Puhut asiaa! Tässä maassa tuntuu että yrittäminen on rikos. Ei auta kuin hattua nostaa että jotkut jaksaa siitäkin huolimatta yrittää👍🏻
@LeoFINuTube4 жыл бұрын
Suomessa on menestyviä yrityksiä. Jotku ei vaan osaa. Nämä valittajat saa palsta tilaa tietenki.
@jazest47974 жыл бұрын
@@LeoFINuTube Argumenttisi on yhtä mielekäs kuin ei kukaan voi tarvitaan autoa kun minä kuljen bussilla. Johtuuko osaamattomuudesta että Suomen vajaasta 300 000 yrityksestä 93% on alle 10 henkilön yrityksiä, joista suurin osa on 1-2 henkilön työllistäviä mikroyrityksiä? Johtuuko sekin osaamattomuudesta että suurissa ja keskisuurissa yrityksissä palkkattu henkilöstö on vähentynyt vuosi vuodelta finanssikriisistä lähtien? ( lähde, Tilastokeskus). Voisiko syynä kenties olla jokin muu kuin osaamattomuus, että noin 230 000 yrityksellä Suomessa ei ole halua tai kykyä kasvaa, vaikka kasvaessaan sen omistajille syntyisi suuremmat taloudelliset edut?
@rallimasa93784 жыл бұрын
Nämä yritysaiheiset videot on tosi mielenkiintoisia! Lisää ehottomasti :)
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kiitoksia. Pohdin hieman ennen julkaisua, että meneekö metsäaiheesta turhan sivuun. Mutta metsäpuolelle on kauhea kasa yrittäjiä ja muutenkin aiheesta löytyy aika vähän avointa puhelua.
@juhakiilakoski41974 жыл бұрын
Eihän tuo aiheesta sivuun mene onhan metsätalouskin jonkin moista yrittämistä. Ja tuo sinun yrityksen tuotteethan liittyy metsätalouteen🤗
@ilekoivuranta99914 жыл бұрын
Hyvää ja rehellistä pohdintaa. Arvostan hyvää asennettasi yrittämistä kohtaan. Lisää tämän kaltaisia videoita kiitos!
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kiitoksia. Olen koneenrakentaja huomattavasti kokeneempi kuin yrittäjänä joten tässä tulee samalla opetelteltua yrittämistä. En voi kuin ihaillen katsoa pidemmän linjan yrittäjien vauhtia miten laittavat firmoja lentämään.
@karhuroope4 жыл бұрын
Nii tähän menee suunnileen. Mun palkka 15e/h, työnantaja maksaa minusta n.25e/h. Maksan verot, mulle jää joku 12 tilille tulevaa rahaa/tunti, meen kauppaan ja ostan 12e hintasen tuotteen, siinä on alvia n.3e. Eli tein 25e arvosen työn ja sain 9e arvosen tavaran. Laskelma ei oo täsmällinen, tehty ilman laskinta
@jannek57574 жыл бұрын
3e ALVia hyvässä tapauksessa vaan jos erehtyy ostamaan menovettä tai nautintoaineita niin niihin vielä haittaverot päälle :)
@palipalli43484 жыл бұрын
Todellisuudessa saat veroja maksaessasi käyttää julkisia palveluja ja palkkaa maksetaan vielä esim. eläkkeen muodossa. Valtiohan ei pelkillä veroilla ole pärjännyt, vaan velkaa on melkoisesti. Joten tuohon yhdeksään euroon saa lisätä melkoisesti lisää. Laskin myös ilman laskinta.
@karhuroope4 жыл бұрын
@@palipalli4348 viimesee 5vuoteen en oo käyttäny muita julkisiapalveluita ku tie ja hammashoito ja teistä maksan polttoaineessa enempi valtiolle ko valtio niitä korjaa. Mutta se on kyllä totta että melkohyvä vakuutus liittyy veroihin, likimain mitä vaan tapahtuu nii yhteiskunta hoitaa, eikä täälä oo varsinaisesti kellää nälkä
@Jelppi-Jesse4 жыл бұрын
Paljon asiaa alle vartissa! Hyvä ja asiallinen video!
@veijomiettinen7334 жыл бұрын
Verotukseen en ota kantaa tai sen oikeuden mukaisuuteen, mutta tuo palkkaus kulurakenne on suomesss älytön... jos palkka on esim 20e tunti. Käteen jää työntekijälle 15e ja työn antajalle se maksaa 33e tunti.. suhdeluku on älytön...
@kylaseppa654 жыл бұрын
Eipä taija jäähä näppiin sitä 15:takaan..vero,eläkevakuutus,työttömyysvakuutus,sv-päivärahamaksu..on siitä ottajia..😞
@Miinow4 жыл бұрын
Ja tämä on suhteellisen pienipalkkaisella suorittavaa työtä tekevällä. Jos kyseessä on vaikkapa koulutettu ja kovempipalkkainen asiantuntija suuremmalla tuloveroprosentilla, suhdeluku laskee tuosta vajaasta puolesta helposti jopa alle kolmannekseen. Älytöntä.
@mattinieminen98264 жыл бұрын
Kaupan myyjä 10,7 e tunnissa ja työaika 7-22 siltä väliltä, nii ja siitä verot ja työmatkakulut pois, kannattaako?
@TheKurki904 жыл бұрын
@@mattinieminen9826 Ei kukaan kaupassa 7-22 ole töissä ainakin yleisesti kaupassa kaksi eri vuoroa aamu ja iltavuoro
@pajamieshp4 жыл бұрын
Mulla on samanlainen yhden miehen konepaja. Töitä on yllinkyllin mutta on tosi kaukana että palkkaisin jonkun.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Tunnet siis saman tuskan.
@pajamieshp4 жыл бұрын
Paavo Puuntuottaja kyllä ja tuo verotus on kyllä ihmeellistä. Velat on makseltu ja kannattavuus on huipussaan ja silti tuntuu ettei yhtään enempää ole fyrkkaa ennenkään. Ja pikkusen kun tein inventaariota kerran niin verottaja mätkäis varastosta 15k€uroa.
@benjaminjernfors4 жыл бұрын
@JaKo Päivän sana on "kilpailukyky". Konepajoja on ympäri Eurooppaa ja isot tekijät voivat myydä tuotteitaan halvalla, mikä taas polkee pienempienkin valmistajien hintoja alas. Jos nostat hintoja voidaksesi saada sen pienen prosentin lisää katetta voi olla, että menetät oman markkinaosuutesi alalta, koska kuluttaja luonnollisesti ostaa keskimääräisesti halvempaa. Lisäksi Suomessa on aivan järkyttävän kallista ylläpitää yritystä, joten vaikka tekisitkin ihan hyvää tulosta jää siitä keskimääräisesti vähemmän käteen kuin muualla Euroopassa.
@mil-fpv49314 жыл бұрын
Ota yhtiökumppani, ja pistätte kaikki puoliksi.
@PullaUazMan4 жыл бұрын
@@pajamieshp Siis teit inventaarion jota et ollut aiemmin tehnyt ja yhtäkkiä varaston arvo nousi?
@muikkunenfin4 жыл бұрын
Olisit minun mielestä hyvä työnantaja! :) Puhuit asiaa! :)
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kiitoksia. Olen ollut itse enemmän työntekijänä kuin yrittäjänä.
@TelaKalleoy4 жыл бұрын
Ja sit kun se sun firmas tekeekin joku vuosi tappioo niin ei valtio ole auttamassa silloin muulla lailla kuin ettei tarvi maksaa sitä veroa. Työntekijän palkkaus 1. Käytä etuasi ja kirjoita työehtosopimukseen maksimi koeaika. Perustele se työntekijälle eli kerrot, että olet eka ja en halua kaataa koko yritystä jos tämä ei toimi. 2.Palkkaa se vaikka 1kk kiire apuun. tai nollatuntisopimus eli töitä on kun niitä on. 3. Sun tarvii saada se 1 työntekijä apuun ihan vain siksi jotta näet kuinka paljon siittä on apua ja mitä joudut hänelle opettaan. Anna tehdä virheitä kerro jos teki virheen älä missään tapauksessa suutu. Kaikki tekee virheitä mutta 99% oppii virheistä. Ajattele positiivisesti ja älä kerro työntekijälle ongelmista se ei ole se psykologi se ei ymmärrä tai halua edes ymmärtää. 4. Se työntekijä haluaa oikeasti tehdä töitä jos se on hakenut sitä paikkaa vapaaehtoisesti eikä pakotettuna.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kiitoksia, taitaa olla kokemusta taustalla kirjoittamassa. Teen itsekkin sen verran paljon virheitä, että en ole etsimässä täydellistä tekijää. Suomessa on kauhea määrä porukkaa ketkä oikeasti haluavat tehdä töitä, ei ole epäillystäkään siitä.
@pekkakuusankoski21924 жыл бұрын
Todellinen veroprosentti monella - kuten itsellänikin - on yli 40 %, kun otetaan huomioon asuminen, ostetut palvelut, ruoka, muu käyttötavara, vakuutukset jne. Maksan kuukaudessa 2500 palkastani n. 1000 euroa veroa.
@mattinieminen98264 жыл бұрын
Tuo , vaikka olen työväenpuolueen mies, oli konepajamieheltä hyvä puheenvuoro.👍
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kiitoksia.
@JussiAleksi4 жыл бұрын
Olis mahtava työpaikka 👍
@Vilderi4 жыл бұрын
Yrittäminen on myös rankkaa, velvollisuutta ja vastuuta löytyy. Kun sairastuu ja alvit jää hoitamatta, liukkaaseen alamäkeen työnnetään vauhdilla. Täällä montun pohjalla kun yrittää ruopia ylös, monttu syvenee ja valo vähenee. Kukaan ei lainaa ketjuja, hirttoköysiä kyllä..
@locomatikki4 жыл бұрын
Hyvää juttua👍
@silakanveli4 жыл бұрын
Unohdit kesälomat ja kesälomarahat, sairaslomat.. Rekrytoinnissa on myös iso riski, jos menee pieleen et pääse tyntekijästä ikinä eroon.
@silakanveli4 жыл бұрын
Ennakkoverot unohtui. Se on siis ilmaista lainaa valtiolle mitä joudut antamaan.
@joukoasklof62384 жыл бұрын
Ota nyt asjoista selvää tämä on hyvä kanava ei kannata puhua puuta heinää.
@Alistajaupseeri4 жыл бұрын
Oman kokemuksen perusteella koeajat ovat nykyään 6kk joka paikassa ja irtisanoa voi ilman mitään varoitusaikaa. Homma loppuu vaikka kesken päivän.
@silakanveli4 жыл бұрын
@@Alistajaupseeri joskus menee silti pitkäksi. Joskus työntekijät vaan sitten veltostuvat aikanaan, elämäntilanteet muuttuu jne.
@Hokefi4 жыл бұрын
Totta harva palkansaaja ymmärtää että ne kulut jotka seisoo tilinauhassa on vasta noin puolet siitä mitä työnantajan pitää maksaa. Suomessa on tietyin paikoin ja tietyllä tavalla laskettuna jopa 400 prosenttinen verotus, juuri näitä verolle veroa väyliä, esim ALV on aina verolle veroa, koska se lasketaan loppuhinnan päälle on alla minimissään ylksi verotus, useimmin siellä on useita joista maksetaan ALVissa toinen vero (esim haitta, sähkö/ siirto, makeis, alkoholi verot ja paljon muita). Ei niitä työehtoja ym asioita voi unohtaa vaikka palkkaa yritykseltä, palkkaavan yrityksen ei tarvitse niistä murehtia (niin paljoa) mutta ei ne unohdu, niilläkin on ne minimipalkat maksettava ja jos alle mennään niin joku menee riman alta. En tiedä onko oikea paikka säästää jos sen riskinä on mahdollinen viranomais tutkinta ja vaikka tutkinnassa ei mitään ilmenisi niin siihen vasta aikaa tuhraanttuukin. Yritykseltä otettavan vuokratyövoiman etu on kun työtä on silloin saadaan teoriassa määrättömästi työntekijöitä ja kun sesonki on ohi ei tarvitse murehtia YT käytännöistä ja irtisanomisista. Yleensä maksettava kulu on suurempi kuin oman työntekijän mutta säästö tulee matalan sesongin kohdalla. (tämä ei tietenkään ole aina läheskään niin mustavalkoista kuten teksti antaa ymmärtää) Vuokrayrityksiä käytetään monesti myös työntekijöiden hankinta polkuna koska, vaihtaminen on huomattavasti helpompaa, ilmoittaa vain yritykselle että tämä kaveri oli sopimaton kyseiseen työhän ja seuraavana päivänä tulee toinen tyyppi. Pakko mainita myös että 2000 kuukausipalkalla ei kyllä ammattilaista löyty (mutta tuo taisikin olla lähinnä esimerkki summa, tai no jos palkan kehitys laitetaan sopimukseen niin silloin voi lähteä pinelläkin alkupalkalla) Nämä ihan vaan heittona . Oppisopimus (saa tukea tietyin ehdoin, ei ikä sidonnaisuutta) - Paikalliset koulutus ja kurssikeskukset (yleensä kouluista tulee nuoria, kurssi keskukset ei ikäsidonnaisuutta)
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kiitoksia pitkästä pohdinnasta. Vuokratyön haasteena on koulutuksen menettäminen työntekijän vaihtuessa. Sopii moneen hommaan todella hyvin, mutta pienelle valmistavalle firmalle huonosti. Jos minulla olisi 50 tyyppiä hommissa niin olisi helppoa tehdä pari nopeasti opetettavaa työtä joihin ottaisi pikakoulutuksella käsiä töihin. Pitää katsella miten homman hoitaa - onneksi tässä ei ole mitään pakkoa. Saa olla vaikka hommaamatta apua jos haluaa.
@Hokefi4 жыл бұрын
Erittäin totta, koulutus/ pätevyys on erittäin ratkaiseva tekijä.
@jannemakela81074 жыл бұрын
Unohdit tuolta veroprosentista perintöveron. Sit kun aika jättää niin valtio varastaa kaikesta vielä lisää veroa vaikka niistä on jo verot maksettu jonkun toisen toimesta.
@Hokefi4 жыл бұрын
Sekin on oma epämääräisyytensä. Kokonaisuutena (mielestäni) verotus on aika lyhytnäköistä, kuten puutuottajakin videossa asiaa sivuutti. Olen monesti ihmetellyt mihin on kadonnut päättäjiltä se perus kauppias ajattelu ja kustannuslaskeminen, se osoittaa selkeästi että liian alhainen tai liian korkea hinta/ vero ei maksimoi tuottoa. Hinta liian korkea = asiakas hakee vaikka naapuri kaupungista tuotteen. Hinta liian matala = taustakulut nousee liian korkealle. Suomessahan tuo tarkoittaa että tavarat haetaan virosta tai tilataaan saksasta. Liian matala taas osuu Suomessa ja veroissa ehkä paremminkin verotuksen monimutkaisuuteen ja moni kerroksisuuteen joka aiheuttaa kuluja suhteettoman paljon.
@Potterii4 жыл бұрын
Onko mahdollista ottaa yhteyttä suoraan johonkin ammattikouluun ja tarjota levyseppä-opiskelijalle oppisopimuspaikkaa? Oppilaitos tarjoaa käsittääkseni vakuutukset ja tulee luotettava työläinen jolle ei tarvitsekaan maksaa koko palkkaa (opiskelijapalkka mitä se nyt tes alle oli)kun asuu vielä kotona
@mr.wizeguy89954 жыл бұрын
Sanoisin, että laskelma on alakanttin. Työntekijän kuukausipalkka tulee kertoa n. 1.7, jotta mukaan tulevat KAIKKI palkan sivukulut tuosta. Esim. 2000€ kuukausipalkalla palkka sivukuluineen on n. 3400. Tähänkin täytyy periaatteessa lisätä vielä hieman, koska työntekijästä tulee yrittäjälle lisää juoksevia asioita huolehdittavaksi ja kuka niitä haluaa ilmaiseksi tehdä jolloin todellinen kerroin lähellä 2, jolloin työntekijä maksaa kuukaudessa n. 4000€.
@Dimens1oner4 жыл бұрын
Niin ja yrittämisen tavoite ei ole palkata jotain työllistä nolla katteella vaan pitäisi pystyä työntekijän palkkaus tuottamaan lisäarvoa niin paljon ,että se kannattaa palkata (tuotto-odotus vastaa palkkauksen tuomia riskejä siitä, että mitä jos näin ei olekkaan) ja jotta tämä auttaisi siihen, että tulevaisuudessa se mahdollistaisi nopeammin taas uuden työntekijän palkkauksen.
@harriluuppala72584 жыл бұрын
Kun on muutamia työntekijöitä, menee työn suunnitteluun / työn johtoon aikaa, kun vajaat kymmenen henkeä, pitää olla myyjä. Tosiasiassa kerroin on enemmän kun tuo 1,7 (joka on oikea kun lasketaan palkan sivukulut). Myyjä ja työnjohto tuovat tyypillisesti 15-25% lisää kulua. Näiden päälle on huomattava että työpohjaisessa liiketoiminnassa kulut ovat n. 12,5kk per kalenterivuosi (tuo 0,5 on lomaltapaluurahan osuus). Ja sitten se iso asia: laskutuskuukausia kalenterivuodessa on vain 10,5. Tästä johtuen laskutushinta on oltava: tuntipalkka x 1,7 x 12,5 / 10,5 / laskutusaste x 1,2. Usein laskutusaste on 70% jos homma menee hyvin! Tuo 1,2 on yhtiön voittotavoite (=20%). Eli 20€/h työntekijälle (josta hän maksaa omat verot), laskutushinta onkin sitten aivan eri juttu!!
@Puffalo54 жыл бұрын
Nämä ovat niitä pohdintoja, joita yksinyrittäjä joutuu tuumailemaan joka päivä. Tosi kiva, että joku (sinä) vaivautuu pukemaan näitä sanoiksi, hyvällä onnella joku (suoraan koulusta) virkamieheksi rytynyt virkaville (tai -vilma) katsoo tämänkin videon ajatuksen kanssa. Yrittäjälle kynnys palkata se ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä on todella korkea.Yritystä (yrittäjää) sitoo sillä minuutilla kaikki velvoitteet, joita työnantamiseen liittyy (vaikka kuinka raskaat ja epätarkoituksenmukaiset). Olen kysyttäessä vastannut kaikille omaa yritystä haaveleville. että unohtakaa koko homma, Suomessa ei kannata ryhtyä yrittäjäksi. Jos on kova hinku yrittäjäksi, mieluummin kannattaa perustaa yritys vaikka Viroon e-kansalaisuuden turvin. Itse olen jo eläkeiän ylittänyt hemmo, enkä tuohon enää ryhdy, mutta nuoremmilta tuo saattaisi käydä. Niin kauan kuin ulkouolisen työntekijän palkaamista pienyrityksissä ei oleellisesti helpoteta, ei ole toivoa, että työttömyys Suomessa alenisi. Joka tapauksesa, onnea omaan yritykseen.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kiitoksia. Yrittämisessä on myös paljon kivoja puolia, ei tätä muuten porukka tekisi.
@Attack-fb5rj4 жыл бұрын
Katsoin ja tykkäsin, terveisin mahdollisesti tuleva virkamies😄
@JanneR854 жыл бұрын
Tos 7:45 kohas mitä sanoit ei pidä paikkaansa! kannattaa perehtyä tilaajavastuulakiin jos ei oo tuttu asia.
@kaivelija64574 жыл бұрын
Jos vielä ”saikuttajan” sattuu saamaan töihin, niin siinäpä ollaan. Pois potkiminen onkin sitte vaikeempi homma. Hankalata on kaikin puolin.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Tuo on se kortti mitä kaikki pelkäävät.
@tony165464 жыл бұрын
Oikean elämän Musta Pekka. Ainiin tätäkään ei saa enää sanoa kun joku loukkaantuu. Mihin tämä maa on menossa...
@christianmielonen14364 жыл бұрын
Siinäpä, mutta lyö täyden koeajan soppariin jos arvelluttaa🤣
@jussivalter4 жыл бұрын
Paras tapa saada sitoutunut työntekijä on ottaa uusi tekijäosakas ja tehdä osakkuussopimus. Se on myös vaihtoehto palkkaamiselle kasvunhaluiselle yritykselle varsinkin, jos ei ole varaa ottaa työntekijöitä alussa.
@veijomiettinen7334 жыл бұрын
Suomessa työntekijän irtisanominen on euroopan helpointa... mm italiassa ja ranskassa maksat pois potkitulle vuoden palkan. Suomessa taitaa maksimi olla 6viikkoa... ja sekin pitää käydä töissä...
@Maccopper14 жыл бұрын
Asiaa joka sana!
@Petri_Pennala4 жыл бұрын
Pt Vatasen videoista saa sellasen kuvan että yrittäminen on helppoa ja vaivatonta mutta näistä videoista saa oikean kuvan jatka samaan malliin👍🏻
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Ehkä toiset ovat vain taitavempia kuin toiset. Myönnän olevani yrittäjänä vasta-alkaja - ja taidan myös pohtia turhan paljon. Osa porukasta osaa vaan tehdä juttuja ja selvittää sitten jälkikäteen mitä tulikaan tehtyä.
@Petri_Pennala4 жыл бұрын
@HookkuX asd Kyllähän sillä varmaan täppää löytys maksaa ne mutta mitä ideaa siinä ois?
@jarikinnunen17184 жыл бұрын
Oppisopimuksella saa tuetun työntekijän, jos ei nyt aivan huipputekijää heti saa. Tuo taas tuo työkkärin häärimään omiaan...
4 жыл бұрын
Hirmu hyvä video 👍 Ihailen sitä, että sinulla on yrittämisen ja tekemisen vapaus. Et ole kenenkään juoksupoikana. Voihan se olla rankkaa, mutta varmasti antoisampi ja opettavampi elämänkokemus. Mietin henkilön palkkaamiseen liittyen, että kuinka pedanttinen mahdat olla työjäljessä? Uskallatko antaa sinun huippulaadukkaan koneen valmistuksen toisen henkilön kädentaitojen varaan?
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kokoonpanoon voi laittaa helposti ihmisen töihin. Siinä niputetaan valmiita osia joiden laatu on jo syntynyt koneissa tai hitsauksessa. Minulla oli jo kerran apumieshommissa ja hommat menivät hyvin.
@ToehsStorage4 жыл бұрын
Kyllä muuten oli hyvä video!
@shadowdrop27444 жыл бұрын
PerusSuomalaiset valtaan ni loppuu tää perseily!
@JLieppinen4 жыл бұрын
Todella hyvä video!
@isorova4 жыл бұрын
Sun ajatukset on hieman liian simppeleitä mun makuuni, että hakisin sulle töihin. Ennen uuden työntekijän palkkausta kannattaisi hommata asiansa osaava kirjanpitäjä - sellainen joka neuvoo minne ja missä vaiheessa kannattaa tuupata fyrkkaa minnekin. Kun tää homma olisi kondiksessa (eli sinä olisit oppinut mitä liiketoiminnan kehittäminen on), alkaisi uuden työntekijänkin rekrytoiminen näyttää kivalta. Siihenkin saa tukea ja aika hyvinkin. Olen kuuskympinen ja virtaa riittää vielä kymen vuotta ja meidän työllistymistä tuetaan nyt rajusti. Mulle tarjoamasi palkka olisi ok, ja yhteiskunta mun tapauksessa maksaisi siitä puolet. Mutta jos haluat olla marttyyri, mollata yrittäjyyttä (he ottavat asioista selvää menestyäkseen) ja kaivaa omaa kuoppaasi syvemmäksi, niin siitä vaan. 🙂
@mil-fpv49314 жыл бұрын
Näinpä. Ei yrittäjäksi ryhtyminen ja itsensä teejiiksi nimeäminen tuo osaamista. Yrittäjyyteen pitäisi ehdottomasti olla tiukat kriteerit ja hyväksytysti läpäissyt kurssit. Kuten äänestämiseen ja lisääntymiseenkin.
@morokolli9994 жыл бұрын
Minäkin palkkaisin, jos siinä olisi hieman matalampi riski. Toistaiseksi tarvitsemani ihminen siis on työtön. 😐
@seppokirahvi554 жыл бұрын
Hyviä pointteja!
@harriavellan36174 жыл бұрын
Toivon niin kovasti että pienyrittäjillä työllistämiseen saataisiin jotain helpotuksia työllistämisen kulujen hillintään
@pauliaherto34194 жыл бұрын
Tuleva Einari Vidgrén. Tuote pitää olla kunnossa että pärjää kilpailussa. Kuka pystyy ostamaan esim pienmetsätyökoneen jos mikään ei kannata.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Tuleva Henry Ford. Tässä on nyt ensimmäiset vuodet hiottu tuotetta kuntoon ja laitettu pohjia kuntoon. Ja samalla myyty koneita.
@torstivuorma2905 Жыл бұрын
..hyvää mietintää.. ..hei missä seudulla toimit, eli mihin sijoittuu pajasi..? ..meinaan, jos jollai videon katsojalla heräisi kiinnostus noihin askareihin.. ..semppii näihin.. 👍👍
@puuntuottaja Жыл бұрын
Moi. Tuusulassa on paja. Nyt ei tällä hetkellä ole taas tarvetta, totesin tuossa suhdenteessa palkkaamisen liian raskaaksi / tappiolliseksi joten olen nyt väsännyt itse koneita. Olisi ollut hommia mutta täällä oli niin kauhea imu työvoimalle että vapaita sieluja ei vaeltanut.
@petrimiettinen28234 жыл бұрын
Älä tee kompromissia vaan hae hyvä ja motivoitunut työntekijä (+ kemioiden sopivuus). Siihen asti alihankinta voi olla hyvä vaihtoehto. Henkilöiden tuottavuuksissa iso eroja, jota ei kompensoi tuet. Toki, jos molemmat natsaa niin... Entä, oletko pohtinut osa-aikaista? Voi olla yksi vaihtoehto toki kuormituksesta riippuen / kombo alihankinnan kanssa. Pienyrittäjälle riskit, verotus ja ennenkaikkea työnantajavastuut muodostavat haastavan yhtälön. Onneksi meillä on yrittäjiä!
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Olen viettänyt sen verran aikaa jo palkkatöissä konepajan lattialla, että tunnistan aika hyvin kenestä on tekemään. Välillä tietysti kaikilla tulee mokia, myös minulla. Alihankintaa käytän jo nyt paljon, pitäisi tehdä se seuraava askel kohta. Osa-aikainen on työntekijälle yleensä aika haastava yhtälö, pitäisi saada jostakin muualtakin rahaa.
@domesticviolins63714 жыл бұрын
Vaikka työllistäminen onkin jalo tavoite, niin alihankintaa kannattaa silti harkita. Jos on esim. asianmukaiset piirustukset hitsauskokoonpanoista, ne hitsatut rakenteet tulee todella näppärästi alihankkijalta, kuten myös koneistus-, sähkö-, hydrauliikka- ja muu tarpeellinen. Oma kokoonpanolinja, jossa kasaillaan alihankkijoilta tulevat komponentit tuotteeksi, on hyvä säilyttää kasvuvaiheessa. Kun toimiva alihankintaketju on rakennettu, voi silloin päästä melko pitkälti oman materiaalivarastontuskasta ja pitää kevyttä varaosavarastoa omissa tiloissa.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Onneksi ei tarvitse vetää musta-valkoisesti. Minulla on aika paljon jo nyt alihankintaa, mutta kyllä pajassa pitää olla edes yksi ihminen töissä. Tai voihan koko paketin ostaa alihankkijoilta, siitä kylläkin on enemmän huonoja kuin hyviä kokemuksia.
@domesticviolins63714 жыл бұрын
@@puuntuottaja jeps, se on aina puntaroinnin paikka minkälaista osaamispohjaa haluaa kasvattaa oman yrityksen sisällä. Tarkoitan tällä sitä että henkilöstöä toki pitääkin palkata kun sen aika on, mutta mikä on se arvopohja joka tukee juuri sinun omaa työtäsi? Onko se hitsari jota opastaa hitsaamaan, onko se insinööri jota ohjeistaa tuotekehityksessä, myyntimies joka saa luotua asiakaskuntaa, vai tekniikantohtori joka tutkii maaperävaikutuksia telipyörästön alla?Yhtenä mielenkiintoisena pelinavauksena on paikallisten AMK-oppilaitosten yhteistyökuviot yritysten kanssa.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
@@domesticviolins6371 Joo, ajan saatossa paketti kehittyy. Nyt ekana kaipaan ihmistä niputtamaan koneita kasaan ja auttamaan muutenkin tuotannossa. Sitten kun minulla on 300 työntekijää niin palkkaan tohtorin taloon. Useamman tuotantoväen jälkeen tulee varmaan toimistoon (tekninen-)ihminen tilaamaan kampetta ja hoitamaan käytännön juttuja. Myyntiä ja markkinointia minulla on tavoitteena hoitaa itse.
@Dismitum4 жыл бұрын
Jos kokoaikainen työntekijä maksaa liikaa, mikset ota osa-aikainen? Voihan siinä sit aina joustaa ylöspäin jos tarvetta on kovempaa.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kokoaikainen olisi siinä mielessä itselle turvallisempi, että ei mene koulutus hukkaan. Minulle rahan rinnalla iso "ongelma" on oman työajan meneminen kouluttamiseen. Jos tyyppi vaihtuu jatkuvasti niin tuostakin alkaa muodostumaan itselle aikakustannusta.
@mil-fpv49314 жыл бұрын
@@puuntuottaja Ota valmiiksi koulutettu? Ei kai perehdyttämiseen missään puolta päivää kauempaa käytetä.
@jublis4 жыл бұрын
Työeläkeyhtiön kautta joku työkokeiluun, jolloin eläkeyhtiö maksaa työntekijän palkan? Se on silleesti työkokeilijallekin hyvä että saa kuntoutustuen, mikä eläkkeenä maksetaan niin saa sen korotettuna 33% ja jos hyvä tyyppi niin miksei jatkoa seurais 👍 itellä hajos selkä kun ilman apuvälineitä piti nostella hankalissa asennoissa raskaassa teollisuudesaa jopa 60kg taakkoja keskeytymättömässä kolmivuorossa niin 18v riitti ennenkuin paikat hajos, tunnollinen kun on niin sai kärsiä
@skaltura4 жыл бұрын
Aivan samat ongelmat täällä, mutta potenssiin 2. Olen yrittäjä alalla joka on enemmän investointi business ja pieni murto-osa jää sitten itse työlle. Mutta tarttis olla 24/7 päivystys; Suomessa vielä vähempi kannattaa osa-aikaiset hommat joten ite oltava töissä 24/7/365 ja sitten harvakseltaan voi käyttää alihankkijaa kovalla hinnalla kun on jossain keskellä mettää/poissa maasta ettei oikeasti pääse työpaikalle missää järkevässä ajassa. Koska myyn globaalisti niin kilpailijoilla on yleensä ottaen 10x enempi työvoimaa karkeasti käytettävissä ja toi on revittävä jostain muualta että pysyy kilpailukykyisenä, helpoimmat on oma selkänahka että asiakaspalvelunlaatu. Ottaisin mieluusti 1-5 osa-aikaista tekijää, tai yhden täysaikaisen mutta kaikki kulut Suomessa meinaa sitä että tarvittavalla osaamistasolla ei saa ketään. Lähtöpalkat on luokkaa 3500€/kk brutto eli yritykselle äkkiä sen 5000€/kk. ja koska se ei sovellu liiton tai työsuojelun haluamaan klo ~8-16 niin se lisää kusee nilkkoihin kun tää duuni on lähinnä et tee koska huvittaa mut ~8 tuntia per vuorokausi, mutta sehän ei sovi säännöksiin myöskään että ihminen tekee vaikka 3x 2tuntia per päivä sille sopivissa hetkissä. Joten ainut vaihtoehto on osa-aikaiset koska niitä ei säännökset koske tuosta :)
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Itsellä onneksi ei ole kalliita koneita joten voi pitäytyä halvimmissa tunneissa.
@suomipoika17964 жыл бұрын
Kiireellisimpinä aikoina voit yrittää hankkia vuokratyövoimaa. Palkkaat vain siksi aikaa kun tarvitset, en kyllä tiedä missä tunti hinnat menevät koska ottaahan ne vuokrafirmat välistä, mutta se plussa sentään että saa sopimuksen lopetettua heti kun ei ole enään tarvetta. Vuokrafirmat eivät ikävä kyllä hirveästi perehdy työntekijöidensä työhistoriaan, jolloin saattavat lähettää jopa henkilön jolla ei ole kokemusta laisinkaan. Vuokratyöntekijälle se on melkein ihan sama onko työn kesto 1 päivä vai 1 vuosi, sillä vuokrafirma saa joka päivä vuokrapyyntöjä jolloin vuokratyöntekijällä on töitä heti seuraavaksi päiväksi.
@kaukotiainen92204 жыл бұрын
Auttaisko hitsausrobotin hankinta, keventää omaa työtä/ verotustakin, hetken voisi siirtää tt, palkkaamista. Mikä lopulta on kuitenkin edessä.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Osa kappaleista on suunniteltu robotille sopiviksi, mutta voluumi on vielä liian pieni. Käytännössä hitsausksen alihankinta selkeissä paketeissa kuten telit voisi olla se eka askel keventää hitsauspäätyä.
@akupasanen63504 жыл бұрын
Tiedän olen Auton asentaja erikoismetalli SEPPÄ ollut Maatalous lomittajanakin ennen kuin ostin tilan 2006 ja sanon ei oo ne tulot, hirveän isot työlle ei omissa hommissa pysty ainakaan yksityisyrittäjänä, laskee palkkaa kaiken joutuu Tilitoimistolle mapissa kantaa ja niistä vähistä €vielä verotkin maksaan joskus parempi vuosi joskus ei Tarvihe olla ku 2000€korjaus lasku Traktorin esim kytkin remontti syö vain omia kuluja vaikea on ainakaan Kesken vuotta ilmoittaa et nyt pitäisi nostaa esim, Auraus hintaa siinäkin on itellä on 5 Tietä Talviauruussa ja osa jo nyt kitisee et on kovat taksat Mut Polttoaine ei oo ilmasta ynnä muut sivu, kulut joita on äkki, särkyminen johonkin laitteeseen jos ei ole varautunut, on Killin ajatukset et mistä hitosta revin leivän piälle sen kinkku siivun👍👍
@jarikinnunen17184 жыл бұрын
Näin kasarilla pari erillaista yritysmallia joissa ei sivukuluja laskettu jos ei siksi lasketa viikoloppuna kapakkaan uponneita kymppitonneja. Työntekijöitä haalittiin veneiden altakin kun ammattimiesten saanti hämärin ehdoin oli liian vaikeaa. Toinen oli autoliikkeen postilaatikkofirma jolle alkoholisti teki korjaustöitä kalja ja ruokapalkalla vanhassa navetassa. Raha oli käteistä joten verottaja ei asiaa huomannut ja maksuhäiriömerkinnällä työntekijä ei saanut mitään mahdollisuutta päästä pois orjuudestaan. Ysärin lama katkaisi toiminnan ja automyyjän miljoona-huvit loppuivat. Alkoholistikaan ei enää palannut työelämään. Olivat veljiäni josta syystä tiedän.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Joo, epärehelliselle yrittämiselle lait eivät aseta rajoituksia. Jotenkin itse kokeilen pysyä täällä rehellisten puolella vaikka kiusallani.
@jarmoridell74564 жыл бұрын
Kova jätkä olet 👍
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kiitoksia. Tykkään tehdä töitä (ja viettää perheen kanssa aikaa).
@Akujelppi4 жыл бұрын
Nyt on Puavolla iso dilemma, palakata vai eikö palakata🤨. Mut niin kuin totesit, yhdestä ihmisestä se palkkaaminen alkaa ja se askel on otettava ennen toisen palkoillisen saapumista😉. Tsemppiä kasvuun☺️.
@kylaseppa654 жыл бұрын
Puhut et niin vähän mutta asiaa! 😉
@Axu314 жыл бұрын
ARVOSTAN! lisää tämmöisiä, jos vain kiireiltäsi kerkeät.
@anttikettunen86014 жыл бұрын
Mä odotin alun perusteella pelkkää valitusta siitä miten paska paikka Suomi on mutta loppua kohdenhan se muuttui vähän positiivisemmaksi. En ole yrittäjä enkä usko että minusta ikinä tulee. En ole silti sokea varsinkaan pienten yritysten ongelmille työntekijöiden palkkaamisen suhteen. Mua alkuun ihmetytti kun ensin kerrot että duunarin 2ke/kk maksaa sulle 3ke/kk, kerrot ettei ole varaa ja muutaman minuutin päästä toteat että teit voittoa 40ke. Mun matematiikalla siinä on kyllä varaa palkata? Ja totta tosiaan, sitähän oletkin tekemässä. Se mikä se todellinen riski on, (nähdäkseni) on se virherekrytointi. On tosiasia että osa ihmisistä käyttää ihan surutta Suomen varsin vahvaa irtisanomissuojaa hyväkseen. Oon itse miettinyt tän niin että jos mulla ois firma ja siihen palkattaisiin työntekijä, lähtisin varmaan 6kk määräaikaisesta sopparista jota jatkettaisiin toisella 6kk määräaikaisella (paitsi jos alan tessi antaa myöden pidempään). Kai vuodessa pitäisi kaverista saada selko että voiko sen palkata vakkariksi? Noin pienessä pajassa ne henkilökemiatkin näyttelevät isoa roolia joten luulen että olisit niin läheisissä tekemisissä tyypin (myöhemmin tyyppien) kanssa että siellä ois vähän pakko tulla kaikkien kanssa toimeen. Omat loppuajatukset asiasta: joo, Suomessa käytännössä kaikki on kallista. Fakta. Toisaalta, minä olen käynyt kouluja enkä maksanut niistä mitään ja saanut ruuankin osassa kouluja kaupan päälle, oletan ettet sinäkään suoraan peruskoulun penkiltä ole lähtenyt firmaa perustamaan (jos toki 9v on jo siinäkin koulua käyty, syöty, saatu hammas- ja terveydenhoitoa jne jne). Tää kaikki maksaa ja ne rahoitetaan veroilla. Yhteisövero esim. jenkeissä oli vielä 2017 35%, nyt vain 21%. Ja kun miettii mitä kaikkea Suomessa yhä saa ilmaiseksi ... ei ne verot nyt ihan täysin hukkaan mene?
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Valittaminen ei rakenna mitään. 12kk x 3k€/kk = 36k€. Sinne meni voitot, jäi jäljelle yrittämisen ilo. Palkkaamisen jälkeen voiton pitää olla yli 40k€ - muuten palkkaamisessa ei ole mitään järkeä. Olen maksanut oman koulutuksen jo veroina ennen yrittäjäksi ryhmistä. Se ei ollut varsinainen asia mitä halusin sanoa. Yhteisöveron ongelmana on firmojen kuppaaminen tyhjäksi kasvun mahdollistavasta käteisestä. Verot maksettaisiin joka tapauksessa osingoista, nykyinen kaksinkertainen verotus on aika vaikeasti perusteltavissa.
@anttikettunen86014 жыл бұрын
@@puuntuottaja Yrittäminen on käsittääkseni riskinottoa? Mä ilman mitään tietoa alasta jolla vaikutat väitän että palkkaamalla toisen (hyvän) työntekijän liikevaihto napsahtaa sen verran ylöspäin että seuraavan vuoden voitto on palkasta huolimatta enemmän kuin 40ke. Se ei ehkä tuplaa sun liikevaihtoa, varsinkaan 1. vuotena, mutta kyllä 50% lisää pitäis tulla ainakin. Tuplaverotus on tietyllä tapaa ongelmallista, kyllä. Mutta ei yhteisövero ole mitenkään suomalainen ajatus ja osinkoveroja maksetaan kyllä muuallakin. Ja molempien veroasteet on ainakin omaan silmään varsin maltilliset (tosin se että osingot saa pienellä prosentilla vaatii vähän kikkailua). Mun olisi vaikea perustella miksi yritysten ei pitäisi maksaa tekemästään voitosta veroa. Ja jos sitä rahaa kupataan firmasta pihalle, kikkailujen jälkeen se mikä lie 7% verokin kuullostaa varsin kohtuulliselta.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
@@anttikettunen8601 Joo, on hallitun riskin ottoa. En halua patsasta aiheesta torille, käytännössä kaikki yrittäjät ottavat piilossa riskiä. Sen jälkeen kun olin suunnitellut konetta kaksi vuotta (ilman palkkaa) ja laittanut omat ja tuttujen säästöt hommaan kiinni oli riskiä jo otettuna. Sitten kun muutin suurempiin tiloihin otin taas riskiä. Liikevaihto nousee varmasti, jos ei nouse niin hommat ovat menneet pieleen. Firmasta saa "kupattua" rahaa pihalle maksamalla jo verotetusta rahasta 30% veroa.
@anttikettunen86014 жыл бұрын
@@puuntuottaja Ei tarvii maksaa 30%. Suora lainaus verottajan sivuilta: Jos saamasi osingon määrä on enintään 8 % osakkeiden matemaattisesta arvosta, puhutaan pääomatulo-osingosta. Kun pääomatulo-osinko on enintään 150 000 euroa, siitä 25 % on veronalaista pääomatuloa 75 % on verotonta tuloa. Eli jos lafkan arvo on 100ke, voit nostaa 8ke josta 2ke on veronalaista tuloa (ja josta maksat sen 30%). Kokonaisverot pikaisesti päässälaskien 600e 8ke tuloista eli mitä ... vajaa 8%. Ehkä se on kaksinkertaisesti verotettu mutta varsin maltillisella kädellä.
@MrDiscgolfer814 жыл бұрын
@@anttikettunen8601 tuo on totta mutta eikös tuohon yrityksen arvosta ole jo maksettu 20% yhteisöveroa ja sen lisäksi tuo 8% eli kokonaismäärä on tällöin 28%
@alfasaurus3624 жыл бұрын
ja jengi huutelee täällä vieläki tietämättä jokaselle "mee töihi"
@Tsale1004 жыл бұрын
Hyvä ja kuvaava kommentti pienyrittäjältä. On surullista ettei tässä maassa kohtaa niin työntekijän, antajan ja valtion tarpeet niin, että kaikki olisivat edes auttavasti tyytyväisiä. Olen itse duunari joten antanette anteeksi jos olen hiukan puolueellinen. On tietysti vaikea sanoa mikä on yrittäjälle tarpeeksi, yhden mielestä 50 000 v. käteen ei ole riittävä korvaus, toiselle se on ruhtinaallisesti. Verotuksen suhteen tuskin kukaan on koskaan tyytyväinen, mutta liian usein keskustelusta unohtuu se, mikä verojen tarkoitus on. Yksinkertaisesti niiden tarkoitus on mahdollistaa koulutus, terveydenhuolto, sosiaaliturva, maanpuolustus jne. kautta kansalaisten turvallinen elämä, myös yrittäminen. Suuri osa yrittäjistä on hyötynyt enemmän saamistaan tulonsiirroista, kuin mitä on maksanut. Jos kaikki se mikä nyt kustannetaan muuta kuin verovaroin tuotettujen palveluiden kautta, olisi toki mahdollista että moni rikastuisi huomattavasti, mutta vastapoolina olisi myös todennäköisesti pysyvää ja sukupolvien yli ulottuvaa köyhyyttä. Kaikella kunnioituksella yrittäjiä, duunareita ja kaikkia siltä väliltä, me olemme samassa veneessä. Verotuksen arvoa yhteiskuntarauhan ylläpitäjänä ei tarpeeksi korosteta, varsinkaan siinä vaiheessa, kun oma veroprosentti läjähtää näkösälle. Hyvää jatkoa yrittäjälle toivottaa yksi melko iloinen veronmaksaja.
@artoeloranta28104 жыл бұрын
Oletko kuullut sellaisesta kuin palkkatuki? Miksei se riitä/kelpaa??
@jerrekt4 жыл бұрын
Yksi, vähä karumpi, vaihtoehto on ottaa firmaan toinen yrittäjä(myydyllä osuudella sitten lisää varastoa tai puskuria alihankinnan laskutukseen yms jne), 31pinnaa puljusta, niin pääsee yel piiriin ja säästää sivukuluissa. Tai sitten perustaa itse sen alihankintafirman ja hyppää siihen myös mukaan. Toki nämä vaihtoehdot vaativat tyypin, johon on jo valmis luottamus - mutta usein sitten työn tekemisen halukkuuskin on eri asteella ja parhaimmillaan toimii oikein kivasti. :)
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Sillä yrittäjällä pitäisi olla melko reilusti rahaa mukana. Minun yritykselläkin on jotakin ihan oikeaa arvoa muodostunut ja tavoitteena on jatkaa arvon muodostamista. Tulee yksinkertaisemmaksi kun maksaa tekijälle vaan rehellistä palkkaa. Kaipaan käsiä tekemään töitä.
@jerrekt4 жыл бұрын
@@puuntuottaja jooh, eioo ihan helppo rasti ko asia. :) Arvonmääritykseen toki on olemassa monta tapaa, mutta ainahan siellä joku tuotto-odotus on taustalla. Toivottavasti löydät luottotekijän, meilläkin pikkuhiljaa alkaisi olla kalenteri täynnä ekalle työntekijälle 😎👌
@munoma86724 жыл бұрын
Kyllä tuo kaikki on tuttua! Ja, yritäpä kilpailuttaa työntekijöitä/yrittäjiä? Niitä yrittäjiä voi kilpailuttaa ettei niille jää yhtään mitään mut työntekijöitä et voi; ammattiliitto vastassa!
@mil-fpv49314 жыл бұрын
Rekrytointi käsittääkseni on tuota työntekijöiden kilpailuttamista.
@HarhaMedia4 жыл бұрын
Niin, yrittäminen on kai riskien ottamista, varsinkin alkuvaiheessa.
@jambomambo45404 жыл бұрын
Muistakaa ketä äänestättätte!
@karimoilanen33754 жыл бұрын
👍hyvä
@tapiovalikangas70854 жыл бұрын
Tuli mieleen, että voisitko teettää osan tuotteista alihankkijoilla, vaikka virossa ? Sellaiset yksinkertaiset hitsaukset ja toiminnot. Sen voi laskea mihin hintaan niitä asioita voi suorittaa toisin. Tarvitset luonnollisesti suuremmat varastot ja enemmän pääomaa silloin. Mutta jos markkina vetää ja uskot niin, niin mikä ettei.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Tuo alihankinta on varmaan se kätevin keino keventää työkuormaa. Telit ja tukijalat esimerkiksi voisi ottaa helposti alihankkijoilta. Olen ollut omassa työhistoriassa valmistuspäällikkönä Virossa olevalla teräsrakenteita valmistavalla pajalla joten se maailma on kohtuullisen tuttu. Jotenkin vaan haluan tehdä itselle maailman tehokkaimman pajan Logbullettien valmistukseen, tuollainen alihankkijoiden paimentaminenkin vie työaikaa.
@mikapinomaki71594 жыл бұрын
Hyvää asiaa puhut, itse ollut aina palkattuna, niin ei ole tuota systeemiä niin tarkkaan tunne mutta eihän tuo todellakaan reilulle kuulosta.
@JamesParus4 жыл бұрын
ilmeisesti yrität orgaanista kasvua, mutta monesti se on niin hidasta, että muut menee ohi. Monihan hakee sijoittajia ja rahaa jo ennen tuotetta. Nyt olisi tuote, markkina, myyntiä yms. Silloin kasvu pitäisi monesti olla niin nopea, että ei sitä voi orgaanisesti oikein tehdä. Hyvä puoli nykyisestä tilanteesta lienee se, että tuotteen rakentamisen helppouteen on panostettu ja alihankintaan myös. Eli eräällä tavalla työntekijöitä on, mutta ne on siellä alihankkijoilla.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Joo, oikeasti työllistän ympäri Suomea ihmsiä. Metkossa yksi tyyppi kävi katsomassa konetta johon oli tehnyt jo pitkään osia. Tämä kassalla kasvaminen on raaka laji. Minulla ei sisänsä olisi mitään sijoittajia vastaan, mutta ensiksi yrityksen arvo on pitänyt saada sille tasolle että hommassa on jotakin järkeä. Käytännössä haluaisin kerätä 200 000 euroa. Jos firman arvo on 400 000 euroa niin pitää antaa puolet firmasta. Pienien rahojen keräämissestä on sama vaiva ja haittta - mutta ei taas auta fiman kasvatukseen. Nyt voisi olla oikea hetki ottaa apukäsien lisäksi myös sijoittajia mukaan, katsotaan otanko molemmat, toisen vai en ketään. Onneksi on vielä vapautta päättää asioista itse.
@vitathaisis94074 жыл бұрын
Kannattaa ajatella sitäkin, mitä kaikkea olet saanut yhteiskunnalta: ilmaista terveydenhuoltoa, koulutusta, tiet on yhteiskunta rakentanut millä pääset työpaikallesi kulkemaan. Lapsesi käyvät varmaan päivähoidossa etkä maksa siitä koko kuluja, menevät kouluun, käyvät lääkärissä, vaimosi sai synnyttää sairaalassa ilman että koko hinta piti teidän maksaa....
@jami19744 жыл бұрын
Tässä lyhyt sosialismin oppimäärä: Erään yliopiston taloustieteen professori totesi taannoin, ettei ollut koskaan reputtanut yhtään opiskelijaa, mutta sitten reputtikin kokonaisen vuosikurssin kerralla. Kyseinen vuosikurssi oli inttänyt, että sosialismi toimii ja siinä kukaan ei olisi köyhä eikä kukaan rikas, vaan tasa-arvo vallitsisi. Professori sanoi siihen opiskelijoille: "OK, kokeilkaamme sosialismia tällä vuosikurssilla. Kaikista arvosanoista lasketaan keskiarvo ja jokainen saa saman arvosanan, jolloin kukaan ei saa hylättyä ja kukaan ei saa vitosta." Ensimmäisen välitentin jälkeen arvosanoista todellakin laskettiin keskiarvo ja jokainen sai nelosen. Opiskelijat, jotka olivat päntänneet kovasti, olivat tuohtuneita, kun taas vähän lukeneet opiskelijat olivat iloisia. Toisen välitentin lähestyessä ensimmäiseen vähän lukeneet opiskelijat pänttäsivät vielä vähemmän ja paljon päntänneetkin halusivat päästä vähällä, joten hekin lukivat vähemmän. Toisen välitentin keskiarvo olikin vain kakkonen, eikä kukaan ollut enää iloinen! Sama meno jatkui ja kolmannesta välitentistä jaettiinkin jo kaikille hylätyt arvosanat. Tenttien jatkuessa arvosanat eivät enää parantuneet, mutta kinastelu, syyttely ja nimittely sen sijaan lisääntyivät ja johtivat yleiseen pahaan mieleen ja kenenkään haluttomuuteen opiskella muiden hyväksi. Suureksi yllätyksekseen opiskelijat saivat kaikki vuosikurssista hylätyn ja professori kertoi, että myös sosialismi epäonnistuu aina lopulta, koska silloin kun palkinto on suuri, onnistumiseen vaadittava työmäärä on myös suuri, mutta kun valtio ottaa palkinnon pois, niin kukaan ei enää yritä tai edes halua onnistua. Asia ei voisi olla yksinkertaisempi. Tarinaan liittyy viisi opetusta: 1. Köyhiä ei voi rikastuttaa köyhdyttämällä rikkaat lainsäädännöllä. 2. Mitä yhdelle annetaan ilman työntekoa, sen on jonkun muun täytynyt työllä tehdä. 3. Valtio ei voi antaa kenellekään mitään, mitä se ei ensin ottanut pois joltain toiselta. 4. Varallisuutta ei voi monistaa jakamalla sitä. 5. Kun puolet ihmisistä ajattelee, ettei heidän tarvitse tehdä töitä toisen puolen huolehtiessa heistä ja kun toinen puoli ajattelee, ettei heidän kannata tehdä töitä, koska joku muu saa siitä hyödyn, niin se on minkä tahansa kansakunnan lopun alku.
@joukoasklof62384 жыл бұрын
Sinä sentään puhut asiaa kyllä veroille me kaikki saadaan jotain vastinetta
@Sc0pee4 жыл бұрын
Ota sinne työkkäristä tukityöllistetty/työkokeiluum ihminen? Tulisi halvaksi sun yritykselle?
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Joo, tuo taitaa olla se fiksuin vaihtoehto kaikille. Minä saan työntekijän ja työtön töitä. Toivottavasti byrokratia ei ole ihan kauhea.
@duhni45514 жыл бұрын
Sieltä kauttahan sitä motivoitunutta ja osaavaa sakkia saakin yritykseen. TE toimisto osoittaa kenet haluaa siihen hommaan oli sillä osaamista tai ei. Sitten se tulee sinne töihin ja huristelee sen 100km päivä bussilla koska autoa tuskin on, vain saadakseen 9 EUR / päivä + ruokaraha. Jos firmansa haluaa konkurssiin, siinä onnistuu helpommallakin.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
@@duhni4551 Toi on toinen järjestelmä. Noi 9€ työntekijät tulevat erilaisiin toimintakeskuksiin. Palkkatuessa työntekijälle pitää maksaa vähintää TES mukainen palkka josta valtio maksaa 6-12kk 30-40% palkkatukea. Ei ole ikuinen tuki ja työntekijä saa siis ihan oikeaa palkkaa. Työntekijä valitaan kuten normaalisti, firma saa itse päättää kenet palkataan. TE-keskus ei osoita työntekijää.
@duhni45514 жыл бұрын
@@puuntuottaja Sittenhän se tekee tietysti paljon enemmä järkeä =) Rohkeasti vaan jos kysyntää on, yksin ei voi kaikkea tehdä =)
@johnbla4 жыл бұрын
Jos jää yrittämisestä vapaa-aika niin suosittelen lukemaan kirjan Kun Maailma Järkkyi kirjailijalta Ayn Rand. Se on Proosaa ja älyttömän pitkä kirja mutta harvassa kaunokirjallisuuden kirjassa ylistetään tekijöitä/ yrittäjiä/ keksijöitä niin antaumuksella. Todella mukaansatempaava ja mun mielestä ehdoton lukukokemus kaikille yrittäjähenkisille ihmisille. Kirja sivuaa myös sitä kuinka vaikeaa on yrittäjillä kun yrittämisestä tehdään verotuksella ja säätelyllä lähes mahdotonta, sillä perusteilla että "Kyllähän yrittäjä keinot keksii."
@BlueBeardedDevil4 жыл бұрын
Mitenkäs tämmöinen pointti, niillä maksetuilla verovaroilla voidaan antaa palkkatukea, jotta tämä työntekijä tulee sinulle halvemmaksi, tukea kai saa ainakin sen aikaa että työntekijä oppii homman ja tulee siten voittoisaksi palkata normaalisti. Niitä verojahan maksetaan että valtio voi sitten siitä isommaksta potista jakaa rahaa sinne mihin sitä tarvitaan. Lisäksi, Suomessa saadaan erittäin hyvät alkuasemat kansalaiseille verotuksen ansiosta. Ilmainen koulutus, nuorten tuet, lapsilisät ym.
@mvalkonen4 жыл бұрын
Verotus on melkoinen ikiliikkuja. Hyvänä esimerkkinä käy vaikka varainsiirtovero ja perintö/lahjavero... Vaikka videolla yrittäjä vähän veroista/maksuista purnaa, niin paras tapa saada sitä rahaa omaan taskuun asti on nimenomaa menestyvänä yrittäjänä. Palkkatöissä veroprosentti äkkiä tähtitieteellinen.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kokeilin olla purnaamatta, enemmän listasin palkkaukseen vaikuttavia tekijöitä. Tuota yhteisöveroa hieman kyllä purnasin, se on hyvä keino kuivattaa firmojen kassat kasvun kynnyksellä. Se on mielestäni verona täysin järjetön. Säätiöt, liitot ja muut yleishyödylliset yhdistykset taitaa olla jo siitä vapautettuna joten aivan välttämättönä sitä ei myöskään eduskunta ole pitänyt.
@tannala92514 жыл бұрын
Töihin siittä!
@junapoika74724 жыл бұрын
Koulusta kätevä hitsari harjotteluun ja siitä sitte eteenpäi?
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Tuo on yksi hyvä polku, pitää katsoa mitä lähtee etenemään. Kun ei ole itsellä kokemusta yrittämisestä niin tämä minun homma on näissä asioissa enemmän säätämistä kuin toimimista.
@Teriteriteriter4 жыл бұрын
Alku onkin tiukempaa,kunnes homma alkaa ns. rullaamaan. Tehdessä kuitenkin oppii ja sinulla tuo näyttää toimivan. Järkiratkaisuin vain eteenpäin hyvältä tuo näyttää.
@ketturepo32144 жыл бұрын
Hitsareista sattuu vain olemaan huutava pula Suomessa ainakin mikä hieman outoa, kun ajattelee työttömien määrää vaikka ei tietenkään samassa suhteessa hitsareiksi haluavia ole työttömistä.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
@@ketturepo3214 Nykyaikaisella MIGIllä hitsaaminen on oikeasta helppoa. Kylläkin ajattelin aloittaa kokoonpanolla ja aputöillä. Niissä laatua on helpointa pitää yllä.
@ketturepo32144 жыл бұрын
@@puuntuottaja parin luokan pätevyys löytyy tästäkin lajista ja "susituli" sauman korjauksien jälkeen kummasti tekee mieli onnistua kerralla. Tosiaan automatiikka hitsikoneen säädöissä auttaa paljon opettelijaa.
@lbs95874 жыл бұрын
Vihapuhetta valtiota vastaan.... Ei ihmisen kuulu tulla toimeen omalla palkallaan, vaan valtion pitää tukea.....
@kalervoterho72454 жыл бұрын
Todellisuus on kovin karu yhteiskunnan rattaissa . Huono yhtälö työntekijälle kuten työn antajallekkin .
@jounipartanen48884 жыл бұрын
Hyvää asiaa. Ja tuosta verotuksesta. Meillä metsä yhtymä jossa tehtiin päätehakkuu. Siinä rikastui vain valtio kun ei olla alv verollisia. Joten ei paljo lisänny puun myyntihaluja.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Joo, valtio tykkää ottaa osansa.
@jounipartanen48884 жыл бұрын
Ennen puukauppa kannatti mutta nyt ei. Jos ei alv verollinen ja meilläkään ei metsätilalla tule niin paljon vähennyksiä.
@johnbla4 жыл бұрын
Mitään en metsäbisneksestä tiedä mut ihan mielenkiinnosta kyselen. Myittekö sellutehtaalle vai sahalle? Kuulin Rahapodista että sellutehtaat kuulemma masinoi kulisseissa hakkuut niin että motokuskit puolivahingossa tuottaa enemmän kuitua ja vähemmän tukkia. Podcastissä ollut metsäyhtiötyyppi väitti että sahoilta saa tästä syystä isomman loppusumman vaikka alkuperäinen tarjous olisi sellutehdasta pienempi. Saha kun haluaa mahdollisimman paljon tukkia ja kuitu on vaan läpimyyntiä. Verotus toki myös syö tuloa mutta täytyy vaan yrittää vaikuttaa tulokseen niillä keinoin mihin pystyy vaikuttamaan.
@jounipartanen48884 жыл бұрын
@@johnbla Sahalle myytiin ja tukki prosentti oli erittäin hyvä. Vero vain aika raju minkä myyntituloista joutuu maksamaan ja siihen päälle maanmuokkaus ja taimet niin ei siitä paljoa käteen jääny kun meillä metsä yhtymä siskojen kanssa.
@mikkolammi86004 жыл бұрын
Pelkkää asiaa. Näin se vain on!
@Antti_vaan4 жыл бұрын
Käyppäs tämä verotus selittämässä esimerkiksi Italiassa tai Kreikassa :D En ole ikinä ollut yksityisyrittäjänä, mutta ymmärrän kyllä miksi se tämä systeemi korpeaa yrittäjiä. Pari yritystä on sattunu menestyyn täällä ja monet yleistää että jokainen yrittäjä on vastaava moni miljonääri.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Joo, yrittäjistä nostetaan esille ne erikoismenestyjät. Meitä perustuloisia on oikeasti se iso lauma.
@mr.wizeguy89954 жыл бұрын
Parhaiten menestyvät yritykset saavat valtiontukea vaikka tulos on miljoonia ilman tukeakin.
@LeoFINuTube4 жыл бұрын
@@mr.wizeguy8995 Paavoa huolettaa palkata työntekijää joka ei elä palkallaan (työntekijä saa sitten myös tukiaisia). Samaan aikaan ku miljoona liikevoittoja tekevät yritykset myös saa tukiaisia. Tämä tuki asia on aivan ihmeellistä. Paavon ei kannata murehtia siitä kuka saa tukiaisia ja kuka ei. Ei muuta ku äijä hommiin sai se tukiaisia tai ei.
@tapiovuorineuvos1594 жыл бұрын
Osaisitko kertoa konkreettisiä esimerkkejä tuista joita "miljoonia euroja voittoa" tekevät yritykset saa?
@mr.wizeguy89954 жыл бұрын
@@tapiovuorineuvos159 yle.fi/uutiset/3-10095106 Tuosta löytyy jotakin. Yksi esimerkki tähän UPM saanut 43 miljoonaa yritystukea ja tehnyt 1,1 miljardin tuloksen ja jakanut 550 miljoonaa osinkoa niin menikö yritystuki oikeaan osoitteeseen, EI todellakaan.
@sygaos4 жыл бұрын
Ootko muuten selvittänyt vuokratyöntekijän kannattavuutta?
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kokeilen vältellä välikäsiä. Suoraan palkattu tuntuu henkisesti reilummalta molemmille. Minulla on tavoitteena palkata kuitenkin yhdeksän tyyppiä töihin pidemmän päälle joten pysyvyys olisi mukavaa.
@LeoFINuTube4 жыл бұрын
Entisellä työpaikalla toimitusjohtajalla oli tapana sanoa ku joku valitti pienestä palkasta että "tuossa on ovi, siitä saa ihan vapaasti kävellä". Siitä asti minulla on ollu tapana sanoa yrittäjille jotka valittaa että "ei täällä Suomessa ole pakko asua". Ei täällä kukaan pyssy ohimolla teitä pakota pysymään.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Olen ollut töissä useammassa maassa työhistoriani aikana. Maat ovat olleet mukavia, mutta olen ollut aina ulkomaalainen. Suomi on minulle ainoa maa jossa olen paikallinen. Mielestäni kaikilla on oikeus toivoa, että oma maa olisi mukava. Tämä maa muuttuu jatkuvati äänestyspäätöksien mukaan eduskunnan säätäessä uusia lakeja. Koen hyvin outona ajatusmallina tuon "olet erimieltä, muuta omasta maastasi pois". Tykkään enemmän ajatusmallista "olet erimieltä, kokeile muuttaa omaa maata mieleiseksi".
@LeoFINuTube4 жыл бұрын
@@puuntuottaja sulla ei oo aikomustakaa muuttaa elämän valintojasi. Kukaan ei pakota sinua tekemään logbulletteja. Sinusta näkee heti että sinusta vois tulla jotaki paljo parempaa. Mutta sinä valitset paikallaan polkemisen ja asioista valittamisen ja muiden syyttämisen. Jos Hjallis Harkimo tai moni muu yrittäjä olis samalĺa asenteella liikkeellä kuin sinä, niin heistä ei olis ikinä tullu menestyjiä. Ja siksi sinusta ei koskaan tule menestyvää. Paikallaan polkeva valittaja sinusta kyllä tulee.
@raspuutin75304 жыл бұрын
@@LeoFINuTube Muuten asiaa mutta aika paljonhan tuo vaikuttaa millaset perintöeväät saat porukoiltasi. Saanen epäillä kyseisen hepun bisnesvainua. Hjallis on teollisuusneuvoksen tyttären ja elokuvaohjaajan poika. Tässä mieleen tulee raha tulee rahan luo sanonta.
@taavettiseta13854 жыл бұрын
Kerrankin on joku joka osaa selvittää selkosuomella asiat niin kuin ne ovat. Poliitikot eivät siihen pysty, siellä ollaan vaan huolissaan oman puolueen kannatuskäppyröistä.
@MrThule4 жыл бұрын
Vaikea ymmärtää tätä suomalaista tyyliä, että ei hommaan liian osaavaa haluta. Onko se jotain itsensä epäilyä, että ei tämä tästä paremmaksikaan voi muuttua.. ?
@westno4 жыл бұрын
Oletko harkinnut osakkaan ottamista?
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Olen. Ei ole sekään aivan helppoa puuhaa, kaiken maaliman vipeltejää on liikenteessä, mutta minun yritys kaipaa rahaa. Se, että antaisin firmasta taas osuuden työtä vastaan ei ole fiksua. Työntekijän pitää elää jollakin rahalla ja minun yrityksellä on ihan oikeaa arvoa muodostunut.
@mil-fpv49314 жыл бұрын
@@puuntuottaja "Se, että antaisin firmasta taas osuuden työtä vastaan ei ole fiksua." Siis myisit. Eikai sitä antaa tarvitse.
@vesasaari95634 жыл бұрын
Loistavasti rautalangasta! Mutta Marin ei ymmärtäisi tätä.
@jussivalter4 жыл бұрын
Eikös raaka-aineet saa vähentää ja poistaa verotuksessa, joten jos ostaa "tulevasta voitosta" ennen tilikauden päättymistä 40 000e raaka-aineita, ei siitä 40k mene enään yhteisöveroa 20%. Kaikki tuleva voitto kantsii käytää investointeihin ennen tilikauden päättymistä.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Ei saa. Menevät varastoarvoon. Eli kun ostat raaka-aineita 40k edestä niin varastoarvo nousee 40k. Tuo menee suoraan tulokseen riville "varastoarvon muutos". Tuossa on sellainen kohta jossa porukka ehkä hieman pelaa, tulevat väkisin joskus kuitenkin tulokseen mutta tuolla tavallla porukka vähän siirtää verotusta.
@kisu19424 жыл бұрын
Tämän oppimisasian voisi korjata sillä pitkälle että ammattikoulussa opetettaisiin nämä asiat paremmin. Itse metallialan käyneenä voin sanoa että siellä ei opi oikeista töistä mitään vaikka sain joka kurssista 3 arvosanaksi olin aivan hukassa ensimmäisessä työpaikassa.
@mil-fpv49314 жыл бұрын
Kai teit valituksia opettajista? Ei ne asiat muuten muutu. Asiakkaan tulee aina valittaa huonosta palvelusta, eikä vain nurista netissä.
@Attack-fb5rj4 жыл бұрын
Nään paljon hyvää Suomen verotuksessa, mahdollistaahan se meille esim. koulutuksen ja terveydenhuollon, ja sosiaaliturvan vaikkapa yrittäjälle, jolla homma ei onnistunut. Mutta tämä pienyrityksiin kohdistuva verotus olisi kyllä viilauksen tarpeessa. Toivon joka tapauksessa, että saavutat sun tavotteet! (Kiitos, kun avasit pienyrittäjän näkökulmaa, terveisin yhteiskuntatieteen opiskelija 😎).
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Tuo sosiaaliturva tulee yrittäjälle käytännössä vasta kun luopuu yritystoiminnasta. Kyllä valtion pitää kerätä veroja sellainen määrä että täällä hommat pyörivät. Se, että kerätäänkö vähän vai paljon taas riippuu äänestäjien mielentilasta äänestyspäivänä. Ei yrittäjä tekisi hommia jos ei uskoisi onnistuvansa. Ei tätä ole pakko tehdä, lopettaa ja alkaa nauttimaan tulonsiirroista.
@TopiAS064 жыл бұрын
@@puuntuottaja Suomessa pitäisi lähteä vaikka siitä, että esim pienyrittäjiltä tiputettais maksettavia veroja pois. Sen jälkeen katsottaisi paljonko vuodessa tulee veroja, mitä tapahtunut ostovoimalle, onko konkursseja miten, yms.
@jounisalmelin22624 жыл бұрын
Tosi on
@jounikeravalla50274 жыл бұрын
Palkkaa myyjä propvisio palkalla. Voit myös palkata henkilön niin että sinä ssat rahaa kelalta . On monia tapoja palka ihmisiä . Vuokra työläisestä pääsee eroon ei kä lomia ole .Siinä vaihtoehtoja yksikantaiseen ajatteluun . Yritysten alihankinta ketjut ja yhteistyö noin muutenkin.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Myynnin haluan pitää itsellä. Ei tule luvattua turhia eikä painostettua asiakkaita ostamaan. Palkkatuki on kyllä yksi vaihtoehto, firmani täyttäisi sen ehdon eli ei ole kupruja taustalla ja maksut on hoidettuna.
@johnbla4 жыл бұрын
Oikeasti hyvät ja asialliset myyntimiehet on kiven alla. Mun ymmärryksen mukaan. Myynti, markkinointi yms. oikeasti liikevaihtoon vaikuttavat asiat kannattaa pitää yrittäjän omissa hyppysissä tai ainakin lyhyessä talutushihnassa. Varsinkin 1-5 henkilön yrityksessä asian omistaja on oikeasti ainoa, jolla on se todellinen motivaatio saada rahaa sisään. Lapiohommat kuten tuotanto ja kirjanpito on paljon helpompi ulkoistaa onnistuneesti palkkaamalla tai alihankinnalla. Vaikeaa sekin mutta helpompaa kuin ns. Toimarin palkkaaminen.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
@@johnbla Samaa mieltä. Firma saa olla aika iso, että kannattaa ulkoistaa myynti minun tapauksessa. Toisten tuotteita voi myydä provikalla helposti, omia tuotteita pitää oikeasti myydä toisella tapaa.
@mil-fpv49314 жыл бұрын
@@puuntuottaja Miten toisella tapaa?
@markuskaljunen70664 жыл бұрын
Voisit ottaa jonkun kevytyrittäjän sopimuksella töihin. Ei ylimääräisiä maksuja sinulle
@ilari69194 жыл бұрын
Veroja verojen jälkeenkin...
@juhakiilakoski41974 жыл бұрын
Entä jos palkkaisikin ihmisen hoitamaan markkinoinnin,hankinnat ja muun paperien pyörittelyä sitähän joku voisi hoitaa osittain etänäkin🤔
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Myynti ja markkinointi ovat yrityksen tärkein juttu. Kaiken muun voi mielestäni ulkoistaa, mutta noi kaksi pitää olla itsellä hallussa. Varsinkin myynti. Hankintojen ulkoistus vaatisi hyvän toiminnanohjausjärjestelmän jolloin tietokone tekisi homman itse. Se itse hankkiminen on helppoa kunhan ekana muistaa mitä pitikään tilata.
@mil-fpv49314 жыл бұрын
@@puuntuottaja Mikä on koulutuksesi markkinoinnista, myynnistä, kirjanpidosta, yrittäjyydestä ylipäänsä.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
@@mil-fpv4931 Teollisuustaloutta sivuaineena TKK:lla. Myynnistä olen nyt lukenut kirjallisuutta. Kirjanpitoa olen tehnyt ekaa kertaa 20 vuotta sitten yhdistyksen rahastonhoitajana. Yrittäjyydestä ei muodollista koulutusta, siinä taidan olla elämän koulu lainen.
@tiitulitii4 жыл бұрын
Teetkö koskaan männiköiden oksastusta?
@puuntuottaja4 жыл бұрын
En. Ei ole aikaa ja meillä päin ei kannata rehevillä mailla. Koivuja ehkä voisikin mutta ei ole siihenkään aikaa. Tai kaikkeenhan on aina aikaa, mutta en koe ajan käyttöä noihin kannattavaksi.
@pashil4 жыл бұрын
Kävin hammaslääkärissä, vartin työstä 215€ lasku...saan olla töissä kolme päivää maksaakseni tuon 15min työn.
@jaakkou16474 жыл бұрын
Hyvä Paavo me luotetaan suhun
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Kiitoksia.
@O.elmass4 жыл бұрын
Why I am here?
@puuntuottaja4 жыл бұрын
You are interested about cost for hiring here in Finland. :)
@seppjuhani6664 жыл бұрын
Ei ole pienyrittäjän asema helppo,ja nyt halutaan vielä tappaa moni matkailualan ja palvelu yritystoiminta tällä koronahuijaus operaatiolla.
@saunaguy67604 жыл бұрын
Samaan aikaan et tule kasvattamaan liiketoimintaasi ilman että sijoittaisit työntekijään. Tämä valtio on hyvinvointivaltio ja IMO kaikki tuo tekee järkeä. Stop whining and start doing! ***Kuitenkin arvostan että kerrot nämä videolla auki, koska monelle tämä saattaa olla täysin tuntematon maailma
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Ei ollut tavoitteena valittaa, enemmän oli ajatuksena kertoa raja-arvot mitä poliittisilla päätöksillä on luotuna yrityksille. Noi raja-arvot vaikuttavat yrityksien intoon/kykyyn palkata porukkaa, lopputuloksen voi lukea tilastoista. Kuten sanoin videon lopuilla, ajatuksen on palkata ihminen firmaan. Tavoitteena on toistaa tuota palkkaamista ainakin yhdeksän kertaa jollakin aikavälillä.
@saunaguy67604 жыл бұрын
@@puuntuottaja Arvostan 🙏
@finepan15934 жыл бұрын
Ai niin, se työntekijä ei tuota yritykselle mitään, menoja vaan. Tee osakeyhtiö ni ei tarvi omia rahoja käyttää.. ja sit pistä kaikki yrityksen menot verovähennyksiin, niin kyl se siitä.
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Minulla on jo osakeyhtiö. Yritykseni ei saa rahaa taikaseinästä jolloin kaikki rahat jotka virtaavat yrityksestä ulos pitää tulla jostakin sisälle. Vähennykset eivät lohduta sillä hetkellä kun kassavirta on negatiivinen, rahat loppuvat ja kohta sitten toimintakin. Palkkaisin heti 1 000 000 ihmistä töihin jos saisin heistä kaikista varmasti 0.1€ kuukaudessa tuottoa.
@tiitulitii4 жыл бұрын
Alvin jälkeen ihmiselle jää siis 30% ja 70% valtiolle maksamastasi palkkakuluista.
@Alezyy4 жыл бұрын
i agree
@nopo_b36454 жыл бұрын
Hmm joo .... se 20% ei oo oikeastaan vielä korkea verratuna muihin maihin... ja ei myöskään palkan sivukustannukset.... Kummiskin en myöskään itse ymmärä miksi firmat joutuu maksaa 20% voitosta ihan nollasta asti. Mutta myös yksi asia on ihan selvää: Jos ei firma maksaisi voittosta vero oleenkaan sitten täytyy myös huolehtia siitä ettei jotkut hait sitten perustaa kaikki firmat suomeen maksamatta penniäkään vero vaikka voitot kyllä löytää tielle omistajille ilman mitään veroa siltti. Se on vain ne pienet firmat jotka ei pysty siihen. Ehkä raitkaisu siis olisi että voitosta maksetaisi vain 20% veroa jos frima on kilpailukykyinen ja iso... ja pienellä liikevaihdolla vaikapas 5% alussa. Mutta kyllä siitä jo ihmetellään pitkään miksi juuri Suomessa ei mikään firma kasvaa helposti isoksi. Ja toinen juttu joka kuulee myös aika usein: Iso firma on kaliimpi kuin pieni...mitä ihmettä!!! Niin kuin isompi firma ois vähemmän kilpailukykyistä.... oikeasti? En ihmetelisin kovasti kun silloin kun on iso firma ... kaikki työntekijät halua yht'äki bileet sun muut firman piikin. Ja firma saa runsasti Tekesiltä (entinen, nykyjään ....) rahaa jne... ja jotenkin tehdä oikeat kustanustehokaat muutokset on aivan varmaan vaikea jos kaikki sitä aina tuomitselee... ja on helppoa kuitenkin laittaa YT:t käyntiin ... jotka ei vältämättä säästäkään olenkaan rahaa, mutta näytää hyvältä paperilla. Pienet firmat kun tekisi semmosta menisi konkaan. Isot kulutaa sillä pois voitot
@kimmotolvanen44194 жыл бұрын
Kova olet painamaan hommia, kun vielä mettähommien päälle käyt välillä pykäsemässä koneita maailmalle, hattua nostan! Verotus on Suomessa mitä on, mutta muutoin Suomi ei olis Suomi ja paras paikka maalimassa. Voitko hankkia tavaraa ja laitteita varastoon, niin että et näytä verotettavaa tulosta näinä alkuvuosina? Ja voitko teettää matalatuottoisimmat työvaiheet alihankintana ja vain tuottavimmat omana työnä? Esimerkiksi myyntityön luulisi olevan sitä tuottavinta. Rohkeesti vaan kyvykäs kaveri työhön ja vaikka osakkaaks, niin pääset kunnolla kasvupolulle!
@puuntuottaja4 жыл бұрын
Varastoarvon ilmoittaminen liian pieneksi vähentää verotusta, mutta on samalla myös tahallaan tehtynä verovilppiä. Teetän nyttenkin todella paljon alihankintana vaiheita, itsellä on vain hitsausta ja kokoonpanoa. Käytännössä kaiken mikä on fiksua kokeilen alihankkia. Alihankintakaan ei saa olla itseisarvo. Tavoitteena on saada ensiksi ihminen apuhommiin ja kokoonpanoon, noissa laatua on helpompi pitää yllä. Kokoonpanossakin alkuun tietysti alikokoonpanoja ja sitten vasta koneita.
@Schdcdd4 жыл бұрын
äänestäkää Liberaalipuoluetta että saadaan Suomeen kunnon oikeisto joka ajaa yksilönvapauksia ja tekee yrittämisestä ja verotuksesta tolkullista.
@duhni45514 жыл бұрын
Tai sitten polkee samaan tapaan niitä oikeuksia ja pistää vaan voitot omaan taskuun. Ei se rikas välitä puolueista sen pidemmälle kuin että paljonko se sille tuottaa. Siksipä se rikas onkin.
@Schdcdd4 жыл бұрын
@@duhni4551 Ei oikeistoliberaalit mitään oikeuksia pole. Liberalismin koko pääpointti on siinä että yksilön tulee olla ensisijaisesti se joka on vastuussa omasta elämästä ja hyvinvoinnista. Tämä on täysin päinvastainen filosofia Suomen nykyisten puolueiden aatteesta jotka kaikki kannattaa vahvaa valtiota joka mikromanageroi ja kontrolloi vähän kaikkea koko ajan enenevissä määrin ja byrokratiahelvetit vaan pahenee kun kasvavat virkamiesarmeijat keksii millon mitäki pilipalilupia ja hakemuksia ja anomuksia joita käsitellä. Ei tätä Suomen hyvinvointivaltiota tarvitse kokonaan purkamaan alkaa, mutta kyllä tässä on jo kauan aikaa menty sellasen "nanny-state" politiikan mukana että olisi jo aika katsoaa asioita uudelleen ja vaihteeksi vähentää verotusta ja lisätä vapauksia eikä päinvastoin niin kuin aina ennen on tehty. Näkeehän sen viimeisen 20 vuoden talouden kehityksestä ettei se toimi. BKT nousee ja palkat nousee mutta ostovoima laahaa koko ajan niin että kohta Viro ja Puolaki menee edelle.
@duhni45514 жыл бұрын
@@Schdcdd Ei politiikka tee ihmistä, ihminen tekee politiikkaa. Se on ihan sama oletko sinä oikesto liberaali, kommunisti tai ihan mitä vain siltä väliltä, historia ja nykypäivä osoittaa että jokainen näistä poliitikoista ja heidän kanssaan veljeilevistä yrityksistä ovat upporikkaita, eli voidaan sanoa että politiikka ei tee taloutta, ne ihmiset jotka ovat valinneet "ystävänsä" tekevät sitä taloutta joka joko toimii tai ei. Silti, politiikasta riippumatta koko maailmaa sitoo yhteis- sopimukset sekä meitä vielä EU ja Pohjoinen yhteistyö sen päälle. Eli siinä vähän mietittävää sunnuntaiksi.
@tapiovuorineuvos1594 жыл бұрын
Perustuvatko nämä väitteet "upporikkaista poliitikoista ja yrityksistä" kenties omiin fiiliksiin, empiirisiin tutkimuksiin, periaatteisiin vai iltapäivälehtien uutisiin?
@tarotarotaro57454 жыл бұрын
Pitäkööt tunkkisa
@eurobeatmachinist7324 жыл бұрын
Ei ihme että moni tekee pimeenä kaiken minkä voi.
@Litti1004 жыл бұрын
Te-toimisto.
@juissiIiable4 жыл бұрын
www.velkakello.fi/ Siinä on hyvä laskuri teille, jotka tykkäätte nettilaskureita käyttää :)