Рет қаралды 2,485

RTV Drenthe

RTV Drenthe

Күн бұрын

VOETBAL - De bloemen waren al geregeld voor de spelers en begeleiding van Dwingeloo, maar de titel in de 3e klasse B gaat waarschijnlijk aan de neuzen van de roodhemden voorbij. Directe concurrent Ruinerwold won voor zo'n 600 toeschouwers met 2-3. Gevierde man was Rik de Wit. Hij scoorde diep in blessuretijd de winnende.
Dwingeloo kon topscorer Frits Nijstad opnieuw geen basisplaats geven. De spits, die al 26 keer scoorde dit seizoen, had nog teveel last van een knieblessure die hij drie weken geleden opliep in het duel tegen Smilde'94. Nijstad werd gemist bij de thuisploeg. Vooral in de eerste tien minuten toen Dwingeloo twee keer gevaarlijk werd, maar niet koelbloedig bleek in de afronding. Aan de andere kant waren de eerste twee kansen wel raak. De 0-1, in de 8e minuut, werd gescoord door Marcus Koetsier. Voor hem was het zijn 22e van het seizoen. De 0-2 viel amper drie minuten later. Kevin van Dijk kreeg veel ruimte en rondde een pass van aanvoerder Jeroen Bakker met een droog schot af. Koetsier kreeg daarna zelfs nog de kans op 0-3, maar de nekslag bleef uit. In de 24e minuut kwam Dwingeloo op 1-2 uit een fraai goal van Marcel Meyer.
Na rust bracht Dwingeloo-trainer Ronald Bosma toch Frits Nijstad binnen de lijnen en uitgerekend hij zorgde voor de 2-2. Met die stand kon Dwingeloo weliswaar vanmiddag niet kampioen worden, maar zou de ploeg wel alles in eigen hand houden richting volgende week wanneer de laatste speelronde op het programma staat. Dat lukte echter niet. Rik de Wit kopte in de 95e minuut de 2-3 tegen de touwen. Feest bij de groen-witten en mineur bij Dwingeloo, dat een voorsprong van maximaal 12 punten compleet heeft verspeeld dit seizoen.
Ruinerwold heeft nu 54 punten en Dwingeloo blijft staan op 53. Beilen staat derde en heeft 51 punten vergaard. Volgende week zondag valt de beslissing in de strijd om de titel, wanneer Ruinerwold het thuis opneemt tegen Gomos en Dwingeloo gaat op bezoek bij VENO. Beilen, dat uit speelt tegen De Blesse, moet hopen op een wondertje.