Eu am mai spus-o ........sunt fascinat de tot ce prezinti .....lucrez de 20 de ani în constructii (interioare) in Anglia , in proporție de peste 95% cunosc metodele tale , dar ma bucur ca încă gasesc la tine lucruri interesante de retinut si de pus in practică .Bravo , sunt fan declarat si m-as bucura daca constructorii romani ar face cursuri de perfectionare a angajatilor lor cu prezentarile tale de pe KZbin si ne-am debarasa de conceptul "Lasă domle' că merge și așa" .
@danielwi26344 жыл бұрын
Eu nu lucrez in constructii doar visez ca undeva pe la 40 de ani sa am si eu o casa si ma fascineaza sa ma uit la clipurile tale. Ma relaxeaza... Gen seara daca nu mai am rabdare / energie sa ma uit la tutoriale pe domeniul meu sau la retete de tot felu de mancaruri, ma uit la clipurile tale . 😅
@valentinstroiescu Жыл бұрын
Ppppppo
@PetricaMilea4 жыл бұрын
Foarte interesant! Nu-mi imaginam că o casă poate scăpa aer prin atâtea locuri.
@alinvlasin26134 жыл бұрын
Felicitări! Așteptăm cât mai multe sfaturi și soluții tehnice pentru etanșarea corectă.
@gicaborhoata43364 жыл бұрын
Cei mai fain baieti va multumesc ca faceti o treaba extraordinara
@ioan.panaite4 жыл бұрын
Sunt incantat ca urmaresc clipurile voastre in timp ce imi construiesc casa de la zero si o sa urmez fiecare sfat. Va felicit pentru initiativa si in numele tuturor, pot sa zic Multumesc!
@danielrosu51464 жыл бұрын
Iti doresc sa ai nervi de otel. Si, mai ales, sa te aprovizionezi cu o bâtă de salcâm. Daca nu alegi bine constructorii, vei avea nevoie.
@ioan.panaite4 жыл бұрын
@@danielrosu5146 Mersi! Am noroc de un tata priceput, mult timp liber, forta de munca proprie si unele materiale proprii. (piatra pentru subsol si lemnul din proprietatea noastra). Am postat si pe KZbin progresul, de la subsolul din piatra pana la parter si acum lucram la mansarda.
@danstefanescu37034 жыл бұрын
Foarte bună seria de buleli în construcții!!!!! Astept cu nerăbdare să văd si o abordare practica a ceea ce inseamna etansare la îmbinarea dintre acoperiș si casă.
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Am discutat asta în episodul cu confirgurarea stratificației acoperișului 😉
@danstefanescu37034 жыл бұрын
@@MariusSoflete salut. Am REREurmarit episodul cu configurația acoperișului dar acolo este detaliat doar cum se întoarce bariera de valori pe cosoroaba si centura de beton. Pe mine ma intereseaza cum sa etansez pe exterior la îmbinarea izolatie cu acoperișul. Acolo ramane un spațiu care este dat de înălțimea capriorilor si am văzut că în popor se urca cu izolată exterioară până la nivelul asterialei iar deasupra cosoroabele se pune vată de sticlă și gata. Dar eu sunt sigur că există și soluții mai bune. ....... poate vedem un episod pe această temă.
@utzdeac4 жыл бұрын
@@danstefanescu3703 pai cam asa si trebuie, nu asa e explicat si in video aceala? izolatia de la mansarda/planseu, trebuie sa dea in izolatia de la exterior pentru a fi punte termica, sa fie continuitate a izolatiei
@silviustnt54 жыл бұрын
WoW Extraordinar !!! La blocuri bate vantu prin prize de suiera ...
@floringramaticu30094 жыл бұрын
Wow. Foarte fain. Învăț multe de la voi.
@Zecaphconstructiiresponsabile4 жыл бұрын
Multumim!
@utzdeac4 жыл бұрын
La imbinarea placii cu caramida, se pune, pt etansare, altceva decat tencuiala pana jos de tot? Un scotch de etasare ar ajuta?
@andre-os4 жыл бұрын
Bună serie. Spor în continuare.
@Cristian...4 жыл бұрын
Bună! O crudă trezire la realitatea din Ro! Lipsa de cunoaștere a normativelor de construcție a casei începând de la proiectant, firmă de construcții /firme de materiale de construcții fac o mie de buleli. Toți vorbesc de profit maxim, nu de mediu înconjurător și de buzunarul omului, de confort. Cârdășia dintre ei fac ca la 4 case construite să apară a 5 - a din materiale de 2 lei puse pe spinarea omului. O fațadă de 175 mp, a alocat pentru polistiren de 10 cm, 1500 lei in 2020. V-aș ruga domnule Marius să faceți un episod dedicat casei de la început până la final cu materiale de calitate accesibile tuturor.
@JordacheM4 жыл бұрын
Felicitări, sunteți sigurii care prezintă un altfel de subiect. Etanșeitatea rămâne sensibila, enervează meseriași, dă bătăi de cap proprietarului. La mai multe exemple
@nicupanescu62724 жыл бұрын
Ai dreptate in legătură cu meseriașii dar se întâmplă și invers, adică clienții sunt reticienți la a da câteva sute de lei în plus pentru niște benzi de etanșare. Eu comercializez și montez tâmplării exterioare și am parte de la clienți de priviri de parcă aș fi nebun atunci când le recomand să-și etanșeze macar ferestrele, deoarece spuma nu este suficientă dar ei nu doresc, pe lângă faptul că le dau și alte sfaturi despre alte etape de care am aflat de la Marius Soflete si pe care nu ar trebuii să le omită. Oamenii dacă nu vad efectiv gaura înseamnă că nu trece aerul 😂 După mulți ani am un client la care atunci când am fost la măsurători am fost plăcut surprins când m-a întrebat el daca pun benzi de etanșare și am ajuns să stăm 2 ore la povești despre buna construcție a unei case.
@iulianscintei42044 жыл бұрын
@@nicupanescu6272 Bravo! Ajuta-i pe beneficiari să înțeleagă și să accepte sfaturile și punerea în practică !!! Spor la treaba!!!
@solaris36274 жыл бұрын
@@nicupanescu6272 Da, dar tot altii, la fel de priceputi si sfatuitori ca tine( pune tu ghilimele unde vrei ), cand a aparut spuma pe piata o recomandau la fel de agresiv ca tine, acum a aparut banda cauciucata expandabila, si cum avansam, mai mult ca sigur ca in viitorul apropiat, aceasta banda va fi inclocuita de altceva. La chestiune, se exagereaza cu acesasta etanseizare a locuintelor ! locuintele nu sunt acvarii ! Tocmai acele etanseizari duc la mucegai, igrasii, etc. Alta chestiune, coloanele de aerisire din blocuri, noul lor mod de constructie ar trebui interzis, in caz de incendiu e un loc sigur de propagare a incendiilor intre etaje.
@nicupanescu62724 жыл бұрын
@@solaris3627 nu îmi place să mă bag aiurea în dispute care nu necesită timpul și atenția mea dar tu ești în urmă rău.. Dacă urmărești ce spune @Marius îl urmărești degeaba că nu înțelegi nimic din ce ne învață niste oameni care nu scot chestiile astea de la ei din burtă, ci sunt multe studii și experimente care se fac pentru a scoate pe piață produse care sunt cu adevărat folositoare. Să nu mai vorbim de punerea în practica, probabil sunt milioane de case in lumea asta unde s-au folosit aceste tehnici și le este foarte bine. Eu nu le recomand agresiv, ci pur și simplu cum și mie îmi place ca cineva să mă învețe să fac ceva mai bine așa și eu le dau un sfat altora, dacă vor să ia în considerare vorbele mele mă bucur iar dacă nu e treabă fiecăruia ce face. Doar că unele chestii pe care le facem nu ne afectează doar pe noi, ci și pe cei din jur!
@vasybobaru67844 жыл бұрын
@@nicupanescu6272 si la tine, clientii cauta usi la 500 lei? 🤣
@iulianscintei42044 жыл бұрын
SUPER @zechap și Soflete.ro! Mulțumim!! Aștept următoarele episoade!! Le puneți și pe Netflix??? 🤣
@gabrieltalnaci57244 жыл бұрын
Foarte bun materialul. Dacă de la mulți meseriași din executie te aștepți sa trateze problema cu superficialitate ce te faci când la un birou de arhitectura un arhitect și un inginer proiectant se îngrijorează ca o anume casa e "prea etanșă". Pana sa vad articolele pe tema asta aveam ca reper doar povestea "pungii" prea etanșe. Cu meseriașii asta e, va mai dura, pana la urma aceștia executa ceea ce li se cere, dar cu specialiștii care au fost niște ani pe la școală ar trebui începuta munca de convingere.
@DanielaHobaj4 жыл бұрын
Felicitări, foarte clar și fain explicat !!! Numai dacă era roz fumul era mai clar ( glumesc :))) eu așa văd cum iese fumul se scurg și căldura = bănuții din casă Mult spor și șantiere fără buleli :D
@iulianscintei42044 жыл бұрын
Fumul roz pt fete și fumul albastru pt băieți 🤣
@Zecaphconstructiiresponsabile4 жыл бұрын
Multumim! chiar parca am cautat la un moment dat fum colorat! ne-ar ajuta în special cand e ceață afara! poate o sa gasesc!
@DanielaHobaj4 жыл бұрын
@@Zecaphconstructiiresponsabile, fumigene colorate la organizatori de evenimente :D
@ildikoszabo82254 жыл бұрын
Hey salut 😊 acum construim si observ cateva lucruri care nu ni le-a spus nimeni mai ales la izolatia fundatiei. Intrebarea mea ar fi daca as putea sa montez geamurile abia dupa ce tencuiesc pe interior? Si dupa ce am montat geamurile sa incep cu finisajele interioare? Alt subiect care mi s-a confirmat este tencuirea exterioara, toti, dar toti cu care am vorbit spun ca ingrop banii aiurea daca tencuiesc exterior. Ma bucur ca feelingul meu de a tencui exterior a fost confirmat pe acest canal. Numai bine!
@GabrielMaxGM244 жыл бұрын
Respect pentru munca voastra, dar ti-am zis pune mana si fa stocul de nurofen :)) .
@iulianscintei42044 жыл бұрын
@Zecaph - constructii responsabile. Care ar fi momentele din timpul etapelor de construcție când ar trebui să vi să faci testele? Pt a repara la fiecare etapă, ca să nu ajungem la testul final și să vedem că sunt scăpări la etanșietate.
@Zecaphconstructiiresponsabile4 жыл бұрын
buna ziua. ideal ar fi ca testarea sa se faca inainte de finisaje, pentru a putea remedia mai usor eventualele probleme gasite. daca aveti montate ferestrele, termoizolatia, daca ati facut toate etansarile putem face testul. Pentru mai multe informatii ne puteti scrie pe office@zecaph.com multumesc!
@iconografis4 жыл бұрын
Ce spune un subscriber la acest canal când se duce la agățat? -Stii, mie nu-mi place buleala, eu vreau o relație serioasă! 😂🤭😁
@adyady30994 жыл бұрын
ce fum pot folosi si eu pt a testa sistemul de ventilatie din casa?
@catalinmocanu19124 жыл бұрын
Incredibil, nu îmi imaginam ca poate fi un transfer de aer în modul asta; ar trebui sa se uite toți "meseriașii" din România, care, le știu pe toate dar nu se știe cum, iese mereu cu defecte.
@janeles1002 жыл бұрын
Buna ziua ,cum pot sa dau de voi , as vrea o termoscanare a casei ,multumesc !
@georgianhagiu2694 жыл бұрын
Salut băieți! ☺️
@MirceaBugan4 жыл бұрын
Din experiența de până acum, ce etanșare pot asigura 7-8cm de spumă poliuretanică celulă deschisă suflată între profilele unei structuri metalice (OSB la exterior). Mulțumesc
@florinnegru81044 жыл бұрын
Felicitari pentru material ! Parerea mea: peste 50% din casele din Romania sufera de acest "sindrom" de neetanseitate", inclusiv vile somptuoase, nu mai vorbesc de oamenii saraci care isi incropesc din ce au (uneori cu ajutorul vecinilor) o casa la tara.... Trist dar foarte adevarat. Citi au puterea financiara si echipa respectiva ca sa faca TOTUL ca la carte ?... Va doresc multa sanatate si va rog sa nu va opriti, avem atit de multe de invatat de la D-voastra si invitatul D-voastra.
@amiseeyou4 жыл бұрын
Marius excelent montaj. Ma bucur ca s-a pus punctul pe "i". Eu ma voi apuca de constructie luna aceasta si acum cu siguranta voi fi extrem de atent pe santier. Aveam asa o oarecare idee despre etansarea corecta a ferestrelor insa ceea ce am vazut in acest videoclip m-a dat pe spate. Nici nu mai vreau sa pun prize exterioare :)). Glumesc, dar acuma serios chiar am nevoie de solutii pentru situatiile acestea. Eu de profesie ma ocup cu sisteme de incalzire racire, pompe de caldura, incalziri prin pardoseala, dar nu mi-ar fi trecut prin cap ca aerul poate circula printre placa cu nuturi si sapa sau placa de beton. Evident pe santierul meu voi fi prezent aproape non stop, si voi fi foarte atent la tot ce se intampla dar daca se poate te rog sa vii cu ceva solutii de etansare corecta. Chiar astazi am fost pe un santier la lucrare si ma minunam cum s-a facut zidaria de ytong pentru ca aceasta in mod normal ar trebui sa fie fara spatii cel putin nu vizibile, iar aici erau astfel de spatii pe toate fatadele. M-am si enervat gandindu-ma ca si eu voi construi la mine cu ytong si sa nu care cumva sa imi lase constructorul astfel de spatii ca il pun sa darame.
@thorjupanu83484 жыл бұрын
O sa incaruntesti ! Fac doar cum vreau ei , incerci sa-i supraveghezi dar Este imposibil sa fii pe santier tot timpul si singuri fac cum sunt invatati , cum au facut in ultimii 10 15 Ani.
@thorjupanu83484 жыл бұрын
Iti relatez o isprava , la mansarda mi-am izolat cu celuloza, la veluxuri vroiau sa- mi bage sub spaleti spuma , intre bariera de vapori si rigips.Cand am auzit am spus hotarat Nu bagam vata si peste Mai punem o folie sa protejam vata. Dupa 2 zile faceu spaletii la termopane pvc si vad ca meserisu nu baga spuma de loc. Si cand l- am intrebat de CE? A raspuns sec ca eu nu vreau spuma la geamuri.
@amiseeyou4 жыл бұрын
Da, ai dreptate in privinta asta, insa voi sta cat de mult imi va permite timpul si o sa fiu clientul ala cicalitor si asta este viata. Oricum fac cu ei doar pana la rosu. Restul ma ocup singur. Casa este foarte mica 64 mp amprenta la sol, va fi usor de supravegheat, cunosc cotele din proiect ca in palma deci in principiu nu voi avea discutii cel putin nu prea mari..
@MrRazvyraz4 жыл бұрын
@@amiseeyou bca'ul o să îți vină spart pe la colțuri margini..etc.., sunt pățit
@petreantohe2653 Жыл бұрын
Cum pot remedia o problema la o clădire pe care meseriașii nu mi-au pus decât o folie transparentă pe exteriorul construcției Deci : Am grinzi de 10/10 Interior : izolație de 10 Exterior : folie mai groasa tip solar + osb 12 mm + polistiren de 100 mm Pe interior : OSB 12 mm+ rigips roșu de 12 mm Aștept păreri cum pot remedia
@Phantom79mm4 жыл бұрын
Te rog sa ne spui , la apartamente pe unde pierdem aer, caldura ?
@utzdeac4 жыл бұрын
Caldura pierzi prin geamuri, daca nu sunt performante, pereti daca nunsunt izolati, acoperis daca stai la ultimul etaj, podea daca stai la parter, aer pierzi pe la ferestre daca nu sunt montate corect si cel mai probabil pe la toate tevile, prizele existente :)
@janitor45414 жыл бұрын
@@utzdeac la bloc fasaie si printre blocurile ceramice (Porotherm / bca) sau blocuri ceramice - structura de beton. Pentru ca ai rosturi si pt ca materialele se misca diferit. Si nu sta niciun dezvoltator imobiliar sa iti tencuiasca in strat continuu.
@cirnuadrian21434 жыл бұрын
Abea ce au terminat constructori mei zidărie, si am realizat acum cu acest video la legătura bca-ului si fundația unde se pune acel carton nu a fost lipit cu nimic de fundatie, ce as putea sa fac sa am o etansietate bună, mentionez ca zidărie e in strat subtire si constant fara găuri. Eu unu m-am gândit să dau un strat de smoală sau ceva de genul, oricum o sa fie tencuita, multumesc mult pt informații
@sorinradulescu28204 жыл бұрын
Vrem un vlog la o tura pe santiere...
@MariusSoflete4 жыл бұрын
O sa vina si ele, doar sa se mai linisteasca apele cu acest virus. Sa ne vedem cu bine pe santiere! :)
@danielrosu51464 жыл бұрын
De unde cumparati voi benzile rothoblaas? Eu nu prea gasesc in comert.
@utzdeac4 жыл бұрын
Intri pe site si la contact us, la Romania, gasesti 3 reprezentanti in functie de zona, ii contactezi si vezi ce zic
@ovidelu20064 жыл бұрын
Tocmai ce am refuzat o casă a cărui constructor nu dorea să tencuiască zidăria, pe motiv că e prea scump și întârzie execuția finală. Ah și polistirenul trebuie pus neapărat cu mămăligi ca să iasă fațada casei dreaptă, cum altfel? 😟 Mă întreb oare dacă o să găsesc o casă de minim bun simț in execuție.
@utzdeac4 жыл бұрын
Casa cumparata de la dezvoltatori cam slabe sanse
@solaris36274 жыл бұрын
Ploturi(mamaligi !?).
@florinalitei-mocan32034 жыл бұрын
Eu am început să tencui casa pe exterior inainte de a face izolatia si toata lumea spune ce rost are sunt într-un cartier de 130 de case noi si nimeni nu a tencuit exteriorul eu sunt singurul nebun. Va salut
@liviuradu17904 жыл бұрын
Au dreptate, esti singurul nebun. Iar ei, o turma de boi. Din nefericire, in tara asta daca-ti spun doi ca esti beat tre' sa meri sa te culci. Total neproductiv sistemul. Si de-aia suntem unde suntem....
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Bun venit în club :))
@solaris36274 жыл бұрын
Sunt mai mulți factori de care depinde daca trebuie sau nu trebuie tencuit exteriorul unei case. În principal depinde de grosimea zidului exterior, de tipul de cărămidă folosit. La anumite tipuri de cărămizi( o recomanda producatorul) e de ajuns doar o tencuiala, nemaifiind necesară anveloparea.
@pavel18444 жыл бұрын
La o constructie gen S+P+E care se vrea casa pasiva, subsolul din beton armat nu ar compromite acest statut (daca exista o intrare din interiorul casei in subsol)? sau este mai bine ca intrarea sa fie doar din exteriorul casei?
@utzdeac4 жыл бұрын
S-a mai spus ca orice tip de casa se poate face pasiva, doar trebuie gandita in acest scop( izloatii, etansari...) casapasiva-bucuresti.ro/
@utzdeac4 жыл бұрын
Hm....m-a cam speriat acest capitol... ieftin de realizat...dar pare greu...sper ca la sfaturi practice sa tratati cat MAI MULTE situatii, ca sa stim cum sa le abordam
@PLaurentiu1034 жыл бұрын
Soflete președinte, Ovi prim-ministru 😂💪👍
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Din partidul inginerilor?
@PLaurentiu1034 жыл бұрын
@@MariusSoflete Da !
@Gherasim764 жыл бұрын
Domnilor ingineri sunt foarte bune informatiile dar daca continuati o sa raman fara casa
@IonutCP4 жыл бұрын
Am si eu o intrebare:A luat folie de aluminiu isoflect gold + bazaltica si dupa pun rigips.Cum prind folia de profilele metalice de la rigips stiu ca pe lateral trebuie sa se petreaca 5-10cm .Multumesc !
@utzdeac4 жыл бұрын
Parca au specificat ca se poate pune cu ceva banda dublu adeziv
@thorjupanu83484 жыл бұрын
@@utzdeac da banda dublu adeziva .
@zombalaugcfhjyg44174 жыл бұрын
Am construit casa recent ,stiu sa fac aproape tot de la fundație pînă la acoperis dar le fac gen dorel ca asa este in zona la noi , acuma ma intereseaza cum repar bulelile. De ex ce banda sa pun la geam după ce l-am montat si daca se mai poate face ceva ,iar cum pot izola fundatia corect hidro si termic ,casa mea e la rosu si e de cărămidă ceramica am reusit sa o tencuesc doar pe afara si la izolare m-am oprit cînd am văzut videorile tale mar interesa daca pot face ceva cu fundatia si geamurile multumesc
@florinalitei-mocan32034 жыл бұрын
Da se mai poate face ceva eu ma ocup cu tâmplărie pvc folosesc benzi de la isocel se pot monta si dupa ce sunt ferestrele montate încearcă să montez benzi prima dată la exterior
@utzdeac4 жыл бұрын
Ai vazut, ca sa izolezi si hidroizolezi fundatia, trebuie sa sapi pe langa ea, sunt care folosesc solutia de hidroizolatie ca adeziv pt XPS, la geamuri, cred ca poti sa si tencuiesti golurile si apoi pui folile
@zombalaugcfhjyg44174 жыл бұрын
Mulțumesc dar as vrea sa stiu de unde cumpăr materiale pentu fundație si geamuri si numele lor ca sa stiu exact ce sa iau ,multumesc
@utzdeac4 жыл бұрын
@@zombalaugcfhjyg4417 cam greu, nu prea se dau nume sa nu fie acuzati de reclama :). Daca te uiti prin videouri mai vezi Siga, Rothoblaas, Foerch, Tescon( am vazut ca in baza de daye case pasive are multe chesti certificate)
@zombalaugcfhjyg44174 жыл бұрын
Ok dar as vrea in comentarii macar ceva nume ca asa de geaba ma uit ,ok am inteles ca se pune folie la geamuri. Dar de care mai exact si so pot gasi si aici dedeman brico depo si restu depozitelor din zona
@bum-bumchanel10262 жыл бұрын
Aia e zidarie Romaneasca !
@marubeni41594 жыл бұрын
MEMBRANA pe temelie se pune cu crampoanele la interior sa se ventileze temelia.....ASA m/a informat producatorul.
@catalindragomirescu32604 жыл бұрын
O întrebare, pot veni in completarea termoizolației exterioare, mai exact unde vine sageacul ( să pun perpendicular pe peretele casei, cat tine sageacul, izolație, vata bazaltica sau polistiren etc. ? S-o dublez cum ar veni , in zona căpriorilor, grinzilor, etc. . Mulțumesc
@utzdeac4 жыл бұрын
Izolatia de pe fatada o duci pana in astereala, ca sa se intalneasca cu izolatia dintre capriori
@catalindragomirescu32604 жыл бұрын
@@utzdeac cunosc, eu întreb cu totul altceva ...
@utzdeac4 жыл бұрын
@@catalindragomirescu3260 ok, se pare ca nu inteleg intrebarea :)
@emilmoga87934 жыл бұрын
Sa concluzionam toata aceasta preocupare: 1. Considerăm ca am realizat o casa perfect etansa, si pentru a inlocui aerul consumat din incinta procedam prin a-l aduce din exterior prin tevi orientate catre toate încăperile, acesta incalzindu-se prin transfer de caldura de la aerul cald care este evacuat printr-o teava concentrica si schimbator de caldura. Pentru aceasta situatie avem de introdus o retea de tevi din plastic orientate catre fiecare incapere, prin spatii rezervate acestui scop, o statie de preincalzire si filtrare a aerului prevazuta acestui scop, si un efort financiar care nu este prea mare, dar se adauga. Vom obtine o atmosfera filtrata, perfect controlata, care nu va ingadui aerului poluat si plin de microbi sa ne fortifice imunitatea. Practic vom trai inchisi intr-un "borcan", si usile duble sau glisante de la terase nu-si mai au rostul. 2. Daca nu realizam peretii exteriori perfect etansi si avem infiltratii de aer proaspăt de obicei pe la ferestre si usi, sau prin peretele făcut mai neglijent, vom obține un transfer mai mult sau mai putin eficient de aer proaspăt, si condensul nu se va produce din cauza ca aerul proaspăt se infiltrează prin structura ucalzita deja. Si sa nu uitam ca intotdeauna cineva va deschide sau inchide si ferastra si usa, din care cauza m-i se pare ca întregul efort de a aduce fortat aer de afara este absolit, facut cu o cheltuiala tehnica si materiala suplimentara. Climatizarea interioara prin introducerea aerului conditionat care foloseste aer proaspat din exterior este folosita temporar in timpul veri, si are mai putina tangenta cu subiectul ales. Nu consider incalzirea locuintei ca aer cald, in abordarea acestui subiect.
@construieste-cu-Tonito4 жыл бұрын
👍👏👍
@marione20084 жыл бұрын
A ramas neclarificat al cui e rolul de verificare a etanseitatii; e al fiecaruia care participa la constructie, cunsiguranta, dar cine verifica? Dirigintele de santier? Arhitectul ar trebui sa mentioneze explicit? Exista normative in ceea ce priveste acest subiect? Multumesc
@utzdeac4 жыл бұрын
A ta :), ca sa fi sigur...restul sunt roluri teoretice
@iulianscintei42044 жыл бұрын
@@utzdeac nu cred că beneficiarul trebuie să plătească lucrarea și tot el să fie responsabil pentru buna execuție a lucrărilor. Deci: @zechap și Soflete.ro, a cui este responsabilitatea?
@utzdeac4 жыл бұрын
@@iulianscintei4204 din pacate cam asta e realitatea, abea se pune bariera de vapori dapoi sa mai fie si etansa, daca astepti sa iti verifice nu stiu cine, cel mai probabil ramai cu multe lucrui nefacute, nu zic ca e normal, dar fie angajezi oamenii care stiu sa iti ofere ce vrei, fie mai contribui si tu.
@iulianscintei42044 жыл бұрын
@@utzdeac si totusi astept raspuns din partea lui @zechap și Soflete.ro. Eu cred ca trebuie sa fie niste norme contractuale prin care executantul isi asuma responsabilitatea si eventualele "buleli" vor fi remediate fara costuri suplimentare din partea beneficiarului.
@gbyr30114 жыл бұрын
👍Până si vocea ta e plăcută!
@florinalitei-mocan32034 жыл бұрын
Salut va urmăresc de mult timp si eu construiesc o casa si am invatat multe de la voi eu ma ocup cu tâmplărie pvc si cand le spun clienților de benzi pentru etansare pentru ferestre zice lasă că oricum nu pune nimeni si mai costa destul de mult . Va salut
@codreanujula58714 жыл бұрын
ACUM CHIAR CRED CĂ SIMT CĂ MĂ CURENTEZ CÎND FAC DUŞ MAI ALES DACĂ AM ŞI O TĂIETURĂ LA MÂINI DEŞI NU AM PRIZĂ ÎN BAIE DAR AM ÎNTRERUPĂTOR PE PERETE ÎN CAMERĂ NU ÎN BAIE MULȚUMIM PETRU MATERIALELE FOARTE INSTRUCTIVE
@CernatSt4 жыл бұрын
👍
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Primu
@CernatSt4 жыл бұрын
Se stie👌 Numa ca să știți, sunt aici, apreciez ce faceți și va susțin.
@iulianscintei42044 жыл бұрын
Autostrada AERULUI 😭😭😭
@Artist_andy_art2 жыл бұрын
Toti romanii stiu sa faca tuica (procesul de condesare), dar cand vorbim de etanseitate la casa pentru a nu pierde caldura si elimina condensul "merge s-asa"
@MariusSoflete2 жыл бұрын
😂😂😂
@florinm20524 жыл бұрын
Uite de asta e sfant chirpicul :)))
@marubeni41594 жыл бұрын
GOLANESC cuvantul ,,BULELI,, ......arata lipsa de bun simt si educatie...GRESELI, E MAI ELEGANT.......chiar ne am tiganit cu totii...hmmmm
@MariusSoflete4 жыл бұрын
În dex, cuvântul „ a buli” Înseamnă a realiza o acțiune la repezeală, ceea ce reprezintă una din problemele care apar pe șantierele construcțiilor din România. Și asta este doar una din probleme. Nu este golănesc și nici nu arată lipsa de bunul simț, arată realitatea multor șantiere din țară.
@florinnegru81044 жыл бұрын
"GOLANESC" e exact stilul de executie a 90% dintre constructorii platiti uneori regeste. Deci "buleli" este cuvantul neaos care reda perfect acest fenomen din...rromanistan.