Vă salut dmn.explicati fff bine in videourile dvs.felicitari.👍și la mai multe video.🙏👍
@DjMarik782 ай бұрын
@@dumitrugeorge8926 multumesc!
@iancustefanescu68832 ай бұрын
Va salut,imi plac videoclipurile dumneavoastra.
@DjMarik782 ай бұрын
Multumesc!
@Radiosant-t5m2 ай бұрын
Interesanta lecție. 😊
@DjMarik782 ай бұрын
@@Radiosant-t5m multumesc!
@titinegruta95322 ай бұрын
Noi vă multumim
@vasilecoptil-eg8ix2 ай бұрын
Frumos ! Explicatii foarte utile. Totuși care este cauza defectării mosfetilor ? Să fie de la încărcător ?
@DjMarik782 ай бұрын
Multumesc! Sincer sa fiu nu stiu. E neasteptat modul in care s-au strapuns cei doi mosfeti ( poarta-drena ), iar al treilea s-a intrerupt de tot. Posibil sa se fi folosit un incarcator cu tensiune mai mare...
@florincheche1632 ай бұрын
Ce aplicație folosiți pe telefon?
@DjMarik782 ай бұрын
Aplicatia dezvoltata de producatorul sursei, se numeste "RdPower" si se gaseste pe market gratuit.
@Pozitiv_ion2 ай бұрын
Salut. La acei mosfeti care au sosot de pe Aliexpress, in datasheet spunea ca au curentul se puls 400A. Mai spunea si continuos curent 70A.....Este posibil asa mult? Terminalele sunt in general destul de subțiri...pot suporta asemenea curent, char si de foarte scurtă durată?
@DjMarik782 ай бұрын
@@Pozitiv_ion sunt valori maxim posibile ipotetic, pentru ca practic este imposibil sa indeplinesti conditiile in care sunt pretinse. Vezi curentul continuu maxim spre exemplu, se pretind mai multe zeci de amperi dar la 25*C pe capsula, lucru fizic imposibil la acei curenti. Filosofia mea e simpla, ne mentinem cat mai departe posibil de valorile maxim absolute.
@DjMarik782 ай бұрын
@ionutzionutz7106 ca sa-ti raspund la celalalt comentariu ( care nu stiu de ce a disparut intre timp, dar mi-a ramas pe mail ), nu exista o regula stricta care sa impuna un anumit numar precis de mosfeti pentru o aplicatie anume, dimensionarea etajelor de forta tine mai degraba de experienta proiectantului schemei. Nici macar in audio teoria nu impune un numar precis de finali in paralel pentru anumite conditii, totul e ca acolo fiind un regim dinamic liniar de functionare, sa te mentii permanent in curba SOA a tranzistorilor, tinand cont de temperatura maxim estimata la care etajul final poate ajunge in regim de stres maxim. Aici SOA nu este la fel de relevant pentru ca in regim static conditiile SOA sunt foarte usor de indeplinit. Si da, exista o limitare fizica a curentului maxim pe care un mosfet il poate conduce, dar nu vine de la pinii lui in sine, ci de la firele de legatura din interior dintre pastila de semiconductor si pini ( asanumitele "bonding wires" ), de altfel treaba asta este explicit specificata in pdf-uri. Limitarea principala care impune indirect un anumit numar de mosfeti, este disipatia maxima, iar asta este I^2*R, deci in cazul amintit 12,5*12,5*0,05=7,8W ( nu 625mW ). Poti disipa in siguranta cei aproape 8W per mosfet? Dar mai mult decat atat, poti accepta 32W pierdere totala pe mosfeti? Daca da atunci te asiguri ca ii poti raci corespunzator, si cum e mai dificil de racit un mosfet SMD decat unul THT ( cere solutii mai complicate ), mergi pe mosfeti THT si le alegi un radiator care sa poata disipa cei 32W fara sa permita o temperatura prea mare ( trebuie tinut cont de temperatura maxim admisa pe jonctiune, si aia nu e totuna cu temperatura masurata pe capsula ). Vrei disipatie mai mica, mergi pe mosfeti cu Rds-On mai mic, cat mai mic gasesti. Uneori asta este un compromis pentru ca RDs-On foarte mic poate veni la pachet cu Ciss foarte mare, si desi regimul de functionare este static ( cel putin la BMS-uri ), totusi exista o zona de tranzitie de la complet blocat la complet deschis, si zona asta trebuie sa fie cat mai scurta posibil ( in timp ), pentru ca este o zona unde disipa enorm mosfetul, si cu cat Ciss este mai mare, cu atat se lungeste mai mult zona asta de tranzitie. Deci la selectia mosfetilor prioritizam Rds-On dar ne uitam si pe la Ciss. PS: Pinii aia asa mici cum sunt, prezinta o rezistenta ohmica foarte mica pentru curentul pe care mosfetul trebuie sa-l conduca ( probabil sub 1mOhm, n-am masurat ), tocmai pentru ca sunt foarte scurti, mai ales la SMD, deci nu pinii impun curentul maxim, ci asa cum spunea, firele de legatura din interior, si alea sunt mult mai subtiri ( si mai lungi decat pinii SMD ), in schimbi cablurile de legatura de la baterie la mosfeti si de la mosfeti la consumator, trebuie sa fie mult mai groase, tocmai pentru ca sunt mult mai lungi, deci rezistenta ohmica e mult mai mare, deci disipa mult daca sunt subtiri.
@Pozitiv_ion2 ай бұрын
@@DjMarik78 mulțumesc pentru raspunsuri
@petrenicolae9815Ай бұрын
Salutare a-și vrea să vă tr o bocsă cu stație la reparat lăsați nr telefon telefon