Bedankt voor de uitleg. Op 11:25 is te zien dat er in binas Cl2(g) staat, terwijl het Chloor in de reactie zich in de opgeloste fase bevindt. Waarom staat de g dan benoemt in de binas?
@scheikundechallenge7762 Жыл бұрын
Dat is inderdaad verwarrend. Binas 48 gaat uit van stoffen in de opgeloste fase, tenzij er iets anders bij staat, zoals (g) bij Cl2. Cl2 (aq) staat niet in tabel 48. Als je bij broom kijkt, dan zie je dat Br2 (aq) en Br2(l) bijna even sterk zijn als oxidator. Dus daar gaan we bij Cl2 ook vanuit, dat Cl2(aq) bijna even sterk is als oxidator als Cl2 (g). Cl2 is niet zo oged oplosbaar in water. Maar er bestaat dus wel chloorwater (Cl2(aq) waarin Cl2 als oxidator kan reageren.
@elenaoosterom79326 жыл бұрын
Duidelijke uitleg!
@iris_6279 Жыл бұрын
Waarom is ijzer niet de oxidator bij 7:45? ijzer staat boven koper in de tabel 49.
@scheikundechallenge7762 Жыл бұрын
De oxidator Fe3+ staat in tabel 48 boven de oxidator Cu2+. We hebben hier alleen geen Fe3+ ionen, maar het metaal ijzer. Dat is Fe en Fe kan geen oxidator zijn, want Fe kan geen negatieve lading krijgen en dus geen elektronen opnemen. Als er bijvoorbeeld ijzer(III)chloride-oplossing aanwezig is, dan kan Fe3+ wel als oxidator reageren,
@walaaalhajali15573 жыл бұрын
Dank voor uw uitleg! Bij het laatste voorbeeld: Het kaliumjodide-oplossing bestaat uit K+ (aq) en I-(aq) Voor de reductor pakt u de I- en niet de K+! Ik vraag me af waarom dat zo moet?
@WouterRenkema3 жыл бұрын
K (zonder lading) is het metaal kalium. Dat staat in tabel 48 bijna onderaan en is een hele sterkte reductor. Maar je hebt hier geen K, maar K+. K+ staat bij oxidatoren bijna onderaan en is dus een hele zwakke oxidator. I- is hier dus de sterkste reductor en die reageert dus.
@WouterRenkema3 жыл бұрын
Hier staat uitleg over de notatioe en het verschil tussen K en K+ etc kzbin.info/www/bejne/iGLPZ3uJe7KkfJo