Tot respectul pentru ultimul parinte care isi tine copiii la scoala, desi asta ar trebui sa fie ceva total normal..
@cathy9972 жыл бұрын
Ce tanara e mama respectiva. Si ce trist cand a spus "sa fie si ele ceva in viata, nu sa se marite sa faca copii".
@rstn99992 жыл бұрын
Educatia trebuie respectata, dar de cine sa fie respectata? Guvernul actual e plin de oameni cu diplome cumparate si doctorate plagiate, cum sa respecte ceva ce ei nu inteleg? E bine ca inca ii votam si sustinem... Cu o sustinere de 35% practic ii incurajam. Romanul nu invata din aceleasi greseli facute 32 de ani, iar cel care invata in final pleaca. Din tara pleaca, cu furie, lacrimi, DOR si un gust amar. Va rog, ultimul sa inchida lumina :) ne vedem in Europa
@rstn99992 жыл бұрын
si eu le multumesc parintilor pentru ca m-au sprijinit mult peste posibilitati, altfel probabil eram si eu in Anglia acum pe santier cu toti prietenii mei din copilarie (si ma bucur pt ei, o bucurie amara), ducandu-le dorul lor si locurilor unde am crescut. Statul cu politicienii lor post-revolutie nu mi-a oferit nimic in privinta asta, dispret si atat! Am crezut ca ne-am trezit in 2017, naiv si eu...
@jeniconstantin19482 жыл бұрын
@@rstn9999 Da..parintii tai trebuie sa fie respectati,in primul rand pentru educatia pe care ai primit-o !! Esti un om crescut in ideea de bun simt si felicitari pentru asta !! Sa ai un drum frumos in viata !!👍🌹
@u_uzz32872 жыл бұрын
Cum adica respect? asta ar trebui sa fie un lucru normal in orice tara de pe lumea asta, sa-ti tii copilul in scoala. are deja 6 copii si inca ii toarna pe banda rulanta, cati crezi ca o sa ajunga din ei sa termine liceul? poate generala da, dar cand o sa aiba de cheltuit bani pentru atatia, transport, rechizite, nu cred ca o sa-si mai permita, de facultate nici nu mai vorbim.
@raresosoianu5542 жыл бұрын
,,Dacă s-a măritat... -Dintr-a 8-a" Dureros,NU am alte cuvinte
@vladnicu90522 жыл бұрын
Atunci când se golesc școlile, se umplu pușcăriile!
@cristianghidireac76282 жыл бұрын
Prea bine zis
@alinbejinaru17552 жыл бұрын
Mult prea genial,trist și adevărat
@daleluicristi98812 жыл бұрын
adevarat, dar de dragul scolii, schimba cu se ''umple'' puscariile
@eugenstratulat27002 жыл бұрын
Corect! Dar crește și numărul milionarilor !
@tiranon-line23722 жыл бұрын
Corect! Ciudat e ca nu se stie cum e mai bine. Totusi, aia castiga destul de bine. Problema in ziua de astazi e simpla, trebuie sa fii cel mai bun pe domeniu. Greu de crezut ca suntem toti geniali… In concluzie, statul e un aparat de supt care ne suge.
@Focia20022 жыл бұрын
Am observat ca efectul de bullying, are si el un impact asupra abandonului scolar. Pot spune ca am fost si eu victima acestui fenomen, deoarece eram slabut si se facea abuz pe chestia asta atat fizic cat si verbal. Iar asta nu ma impinsese la abandonul scolar, ba chiar mai mult, a avut un impact asupra psihicului meu incat aveam ganduri suicidale, iar eu nu impartaseam asta cu nimeni nici macar cu parintii. Eu am fost unul din cazurile cu un final fericit pentru ca gandul ca familia ar fi suferit foarte mult de pe urma evenimentului a fost mai puternic, asa ca am mai indurat o perioada acest fenomen, dar care m-a facut mai puternic psihic iar acum putine lucruri ma mai pot atinge. Dar din pacate sunt si cazurile cu un final trist care ajung sa faca acea alegere. Deci o problema majora in scolile din Romania este clar fenomenul de bullying si faptul ca unii copii nu se exteriorizeaza, multi copii ascund dupa un chip vesel, un suflet trist si ranit, de care nu stie nimeni. Si dupa se mira o societate intreaga de ce procentul de sinucideri este atat de crescut, in Romania cel putin! Daca sunt parinti care citesc mesajul acesta, va rog, intrebati-va copilul cum se simte, iar daca va spune ca este bine, mai intrebati-l o data!
@danielatrifu2 жыл бұрын
Exact asta e problema, părinții au spus-o și în fata recorder și nimeni nu a luat în seama. Sa vii cu un profesor moralizator la poarta vorbind in numele statului nu ajuta deloc.
@rngrus93122 жыл бұрын
Foarte adevarat !!!! Mult mult respect pt aceste cuvinte
@--Z-g-ube-c-k--2 жыл бұрын
Stiu exact la ce te referi cu tot ce ai expus.
@pixieqq76142 жыл бұрын
Toți am fost bullied mai mult sau mai puțin...
@strawberry_eli47042 жыл бұрын
@@pixieqq7614 omu meu și asta face mai puțin importanta problema? Nu cumva e fix opusul? "Cu toții am fost bullied" bun, deci știm toți cum e. Hai sa nu mai fie deloc. Eu aveam părinți abuzivi și frați de ingrijit acasă și colegi rai (cine știe din ce motive, ca niciun copil nu se naște rau) la școală. Am crescut și acum ma asigur ca rezolv astfel de drame pentru frații mei și pentru orice copil care îmi spune ce se întâmplă/pe care îl observ ca nu e deloc bine. Trezește te, implica te. "Toți suntem bullied" trebuia sa se oprească alaltăieri.
@plesaioancosmin4animals4612 жыл бұрын
Nu mi-am imaginat ca voi plânge la acest material. Sunt crescut în Orfelinat ,nu prea ne-au vrut educați tocmai pentru a nu deveni piedici pentru cei ce Guvernează. Cred că Premeditat se vrea NeEducație tocmai pentru a putea Haosul pentru Cetațeni si Binele doar pentru cei ce Administrează
@davidmarinescu6762 жыл бұрын
Tocmai ce am trecut clasa a 6-a și chiar imi pare rău ca nimeni nu face nimic. Felicitări, domnii și doamnele de la Recorder! Meritați UEFA Champions League pe varianta jurnalism!
@eueu78532 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/m5eaqqd3ps-BqdE
@rondumpster2 жыл бұрын
Interesanta comparatia
@20seb2 жыл бұрын
Frumos ai scris:) felicitari copile❤️
@radudebu55512 жыл бұрын
Cand te faci mare , pleaca din tara
@rstn99992 жыл бұрын
@@radudebu5551 ai foarte mare dreptate, eu m-am pacalit singur si chiar am crezut ca ne-am trezit in 2017, naiv si eu... imi sprijin si incurajez prietenii cu fiecare ocazie sa faca pasul asta, Romania se afunda din ce in ce mai mult si nici urma de luminita de la capatul tunelului
@ionut53162 жыл бұрын
mama a lucrat ca invatatoare in mediul rural de la 19 ani. a iesit la pensie acum 4 ani. si ea a luptat cu abandonul scolar. le-a cumparat rechizite din salariul ei si tot nu au venit la scoala. partea cea mai trista e ca ei au crescut sub ochii ei si a vazut cum s-a ales praful de ei.
@capcadoi2 жыл бұрын
Nu poti sa-i faci omului bine cu forta. E nevoie de 2-3 generatii pentru ca o familie sa iasa din saracie si sa devina cat de cat instarita, cu conditia sa faca cu totii, din fiecare generatie, eforturi pentru a evolua. Atata timp cat nimeni din familie nu face eforturi, degeaba vine cineva din afara (de exemplu mama dumneavoastra) si incearca sa ii ajute. E inutil, si imi pare rau pentru ca si-a sacrificat inutil resursele si asa putine, pentru a ajuta oameni care nu vor sa fie ajutati. Cei mai multi saraci sunt in acelasi timp si foarte lenesi. Nu e o coincidenta, e o relatie cauza-efect
@adriannicolae432 жыл бұрын
Pentru ca se doarme in ghete. Autoritatile dorm . 0 investitii in scoli . Am copilul la scoala in uk si credeti-ma sunt 10 clase peste. Cantine in scoli , drum asigurat de stat daca depastete o anumita distanta, daca nu duci copilul la scoala vin acasa imiediat verifica de ce inspecteaza si daca nu este dus dintr-un motiv amenda . Plus carti si caiete oferite de scoala. Deci ?
@micini1212 жыл бұрын
@@adriannicolae43 in străinătate primești amenda daca nu duci copilul la școală
@adriannicolae432 жыл бұрын
@@micini121 exact…la noi se vrea este cu buna stiinta clar
@dyawr2 жыл бұрын
@@adriannicolae43 Ce vorbesti tu sunt vise pt 85% dintre tarile de pe glob. Romania *nu isi permite* sa faca asemenea demersuri - asa ca nu poti sa compari nivelul de trai din UK, cu Ro. Ceea ce ar trebui in schimb sa faca, e sa *forteze* oamenii astia sa isi trimita copiii la scoala.
@danbada2 жыл бұрын
Felicitari Recorder, si felicitari doamnelor profesor din reportaj, pentru sufletul pus in a readuce cat mai multi copii la scoala! Am apreciat cat de frumos le-au vorbit parintilor care isi tin copiii acasa. Pacat ca statul nu mai are/nu mai foloseste si alte instrumente (gen cadru legal, lucratori sociali) care sa actioneze pe diverse planuri pentru a ii convinge pe parintii sa isi trimita/tina copiii in scoala.
Avem nevoie de educatori tineri, cu metode noi de invatare, cu pasiune si compasiune ca aceasta doamna. Ma gandesc cu groaza la acei educatori care nu au chef, sunt de zeci de ani la catedră, plictisiți și nepăsători. Statul e și mai nepăsător. Părinții, mai ales în mediul rural prefera sa tina copii la munca sau nu au bani sa ii dea la școală. Un sistem rupt, nepăsător, bolnav, corupt și sărac. Din cauza acestui sistem, copii pierd. Pierd o educație, o cariera și o viata mai buna.
@matei63332 жыл бұрын
"Copii facuti pentru alocatie" - gluma pe care cand eram copil o faceam zilnic dar nu ii intelegeam exact sensul. In mediul rural sunt foarte multe familii care chiar asta fac, chiar si cate 10 copii din care ei "produc" peste 2000 lei lunar. Bani numai buni pentru ceva alcool si tigari. Mancare se descurca cu vecinii, un cersit ceva.. De ce nu se "taie" aceste alocatii copiilor care nu urmeaza scoala? De ce acesti bani sunt folositi de parinti in alte scopuri decat cele normale (haine, rechizite, jucarii pentru copii)? Evident totul pleaca de la stat si legile fara sens din tara asta, urmat de mentalitatea cetatenilor care la randul lor au abandonat scoala. ROMANIA 2022.
@razvan532 жыл бұрын
Care 2000 de lei ? La 10 copii lejer este vreo 3-4000 mii de lei, mai ales daca unul dintre parinti nu lucreaza iar celalalt lucreaza la negru.
@florinamf60952 жыл бұрын
Sunt foarte de acord cu tine! Alocatia ar fi trebuit acordata doar copiilor care merg la scoala/ sau care urmeaza ori ce fel de forma de învățământ
@solitaruleu82652 жыл бұрын
Pt că întocmai sunt voturile sigure ...pt asta statul nu face nimic . Țiganii au fost mereu sursa sigură pt vot .. Plus că aceștia în cultura lor școala nu are sens când ele se mărită de la 12 ani , când dă de morcov ce școală să mai facă?!
@mihaimoldo2 жыл бұрын
Pt ca asta am votat( sau nam votat) asta primim. Pana nu ies românașii noștrii masiv la vot să-i scoată pe jegosii din PNL / PSD,, UDMR si Aur nu se va schimba nimic... Sau ce va schimba cu viteza glaciara.
@andrei-georgedobrea65252 жыл бұрын
si ce rezolvi daca tai alocatia? in afara de faptul ca adancesti si mai mult saracia si stigmatul social
@stoicageorge14752 жыл бұрын
Tot respectul pentru astfel de profesori și învățători care luptă pentru dreptul copiilor de a primi educație!
@iustin41722 жыл бұрын
Foarte frumos! Felicitari Recorder! De asemenea tot respectul pentru profesorii care in continuare fac tot ce pot si parintilor care se chinuie sa isi trimita copii la scoala
"Pentru o Romanie normala" spunea prim-turistul tarii
@Franco06082 жыл бұрын
Ghinion….
@elenasuman58222 жыл бұрын
Mai grav - romania educata ☝️
@mihaimoldo2 жыл бұрын
Vb de ciuca? Atunci e primul plagiator / mafiot al țării merge mai bine.
@Denis-ed3cm2 жыл бұрын
crezi ca acesti nomazi asiatici pot sa fie educati asa usor? Au trecut 500 de ani de cand s-au asezat in Europa si nu s-au schimbat aproape deloc.
@dhanyrafael2 жыл бұрын
@@Denis-ed3cm Din anul 1000 chiar cand au sosit in Turcia de azi. De pe la 1300 au ajuns la nord de Dunare, iar boierii i-au luat ca robi pe mosiile lor. Deci, mai mult de 500 ani. Ei provin din nordul Indiei. Nu se stie motivul plecarii lor din acea zona. Cica ar fi fost o foamete mare de tot.
@plua2 жыл бұрын
Părinții mei locuiesc la 20 de km de București. Lângă ei locuiește o familie care are 4 copii cu vârste între 6-10 ani. Niciunul nu mai merge la școală. Întrebându-l pe unul dintre copii cum se va întreține când va fi mare, răspunsul a fost "din șmecherii".
@99Spyder992 жыл бұрын
din smecherii, o sa ajunga la inchisoare, si o sa traisca pe banii nostri banii statului...mda
@matei63332 жыл бұрын
Nu are absolut nici-o vina copilul ca a raspuns asa. Cel mai probabil asa se intretin si parintii si asa au fost educati copii la randul lor. In astfel de situatii ar trebui sa se autosesizeze protectia copilului
@Thephantommenace90922 жыл бұрын
@@matei6333 Hah, alta gluma cu protectia copilului :)) cred ca esti la curent cu ce se intampla in multe centre de acest gen nu? Doamne ajuta sa nimereasca in unul ok in care sa supravietuiasca, ca in celelalte sansele sun mari sa ajungi pe mana traficantilor de carne vie. Nici la parinti nu e bine, dar nici la prot copilului nu e mai wow. Este exact descrierea din video - un cerc vicios. :)
@rondumpster2 жыл бұрын
Protectia copilului sunt, in marea majoritate, cotizanti la diverse partide, pusi pe functii, de care nu au habar, facultati facute la foc automat, sefi incompetenti, samd. Putinii care vor sa faca ceva, nu sunt lasati, sau daca sunt lasati, stau cu frica sefului, sa nu deranjeze pe pila cine stie cui. Cei din centre, ( nu toti), nu prea dau doua parale pe beneficiari ( copii). Dupa ce incepe pubertatea, mi s-a spus, citez" am nevoie de buget special de chiuretaje". In plus, asistentii maternali, ( nu toti), au si ei problemele si tarele lor, pe care le impregneaza, asupra copiilor. Treaba incurcata, mon cher
@roxanaKeyJinkiTaeminMinho2 жыл бұрын
Să se ducă la scoală ca să facă ce, doamnă? Să stea somer după ce termină 12 clase? Si nici pe alea?
@bigeasy2692 жыл бұрын
De fiecare dată când publicați ceva mă enervez foarte tare și asta înseamnă că faceți o treabă excelentă
@ciprianmoldoveanu18482 жыл бұрын
Facem mare gălăgie când state vestice extrag copii din familii iresponsabile...La noi e grozav că se înmulțesc ca iepurii și nu-și asumă responsabilitatea creșterii lor iar statul stă deoparte fără să intervină în astfel de cazuri.....
@razvan77932 жыл бұрын
hai ca ai pus punctul pe i. Ciudata natia asta a nostra daca stai sa te gandesti. Mi-am adus aminte de ce haos era prin presa cand a intervenit nu stiu ce stat nordic intr-o familie de romani.
@AnaMaria-hh9vo2 жыл бұрын
Singura problemă pe care o găsesc eu la aceste învățătoare este urmatoarea. Nu se interesează din câte observ de abuzul pe care copiii insinuează că il întâmpină la școala. Este de apreciat reportajul! Foarte bun!
@EdyGH36 Жыл бұрын
Bullying si familiile disfunctionale ar fi principalele factori pentru a ajunge la asemenea situatie. Eu tot ma ingrijorez cum o sa fie mai departe. Cu cat trece timpul, cu cat mai rau creste in lumea asta.
@mesajesecrete-ryanchrys96492 жыл бұрын
acestia vor fi reprezentantii romaniei !!!! minunat... (multumim echipei recorder pentru toate clipurile si informatiile puse la dispozitie)
@danicris2 жыл бұрын
Au fost parinti care au spus clar ca motivul pentru care copiii lor nu mai merg la scoala este pentru ca se iau alti copii de ei. Dar din pacate, nu au fost bagati in seama. Atitudinea moralista nu ajuta cu nimic, ci este nevoie mai degraba de o discutie deschisa, pentru a intelege mai bine situatia fiecarui copil, si de a lua masuri acolo unde este vorba de bully-ing.
@stupidsloth83862 жыл бұрын
scoala online.
@AlexAlex-km9db2 жыл бұрын
Nu suntem inca la nivelul in care luam sanatatea mintala in calcul cand vine vorba de viata. Forma noastra de sprijin ii sa cumparam penar si caiete la copil, nu sa indemnam profesorii sa le fie un fel de model in viata si sa le acorde o atentie mai speciala copiiilor cu probleme. Oamenilor neprivilegiati li se demonstreaza de mici cat de cruda e lumea, si apoi ne miram de ce sunt asa de nepasatori sau, pe limbajul lor, "needucati".
@adasumandea9393 Жыл бұрын
Exact.. eu nu mai merg la scoala de 3 ani (din calsa a 5-a) pentru ca de cand am intrat in scoala mereu se luau ceilalți copii de mine.. am vrut sa imi iau viata deoarece dirigintele la care am fost a anunțat politia și au spus ca le da amenda parintilor mei daca nu merg la scoala.. si am fost la psiholog unde am aflat ca am anxietate sociala, anxietate normala, depresie si stres, cand abea incepusem sa ma refac, mama m a inscris la alta clasa in aceeasi scoala crezând ca v a rezolva.. dar nu.. aceleasi lucruri.. am fost inchisa in baie si strigata repetenta pe holurile scolii.. am fost si sunt traumatizata.. si acum politia incepe sa vina din nou.. va spun sincer ca câteodată vreau sa mod
@danicris Жыл бұрын
@@adasumandea9393, nu renunta. Educatia este foarte importanta, dar nu neaparat cea predata in scoala, ci mai mult educatia personala si cea financiara. In multe cazuri, e necesar sa ai diploma de bac (daca vrei sa te angajezi, de exemplu), asa ca iti recomand sa incerci sa termini scoala. Dar poti sa faci si foarte multe lucruri cinstite pe cont propriu, si sa nu ai nevoie de diploma aceea. Pentru dezvoltare personala, iti recomand canalul celor de la MindArchitect. Educatia este un dar pe car nimeni nu poate sa ti-l ia, asa ca investe timpul intelept in a te educa cum sa te dezvolti personal si financiar.
@danicris Жыл бұрын
Poti inveti tot ce ai nevoie singura, gasesti foarte multe resurse pe KZbin
@MaraSamsara2 жыл бұрын
min 5:00 și 14:10 Copilul nu s-a dus ca se luau colegii de el / "a zis că-i e frică de copii". Sa faca ceva scoala impotriva bullying-ului, printre altele (reducerea programei, cursuri pt profesori despre cum sa predai captivant etc)
@adrianvacaru2092 жыл бұрын
Cand a zis ca se iau colegii de el nu am vazut nicio reactie din partea profesoarei. Acolo este problema.
@adrianvacaru2092 жыл бұрын
14:10 aceeasi problema
@Laur3522 жыл бұрын
stai asa putin, parintele a spus ce i-a zis copilul, mai multe motive, printre care si acest bullying, se stie de la inceputul timpului ca toti copiii mint din diverse motive, si orice parinte spune ca al lui copil nu minte ori nu stie ca a fost mintit, ori urmeaza sa fie mintit. Iar asta cu bullyingul a existat dintotdeauna si mereu va exista, e o experienta din care copilul poate invata
@fumor_marius2 жыл бұрын
De la vârste fragede copiii au exemple din mediul online gen :Feraru, Allin, Willy, Vancica care nu fac altceva decât bullying și scandal.
@floraflowers2 жыл бұрын
@@Laur352 Sincer si cu tot respectul, nu. Ce poti invata din bullying? Sa intorci si celalalt obraz? Sa fii luat peste picior si sa se faca misto de tine din diverse motive (statut social, aspect fizic) nu este ceva din care poti invata.
@vintilateodor_knk2 жыл бұрын
Reportajul este interesant. Numai că, ar trebui văzută și partea cealaltă din școli. Mă refer aici, la toate neregulile din ea..., sunt destule... . Începând de la bullying și până la unii profesori ce au în clasă copii preferați sau copii mai buni/proști.
@corinacerbu82662 жыл бұрын
“…sa devina ce isi doresc ele”. Admir toti parintii care isi iubesc si isi sutin copiii cu adevarat, pana capatul tuturor posibilitatilor
@theBibleIsRelevant2 жыл бұрын
Si sotia mea a lucrat la un ONG cu oameni minunati carora le pasa de cei defavorizati. Ea mi-a povestit first-hand cat de dificil e sa continui sa investesti in acesti copiii cand parintii nu vor, nu stiu sau nu le pasa. E intr-adevar foarte greu, de aceea apreciez profesorii care se dedica pentru copilasii acestia. Din pacate exista o stransa legatura intre penitenciar si abandonul scolar, de aceea nu trebuie sa renuntam, ci sa incurajam profesoratul in zonele acestea rurale/dezavantajate, dar si compensarile pentru profesorii care merg acolo. Consider ca salariului profesorilor care se sacrifica pt acesti copiii trebuie sa fie majorat an de an, semestru de semestru si sa le fie puse la dispozitie fonduri dedicate pt educatia rurala, fonduri la care si eu, si noi contribuim prin taxe si impozite. @Recorder keep up the good work!
@Cm-oj7de2 жыл бұрын
esti TOTAL PE DINAFARA ..... cand lucrezi cu oamenii nai ales copii , TREBUIE sa ai si sa dai dragoste , dargooste de oameni , copii , dragoste de a inzestra pe alti cu cunostinta , sa te doara buly.. ce are loc in ascuns de cele mai muulte ori....nu raceala asta de care dau dovada cei de aici , parca snt mecanici ce lucreaza cu piese auto....acestia sunt copii sensibili ce cauta afectiune , dragoste , .....de acea fug de scoala , puscarie curata pentru ei... !!!! Ia de te pocaieste , ti o spun curat in fata , esti gresit in gandire !!!! munca asta trebuie facuta cu dragoste Dumnezeiasca !!!!!!
@HRe956 Жыл бұрын
Fantastic si va admir foarte mult! Continuați , nu va opriți niciodată, sinceritatea si umanitatea au nevoie de voi! Nivelul vostru de investigare este excepțional si filmele voastre sunt fără excepție la un nivel înalt! La nivel mondial!
@unoxtodosytodosxuno2 жыл бұрын
Si eu am ramas fiind copil de doua ori repetent pe clasa a -3-a,apoi am abandonat.Dupa 20 de ani m-am inscris la a doua sansa si am terminat 10 clase si apoi scoala sanitara.Motivele sunt multe.Eu fiind mare am suferit f.mult si a fost o trauma pt.mine.Acum trauma nu-o mai am pt.ca ma simt normal,implinit etc.A contat mult si cercul de prieteni ce am avut.(Multi din ei cu doua facultati).Pe cine sa judec acuma? Parintii? Pe mine? Pe invatatoare? Fratii mei treceau clasa cu un pix si un caiet niciodata nu iam vazut sa invete acasa.Eu am fost un caz mai diferit si cred ca parintii mei trebuiau sa se ocupe de mine.Fratii mei nu aveau nevoie de sprijinul parintilor.Sunt multi factori care afecteaza scolarizarea unui copil si trebuie pusa f.multa atentie.Cu persoanele care nu au initiativa trebuie atentie mare.Eu stiu f.bine cum e.
@tomotasletitia34352 жыл бұрын
Te felicit ! In ziua de azi școală e de groază.
@rstn99992 жыл бұрын
Multumesc parintilor pentru ca m-au sprijinit mult peste posibilitati, altfel probabil eram si eu in Anglia acum pe santier cu toti prietenii mei din copilarie (si ma bucur pt ei, o bucurie amara), ducandu-le dorul lor si locurilor unde am crescut. Statul cu politicienii lor post-revolutie nu mi-a oferit nimic in privinta asta, dispret si atat! Am crezut ca ne-am trezit in 2017, naiv si eu...
@Suflet-Hain2 жыл бұрын
Da ce a fost, mă rog, în 2017?
@okskakddksjaj5632 жыл бұрын
Cele mai bune reportaje faceți dvs ,niște ziariști profesioniști, felicitări pentru emisiunile realizate. Trist dar foarte adevărat.
@avramtudor19902 жыл бұрын
victima sistemului corupt kzbin.info/www/bejne/aIeqdH2Nh7GLn6s
@ionutmihaihoradron86532 жыл бұрын
Sunt profesor. Predau, am predat anul acesta într-o comunitate, să-i spunem defavorizata. Am luat caiete pe bani mei, tot anul am carat pixuri, nu au avut nimic, nimic. Nu plâng după caiete sau pixuri, dar sunt revoltat pentru un alt motiv. Părinții din aceea comunitate sunt campioni la adunat, strâns ajutoarele pe care statul le oferă. Părinții stau acasă, banii vin, le ajung pentru bautură și țigări. Au bani, cei mai mulți, comoditatea, dezinteresul, nu-i interesează. E trist...
@beatrice4391-o2d2 жыл бұрын
În primul rand trebuie educați părinții. Adică ministerul educației sa coopereze cu ministerul de interne și sa se facă în asa fel încât sa se dea o lege în care dacă nu îți trimiți copilul la școală sa li se facă dosare penale și eventual închisoare vreo 3 luni de zile. Pentru ca altfel nu poți cu ei. Ei sunt buni doar pentru voturi, atât. Ideea este ca sistemul ii vrea asa, ca să ii poată controla
@ClausGh2 жыл бұрын
e frumos tot ceea ce faceti recorder. Insa as dori sa vad si documentare de bine despre aceasta tara. Nu doar lucrurile negative. Merita promovat si chestiunile pozitive
@neaadi25662 жыл бұрын
Să nu vă mirați. Eu am terminat liceul la seral, am fost mereu agresat de țigani și mi-am făcut transferul de la zi. După câțiva ani m-am hotărât să dau examenul de bacalaureat (2020). Eh,aici am întâmpinat o secretară care a zis să nu fac liceul de rușine și a început să urle. (Am făcut plângere la inspectoratul școlar,dar fără răspuns). În 2020 a trebuit să susțin examenul doar scris din cauza pandemiei. Mi-au spus că media competențelor digitale și la limba engleză o calculează ei din anii de școală.. Am avut mereu la informatică media 10 și la limba engleză,dar ei mi-au dat "începător" și B2, deși vorbesc engleza la nivel C1 și sunt programator(am mai făcut și o postliceală pentru angajare). Vă rog să îmi spuneți unde să sesizez acest fapt? Nimeni nu mă bagă în seamă iar eu trebuie să aștept ca secretara să se pensioneze...
@Bezebut2 жыл бұрын
Consulta un avocat, de regula prima consultatie e gratuita. Sa faci sesizari pe la ministere este de prisos, nu ajungi nicaieri. Dai si tu in judecata pe cineva si o sa vezi cum se misca baietii si fetele, pana atunci toti dorm. In Romania ultimul cuvant il are judecatorul nu secretara.
@ZINO15_12 жыл бұрын
STAI LINISTIT CA SI ASA MEDIA IN INVATAMANT ESTE SUB ZERO LA TOATE CAPITOLELE NU AI PIERDUT NIMIC CE WINDOWS 10 AVEAI IN LICEU INTREABAI CINE A INVENTAT GOOGLE KZbin YAHOO NICI UNUL O SA STIE?
@themask55402 жыл бұрын
05:50 - apreciez rabdarea si efortul depus de "echipa" (recorder + doamna invatatoare) dar in fata la o poarta cu "Medusa" de la Versace e evidenta nevoia unui altfel de "ambasador" pentru a obtine ascultare si consimtamant din partea parintilor. Probabil Tzanca Uraganu ar fi avut altfel de "priza" ;)
@Vasile.C2 жыл бұрын
Ce privire tristă și pierdută avea ultima mămică. Parcă chiar se vedeau regretele, necazurile și sărăcia pe fața ei.
@darknessdarkness31692 жыл бұрын
Cat de important e sa ai si profesori care de implica ca si domnisoara din video, foarte simpatica!
Va ador,astept Cu nerăbdare fiecare documentar al vostru!❤
@tedipaduraru2 жыл бұрын
Thanks
@Bogdan302 жыл бұрын
"Cheia pentru dezvoltarea sustenabilă a țării noastre este educația, iar șansa la viitorul pe care copiii noștri îl merită este o Românie Educată." Va las pe voi sa ghiciti ce impostor a zis asta.
@elenavoicu91552 жыл бұрын
,,Țara" este FIECARE părinte ,adult care face tot ceea ce trebuie în pătrațica lui....și am fi atât de departe ! Nu-l apăr dar noi nu am așteptat să vină președintele să ne educe copiii...și ce minunați sunt. Credeți- ne !!!
@ionut80072 жыл бұрын
Domnul 7 case ?
@Ameno_Me2 жыл бұрын
Iliescu
@Kapanol972 жыл бұрын
El Jefe
@spottdro55el182 жыл бұрын
L-ati facut cu ou si cu otet ca e neamt, ca impune el doctrina national-socialista... S-a dovedit contrariul si chiar mai mult de atat. Nu-l mai judecati dupa case (luate intr-un anumit context al istoriei) sau dupa religie si nationalitate - efectiv nu are nimic de-a face cu astea, iar el oricum nu are copii, deci casele raman statului, e doar un oportunist care doreste sa creasca in rang si sa-si afiseze titluri.
@adynl2 жыл бұрын
Felicitări una dintre cele mai bune emisiuni ce sunt in romania ❤
@Traxjuiced2 жыл бұрын
Tot respectul pentru reportajul realizat, profesionisti ca intotdeauna! Tot respectul si pentru ultimul parinte, care vrea ca ai sai copii sa beneficieze de educatie! Printre cele mai bune reportaje vazute in ultima vreme! Asa s-o tineti!
dosar de ofiter kzbin.info/www/bejne/i3KsqXV-gq5qhLs
@mcraicu2 жыл бұрын
Mulțumim!
@radurozor47422 жыл бұрын
Cu tot respectul pt doamna profesoara însă nu ai cum sa convingi pe cineva ca școala e importantă când avem premier, ministru, secretari de stat, etc..care nu pun preț pe educație, cum poate fi un copil sărac motivat sa meargă la școală când nu are cum sa ajungă acolo sau când ii este foame. Cum pot copii sa fie motivați sa învețe când la noi "școala vieți " și "jmekeria" te face bogat și influent, oare căti urmăritori are doamna profesoara pe Tiktok și cati are unul ca Selly sau Fane Spoitoru? Cât timp valorile noastre sunt exclusiv financiare nu ar tb sa ne miram de comportamentul lor. Oare Spiru Haret de Sibiu (KWJ ) cum a crezut ca proiectul "România educată " va salva ceva? Eventual "România eșuată ", asta e singurul proiect de tara la care elita tarii a tras ultimele decenii cu Sârbu ( sârg) si când a venit vorba de DIGItalizare s-au dat cu CTP pana când au devenit din S.A S.R.I( societate cu răspundere informațională). E asa o falie între clasa cu bani, cea medie și marea majoritate ca lucrurile nu se pot termina decât tare rău. Eu sper ca nu, poate ceva se mai poate schimba însă tensiunea se acumulează...
@madlenanghel34552 жыл бұрын
Un reportaj foarte bine facut. Dacă doamna învățătoare Angela Popeia vede acest comentariu vă sugerez ca motivația pentru cei ce nu frecventează școala sa nu fie una pe modelul vechi ca "asa trebuie" în cazul băiatului care a susținut că nu mai vrea să vină la scoala pentru că râd copiii de el, poate ca ar fi fost bine sa tratati problema acesta, nu ca tot trebuie să vină și sa-l certați. Este necesar ca ei să înțeleagă de ce să vină la scoala si de ce ii ajuta asta , nu e suficient doar că trebuie. În rest felicitări pentru ambiție și devotament, deoarece nu este ușor să predai in Zona Săcele unde există o majoritate a romilor.
@vader7772 жыл бұрын
Consider ca este vina ambelor parti: Sistemul de educatie din Romania nu incurajeaza un progres sanatos al copiilor. De la stima de sine atacata constant de comentariile profesorilor/punerea accentului excesiv pe valoarea notelor pana la materia invechita si stilurile de predare care lasa de dorit. Intr-adevar, nici profesorii nu sunt incurajati sa schimbe stilul de predare si atitudinea generala din moment ce salariile lor abia le ofera un trai decent.
@SeptReal2 жыл бұрын
Stai sa vezi cum ajungi sa dai bacul din 60 de eseuri si mai departe sa nu ai habar cu ce se "mananca" viata.
@ichimcostin81062 жыл бұрын
Nu au cum fi eviate aceste materiale fie ele și de 5 minute tot te uimești cât profesionalism și documentare sunt în ele . Mult succes! 🙏🏽
@Absol1252 жыл бұрын
Chiar păcat că există copii care abandonează școala. Mi-aș dori să existe ceva care să îi determine să continue să învețe.
@LeonardLeon2 жыл бұрын
Din pacate invatamantul nostru inca e blocat in epoca comunista, cu mentalitati comuniste, cu planuri comuniste. Partea de subfinantare e chiar problema cea mai mica.
@stefaniacorocea33032 жыл бұрын
@SadLife Of PUBG nu e banul rezolvarea
@silvanbodea86062 жыл бұрын
ce face o palma peste cap la timpu ei nu fac 10 institutii
@MinioN.69 Жыл бұрын
@@silvanbodea8606 Daca ar face bataia ceva de bine, nu ar mai abandona nimeni scoala din cauza bulling-ului si a batailor. Ai comentat sa te afli in treaba.
@lenaailenei6002 жыл бұрын
17:00 de apreciat mămica👏👏👏o femeie și o mama ce dorește binele copiilor ei chiar dacă ea nu are școala.
@chaos30192 жыл бұрын
Mulți dintre ei abandonează școala din cauza bully ului. :) Și eu la rândul meu voiam sa ma las deoarece zilnic aveam probleme din cauza anumitor colegi, care, la rândul lor, erau "sancționați" de către profesori, dar degeaba. Uneori se lăsau păgubași deoarece n aveau ce sa le mai facă. Iar în situația mea, sunt o grămadă de elevi... Îmi doresc sa existe și un program pentru sancționarea acestor elevi, ma refer prin abateri, pana chiar la mutat disciplinar sau exmatriculat. Fără indulgente cum se fac în general, alți elevi suferă pe baza asta și nu au cu cine vorbi pentru ca le este frica. Țin sa menționez ca într-un final, trecând prin toate astea, am reușit sa mi termin școala.
@gulgutz902 жыл бұрын
am simtit si eu problema bullying in videoclip
@plaguedoctor98812 жыл бұрын
Am fost in aceeasi situatie ca si tine dar fiind baiat m-am impus si i-am batut pe rand pana s-au cumintit. Consider ca altcumva nu ai cum sa iti faci dreptate, decat cu mana ta. Profesorii in general prefera sa nu se complice. Ca si masura pentru aceste abateri disciplinare ar trebui pusi sa spele holuri, banci, grupuri sanitare. Nu respecta nici aceasta masura, nota scazuta la purtare direct.
@zentontitantitan15772 жыл бұрын
Și eu am fost umilit și bătut la școală din clasa 2 pana 8 plus profesorii cu mentalitate comunistă care țipau de ați tremura și creta din mână la tablă când tipa tot în rural asa că la sfârșitul clasei 10 am abandonat de tot
Si eu am avut problema asta la scoala. Imi luam bullying si fizic si psihic, aveam si vanatai. Daca ii spuneam dirigintei ca daca nu face nimic plec de la scoala, imi spunea ca si pe ea o enerveaza colegii la cancelarie, dar ea nu pleaca. Nu am putut sa fac nimic multi ani la rand, pana cand s-au inventat posturile de politisti de proximitate. Abia atunci am scapat.
@marius69692 жыл бұрын
Nu exista si nici nu cred ca va exista vreodata vointa si dorinta in tara asta.Probabil ca vad eu lucrurile altfel dar speranta incepe sa mi se degradeze.Tot astept sa vad si eu o schimbare si voi astepta toata viata pentru ca nu voi parasi aceasta tara indeferent de cat de greu o sa fie.
@metodiusm4282 жыл бұрын
Schimbarea va veni de la generatiile tinere si de la cei din diaspora care au vazut cum functioneaza un stat normal
@marius69692 жыл бұрын
@@metodiusm428 Probabil ca o sa incepem totul de la 0.Cand n o sa mai fie nimic de furat in tara asta.
@sev2612 жыл бұрын
Poate sistemul ar trebui reconstruit astfel incat copiii chiar sa ramana cu ceva dupa ore nu muntele de balast de informatie pe care il uita oricum dupa ce trec evaluarea, bacul etc.
@anonymusanonymu45882 жыл бұрын
Adevarul este ca multi parinti fac copii pentru alocatie, nu pentru ai trimite la scoala. Statul trebuie sa intervina prin a scoate copiii din acest sistem toxic si sa sanctioneze parintii neglijenti. In Germania de exemplu parintii sunt amendati daca nu respecta dreptul si obligatia copilului la educatie.
@Smartti_2 жыл бұрын
mare adevar ! intamplator eram la o terasa recent si langa ..niste balaoachesi o indemnau pe una " fa fa 5/6 copii " deci astia trebuie eradicati total ! clar astia nu sunt parinti, ci criminali care traiesc pe spinarea plozilor nevinovati ! trebuie facuta vasectomie? cred ca am zis bine..adica sa nu mai poata face plozi ! toti astia sunt canceru' societatii ! nu am vazut reportajul , acum ma bag !
@alexm-ro2 жыл бұрын
Noi nu suntem Germania si nici nu e Germania modelul suprem. Acolo oamenii au mentalitatea aia de roboti care functioneaza doar pe instructiuni si comenzi. Statul trebuie sa demonstreze mai intai ca se merita sa trimiti copiii la scoala, ca educatia face o diferenta. Ori cand copilul invata inca de la "grădi" ca nota mare se da pentru cine aduce bani sau ciubuc la "doamna", deja educatia nu mai are nicio valoare. La fel cand facultatile devin fabrici de diplome iar job-urile bune se dau pe pile si relatii. Cu ploconul si amenda nu formezi societatea, o transformi intr-o cireada de vite care stie doar de bici si de pumnul cu tărâțe. Si celor de sus le cam place o astfel de societate pentru ca e usor de manevrat
@vladpetrache64032 жыл бұрын
Din cate stiu, in Franta, pentru a evita practica unde parintii aduc pe lume copii doar pentru alocatie, se face mai exact o scutire de la impozitul pe salariu in valoarea unei alocatii. In modul acesta, statul se asigura si ca parintii nu lucreaza la negru, ci complet legal.
@alinbejinaru17552 жыл бұрын
@@alexm-ro De acord nu cred că neapărat o lege ar trebui să fie draconică pentru a fi eficientă sau a avea rezultate cred că un model mai bun ar fi cel din țările nordice ca Finlanda care are o rată de alfabetizare de 100%
@andramanea4762 жыл бұрын
Adevărul este ca multi nici nu vor atâția copiii dar au mentalitatea ca atâția le-a dat Dumnezeu
@neighbourovi2 жыл бұрын
Multumim si pentru acest material. Spor in continuare
@the_word_bearer2 жыл бұрын
Pe cât de tare am vrut sa scriu un comentariu veninos, legat de acei parinti din prima parte, pe atât de tare am vrut sa plang când am văzut-o pe acea mama care chiar își dorea din sufletul ei, ca copiii ei sa meargă mai departe și sa se rupă de cercul vicios al neputinței...când ne vom trezi oare si vom face ceva pentru noi și copiii noștri, pe care cei ce ne conduc vor sa ii indobitoceasca
dosar de ofiter 2 kzbin.info/www/bejne/i3KsqXV-gq5qhLs
@GamesExposed2 жыл бұрын
da, știu că aici e vorba de învățământul primar și eventual până într-a 8-a, e important să știm să citim, să scriem și să facem calcule basic dar eu aș vrea să deschid altă discuție puțin mai macro...ce am observat eu e că mai târziu se direcționează lumea doar spre a deveni șobolani de birou la oraș...cu alte cuvinte depopulăm satele, eu de exemplu sunt de la munte, de ce am avut doar profil economic sau IT iar turismul era gen pe ultimul loc, copii ăia mai "proști" se înscriau acolo când de fapt turismul trebuia să fie pe primul loc la noi și promovat ca un lucru important și de viitor pentru zona noastră daca vrem să traim aici! la fel și la țară, de ce nu se pune accentul pe cum să-ți faci o fermă sau cum să-ți deschizi un atelier etc. de ce lucrurile astea sunt văzute ca ceva muncă de jos când de fapt poți atinge un succes pe aceste domenii dacă o faci cum trebuie, de ce toți trebuie să ne educăm pentru a ajunge sclavi la megacorporații? eu trăiesc din turism deși am făcut profil economic...majoritatea colegilor mei și-au urmat profilul și au plecat la oraș sau în alte țări, nu-i învinuiesc dar cred că ar trebui să îndrumăm oamenii și spre muncile care se potrivesc cu locul în care s-au născut...ca să se dezvolte societatea dacă tot vorbim de vai ce se întâmplă cu societatea în acest clip! În occident în Irlanda de exemplu să vedeți ce ferme frumoase au acolo, agricultura și creșterea animalelor se poate face într-un mod frumos și cu câteva îmbunătățiri moderne...e o muncă satisfăcătoare și pașnică! la noi din păcate se ocupă doar bătrânii într-un stil vechi și cu tractoare vechi...garduri putrezite etc. în vest se respectă! haideți să promovăm agricultura și creșterea animalelor la țară ca și prioritate dar să oferim și opțiunile ce duc spre oraș că nu vreau să fiu dictator :)) dar sper să înțelegeți ce zic. Un canal ce mă inspira de pe youtube e Ionuț TUC care a început ferma de la zero cu tatăl sau și acum au ajuns să aibă tractoare John Deer și teren cât vezi cu ochii pe care îl lucrează cu echipamente moderne etc. haideți să ancorăm educația în realitate și să construim o societate solidă conectată și la trecut dar privind spre viitor! altfel vom depopula totul și vom ști doar să fim contabili sau programatori...boring Mai e un aspect, dacă îndrumăm lumea spre lucruri realiste și conectate în cultura lor atunci și acei copii care nu mai merg la școală se vor prezenta la cursuri pentru că le vor considera utile, dacă unul e obișnuit să lucreze la cai învață-l despre cai, cum să aibă grijă de ei corespunzător, ce oportunități sunt lucrând cu caii sau cum să-și facă o afacere cu cai și așa mai departe! ce pași trebuie făcuți pentru a-și atinge visurile! înțelegeți? ăsta e doar un exemplu
@rgeek18802 жыл бұрын
Cateva masuri de bun simț pentru a lupta impotriva abandonului : - Acordarea alocațiilor si dupa caz, a ajutoarelor sociale, sa se faca cu condiția ca copii sa fie scolarizați. - Masa Calda, cărți si caiete gratis si burse de studii mai importante pentru elevii din mediile sociale defavorizate. - Deschiderea unor cluburi sportive pentru copi in cat mai multe comune, accesul la aceste cluburi sa fie gratuit cu condiția școlarizari copilului (ne permite sa luptam impotriva abandonului scolar, sa avem un potential de selecție mai mare pentru competiții internaționale, si este și bun pentru sanatate) - Exmatricularea imediata a elevilor acuzați de bullying - Amendarea parintilor care nu trimit copii la scoala, si , in ultima instanta, plasarea copiilor in centre specializate.
@tudoravram85942 жыл бұрын
dosar de ofiter kzbin.info/www/bejne/i3KsqXV-gq5qhLs
@utubeoppressesme59452 жыл бұрын
câteva non-sensuri ....
@rgeek18802 жыл бұрын
@@utubeoppressesme5945 gen ?
@utubeoppressesme59452 жыл бұрын
@@rgeek1880 Efectiv tot ce ai scris este stupid, prea mult de scris ca sa intru în detalii, dar așa ca chestie, sa exmatriculezi pentru "bullying" este o imbecilitate, la fel și Forțarea părinților sa ii trimită la școală..pentru ca aici se poate pune problema de homeschooling. Vorba aia, în teorie suntem toți șmecheri...în practica, vai de curu nostru
@londonnight9372 жыл бұрын
Vorbesc din pozitia unui fost scolar, care a mers la scoala in fiecare zi doar cu ura in suflet. In sistemul nostru de invatamant am fost batjocorit, umilit, si abuzat fizic, nu doar de colegi, ci si de cadrele didactice uneori. Si eu am fost la scoala in mediu urban, nu rural. Se perpetueaza o anumita chestie in acest reportaj, atunci cand se duce invatatoarea sa vorbeasca cu parintii, in special mi-a atras atentia baiatul a carei mama a mentionat ca acesta s-a "tavalit pe jos" spunand ca nu vrea la scoala, pentru ca este abuzat de ceilalti colegi. Si nu e singurul care a zis asta. Ce e clar e ca scoala nu e un safe environment pentru copii, din punct de vedere mental in primul rand. Tin minte ca si eu uneori faceam foarte urat cand nu voiam sa merg la scoala, dar totusi ma duceam... cred ca mai mult de frica de lege ma duceam... Nu prea am facut absente, dar nici nu invatam mare lucru, am stat tot timpul la linia de plutire. Cred ca daca doamna invatatoare din imagini in loc sa se duca si sa-i caute pe strazi pe acei copii, cand ii gaseste, in loc sa vorbeasca cu un ton de superioritate, sa vorbeasca ca si cu orice alt adult, sa ajunga la inima lor, si sa le explice cu un ton ca de la egal la egal, cred ca i-ar castiga pe mai multi... Intr-un final, sistemul nostru de invatamant oricum are atatea bube incat cred ca ar trebui complet ras tot si inceput de la zero, cu schimbari bruste, nu cu legi date cu lingurita una cate una, pentru ca acele legi vor fi iar schimbate de catre cei care vor urma la conducere, si totul continua sa stea pe loc... Si vor continua sa stea pe loc. Cred ca nici copiii copiilor mei nu vor prinde ceva semnificativ mai bun in tara asta. Dar speranta moare ultima...
@Cm-oj7de2 жыл бұрын
Dumnezeu , dragule , sa te binecuvinteze !!!!!! cine are nadejde in Domnul Isus nu va muri niciodata !! Dragostea lipseste !! Dragostea e din Dumnezeu !! Dumnezeu este Dragoste , dar si foc mistuitor pentru cei razvratiti , dragule , Dumnezeu sa te binecuvinteze Amin Amin !!!!!!! In alte tari e mai rau . Raul se manifesteaza diferit !!!!!
@alexgrigore52852 жыл бұрын
Foarte bine punctuat.. chiar eram pe Cale sa spun ceva de genul dar nu asa de dezvioltat 🙏 mare adevăr ai spus
@Cm-oj7de2 жыл бұрын
@@alexgrigore5285 Slava Domnului Isus . Amin Amin !!!!!!
@valentinmagureanu8039 Жыл бұрын
@@Cm-oj7de EU AM 57 DE ANI ÎMPLINIȚI FIX VINERI ZECE MARTIE 2023. AM AJUNS INGINER FIZICIAN CERCETĂTOR ÎN 1980 AVEAM PAIȘPE ANI TERMINASEM CLASA OPTA. MĂ PREGĂTEAM SĂ DAU EXANTEM DE ADMITERE LA LICEUL TEORETIC DE MATEMATICĂ-FIZICĂ-INFO CUM ERA ATUNCI AM LUAT ACEL EXAMEN CU NOTA 9,85! ERAM PRIMUL PE LISTĂ ȘI SINGURUL CU CEA MAI MARE DIN GRUPUL ACELA DE ELEVI DIN ANII 80 CE VREMURI. PE VREMEA LUI NEA NICU CEAȘCĂ CEAUȘESCU SE ÎNVĂȚA SE FĂCEA ȘCOALĂ CA-N GERMANIA CA-N FRANTA SAU CA-N AUSTRIA DE EXEMPLU!🙂☺️👍🇷🇴🤔
@mariusw_242 жыл бұрын
"S-a măritat! " "În ce clasă era?" "A opta dar nu mai continuă" De ce este așa ceva permis??
@dragos91342 жыл бұрын
Poti sa te casatoresti si fara acte... nu te opreste nimeni sa faci o petrecere (nunta propriu-zisa) si dupa sa faci actele la 18 ani.
@FeitanL2 жыл бұрын
Pentru ca e o lume libera? E gresit dupa standardele noastre dar nu si ale lor.
@mariusw_242 жыл бұрын
@@FeitanL nu ar trebuii sa fie normal dupa niciun standard... Clasa a 8 a... 14 ani... Tu te auzi macar ce vorbesti?
@IoanBalan2 жыл бұрын
e o chestie sensibila. E vorba de cultura lor
@mariusw_242 жыл бұрын
@@IoanBalan O fi cultura dar sincer de multe ori copii aia nici nu stiu ce fac sau nu vor dar sunt obligati...
@catalinchelaru93422 жыл бұрын
Vă mulțumim pentru acest reportaj excepțional!
@mereutaionica12752 жыл бұрын
Era timpul să vedem ceva nou.👏👏👏
@curiozix26432 жыл бұрын
CEA MAI MARE CAUZA A ABANDONULUI SCOLAR ESTE BULLYING-UL ! Cred ca majoritatea am trecut prin asta in scoala sau liceu.
@georgeneagu13042 жыл бұрын
Imi este foarte mila de acesti copilasi! Un videoclip care , pentru mine , reprezinta o extraordinara motivatie .
@mikPet812 жыл бұрын
Bun reportajul, ba chiar as zice ca mai intrau cateva probleme acolo, salariile mizere, naveta pana in satul X si Y si Z si W numai ca sa apuci si tu norma intreaga, pe banii tai care daca cu greu sunt decontati 50%, faptul ca sunt destul de multe pozitii ocupate de persoane necalificate pentru acele discipline doar ca au nevoie de bani, faptul ca iti trebuie inspectii peste inspectii, + titularizare + definitivat si tot nu ai asigurat ceva. Sa mai mentionam ca orice care se face pentru materiale la ora o faci pe buzunarul tau de la A la Z, pana si printatul de foi frate... Sunt curios care sunt aia care ar face toate astea, dupa master si toata bataia de cap, ca apoi sa fi platit cu 2000-2500 lei net, din care jumatate se duce pe "logistica".
Ai descris toata situatia perfect, din pacate spun. Mai ales faptul ca materialele sunt facute din buzunarul profesorului, care mi se pare strigator la cer.
@maguriciu2 жыл бұрын
Mi se strânge inima când văd acești copii și mă gândesc că nu vor avea niciun viitor din cauza unui stat corupt, ignorant și incompetent.
@danserban34172 жыл бұрын
Nu e doar vina statului cu nimic în cazul lor. Din același sat, sunt copii care merg la școală. Statul a asigurat condițiile, cel puțin la ce am văzut în documentar. Vina e în cea mai mare măsură a părinților.
Tu ești corupt,ignorant și incompetent pentru ca STATUL ești TU ! Statul fura pentru ca TU ii permiți Statul este corupt pentru ca TU permiți acest lucru E incompetent pentru ca noi suntem incompetenți. Când se protestează se arunca cu o dala de pavaj în capul unuia de sus pentru a se trage un semnal de alarma. Se trage cu kalashnikovu ,nu se defilează cu story pe insta Unui parlamentar pus de NOI în funcție NU ii poate fi frica de o poza pe instagram Dar de un kalashnikov ii este frica.
@LensofAlex2 жыл бұрын
Trist si motivul nr.1 pentru care copii si parintii trebuie consiliati psihologic, dar si pentru care dreptul la vot ar trebui conditionat.
@andreijofivaz8482 жыл бұрын
Este o mare problema educatia in Romania!!!! Sunt mai multe motive pentru care abandoneaza copiii scoala. Va spun si povestea mea daca aveti putintica rabdare, hehe, "vocea libera", desi sunt lucruri pe care toata lumea le stie, dar le repet. Eu am fost mai prost si le-am aflat mai tarziu, eram spalat pe creier. Cu ce scop? Nu stiu. Un motiv poate fi sa ai ghinion sa prinzi profesori care nu sunt pregatiti, care nu stiu sa te invete, sa predea materia si trebuie sa recurgi la meditatii, pregatire in particular, care poate fi costisitoare. Nu prea sunt optiuni pentru cei care raman in urma cu materia. Daca lipsesti de la o lectie, e greu sa recuperezi, deci clasa merge inainte si nu mai intelegi nimic, nu mai poti sa fii atent, profesoara vorbeste in chineza. Un alt motiv poate fi sa ai ghinion sa prinzi colegi de clasa care isi bat joc de tine, te bat, sunt prieteni cu tine doar daca le dai tema pentru acasa sau le dai cipsuri. Nu cred ca poti sa legi o prietenie adevarata cu un coleg, doar daca renunti la personalitatea ta si devii "roman". Scoala te invata sa fii roman, altfel nu poti supravietui, greu. Copilul nu este fericit sa mearga la scoala, toti romanii sunt frustrati, ceea ce il frustreaza si pe profesor. E foarte complicat, pentru ca nu stim prin ce trece fiecare copil in viata lui din afara scolii, nu stim situatia sa. Ar fi frumos sa facem scoala un mediu mai pozitiv, mai primitor. Daca suferi de vreo boala incurabila, e si mai greu sa termini scoala. Totul tine de noroc. Poate exista o problema in scoala de profesori, la facultate pe undeva, nu stiu nimic despre ce se intampla acolo, cum sunt invatati profesorii, ar putea fi interesant. As vrea un interviu pe acolo, vreun reportaj, ce aratati aici e joaca de copii, toti stiu astea, cu gimnaziu. E foarte complicata problema. Profesorii, cei care nu sunt apti, unde sa se duca daca pica examenul pentru a putea preda in scoli? 11:50- 12:30 Captureaza esenta sistemului de invatamant. Frustrarea profesorului fata de copil. Copilul, liber pe bicicleta, este presat, de autoritatea, profesorul. Uite cum sta copilul si ingheata de frica pe bicicleta, nestiind ce sa spuna, neavand libertatea sa reactioneze. Este abuz emotional. Mi s-a intamplat si mie. Eu trebuia anul acesta sa dau bacalaureatul, sa termin clasa a 12-a, dar m-am lasat, am abandonat, nu m-am dus. Stiu ca o sa-mi fie mai greu, dar chiar nu am avut ce sa fac, nu am putut sa ma intorc, desi stiu ca am nevoie de o diploma. Imi era greu sa ma ridic din pat, sa ma imbrac, nu mai puteam sa fiu atent la scoala. Am facut o prostie, in vacanta, in loc sa fiu atent la ore, ma jucam, imi placea sa ma joc, si am pierdut lectiile la matematica din clasa a 11-a care sunt foarte importante, despre functii, derivate. Am incercat sa invat singur din manual, dar nu am reusit, e foarte mult si clasa mergea inainte. Imi place sa invat, vreau sa-mi gasesc un loc de munca, dar nu imi place cum scoala ma invata. Vreau sa invat singur, am invatat mai multe lucruri de pe internet, de pe wikipedia, de pe canalele educationale de pe youtube, mi-au placut mai mult. Nu imi place "roman-ul" de la scoala, ci "englez-ul" de pe Internet. Scoala nu a fost un mediu comfortabil pentru mine, nu m-am simtit in siguranta la scoala. Nu am putut sa fiu eu insumi. Nu am voie sa ma impotrivesc, trebuie sa fiu ca ceilalti, regulile nescrise. Creativitatea este zdrobita, distrusa, nimicita. Nu mi-au placut deloc temele pentru acasa, desigur unele erau folositoare, dar multe mi se pareau inutile "Copiaza pe caiet din carte, daca nu iti pun patru", ceea ce ma stresa foarte tare, notele, notele mici ma stresau, aveam ideea ca nu merit sa raman in clasa a 12-a daca am note mici. Erau multe teme si obligatorii, putin timp de somn. Nu mi-a placut ideea sa trec clasa fara sa fac nimic, mi-a fost oferita aceasta optiune, profesorii si colegii mei au fost intelegatori si am avut mare noroc sa am astfel de oameni, dar nu voiam sa-i vad cum se forteaza sa zambeasca doar pentru mine, sa-i incurc pe ceilalti, nu am o personalitate prea prietenoasa. Acum, ce sa fac? Invat cat de mult pot singur, incep sa nu mai pot invata asa cum puteam odata, dar imi urmez pasiunea. Am gasit ceva de munca, deci este un inceput. Nu cred ca este cea mai buna alegere, dar risc, nu am ce sa fac altceva, sunt fericit cu ceea ce fac. Nu cred ca se va schimba ceva la sistemul de invatamant, asa ca va sfatuiesc din cate ceva cunostinte putine pe care le am. Nu recomand sa va lasati de scoala!!!!! Doar daca aveti un plan nebunesc, este foarte greu daca nu va pricepeti la ceva, daca nu aveti vreo pasiune, daca nu aveti vreun plan. Si acel plan poate esua oricand, deci mai bine suntenti in siguranta cu acea diploma. Nu va stresati pentru ca o sa treceti clasa, o sa fie bine. Renuntati la corectitudine, trebuie sa deveniti romani, daca vreti sa faceti fata, e trist totusi. Mai este inca putin si veti trece. Dupa ce terminati scoala, puteti face ce vreti, sunteti liberi, dar poate e prea tarziu sa fiti creativi. Cheia succesului este sa nu deveniti complet romani, ci si putin englezi, bine, e complicat. E importanta limba engleza sa stiti, puteti invata orice de pe internet cu aceasta. Vrem ca copiii nostri sa nu abandoneze scoala, dar din motive egoiste care tin de patriotism, fara sa ne gandim la individul copilului, ci la grup. Nu ne gandim la calitate, ci la cantitate, dar eu cred ca aceasta calitate este mai importanta decat o pozitie a Romaniei pe glob. Habar nu am de ce am scris, nu va schimba ceva, probabil imi voi lua cyberbully, deci nu raspund la comentarii. Majoritatea comentariilor sunt "Felicitari!", "Respect!", "Bravo!", nimic original, deci nu cred ca este vreo speranta pentru o conversatie, nu reactionez cum trebuie la cyberbully. Trebuie sa acceptam illegalitatile. Plec, las asta aici pentru cei care vor sa abandoneze, poate ajuta, poate nu. Ce sa mai spun? Cam atat. E greu sa fii roman. Nu am nimic cu nimeni, doar suntem toti intr-o situatie foarte neplacuta. Trebuie sa fim mai pozitivi!
@AlexBrasovVideo2 жыл бұрын
Buns ziua.Felicitari pentru reportaj.Foarte trist si cred ca avem nevoie si de oameni care trebuie sa vorbeasca cu parintii, doar asta sa faca, sa inteleaga ca este foarte gresit ca acei copii nu merg la scoala.
@tudoravram85942 жыл бұрын
dosar de ofiter doi kzbin.info/www/bejne/i3KsqXV-gq5qhLs
@razstefan20232 жыл бұрын
Imi pare rau pentru părinții ce nu-si pot controla copii si am dedus ca nici statul român nu are controlul acestui fenomen care ia amploare .Intr-un final m-am bucurat pana la lacrimi sa o vad pe acea tanara mamica ce isi dorea un viitor mai pun pentru copii ei . Felicitări !
vreau sa adaug ca la acea mama nu am vazut control, ci efort. si asta este mult mai important, dupa mine. poate sa fie parintele zbir si sa il forteze pe copil sa fie prezent, daca nu sta pana seara tarziu sa invete tabla inmultirii, degeaba. si e greu. tot respectul pentru acea doamna, munca ei nu va fi in zadar. dar va fi si mai greu cand se fac si restul mari cu totii avem speranta pentru un viitor mai bun. oamenii ca dumneaei depun si efort pentru a infaptui acea speranta
@CristiNeagu2 жыл бұрын
Fiindca traim intr-o lume care ne invata ca trebuie sa rasfatam copiii. Si problema este ca atunci cand comportamentul negativ incepe sa se manifeste intr-un copil, este deja prea tarziu.
@stefanellupulica66242 жыл бұрын
ex militian kzbin.info/www/bejne/pqTTZKJ5jLd_bNk
@danielatrifu2 жыл бұрын
Da, exista speranța, dar a dat învățătoarea cu bata-n balta calificandu-i experiența din copilărie (abandonul scolar) drept greșeală. Copilul din ea a fost învinuit. Ați văzut pe fata ei reacția. Dar ea e acum adult și poate face față. Copiii din clasa ce pot face când sunt trași la răspundere ptr ce nu pot indura?
@victorgheorghe38772 жыл бұрын
Recorder as usual, cele mai bune documentare, felicitari si doamnelor profesoare!
@ims78652 жыл бұрын
Felicitări pentru reportaj!
@petrisorgrosu92492 жыл бұрын
Situația este tristă din păcate când te gândești ca, copii vor creste și nu vor avea o educație, sistemul de învățământ de la noi e de slaba calitate din cauza Guvernanților care nu înțeleg ca o societate și o țară se construiește doar atunci când ai un sistem de învățământ exemplar, parca tot sistemul este creat împotriva Profesorilor și copiilor. Ar trebui investit masiv în sistemul de învățământ mai ales în clasele 0-12, o masa calda ar atrage mulți copii din mediile defavorizate, o mini vacanta gratuita pentru copii fără absențe în perioadele de vacantă/ tabere școlare.
@whohahihep16512 жыл бұрын
Totul este in schimbare și fără o educatie nu putem observa schimbarea . Fiecare dintre noi este responsabil . Mai mulți mai puternici . Putem contribui fiecare la educatie . Putem face ceva împreuna !?
@sebastiansotelecan21042 жыл бұрын
Atât timp cât statul de oferă ajutor social și-i ține pe spatele nostru, a celor care muncim, n-o să-i intereseze! Nu-i mai țineți cu bani pe jeguri!
@bmiruna20072 жыл бұрын
Ieri. Bucuresti semi-central, ditamai bulevardul. 3 copii frumusei, bine imbracati si curatei mi-au cerut bani sa isi ia de mancare. Am intrat in vorba cu ei si i-am intrebat daca merg la scoala, cati ani au... Sunt frati, nu merg la scoala "ca nu au acte", mama lor e plecata "cu un turc la Venetia" de un an. S-au cam incurcat in explicatii, reveneau la "noi voiam doar bani sa luam mancare"... Iar eu reveneam la motivele pentru care nu merg la scoala, de cand nu merg, ce trebuie facut ca sa mearga... Mi s-a parut chiar o situatie incurcata. Cea mai mare dintre fete mai incerca sa intervina si sa imi mai explice cand cea mai mica ma baga de tot in ceata. Dupa spusele lor aveau intre 9 si 14 ahni, cam asa. Pana la urma am intrat cu ei la Penny, si-au luat fiecare cate un sandwich, un suc si ceva dulce si am platit 55 de lei.
@Tarquinius252 жыл бұрын
rau ati facut. trebuia sa chemati politia.
@mihai64202 жыл бұрын
Trebuie sa cersearca o zi pentru banii aia... umilinta..
@robertvladul2 жыл бұрын
Unde s-a ajuns ... Profesorul să se milogească de părinți să își trimită copii la școală. Tot respectul pentru oamenii care își fac datoria până la capăt. Ăsta profesionalism.
Vezi ca se afla și copii de români printre ei nu doar țigani
@anacondriuc11582 жыл бұрын
Felicitări pentru acest reportaj!
@georgescucristina27202 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru acest reportaj. Tristețe mare, dar învățătorii şi profesorii tot luptă; un exemplu minunat. ...
@andreearistea60122 жыл бұрын
vina este a parintilor ca i-au facut desi nu au posibilitatea sa ii creasca si/sau ca nu fac din ei niste OAMENI. statul nu inseamna ceva, e o notiune abstraca. exista doar responsabilitate si raspundere INDIVIDUALA. as amenda parintii (sau i as lua la munca pe santiere, la gunoi, autostrazi etc) si as lua alocatiile de la copii care nu vin la scoala, gradinita
@smaualex97202 жыл бұрын
13:28 "...este a sasea, a sapea oara can purtam aceeasi discutie...". Dunno man, poate ar trebui sa porti alta discutie in cazul asta. Ambele profesoare spun aceleasi platitudini si (spre surprinderea nimanui) primesc raspunsuri pe masura de la parinti. Multi din cei care au cometat la acest video au observat ca bullying-ul e o cauza majora pt care copiii nu vor sa mai vina la scoala. Eu unul nu cred ca parintii au principala vina. Mai degraba sistemul scolar care nu are nici cea mai vaga idee cum sa reactioneze atunci cand elevii se hartuiesc intre ei.
@tudoravram85942 жыл бұрын
dosar de ofiter kzbin.info/www/bejne/i3KsqXV-gq5qhLs
@smaualex97202 жыл бұрын
@@tudoravram8594 nu am inteles mare lucru din acel video. Care e legatura dintre ce am zis eu si raspunsul tau?
@carbonwarrior2 жыл бұрын
Exact, parintii nu sunt echipati cu cunostiintele si competentele necesare sa opreasca bullyingul (aici nu ma refer la mersul cu bata la scoala si amenintat agresorul) si atunci lasa copilul sa stea acasa pentru ca asa il protejeaza. Aici ar trebui sa intervina psihologii din scoala (probabil ca nici nu exista asa ceva la tara) sau cadrele didactice, dar asta nu se intampla si se da vina pe parinte.
@dhanyrafael2 жыл бұрын
Copiii de azi sunt prea sensibili. Noi ne bateam zi de zi la scoala de ne inroseam fetele si tot eram olimpic la 2 3 materii pe an si am avut media scolara pe an peste 9,50,, din clasa 1 pana in clasa 12, desi aveam profesori comunisti foarte duri. Ar trebui ca parintii sa fie mai stricti cu copiii, sa dea "militaria jos din pod", nu cu parul, ci cu reguli clare. Sigur ca "tocitul" stupid tipic romanesc nu mi-a folosit la absolut nimic in viata, pe patroni nu ii intereseaza ce note am avut eu la scoala, ci sa muncesc cat mai mult si pe bani cat mai putini. Dar oricum sunt bine echipat intelectual fata de majoritatea colegilor de munca pe care i-am avut.
@carbonwarrior2 жыл бұрын
@@dhanyrafael Bataia nu are ce cauta intr-un sistem de educatie functional. Ar trebui sa te duci la scoala sa inveti, nu sa te bati - poate doar in idei, cu argumente.
@faraonu72902 жыл бұрын
Trebui luată situația mai in ansamblu și mai multă publicitate!Poate reușiți să salvați cât mai mulți copii!Respect
@drujbaru23252 жыл бұрын
Programul domnului Feru Cotrocelu "Romania educata" s a instaurat cu succes.
@marius-dorinel2 жыл бұрын
Acest video reflecta foarte bine statul oameni de la tara care nu au o educatie, macar elementara.Ultima persoana ce ati prezentat-o este un semn bun ca totusi mai sunt oameni cu acea mentaliate daca parinti nu am fost la scoala macar copilasi lor sa se duca ca sa îsi creieze si ei un viitor mai bun.
@hjiuert2342 жыл бұрын
Oricum ăia fără școală au mai mulți bani decât ce-i cu școală! Se apucă ei de cerșit de furat de înșelat ,de dus la produs,se duc pe șantier (salariul pe șantier este intre 350-500 de lei pe zi,la fier, asta însemnând și la 8000 de lei pe lună) ,in timp ce unul cu școală ,pentru a câștiga 8000 de lei pe lună , trebuie să aibă jobul vieții lui! Asta este viața ,nu este dreaptă ,nu te mai ajută școala la nimic
@thecasestudychannel63352 жыл бұрын
mulțumim pentru finalul ales dat acestui episod, aveam nevoie de un pic de optimism.
@Gurzu22 жыл бұрын
Grup infractional organizat kzbin.info/www/bejne/pqTTZKJ5jLd_bNk
@tudoravram85942 жыл бұрын
dosar de ofiter doi kzbin.info/www/bejne/i3KsqXV-gq5qhLs
@emmanueldenniss2 жыл бұрын
Am avut ocazia sa experimentez doua tari straine, am intalnit lume de oriunde, am fost mereu sincer cand lumea a vrut sa stie despre romania, am spus ca nu imi place mentalitatea materialista, lipsa de educatie si rata de alfabetizare redusa. Dar ca in ultimii zece ani s-au facut progrese mari si imi pare rau pentru ca exista f mult potential la orice nivel, uman si geografic.
@floraflowers2 жыл бұрын
Romania este, asa, o tara a contrastelor. Avem elevi premiati la olimpiade internationale si, daca tin minte bine, Romania chiar a castigat premiul intai la un concurs de robotica pentru elevi. In general, din cate am vazut si citit, Romania este de foarte multe ori prezenta sau chiar domina podiumul la concursuri si olimpiade de matematica, fizica si chimie. In acelasi timp, avem si cel mai mare numar de analfabeti functionali din Europa. Paradoxal, nu? Din pacate, exportam acest talent. Foarte multi absolventi de liceu prefera sa faca o facultate in strainatate iar, daca acest lucru nu este posibil, atunci prefera sa plece din tara imediat dupa ce au terminat studiile deoarece talentul lor nu este apreciat intr-o tara in care inca domina nepotismul si "pilele".
@NewSamanca2 жыл бұрын
@@floraflowers Va dau total dreptate.... eu sunt printre acei elevi "olimpici" si cu facultatea urmata in Scandinavia.. in orasul meu natal nu aveam oportunitati deloc... sa nu mai zic de cate ori mi s-au pus bete in roate in tara... pt ca x sau y era pila cuiva... atunci m-am decis sa plec definitiv din tara..
@NewSamanca2 жыл бұрын
@@georgeVideograful Va multumesc! Daca m as intoarce in Romania m as lupta cu morile de vant. Pe langa acest lucru, nu am urmat o facultate de top ca sa fiu platit cu 3000 lei lunar, am anumite pretentii salariale care nu pot fi indeplinite niciodata in Romania.
@rutessian2 жыл бұрын
@@NewSamanca In ce domeniu ati facut facultatea?
@NewSamanca2 жыл бұрын
@@rutessian Statistica avansata si psihometrie.
@liapinciuc99682 жыл бұрын
Din MADRID vă urmărim cu INTERES mulțumim vă IUBIM RESPECT JOS PĂLĂRIA RECORDER mulțam FAIN FAIN🙏🏡 🇷🇴🏡🌲
@antonutiu63112 жыл бұрын
De aceea fiecare instituție de învățământ trebuie sa implementeze uniforma școlară, in acest fapt nu o sa fie diferența materială sau socială între copii
@drgsq_2 жыл бұрын
Invatatoarea de pe la min. 13:00 nu prea a adoptat o atitudine potrivita emotional cu copilul. Acesta s a simtit pus la colt, incoltit, speriat, in loc sa se promoveze o intelegere neconditionata a starii lui emotionale care sa il determine sa perceapa scoala ca pe un spatiu safe. Atitudinea asta negativa, din pacate provenind de la o persoana tanara, este parte din problema. Mi se pare ca a vorbit mai mult din propriile ei frustrari, nu o dorinta autentica de ajutor. Dar e si greu sa nu te frustrezi intr-un asemenea mediu..
@videotutorialegratis62322 жыл бұрын
Societatea trebuie sa gaseasca o cale sa rezolve problemele astea. Dar exact cum spuneati e un cerc vicios Ce-a mai mare problema e a parintilor,ei trebuie sa se implice în aceasta activitate. Pentru ca minorul nu consientizeaza la vârstă frageda. Parintii îti dau avântul în viata Sau ei îti pun apa la radacina pana devii mare. E greu... Cu respect Recorder.
@mariusonitiu2 жыл бұрын
Nu aș fi vrut să dau "like" la așa ceva însă susțin tematica de expunere a absenteismului în școlile din România. Aș propune la începutul sesiunilor din parlament in locul imnului (pe care oricum nu cred că-l știu cei de-acolo) să li se proiecteze pe ecran câte un reportaj ca ăsta. Si apoi să fie luați la răspundere si întrebări să vedem cu ce răspunsuri mai vin. Dar cred o să avem surpriza ( sau confirmarea) ca și ei o să fie..... absenți. Felicitări pentru reportaj.
@tudoravram85942 жыл бұрын
dosar de ofiter doi kzbin.info/www/bejne/i3KsqXV-gq5qhLs
@SometimesWeMustStayInTheShadow2 жыл бұрын
Pe mine m au obligat sa fac abandon școlar . La 24 ani am început o academie , anul viitor o v oi termina. Educația e necesară
@derik1992md2 жыл бұрын
Ce mamă bravo, tot repsectul pentru dumneaei! Mă bucur mult pentru ea, pentru copiii dumneaei! Să vă binecuvânteze Domnul cu tot ce-i mai bun. Sunteți o doamnă minunată! Copiii Dvs. se vor mândri neapărat cu mama lor. Să fiți sănătoși și mereu la fel de bravi!
@AlanderKohenel2 жыл бұрын
Sunt profesor și m-am confruntat cu exact aceleași probleme la multe clase la care am predat. Până când nu vom adresa și confrunta ca națiune problema pe care o presupun comunitățile de rromi atât la nivel educațional (nu-și trimit copiii la școală), la nivel economic (procentaje scăzute de angajabilitate, muncă la negru, evaziune fiscală și altele) și la nivel social (pe acestea le cunoaștem toți), nu vom face decât să rămânem în acest purgatoriu din care nu vom putea ieși și evolua niciodată.
@Shipdacheese2 жыл бұрын
Imi pare rau dar munca de profesor nu se opreste sau n-ar trebui sa se opreasca la sfarsitul orei si da, stiu care sunt salariile. In videoclip la inceput era un copil care zicea ca nu vrea sa mai mearga ca se iau alti copii de el. Parintii nu sunt acolo sa vada si sa opreasca asta, profesorii sunt si nu fac nimic. Da, de multe ori, copiii stau acasa sa mai ajute familia dar pot exista alte sute de probleme/explicatii pe care nu le vede nimeni si numai cineva cu adevarat preocupat poate sa le inteleaga. Nu vreau sa dau vina acum numai pe profesori dar...sunt probleme!
@cornels2672 жыл бұрын
Poate s ar schimba un pic în bine dacă sistemul ar pregăti profesorii să facă educație și nu instrucție....? Zic și eu. Pe vremea mea (long time ago...) școala era văzută ca un fel de stagiu semimilitarizat cu o mulțime de restricții. Iar pedepsele erau frecvente. Se pare că societatea nu și a schimbat prea mult perspectiva. Apoi, așa stând lucrurile, este o reacție naturala a copilului de a respinge mediul școlar. Părea mea......de nespecialist.
@andrei-georgedobrea65252 жыл бұрын
Un documentar formidabil in care se deturneaza atentia de la mizeriile din ministere (cei care au puterea de a stopa fenomenul, dar nu fac nimic in sensul asta) si a o atrage asupra saracilor care lipsiti de resurse (atat materiale, cat si mentale) continua traditia non-educatie si a precaritatii. Tot victima e de vina, normal..
@robydoesit3392 жыл бұрын
ultima doamna merita tot respectul posibil. o mama foarte buna.
@lorandhorvath44662 жыл бұрын
Imaginati-va ce va fi peste vreo 15 ani...
@FranciscVasile2 жыл бұрын
Se observa din ce in ce mai mult necesitatea unor masuri mai dure cu paritntii care nu-si lasa copiii la scoala. Azio o amenda, maine alta amenda, apoi copilul va veni la scoala. Fortat sau nu, pana la urma se va prinde ceva de el. poate nu va deveni matematician sau scriitor, dar poate ii va placea geografia si va deveni ghid montan. sau ghid la muzeele istorie. ceva, orice se va gasi pentru orice copil. in plus, un cabinet medical SI UNUL PSIHOLOGIC sunt aboslut necesare. iar in ce psihologic sa fie o psiholoaga care sa fie "ajutata" zi de zi de un diriginte, de o invatatoare, ceva in care copiii privesc cu incredere, ca intr-un parinte. sunt de parere ca asta ar ajuta foarte mult generatiile urmatoare.
@rykes18932 жыл бұрын
Asa parinte sa iti condamni singur copilul la saracie poate mai rau puscarie etc