رضا منصوری: انسان و انسانیت، کیهان و کیهان‌شناسی

  Рет қаралды 3,781

farhangsaz

farhangsaz

Күн бұрын

رضا منصوری (فیزیکدان‌، کیهانشناس، سیاست‌گذار علم و استاد بازنشستهٔ دانشکدهٔ فیزیک دانشگاه صنعتی شریف)
ایشان در ابتدا، سخنان خود را با این پرسش که چه چیز انسان مدرن را از انسان پیشامدرن جدا می‌کند؟ آغاز کرد و از تلنگر مدیریتی به‌این مضمون یاد کرد که: هر وقت بر سر دو راهی گیر کردی، راه سوم را انتخاب کن.
دکتر منصوری، در ادامه به تاریخچه چالش اسلامی آفریدگری انسان مدرن، نوع تفکرانسان ایرانی و تفکرات جدید اشاره و دوره طلایی (عصر زیرساخت‌ها، عصر روشن‌گری و عصرگذار به انحطاط)، دوره انحطاط (عصر نادیده انگاری وعصربهت) و عصرگذار به آگاهی یا عصر خودیافت یا آگاهی را برشمردند.
ایشان از حافظ و آثار وی به‌عنوان دینامیک معرفت انسانی و اوج آفرینش کلامی یاد کرد که انسان ایرانی درغزل‌های حافظ متجلی شده است ودراشعار این شاعر بزرگ، معنای زندگی و آزاداندیشی وجود دارد که این اوج خلاقیت، تجلی فکر و زبان است.
سخنران ششمین نشست آینده سازان، ضمن بیان مصداق‌هایی ازمعرفت اکنون بشر، بیان کرد: مفهوم شتاب در رشد معرفت بشر را دست‌کم نگیریم. شتاب مفهوم پیچیده‌ای دارد و انسان ایرانی هنوز وارد مرحله‌ای نشده است که تفکرش را وسعت دهد.
توضیح و تشریح عالم، کیهان‌شناسی، کهکشان‌ها، سیارات، ستاره‌ها و فراسیارات و کشف سیارات جدید از دیگر مباحثی بود که ایشان به آن اشاره و به بیان مفاهیمی مانند: ابزارودقتی‌ که در رصد به‌کار می‌رود، دقت در زمان‌سنجی، لزوم دقت در اندازه‌گیری زمان، مدل استاندارد کیهان‌شناسی، زمان، انرژي، حجم، انبساط عالم، تصور از فضا، ذرات بنیادی پرداخت و در ادامه افزود: عالم خلق شده است تا انسان به‌وجود بیاید.
وی با بیان این‌که فراعالم در راه است و ارتباط حضوری انسان‌ها در فضایی ورای فضای متعارف شکل خواهد گرفت و منتظر عینک هوشمند باشید بر خلاقیت و آفریدگاری در فناوری تاکید کرد و افزود: تلاش برای برنامه‌ریزی برای یافتن پاسخ را جایگزین کنیم. از حیرت به‌در آییم، معما را فراموش کنیم، خرد خداگونه را رشد دهیم، آینده را ببینیم و در خدمت هم باشیم. انسان کامل، انسان خداگونه و آفریدگر است. شوق آفریدگری و خلاقیت را پرورش دهیم و هر توانایی را ارج نهیم.
آینده روشن است، به تلنگر احتیاج داریم و باید جور دیگری فکر کنیم. درها را باز کنیم و عاشق انسان، انسانیت و خلاقیت باشیم سخنان پایانی ایشان در این نشست بود.

Пікірлер: 20
@mrezahoseiny9861
@mrezahoseiny9861 11 ай бұрын
Your insights and expertise are truly appreciated, and they make a significant difference in our understanding and learning.
@alirezalooalian4005
@alirezalooalian4005 2 жыл бұрын
با سلام و ابراز قدردانی از حضرت استاد، باید بگویم همین الان هم دنیای پیشرفته ما را مدیریت می‌کند! ضمنا توضیح بفرمایند که چرا و چگونه این آفرینش هستی دیگر معما و مایه حیرت نیست؟! بشر با داده‌هایی که داشته به اینجا رسیده و مغزش خلقتی است که خود در آن کمترین دخالتی نداشته است! افزون بر این‌ها ادبیات جهان برای تلطیف روح و روان و ذهن انسان‌هاست و گنجینه شعر جهانی در ساحتی دیگر است و پیوند دادن آن با مسایل علمی اشتباه گرفتن دو ساحت جدا از هم است!
@مسعودزارع-ق1ط
@مسعودزارع-ق1ط 2 жыл бұрын
ممنون استاد. سرمست جامتان شدم.چه وقت خوشی برایم ساختی. درود بر پدر ومادرتان
@zana4464
@zana4464 2 жыл бұрын
از دور هزاران هزار بار بهت درود می فرستم استاد عزیز. متاسفانه هیچ وقت نتوانستم از نزدیک شاگردی کنم. من شاگرد مجازی جنابعالی هستم این از لطف فضای مجازی است. لطفا برای جوانان ایرانی کتب ماندگار از علم و روش علمی و تفکر علمی بنویسید تا آن جو و تفکر غلطی که سالیان سال ایرانیان درگیر آن هستند را از ذهن مان و از ذهن ایرانیان دور شود قطعا یکی از الطافی است در جهت پیشرفت ایرانیان
@jajroud
@jajroud 2 жыл бұрын
استاد از خلاقیت و پرورش آن در ایران و نقش حوزه علمیه در شکوفایی بیشتر آن بگویید. با تشکر
@alitavana6411
@alitavana6411 2 жыл бұрын
باسلام جناب دکتر امیدواریم اگر این متن را مشاهده کردید بر من ببخشید بااینکه موضوع مورد بحث جناب دکتر بسیار بسیار مهم می باشد وبا وجود آگاهی و دانش قوی ایشان لیکن به علت عدم پیوستگی و ربط تدریجی مطالب با پراکنده گویی موجب سردر گمی مخاطب را فراهم نموده وشنونده را وا می دارد در اقیانوسی وسیع با عمق کم قدم نهاده و در این حال او رها می‌نماید.مطمئن هستم این به واسطه علم تحقیقاتی گسترده ایشان است
@adham4967
@adham4967 2 жыл бұрын
بسیار عالی،فقط یه سوال؟ آخرش که چی؟ نهایتا با پیشرفت هوش مصنوعی و علم ژنتیک دیگر نیازی به انسان طبیعی نیست،اونوقت آقای دکتر باید چیکار کنه؟!؟!؟!
@alirezashankaie4432
@alirezashankaie4432 2 жыл бұрын
بسیار جالب. فقط لطفا اسلایدها را به موقع نشان دهید.
@eldorado1188
@eldorado1188 2 жыл бұрын
فوق العاده بود
@m.g1437
@m.g1437 2 жыл бұрын
عالی بود واقعا
@sadeghjaver813
@sadeghjaver813 2 жыл бұрын
لذت بردم ممنون
@isaacrafei1709
@isaacrafei1709 2 жыл бұрын
عالی بود✅
@kuroshpersian4347
@kuroshpersian4347 2 жыл бұрын
استاد بزرگ
@himanyaghubi
@himanyaghubi 2 жыл бұрын
Like…
@hamidamir-ahmadi1801
@hamidamir-ahmadi1801 2 жыл бұрын
جناب منصوری شخصا شانس این رو داشتم که از دانش شما استفاده کنم. اما در این سخنرانی تاکید شما بر اینکه دانش تولید شده توسط دانشمندان ایرانی چه ارتباطی به نقش اسلام داره رو متوجه نمیشم و موافق نیستم. طبق صحبت خود شما اتفاقا نقش دین در تخریب فضای آزاد و نابود کردن نقش دانش و دانشمندها بسیار بارز هست.
@موسیویژه-ف9ح
@موسیویژه-ف9ح 2 жыл бұрын
ماهیت علم واقعیت و اسب زین کرده خیال عامل توهم حال توجیه گر آن خدعه باشد یا جهل جمع آن یکی است خداوند غنی به ذات است نیازی به مخلوق ندارد اینکه عبد را با برده مقایسه کنیم فاصله نجومی دارد برده در وهم و توهم است و عبد در فهم ،، عبد دارای تفکر و تعقل است برده اعدا در آوردن عبد اهل شنیدن است تا دیدن خداوند در غیب آسمان و زمین است عامل فهم را شنیدن گذاشت ولی برده فقط به دیدن و چشم را پور کند عبد با واقعیتهای موجود سیر میکند برده با زین خیال عبد توجه به عاقبت دارد برده به منافع حال ،،،،، اینکه عبد تشخیص داده که کف کف کف کار است برای رشد چون وجه عبد به موجودی است غیر کلامی اسما دارد ولی کلامی وجود ندارد که عظمت را شرح دهد ولی برده ترسیم میکند فرم میدهد لباس روحانی میدهد ،،، عبد فهمیده است که نمی داند و تلاش بر دانستن دارد برده مثل یک لیوان پور آب است که هر چه هم بریزید لبریز میشود عبد فهمیده است که قطره ای از عظمت دریاست ولی برده در توهم دریاست
@mahdisalari1
@mahdisalari1 2 жыл бұрын
ترا به خاطر خدا، یه فیلم برداری درست و تدوین آبرومند ندارید؟ حیف است سخنان استاد این طور عرضه بشه
Ничего не делаю всё видео 😴
00:33
Miracle
Рет қаралды 744 М.
Остановили аттракцион из-за дочки!
00:42
Victoria Portfolio
Рет қаралды 3,4 МЛН
بیژن عبدالکریمی: کانت و متافیزیک
1:55:27
فرهنگ‌ساز
Рет қаралды 3,8 М.
دکتر قطب الدین صادقی
2:27
CashCool
Рет қаралды 2,9 М.
FREEDOM of LESS: One Man's Minimalist Journey
15:49
Reflections of Life
Рет қаралды 159 М.
درسگفتار لیبرالیسم از مهدی تدینی جلسه ۲۳
59:49
عبدالکریم سروش: از کربلا تا فلسطین…
18:01
فرهنگ‌ساز
Рет қаралды 6 М.