Valmista elossa olevaa kuskia ei ole olemassakaan - vaikka olis kuinka kokenu. Tää koskee sekä ammatti, että siviilikuskejakin. Se olis hyvä muistaa aina tienpäällä. Niidenkin kokeneiden myös, jotka tuskastuu terminaaleissa kun uusi kuski yrittää vaunua kuudennen kerran laituriin - teilläkin oli se EKA kerta aikoinaan!
@Ppetsku964 жыл бұрын
Tosta olen kyllä nuorena rekkakuskina samaa mieltä. Itellä peruuttaessa se enempi "hierominen" on jäänyt jo pois ellei sitten ole todella ahdas paikka jotta pitää olla tarkkana mutta näin yleisesti niin luonnistuu hyvin. Ite ainakin sitä mieltä että pääasia ettei riko mitään paikkoja. Ei sen väliä vaikka muutaman kerran käyttää eteenpäin jos sillä säästytään osumilta 👍🏻
@hannukoistinen5329 Жыл бұрын
Kyllä, ja täyspererän itte olen ajanu siltaan kerralla vain muutaman kerran. Eteenottaminen kuuluu ihan asiaan. Se ei ole mikään häpeä!!!
@pritnice4 жыл бұрын
Ajokortti (hyväksytty ajokoe kaikkinensa) on VAIN lupa itsenäiseen harjoitteluun. Kukaan ei oleta että joku olisi mestari siinä vaiheessa.
@henri12875 жыл бұрын
Millon käsittelykokeessa on hyväksytty hätävilkun käyttö vilkkutarkistuksena?!
@mustafakhalid32375 жыл бұрын
Jukka on hyvä opettaja .. kiitos videosta💐
@domdole5 жыл бұрын
Täykkärin peruuttaminen tuli itelle helpommaksi sillä että ajattele että ajaisit pelkästään sitä kärryä etkä nuppia ja kärryä
@jannemakela81075 жыл бұрын
se on tuo peruuttaminen joskus niin mahottoman vaikeeta ja joskus se meneeki ekalla luotisuoraa laiturii :D
@reijokoski72732 жыл бұрын
Onko tosiaan siellä etelässä sallittu vilkkujen tarkistus hätävilkulla, sehän ei kerro muuta kuin polttimoiden ja maadoituksen olevan kunnossa, mutta ei kerro suuntamerkin releen (joka on eri kuin hätävilkun rele) olevan kunnossa eli suuntamerkin toimivan? Toisekseen kokeen ohjeessa sanotaan oppilaan osaavan / pystyvän tarkitamaan yhdistelmän valojen toimivan, niin ei siellä pimeällä syksyisellä sorakuopalla ole sitä TUTVOA kertomassa jarruvalojen toiminnasta, vaan ihan yksin ne on todettava, eli pönkää jarrupolkimelle ja itse katsomaan.... Ja käsijarru ei todellakaan mene automaattisesti päälle kun letkut irroitetaan vetoautosta, vaan ohjauspaineen kadotessa käyttöjarrut menevät päälle (ja käsijarrun vapautuspaineet pysyvät täysillä), ja kun paineet laskee niin käyttöjarru löysää ja hetken päästä käsijarrut menevät päälle, jolloin perävaunu saattaa hetken olla täysin jarruton, ja siksi käytetään pyöräkiiloja. Sanoisin että aika kyseenalainen opetusvideo tuon kytkennän osalta, peruutusosio oli oikein hyvä.
@Simpura694 жыл бұрын
Kyllä se on näin että työ opettaa!
@SuperPepsi965 жыл бұрын
Tuo pöydän seuraaminen on oikeasti hyvä vinkki. Ite peruutan kanssa pöydällä, en autolla tai kärryllä. Pöydän kun opettelee hahmottamaan ja että miten se toimii, niin sujuu aika kepeesti peruutus. Jos alkaa vatkaamaan vetoautolla sitä suuntaa, niin ei siitä kyllä mitään tule :D
@juuso26245 жыл бұрын
Itsellä tutkintoajo/käsittelykoe on ensi perjantaina ja samoilla opeilla mennään sinne👌 hyvä video!
@Ymparistohuollonurho5 жыл бұрын
Toivotan onnea kokeeseen 🙂
@ollihamina97205 жыл бұрын
Tuota pientä kulmaa on erittäin paljon syytä muistaa nyt talvella. Voi miten äkkiä kääntyy vetopöytä ristiin jos on vähänkin liukasta.
@petskuaija39445 жыл бұрын
Heti yksi lisäys, jos joutuu kääntöpöytää/vetoaisaa oikaisemaan eteenpäin ajamalla. Ei lähetä ajamalla ajamaan putkea metritolkulla, koska silloin ollaan taas lähtötilanteessa, josta jouduttiin linkkuun. Liikutetaan autoa vain sen verran, mitä vetoaisa vaatii ollakseen suorassa. Näin pääsee helpolla ja varmuudella nopeammin siltaan kiinni tai harjoituskeilojen väliin.. Olisi paljonkin lisättävää myös työelämän vaatimuksiin mm. Konttien yläkulmat, miksi niitä yleensä hajoaa ensimmäisenä äärivalot vetäjästä ja kärryn etuosasta!
@jarmoturunen65195 жыл бұрын
Ja peruuttamallahan pääsee paikkaan josta et helpolla etuperin pois tule, älkää ahnehtiko peruutuksissanne. Varsinkaan jos peruutatte tyhjän yhdistelmän mnen mutkan taakse, otatte kuorman, ja laskette telin alas, silloin tulee vaikeuksia.
@kuoseis5 жыл бұрын
ite opin peruuttamaan euro truck simulatorin avulla eka puolikasta ja sitte modeilla täykkäriä. En oo koskaan oikeessa elämässä rekkaa peruutellu, mutta on tullu henkilöauto-peräkärryä jonkin verran.
@viller97185 жыл бұрын
Sama
@TheRonpe4 жыл бұрын
Itse palaamassa täysperävaunun rattiin 6 vuoden tauon jälkeen. Itsekkin Euro truck simulator 2:ssa täykkäri modilla harjotellut peruuttamista tommosella Logitech g29 ratti poljin setillä. Ollut kyllä aika hyvä.
@Khimil3 жыл бұрын
Hei, mikäs olisi hyvä täykkärimodi? Oon yrittänyt etsiä mutta ei ole oikein ollut onnistusta
@rokken7195 жыл бұрын
Eipä nuo uudet käsittelykokeet CE & D kortille ole kovin vaikeita vanhaan 90 asteen kulmaan verrattuna. Vanhempaa koetta ei meinannu millään saada läpi mutta uuden oppii jo parin yrityksen jälkeen.
@Ymparistohuollonurho5 жыл бұрын
Just näin. Muistan sitä hieromisen määrää sorayhdistelmällä loppuvuoden pakkasissa jäisellä peruutuskentällä yksin koulupäivän jälkeen hämärässä.. Ja kaikki kokeen takia, joka on ohi 15 minuutissa mutta joka ei takaa sitä, etteikö työelämässä jatkuisi kuitenkin ammattitaidon kehittäminen 😂
@soLIFErxtr505 жыл бұрын
@@Ymparistohuollonurho Minä treenasin kulmaa vielä kun odottelin että inssisetä saapuu, muutama minuutti ennen koetta tuntui ettei millään onnistu, meinasin jo opettajan hakea ettei tästä nyt mitään tule. Nurkan takaa asteli tutkinnon vastaanottaja salkkunsa kanssa ja esittäytymisen jälkeen alkoi näytön anto, siinä vaiheessa jännitti, vitutti ja ahdisti ihan turhan paljon. Kuitenkin kulmaan peruutus meni melkein kerralla perille, kerran otin eteenpäin ihan vain että saisin putken suoraksi. Se tutkinnon osa meni kymmeneen minuuttiin ohi, siitä vielä ajo-osuudelle jossa kaikki oli jo rennompaa. Juteltiin hetki niitä näitä, lapsista, joulun odotuksesta (silloin oli joulukuun puoliväli) ja vähän muustakin. Loppuen lopuksi CE ajolupa tuli ilman mitään kummempaa valittamista ja tuli se voittajafiilis kun joku meni paremmin kuin alkuun uskoi. Kai se tarinan opetus oli että liikaa ei kannata jännittää vaan keskittyy siihen mitä tekee.
@salonen_023 жыл бұрын
Itellä oli eilen ce käsittely ja ajokoe, ja läpi päästiin. Sain hyviä neuvoja tästä videosta
@Ymparistohuollonurho3 жыл бұрын
Mahtavaa! Onnittelut kortista 💪💪
@petri100000015 жыл бұрын
Olen sitä mieltä että nämä ison yhdistelmän käsittelyt oppii jos oppii työnteolla. Voi saada tuntumaa tolppien välissä peruuttelusta mutta ei sitä voi verrata oikeaan kuorman purku paikkaan. Sitähän sanotaan että se on kuin polkupyörän ajo että kerran kun opit kärrin peruutuksen niin sen taktiikan muistaa sitten vaikka monen vuoden päästä vaikka ei olisi ajanut metriäkään
@rolfsignell4685 жыл бұрын
Siinävaiheessa kun hoksaat että yhdistelmää peruutetaan ottamalla kärryn aisasta kiinni ja työntämällä siitä niin peruutat sen kärryn ihan mihin vaan. Jossain vaiheessa toki oikeassa elämässä tulee rajoitteet vastaan auton keulalla mutta ne onkin sitten eri juttu. Tuota ei ikinä osaa ajattelemalla miten sitä autoa pitää kääntää vaan se pitää tulla selkärangasta ja seurataan vaan sen vaunun etupään asentoa. Sillä auton tai mikä lieneekin asennolla pystyy tekemään valtaisan eron lähdettäessä taaksepäin kuinka nopeasti se kärry lähtee kääntymään.
@noobplays53022 жыл бұрын
Mun faijja teki myös siellä rajamäel rekka kortin joskus kaua aikaa sitten
@trrzzl3 жыл бұрын
Täysin samaa mieltä, näin se menee vaikka ei sitä touhutessa pahemmin enää edes ajattele. Nuo periaatteet siis. Kääntöpöytä on avain menestykseen.
@sirwilhelm26485 жыл бұрын
Peruuttaminen on takaperin ajamista. Autolla vain seurataan perävaunua.
@mattipeltola83395 жыл бұрын
Ikinä kuullut kenenkään vanhemman kuskin sanovan täykkäriksi . Kentällä helppo peruttaa kun näkee kymmeniämetrejä joka suuntaan .
@jyrkisalonen7855 жыл бұрын
Se oliski helppoa, jos aina olis pelkästään suoraan peruutusta... Välillä saattaa tiet olla 4- tai 5-numeroisia ja liittymät on mitä on ja välillä joutunut linkuttamaan yhdistelmän ympäri... Lähtö on puolet peruutuksesta, sanoi Pentinmäen Unski aikoinaan HAKK:lla...
@tuNppu855 жыл бұрын
Se kääntöpöydän seuraaminen tosiaankin on kaikista helpoin konsti oppia tuo. Oon kesämiehille yleensä sanonu, että kun ajaa kerran niin hankalaan paikkaan ettei sieltä pääse kuin pakilla pois niin oppii hyvin äkkiä peruuttamaan. Ja mitä tulee tuohon ysikymppiseen niin kyllä se mun mielestä tulee työelämässä sen verran usein eteen, että se on syytä harjoitella. Tuostahan tuo käsittelykoe ei enää helpotu muuten kuin niin, että saa peruuttaa suoraan "talliin"..
@juha1953 жыл бұрын
Taksilla takaperin ajaminen on ilmasta,.... en tiedä tuleeko kilsat mittariin kuitenkin, 🤔.
@Minemac695 жыл бұрын
Ois kyllä siistiä päästä kokeilee tota uuttakin käsittelykoetta. Yhistelmäkortti löytyy mut inssin jälkee ei oo kärriä peräs ollu 😅
@Pauna28965 жыл бұрын
Kerran kun vilkasin karttaa ni ymmärsin kokeen idean heti. hyvä lisäys
@tatsu98195 жыл бұрын
Mahtava video muuten, mutta itselle tuli sellanen kateus siintä et jossain oppilaitoksissa saa oikeasti harjoitella peruuttamista. Meillä sai sen kerran tai kaks kokeilla kulmaan peruuttamista ja sitten jatkettiinkin muihin hommiin.
@Petskyyy5 жыл бұрын
intissä ainakin vitutukseen asti vedettiin sk-sisuilla ees taas
@Saareem5 жыл бұрын
@@Petskyyy intissä oli just hyvä, kun monena iltana oli tunteja varattu kärryn hieromiseen kulmaan. Kyllä se käsittelykoe silti jännä oli, mutta läpi meni nipin napin. Meniköhän joku 14 min eli ei liiemmin luppoaikaa. Ajokoetta en sitten päässyt toisellakaan kertaa läpi, kun olin silloin hirmu epävarma kuski ylipäänsä ja siksi ei ole E-korttiakaan. Toisaalta ei haittaa, kun on katsellut minne kollegat joutuu kaupoilla kärryjä hieromaan. :-D
@Leifhackman9 ай бұрын
Osaako tuota täysperävaunun peruuttamista oikeasti kukaan selittää tai opettaa niin että toinen sen asian YMMÄRTÄÄ ja OMAKSUU, vai onko se vaan niin että toiset sen oppii ja toiset ei? Olen ajamassa CE-korttia, 5 ajokertaa ajettu ja tuntuu että se peruuttaminen on ihan yhtä hukassa jos ei vielä enemmän kuin silloin kun ekaa kertaa laittoi rekkaan pakin päälle. En tiedä onko siinä muita keinoja opetellakaan, mutta ajo-opettaja vaan käsillä näyttää kummalle puolelle milloinkin käännetään vai pannaanko ratti suoraan, ja sitten kohta näyttääkin että seis ja "se on niin vinossa että otappa eteenpäin". Omasta mielestäni suurin ongelma on se, kun ei mistään saa sitä informaatiota, että missä asennossa se kärryn kääntöpöytä on. Sitä ei suoraan peruutuksessa käytettävillä ohjausliikkeillä näe, ja sitten kun kääntöpöydän renkaat tulee näkyviin, niin ollaankin jo liian linkussa. Niitä kuitekin pitäisi jollain ihmeen konstilla seurata, mutta miten sellaista seuraat mitä et näe??? Kun suoraan peruuttaa, niin opettaja sanoo että kun peräkärryn korin kulma pilkistää, niin "kulma pitää ottaa kiinni" kääntämällä rattia sille puolelle. Mutta sitten sitä en näe eikä tiedä mistään, kuinka pitkään etupyöriä pidetään käännettynä niin että ratti oikaistaan, tai korjataan takaisinpäin. En tiedä eikö opettaja osaa opettaa, vai olenko itse vaan täysin toivoton tapaus. Itse ajattelisin, että kun olisi sellainen ajopeli, mistä näkisi samaan aikaan auton rungon kanssa perävaunun kääntymisen koko ajan, niin se auttaisi, esim. niinkuin tyhjässä tukkirekassa näkee. Myös se auttaisi, jos näkisi aisan tai kääntpöydän asennon. Tuntuu vaan, että opettajan käskyjen mukaan ratin kääntelyssä ei omissa aivoissa synny oppimista. Tokihan myös se, että asiat tapathuvat selän takana tietyssä mielessä "päinvastaiseen suuntaan", ja sitten sitä yritetään vahdata vielä peilikuvana, tekee homman aivoille ja aisteille vaikeammaksi. Jos joku tietää kirjaa, videota tai mitä tahansa, missä tuota asiaa oikeasti SELITETÄÄN, ja mistä olette itse kokeneet että on auttanut asian omaksumisessa, niin olisin isosti kiitollinen.
@demento59358 ай бұрын
Ajattele perävaunua niinkuin se olisi auto mitä ohjaat ja unohdat nupin täysin, Harjoittelusta tulee todella paljon helpompaa alussa jos on kaappiauto kyseessä joka on yhtä leveä mitä vaununkin kori mutta peileistä pitäisi kyllä pystyä näkemään etuakselia periaatteessa kaikki on hyvin niin kauan kun et näe kummastakaan peilistä toista puolta enempää renkaita niin menet suoraan ja kannattaa pitää vauhti maltillisena ja vaatii ennakointia koskaa liikkeet ovat niin paljon hitaampia mitä autoissa on. Helppo tapa sen kuiva harjotteluun on joku lasten emek lelu yhdistelmä niin sillä voi saada ajatuksesta kiinni kun näkee niin sanotusti kolmannesta persoonasta. esim säiliäautoa joutuu peruuttamaan puhtaasti pelkän etuakselin asennon mukaan joka on vasta alkajalle paljon vaikeampaa kun ei ole vielä harjaantunut lihasmuistia ja ideaa siitä miten aikaisin pitää lähteä korjaamaan tilannetta ja että välttää yliasennot. Toinen millä voi harjoitella peruuttamista ja sitä ajattelua miten ohjata ja minne on pumppukärryt ne tottelee samalla tapaa mitä täykkäri tietty pitkän aisan johdosta muistuttaa enemmän kasettiyhdistelmää eli on rauhallisempi liikkeissään.
@anneheinonen99984 жыл бұрын
Hyvä video👍👍itse opiskelen yhdistelmäkuljettajaks eli tuo koe edessä päin👍👍
@Potterii4 жыл бұрын
Mutta mitkä on tallien mitat?
@petri100000013 жыл бұрын
Joskus olis mielenkiintoista nähdä jos tekisit juomajakelu kuljetuksista videon. Kun itse tuli niitä ennen ajeltua Nyt olis täysperävaunu hommia tiedossa mutta tarvitsis ensin treeniä peruutukseen että saa tuntuman takaisin. Kun on vuosia siitäkin kun olen sellaista peruutellut. Ei ole koskaan tullut täysperällä töitä tehtyä. Moni sanoo kuitenkin että se on vähän kuin polkupyörän ajo että kerran kun sen oppii niin se muistuu äkkiä mieleen taas
@Leifhackman9 ай бұрын
Varmaan hyviä periaatteita, etenkin tuo että seuraa kääntöpöydän asentoa. Itselläni huomio kiinnittyy ja samalla koko homma oppimisen vaikeus kulminoituukin siihen, että kun "suoraan" peruuttaessa sitä kääntöpöytää (käytännössä siis sen pyöriä) EI NÄE peilistä ennekuin se on no niin linkussa, että on otettava eteenpäin. Tai siis omassa tapauksessani kyse opetellessa on dollystä, mutta lienee käytännössä täysin tai lähes täysin sama asia kuin kääntöpöytä. Samoin, kun perävaunun kori on sen verran "länässä", että toiselta puolelta katsoessa se alkaa paistaa heti kun on vähänkin kääntyneenä, ja toiselta puolelta saa olla jo jonkin matkaa kääntyneenä ennenkuin perävaunun kori pilkistää vetoauton korin takaa. Koko homman perusperiaatteen korvienväliin ja selkärankaan menemistä ehdottomasti hepottaisi sellainen simulaattori, missä peruutetaan täysperävaunua ja samalla näkisi havainnekuvassa ylhäältä päin reaaliajassa vetoauton ja perävaunun asennot, sekä vetoauton ohjaavien pyrien ja kääntöpöydän/dollyn ja samalla tietenkin myös aisan asennon. Tuon näkeminen, että mitä missäkin kohtaa tapahtuu, kun rattia mihinkin suuntaan kääntää, auttaisi asian sisäistämisessä todella paljon. Olen sitä mieltä, että tuon peruuttamisen oppimisessa on nimenomaan kyse asian "menemisestä jäseniin oivaltamalla" eikä niin että sen voisi jotenkin toisen selostuksen tai ohjeiden pohjalta oppia. Polkypyörällä ajoakin voi ohjeistaa ja selostaa vaikka kuinka paljon ja seikkaperäisesti, mutta polkupyörällä ajamista ei opi ennekuin se ns. "menee jäseniin".
@hussenmarwan4 жыл бұрын
Siellä viimeistään työelämässä pääse kiromaan laiturin edessä liukkaalla kun kärry solmussa
@JayDevon5 жыл бұрын
Hyvin pakattu asiaa videoon, mun mielestä tota kärrykorttia ajaessa oli vähän tyhmä ettei päässy reenaileen erilaisia tilanteita ihan työelämää miettien. Aina ajotunneilla kun peruuteltiin oli tismalleen sama rata ja samat "merkit" että sai sen linjan haettua, sit taas kun töihin päästessä niitä ei ookkaan ja joitain haastavia paikkoja tulee eteen niin voi monella äitiä ikävä. :D Ilmotin myös haluavani reenata sitä kulmaan peruuttamista mutta ei sit missään kohti tehtykkään, pari kertaa koulun keikalla opettaja neuvo että vedät tosta tonne nii pääset helpolla mut sillon onneks pääsi sit sanoon että ei kun nyt tehdään niin että koitan hierasta sen kulmaan, ja onneks tuli kokeiltua kun mullakin yhessä paikassa vedetään vänkärin puolelle tolpan viereen ja toisessa omalle puolelle mutta kärryn taakse jää katos piiloon :D Itellä oli onneks niin että pääsin lähteen näihin töihin oppisopimuksella joten aikaa oli reilu kuukausia ajella kokeneemman kans miltä sai sit vinkkejä ja jeesiä eri paikoissa jos meni hakemiseks. Kuudetta kuukautta eletään ja se on välillä vieläkin hakemista mutta kyllä sitä kehitystä on alkanu huomaan ja suuresti. Koskaanhan kukaan ei valmis kuljettaja oo, näin sano mun maailmaa kiertäny opettajakin joka on kymmeniä vuosia ajanu, kaikki meistä oppii koko uransa ajan uutta. :) Tsemppiä niille ketkä korttia vielä suorittaa!
@Ymparistohuollonurho5 жыл бұрын
Hyvä kommentti. Harmillisesti ei tosiaan välttämättä koulun aikana pääse rauhassa harjoittelemaan, mutta sunkin tapaus on loistava esimerkki siitä, miten työelämässäkin on mahdollista päästä opettelemaan 👍
@Minemac695 жыл бұрын
Itsekin lähdin kuukaus sitten jakarin ratista (2.5v ajoin) yhistelmän rattiin, välillä menee laituriin melkeen suoraan ja välillä ei 20 minuuttiakaan riitä 😂 varsinkin kun joutuu paljon pimeällä peruuttelemaan niin välillä on todella hankalaa 😄
@Ymparistohuollonurho5 жыл бұрын
Just näin. Välillä ja usein just pimeässä ja vesisateessa on kuin ei olis koskaan peruutellu senttiäkään.
@JayDevon5 жыл бұрын
@@Minemac69 Vaikeimpia paikkoja on helpoimmat ja missä on eniten tilaa, sit taas ahtaat paikat missä saa kulmiin hieroo sujuu oikeen mallikkaasti.. :D Molemmille puolille tulee mun hommassa tällä hetkellä harrasteltua :D
@sakyla175 жыл бұрын
Puolustusvoimien autokoulussa kun ajoin pitkän kortin jokunen vuosi sitten painotettiin, että vilkkuja ei saa tarkistaa hätävilkuilla. Sen huomaa kyllä, jos on lamppu rikki, mutta ilmeisesti voi olla ettei toimi yksittäinen suunta pelkästään. (Mikä sitten mahtaa olla rikki? Rele? Piru kun pitäisi opetella sähkölaite sanastoa.) Aina kaksi kertaa auton ympäri, ei ole niin pitkä matka.
@riplomaatti5015 жыл бұрын
Poikkeaa ehkä vähän aiheesta mutta voisin kysyä tässä kun olet kerran puolustusvoimissa kortin suorittanut niin jos mulla on B-kortti ennen armeijaa niin onko siellä mahdollisuus suorittaa kuorma-auto ja yhdistelmäajoneuvo kortti vuoden aikana? Vai onko niin että voi vaan yhden kortin suorittaa vuoden aikana?
@sakyla175 жыл бұрын
@@riplomaatti501 Ainakin silloin B-kortti oli vaatimuksena että otettiin kuljettajakoulutukseen. Itselläkin oli vain B-kortti pohjalla. Kaikki kuskit (paitsi moottoripyörälähetti) palvelee sen vuoden ja riippuen mihin hommaan pääsee, niin ajetaan joko C-kortti (kuorma-auto ja pasi kuskit) tai ensin C- ja heti perään CE-kortti (yhdistelmä kuskit).
@riplomaatti5015 жыл бұрын
@@sakyla17 Kiitos kun selvensit asiaa. Ajattelin tosiaan ajaa C ja CE kortin niin onneksi se on näköjään mahdollista. 👍
@supparikajari4 жыл бұрын
Täällä tänään ce käsittely ja ajokokeen suorittanut, melkonen jännitys oli h-hetkellä vaikka harjoituksesta ei kyllä ollut puutetta. Kai se aika sen jännityksen enimmäkseen tekee? Tuossa kärryä peruuttaessa kytkinjalka tärisi kuin iskuporakone, varmasti katsoi se tutkinnonvastaanottajakin että miksi tuo auto noin nypyttäen menee taaksepäin :D Lisäyksenä vielä että kyllä tuli odotellessa selattua kaikki nettisivut/videot liittyen juuri tähän peruutukseen ja kytkentään/katkaisuun. Jotkin asiat tosin eivät menneet ihan samankaavan mukaan tässä videossa miten itselle opetettu mutta vissiin ihan paikkakunta/oppilaitos kohtaisia juttuja nämä.
@Ymparistohuollonurho4 жыл бұрын
Onnittelut kortista!
@otto43995 жыл бұрын
Rakennustavara ja raskaantavaran autoilla peruutusta tarvitaan aina
@jokuihmehyyppa3 жыл бұрын
Nykynen käsittelykoe on kyllä huono työelämää varten. Siirtyny vastikään työelämään ja 2 asiaan toi koe ei valmista yhtään: 1) siihen kun joutuu oikeesti peruuttamaan kunnon kulmaan. Kyllä, niitä tulee vastaan. Viime yönä viimeks hinkkasin kärryä riviin ahtaammassa paikassa, jossa alotuskulma oli siellä jossain 70 asteen kieppeillä kun tilaa ei ole vetää tpv yhdistelmää yhtään suoremmaks. Jos koulussa ei käsittelykokeen lisäks muuta opetella, ei muuta ku onnea matkaan! Itellä meni se puolisen tuntia ja monet jalkautumiset ennenku kärry oli vihdoin ruudussa, sillä koulussa harjotuksissa kulmat jäi aina olemattomiksi. 2) käsittelykokeen alue on jäätävän anteeksantava. Todellisuudessa sillat pruukaa olemaan huomattavasti tarkempaa peruuttamista vaativia. Jos koeharjottelu jää tasolle "saat kärryn tötsien väliin" niin kuin meiän koulussa ainaki jätettiin, tuut työelämässä huomaamaan että se ei lähellekään riitä. Sais muuttaa sitä koealuetta niin, että kengänleveys mahtuu tötsän ja renkaan väliin molemmin puolin, sillä se vastaa todellisuutta.
@hahhuli5 жыл бұрын
Kuinka nopeasti tämän käsittelykokeen ns. ammattilainen suorittaisi?
@Ymparistohuollonurho5 жыл бұрын
Tämä on puhdas mututuntuma: Jos peruutus menee ykkösellä, mikä ei ole mahdotonta, pääsisi irrotukseen 2-3 minuutissa. Irrotus veisi noin minuutin, nupin ajo talliin 2 min. Sitten kytkentä tarkistuksineen 3 minuuttia. Eli eiköhän hoituisi 6-7 minuutissa?
@samituuri5 жыл бұрын
@@Ymparistohuollonurho, Menee nopeammin. Itsellä meni vanhalla mallilla 7min, sisältäen uudelleen aloituksen(Eli korjasin aloituskulman).
@kaivelija64575 жыл бұрын
Heleppova kuin heinänteko. Rattia kiäntelöö oikeesee suuntaa. Näin sano styroksi rekkakuski ja tyrkkäs kerralla takapiikkiin pihalle.
@kaivelija64575 жыл бұрын
Paikallisessa kuppilassa moni peruuttelee vaikka sun mihin, mutta sitten työmaalla ei onnistu. Mistä johtuu ? Pitäiskö ottaa aina puolenkymmentä kaljaa, ennen peruutuksen alkua...🤔
@Ymparistohuollonurho5 жыл бұрын
Hahah 😂
@TURISTI_15 жыл бұрын
Ilmoituksia ennen 👍
@Kutale2 жыл бұрын
Meneekö perävaunun seisonta jarru automaattisesti päälle kun letkut irrotetaan vetäjästä?
@Ymparistohuollonurho2 жыл бұрын
Joo menee. Lisää tietoa mun videossa perävaunuista
@reijokoski72732 жыл бұрын
@@Ymparistohuollonurho No ei kyllä mene, siellä menee päälle käyttöjarrut täydellä paineella.
@vinkkeli4 жыл бұрын
ite oon 13v poka ja oon ajanu täykkäriä ja myös peruuttanut ensimmäisen kerran elämässä 10vuotiaana ja se on aika helppoa
@MakeDuunaaThaimaassaАй бұрын
Vieläköhän se taittuis 11 vuoden tauon jälkeen 😅
@Mike-ix3qc4 жыл бұрын
autossa kamera ja pitäää mennä kattoo et osuuko kohilleen... huvittavaa
@platypusmons5 жыл бұрын
Jännä että tässä neuvottiin vilkkujen tarkistus hätävilkuilla. Jostain syystä meille sanottiin, että kumpikin vilkku on testattava ja juoksenneltava erikseen. Ite olin toki siinä, että mit vit?? että millä tavalla se muka eroaa hätävilkuista, kun samat polttimot siellä kuitenkin on, mutta sitten alettiin sopertaa jostain relevioista ynnä muusta joutavasta. Eipä niille kuitenkaan tienpäällä mitään mahda, jos ei ole varaosia saati kunnollisia työkaluja edes mukana, saati sitten jos on vielä ledivalot...
@Ymparistohuollonurho5 жыл бұрын
Vastaus tulee myöhässä, mutta konsultoin asiantuntijaa. Hätävilkkukytkimen käyttö ei tosiaan ole kattava tarkastus, koska siinä lähinnä näkee, että polttimot toimii. Kuitenkaan maattoviasta (siitä, että varsinainen polttimo ei saa maata ja virta kiertää maahan muun polttimon kautta) johtuvaa häiriötä, kuten että viökkua käyttäessä vaikkapa jarruvalo vilkkuu. Toisaalta uusissa autoissa on CAN-väylä, joka tunnistaa tuollaisessa tilanteessa tulevan korkean virrankulutuksen ja ilmoittaa auton ajotietokoneen kautta.
@hauler8672 Жыл бұрын
Juuri eilen 21.4 CE-kortin ajaneena, näistä videoista oli kyllä hyötyä :D
@jaakkovertti5 жыл бұрын
Millos tulee hct peruuttelu video?
@Ymparistohuollonurho5 жыл бұрын
Selvitellään. Olisi kiinnostava tutustua niin HTC:n eteen- kuin taaksepäin ajamiseen 😻
@jurijjurij82533 жыл бұрын
kiitos videosta!
@anterovipunen95084 жыл бұрын
Onko tämä uusi nyt sitten parempi, kuin vanha kulmaan peruutus?
@jokuihmehyyppa4 жыл бұрын
Opettajien mukaan ainakin. Vastaa enemmän oikeen elämän tarpeita ja parempi harjoteltava kun säästää kalustoa loivemman kulmansa johdosta.
@multiomer19975 жыл бұрын
Dont understand a shit but its looks really interesting!!!