Vreau sa expic putin oamenilor. Exista doua tipuri de psihologie:cea subiectiva si cea obiectiva. In ziua de azi cea obiectiva e impinsa pentru ca se poate demonstra stiintific. Din pacate nu poti trata decat probleme usoare sau nu poti merge in profunzime cu cea obiectiva. Psihologia subiectiva, a fost inventata de freud si jung. Exista mai multe tipuri de psihologie subiectiva, sistemica fiind una dintre ele. jung si freud nu numai ca au fost genii, ei au citit foarte foarte mult. Nu numai ca au citit mult, ei au citit carti foarte dificile de filozofie, istorie a religiilor, antropologie, egiptologie. teologie. Freud a fost neurolog si teoriile lui le-a devoltat lucrand ca neurolog foarte multi ani. Care e problema? 99.99% din psihologi nu citesc sau daca citesc, citesc carti foarte usoare. De asta au iesit foarte multe carti explicative, si cursuri. Greseala cea mai mare pe care o poate face un psiholog cu un pacient e sa presupuna o anumite structura. De exemplu: un pacient a venit la mine cu probleme de imagine de sine. Cumpara haine, le purta o data si le arunca. Daca ar fi fost un psiholog care profesa dupa tipar, ar fi zis "da, nu-ti accepti corpul, probleme cu imagine de sine". De fapt, ce se intampla, era ca pacientul vroia sa creeze aventura in propria viata, avea neovie de libertate, lucru confirmat mai tarziu. Asta e problema cea mai mare in psihologie, ca psihologul nu citeste si presupune. De asta in ziua de azi nu se mai citesc cartile primare, parintii psihologiei. Nu mai vorbim de filozofie ca Hume, Kant etc....De asta sunt pacient de 20 de ani in terapie care nu se fac bine. Un exemplu ok de psiholog e Jordan Peterson, dar nici el nu prea a citit prea multa filozofie...Dar ca sa se inteleaga unde ar trebui sa fie standardul.
@veronicapalioudakis47878 ай бұрын
❤❤❤.
@danielmarita4894 Жыл бұрын
Wow ❤️❤️❤️🥰🙏👏👏👏
@sergiuturcanu9023 Жыл бұрын
Doamna asta e psiholog, cum sunt eu extraterestru. Metode neștiințifice. De ce invitați persoane susceptibile de ezoterie?
@grozavusidonia5136 Жыл бұрын
Cine ești tu să-i contești studiile? Tocmai, că tot ce spune are fundament științific. Ai citit vreuna dintre cărțile despre epigenetică și traume transgeneraționale? Întâi informează-te, citește despre domeniul ăsta, experimentează, apoi poți să-ți spui o "părere".
@L.Marilena-- Жыл бұрын
Bla bla. A fost un rahat om, cand tima facut rau si a fost pt el. Nu stiti din ce sa mai faceti bani