Sper din toata inima ca ne-am lamurit cu aceste tipuri de diferentiale si trebuie sa constientizam ca sunt periculoase ca dracu. kzbin.info/www/bejne/j6fEmZZ9o8eNqq8
@baciu62725 ай бұрын
Sunt foarte periculoase dar cine sa inteleaga ca au bobina blocata de la DC?
@vulpoiuflorinel44015 ай бұрын
Multumesc, o informatie utila pentru toti, mai mult sau mai putin electricieni! La intrebarea ta, "de ce se mai vand la noi", raspunsul este simplu, pentru ca suntem in urma cu 50 de ani.
@popescucosmin48323 ай бұрын
Pentru o casă rezidențială, este recomandat să folosești RCBO de tip A în locul celor de tip AC. Iată de ce:Diferența între RCBO de tip AC și tip A:RCBO Tip AC:Detectare: Acest tip detectează doar curenți de scurgere alternativi (AC).Aplicații: Era utilizat în trecut, în special pentru circuite simple, care nu includ echipamente electronice moderne.Limitări: Nu poate detecta scurgerile de curent de tip pulsatoriu sau de curent continuu parțial (care sunt frecvente în multe echipamente moderne, cum ar fi încărcătoarele, electrocasnicele și alte dispozitive electronice).RCBO Tip A:Detectare: Detectează atât curenți de scurgere alternativi (AC), cât și curenți pulsatorii (cu componente de curent continuu parțial), care apar în echipamentele electronice și electrocasnice moderne.Aplicații: Potrivit pentru locuințe moderne, unde sunt utilizate aparate electronice precum mașini de spălat, televizoare, computere, aparate de aer condiționat și chiar unele surse de alimentare.De ce este RCBO Tip A mai potrivit pentru o casă?Echipamente moderne: În casele de astăzi, majoritatea aparatelor și dispozitivelor electronice, cum ar fi mașinile de spălat, cuptoarele cu microunde, televizoarele, computerele, etc., pot genera curenți de scurgere pulsatorii sau curenți parțiali de curent continuu. RCBO de tip AC nu poate detecta aceste scurgeri, ceea ce poate reprezenta un risc de securitate.Securitate sporită: RCBO de tip A oferă o protecție mai completă, deoarece poate detecta atât curenții alternativi, cât și pe cei pulsatorii, care pot apărea din echipamentele moderne. Aceasta face ca protecția împotriva electrocutării și a incendiilor cauzate de scurgerile de curent să fie mult mai eficientă.Concluzie:Pentru o casă modernă, RCBO de tip A este cea mai bună alegere, deoarece oferă protecție adecvată pentru echipamentele electronice și electrocasnice moderne. RCBO de tip AC poate fi insuficient, mai ales dacă utilizezi dispozitive care generează curenți de scurgere pulsatorii sau cu componente de curent continuu 👍🏻
@DJBoros-ko8rz5 ай бұрын
Super explicatii super experiment .Foarte clar si pe intelesul tuturos.
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Speram sa fie pe intelesul tuturor.
@adiadrian17585 ай бұрын
Nu sunt de meserie, dar era interesant de pus si unul de ala bun, tip A parca pt a vedea clar comparatia. Oricum felicitari pt ceea ce faci, am invatat multe de la tine.🤝👏
@luk58275 ай бұрын
Ar fi utila o comparatie intre toate tipurile de diferentiale , nu doar intre tip AC si tip A .
@kasandra52665 ай бұрын
Multumim pentru test.Foarte clar si concludent.
@Proiectediversediy5 ай бұрын
👍
@culnai5 ай бұрын
Multumim! Multa bafta!
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Eu multumesc.
@angelica13375 ай бұрын
Wow.Tare de tot testerul ala din 1900 toamna . Noi aveam fuzibile cu lita.
@KsSwordKing5 ай бұрын
Avem si acuma si mai trec 50 de ani si nu se scot ca alea is top tata nu ac dc ai cacaturi ce foloaim noi.
@nastasepuscarias6 күн бұрын
Alea rămase cu liță sînt profesionale pe lîngă cuiele ce le găsești prin apartamentele vechi...
@cristianmihai10865 ай бұрын
Mulțumesc pt explicații !!! Tot respectul d-le Stefan !!!
@acpck5 ай бұрын
Salut! Iti poti lua un Keysight cu alimentare la priza 230V si poti pune un transformator chior 1:1 pentru izolare galvanica, implicit PE. Lucrez intr-un lab. de dezvoltare HW, iar pentru circuite unde avem nevoie de masuratoare flotanta il folosim cu success la modul descris mai sus. Ce-i drept, nu-i la fel de convenabil on-field sa te cari cu un traf de 10kg dupa tine, dar in interior, pe workbench e OK. Spor!
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Multumesc de sfat. Prefer unul pe baterii pentru ca da ai dreptate pe teren te rupe.
Multumim pentru indistenta de care dai dovada in a ne lamurii pe toti cam ce este safe pentru noi ,dar ,exista un dar . Atata timp cat in magazinele de bricolaj o sa gasesti toate gunoaiele de device uri acestea nu vor disparea din instalatii.In Germania de exemplu ,chiar daca ne raportam la cei mai top ,chiar daca vrei sa cumperi device uri cu care sa faci o dorelistica nu prea ai cum ca nu le gasesti in magazine .Bine o sa spui ca exista comertul online ,korect ,dar cati stau sa caute pentru electrica in online???Online ul e pentru telefoane ,tembelizoare samd. Si mai e ceva ,atata timp cat exista clienti ce nu dau 2 lei pe o instalatie electrica ,se vor vinde mult si bine si kakaturile astea ce ti pot scurta viata .Succes in continuare iar daca nici dupa videoul asta oamenii nu inteleg ,la fel ca si cu ala cu tablourile la oferta de acum cateva zile ,atunci isi merita soarta si pit astepta selectia naturala .punct.
@electricus245 ай бұрын
Foarte bine, speram sa înțeleagă toată lumea 👍👍👍
@corona13725 ай бұрын
Prostii mai greu🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@baciu62725 ай бұрын
Stii vorba aia speri mata dar speri degeaba.Cine sa inteleaga cand altii latra ca sunt ok pe circuite dedicate?
@voiculasmarcel4 ай бұрын
N-ai cu cine ca mama proștilor este mereu însărcinată,mai ne trebuie 100 de ani!
@ToaderViciriuc5 ай бұрын
Ok felicitări ❤❤❤
@sorinlepadatu8735 ай бұрын
foarte educativ video, pentru cei la inceput de drum.👍
@Proiectediversediy5 ай бұрын
👍 Si nu numai pentru cei la inceput de drum au mai auzit de TIP A F B B+ dar cei mai vechi in bransa nu au auzit de diferential in general.
@afctin5 ай бұрын
❤ Multumesc pentru filmulet si informatii Cu stima Antonio
@ghezuroiuenel76545 ай бұрын
Faza cu opincile e super tare.
@kasandra52665 ай бұрын
😁😁😁😁😁😁
@liviuprecup44475 ай бұрын
Mulțumim. Sănătate...
@paul_rosioru5 ай бұрын
Superb Metrelul ❤
@Wardrunaas5 ай бұрын
Multumim, super clipul!
@o.olariu5 ай бұрын
Mulțumesc
@sebastiancirnu21035 ай бұрын
Tip A detecteaza pe lângă curenții alternativi sinusoidali și curentul rezidual pulsatoriu DC, deci pulsatoriu. Pentru sarcini cu redresor trifazat cum ar fi convertizoare de viteza variabila , sisteme foto-voltaice sau stații de încărcare EV, protecția o asigură diferențialele de tip B sau B+. Dacă vrei protecție bună, cred ca varianta cea mai bună ar fi tip B. Despre AC nici nu aș mai discuta...
@lumealuibanciu50225 ай бұрын
Aici este vina ANPC si importatorii care baga in magazinele de la noi scursurile pe care nu le folosesc in UE sau mai grav care sunt interzise la ei. Oricum la noi este dublu standard.Calitatea pentru romania este josnica fata de ce produse bune au nemtii desi au acelasi cod de produs.
@calinciortea20935 ай бұрын
De cand asteptam un astfel de test. Multumim
@Proiectediversediy5 ай бұрын
👍
@DjGrooverGSMstudio5 ай бұрын
Doamne ajută acest cadou sa fie la mine! Care se tot anunță ....
@gheorghenarita22485 ай бұрын
Bine de știut!
@Manu-s8c5 ай бұрын
Buna Ziua! Cum as putea lua legatura cu dumneavoastra? o adresa de e mail......orice....🤔
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Este mail in descriere.
@lehelandras25095 ай бұрын
Foarte fain acel duspol de 50 de ani! La noi mulți nu-l folosesc nici acum 😢
@mihainiculae74335 ай бұрын
Salut Ștefan, poți sa faci un test în ceea ce privește protecția în cazul în care este folosit un UPS? DDR declanșează, dar în momentul în care cuplează UPS ai în continuare tensiune. Au protecție interna UPS sau constituie un risc?
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Pai ai tensiune daca UPS este pus pe genreal Daca e pe circuit nu ai cum sa ai tensiune pentru ca el nu da pe strecher tensiune inapoi cand nu ei tensiune la priza.Altfel se curentau toti cand puneau mana pe un stecher de la UPS cu bateria incarcata.
@ELECTRICLIFE4U5 ай бұрын
👍👍👍👍
@ElectricTechRo5 ай бұрын
👏👏👏⚡⚡⚡
@Proiectediversediy5 ай бұрын
👍
@florinhumelnicu5 ай бұрын
Majoritatea normativul este luat în glumă. Daca s-ar forma un corp de control care sa mearga in urma (elictriciienilor consacrați), mulți ar fi amendați ca nu respecta legea. Un RCD nu costa mare lucru dar Dorel căt si varul lui Mitică, nu-i intereseaza decat profitul maxim si pt ei e deajuns sa se aprinda becul. Este pacat ca însași clientul este mai bine informat ce ar trebui sa conțina un tablou.
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Si daca as fi eu seful corpui de control nu ar mai avea nimeni lumina 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@florinhumelnicu5 ай бұрын
@@Proiectediversediy ce bine ar fi....
@gabrielgherman25625 ай бұрын
@@Proiectediversediy Ai muri de inimă...
@luk58275 ай бұрын
@@ProiectediversediyDaca si cu parca s-au suit in barca . Daca parca nu era , poate daca se-neca .
@bunflo9385 ай бұрын
Aparitia si evolutia protectiilor diferentiale a tinut pasul cu tehnologia. Pana sa existe peste tot dispozitive cu comanda electronica erau bune si alea de tip AC - la aer conditionat, masina de spalat, etc cu motoare clasice. Pe masura ce s-au generalizat dispozitivele cu surse in comutatie si invertoare a aparut necesitatea celor de tip A, B... Cum toate astea au aparut mai intai la "cei incaltati" e logic ca la ei s-a adaptat legislatia la realitate. Ar fi timpul sa se modifice si la noi.
@RaduRadi-l2e5 ай бұрын
Exista sonde diferentiale de inalta tensiune ptr masurare tensiune retea cu osciloscop conectat la impamantare. Ex. Micsig MDP3000
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Ai folosit? Oricum avem nevoie de minim 3 canale . NU stiu ce sa zic.Astea nu au nul?Sau cum functioneaza?Sunt separate galvanic sau?
@modorangeorge49915 ай бұрын
@@Proiectediversediy nu sunt separate galvanic sondele diferențiale, au rezistoare serie pe fiecare cordon de măsură, perfect egale, și un amplificator electronic ce amplifica diferența dintre ele. Costa de pe la 700 de lei in sus. Au și dezavantaje, dar la 50Hz nu e nici o problema cu ele. Cele separate galvanic cu fibra optica ( inclusiv alimentarea propriu-zisă ) sunt extrem de scumpe ( mii de euro minim ), dar au rejecție mult mai buna a zgomotului de mod comun. Pentru invertoare cu frecvente de peste 1 Mhz și tensiuni mari sunt cam singura soluție.
@DjGrooverGSMstudio5 ай бұрын
Asemenea episoade video trebuie sa apară de la Dumneavoastră Dl. ȘTEFAN!
@4costindan5 ай бұрын
N-am ajuns decat la min 6.36 dar voi continua sa-l vad pe tot. As aduce un pic de clarificare "de ce". Pentru ca ele, de fapt, sunt perfect functionale dar, dispozitivele pe care am inceput sa le folosim in fiecare casa provoacă "harmonics". Cu cat folosim mai multe dispozitive "made in china" cu atat sansele sa fie afectata reteaua creste. Chiar si de la amaratelea alea de becuri cu LED-uri. Solutia ar fi ca un electrician sa vina cu un harmonic analysor care sa-ti arate care ce nu-ti funcționează corect in rețea
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Corect.
@toporugigel71645 ай бұрын
Cu siguranta 99% dintrel electrozugravi s-au pierdut numai cand ai pomenit cuvantul armonici :D
@danielardelian25 ай бұрын
La "o tona de DC", nici diferentialul tip A nu declanseaza. Trebuie tip B (de la DC la 1 KHz) sau chiar B+ (de la DC la 20 KHz). In aparatele enumerate de tine (invertoare, convertizoare de frecventa pentru diverse motoare) nu gasesti curent pulsatoriu. Gasesti curent alternativ (AC) sau DC (redresat si filtrat de o baterie babana de condensatori electrolitici) pe care un diferential tip A nu-l detecteaza. La nemti si la britanici am vazut ca mai nou se cere diferential tip B la pompe de caldura. Si tehnic asa e corect.
@AmG-IS5 ай бұрын
aici a spus bine Stefan ca ar fi interesant de vazut forma de unda pe un osciloscop. Am testat forma de unda pe un bus bar ce alimenteaza 5 Invertere.....sa vezi acolo pulsatoriu nu mai zic de distorsiuni armonice. Bine ca utilajul a venit cu filtru de retea trifazat numai pe intrare. Invertoarele , doar 3 dintre ele (Yaskawa) aveau filtrele lor individuale , celelalte nu.....Dar cati dintre noi sau, cati clienti echipeaza la achizitie invertoarele cu filtre...?
@invertor42455 ай бұрын
Tare!
@bujoradrian-cristian82355 ай бұрын
Fă un test în care să conectezi o protecție RCD cu o sursă cu o bandă led (câteva zeci de W) și, totodată, să conectezi nulul sursei atât la protecție, cât și la PE (printr-un ampermetru). Vezi ce curent poți obține pe acel conductor de PE și demonstrează că poți avea scurgeri mai mari de 30mA care pot declanșa RCDul (dacă e tip A) sau nu (dacă e tip AC). Eventual crești rezistența pe nulul sursei ca să redirecționezi la sigur mai mult curent spre PE (acel rezidual depinde mult de fermitatea contactelor nulului, respectiv PE....cu cât e mai slab contactul pe nul, cu atât merge mai mult spre PE, maximum fiind egal cu cel de pe fază, când nulul este scos complet din funcțiune - rezistență maximă).
@bogdan5465 ай бұрын
21:35 sunt analizoare de energie de la firme mai consacrate in domeniul acesta decat Keysight.
@Emin3m19865 ай бұрын
Și în UK sunt interzise pe rezidențial. Pe bancă își fac încălzirea cele de tip F
@baciu62725 ай бұрын
Foarte bine.Ii duce pe capul pe englezoi.
@yomyh5 ай бұрын
mai ales de cand cu pompe de caldura
@gabrielgherman25625 ай бұрын
Se pare că asta cu Duspol-ul e ca alea cu Xerox-ul, Rotring-ul, Drujba etc.
@shumy-wi2nx5 ай бұрын
Sunt in rafturi in magazine, si pe amazon, stai linistit :))))))))) ...acum cine le cumpara, asta-i alta socoteala.
@DJBoros-ko8rz5 ай бұрын
Pai daca ar sti un pic de meserie nu le-ar cumpara.
@radugeorgeoprea19495 ай бұрын
De aceea trebuie interzise , iar poliția să le confiște , și să facă dosare penale comercianților care le tot bagă pe gât prostimii ! De fapt , pompierii și poliția pot aresta inclusiv electricienii care nu fac instalațiile electrice cum trebuie, dar nimeni nu a fost condamnat chiar dacă a fost incendiu cu pierderi umane și materiale ! Trebuie mers la acei Dornei , luați la rost unde au lucrat , iar dacă refuză, pe viață că moartea oamenilor...!
@shumy-wi2nx5 ай бұрын
@@DJBoros-ko8rz am uitat sa specific ca in Germania sunt pe rafturi....dar ei stiu unde sa le puna. Nu e vorba de mine. Eu unul, nu as cumpara asa ceva.
@Parachris5 ай бұрын
Ok .....am înțeles.......eu nu sunt electrician ,asa că întreb: care sunt cele bune ???Eu construiesc casa pe timberframe acum ,si ajung la electricitate curand si vreau sa fiu sigur despre ce vorbeste electricianul ce imi face lucrarea.
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Salut Sincer mi-e mila de tine sau mai mult de bugetul tau.Va trebui sa faci toata instalatia pe AFDD conform normativ i-7/2023 mai exact din 12.07.2023 4.2.2.10. Pentru diminuarea riscului de incendiu se vor utiliza dispozitive pentru detectarea defectelor de arc electric (AFDD), în circuitele finale de curent alternativ, conform recomandărilor din SR EN 62606 şi SR EN 60364 4-42/A1. Prevederea este obligatorie ca măsură specială pentru protecţia împotriva efectelor produse din cauza defectelor de arc electric pentru toate circuitele de curent alternativ al căror curent nominal nu depăşeşte 32 A, conform precizărilor pct. 4.1.5.8, în următoarele situaţii: - spaţii amenajate pentru dormit din clădiri rezidenţiale, unităţi de cazare (structuri de primire turistică, cămine, centre de îngrijire şi asistenţă socială), creşe, grădiniţe, învăţământ primar; - spaţii din clădiri de sănătate cu persoane care nu se pot evacua singure; - spaţii care pun în pericol bunuri materiale de neînlocuit din muzee, monumente istorice categoria A şi B, biblioteci, arhive; - construcţii cu structura din lemn cu nivel de stabilitate III-V; - spaţii cu risc de incendiu din cauza naturii materialelor depozitate, clasificate BE2 (inclusiv baterii de acumulare), din unităţi de cazare, creşe, grădiniţe, învăţământ primar, muzee, monumente istorice categoria A şi B, biblioteci, arhive; - adăposturi pentru animale din cadrul construcţiilor agrozootehnice. (11) 4.2.2.11. Nu se vor prevedea dispozitive pentru detectarea defectelor de arc electric (AFDD) pentru: - circuitele care alimentează receptori cu rol de securitate la incendiu; - circuitele de alimentare pentru sistemul IT medical din amplasamentele pentru utilizări medicale din grupa 2. (12) 4.2.2.12. Dispozitivul pentru detectarea defectului de arc electric (AFDD) trebuie amplasat la originea circuitului pe care îl protejează.
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Daca imi lasi un numar de telefon pe mail putem vorbi pe tema asta.
@juperrr5 ай бұрын
Ai spus de germani ca le-ar fi scos de prin "87. In celelalte tari europene precum Spania, Norvegia, etc., au fost si acolo scoase? sau mai sunt permise? Incerc sa vad o paralela intre Romania si alte tari europe, adica chiar doar la noi nu s-a sesizat nimeni?
@stefankovacs85805 ай бұрын
Eu nu inteleg de ce nu putem lua exemplu, in materie de legislatie, de la o tara care testeaza si implementeza solutii de zeci de ani. Inventam noi roata? Merg copii nostri si castiga olimpiade de fizica in lumea larga, iar autoritatile nu sunt in stare sa INTERZICA, prin lege, materialele neconforme. Ca la nemti. A iesit anul asta normativul imbunatatit, dar tot cu lacune. Avem exemplul Germaniei. Treziti-va Bai Doreilor legislativi. Multumesc pentru explicatii.
@razvancirt91565 ай бұрын
Tu chiar ai înfulecat pe nemestecate tot ce îndrugă ăsta?
@kasandra52665 ай бұрын
Urmeste dar ce avem la giveaway ca sunt curios.
@Proiectediversediy5 ай бұрын
E supriza 🤣
@ghezuroiuenel76545 ай бұрын
In sfarsit un video in care li se explica latrailor ca Ac nu se foloseste. Si alta concluzie :in magazinele de bricolaj ,pe partea de electrica sunt numai gunoaie nu materiale electrice calitativa.
@Catalin19775 ай бұрын
Salutare!!
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Salut
@zak675 ай бұрын
Respect!
@kasandra52665 ай бұрын
Vinzi duspolul ala?
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Niciodata.Chiar caut si restul lor dar nu le-am gasit de cumparat.
@VanillaMask5 ай бұрын
Ce șmecher e duspolul
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Piesa de muzeu.
@aldeacristianaaldea11895 ай бұрын
Pai nemti cand renuntau la diferentialele de tip AC si foloseau tip A noi de la opinci saream la cizme de cauciuc( guma)😂😂😂😂😂
@DJBoros-ko8rz5 ай бұрын
ANPC ce face?Apropos l-am vazut intr-un video pe seful ANPC masurand temperatura la ciocolata din raft.O sa zici ce era anormal in asta?Avea un termometru digital de maxim 100 de lei care sigur nu are metrologie si care nu poate scoate raport.Nu poti sa scoti raport inseamna ca masuratoarea ta este egala cu zero. ANPC nu are bani de un fluke cu metrologie?
@kasandra52665 ай бұрын
ANPC cauta babe care vand patrunjel.
@kasandra52665 ай бұрын
Nu am vazut nici un reportaj cu ANPC care ii zgarma in cur pe astia cu materiale electrice.Probabil nu au oameni care sa inteleaga acest domeniu.
@yomyh5 ай бұрын
ANPC ce sa faca? Daca normativul nu le interzice atunci aia e, sunt legale se pot monta in instalatii fara probleme doar ca nu-si ating scopul intotdeauna :) Eventual poti sa intrebi ce face ANRE, ca ei reglementeaza in domeniu si daca tot s-a introdus AFDD in normativ nu puteau sa introduca si un paragraf si care sa scoata DDR tip AC?
@florincheche1635 ай бұрын
O să-ți arăt diferențiale vechi de la nemti
@florincheche1635 ай бұрын
Luni când ajung la servici o să-ți trimit poze
@electronvasile74985 ай бұрын
Ar trebui scoase de la raft .
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Probabil in visele tale.
@gabrieltanasescu78695 ай бұрын
Am îndoieli ca să înțeles de privitori, type A sau type AC 😅
@Dan-ow9bs5 ай бұрын
Haideti sa facem o petitie sa bage Guvernul o lege care sa permita electricieniilor adevarata (ex Stefan, Emil) sa le dea cu normativul ala in cap Doreilor, fara repercursiuni legale.
@corona13725 ай бұрын
🤣🤣😁😁
@bingo44205 ай бұрын
😍😍🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@radugeorgeoprea19495 ай бұрын
Cred că pompierii au voie să facă dosare penale pentru electricienii care nu au făcut protecțiile și instalațiile electrice cum trebuie... Din păcate , încă pompierii, nu merg cu aceste anchete la procurori , ... Ar trebui arestați preventiv pentru minim un an ! Pariez că nu ar mai face nenorocire niciunde ! Mai mult , nici necalificații nu ar mai poza în electricieni buni ! Clienții , ar trebui să le ceară autorizația ANRE în copie, cât și să nu mai umble după chilipiruri , să ceară obligatoriu contractul de execuție a lucrărilor, și facturile legale. Pariez că trei sferturi din Dornei dispar imediat din piață !
@modorangeorge49915 ай бұрын
Da, și clienții ar sta 3 ani in bezna până găsește liber un electrician adevărat cu toate in regula daca nu ar fi doreii, plus preturile ar exploda. E lipsa de personal și așa, cu doreii cu tot.
eu in doar 3 luni de practica ma doare capul de astia cu ani de experienta care fac instalatii dupa capu lor,ma mir cum de tu mai rezisti
@corona13725 ай бұрын
Duspolul de la muzeu face toti banii.
@George_salve.magister5 ай бұрын
Păi nu așa băi 'duoar' în scris 'k' 'șunt' unii care așteaptă filmu' că cetitul ie grele!
@stefanokrzeja0015 ай бұрын
Tipul AC a fost interzis în Germania din 1986. Ulterior a fost interzis în Țările de Jos și țările scandinave, iar în urmă cu câțiva ani în Franța. În Franța, sunt obligatorii cel puțin 2 RCD, dar cel puțin 1 tip A pentru circuitele care alimentează mașina de spălat, plita cu inducție și stația de încărcare a mașinii electrice. Fiecare țară are reglementări diferite.
@ytALEX-24k5 ай бұрын
Ai ramas fara muste in atelier...😅
@olimpiudoda12715 ай бұрын
Sfatu meu pt toti care isi fac singuri instalatia din casa , in loc de RCCB si alte minuni investiti in conductori cupru, flexibili, MYF 4 mm² cu papuci pt toate prizele din casa , o impamantare serioasa sub 4 Ohmi la toate prizele si luminile si cele mai ieftine protectii numai petru aparatura electrica din casa
@dan.24775 ай бұрын
nu ne interesează sfatul tău . mai de unde apăreți toți cretinoizii ăștia? aici e pe sfaturi sau pe știință clara?!?
@Razvan_Udrea5 ай бұрын
Se termina cu *omtec! Atentie! :))))
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Corect.
@coroiuvali31255 ай бұрын
😂 super tare. Aparatul de masura nu este tester de diferential asa cum zici tu, are o bobina in interior si acea bobina declanseaza siguranta la noi era ceva asemanator se chema zener sau zene ceva de genul tot cu bobina. Nu vorbi prostioare, nici la noi in tara nu sau facut instalatiila dupa ureche, drept dovada sunt retelele proiectate in anii 60 functionale si in prezent 😢😢😢, in caz contrar acum cu atatea protectii AC,A,F,XYZ, ramaneam la lumanare si avean in case tablouri electrice de 10000 lei cu 20 de diferentiale curba Z, si relee de monitorizare
@catalin625 ай бұрын
Sa moara franta de nu este cea mai buna explicatie in limba romana pe care poti sa o gasesti si este pe intelesul tuturor. Mai sunt astfel de teste, dar hai sa zicem ca sunt in engleza si vai draga noi nu stim engleza. Felicitari omule! Felicitari pentru tot ce faci!! Din pacate nea' Dorel, zugravoelectroisntalatorul tot cum stie el va face... si imi pare foarte rau ca iti racesti gura degeaba. Later edit: cine sa faca teste Stefane ? Cine ? Crezi ca 'dorel' isi permite sa dea 6000 lei pe un tester ?
@electronvasile74985 ай бұрын
La noi se vand toate gunoaiele interzise in alte tari.
@Proiectediversediy5 ай бұрын
Din pacate ai dreptate.
@HappyAquaticWhale-qf3vl5 ай бұрын
Nu doar la noi ,eu sunt electrician in Spania si e exact la fel ,peste tot gasesti AC .
@scr1ptery6425 ай бұрын
Nu nu se vând gunoaie, se cumpără gunoaie
@phantomcipi2455 ай бұрын
Ai o atitudine foarte nasoală, recunosc ca te urmăresc doar pentru ca învăț multe noutăți de la tine, dar ca și caracter nu cred ca ai amici sau prieteni ca nu vad cum te-ar suporta cineva...
@George_salve.magister5 ай бұрын
Un factor ar fi că pe vremea aia nemții aveau universități pe bandă rulantă,noi biserici,deci...
@dl.rautate5 ай бұрын
Biserica pe vremea aia se implica enorm in educatia oamenilor!
@andreilazer99253 ай бұрын
În ce sens?
@nastasepuscarias6 күн бұрын
@@andreilazer9925 Cu 'mnezău înainte...
@redlive95 ай бұрын
da sunt mai bune cele tip A dar sa spui ca cele tip AC sunt periculoase e o tampenie ! pana acum 10 ani habar nu aveai de ele ! unde naiba ai tu curent continuu in retea ? daca maine apare diferential tip A+ vei spune ca cele tip A sunt bune de aruncat !
@carolkati5 ай бұрын
@@redlive9 Tu ai văzut filmulețul întreg? La minutul 21:10 explică de unde vine DC în rețea.
@GeoVideo775 ай бұрын
Da, în primul rand cel care a postat clipul este foarte vulgar