LIVE: Răspund la întrebările voastre!

  Рет қаралды 21,413

Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023

Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023

3 жыл бұрын

Am reluat seria "Fizica povestita - Lectia de fizica"! Aici sunt episoadele precedente:
• Fizica Povestita - Lec...
Distribuie pe Instagram o parte din video folosind acest link: joinsnippet.com/TEGbMkU_3fg
/ cristianpresura
/ presura1
/ presura
/ posts
/ cristianpresura
/ discord
Spotify Podcast: spoti.fi/3dbvYo6
MixCloud Podcast: www.mixcloud.com/StiintaClub/
Cartea "O calatorie prin Univers": t.ly/RkRED
Cartea "Fizica Povestita": bit.ly/2YsKaAc
Cartea "Care e diferența dintre un copil și un laptop?" tinyurl.com/yxkymwdg

Пікірлер: 61
@roxanamonicaoprea4191
@roxanamonicaoprea4191 3 жыл бұрын
Va admir foarte mult! Felicitari si va doresc numai bine!
@naeploiesteanu9399
@naeploiesteanu9399 3 жыл бұрын
1. De ce este greşit să ataşăm sistem de referinţă unui foton? 2. Dacă ne deplasăm cu viteză relativistă spre o gaură neagră observăm contraţie Lorentz asupra orizontului de eveniment a acesteia?
@niciolaie5830
@niciolaie5830 3 жыл бұрын
Multe întrebări cu greutatea: greutatea fotonului, greutatea Pământului, greutatea informației... Aici apare confuzia între greutate și masă. Deci, trebuie să ne gândim la masa fotonului, masa Pământului. Cristian, ar trebui să corectezi aceste întrebări.
@VASY460
@VASY460 3 жыл бұрын
101k abonati Felicitari!
@anthonymichael7022
@anthonymichael7022 3 жыл бұрын
@Cristian Presură -Cum puteți explica dumneavoastră reacția electronilor în Experimentul Fantelor? Nu că m-aș plânge, dar am pus întrebarea asta de peste 20 de ori pe Live; practica a bătut probabilitatea.
@anthonymichael7022
@anthonymichael7022 3 жыл бұрын
@@ViorelDragos M-ar interesa mai degrabă de ce e- s-ar comporta diferit sub obsrvație.
@loredanilinca5383
@loredanilinca5383 3 жыл бұрын
Super video
@florian7048
@florian7048 3 жыл бұрын
Este posibila construirea unei masini termice ideale(Ciclul Carnot)
@77mariustube
@77mariustube 2 жыл бұрын
Cristian, referitor la gravitaţie, am tot văzut o grămadă de explicații, de cum spațiul/timp este reprezentat ca o membrană elastică, care este practic deformată de corpuri care au multă masă, de exemplu soarele. Eu nu înțeleg, către ce sunt atrase aceste corpuri, atunci când deformează această membrană imaginară? Perfect, spațiul / timp pot să mi-l imaginez ca pe o membrană elastică, dar ce este dedesupt, cine exercită această forță de atracție, care să provoace deformarea spațiului / timp? De ce tot timpul în jos? Ce este "în jos"?
@martinhorvath1910
@martinhorvath1910 3 жыл бұрын
Algoritm 👍🥂😉
@dariuscorba6458
@dariuscorba6458 3 жыл бұрын
4:40 așa a apărut și KZbin
@tuguicristinel6711
@tuguicristinel6711 3 жыл бұрын
Noi suntem gaura alba
@traianvicol5762
@traianvicol5762 3 жыл бұрын
ok
@constantindinu1206
@constantindinu1206 3 жыл бұрын
Cred că știu
@silviaorascu9683
@silviaorascu9683 2 жыл бұрын
Fotonul nu are masa de repaus, dar are vreun fel de masa?
@cristianhoria7668
@cristianhoria7668 3 жыл бұрын
Ar putea să fie Universul un joc cuantic? Iar Dumnezeul său un pușt în fața unui calculator?
@popavaler1221
@popavaler1221 3 жыл бұрын
toate legile au aparut dupa ce a i inceput sa ti puii intrebari.nu exista inceput si sfarsit traiesti pentru a traii restul e imaginatia ta
@DragooRO
@DragooRO 3 жыл бұрын
Buna ziua vroiam sa va întreb ce părere aveți despre demoni satana ocultism Dumnezeu ma interesează răspunsul dumneavoastră pentruca sunteți o persoană foarte calculata si rațională
@bloodragon8
@bloodragon8 3 жыл бұрын
Putem izola protoni
@manuel-adrianmoldovan1348
@manuel-adrianmoldovan1348 3 жыл бұрын
Se poate transporta energia umana intr-o alta sursa de colectare a energiei?
@FABRICADEBANI
@FABRICADEBANI 3 жыл бұрын
Ce este observatorul in experimentele cuantice? Atunci cand electronul trece de fanta si se comporta ca materie in prezenta lui...
@mariansima7678
@mariansima7678 3 жыл бұрын
Va salut.de ce planetele din sistemul solar sunt sferice
@95Kamikaze
@95Kamikaze 3 жыл бұрын
In general, o masa mare de materie, are gravitatie ce atrage din toate directiile. Daca vorbim de gaze sau lichide, o sa avem o forma ce va tinde spre o sfera, pentru ca se va uniformiza pe suprafata pana cand va fi aceeasi forta peste tot. (Apa curge de la deal la vale din cauza gravitatiei, pana cand nu mai are unde curge. Aici vorbim de echilibru hidrostatic.) Totusi, cand vorbim de obiecte solide, e mai greu sa obtii o forma sferica. DAR, daca ai putea sparge in bucati mici, acel obiect mare si solid, toate bucatile s-ar aranja intr-un aranjament sferic. Un exemplu e pamantul. Materialele in general au o rezistenta a lor. Dar de la o anumita dimensiune, orice structura se va prabusii sub propria greutate pe o ramasita mai "uniforma". Gandeste-te ca ai o coloana de piatra de 1x1 metru si 100 metri inaltime, baza ei, ar fi supusa la o presiune de 160 de tone si s-ar strivi. Dupa ce se darama o sa ai o structura mai "plata". In general corpurile care au circumferinta mai mare de de 1000 km , tind sa se darame sub propria greutate, si sa stranga intr-o sfera.
@aurelian1632
@aurelian1632 3 жыл бұрын
Oul
@SstsYsitd
@SstsYsitd 3 жыл бұрын
Am sa întru în politica, si am sa știu ca am reușit când canalele de acest gen vor fi în trending
@CiobanusorinflorinMr
@CiobanusorinflorinMr 3 жыл бұрын
Salut,am o întrebare pentru tine,se poate face un motor numai pe magneţi?(atît statorul cît şi rotorul,să fie magneţi puşi în loc de bobină de cupru)Să producă un cîmp magnetic,şi să se învîrtă rotorul?!!👍
@95Kamikaze
@95Kamikaze 3 жыл бұрын
Iti pot raspunde eu. Nu se poate face. Este un concept de pseudo stiinta. Sunt multe videouri fake despre asta. Ei se bazeaza pe faptul ca magnetii se resping, dar "fura curent". Acest mecanism ar insemna sa ai randament de 100%. De ce e imposibil ? Pentru ca magnetii s-ar misca pana ar ajunge in stare de echilibru fortele de acolo. In momentul in care magnetii sunt in echilibru, nu vei mai avea miscare, decat daca intervii cu alta forta externa, sa muti magnetii, caz in care deja tu induci in sistem o forta externa. Daca nu ma crezi, poti incerca sa creezi un astfel de prototip. (Uite un video in care se explica kzbin.info/www/bejne/h3OpeaFrl7GsbbM ) Termodinamica spune clar ca nu poti obtine enrgie din nimic. Totul este conservat, energia nu e distrusa si nici nu apare de nicaieri. Chiar daca nu ai cunostinte foarte multe despre magneti, este suficient sa stii ca nimic nu apare din senin. Ca sa obtii energie mecanica, o sa consumi alt tip de energie. Chiar si soarele nostru produce energie sub forma de radiatie dar are ca sursa fuziunea nucleara a atomilor de hidrogen. Nici macar aia nu e "free" energy dar are o eficienta extrem de buna, raportata la modul nostru de produs energie. Tesla foloseste motor magnetic dar ala functioneaza pe alt principiu si transforma energie electrica dintr-o baterie, in energie mecanica. Functioneaza ca un motor simplu, dar dezvolta o putere mai mare.
@ioanmihaiu4999
@ioanmihaiu4999 3 жыл бұрын
Nu te uita la răutăcioși continuă ok
@jockmomoc8334
@jockmomoc8334 3 жыл бұрын
Magnetul ,de fapt, ce este? Din ce material eate facut?
@95Kamikaze
@95Kamikaze 3 жыл бұрын
Magnetit. IRONic nu ? E un oxid de fier cu proprietati magnetice. Exista mai multe tipuri de metale ce pot capata proprietati magnetice sub diferite circumstante. Uite de exemplu Neodim, e un alt magnet cu un camp magnetic mult mai puternic. Totusi ca sa explic la nivel atomic ce se intampla, din mare, vorbim de electroni care orbiteaza in acelasi sens la nivel atomic, producand un camp magnetic. Prin magnetizare, se poate face ca orice metal sa devina magnetic , facandu-i electronii sa se miste pe directie uniforma. Un exemplu e cand misti un varf de ac pe suprafata unui magnet, si acul devine magnetic.
@xXMak3Xx
@xXMak3Xx 3 жыл бұрын
Salut. Am și eu o întrebare pentru dvs. Doresc sa știu și eu ce forța exista în univers și cum stau în suspensie corpurile cerești(planetele, stelele, satslitii naturali ai planetelor).
@betelgeuse3922
@betelgeuse3922 3 жыл бұрын
cum stau in suspensie? unde s-ar duce in caz contrar? poti sa ne spui in ce directie e susul sau josul in spatiu?
@staruiealaflorin1064
@staruiealaflorin1064 3 жыл бұрын
Nu stau toate galaxiile se misca ,apropo o să ne lovim de andromeda.galaxia. Si mai este marele atragator care trage galaxii .
@xXMak3Xx
@xXMak3Xx 3 жыл бұрын
@@staruiealaflorin1064 și care este acel mare trăgător.
@95Kamikaze
@95Kamikaze 3 жыл бұрын
@@xXMak3Xx Gravitatia. Orice obiect care are masa sau energie, are proprietatea de a atrage alte corpuri cu masa sau energie. Vorbim de gravitatie, o forta care atrage. Si tu atragi pamantul. E o forta infim de mica, raportata la gravitatia pamantului, dar daca ai sta in spatiu langa un pepene, pepenele ala va veni spre tine. PE masura ce timpul trece, distanta dintre voi doi va fi tot mai mica. Va dura mult, ca forta este mica, dar este acolo, exista. Majoritatea corpurilor care se afla in univers, fie orbiteaza in jurul a ceva, fie merg in linie dreapta in urma unei explozii pana sunt prinse in orbita unui corp cu masa mai mare sau se izbesc de alt corp. Totusi daca e prins in orbita, cu viteza suficient de mare, poate scapa din orbita si sa isi continue deplasarea, dar va fi deviat putin.
@95Kamikaze
@95Kamikaze 3 жыл бұрын
@@xXMak3Xx As putea duce discutia si mai departe sa explic si mai multe, dar numai daca esti interesat.
@crysparv4007
@crysparv4007 3 жыл бұрын
E greu să răspunzi la întrebări ...mai ușor este să întrebi
@crysparv4007
@crysparv4007 3 жыл бұрын
Totul este relativ noi credem că știm și de fapt nu știm nimic... totul este o iluzie...
@95Kamikaze
@95Kamikaze 3 жыл бұрын
Nu stim, ne bazam pe coincidente care au fost verificate si testate , si pe urma lor am ajuns la concluzia ca in sistemul nostru aceste fenomente s-ar desfasura altfel. Dar oricand poate sa apara ceva care sa ne puna pe butuci teoriile, desii s-au facut multe experimente. In viata actuala, te poti baza linistit pe ce stim ca sa duci o viata decenta.
@niciolaie5830
@niciolaie5830 3 жыл бұрын
Cum pot unii să se uite în gura "părintelui" Singurov? Uite așa apar si întrebările tâmpite!
@ioneteconstantinalexandru2348
@ioneteconstantinalexandru2348 3 жыл бұрын
de ce nu se face o racheta care sa fie impuscata de pe pamant iar pentru ca socul plecarii sa nu se simta se poate folosi un preamortizor care va absorbi socul ;)
@95Kamikaze
@95Kamikaze 3 жыл бұрын
Pentru simplul fapt pentru care un bulgare de zapada se destrama in zbor cand il arunci. Orice obiect, poate fi accelerat la o viteza foarte mare, daca e o acceleratie uniforma MAI MICA decat rezistenta structurii. Si oamenii pot calatorii cu 100.000 km pe ora. Problema e ca ei vor avea o energie cinetica masiva. Modul in care pui acea energie cinetica in om e problema. Accelerand repede, acel obiect , se va distruge in zbor din cauza fortelor excesive. Uita-te la un simplu accident de masina. Energia cinetica a masinii care e relativ mica, comparata cu o racheta, este transmisa omului, si e aproape letala. La fel ca si cand "scoti" energie cinetica din ceva. O frana brusca a unui corp cu energie cinetica, va rezulta intr-o izbitura cu o forta extrem de mare care ulterior va cam distruge corpul. Daca vei folosii un amortizor, acel amortizor va prevenii ce ? Va amortiza forta de lansare ? Amortizare inseamna mai putina forta. Montand un amortizor, inevitabil vei avea o forta rezultanta mai mica. Ai auzit de conceptul de G-force la astronauti. Doar la lansarea actuala a unei rachete, multi oameni lesina la aceste forte daca nu sunt pregatiti. Astronautii la lansare suporta o forta echivalenta cu pornirea unei masini spre 200 de km/h in 3 secunde. (O masina ce atinge 100 km/h in 3 secunde genereaza 0.97G si multi lesina doar in contextu asta) Astronautii accelereaza spre "cer" in prima instanta pana la 5000 km/h in 75 de secunde.
@CiobanusorinflorinMr
@CiobanusorinflorinMr 3 жыл бұрын
priveste aici de unde vine intrebarea kzbin.info/www/bejne/jV7TenyEr8akmLc
@gheorgheciubotaru9873
@gheorgheciubotaru9873 3 жыл бұрын
Am un câine si nu stiu de unde provine poți să îmi dă-i un raspuns vă mulțumesc
@dlalex7004
@dlalex7004 3 жыл бұрын
A apărut din imaginația ta din dorința proprie.
@jockmomoc8334
@jockmomoc8334 3 жыл бұрын
Toti spun ca Henry Coanda a inventat motorul cu reactie. Eu nu sunt de acord. Dumneavoastră ce spuneti?
@VictorioVictoriany
@VictorioVictoriany 3 жыл бұрын
Draga domnule Presura, ar trebui sa mai studiati fizica mecanica in special deoarece in fiecare clip observ grave greseli nepermise la nivelul unui fizician. Pribabil va lpseste foarte mult experimentul, pentru ca asa cum dumneavoastra spuneti ati studiat matimatica iar fizica a fost doar un mediu de aplicare a matematicii. In cazul de fata un camion nu se deplaseaza la franare mai mult decat o masina mica sau chiar o bicicleta, deoarece toate acestea au acelasi coeficient de frecare intre suprafetele in contact (asfalt si cauciuc) si deoarece forta de frecare nu depinde decat de acel coieficient si de forta de apasare, care in cazul camionului va fi mai mare exact cat sa anuleze acea forta de inertie creata chiar de aceeasi masa. Daca nu ma credeti aveti doua solutii: 1 experimentati foarte simplu cu doua obiecte de acelasi material pe aceeasi suprafata dar cu mase diferite de cateva zeci de ori ( pentru ca la extreme se poate observa diferenta mult mai bine). 2 puneti in ecuatie toate datele corect si veti vedea ca am dreptate. Oricum m-ati surprins ca pomenito de inertie desi in cateva cazuri am obdervat ca ati omis aceasta proprietate si ati dat explicatii gresite. Va rog sa va ganditi ca pe dumneavoastra va urmaresc foarte multi tineri si e pacat sa-i indreptati in directii gresite. Imi cer scuze daca v-am deranjat. Succes!
@stoianlaurent1758
@stoianlaurent1758 2 жыл бұрын
Mai invata sa scrii si dupa sa l contrazici pe d nul Presura! Salut!
@mangdani3097
@mangdani3097 3 жыл бұрын
Cu 20 de întreruperi pentru reclama, nu-mi mai face placere să vă urmăresc.
@95Kamikaze
@95Kamikaze 3 жыл бұрын
Ad-blocker
@mangdani3097
@mangdani3097 3 жыл бұрын
@@95Kamikaze nu funcționează pe telefon. Ori nu am reușit eu sa găsesc o aplicație
@constantindinu1206
@constantindinu1206 3 жыл бұрын
Ceva nu e bine
@constantindinu1206
@constantindinu1206 3 жыл бұрын
Ești prea DEȘTEPT. Ceva nu îmi place...inițial...erai minunat...acum...
@R7R12
@R7R12 3 жыл бұрын
Fericiți cei săraci cu duhul, eh?
@gaby12
@gaby12 3 жыл бұрын
Nu e nimic gresit sa fi destept ,Dumnezeu nu ne spune sa fim prosti
Știm ce trăim? Adevăr, credință și viață
1:03:36
Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023
Рет қаралды 34 М.
Am răspuns la întrebările tale! - Partea I
20:28
Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023
Рет қаралды 35 М.
Omega Boy Past 3 #funny #viral #comedy
00:22
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 32 МЛН
¡Puaj! No comas piruleta sucia, usa un gadget 😱 #herramienta
00:30
JOON Spanish
Рет қаралды 22 МЛН
Тяжелые будни жены
00:46
К-Media
Рет қаралды 5 МЛН
Teleportare. Este posibila?
14:37
Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023
Рет қаралды 130 М.
Piramide, ploaie solară, inundații în Dubai, planeta Jupiter. 7 știri și curiozități!
8:36
Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023
Рет қаралды 26 М.
"Fizica in cautarea adevarului", partea a II-a cu Cristian Presura si Adrian Sorin Mihalache
1:45:52
Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023
Рет қаралды 165 М.
Omega Boy Past 3 #funny #viral #comedy
00:22
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 32 МЛН