13:29 Diplerdeki otları çekip kökleri (kazma ile köklere zarar verecek gibi) havalandırma-mak lazım Video çok faydalı olmuş .. Sonuna kadar izlemeli..
@BulutFarm4 жыл бұрын
Harun abi toprağın nefes alması gerek dediniz, karbon ve oksijen girip çıkması için. Malç uygulaması hakkında olumlu olumsuz görüşlerinizi anlatirmısınız teşekür ederim.
@serkangunay18375 жыл бұрын
Vallahi Kemal abi her videonu tekrar tekrar izliyorum eline sağlık
@ismailemrahsengul92605 жыл бұрын
Her köye sizin gibi bilimle işini yapan bilim adamları lazım
@eraykilicarslan57155 жыл бұрын
Toprakta bulunan karbondioksitin cikarilabilmesi icin ekstra bir islem yapmak mi gerekiyor yoksa dogru sulamayla kendiliginden mi cikmaktadir?
5 жыл бұрын
Karakazma bu işe yarıyor işte
@harundal27675 жыл бұрын
Bitki atmosferdeki karbondioksit ten faydalanır. Köklerine exidute olarak yollar yani Sağlıklı fotosentez yapan bir bitki yakaladığı karbondioksitin yüzde 25 ini köklerindenki bakterileri beslemek için şeker olarak yollar. Bunun için toprağın nefes alması gereklidir ki gece oksijen girip sabah ilk ışıklarıyla karbondioksit olarak çıksın ve bitki bunları yakalayıp fotosentez kapasitesini arttırsın.
@eraykilicarslan57155 жыл бұрын
@@harundal2767 Cevaplar icin tesekkurler hocalarim
@feo1165 жыл бұрын
Bu sene biberlerime hümik asit , demir ,sıvı solucan gübresi ve dengeli gübre vermiştim sırası ile virüs , kırmızı örümcek , yaprak biti ve ballık oldu ama hiçbiri ölmedi ve baya bir ürün aldım.
@alidok42803 жыл бұрын
Seralarda co2 miktarını nasıl artırıyorlar yapraktan organik karbonlu ürünler fotosentez kapasitesini artırır mı
@Caykaram195 жыл бұрын
Dogru bir Solucan gübresi uygulaması ile kimyasala gerek kalmadığını biliyorum.. oysa burada solucan gübresinden çok bütün kimyasallar sayıldı..
@harundal27675 жыл бұрын
Solucan gübresi tek başına bitkiyi besleyemez. Organik tarım yapıyorsanız ve toprağı ıslah ederseniz tek başına solucan gübresi ile yetiştirmek mümkün olur. Ancak burada ticari bir üretim var. Verim alabilmek için bitkiyi beslemek lazım. Hastalık dayanımı için de lazım. Solucan gübresi burada biyostimülant olarak kullanılıyor.
@Bi_Ordan_Bi_Burdan3 жыл бұрын
bu yağmur suyunu 10 20 ton bidon aldık depoladık buraya kadar güzel. mayısa haziran temmuz neyse işte ilaca kullanacaz ozamana kadar bu suda bakteri mantar vs üremeyecek mi depoda sıcak havada özellikle antalya bölgesinde
3 жыл бұрын
Güzel soru. Ama yağmur suyu saf su olduğu için bakteri ve mantar olmaz. BENCE
@Bi_Ordan_Bi_Burdan3 жыл бұрын
@ deneyem desende az masraf değilki 10ton tank alayım desen 5 bin tl civarı. bi deneye verilecek para değil :) hele böyle bir zamanda.deneyen birilerini bekleyecez artık :)
3 жыл бұрын
Yada bir varil yap masrafı çok az elinde de vardır belki . Neticeyide anlarız böylece
@tevfiktekin79174 жыл бұрын
Kemalbey sizin karakazma dediğiniz bizim kök boğazı doldurma dediğimiz işin yanlış yapıldığını öğrendik. Bilgiler için Harun dal beye teşekkür. Toprağın hava alır durumda olması fotosentezi olumlu etkiliyorsa, malç yapmakta doğru sandığımız yanlışlardan mıdır.
4 жыл бұрын
Kenardan ve boğaz dan hava alır. Bazen teknik olarak doğru olan şeyler gerçek hayatta denildiği gibi olmuyor. İşin neresine bakmak gerekir
@harundal27675 жыл бұрын
Solucan gübresi üreticisiyle solucan gübresi üzerine olmayan bir söyleşi 😀😀
@abdurrahmanfirat65792 жыл бұрын
2 yıldızın bukadar yakn olması çoook güzel birşey.
@TRT3875 жыл бұрын
Şapkalı abimiz öyle bi anlattınki kabak değilde sanki atomu parçalıyon
@mumingodemen581910 ай бұрын
Öyle KZbin "Wormy solucan gübresi" Harun Dal İzle .
@sersolorganiktarmsebahatti3775 жыл бұрын
Bence çok yararlı bir program olmuş link vermediniz?
5 жыл бұрын
Açıklamada var
@serkangunay18374 жыл бұрын
Kemal abi ph ve EC ölçer kullan ADWA 12 ve 32 rahat et
@muhammetbadem49934 жыл бұрын
Kemal bey sizi ciddi manada takip ediyorum amacim saygısızlık yapmak degil merakimi mazur gorun neden toprak analizi yatırmadınız toprak analiziyle daha kolay bi besleme yapilamaz miydi