Respectele mele d-le Roxin , apreciez munca d-voastra si dedicația pentru adevărul istoric al neamului nostru. VA MULTUMESC. Succes si sănătate.
@marcelbasno10512 жыл бұрын
Ręŕr
@freeenergie96442 жыл бұрын
Istoria noastră adevărată! JOS PĂLĂRIA 🎩💌🌻🔥🙏👏💯
@ONORRImusic2 жыл бұрын
16:50 este suficient să citești articolele lui Mihai Eminescu din acea vreme, despre războiul de independență. Iarna rușii ne-au cerut alimente. Regele dă ordin și mobilizează țăranii în toiul iernii, pe un ger de crăpau pietrele să ducă alimente pe front. Mulți țărani au degerat atunci de a fost nevoie să li se amputeze membrele, și-au pierdut boii și vacile, etc.
@gloriaviteazu-tu6nd Жыл бұрын
Totiregiinistejigodii😈
@MrHaihui Жыл бұрын
@@gloriaviteazu-tu6nd presedintii sunt ca sfintii...
@marimunteanu87512 жыл бұрын
🌃..."Bine ați venit DOMNILOR, va mulțumesc pt.noul subiect istoric,mult succes,respect ,cinste, adevăr ",!📖🕊🕊🙏🙏👍👍
@DADA-xy5zx2 жыл бұрын
Muuuuuult respect și considerație pentru domnul Daniel Roxin și invitatului emisiunii realizată cu multă dăruire !
@gicadaicu48042 жыл бұрын
MULȚUMESC.SI RESPECT PENTRU EFORTUL DE A ADUCE LA LUMINA TRADARILE DIN TRECUT ASUPRA RO.SUNTETI GENIAL.
@luciancrisan-lupa48592 жыл бұрын
Felicitari domnilor istorici! Cu oameni ca voi, vom izbandi intotdeauna! Multumim, Daniel Roxin!
@gloriaviteazu-tu6nd Жыл бұрын
Unde vei ,,izbândi "? Este ocupată până la refuz țărișoara noastră 😢🙏➕🔥
@capitalbrra48742 жыл бұрын
Stau și ma gândesc cât la 100 de adevărată exista în istorie .respect daniel ești un om foarte deștept și documentat eu te știu de mult de când prezent ai la TVR 1 succes în continuare
@barbariefilip28902 жыл бұрын
Mulțumesc,acum știu adevărul ,la școală în comunism am învățat altă istorie.
@MrHaihui Жыл бұрын
Suntem, totusi, siguri ca acesta este adevarul, corect si complet?
@sorinmarcu12826 ай бұрын
Istoria studiată în comunism nu trebuia să atingă cu ceva Rusia indiferent de regimul politic aflat la putere.
@constantinmihailpopescu13402 жыл бұрын
Felicitări invitatului și realizatorului ! În decembrie 1977, am publicat în revista Magazin istoric un articol cu amintirile unui ofițer britanic din Statul Major al lui Osman Pașa (William Herbert)
@arina23292 жыл бұрын
Multă sănătate,domnule profesor,mulțumesc ca existați!
@feliciadascalu65412 жыл бұрын
Respect și considerație, domnule profesor, vă admir, sunteți o persoană integră!
@paulrobu712 жыл бұрын
@@feliciadascalu6541 e adevărat,e de multă bună-credință,i-am urmărit multe emisiuni realizate cu dl.Roxin,pe Nașul TV,dar pt.un profesor universitar face foarte multe greșeli,de pronunție,de documentare,etc.,e absolut halucinant,inițial credeam că sînt scăpări ocazionale,dar nu se poate ,asemenea greșeli nu sînt admisibile nici la un profesor de țară.am notat multe din ele,inclusiv data difuzării emisiunilor,pot oricînd dovedi,păcat că un om așa de simpatic se face de rîs atît de penibil
@paulrobu712 жыл бұрын
@@arina2329 vezi răspunsul de mai jos,pt.dna Dascălu,e valabil și pt.tine
@paulrobu712 жыл бұрын
@@arina2329 of,eu l-am scris sub numele tău,dar calculatorul a vrut altfel,l-a trimis jos ,deci e vorba,în noua formulă,de răspunsul de mai sus...
@drumetul.obosit Жыл бұрын
Vă urmăresc în mod constant emisiunile dle Roxin. Sunt profund impresionat de contribuțiile dvs și ale invitaților dvs pentru aflarea adevărului istoric. Am vrut de mai multe ori să trimit linkurile cu realizările dvs către prieteni de-ai mei care nu cunosc Limba Română. Problema este că emisiunile dvs nu ofereră posibilitatea de a fi subtitrate în engleză. Vă mulțumesc!
@monicatecar7292 жыл бұрын
Respect pentru ce faceți
@georgegomoescu7295 Жыл бұрын
Daniel Roxin,patriotul magnific ce rostește adevarurile despre fiinta neamului românesc! Infinita gratitudine pentru munca Dvs. ce lumineaza chiar si pe cei mai eruditi contemporani romani !
@gp96062 жыл бұрын
Felicitari pt emisiune!
@gogugogu36322 жыл бұрын
Multumesc!
@valeriulicu Жыл бұрын
D-le Adrian Iscru! Felicitari pentru activitatea Dv! In special pt directia ce trebuia urmată dupa marea inghesuiala din ”89.
@ghitapeneoasu96432 жыл бұрын
Respect, cum se poate face ,sa se trezeasca patriotismul romanesc.
@utilizator2094 Жыл бұрын
Sa ne unim sa ne aducem aminte de mihai viteazul ce a făcut el sa nu uitam
@maxipoll83602 жыл бұрын
Felicitari pt documentar foarte Frumos si adevarat.
@laurentiumarolicaru91052 жыл бұрын
Respect si multumim domnule Roxin!
@adriangole37702 жыл бұрын
Bună seara! Se pare că asta ar fi soarta noastră, aici la răscrucea imperiilor.... terfeliți de toți cotropitorii, jefuiți de bogății, etc. Cât despre ruși,cum spunea cineva:"ne-ați luat ceea ce era al nostru și ne-ați dat ceva ce nu-i al vostru"... referitor la Dobrogea. Seară frumoasă tuturor!
@doringheorghe926711 ай бұрын
Carol I a fost mai roman decat 90% din clasa politica de azi si de atunci!
@antoniamaltz3080 Жыл бұрын
O pagină bine venită despre istoria pură și dură a trișorii noastre de felicitări pentru toată munca.
@petrurares83002 жыл бұрын
Am fi putut obține și orașul Durustor (Silistra) , însă diplomația română din acea vreme nu a fost destul de abilă ! Ar fi fost bine să amintiți în treacăt și de participarea vlahilor de la sud de Dunăre la acest război !
@alinpascar99272 жыл бұрын
Nici acum nu e,adevărul e ca romanii sunt un popor de hoti
@viorelblaj4885 Жыл бұрын
Si cam ce trebuiau sa facă mai exact? România a facut presiuni diplomatice in acest sens si chiar militare: ocuparea unui fort al Silistrei(Arab Tabia) care aproape a dus la o confruntare deschisa cu trupele ruse din apropiere. Frontiera actuală cu Bulgaria care trece foarte aproape de orașul Silistra e rezultatul acestor presiuni...
@CostisanuRomica8 күн бұрын
Dacia 👑 todeauna Nobil,Glorios Popor Nemuritor ☝️ Este Romania Poporul Roman din inima Europei 🇷🇴🌞❤️👍.🌹👑
@mariusbrancusi41522 жыл бұрын
NIMIC NOU SUB SOARE. JOCURILE IMPERIILOR SAU LUAT TOT TIMPUL PE SPATELE ȚĂRILOR MICI.VĂ MULȚUMIM PENTRU ACESTE LECȚII DE ISTORIE.
@miricaiuliana2 жыл бұрын
Nu ne-am făcut bine...Am mai,,ales"un neamt pentru ,,binele "nostru. P.S. De ce a trebuit ca domnul Cuza sa meargă în Austria și apoi sa se stabilească în Germania?De ce nu s-a stabilit în Franța?6
@gloriaviteazu-tu6nd Жыл бұрын
Năpârci
@monacara3782 жыл бұрын
Deși i-am ajutat totdeauna pe vecini ,ei nu prididesc să jinduiască la pămînturile noastre...
@ProfCalculon2 жыл бұрын
Deci, ignoranța puterilor străine față de România, nu e un fenomen nou, are chiar tradiție istorică...
@mircesfauru8616 Жыл бұрын
Si actualul guvern nu este prea national , daca ne gandim la situatia politica si social economica a Romaniei ; Avem in guvern de 33 de ani formatiunea ( cameleon ) care ne ofenseaza de nenumarate ori !!!
@draculascountry98722 жыл бұрын
Poate ar trebui ca România să facă alianțe frățești cu popoare surori latine Franța Spania Brazilia Argentina Mexic Italia toți latinii....apropiate ca temperament ca limbă etc...
@rafadaniel50062 жыл бұрын
Bravo și advărat,așa trebuia cu tarile latine!
@cgabriel777 Жыл бұрын
multumim pentru prezentare, foarte interesanta! Poate ar fi buna si o traducere in engleza, am observat ca vecinii nostri mai la sud de Dunare nu stiu nimic despre ajutorul dat de armata romana pentru eliberarea teritoriilor lor, probabil in cartile lor de istorie nu este scris nimic despre asta. In plus unii din ei pretind ca Dobrogea le-ar apartine.
@aurelius43002 жыл бұрын
FELICITARI
@boby321112 жыл бұрын
Nu se spune ca de la inscaunare Cuza stia ca este numit domnitor pe termen limitat si in scopul de a pregati venirea unui principe strain, pentru a se elimina luptele interne intre pretendentii la tron. Aceasta reiese chiar si din actul de abdicare: „Noi, Alexandru Ioan Cuza, conform dorinţei naţiunii întregi SI A ANGAJAMENTULUI LUAT LA SUIREA MEA PE TRON, depun astăzi, 11/23 februarie 1866, cârma Guvernului în mâinile unei Locotenenţe Domneşti şi a unui Minister ales de popor”. De asemenea intr-o scrisoare catre un fost colaborator, imediat dupa abdicare, Cuza spune: "Dta ştii că pricipiul proclamat de Corpurile Statului a fost şi rămâne scopul meu; căci, după a lor părere, numai un prinţ străin poate asigura viitorul României; cred inutil să adaug că, dacă, în calitate de Domnitor al României, AM LUCRAT TOTDEAUNA PENTRU REALIZAREA ACESTEI DORINTI, tot aşa, ca prinţ român, nu voi lipsi un moment să fac, în acest sens, tot ce va atârna de mine…Trăiască România!”.
@mihaitagabrieloprea86532 жыл бұрын
Este adevărat ce spuneți, dar ar putea fi și o manipulare prin omisiune a unor detalii, pentru ca nu pot crede ca invitatul nu cunoaște aceste detalii!
@petrurares83002 жыл бұрын
După 1821 toți domnitorii au domnit pe termen limitat,respectiv șapte ani.
@feliciadascalu65412 жыл бұрын
Corect, bine ați făcut să menționați aceasta, de aceea i s a cerut să respecte înțelegerea și să abdice, căci cam prinsese gustul puterii și nu mai voia să părăsească conducerea de bună voie, așa cum se întampla atunci, asemenea și în zilele noastre
@ionelghiorghita6889 ай бұрын
@@feliciadascalu6541sau era inconvenabil căci era "prea Român" cu am mai pățit și in ultimii ani începând cu Ceausescu, prea Român pentru a conveni americanilor și rușilor....
@ionelghiorghita6889 ай бұрын
@@feliciadascalu6541sau era "prea Român" lucru care s-a mai întâmplat și cu Dej, Ceausescu, Nastase, Ponta, Dragnea. Nu ca as fi mort dupa ei dar au fost înlăturați in mod ciudat și mereu (mai puțin Dej) în favoarea "globalistilor" care au transformat țara din nou în colonie. .
@draculascountry98722 жыл бұрын
Trăiască Dacia Mare Vlad Țepeș Horea Closca și Crișan Eminescu Mihai Viteazu Ștefan cel Mare armata română.
@paulrobu712 жыл бұрын
l-ai uitat pe Mareșal
@ivanire3826 Жыл бұрын
+ceausescu.
@draculascountry9872 Жыл бұрын
Ce origini avea Ana Paucar...?
@georgetasimion3058 Жыл бұрын
Era din etnia evreilor kazari ca și Valter Roman , tatăl lui Petre Roman .Evreii kazari au fost infiltrați după 1944 în structurile partidului comunist și au făcut legea în România până prin 1965 la moartea lui Ghe Dej.
@trilu.lilu.crocodilu9 ай бұрын
Ana Pauker a fost evreicâ , numele de fată Hannah Robinsonhn.
@adrianvesa85882 жыл бұрын
Va salut Dl Roxin
@teltin6652 жыл бұрын
Slava Eroiilor Romaniei 🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩
@alexadruvloger56392 жыл бұрын
Multumi dar Basarabiei tot nu e bine
@sandicachiriac44722 жыл бұрын
De ce trebuie sa consideram ca Putin este acelasi 1877, care a tradat. Dar cum explicam ca santem in Europa si prieteni cu Germani ? 🙈🙏😇
@boby321112 жыл бұрын
A fi prieteni cu germanii este o optiune inteleapta pe care romanii invatati cu minciuna, inselatoria, ciubucul, mituirea, nu o pot agrea. Unde au ajuns nemtii au dus civilizatie, au schimbat in bine obiceiurile, au format o alta atitudine fata de munca. Am avut ocazia sa discut cu un african din Tanzania, din zona unde o scurta perioada de timp (cca 30 de ani), a fost o colonie germana, pana la Primul RM, cand coloniile au fost preluate de englezi. Imi povestea ca nemtii au facut acolo o cale ferata, prin jungla si printre animalele salbatice care au facut foarte multe victime. Ca muncitori luau localnici, dar care suportau foarte greu disciplina germana si chiar pedepsele corporale pe care acestia li le aplicau. Mi-a spus insa ca dintre localnicii care au rezistat la regimul impus de nemti s-au ridicat cei mai avuti locuitori din zona, pana in zilele noastre. De fapt nemtii au schimbat radical zona in scurtul timp cat au gospodarit-o. Au plantat peste 2 milioane de arbori de cafea, suprafete imense de arbori de cauciuc sau de plantatii de bumbac. Au descoperit in zona lacurilor rezerve de aur si au infiintat prima mina de aur care de atunci functioneaza continuu. Calea ferata de 1250km a fost o lucrare de imensa importanta pentru regiune. Au infiintat portul Dar el Sallam, cel mai important din Africa subsahariana. Au realizat un sistem de invatamant pentru localnici, inclusiv scoli de meserii. O comisie americana recunostea la peste 10 ani dupa plecarea nemtilor ca invatamantul initiat acolo de germani a fost o minune si deplangea decaderea lui dupa ce englezii au preluat posesiunile germane. Ca un exemplu de mai aproape si mai recent uita-te la privatizarea statiunilor de la Marea Neagra la romani si la bulgari. Bulgarii au cedat statiuni intregi nemtilor, care au facut litoralul bulgaresc o bijuterie care aduce multi bani din turism statului bulgar. La noi statiunile sau hotelurile si plajele s-au dat unor potentati locali care nu au facut mai nimic, in afara de a pune taxe cat mai mari pe sezlonguri, umbrele si baldachine.
@sandicachiriac44722 жыл бұрын
@@boby32111 De ce trebuie sa vina alta natie sa investeasca in alta tara ? Daca au posibilitati financiare, sa ofere ajutor tarilor in cauza, fara sa devina ei propietari , si ar mai fi o intrebare , de unde au aceste tari atata bogatie sa investeasca sa devina propietari ? Oare a plouat cu bani in tara lor ? Cat a agonisit Hitler din tarile noastre ? Chiar nu poate fiecare tara sa prospere fara interventie straina ? Imi aduc aminte cum facultatile noastre erau preferate de multe tari, pe timpul comunismului.Chiar am intilnit, in strainatate specialisti performanti spunand cu mandrie ca au diplome din Romania.Noi cu profesori universitari excelenti, azi Nu avem decat slugi pentru tari care investesc sa castige ei, Nu sa ridice economia tarii noastre.Orice tara are necesarul pentru a fi gospodarit in favoarea poporului, dar, ii lipseste oameni devotati, cum poate un roman sa fie apreciat intr-o tara straina, iar aici in tara lui ajunge o victima a politicii ? Ce face un roman in strainatate nu poate face in tara lui ? Adevarul, oamenii buni sant pusi pe fuga, ca politicieni sa vanda.🙈🙏😇
@boby321112 жыл бұрын
@@sandicachiriac4472 Ca sa investesti trebuie mai intai sa acumulezi! Adica nu cheltuiesti tot venitul obtinut, ci o parte il aloci dezvoltarii. La noi partidele sa intrec sa mai faca o promisiune de marire de salarii sau pensii chiar cand nu sunt resurse nici pentru plata celor vechi. Ii vezi cum spun ca au identificat ei o sursa sa se plateasca pana la sfarsitul anului. Dar anul viitor? Daca nu avem, imprumutam. Lipsa de venituri este si pentru ca sectoarele cele mai profitabile le-am dat altora. De ex mallurile care se aprovizioneaza cu toate rahaturile din strainatate si sporurile comerciale le iau strainii care le detin. De asemenea desfacerea benzinei si motorinei. Sunt sume imense, cu castiguri imense pe care si le insusesc neromanii. Companiile de distributie gaz si en electrica au si ele investitori straini in mare parte. Contrar a ce se spune, Hitler a platit petrolul si produsele agricole cumparate din Romania pana la ultimul cent, uneori chiar in aur.
@sandicachiriac44722 жыл бұрын
@@boby32111 Opreste-te stimate domn, sa iei parte celor ce au ingropat toate tarile Europei cu bani furati din diplomatia lui Hitler, cand cara cu vagoane omenirea Nevinovata in Lagare de persecutie, acum cu diplomatie emanicipata, au inchis fabrici , uzine si mine, in schimb au imprumutat tarile Europei cu bani cu dobanda exgerata sa avem discoteci , bordele si cafenele, iar cei credinciosi au plecat ca sclavi in tarile deja capitaliste, unde iarsi un mod de a creste conturile lor private, platind mult mai putin decat un bastinas de al lor.Si uite asa, au reusit din plin sa distruga si economia lor, ca Dumnezeu nu doarme, la aceasta ora, acesti bestiali conducatori incearca sa isi pastreze conturile si averile personale, prin solutii criminale, invocand cu slogane grosolane Libertate, dar in schimb demarand razboi intre popoare.In acest mod satanic, vor sa acopere saracia care se va intinde in toata Lumea . Cine este de vina ? Hai, spuneti daca aveti pe Dumnezeu in suflet si inima 🙏😇
@feliciadascalu65412 жыл бұрын
@@sandicachiriac4472 deoarece capitalul românesc este foarte redus! Ca să scăpați de întrebarea dvs "existențială " de unde are Germania bani, vă amintesc că prin disciplină, muncă, seriozitate și corectitudine perseverente (calități care lipsesc nației române, în speță a conducătorilor ei!) a renăscut rapid din cenușă, precum PASĂREA Phönix, după cel de al 2 lea RM, ca și Japonia, de altfel!!!!
@adrianvesa85882 жыл бұрын
Va salut Dl Iscru
@draculascountry98722 жыл бұрын
Lașitatea se plătește
@viorelblaj4885 Жыл бұрын
2:45 Domnul Roxin mai bine tăceai. Pe Carol nu ni l-a băgat nimeni pe gât. Noi am vrut prinț strain ca sa nu ne mai certăm intre noi si sa avem altă prestanță în relațiile cu marile puteri. Cand a ajuns Carol cu armata română la Plevna, marele duce Nicolae i s-a adresat astfel:" Înțeleg că nu puteți fi pus sub comanda unui general rus..." Carol: "Se înțelege de la sine, dar nu vad nicio problemă dacă puneți 10 generali ruși sub comanda mea..."(!!) Cu tot respectul față de Cuza nu avea aceeasi prestanță ca un prinț de Hohenzolern! De menționat ca in 1866 nu se înghesuiau prea mulți prinți europeni sa vină intr-o țară aflată sub suzeranitate turcească. Era sub demnitatea lor... Oferta românilor fusese refuzată de fratele regelui Belgiei si românii disperați au apelat la Napoleon al 3-lea care l-a recomandat pe prințul Carol care a acceptat după unele ezitări... Sper ca macar acest aspect să fie înțeles de domnul Roxin...
@gheorghezvancea7570 Жыл бұрын
Și ajutor a fost nu numai trădare: am fost scoși din componența Imperiului Otoman astfel am devenit stat independent plus am primit și Dobrogea de la turci cu ajutorul rușilor.
@DragosIonGavrila Жыл бұрын
Spune domnule cum a abdicat Cuza ! cum in loc sa ia masuri cand a aflat de monstruoasa coalitie s-a dus sa o mai babardească odata pe Maria Obrenovici.
@ynnsktz92722 жыл бұрын
nu ar strica un video despre istoria adevarata a Cadrilaterului
@paulrobu712 жыл бұрын
să începem cu primul pas : Cadrilaterul e,dintotdeauna,pămînt românesc...
@ynnsktz92722 жыл бұрын
@@paulrobu71 aici parerile sunt impartite
@paulrobu712 жыл бұрын
@@ynnsktz9272 totdeauna sînt împărțite,fiindcă ocupanții au și ei părerile lor...și mai sînt și trădătorii de neam și de țară,de ex.acum cîțiva ani scursura numită Lucian Mândruță spunea la tv că în 1878 România a primit pe nedrept Dobrogea,că nu era pămînt românesc,era locuită doar de bulgari și turci,românii fiind rari pe acolo...de altfel,despotatul Dobrogei,din sec.14,avea capitala la Cavarna,în Cadrilater
@paulrobu71 Жыл бұрын
@@viorelpopescu4990 eu nu scriu prostii , tu nu ai citit atent și nu ai înțeles vorbele mele , eu doar am redat ce spunea un trădător de țară și de neam , despre care se știe de mult că e vîndut , e vorba de scursura numită Lucian Mîndruță , poate îl știi de la tv . la fel ca tine , eu tocmai asta am accentuat , că DOBROGEA (așa se scrie , cu e...) a fost dintotdeauna pămînt românesc , inclusiv Cadrilaterul , asupra căruia avea îndoieli cel care începuse comentariul , Ynns Ktz , dacă vei citi totul de la început vei înțelege corect . nu-i nevoie să-ți ceri scuze , am apreciat reacția ta...cît despre drob , abia astea sînt prostii , nu pui numele cuiva după feluri de mîncare ...chiar dacă nu ne place , în evul mediu influența slavă / slavonă era puternică la noi , și Dobrotici înseamnă fiul lui Dobre , cuvînt slav , înseamnă bun , bine, unii îi mai zic și Dobrotiță , care e diminutiv . poate ar trebui să citești mai mult din cărți , pe internet apar multe prostii , nu mai crede tot ce vezi acolo...și să nu uit , și drob e tot de origine slavă , zic lingviștii...
@florinm20522 жыл бұрын
Cu tot respectul, sa afirmi ca se puteau dezvolta politici independente dupa '89, mi se pare cel putin "fortat".Hai sa analizam un pic ce s-a intamplat la asa zisa revolutie, cine a acaparat puterea. Cum? Si multi alti factori. Nivelul de educatie/informare a populatiei. Faptul ca serviciile secrete au fost facute praf (nu toate serviciile au facut politie politica, dimpotriva, dar toate au fost puse in aceeasi oala), au distrus si ultima posibiliate de aparare. Subiectul poate fi dezvoltat la infinit. Personal, cred ca tot "serviciile ne-au dus pe drumul asta", si ca asta este drumul cel mai putin dificil.
@jenniferflowers9152 жыл бұрын
Aveti dreptate, cred. Se spune ca dezmembrarea rapida si negandita a URSS a lasat toate tarile foste comuniste fara aparare impotriva speculatorilor occidentali. Evolutia degradarii noastre este un fenomen care se intalneste in numeroase tari din aceeasi zona de influenta din care facem parte. Si de mult timp. Noi avem doar 30 de ani de experienta. Ideea este de a avea popoare saracite, fara capatai si aparare, conduse de politicieni supusi si fara valoare, in asa fel incat tara sa fie jefuita sau folosita dupa cum are interes .... patronul. Una dintre valorile noastre este pozitia geografica, de aceea suntem acum plini de baze. Si indobitociti de propaganda. VA inchipuiti ce viitor ne asteapta.. Este foarte dificil pentru noi sa gasim o iesire buna din situatia asta, probabil este imposibil. Faptul ca intreaga Europa si a pus streangul de gat asa de usor si repede nu este catusi de putin o consolare, dimpotriva. Vremuri grele.
@romeoradulescu3140 Жыл бұрын
Pai când nu au trădat rușii?
@veronicalostorto3074 Жыл бұрын
Va multumim d-nilor ,ca ne suneti adevarul,ca la scoala nu n e_au spus
@ovidiumarinelsava7928 Жыл бұрын
De-a lungul istoriei, incursiunile militare rusești... având în vedere că puterea centrală era departe a avut mereu nevoie de sprijin...dar după sprijinul oferit sau simțit stăpâni la oaspeți!... și încet încet prin obediența și slugărnicia unor slugarnici trădători au prins puteri de dominare!
@victorpostoronca5596 Жыл бұрын
Ce „bine”, a făcut herneralul Chiselev , că și astăzi stada română îi poartă numele?
@mircesfauru8616 Жыл бұрын
Rusia nu a fost si nu prezinta nici astzi un respect fata de Romania de la 1812 !!!
@vio9712 жыл бұрын
💜
@utilizator2094 Жыл бұрын
Oameni buni români ori unde ați fi cred că știți istoria noastră dacă vreodată se antampla nu uitați tara voastră Dacia
@ghitapeneoasu96432 жыл бұрын
PATRIOTISM
@LUCIAN-50 Жыл бұрын
Rusia ne dă cadou Dobrogea. 🤣🤣
@catalinmihai2177 Жыл бұрын
Ești formidabil
@andreimoldoveanu9752 жыл бұрын
♥️♥️♥️🤗
@fabiancimpoesu32102 жыл бұрын
Trebue sa votam persoane noi si partide noi PDU USR PRP sì altele si persone noi si bine cunoscute de noi.
@boby321112 жыл бұрын
Ma mir de parerea d-lui istoric Iscu in privinta caii de ales pentru Romania dupa 1989! Cum putea Romania sa evolueze singura? Produsele noastre nu puteau face fata unei concurente libere pe piata internationala. Inainte comertul nostru era orientat preponderent spre URSS si celelalte state socialiste prin comenzi ferme de stat, ori dupa '89 toate aceste state au trecut la piata libera. Chiar si in tara produsele noastre nu s-ar mai fi vandut, romanii cautand si inainte lucrurile straine nu numai la produse electronice dar chiar si la haine, detergenti, produse casnice. In plus oamenii nu se mai multumeau cu salariile mici de la noi cat timp pot sa plece in Vest pe salarii mai mari. Fabricile ar fi dat faliment rapid, iar pentru modernizarea economiei era nevoie de multi bani si de timp. Chiar sectorul energetic unde stam mai bine ca vecinii a fost repede puternic capusat, incat a incept sa faca datorii. Nu mai vorbesc de reticenta autoritatilor dar si a populatiei de a privatiza industria cu investitori straini, ca investitori romani nu aveau capitalul necesar.
@marcelpascalau8355 Жыл бұрын
Și acum pot face față occidentului?
@georgetasimion3058 Жыл бұрын
D _ le Boby , dvs uitați că așa zisa revoluție care de fapt a fost o lovitură de stat pregătită de Gorbaciov înainte de perestroica rusească România condusă de Ceaușescu a fost SINGURA ȚARĂ DUPĂ MAPAMOND CARE NU MAI AVEA NICI O DATORIE .Poporul român reușise să achite absolut toate datoriile hotărâte de marile puteri ale lumii iar economia țării era cu adevărat înfloritoare .La noi în țară se fabrica tot ce era nevoie pentru bunăstarea poporului ba și importam foarte mult Nu uitați de fabrica de tractoare de la Brașov ,tractoare care au fost tot timpul importate în orientul mijlociu , apoi aveam fabrică de avioane , fabrici de ulei , zahăr , conserve și mezeluri .Armata americana se aproviziona cu conserve de carne de la Sibiu , apoi aveam fabrici de pielărie . Industria ușoară era foarte dezvoltată , fabrica de locomotive de la Arad nemaivorbind de ind energetică a României care aproviziona și vecinii . , minele de cărbune , aur și argint , apoi zăcămintele petroliere ( că de aia nemții au purtat cel de al 2lea război mondial cu cel mai fin kerosen produs în România la rafinăriile de la Ploiești). Cum să nu te gândești la ce avânt luase economia acestei țări și faptul că ea era total independentă fata de celelalte. Tocmai de asta , ptr a-i stopa avântul și a-i lua bogățiile solului si subsolului. , vecinii hrăpăreți și nu numai au pus ochii pe România . Nici acum Nu ar fi prea târziu să ne revenim dacă , dacă poporul român ar da dovadă de înțelepciune și unire .NU trebuie să uităm de poziția geostrategică a acestui teritoriu care dacă ar fi înțeleasă cum trebuie ne -ar ajuta foarte mult daar ptr aceasta avem nevoie de diplomați foarte buni și conducători iubitori de neam și țară
@ralung325410 ай бұрын
Tradare, netradare, rusii au fost initiatorii si conducatorii razboiului din 1877 care ne-a deschis calea spre independenta. Asa cum spunea dl. istoric intr-un episod anterior, evenimentele trebuie plasate in contextul mai larg al epocii si al fortelor in co-prezenta. Va gasesc destul de partizan, dl. Roxin, inca din titlu orientand discutia. Lasati-l pe dl. istoric sa aduca el toate nuantele necesare in evenimentele istorice pe care le descrie. O mica scapare: in 1877, tarul Rusiei era Alexandru al II-lea si nu Alexandru I, care nu mai domnea din 1825. In rest, cu cat mai multe emisiuni despre trecutul nostru, cu atat mai multa luciditate et demnitate in fata prezentului.
@skynet132 ай бұрын
Cadrilaterul a fost un rapt teritorial din partea României față de vecinul Bulgar. Ce mama naibi vorbiți? România a greșit enorm în loc să se mulțumească cu cadoul Rusiei “Dobrogea și Delta Dunării”. Trebuia să joace la 2 capete…
@Alessia_Valter3539 ай бұрын
6:15 14:02 23:56 26:53
@ionmunteanu1095 Жыл бұрын
Adevarati conducatori a teritoriilor Romane si pastrarea natiuni,au fost si vor fi Moldoveni.
@ValNicodeme8 ай бұрын
Moldoveni= români
@aldid9378 Жыл бұрын
SLAVA RUSSIEI
@deliriumextreme1637 Жыл бұрын
Slava pentru ce? Pentru că au furat teritoriul? Pentru că au murit români pentru fundul lor? Pentru separarea și exilului românilor din Basarabia?
@deliriumextreme1637 Жыл бұрын
Slave eroilor care au dat viața pentru țara, mai presus de toate cei care au luptat împotriva rușilor pentru a recupera Basarabia.
@vasilesteanta64012 жыл бұрын
Pai , ce așteptări de bine sa avem de la tovarăși din est ....
@carausuniculae87382 жыл бұрын
În cărțile de istorie din clasa a 5 a pînă în a 12 a să citească copiii istoria adevărată și cît rău au făcut cele 3 inperii. Dar mai ales Rușii !!!!
@marcelpascalau8355 Жыл бұрын
Mai ales rușii???? Otomanii, habsburgii_ ce băieți buni au fost. Când interesele occidentului primează ne facem frate și cu sarsailă. Că așa spun alții. E vreun bulevard cu nume otoman sau austriac precum rusul Kisselef?
@ivanire3826 Жыл бұрын
Era mai bun imperiul otoman.
@gabrielconstantinescu66382 жыл бұрын
Din vedere se scapa niste elemente care azi, pot fi exploatate - puteau in fapt fi exploatate demult (1992), dar cu genialitatea politicii romanesti care prezinta esecul ca fiind succes iar politica altor state ca politica proprie ...-, iar ele rezida din paharul pe jumatate plin al existentei unui stat independent in urma desfiintarii Imperiului Rus (1917), chiar cu pretul ce se prezinta acum, al jumatatii de pahar gol ce l-a constituit crearea URSS, care in viziunea unor politicieni si istorici occidentali si a unor neaveniti romani neobiectivi, reprezinta tot un imperiu rus, ceea ce, din fericire nu e nici real si nici nu se mai poate petrece in conditiile contemporane. Imperiul Rus la ora actuala, pentru cei care adora aceasta definitie, este in granitele Federatiei Ruse, la care se mai pot adauga enclave sau minore alipiri teritoriale, insa tot cu participarea stangace a vestului, dar mai ales, poate contribui la crearea de noi state independente in aria central-est europeana. In ce priveste Romania si politica ei cu "ochelari de cal" ce vad doar Rusia vinovata de toata istoria ei zbuciumata, are sansa sa mai repete istoria de dependenta bazandu-se exclusiv pe calitatea ei excelenta de "remorca la tractorul" altor state
@T_Orange7592 жыл бұрын
PROBLEMA ESTE CĂ NU AVEM O CLASĂ POLITICĂ CARE SĂ NE SCOATĂ DIN CEAȚA ÎN CARE SUNTEM ȘI NICI NOI CA NAȚIUNE NU PREA ÎNȚELEGEM CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL NOSTRU ȘI ÎN LUME
@gabrielconstantinescu66382 жыл бұрын
@@T_Orange759 Da, asa este, insa avem ... o clasa politica. Din pacate, nu mai exista nimeni precum Nicolae Titulescu care sa initieze relatii diplomatice cu toate statele cu potential relevant ridicat pentru Romania, iar acesta a avut si o calitate unica care i-a atras antipatia fortelor de extrema dreapta, dar si un succes enorm de prestigiu pentru Romania
@gabrielconstantinescu66382 жыл бұрын
@@ОлегСпэтару Cred ca ai tras prea multa vodka si ai inceput sa scrii prostii, la fel cum si media rusa se da in spectacol grotesc. Si nu serveste la nimic toata aceasta sarada. Cat despre VVP-ul tau ... o sa vezi ce se va intampla cu el. Si inteleg ca ti-e dor de slabiciunea Rusiei?
@valeriuoancea1988 Жыл бұрын
Pe cine nu lași sa moară...nu te lasă să trăiești...valabil și cu ukraina...
@gloriaviteazu-tu6nd Жыл бұрын
Corect 👊👊👊În viață este valabila această zicală! Pe toți pe care i-am ajutat SUBSTANȚIAL când le crăpa măseaua, azi au devenit cei mai înverșunați dușmani ai mei !Diavoli 😈! M-am izolat de toți 🙏🙏🙏
@YuriYuri-ys4xe3 ай бұрын
Pai cica si sarbi ,bulgari,Montenegro au ajutat
@elenal10432 жыл бұрын
Ce politica nationala “ corecta” putea fi ?!
@valyvalentyn6429 Жыл бұрын
S-au trezit românii la '77 când turcii erau aproape aruncați din Balcani de sârbi greci și muntenegreni de pe la anu 1830....
@ionelghiorghita6889 ай бұрын
A fost interesul Rusiei să pună mâna pe gurile Dunării din niu...
@ionelghiorghita6889 ай бұрын
A fost interesul Rusiei să pună mâna pe gurile Dunării din nou. România avea o situație mai independenta cu Turcia slăbită decât cu autoritatea " moderna" a Europei.
@valyvalentyn64299 ай бұрын
@@ionelghiorghita688 așa este!După război rușii au luat sudul Basarabiei și au dat României Dobrogea...Dar cel mai mare interes al rușilor a fost să cucerească Istanbulul și Stâmtorile!Să aibă ieșire la Mediterana
@valentintofan2495 Жыл бұрын
Ce ne plingem de Rusia, cind me tradeaza cei ce ii alegem sa ne reprezinte 🥴
@draculascountry9872 Жыл бұрын
Avem arme ,joaca azi e grea.
@romaniafurata6973 ай бұрын
Ce spune invitatul tau la sfârsit, dacă nu ar fi o manipulare pro rusă, este mai mult decât comică si ridicolă.Nu trebuia sa aderam la NATO si UE, pentru ca eram o tară independent economică si făra datorii.. asta însemnând ca noi eram o mare putere în lume ?🤣🤣🤣🤣
@floflo84612 жыл бұрын
traiasca fratia ortodoxa🇷🇴🇷🇺
@adriann149610 ай бұрын
Suji pl
@jenniferflowers9152 жыл бұрын
Sunt dezamagita din nou de slabiciunea dumneavoastra. Aceasta campanie de otravire a sufletelor noastre cu ura are doar scopul de a ne indrepta catre razboaie care pot doar degrada ulterior insasi viata noastra, pentru multe decenii. Lasitatea si ticalosia celor care imping alte popoare catre propria distrugere, in timp ce stau departe si profita este atat de clara incat ma intreb cata disonanta cognitiva este necesara pentru a ne duce efectiv la pierzanie cantand idiotii. Popoarele evolueaza. Iar noi, daca nu avem puterea de a rezista celor care ne fac rau de atata vreme, cel putin suntem datori sa vedem adevarul. Aceasta este adevarata demnitate, dupa parerea mea. Ideea ca am fost tradati in istorie si ca suntem victime este o idee slaba si ne descarca de greutatea responsabilitatilor. Ne transforma in cersetorii bunavointei altora si ne fura increderea in propriile puteri. Pentru poporul nostra viata este intr adevar foarte grea si tragica, pentru ca nu avem puterea altora. Inseamna asta ca trebuie sa continuam a boci pentru tradari si umilinte de mii de ani incoace? Sa cultivam ranchiuna si ura impotriva altora? Daca dumneavoastra sau vecinul dumneavoastra s ar purta asa in viata noi l am privi ca pe o persoana de nimic Insa am respectat intotdeauna pe cei care, in fata nedreptatilor si nenorocirilor vietii au stiut sa isi pastreze cumpatul, demnitatea, au muncit din greu, au trait pe masura puterilor lor. Cinstea, tenacitatea si prevederea nu ne pot intotdeauna salva de nenorociri. Sufletul curat si sfant nu l a salvat nici pe Isus de rastignire si umilinte. Dar puterea interioara si comportamentul drept in viata de zi cu zi dau sufletului nostru pacea de a trai ca oameni adevarati. SI nu ca cersetorii si plangaciosii urmasi ai unor inaintasi exceptionali. Noi, cei de azi, suntem inaintasii stranepotilor nostri. O sa Ie lasam mostenire bocirea tradarilor din alte veacuri?
@BrakhianSoldier2 жыл бұрын
Doamna draga, daca dumneavoastra puteti asocia cunoasterea adevarului istoric cu indemnul la ura si otravirea sufletelor, ati fost spalata pe creier cu totul. Aceasta tara exista nu datorita oamenilor pasivi ca dumneavoastra, ci a celor care au iesit cu arma in mana sa isi apere avutul, deminitatea si familia si a celor care au crezut ca, prin actiune, vor putea un stat care sa le protejeze viitorul. Pasivitatea dumneavoastra isi bazeaza existenta pe curajul celor care au cladit cu trupurile lor linistea de care beneficiem azi. Daca dumneavoastra credeti ca veti putea opri vreodata o invazie stand demna cu mainile in buzunare, veti sfarsi calcata in picioare de oricine vede pacifismul si pasivitatea ca pe o slabiciune - si acestia sunt multi. Avem nevoie sa ne cunoastem istoria, asa sangeroasa cum e ea, pentru a ne putea feri sa repetam greselile facute, sa ne recunoastem punctele slabe si sa le consolidam asa cum putem. Dialogul dumneavoastra este exact disonanta cognitiva de care vorbiti, nerealizand ca existenta fiecarui stat, oras si trib de pe aceasta planeta este cladita pe lupta si efort, nu pe pasivitate si ignoranta.
@jenniferflowers9152 жыл бұрын
@@BrakhianSoldier Aveti dreptate si dumneavoastra: istoria trebuie cunoscuta. De exemplu, istoria napastuitilor nostri vecini din ultimii 8 ani (eu am prieteni de acolo). Alt exemplu, consecintele pentru noi al ordinului maresalului Antonescu de a trece Prutul. Ma bucur ca distingeti si conceptul de invazie. Sa distingem si conceptele de constienta de propriile puteri si slabiciuni si mai ales sa me intrebam tot timpul: suntem siguri ca intelegem care este locul nostru, intr-o situatie care cu siguranta nu este in mainile noastre? Si pentru asta este nevoie de calitati: curaj, echilibru, inteligenta, prudenta, prevedere. Si frica de Dumnezeu.
@arina23292 жыл бұрын
Nu este vorba de ură,face bine Daniel.Trebuie să știm adevărul.
@jenniferflowers9152 жыл бұрын
@@arina2329 O asemenea tema, in acest moment istoric? Nu, doamna, este ura si zazanie si ne face rau. Foarte rau. Nu suntem in 1877.
@aureliaman52732 жыл бұрын
@@jenniferflowers915 Scumpă doamnă ! Veți cunoaște adevărul și el adevărul vă va face Liberi !Suntem datori să ne cunoaștem istoria fără ură și fără părtinire.
@Martini48252 ай бұрын
+++
@CristianStroe-t5u Жыл бұрын
Un neam de cacao.
@vasilesteanta64012 жыл бұрын
Le dădeau musulmani pe coaja rău de tot . Noroc cu Romani ...
@marianiordan59722 жыл бұрын
păcat de ditamai emisiunea educativă, când o tuflești în ultimul minut și critici singurele lucruri bune pe care le-a făcut România în ultimii 30 de ani, întrarea în UE și NATO. Probabil că pentru domnul istoric situația Serbiei sau a Albaniei este de invidiat.