Dacă nu greșesc lanternele despre care vorbiți se numeau FOCUS.
@Messiane10 ай бұрын
Puteti sa faceti materialele mai lungi ? De ce nu filmati in format PODCAST ?!
@Megastaru10 ай бұрын
Se vede că nu prea aveți cu ce sa umpleți discuția că vorbiți de parcă sunteți adormiți.
@bogdanneagu541310 ай бұрын
Pana la 7 ani a locuit in Ploiesti. Iarna verificam soba sa nu se stinga focul de la presiunea scazuta. Bunica se trezea noaptea sa faca prajituri pentru sărbători pentru ca era presiune mai buna la gaz. La 7 ani, in 1994 m-am mutat la parinti in Sebes. Tin minte vara aceea ca nu prea era apa niciodată. Stateam cu cada plina sa avem apa pentru gatit si wc. Dupa aceea s-au rezolvat problemele pentru ca a fost pusa in funcțiune noua statie de tratare a apei. Este foarte posibil sa fi fost probleme cu apa si in 89 pentru ca reteaua era mult subdimensionata. Inca pana prin 2000 am avut apa calda la program. Aveam doua ore dimineața si doua seara din doua in doua zile.
@lucianlujanschi539110 ай бұрын
Aveți dreptate! Parizerul de atunci se strica repede. Acum rezistă în frigider chiar și un an.
@vioricatibu828510 ай бұрын
Pe vremea lui Ceaușescu dacă te prindeau cu becul aprins afară, a doua zi venea cineva și tăiau curentul. Părinții mei au pățit odată.
@ferdinanddepaoli159910 ай бұрын
Cu cât se consuma mai mult curent electric cu atât pretul pe Kilovat scadea ,
@sandozpop601710 ай бұрын
@@ferdinanddepaoli1599 sigur! noroc ca acum nu mai sed asa lucrurili.
@ferdinanddepaoli159910 ай бұрын
Nu exista si n-a existat ,puteai tine becul aprins pâna se ardea si tot nu zicea nimeni nimic ,
@MirceaBv10 ай бұрын
Exact asta am auzit de la multi ceausisti. Ca ne otravesc astia, si parintii lor sunt cu punga de medicamente dupa traiul in epoca de aur.
@dragos503910 ай бұрын
In decembrie 89 era atâta ură acumulată contra lui Ceaușescu. Mie de exemplu mi s-a părut că a scăpat ușor prin împușcare, mi-aș fi dorit atunci să îl lase în mijlocul mulțimii, rezultatul ar fi fost ca în scenele din filme cu peștii piranha.
@dmovila10 ай бұрын
Ca și prietenul Gaddafi.
@ferdinanddepaoli159910 ай бұрын
Nu este asa , Dupa ce a inceput sa se traga in populatie cu arme de foc si sa se scoata tancurile in strada ,SI ASTA DOAR PENTRU CA LA TELEVIZOR SE SPUNEA CA TRAG teroristii si securitatea Presedintelui , de ce trag in populatie , nu se spunea ,
@nicumatei454110 ай бұрын
Iliescu a gresit,condamndui la moarte,trebuia sa-i lase pe mana poporului,ca poporul ii manca cu tot cacat😂,atat de mult ii iubea poporul pe cel mai iubit al poporului.
@xulescu3510 ай бұрын
Uitasem, incep sa uit (varsta), bateriile alea patrate erau imbracate cu o hartie rosiatica si cand se scurgea acidul , se naclaia tot, ma ustura mana, distractiv altfel, ca dupa aia o desfaceam sa vad segementele alea de grafit din care erau confectionate cu bornele si materialul ce le invelea,etc.!
@stelianman395010 ай бұрын
,,Instituția" ,,termen de valabilitate" a fost ,,descoperită" undeva spre anii 2000
@Templar_Peles2 ай бұрын
Stelian ești cu capu sau fără ? Știi ce norme erau înainte de '89 ? Nu va mai băgați ca gâca-n lemne dacă nu știți ce și cu ce mănâncă. E groaznic sa trăiești cu " empresia" !
@sorinleibovici709110 ай бұрын
bateriile pătrate erau de 4.5 V. Azi nu mai există nicăieri în lume.
@untuemanoil-constantin64010 ай бұрын
Există și se gasesc dacă vreți pentru uz la utilități și se numește VARTA! Dar dacă vreți pentru colecție că amintire de comunism sexgaseste la OLX,sau alte anunțuri de mică publicitate!
@sorinleibovici709110 ай бұрын
mulțumesc@@untuemanoil-constantin640
@dragos503910 ай бұрын
Dacă le "disecai" erau de fapt 3 baterii de 1.5 V tip AA de acum (R 6 pe atunci) dispuse în serie.
@sorinleibovici709110 ай бұрын
corect@@dragos5039
@mishuvv10 ай бұрын
Și pană la urma, ce este Contramitologia?!?! Ce mituri vreți să demontati?!
@simona738610 ай бұрын
parizer= piele si oase..
@Templar_Peles2 ай бұрын
Tu ai rămas cu oasele și au ajuns la creier ! Și nu se pot scoate.
@NicuHunedoara8 ай бұрын
Vorbiți în gol, singura problemă era cantitatea iar peste asta erau mulți șmecheri care aveau acces nelimitat și practicau speculă. Parizerul avea 3 zile termen de garanție ptr că nu conținea euri.
@trx217410 ай бұрын
Nu am fost nicioadata pe timpul lui ceausescu in vestul tarii. Se pare ca acolo era chiar apocalipsa dupa cum descrieti dvs. Noi am locuit in Tulcea si dupa ne-am mutat in Braila. La noi nu era asa cum ziceti aici. Intr-adevar la pasti, craciun te agitai putin ca iti tebuia cantitate mai mare. Toti vecinii aveau tot ce trebuie. La zilele de nastere, onomastica toti copii isi serbau ziua si aveau detoate. Ce oua umplute facea Dna Suciu.. mama, mama. Sau salata cu sunca de praga. La scoala zilnic aveam 2 sandwich-uri. Nu imi placea si nici acum nu im place salamul de Sibiu, ca imi ramanea intre dinti. Cand sandwichu era cu Sibiu ajungea la cateii din fata bloclui. Se pare ca voi ati fost foarte oropsiti, nu stiu cum ati supravietuit.
@nenominal10 ай бұрын
Mananci cacat.
@mateifl10 ай бұрын
De fiecare data trebuie sa apara unul cu "nu stiu cum erau in alte parti, la noi nu era asa ... ". Deci cum se explica acest paradox, in care in toata tara era nasol doar la voi era bine? Tulcea si Braila au fost singurele locuri din lume unde functiona economia comunista? Aveau toti locuitorii din Braila si Tulcea pile la Ceausescu?
@elenabibescu184810 ай бұрын
@@mateifl Peste tot era asa, adica nimeni nu ducea lipsa de nimic. Eu am trait la tara 14 ani si aproape 2 ani in oras, sunt nascuta in 73. Eu la tara am avut de toate, ma refer la alimente, faceam troc cu cei de la campie- mere, cartofi, nuci - grau, porumb. Apoi, ama mers la Targoviste, si imi aduc aminte ca, cumparam de la alimentara, anumite produse, biscuiti, etc. DesI numai tata avea servici, imi permiteam sa merg la cofetarii, ba chiar si la autoservire. Erau preturi acceptabile pentru toti!!!!!,
@sandozpop601710 ай бұрын
@@mateifl Existau multi colaboratori cu securitatea (informatori) care primeau diverse favoruri, iar ei, eludand o minimala etica personala, se bucurau la niste haleala. Asa cum este tipul de mai sus, mai apar destui care incep comentariul cu ”nu stiu cum a fost atat de grav la voi, dar la noi erau de toate”.
@kikiryki10 ай бұрын
Foamea era reală in acele vremuri dar ea era similară cu sitiatia de acum cand nu-ti poți permite sa cumperi cata carne ti-ai dori, ca nu-ti ajung banii, e cam tot aia.
@ferdinanddepaoli159910 ай бұрын
Foamea de dupa lovitura de stat era una care facea victime in rândul populatiei , ucidea generatii pe lânga infometarea generala a oamenilor de la orase , nu existau nici cartele , Cei care ne doreau noua românilor raul , ei provocau si demolau statul ,si cu el intreaga societate pecare o bagau in criza si asta producea genocid ,Ni mai spum ca statul nu mai distribuia locuinte si nici nu mai construia , iar luctarile la complexele de locuinte aflate in constructie in 1989 au fost oprite ,
@ferdinanddepaoli159910 ай бұрын
Pai erau cum erau pentru ca plateam datoriile de stat pentru industrializarea României ,Este posibil ca anumite persoane ori asociatii straine sa fi accentuat aceasta situatie , din rautate ori vanitate ,
@tecuci7610 ай бұрын
ce ma?
@eugenaxe382410 ай бұрын
Super episoade, dar nenea ochelarist e moartea pasiunii, zeul somnului. Catastrofa sa.l auzi.
@corneliordache10 ай бұрын
As zice ca orasul Constanta era in alta tara. In Constanta nu era asa. Da, era cartela la ulei zahar, lapte si pe timp de iarna se oprea curentul de la 5 la 6 PM. Dar aprovizionarea era ok, gaseai manacare. Gaseai orice. Chiar si tigari si whisky, in anumite puncte ale orasului. La bisnitarii. Tot ei vindeau valuta. Toate videorile, blugii, aurul din tara erau aduse de afara de catre navigatori. Si ce sa vezi trebuiau cumparate pe valuta de afara. Valuta care se cumpara de la acesti bisnitari. Un video era 80$ player, 150$ recorder. 100$ erau 11000 -12000 de lei la bisnitari. un video il vindeam cu 35000 player 50000 recorder. Aduceam in medie 6 videori pe an. In fine. Analizati Constanta si o sa vedeti ca acolo nu era asa cum spuneti in acest clip.
@elenabibescu184810 ай бұрын
Asta mai si minte pt ca este platit de securisti sa denigreze perioada respectiva. Am trait si eu la tara intr-o zona de deal in perioada respectiva si stiu exact cum era, nu cum spun ei. Mama mergea la piata cu mere, cartofi, etc , si se facea troc cu cei de la campie. grau , porumb - mere, cartofi. Noi am avaut de toate, si doar viteii ii dadeam la achizitii. Aveam porci, gaini, oi, capre, etc, Apoi, aproape 2 ani am invatat la liceu in oras la Targoviste. Eu cumparam produse de panificatie de la un magazin de paine, mancam la cofetarii- unde erau multe sortimente de prajituri. Multi mergeau la restaurante, sau autoserviri. La alimentara sa gaseau produse [e care eu le cumparam biscuiti,,,, nu pot cumpara cele care erau pe cartela.
@nenominal10 ай бұрын
Mananci cacat
@monikavranceanu472010 ай бұрын
Se prea poate să fi fost precum spuneţi, doar e oraş-port. Cu o floare nu se face primăvară, însă.
@corneliordache10 ай бұрын
@@monikavranceanu4720 Ce sa zic. Eu stiu mai multe flori. Sibiul lui Nicusor. Tulcea. Calarasi/Slobozia - orasele astea le stiu foarte bine si erau foarte bine aprovizionate. Nu regret epoca, nu sunt nostalgic. Din contra. Dar nu era asa cum zic oamenii astia in clipurile lor. Nu stiu unde au trait ei, poate asa era acolo la ei. Probabil ca se refera la o exceptie si generalizeaza. Am 65 de ani.
@ionmilea274110 ай бұрын
@@elenabibescu1848 Ce era în Dâmbovița? Mere de aur?
@VasileBaltatescu-gj2zh10 ай бұрын
Indiscutabil , nivelul de trai este mult superior epocii trecute .Aici nu trebuie sa intre evoluția tehnologică , care este la nivel global .Securismul , mitocănia , proasta educație , servilismul, furtul la toate nivelurile , infracțiunile , etc , sunt mult , mult superioare vechiului regim .
@MirceaBv10 ай бұрын
De aia toti furau, ca eram toti educati si indestulati😂😂
@elissabeta10 ай бұрын
Voi care erati nenascuti inainte de '89 ati ajuns sa delirati prin podcasturi de "conditiile de trai dinainte de '89" 🤣🤣🤣🤣
@tecuci7610 ай бұрын
fai tanti, mars de aici! exista o disciplina care se cheama istorie. razi ca proasta la pwla....