dar din perspectiva dumneavoastra?
@MesteruDexter
@MesteruDexter 5 жыл бұрын
Noi va recomandam sa nu folositi Pexal. Este adevarat , pexal-ul nu necesita lipituri dar daca materialele folosite nu sunt de cea mai buna calitate in “fiecare luna” trebuie sa schimbi un cot, un teu, un conector etc. Daca doriti sa lucrati fara lipituri puteti alege varianta pe cupu cu fitinguri prin compresiune. Am atasat un link de la un alt video de-al nostru pentru a vedea aceste fitinguri:” kzbin.info/www/bejne/eHq2foJ6brGMlZY “ Fie ca vorbim despre incalzire sau alimentare cu apa rece sau ACM ( apa calda menajera) ,O instalatie de cupru facuta corect,este adevarat mai scumpa dar va scapa de griji .O instalatie pe ppr va fi cam la jumatate de pret fata de cea de cupru( ca si materiale vorbind) dar va fi si putin mai inestetica. Pentru orice varianta ati opta, alegeti materiale de calitate, cele ieftine va vor costa scump! Numai bine!
@Horea_Suciu
@Horea_Suciu 5 жыл бұрын
@@MesteruDexter multumesc foarte mult penteu sfaturi mult respect si spor la munca.
@Andrew-ki2lj
@Andrew-ki2lj 5 жыл бұрын
Pexalul iese din discutie Cele mai bune sunt ppr si cupru
@Horea_Suciu
@Horea_Suciu 5 жыл бұрын
Iese din discutie pentru centrala termice dar pentru instalatii simpla de apa e buna e usor de lucrat cu ea eu am facut instalatie de adapare intr.un grajd si nu am nici o problema.
@sulcaelisabeta8384
@sulcaelisabeta8384 4 жыл бұрын
@@Horea_Suciu pexalul a fost bun la inceput adica de calitate, la urma toata piata a fost inundata de chinazerii, se vedea cu mina ca garnitura nu intra presata in cot, chiar si daca avea garnitura dubla. Erau unele de bronz care erau bune dar scumpe. Am montat pe pexal, si doar am incarcat caloriferele fara presiune si curgea pe la jumatate din coturi. Reparatiile dureaza mult si nu tin, ca schimbi cotul dar tevile lungi nu le poti inlocui. Teava de plastic neagra cu dugi albastre cu coturi de plastic este mult mai buna ca pexalul mai curge dar este net superioara pexalului. Nici un instalator nu iti monteaza pe pexal ca nu ii convine sa te viziteze des.
@naomirene4750
@naomirene4750 2 жыл бұрын
ce teavă se pune la apartament ?
@ilovethetruth2130
@ilovethetruth2130 Жыл бұрын
De aur sau argint! In nici-un caz țeavă de tun!
@ionutrus6107
@ionutrus6107 3 жыл бұрын
Nu stie dar invata si pe alti
@gabigalbezu1975
@gabigalbezu1975 4 жыл бұрын
Nu sunt mester dar prin polifuziune se face doar sudura PPR, nu lipitura PPR(la lipitura apare adaus de alt material ceea ce nu este in cazul de fata.), asa mi-a spus mie profesorul meu.
@MDunka
@MDunka 3 жыл бұрын
@11:55 PE care le-am decupat @12:08 singura concluzie PE care o putem trage. Foarte bun filmuletul, multumesc!
@thomassemeniuc566
@thomassemeniuc566 5 жыл бұрын
Cum se numește masina
@MesteruDexter
@MesteruDexter 5 жыл бұрын
Este o marca “No Name”, Stern Austria ( made in China).
@TheBenzyma
@TheBenzyma 2 жыл бұрын
Ce plită folosești?
@MesteruDexter
@MesteruDexter 2 жыл бұрын
In clip este o plita marca Stern, mai avem un clip cu o alta plita marca Candan il poti vedea aici: kzbin.info/www/bejne/a6a1knmdi5eZec0 Dar mai avem si altele .. Numai bine!
@TheBenzyma
@TheBenzyma 2 жыл бұрын
@@MesteruDexter Vreau sa achiziționez o plita. Ce recomandati?
@TheHackerul
@TheHackerul 4 жыл бұрын
Salut, în minutul 00,55, pe foaie scris cu pixul este timpul cât să ții piesele pe bacuri?!
@MesteruDexter
@MesteruDexter 4 жыл бұрын
Salut, da,sunt timpii recomandati .
@TheHackerul
@TheHackerul 4 жыл бұрын
@@MesteruDexter ok, mersi mult.
5 жыл бұрын
Bro, totuși este rezistor. Rezistența fiind o proprietate a rezistoarelor. Reziată/se opune trecerii curentului electric. Zic asta că am rămas plăcut surprins de folosirea corectă a celorlalți termeni ca bacuri și bavură.
@MesteruDexter
@MesteruDexter 5 жыл бұрын
Corect!
@donteflon5446
@donteflon5446 5 жыл бұрын
PPR de proasta calitate si mai ales plita...bavura aia la interior nu e normala !
@sulcaelisabeta8384
@sulcaelisabeta8384 4 жыл бұрын
Bravura la interior are rol de opritor pe mijlocul cotului, si daca nu este mai mare ca diametrul tevii nu ar fi o problema. Si se sudeaza si pe grosimea tevii, nu numai pe lateral.
Repair PPR pipe - Polypropylene pipe
0:38
Gasfiteria y Electricidad
Рет қаралды 878 М.
Cum se lipesc tevile cupru si de ce unelte avem nevoie?!
20:23
David Meșter
Рет қаралды 17 М.
- А что в креме? - Это кАкАооо! #КондитерДети
00:24
Телеканал ПЯТНИЦА
Рет қаралды 7 МЛН
LOVE LETTER - POPPY PLAYTIME CHAPTER 3 | GH'S ANIMATION
00:15
Русалка
01:00
История одного вокалиста
Рет қаралды 6 МЛН
Stern plita de lipit țevi de ppr și câteva sfaturi utile.
7:04
Made by Constantin
Рет қаралды 48 М.
Cum si cu ce etansam un filet
14:33
Mesteru' Dexter
Рет қаралды 65 М.
Ppr 40 mm lipire la pozitie
5:04
Grup Instalatii si diverse
Рет қаралды 365
#Bonding #Pipe #PPR (PPR PIPE)
14:13
Roberto Ung
Рет қаралды 37 М.
Cum se pune câlț și teflon pe robinete pentru apă 🧐👍
7:04
Stefan djstefan
Рет қаралды 10 М.
Solar PPR , rapid si ieftin ,
8:02
Anastasia & Edy
Рет қаралды 72 М.
instalatii sanitare - teava tub PEX PER fiting alunecare glisare
5:26
Țâță de mâță
Рет қаралды 406 М.
Genius ideas !5 ingenious tips and tricks that work extremely well
19:54
Creative Passion 88
Рет қаралды 3,3 М.
Как удвоить напряжение? #электроника #умножитель
1:00
Hi Dev! – Электроника
Рет қаралды 605 М.
Samsung Galaxy Unpacked July 2024: Official Replay
1:8:53
Samsung
Рет қаралды 23 МЛН
⚡️Супер БЫСТРАЯ Зарядка | Проверка
1:00
Хотела заскамить на Айфон!😱📱(@gertieinar)
0:21
Взрывная История
Рет қаралды 6 МЛН
Battery  low 🔋 🪫
0:10
dednahype
Рет қаралды 6 МЛН
$1 vs $100,000 Slow Motion Camera!
0:44
Hafu Go
Рет қаралды 23 МЛН