Çok faydalı içerikler, Çok teşekkürler. Anayasa Hukuku dersi için de video çekerseniz Çok memnun olurum.
@ruhunicsesi7261 Жыл бұрын
Ellerinize sağlık hocam bol bol çözmeniz dileğiyleee
@hakansen.75 жыл бұрын
çook teşekkürler gerçekten aşırı yardımcı oluyor videolarınız youtube da başka böyle kaliteli hukuk içeriği yok umarım içerikleriniz daha gelişmiş bir şekilde devam eder
@hukukakademi5 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Yayınlanmasını istediğiniz dersleri ve konuları bildirirseniz, istekleriniz doğrultusunda planlama yaparız. Böylece daha faydalı oluruz. Sizlerin değerli yorumlarıyla içeriklerimiz daha da gelişir.
@abdulkadirmoral Жыл бұрын
Videolarınız çok yardımcı oluyor hocam teşekkür ederiz.
@haticeeuygun3 жыл бұрын
Hocam çok teşekkürler, mükemmelsiniz!
@aydnmmmdov744 жыл бұрын
Hocam şunu Ulus.arası sözlüşme örneği olarak kabul ede bilirmiyiz? Teşekkürler..
@clgnmucit41863 жыл бұрын
Peki bu durumda cemilin zararını kim karşılayacak cemil aliye mi rücü edecek yoksa buraka mı
@homeofthebestmusics36525 жыл бұрын
Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız.
@hukukakademi5 жыл бұрын
Teşekkür ederiz. Bugün bir arkadaş, pratiklerin Medeni Hukuk sınavında çok işe yaradığını bildirdi. Bu yorumla emeğimizin karşılığını almış olduk. Umarım tüm arkadaşlarımızın işine yarar.
@sahinbasar61194 жыл бұрын
👍
@merveilayda45373 жыл бұрын
Burak, Ali'den aldığı taşınırı 5 yıl elinde tutarsa yine iyiniyetli olmadığını varsayarak mülkiyet Ali'de mi kalır?
@ulasgorkem56435 жыл бұрын
Son kısımda cemile zarar verdiği zaman ayırt etme gücünü kendi rızası dışında kaybetmesi durumumda gene sorumluluk oluşur mu?
@hukukakademi5 жыл бұрын
Merhaba; Ali, ayırt etme gücünü geçici kaldıran duruma kendi kusuruyla düşmemiş olduğunu ispat ederse Cemil'e verdiği zarardan sorumlu olmaz. Şöyle ki; Ali arkadaşına başının çok ağrıdığını söyleseydi, arkadaşı da ağrı kesici diyerek aslında ayırt etme gücünü geçici kaldıran bu ilacı Ali'ye verseydi, Ali Cemil'e verdiği zarardan sorumlu olmayacaktı.
@ulasgorkem56435 жыл бұрын
Hukuk Akademi çok teşekkürler
@hukukakademi5 жыл бұрын
@@ulasgorkem5643 Rica ederim.
@dogukand25514 жыл бұрын
İlk pratik yanlış değil mi Ali kendi iradesi ile ilaçları kullandıysa tam ehliyetli olsaydı sözleşme geçerli olacaktı ama sınırlı ehliyetsizlerde velisi Ya da vasisinin sözleşmeyi onaylaması veya reddetmesi gerekir Yani reddettiği takdirde sözleşme geçersizdir bu durumda ortada bir askıda hükümsüzlük vardır ?
@dogukand25514 жыл бұрын
Yani ilacı kendi iradesiyle içtiği için ayırt etme gücü olmasa bile kendi sorumluluğu
@hukukakademi4 жыл бұрын
Hukuki işlemin kesin hükümsüz sayılması bakımından ayırt etme gücünün ne şekilde kaybedildiği önemli değildir. Önemli olan hukuki işlemin yapıldığı sırada hukuki işlemin tarafının ayırt etme gücünün bulunup, bulunmadığıdır. TMK m. 15 gereğince ayırt etme gücü bulunmayan kimsenin fiilleri hukuki sonuç doğurmaz.
@hukukakademi4 жыл бұрын
Ali'nin ayırt etme gücünü kendi iradesi ile kaybetmesi sadece haksız fiil sorumluluğu açısından sonuç doğurur. TBK m. 59 gereğince ayırt etme gücünü geçici olarak kaybeden kişi, bu sırada verdiği zararları gidermekle yükümlüdür.
@hukukakademi4 жыл бұрын
Görüldüğü üzere, ayırt etme gücünün iradi kaybının, "Hukuki İşlem Ehliyetine" etkisi ile "Haksız Fiil Ehliyetine" etkisi farklı.
@dogukand25514 жыл бұрын
Hukuk Akademi Yani örnek veriyorum ben tam ehliyetli birisi olarak bilerek sarhoş olup bir sözleşme imzalıyorum ve sonra bu sözleşmenin geçersiz olduğunu ileri sürüyorum ehliyetler de iyiniyetle korunmadığı için karşıdaki kişi zararda çıkıyor böyle bir şey mümkün mü peki ?