Рет қаралды 51,622
Odată cu începutul erei tehnologiei și dezvoltarea ei tot mai surprinzătoare, oamenii au început să aibă anumite așteptări de la aceasta tehnologie, cum ar fi faptul că prin anii ”60-”70 oamenii sperau că dezvoltarea tehnologiei va duce la scurtarea orelor de muncă săptămânale de la 40, până la 20.
Ei bine, așteptările acestora au fost în antiteză cu cee ace s-a întâmplat de fapt. Da, tehnologia a avansat, însă în loc să reducă timpul de lucru, aceasta a dus la o creștere a productivității și a oportunităților de muncă, lucru care au dus la o creștere a numărului de ore lucrate săptămânal, spre dezamăgirea oamenilor, însă să nu uităm că în parlamentul European a fost adus din nou în discuție subiectul orelor de lucru săptămânale, cu scopul de a fi scurtate, de la 5 la 4 zile. Așteptăm să vedem ce se hotărăște în acestă privință.
Ba din potrivă, tehnologia a adus pe piața muncii noi locuri de muncă ce nu existau anterior, cum ar fi domeniul informaticii și al comunicării. În loc să înlocuiască munca umană, tehnologia a devenit un instrument care ajută ca munca să fie realizată mai ușor și mai eficient.
Și totuși, în mod surprinzător, dacă luăm în considerare acest fapt, piața forței de muncă duce lipsă de muncitori, fiind o problemă la nivel global care afectează pe mai multe sectoare și în special pe cele economice. Acest fapt este datorat mai multor factori, precum:
Îmbătrânirea populației la nivel global ți număr scăzut al natalității
Schimbarea preferințelor tinerilor, deoarece mulți încep acum să se îndrept înspre domenii din sfera tehnologiei și a comunicării spre exemplu, astfel, în alte sectoare ajungându-se la o lipsă masivă de oameni, de exemplu domeniul construcțiilor despre care va urma să povestim.
Puteti sustine canalul prin Patreon - www.patreon.co...
Donatii REvolut - revolut.me/coz...
Sursa muzica bit.ly/3nJKRmy
Instagram @atentiecadmere
Pentru Contact
Email atentiecadmere@gmail.com
Clik mai jos pentru abonare , multumesc
www.youtube.com...