قراردادی که اقتصاد ژاپن را نابود کرد

  Рет қаралды 569,606

Deep Podcast

Deep Podcast

Жыл бұрын

حمایت اختیاری از دیپ پادکست:
/ deeppodcastiran
Instagram: / deep.podcast
Telegram Channel: Https://www.telegram.me/deeppodcast
ــــــــــــــ
قراردادی که اقتصاد ژاپن را نابود کرد.
روز 21 سپتامبر 1985 بود. ژاپنی ها بسیار خوشحال و با انگیزه فراوون داشتند به سر کارهاشون میرفتند. اونها چند ماهی بود که آمریکا رو زده بودن کنار و به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل شده بودند. همه دنیا با حیرت به پیشرفت ژاپن نگاه میکردند. کشوری که از زیر خاکسترهای جنگ جهانی دوم برخواسته بود، و 40 سال بعد از ویرانی و شکست، حالا به قدرت اول اقتصاد جهان تبدیل شده. آمریکایی ها دو دهه بود که بحران های اقتصادی متعدد داشتند و حالا با تعجب و حسرت به اقتصاد قدرتمند ژاپن نگاه میکردند. ژاپنی ها خوشحال بودند و بر قله دنیا ایستاده بودند.
اما فردای آن روز ژاپنی ها قراردادی رو امضا کردند که به یکباره اونها را در یک دوره بی پایان از بحران های اقتصادی وحشتناک انداخت. بحران هایی که اقتصاد ژاپن رو در سالهای بعد، به مرز ویرانی برد و میلیون ها ژاپنی رو بی خانمان کرد.
اما دقیقا چه اتفاقی افتاد؟ چی شد که به یکباره، اقتصاد اول دنیا در دهه هشتاد، یکی از بزرگترین بحران های اقتصادی تاریخ رو تجربه کرد؟ بحران هایی که تا به امروز با اونها درگیرند.
برای اینکه بتونیم مشکلات و بحران های اقتصادی ژاپن در 30 سال اخیر رو بفهمیم، در واقع باید از مشکلات اقتصادی آمریکا در دهه 70 شروع کنیم. آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم به ثروتمندترین کشور دنیا تبدیل شد. اونها در پایان جنگ جهانی دوم، دو سوم طلای جهان رو در اختیار داشتند. از طرف دیگه دور بودن اونها از جبهه های جنگ باعث شد خسارت چندانی نبینند. این در حالی بود که اکثر کشورهای جهان خسارات بسیار سنگینی دیده بودند.
اما اگر بخوایم یکی از بهترین سیاست های خارجی تاریخ رو نام ببریم، سیاست خارجی آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم بود. بعد از جنگ جهانی دوم، آمریکا قدرت اول جهان شده بود. آمریکا اعلام کرد کشورهای پیروز حق گرفتن غرامت از کشورهای بازنده رو ندارند تا دوباره مشکلاتی که ورسای به وجود اورده بود پیش نیاد.
ما در داستان جنگ جهانی دوم هم گفتیم، در واقع جنگ اصلی همه کشورهای درگیر در جنگ جهانی دوم، با کومونیستها بود، منتهی به یکباره مسیر عوض شد و متفقین با کومونیستها متحد شدند و ریختند سر نازی ها و هیتلر رو شکست دادند، اما بعد از شکست نازی ها هنوز جنگ پا برجا بود و جنگ تموم نشده بود. منتها گفتند به جای اینکه مستقیم بجنگیم بهتره یک جنگ سرد داشته باشیم. بخاطر همین بعد از جنگ جهانی دوم آمریکا به کشورهای غربی گفت الان وقت این نیست که از همدیگه غرامت بگیریم یا قراردادهای عجیب و غریب با هم ببیندیم. الان باید همه کشور های بلوک غرب با هم متحد بشن و بر ضد شوروی و کومونیست مبارزه کنیم. سیاستی که بسیار خوب جواب داد.
بعد هم آمریکا به عنوان ابرقدرت جدید، از استقلال تمام کشورهای تحت استعمار انگلیس و فرانسه حمایت کردند، و باعث شدند دونه دونه این کشورهای مستعمره، مستقل بشن. از طرف دیگه با ثروتی که از جنگ نصیبشون شده بود وام های کلانی رو به کشورهای دیگه دادند تا همه کشورا بتونند از نو کشورشون رو بسازند، سطح زندگی مردمشون بالا بره و دوباره اقتصادهاشون رونق بگیره. سطح زندگی کشورهای متحد آمریکا به قدری بالا رفته بود که حتی کشورهای کومونیستی هم دوست داشتند متحد آمریکا بشن. در نهایت هم همین باعث فروپاشی شوروی از درون شد.
در اون زمان آمریکا بزرگترین وام دهنده در دنیا بود. نیمی از کشورهای جهان اقتصادشون رو با وام هایی که از آمریکا دریافت میکردند سر و سامون داده بودند. این سیاست، همون سیاست مارشال پلن معروفشونه که بسیار هم خوب جواب داد. در سال 1944 آمریکا یک سیستم جدید مالی برای دنیا پایه گذاری کرد. نظامی که بهش "برتون وودز" گفته میشد.
البته بیشتر بدهی های دولت ژاپن به مردم خودشه و خیلی اوضاع بدی نداره. ژاپن حتی بزرگترین وام دهنده به کشورهای دیگه در دنیاست. ژاپن هنوز یکی از قدرت های اقتصادی جهانه و مردمش سطح زندگی بسیار بالایی دارن و فقط مشکل اصلیشون همون نرخ منفی تورمه که باعث رکود شده و هنوز هم نتونستند درست این مشکل رو برطرف کنند.
در سال 2000 ژاپنی ها کتابی نوشتند به نام “The Lost Decade” در سال 2010 آمریکایی ها کتاب دیگه ای نوشتن به نام “The Lost 20 years”. از سال 2020 به اینور دیگه بهش میگن Japanese Lost decades و این نشون میده که بحران های اقتصادی ژاپن دهه هاست که حل نشده. در سال 2012 شینزو آبه یک برنامه اقتصادی معرفی کرد به نام Abenocomics که قرار بود با سه محور اصلی تا سال 2020 مشکلات اقتصادی رو در ژاپن برطرف کنه ولی این سیاست ها تا به امروز نتونسته بحران های مربوط به اون حباب بزرگ اقتصادی ژاپن رو برطرف کنه.
اما مثل همه داستانهای دیگه تاریخ که هیچکس ازش درس نمیگیره، همین اتفاق و همین حباب مسکن به طور مشابه در سال 2008 در آمریکا ایجاد شد و اونجا هم بسیاری از افراد بیخانمان شدند. در سال 2015 آمریکایی ها فیلمی ساختند به نام The Big short که کریستین بِل در اون فیلم نقش فردی رو بازی میکرد به نام micheal burry. مایکل بری فردی بود که با پیش بینی این حباب و بحران اقتصادی تونست میلیاردها دلار سود کنه. اما این فقط مایکل بری نبود که وضعیت رو پیش بینی کرد. مثلا بانک مرکزی آلمان هم بحران سال 2008 آمریکا رو پیش بینی کرده بود. در واقع هرکسی که اقتصاد ژاپن رو به خوبی مطالعه کرده بودT احتمالا میتونست اون بحران رو در آمریکا پیش بینی کنه.
منابع:
• 【经济泡沫4/4】日本房地产是如何崩盘的?广...
www.investopedia.com/terms/p/...
www.nber.org/system/files/wor...
www.bakerinstitute.org/event/...

Пікірлер: 1 400
@nadim9896
@nadim9896 Жыл бұрын
Salam and Durud from Tajikistan🇹🇯, you have a very interesting and useful channel. Good luck to you!
@IRmapper
@IRmapper Жыл бұрын
Salam baradar 🇮🇷💖🇹🇯
@Mk-zw9tf
@Mk-zw9tf Жыл бұрын
to mefahmi
@azitamehraban4845
@azitamehraban4845 6 ай бұрын
آیا به نظرتون چند ملیتی کردنِ کشورها و آموزشِ اخلاقِ علمی در مدارس و وضعِ قوانینِ مطابق برآن میتونه برایِ همه کشورها مفید باشه؟ آموزشِ مهارتهایِ زندگی از جمله مهارتِ گفتگو که شاملِ مدیریتِ خشم، حفظِ ارزشها و حریمِ شخصی، شناخت و انتخابِ شریکِ زندگی، ... می باشد در اولویت باشد. آیا بانک بجایِ ورشکست کردنِ کسی به طورِ کامل میتوانست برایِ هرکسی حداقل ها را باقی بگذارد و از کسانیکه اضافه دارند بگیرد و بدهد به نیازمندان؟ آموزشِ حداکثر دو بچه برایِ هر خانواده و ترجیحا فرزندخواندگی و مصرفِ بقیه پول، انرژی، وقت، ... برایِ نیازمندان. Was it possible banks let people keep the necessary needs and take the extras? I believe is wise to live minimum and share the rest with others in times of crisis. I believe is necessary to legislate maximum two kids for each person and prioritise adoption worldwide. I believe with moral education at school we can have more united countries in the world and have less crisis and improve everyone's life. Making every country multinational and thrive is helpful to others than colonizing some of them.
@salmantavasoli4133
@salmantavasoli4133 Жыл бұрын
لطفا در مورد مسائل اقتصادی و روشن کردن افکار مردم در این موضوع خاص بیشتر ویدیو بسازین . بنظرم مردم ایران بشدت به دانستن در این مورد نیاز دارن و خلا بزرگی وجود داره . مردم شما دوست دارن و حرفتون به دل میشینه .
@yazarluo2010
@yazarluo2010 Жыл бұрын
اقتصاد مال خر است !
@aliland332
@aliland332 Жыл бұрын
@احمد شمشیری داداش چه ربطی به حکومت داره مشکل روانی داری در مورد ژاپنه
@aliland332
@aliland332 Жыл бұрын
@احمد شمشیری این اتفاق تو ژاپن تقصیر دولت ژاپن بوده 😀اگه ارزش پولشو بالا نمی‌آورد و وام های رو همینجوری نمی‌داد این اتفاق ها نمی افتاد تو اینجوری برداشت میکنی من اصلا تو فکرم حکومت ایران نیومد چجوری ربط میدی به حکومت
@mohsenakhlagi7336
@mohsenakhlagi7336 Жыл бұрын
1 11 q11.Dd.1111111111111a111111 1 1 1 1 . lv l .lw
@amirseyyed5931
@amirseyyed5931 Жыл бұрын
@احمد شمشیری
@farokhfar1384
@farokhfar1384 Жыл бұрын
به به . کارت داره تر تمیز و گرافیکی تر میشه . موزیک و تصویر ها هم بیشتر و بهتر شده . دمت گرم واقعا
@SOURENAPARSI
@SOURENAPARSI Жыл бұрын
هیچکس رو ندیدم مثل شما تاریخ رو بسیار نزدیک به واقعیت بیرون بده...واقعا ازتون ممنونیم کار فرهنگی بزرگی دارید انجام میدید ،گویندگی آرمان جان هم ذره ای نقص نداره مرسیییییی👏👏👏❤🌹👏👏👏
@kasraabedi9758
@kasraabedi9758 Жыл бұрын
شماها فک کنم یه کتاب درست تو زندگیتون نخوندین که به این خزعبلات میگین عالی!!!
@sadrasad1544
@sadrasad1544 Жыл бұрын
اگر علاقه مند تاریخی ی کانال هست به نام بی پلاس اون هم خیلی خوب توضیح میده
@kasraabedi9758
@kasraabedi9758 Жыл бұрын
@@sadrasad1544 دقیقا.علی بندری عالیه.این مردک مثه مجله های زرد و مستندای صدا سیما ویدئو درست میکنه
@Colorado_A
@Colorado_A Жыл бұрын
@@kasraabedi9758 ننت چند؟
@SOURENAPARSI
@SOURENAPARSI Жыл бұрын
@@kasraabedi9758 اینکه نوع سلیقه و حق انتخاب رو با وقاحت و بی ادبی عنوان میکنی مشخص میکنه چقدر کتاب خون و اهل دانشی ،بله من بشخصه بی نهایت آرمان عزیز و کانالشون رو تحسین میکنم که با جزئیات تاریخ رو با منابعی که قطعا محدود هست در اختیار دنبال کننده هاشون میذارن فقط نمیدونم شما اینجا چی میخوای که سطحتون در حد و اندازه دیگه ایه...
@hojjatbasharlo8480
@hojjatbasharlo8480 Жыл бұрын
دوای روح من ویدیو های شماست ❤
@MahdiBay
@MahdiBay Жыл бұрын
حجت جان کمتر بمال زخم شد سایمال 🤣🤣🤣🤣🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌
@koosha17
@koosha17 Жыл бұрын
از نظر من این کانال شما و زحماتی که می‌کشید میارزه به کل صداوسیما. کار فرهنگی و تاریخی بزرگی رو دارید انجام میدید. براتون آرزوی موفقیت دارم
@mojtabafotowati8072
@mojtabafotowati8072 Жыл бұрын
👋👋👋👍
@hamedghulami4867
@hamedghulami4867 Жыл бұрын
گل گفتی
@CathHa
@CathHa Жыл бұрын
من یک فرانسوی هستم با ترجمه گوگل استفاده میکنم فارسی متوجه میشوم شما خوب صحبت میکنید من از شما تاریخ و فارسی یاد گرفتم . دوست دارم تاریخ از نگاه ایرانی داخل را دنبال کنم . تاریخ شما با تاریخ جهان مطابق دارد
@mojtabafotowati8072
@mojtabafotowati8072 Жыл бұрын
@@CathHa 👋👋👋❤️
@user-rh2jw7pw5v
@user-rh2jw7pw5v Жыл бұрын
​@@hamedghulami4867 گوه خورد با تو ..بزرگترین عامل بدبختی امریکا و ژاپن و ایران کشور مافیایی چینه .
@elhamatiyabie9472
@elhamatiyabie9472 Жыл бұрын
ممنون از پادکست های اموزنده و انتخاب هوشمندانتون در انتخاب موضوعات که به بالا بردن اگاهی جمعی مخصوصا در این دوران کمک زیادی میکنه🤍
@azitamehraban4845
@azitamehraban4845 6 ай бұрын
آیا به نظرتون چند ملیتی کردنِ کشورها و آموزشِ اخلاقِ علمی در مدارس و وضعِ قوانینِ مطابق برآن میتونه برایِ همه کشورها مفید باشه؟ آموزشِ مهارتهایِ زندگی از جمله مهارتِ گفتگو که شاملِ مدیریتِ خشم، حفظِ ارزشها و حریمِ شخصی، شناخت و انتخابِ شریکِ زندگی، ... می باشد در اولویت باشد. آیا بانک بجایِ ورشکست کردنِ کسی به طورِ کامل میتوانست برایِ هرکسی حداقل ها را باقی بگذارد و از کسانیکه اضافه دارند بگیرد و بدهد به نیازمندان؟ آموزشِ حداکثر دو بچه برایِ هر خانواده و ترجیحا فرزندخواندگی و مصرفِ بقیه پول، انرژی، وقت، ... برایِ نیازمندان. Was it possible banks let people keep the necessary needs and take the extras? I believe is wise to live minimum and share the rest with others in times of crisis. I believe is necessary to legislate maximum two kids for each person and prioritise adoption worldwide. I believe with moral education at school we can have more united countries in the world and have less crisis and improve everyone's life. Making every country multinational and thrive is helpful to others than colonizing some of them.
@AAI872
@AAI872 8 ай бұрын
بسیار عالی و روشن . بسیار متشکر از شما و این سایت .
@bahmanahmadi4325
@bahmanahmadi4325 Жыл бұрын
آرمان جان تشکر میکنم بابت کار جدید و بسیار زیباتون بازم تشکر از شما و تیم خوبتون
@user-ns4kj1gg6d
@user-ns4kj1gg6d Жыл бұрын
بینظیر بود.کلی یادگرفتم.ممنونم از شما و تیم کاربلدتون. خداقوت❤
@hoseinbayanloo496
@hoseinbayanloo496 Жыл бұрын
خسته نباشید عالی بود🌹❤🌹👍👏
@sina006
@sina006 Жыл бұрын
بی‌نظیری دیگه دوست دارم 👍👍👍
@faribasabahi7687
@faribasabahi7687 Жыл бұрын
درود بر شما فوقالعاده بود Excellent job ❤ Thanks a lot ❤
@dariushdarabi5207
@dariushdarabi5207 Жыл бұрын
بسیار عالی. برای بنده که چیزی از اقتصاد نمیدانم، خیلی مفید بود.
@behnammoradi8692
@behnammoradi8692 Жыл бұрын
بچه کونی عکس اشورو از یوتیوب ت بردار تو و امسال تورو چه به اشو گوزو
@ahmadtahmasbipour3727
@ahmadtahmasbipour3727 7 ай бұрын
ممنونم از زحمات شما خیلی روان و ملموس مسایل پیچیده اقتصادی را بیان می کنید.
@ahmadsoufizadeh1607
@ahmadsoufizadeh1607 11 ай бұрын
یکی از بهترین پادکست هایی بود که ساختید. لطفا از این زمینه ها و برای آگاهی بیشتر مردم و پیش بینیو رشد مردم جامعه خودمون از این دست فیلم های آموزشی بیشتر درست کنید تا به نوبه خودتون به مردم خدمت کرده و دست در ساخت آینده ایران داشته باشید. ممنون از شما
@azitamehraban4845
@azitamehraban4845 6 ай бұрын
آیا به نظرتون چند ملیتی کردنِ کشورها و آموزشِ اخلاقِ علمی در مدارس و وضعِ قوانینِ مطابق برآن میتونه برایِ همه کشورها مفید باشه؟ آموزشِ مهارتهایِ زندگی از جمله مهارتِ گفتگو که شاملِ مدیریتِ خشم، حفظِ ارزشها و حریمِ شخصی، شناخت و انتخابِ شریکِ زندگی، ... می باشد در اولویت باشد. آیا بانک بجایِ ورشکست کردنِ کسی به طورِ کامل میتوانست برایِ هرکسی حداقل ها را باقی بگذارد و از کسانیکه اضافه دارند بگیرد و بدهد به نیازمندان؟ آموزشِ حداکثر دو بچه برایِ هر خانواده و ترجیحا فرزندخواندگی و مصرفِ بقیه پول، انرژی، وقت، ... برایِ نیازمندان. Was it possible banks let people keep the necessary needs and take the extras? I believe is wise to live minimum and share the rest with others in times of crisis. I believe is necessary to legislate maximum two kids for each person and prioritise adoption worldwide. I believe with moral education at school we can have more united countries in the world and have less crisis and improve everyone's life. Making every country multinational and thrive is helpful to others than colonizing some of them.
@john20johnny
@john20johnny Жыл бұрын
سپاس آرمان جان، بسیار مفید و آموزنده بود. 🤝
@rezadavoudi6461
@rezadavoudi6461 Жыл бұрын
درود بر شما سه رفیق که تاریخ را به اختصار برای فارسی زبانان بازگو میکنید. 💚🤍❤️
@alijawadhassani1414
@alijawadhassani1414 Жыл бұрын
واقعاً که
@faradpack
@faradpack Жыл бұрын
کاش مختصر تر بگی اول خلاصه رو با کمی نام بردن …
@majid6055
@majid6055 Жыл бұрын
ارادتمندیم 💙🙏🙂
@azitamehraban4845
@azitamehraban4845 6 ай бұрын
آیا به نظرتون چند ملیتی کردنِ کشورها و آموزشِ اخلاقِ علمی در مدارس و وضعِ قوانینِ مطابق برآن میتونه برایِ همه کشورها مفید باشه؟ آموزشِ مهارتهایِ زندگی از جمله مهارتِ گفتگو که شاملِ مدیریتِ خشم، حفظِ ارزشها و حریمِ شخصی، شناخت و انتخابِ شریکِ زندگی، ... می باشد در اولویت باشد. آیا بانک بجایِ ورشکست کردنِ کسی به طورِ کامل میتوانست برایِ هرکسی حداقل ها را باقی بگذارد و از کسانیکه اضافه دارند بگیرد و بدهد به نیازمندان؟ آموزشِ حداکثر دو بچه برایِ هر خانواده و ترجیحا فرزندخواندگی و مصرفِ بقیه پول، انرژی، وقت، ... برایِ نیازمندان. Was it possible banks let people keep the necessary needs and take the extras? I believe is wise to live minimum and share the rest with others in times of crisis. I believe is necessary to legislate maximum two kids for each person and prioritise adoption worldwide. I believe with moral education at school we can have more united countries in the world and have less crisis and improve everyone's life. Making every country multinational and thrive is helpful to others than colonizing some of them.
@rozezard862
@rozezard862 Жыл бұрын
ممنون خیلی عمیق بود، نیازه چندبار نگاه کنم 😁
@ahmadabdoli7135
@ahmadabdoli7135 Жыл бұрын
عالی‌ بود دوست عزیز!
@alibagheri9638
@alibagheri9638 Жыл бұрын
that was one my Favorit videos in your channel. Thank. keep going 👍💪
@abedin.hashemi369
@abedin.hashemi369 Жыл бұрын
لطفا در مورد مسائل اقتصادی و نرخ بیکاری و نرخGDP کشورها باز هم ویدیو بسازین. ممنون و سپاسگذارم 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@azitamehraban4845
@azitamehraban4845 6 ай бұрын
آیا به نظرتون چند ملیتی کردنِ کشورها و آموزشِ اخلاقِ علمی در مدارس و وضعِ قوانینِ مطابق برآن میتونه برایِ همه کشورها مفید باشه؟ آموزشِ مهارتهایِ زندگی از جمله مهارتِ گفتگو که شاملِ مدیریتِ خشم، حفظِ ارزشها و حریمِ شخصی، شناخت و انتخابِ شریکِ زندگی، ... می باشد در اولویت باشد. آیا بانک بجایِ ورشکست کردنِ کسی به طورِ کامل میتوانست برایِ هرکسی حداقل ها را باقی بگذارد و از کسانیکه اضافه دارند بگیرد و بدهد به نیازمندان؟ آموزشِ حداکثر دو بچه برایِ هر خانواده و ترجیحا فرزندخواندگی و مصرفِ بقیه پول، انرژی، وقت، ... برایِ نیازمندان. Was it possible banks let people keep the necessary needs and take the extras? I believe is wise to live minimum and share the rest with others in times of crisis. I believe is necessary to legislate maximum two kids for each person and prioritise adoption worldwide. I believe with moral education at school we can have more united countries in the world and have less crisis and improve everyone's life. Making every country multinational and thrive is helpful to others than colonizing some of them.
@omidnoor5847
@omidnoor5847 Жыл бұрын
مثل همیشه عالی،ممتون👍👍👍
@shokrollahesnaashari9911
@shokrollahesnaashari9911 Жыл бұрын
عالی هستی ارمان جان‌ صدای رسا و جذابی توائم با معلومات 👏👏👏👏👏
@rezahonarvar
@rezahonarvar Жыл бұрын
درود بر دیپ پادکست💚✌
@user-uy1py9yx4m
@user-uy1py9yx4m Жыл бұрын
خسته نباشید خیلی ممنون بابت این ویدو هاتون.
@damoncinema
@damoncinema Жыл бұрын
عالی مثل همیشه ...
@ehsanetehadi5098
@ehsanetehadi5098 Жыл бұрын
فوق‌العاده بود. دست مریزاد 👏👏
@behrooznagafi9323
@behrooznagafi9323 Жыл бұрын
آرمان جان عالی بود فقط منبعی که از آن ویدئو ساخته شد چه نام دارد.اگر هم باز منابعی هست ویدیو می سازید👌🙏❤️
@mansourazarmi2220
@mansourazarmi2220 Жыл бұрын
منبع رو بدانیم و اینکه خودکشی اقتصادی ژاپن ریشه سیاسی داره حتما این هاراگیری در پشت روابط سیاسی و بازی قدرت در عرصه جهانیه
@sams9124
@sams9124 Жыл бұрын
Well done! I have fact checked a few of your earlier programs and you’re spot on! Bravo!
@zariderhami3116
@zariderhami3116 Жыл бұрын
ممنون از اطلاعات مفید شما ونحوی گویندگی تون 🌷🌹🌺
@aria3323
@aria3323 Жыл бұрын
عالی بود دمتون گرم ❤❤🌹
@abdola___67
@abdola___67 Жыл бұрын
هفته ها صبر میکنم که شما مطالب جدید بزارید و ببینیم عالی هستین
@hekayat_plus
@hekayat_plus Жыл бұрын
مثل همیشه عالی خسته نباشید🙏
@mohammadkhourmehr5155
@mohammadkhourmehr5155 Жыл бұрын
مثل همیشه کلی لذت بردم خسته نباشید
@zareejaan9031
@zareejaan9031 Жыл бұрын
عالى و پر از اگاهى ممنون از زحمات تان
@Raybod_369
@Raybod_369 Жыл бұрын
برنامه هاتون روز به روز جذابتر میشن ❤️👌🏼
@rayson0312
@rayson0312 Жыл бұрын
موضوع خیلی جالبی بود اگر میشه راجب اقتصاد ایران در قرن معاصر هم یک ویدیو بسازید
@Ahd-iv6us
@Ahd-iv6us Жыл бұрын
الان ایران بینه ۲۵۰کشور رتبه ۱۶رو داره ولی اقتصادانان میگن اگه فقط ۷۰درصد تحریم ها برداشته بشه تو ۵سال اول تمامه مشکلات ایران حل میشه تولید صادراتش بسیار زیاد میشه بعده ۵سال دیگه یعنی تو ۱۰سال جزه ۱۰کشور اقتصادی دنیا میشه بینه ۱۵تا۲۰سال اقتصادش دگرگون میشه
@fsalehi5371
@fsalehi5371 11 ай бұрын
با سپاس فراوان و آفرین بر شما جناب آرمان حافظی🎉😊🎉
@learningondemand9444
@learningondemand9444 Жыл бұрын
با سلام، ویدیویی بسیار دقیق، شفاف، و آموزنده. به امید تهیه ویدیوهای جدید و موفقیت بیش از پیش.
@sodabehsaidikia8665
@sodabehsaidikia8665 Жыл бұрын
کاش منبعی که استفاده کرده بودید میگفتید . خیلی خوب بود خسته نباشید. 🙂
@mansourazarmi2220
@mansourazarmi2220 Жыл бұрын
ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم یه کشور به تمام معنا نیست شینزو تو فکر اعتلای دوباره بود محو شد
@Milad_Hooshmand
@Milad_Hooshmand Жыл бұрын
هزار بار ممنون عالی بود💙💙
@alirashvand9450
@alirashvand9450 Жыл бұрын
سبک بیان مطالب بسیار جذاب و شیرین است.موفق باشید.بیش از پیش.
@Ali__7963
@Ali__7963 Жыл бұрын
چقدر عالی بود این ویدیو و چقدر ترسناک حس آشنا پنداری بهم دست داد میخوام وارد بازی نشم ...
@fatemad4012
@fatemad4012 Жыл бұрын
چه حس آشنا پنداری؟
@Ali__7963
@Ali__7963 Жыл бұрын
@@fatemad4012مثلا ایجاد حباب بورس و مسکن
@Sushians.Iran_israel_frindship
@Sushians.Iran_israel_frindship Жыл бұрын
من دیروز این برنامه رو کامل گوش کردم. آنقدر ازین برنامه خوشم اومد که خواستم تشکر ویژه کنم و بگم ایکاش بخش دوم هم داشته باشه. ممنون. ❤️🌹👏👍
@mohammadmoradi3882
@mohammadmoradi3882 Жыл бұрын
به نظر من ربط به جریان فراموسون داره.
@user-rh2jw7pw5v
@user-rh2jw7pw5v Жыл бұрын
چین بزرگترین بلای اقتصادی دنیا و مخصوصا ژاپنه
@Sushians.Iran_israel_frindship
@Sushians.Iran_israel_frindship Жыл бұрын
@@user-rh2jw7pw5v قبول دارم...
@anjuom3011
@anjuom3011 Жыл бұрын
این حرومزاده جز دروغ و خزعبلات هیچ چیزی نگفت تمام بدبختیا رو انداخت گردن مردم ژاپن و سیاستمدارهاشون و آمریکا هم مظلوم هیچ مشکلی نداشت وقتی ملتی بیسواد باشن هر جفنگی رو میپذیرن
@Sushians.Iran_israel_frindship
@Sushians.Iran_israel_frindship Жыл бұрын
@@anjuom3011 داداش تو همیشه میایی و فحش های خیلی بدی میدی به این گروه. من سه تا پرسش از شما دارم. یک: خب شما که انقدر اذیت میشی، چرا این برنامه رو می‌بینی؟ دو: چرا خودت نمیری یه کانال بزنی و حرف درست رو بزنی؟ سه: چرا هیچ وقت یه مثال نمی‌زنی که فلان موضوع رو دروغ گفت؟ فقط میگی این دروغ میگه.
@mahtabaria3172
@mahtabaria3172 Жыл бұрын
مثل همیشه عالی بودید، و باز هم معلوماتم نسبت به دنیا زیاد تر شد، ممنون بابت زحمات شما.
@parvizmehrabiy-pari1422
@parvizmehrabiy-pari1422 Жыл бұрын
بسیار جالب و خوب توضیح دادید. سپاس از شما
@azerbaijan1011
@azerbaijan1011 Жыл бұрын
عالی بود ،ممنون بابت زحماتتون
@milano_zr
@milano_zr Жыл бұрын
سلام خیلی ممنون بابت پادکست کاملتون. لطفا راجب سلسه صفوی هم ویدیو بسازید. زیاد بهش پرداخته نشده. درست
@user-ln6el8xy3n
@user-ln6el8xy3n Жыл бұрын
امیدوارم بعد اشکانیان برن سراغ صفویه
@BANOOYEIRANI
@BANOOYEIRANI Жыл бұрын
Thank you for a very informative video. I have learned a lot and enjoyed it.
@ehsan11111
@ehsan11111 Жыл бұрын
چقدر عالی بود این قسمت
@baliamajd4693
@baliamajd4693 Жыл бұрын
عالیه خیلی خوشم میاد از این سبک اطلاعات 🤌🏻🤌🏻 ممنونم🙋🏻‍♀️🎉🧡
@alitohidi6178
@alitohidi6178 Жыл бұрын
بسیار عالی خوشحالم که دوباره برنامه ساختید
@Attahee
@Attahee Жыл бұрын
آرمان گرامی برنامه های شما واقعان نظیر ندارد🙏❤️
@user-bv6zv5wz3m
@user-bv6zv5wz3m 8 ай бұрын
خیلی جالب، ممنون از کارهای مفیدتون عزیزان. 🙏🏻
@naschenas1319
@naschenas1319 Жыл бұрын
استاد تشکر خیلی توضیحات عالی و آموزنده
@siyawashteymori
@siyawashteymori Жыл бұрын
درود و افرین ب پیشگاه باشندگان و سازندگان این برنامه.سپاس از همت بلند تان
@azitamehraban4845
@azitamehraban4845 6 ай бұрын
آیا به نظرتون چند ملیتی کردنِ کشورها و آموزشِ اخلاقِ علمی در مدارس و وضعِ قوانینِ مطابق برآن میتونه برایِ همه کشورها مفید باشه؟ آموزشِ مهارتهایِ زندگی از جمله مهارتِ گفتگو که شاملِ مدیریتِ خشم، حفظِ ارزشها و حریمِ شخصی، شناخت و انتخابِ شریکِ زندگی، ... می باشد در اولویت باشد. آیا بانک بجایِ ورشکست کردنِ کسی به طورِ کامل میتوانست برایِ هرکسی حداقل ها را باقی بگذارد و از کسانیکه اضافه دارند بگیرد و بدهد به نیازمندان؟ آموزشِ حداکثر دو بچه برایِ هر خانواده و ترجیحا فرزندخواندگی و مصرفِ بقیه پول، انرژی، وقت، ... برایِ نیازمندان. Was it possible banks let people keep the necessary needs and take the extras? I believe is wise to live minimum and share the rest with others in times of crisis. I believe is necessary to legislate maximum two kids for each person and prioritise adoption worldwide. I believe with moral education at school we can have more united countries in the world and have less crisis and improve everyone's life. Making every country multinational and thrive is helpful to others than colonizing some of them.
@royamortazavi6948
@royamortazavi6948 Жыл бұрын
Very interesting and formative.
@neginfatemeh2196
@neginfatemeh2196 Жыл бұрын
مدتی بود جای شما خالی بود تا تاریخی دیگر را بگذارید ممنون
@parsi6
@parsi6 Жыл бұрын
خیلی عالی و آموزنده بود . موفق باشید . 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
@om4313284
@om4313284 Жыл бұрын
ممنون از شما خسته نباشید ❤
@danieldejan1723
@danieldejan1723 Жыл бұрын
درود بر شما و کاری که انجام می دهید واقعا کاربردی و حرفه ای و قابل درک و فهم می باشد
@nyla8946
@nyla8946 Жыл бұрын
یادم رفت به کمنت قبلیم اضافه کنم که موزیک متن بسیار مناسب و هماهنگ با پلات بود 👏👏👏
@AliAhmadi-zm2mp
@AliAhmadi-zm2mp 10 ай бұрын
Great info about the history. Keep it up 👍
@anushsahakyan2265
@anushsahakyan2265 Жыл бұрын
مطالبتان،،جالب ،جدید وآموزنده است ...باز هم از این قبیل ویدئو ها بسازید..لطفا در مورد دلایل پیشرفت صنایع نساجی کشور ویتنام ویدئو بسازید
@Jabermoini
@Jabermoini Жыл бұрын
آرمان عزیز درود بر شما، از زحمات، سخت کوشی و قدرت کلام و زیبایی اجرات سپاس گذارم. سلامت، شاد و موفق باشی. ❤
@kamyaralavi5356
@kamyaralavi5356 Жыл бұрын
Very nice and perfect 👍👍💯 Special thanks for you
@elnazroohi98
@elnazroohi98 7 ай бұрын
Very good analysis and good explaining,,wonderful,,,❤❤❤
@saeedkheyrkhah886
@saeedkheyrkhah886 Жыл бұрын
سلطان فوق العاده بود واقعا اموزنده و سراسر از مطالب متفاوت که در هیچ جای این کشور از دوران ابتدایی تا دانشکاه یک میلیونم این رو هم اموزش نمیدن بسیار برای شما و تیمتون احترام قائلم و تشکر میکنم از اینکه اطلاعات مرذم رو زیاد میکنین❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@h.schikhan5850
@h.schikhan5850 8 ай бұрын
درود بر دو کشور دوست ایران و ژاپن
@azitamehraban4845
@azitamehraban4845 6 ай бұрын
آیا به نظرتون چند ملیتی کردنِ کشورها و آموزشِ اخلاقِ علمی در مدارس و وضعِ قوانینِ مطابق برآن میتونه برایِ همه کشورها مفید باشه؟ آموزشِ مهارتهایِ زندگی از جمله مهارتِ گفتگو که شاملِ مدیریتِ خشم، حفظِ ارزشها و حریمِ شخصی، شناخت و انتخابِ شریکِ زندگی، ... می باشد در اولویت باشد. آیا بانک بجایِ ورشکست کردنِ کسی به طورِ کامل میتوانست برایِ هرکسی حداقل ها را باقی بگذارد و از کسانیکه اضافه دارند بگیرد و بدهد به نیازمندان؟ آموزشِ حداکثر دو بچه برایِ هر خانواده و ترجیحا فرزندخواندگی و مصرفِ بقیه پول، انرژی، وقت، ... برایِ نیازمندان. Was it possible banks let people keep the necessary needs and take the extras? I believe is wise to live minimum and share the rest with others in times of crisis. I believe is necessary to legislate maximum two kids for each person and prioritise adoption worldwide. I believe with moral education at school we can have more united countries in the world and have less crisis and improve everyone's life. Making every country multinational and thrive is helpful to others than colonizing some of them.
@user-cl8lz5tg3h
@user-cl8lz5tg3h Жыл бұрын
درود ارمان عزیز. هم خودت هم برنامه هات بینظیرید.یدونه ای.دوست دارم🙏✌🙏
@shekebsadat5664
@shekebsadat5664 Жыл бұрын
لطفا در باره اقبال لاهوری ودیو بساز . تشکر از ویدیو های مقبول تان
@arasharia7578
@arasharia7578 Жыл бұрын
درود به شما آرمان جان 😍و دوستانت که با بازگویی اتفاقات تاریخی و بیان شیوا سطح آگاهی مخاطبان خودتون رو افزایش میدید.🌻🌻🌻🙏🏻🙏🏻🍀🍀به امید اینکه دوباره ایران شکوه و قدرت تاریخی خودش رو در کل دنیا بدست بیارود.زنده باد ایرانی پاینده باد ایران جان🌻🌻🌻🌻💚💚💚💚💚👌👌👌👌👌🙏🏻🙏🏻🙏🏻
@shahrambahadori7929
@shahrambahadori7929 Жыл бұрын
یکی از بهترین برنامه هاتون بود 🙏🙏🙏👍👍👍
@z.n.4672
@z.n.4672 Жыл бұрын
ممنون از زحمات شما.🌹🌸💐🌹
@tele_paty3701
@tele_paty3701 8 ай бұрын
مثل همیشه هم اطلاعاتتون دقیق هم فن بیان عالی 🙏🏻💪🏻👌🏻
@usefrezapazira8601
@usefrezapazira8601 Жыл бұрын
سلام آقای حافظی بازم مثل همیشه دوستون دارم ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
@elijah9585
@elijah9585 Жыл бұрын
سپاسگزار از تمام ویدئوهای شما... از کالیفرنیا ❤️
@votaryofjustice1648
@votaryofjustice1648 Жыл бұрын
خیلی زیبا و سلیس... ممنون از شما....❤
@mohsensayad3055
@mohsensayad3055 Жыл бұрын
مثل همیشه عالی👏
@alizamani1196
@alizamani1196 Жыл бұрын
به شدت مفید و آموزنده ممنونم بابت محتوای عالیتون👏🏻❤
@mohammademami7832
@mohammademami7832 Жыл бұрын
یکی از بهترین و آموزنده ترین ویدیو‌های کانال عالی مثل همیشه🔥
@-candy_flower-
@-candy_flower- Жыл бұрын
Thanks for sharing these videos
@user-ws8ju9dt4q
@user-ws8ju9dt4q Жыл бұрын
very useful information Thank You
@irajaghaie7213
@irajaghaie7213 Жыл бұрын
خسته نباشید دمتون گرم عالی بود اینکه اقتصاد و به زبان ساده توضیح دادین خیلی خوبه چون من خودم چند تا برنامه در مورد اقتصاد دیدم ولی واسه ما افراد عادی قابل فهم نیست ن
@user-vw5qh1tq5o
@user-vw5qh1tq5o Жыл бұрын
درود. منم تازه دیدم این برنامه رو و عالیه هموطن بیا به کلبه ما هم
@azitamehraban4845
@azitamehraban4845 6 ай бұрын
آیا به نظرتون چند ملیتی کردنِ کشورها و آموزشِ اخلاقِ علمی در مدارس و وضعِ قوانینِ مطابق برآن میتونه برایِ همه کشورها مفید باشه؟ آموزشِ مهارتهایِ زندگی از جمله مهارتِ گفتگو که شاملِ مدیریتِ خشم، حفظِ ارزشها و حریمِ شخصی، شناخت و انتخابِ شریکِ زندگی، ... می باشد در اولویت باشد. آیا بانک بجایِ ورشکست کردنِ کسی به طورِ کامل میتوانست برایِ هرکسی حداقل ها را باقی بگذارد و از کسانیکه اضافه دارند بگیرد و بدهد به نیازمندان؟ آموزشِ حداکثر دو بچه برایِ هر خانواده و ترجیحا فرزندخواندگی و مصرفِ بقیه پول، انرژی، وقت، ... برایِ نیازمندان. Was it possible banks let people keep the necessary needs and take the extras? I believe is wise to live minimum and share the rest with others in times of crisis. I believe is necessary to legislate maximum two kids for each person and prioritise adoption worldwide. I believe with moral education at school we can have more united countries in the world and have less crisis and improve everyone's life. Making every country multinational and thrive is helpful to others than colonizing some of them.
@bbcfans7687
@bbcfans7687 Жыл бұрын
بسیار زیبا بود برادر لطفا دیگر همه ویدیو های تان به همین سیستم باشد آن سیستم که در ویدیوی که چهره خودتان نبود خیلی خسته کن و جالب نبود اینگونه هم زیبا و هم خوبش ساخته میشود موفق کامیاب باشید.
@user-rh2jw7pw5v
@user-rh2jw7pw5v Жыл бұрын
چین مافیای اقتصادی دنیا چی شد ?
@shahramrakhshkhorshid322
@shahramrakhshkhorshid322 Жыл бұрын
اطلاع رسانی تان بی‌نظیر و ستودنی است، پاینده و برقرار باشید
@A7M2N
@A7M2N Жыл бұрын
سلام ، تشکر بخاطر این ویدیو زیبا. لطفاً ویدیو اقتصاد-تاریخی بیشتر بزار 🙏❤️
@punishercoin8170
@punishercoin8170 Жыл бұрын
سپاس بابت همه زحمتها و ویدیوهای خوب و باکیفیت و خاصتون 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️❤️
@jonam7589
@jonam7589 Жыл бұрын
Awesome! Did you do the whole research yourself? Do you live in Iran? I am amazed how you can gather all these valuable information and perform accurate economics analysis while you have expertise in history and everything else! This kind of work normally is done on a TV program not in a one man Iranian Podcast!!! Are you a professor? You're brilliant! So grateful to you for educating us!
@akbarchieftain6916
@akbarchieftain6916 Жыл бұрын
چقدر سؤال میپرسی؛ فضول!
@alisharifian535
@alisharifian535 Жыл бұрын
There are no private TV channels in Iran.These guys work for themselves and you can guess the rest.
@jonam7589
@jonam7589 Жыл бұрын
@@alisharifian535 Thank you for your response. I realize that they work for themselves, but I am not sure if he actually lives in Iran, since they has done his research in English! The information he provides sounds like someone who doesn't live in Iran! This is even more admirable how patriotic he is! The man is brilliant!
@alisharifian535
@alisharifian535 Жыл бұрын
@@jonam7589 I am not sure about their residence too.However, there are people in Iran (mostly among educated younger generations) who are fluent in English.Educated ones generally understand what do English speakers mean,but few of them are experts in English.
@alisharifian535
@alisharifian535 Жыл бұрын
@@jonam7589 My hunch is that they live outside of Iran,but i do not know exactly if it is the cas or not.
@adlan6171
@adlan6171 Жыл бұрын
مثل همیشه جامع و جالب 👌❤️
@hosseindamavandi4479
@hosseindamavandi4479 Жыл бұрын
عالی ، سپاس👊👏
@2000rira
@2000rira Жыл бұрын
زنده باد آرمان جان ❤ مثل همیشه عالی بود پاینده باد ایران و ایرانی ❤❤
@maryamghafoorian9597
@maryamghafoorian9597 8 ай бұрын
ممنون آرمان عزیز بسیار عالی و شیوا تاریخ جهان را روایت میکنید 🌹
@mohammadalipasargad
@mohammadalipasargad Жыл бұрын
سلام و درود آقا آرمان عزیز : خبلی جالب و شنیدنی بود، ممنون.
@haybat698
@haybat698 Жыл бұрын
ممنون و امیدوارم که مردم همیشهه زنگ های خطر رو به موقع بشنوند. همیشه تاوان رو مردم بی دفاع باید بدن
@azitamehraban4845
@azitamehraban4845 6 ай бұрын
آیا به نظرتون چند ملیتی کردنِ کشورها و آموزشِ اخلاقِ علمی در مدارس و وضعِ قوانینِ مطابق برآن میتونه برایِ همه کشورها مفید باشه؟ آموزشِ مهارتهایِ زندگی از جمله مهارتِ گفتگو که شاملِ مدیریتِ خشم، حفظِ ارزشها و حریمِ شخصی، شناخت و انتخابِ شریکِ زندگی، ... می باشد در اولویت باشد. آیا بانک بجایِ ورشکست کردنِ کسی به طورِ کامل میتوانست برایِ هرکسی حداقل ها را باقی بگذارد و از کسانیکه اضافه دارند بگیرد و بدهد به نیازمندان؟ آموزشِ حداکثر دو بچه برایِ هر خانواده و ترجیحا فرزندخواندگی و مصرفِ بقیه پول، انرژی، وقت، ... برایِ نیازمندان. Was it possible banks let people keep the necessary needs and take the extras? I believe is wise to live minimum and share the rest with others in times of crisis. I believe is necessary to legislate maximum two kids for each person and prioritise adoption worldwide. I believe with moral education at school we can have more united countries in the world and have less crisis and improve everyone's life. Making every country multinational and thrive is helpful to others than colonizing some of them.
@shahabaghati5626
@shahabaghati5626 Жыл бұрын
مستند اقتصادی تاریخی بیشتر بسازید،،، شاید به خیلیها کمک کنه
@tony11284
@tony11284 Жыл бұрын
خیلی جالب بود و اطلاعات بسیار مهم بینهایت سپاگذاریم.
@remi53
@remi53 Жыл бұрын
درود برشما ،بسیار عالی👏👏🌺🌺
@mahmoudbathaie6754
@mahmoudbathaie6754 Жыл бұрын
درود بشما آرمان عزیز ، اطلاعات بسیار مفیدی از شما تا بحال بما رسیده که این برنامه هم تاثیر زیادی بوجود آورد که شکرگزار هستیم و به امید سلامتی و موفقیت شما برای رساندن این اطلاعات مهم برای مخاطبانتان ، ژاپنی ها بحران‌های زیادی را پشت سر گذاشتند و فکر نمی‌کنم دیگر به ناتوانیهای قبلی برسند، گرچه که اقتصاد در دنیا با موانع خودخواهانه قدرت‌ها روبرو میباشد چون این قدرت‌ها با سیاستهای بایکوت در براندازی اقتصاد کشورها نقش زیادی دارند، اما استقلال و خودکفایی واقعی با روش‌های علمی اقتصادی و با درنظر گرفتن موقعیت مناسب و روشنگری مردم در همه اقشار می‌توان امیدوار بود که با شکست کمتری روبرو شود که متاسفانه کشور عزیز ما گریبانگیر چنین مسئله ای است، اما خوشبختانه در مسیرهای قابل انتظاری گام برداشته که آینده معقولی در پیش رو دارد، البته همراه با ایستادگی در برابر قدرت‌های امپریالیستی... . سپاس از برنامه های زیبا و دفینه شما...
استعمار نوین فرانسه در قاره آفریقا
31:06
ФОКУС С ЧИПСАМИ (секрет)
00:44
Masomka
Рет қаралды 1,4 МЛН
They're a tough bunch!! # Superman can't fly # Superman couple # Spider-Man
00:47
How to Sneak Make Up Into Class 💄 #shorts
00:30
BubbleBee
Рет қаралды 14 МЛН
هیتلر چقدر به بمب اتم نزدیک شده بود؟
32:19
اخبار بامدادی| جمعه، ۷ اردیبهشت
25:56
Iran International ايران اينترنشنال
Рет қаралды 5 М.
چرا هنری کیسینجر مهمه؟
22:45
Bplus Podcast
Рет қаралды 111 М.
تاریخ آلمان از اول
1:16:28
Bplus Podcast
Рет қаралды 667 М.