Ingenos si practic. Excelent pentru a provoca la constructie si experiment pentru cei indemanatici si interesati. Clipuri minunate pentru initiere in radio-electronica pe acest canal. Felictari!
@dz-abouttechnique1849 Жыл бұрын
Multumesc!
@RadioMaker3604 ай бұрын
PTO
@Newlife-ol6pk Жыл бұрын
Faina ideea cu inductorul variabil în loc de condesantor variabil.Unde se găseste ferita de genul?
@dz-abouttechnique1849 Жыл бұрын
Ferita o poti gasi in bobinele radiourilor mai vechi. Merge si cu miez de ferita din antifurturi pt. haine sau din transformatoarele becurilor economice. Insa in aceast caz rezultatele nu sunt prea bune. Ideala ar fi o ferita pt. frecventa inalta.
@samspade9752 ай бұрын
Ok, if you can understand foreign
@SergiuCosminViorel Жыл бұрын
Am construit si eu condensatoare variabile si inductori variabili, doar ca nu asa compact. Recunosc ca nu am gindit smecheria asta. Buna idee!
@dz-abouttechnique1849 Жыл бұрын
Multumesc! 🙃
@SergiuCosminViorel Жыл бұрын
Acum imi amintesc mai bine, experienta pe care am avut-o construind condensatori si inductori variabili. Si eu am folosit suruburi si piulite. Montura cu surub si piulita nu este stabila mecanic. Are joc, deci frecventa de lucru nu este stabila. Montura serioasa se face cu cel putin doua piulite pe surub, cu distantier elastic intre ele.
@dz-abouttechnique1849 Жыл бұрын
Eu am facut ca tubul de hartie, impregnat cu super glue, sa fie fix pe acel plastic de legatura dintre surub si miezul de ferita. Prin urmare, pot sa reglez destul de usor radioul. Ideal ar fi fost un surub din plastic de dimensiuni mici. Minutul 1:50
@SergiuCosminViorel Жыл бұрын
@@dz-abouttechnique1849 stiu, ce spui este in regula, dar totusi este instabilitate in imbinarea surub-piulita. Rigorile in transmisia cu banda laterala unica, dubla, sunt extreme. Ma pot mindri ca am construit condensatori variabili mai stabili decit cei construiti industrial, doar ca sint mai mari ca ai tai.