Sıklamen Çiçeği Bakımı (Saksı değişimi, Sulama, Hastalıkları ve Yaşam Döngüsü)

  Рет қаралды 27,384

RENKLER VE ZEVKLER

RENKLER VE ZEVKLER

Күн бұрын

Sıklamen Çiçeği Hakkında Genel Bilgiler:
Sıklamen çiçeğinin çiçek yaprakları tavşan kulağına benzetilerek halk arasında tavşan kulağı çiçeği olarak ta bilinmektedir. Avrupa da ise İran Menekşesi olarak adlandırılmaktadır. Latince adı ise literatürlerde Cyclamen olarak geçmektedir. Bazı yörelerde de güzel kokuları dolayısıyla Buhur-u Meryem çiçeği olarak da isimlendirilmiştir. Narin yapıya sahip olan çiçek son derece gösterişlidir ve farklı renk seçenekleri bulunmaktadır. Açık ve koyu pembe, kırmızı, beyaz çiçek açan bitkinin bu renklerin ikisini bir arada gösteren renk tonları da bulunmaktadır.
Balkon ve bahçelerde oldukça güzel gelişim gösteren sıklamen çiçeği kapalı ortamda o kadar iyi gelişmemektedir. Serin ve gölge ortamları çok seven çiçek, en iyi gelişimi bu ortamlarda göstermektedir. Direk gelen güneş ışığından özellikle korunması gerekmektedir. Özel bir süs bitkisi olan sıklamen çiçeği ekim- nisan ayları arasında çiçek açmaktadır. Yaz ayları ise çiçek için dinlenme dönemi olmaktadır.
Sıklamen Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Çiçek ve bitki bakımının doğru yapılabilmesi için öncelikle bitkinin ihtiyaçlarını iyi bilmek gerekmektedir. Böylece çiçek için ideal ortam ve bakım koşulları oluşturulabilmektedir. Soğanlı bitki türünden olan sıklamen özellikle dinlenme döneminde saksısı ile birlikte serin, kuru ve karanlık bir yerde dinlenmeye alınmalıdır. Sıklamen nemli, serin ve daima esinti olan yerleri çok sevmektedir. Bu nedenle de sıklamen için serin ve havadar olan yerler oluşturulmalıdır. Kapalı mekan da yetiştirilmesi bu şartlar oluşturulduğu taktirde mümkün olmaktadır.
Kış aylarında 7 dereceye kadar dayanan çiçeğin 14-15 derece ortamda bulunması verimliliğini arttırmaktadır. Sıklamen aktif olduğu bahar ve kış aylarında fazla soğuktan korunmalı ve susuz bırakılmamalıdır. Sıklamen çiçeği ağustos ayında hafif toprağı nemlendirilmelidir. Kış aylarında ise haftada bir defa sulamak bitki için yeterli olmaktadır. Soğuk olmayan yumuşak bir su verilmesi bitkinin ihtiyaç duyduğu suyu sağlamaktadır.
Sıklamen Çiçeğine Vitamin Verme
Sıklamen çiçeği aktif olduğu dönem içerisinde yapraklarında sararma ve gelişiminde gerileme görülebilmektedir. Bununla birlikte hala açmamış çiçek tomurcukları olabilir. Bu durumda topraktan yeterli vitamin alamadığı anlamına gelmektedir. Çiçeğin tekrar canlanması için takviye vitamin verilmesi gerekmektedir. Çiçekçiden alınan vitaminler kullanım şartlarına uyularak toprağa verilmelidir.
Sıklamen Çiçeği Çoğaltma Teknikleri
Sıklamen çiçeği tohumu ekilerek elde edilmektedir. Bu üretim yöntemi en rahat, en sağlıklı üretim şekli olmaktadır. Tohumların ekileceği saksı humuslu ve geçirgenliği olan toprak ile doldurulmalıdır. Bu saksı içerisine tohumlar aralıklı olarak dağıtılmalı ve üzerine yine verimli toprak serilmelidir. Verimli toprak ile ekimi yapılan tohumlar sağlıklı bir gelişim gösterecektir. Temmuz Ağustos ayında ekimi yapılan tohumların üzerine su püskürtülerek toprak nemlendirilmelidir. Serin yerde bekletilen saksıdan bir süre sonra sıklamen tohumları filiz vermeye başlayacaktır. Bu aşama da saksıyı güneşten ve aşırı sıcaktan mutlaka korumak gerekmektedir.
Diğer bir sıklamen çoğaltma tekniği ise yumru denilen köklerden üretmektir. Yumrudan üretim yapım aşaması ise nisan ve mayıs aylarında yapılmaktadır. Dinlenme döneminde olan yumru kesilerek ikiye ayrılır. Bahçe kültürüne sürülerek bir hafta gölge ve serin yerde bekletilen yumrular saksılara alınmaktadır. Yumruların açık kalan kısımları yukarıya bakmalıdır. Bu yöntem zor ve zahmetli bir üretim yöntemi olmaktadır.
Diğer bir üretim tekniği ise yetişkin sıklamenden çıkan filizlerden üretmektir. Bu teknikte ise genç filizler kökleri ile alınarak yeni bir saksıya dikilmektedir. Bu teknikte sıklamen bakımı yapılmalı ve filizi oynatmadan kök salmasına yardımcı olmak gerekmektedir.
Bu videomuzda yeni almış olduğumuz iki renkli Sıklamen çiçeklerini yeni balkon saksısına aldık ve bitki hakkında bilinmesi gereken tüm teorik ve pratik bilgileri sizlere aktardık.
Konu ile ilgili aklınıza takılanları bize sorabilir, yorum bölümü aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz. İyi seyirler.

Пікірлер: 119
@Corcun61
@Corcun61 4 жыл бұрын
Hocam Anneniz için Allah rahmet eylesin böyle düzgün bir insan yetiştirip topluma kazandırmış sizde buradan insanlara bilgi veriyorsunuz bilgi paylaştıkça çoğalır maşaallah
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Allah razı olsun çok teşekkür ederim 🤗🙏☺
@fatma8522
@fatma8522 4 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER hocam selamünaleyküm... Ben anneniz hayatta sanıyordum... Teras balkonu yaparken hayatta mıydı, yanlış mı hatırlıyorum... Yeni mi vefat etti... Başınız sağolsun, RABBİM CC rahmetiyle, merhametiyle muamele eylesin inşaAllah amiiiin aminn amiiiin
@muratmurat5806
@muratmurat5806 4 жыл бұрын
🌿Bayılıyorum senin hayvanlarla samimi şekilde konuşmana. (Gelme bak işimiz var, Yapma.😁👍)
@sevilbg810
@sevilbg810 4 жыл бұрын
O da bişey mi biz saatlerce konuşuyoruz😻bana her dediklerime bi şekil cevap veriyor .ben onu o beni herzamn anlariz Ama insanlar anlamiyor😃
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
😊😅👏
@aygununcicekaski3644
@aygununcicekaski3644 3 жыл бұрын
Ayy harikalarr..Bu çiçeklerin çokk güzel kokanları var..Hemen gidip alasım geldi..emeğinize bilginize sağlık.Sulama bilgilerine çokk ihtiyacım vardı. Tşkler..Sizin orkide bakımı hakkinda verdiğiniz bilgiler okadar iyi geldiki orkidelerime sorularima bile cevap verdiniz saolun Allahh razı olsun..Hep huzurla ve sevgiyle kalın değerli arkadaşım 😊☘🌷🍁🌼🌻
@kizlarveanneleri
@kizlarveanneleri 4 жыл бұрын
113 L Hayırlı akşamlar elinize emeğine sağlık güzel paylaşım olmuş arkadaşım
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Sağolun teşekkürler 🙏💐🤗
@aliihsan1539
@aliihsan1539 4 жыл бұрын
Güzel bir video oldu. Bilgilendik bu bitki hakkında . Tebrikler
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🙏🤗🌸
@fatma8522
@fatma8522 4 жыл бұрын
MAŞAALLAH BAREKALLAH TEBAREKALLAH hepsine... HOCAM, TESADÜF YOKTUR, TEVAFUK VARDIR 👍☺️
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🙏🙏🙏
@nilgunbarut5152
@nilgunbarut5152 3 жыл бұрын
Teşekkür ediyorum yine çok güzel bilgiler edindim. 🙏
@hanifegun2463
@hanifegun2463 3 жыл бұрын
çok teşekkür ederim bilgileriniz için, daha başka çiçekler hakkında da videolarınızı bekliyorum inş
@ibrahimmezitlerlioglu9469
@ibrahimmezitlerlioglu9469 4 жыл бұрын
Hocam ağzınıza sağlık guzel bilgiler veriyorsunuz takipteyiz
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Sağolun teşekkürler
@lyla2500
@lyla2500 2 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER merhaba hocam,bir sorum olacaktı.bizim 2 tane sıklamen çiçeğimiz var,eskiden çok güzel çiçekler açardı bol bol. Amma şimdi 1 yıldır ki çiçek açmıyor,sadece yaprakları var.şimdi uyku dönemi o yüzden açmıyor biliyoruz amma 1 yıl açmaması normal değil bence,nedenini LÜTFEN söyleyin. DİĞER bir sorum o ki,yaprakların altında uzun zamandır, yapış yapış sarı böceklenme var,akarlara benziyor, bunun SEBEBİ NEDİR, NAPALIM BUNU ÖNLEMEK İÇİN.LÜTFEN SORUMUZU YANITSIZ *BIRAKMAYIN* .BİZ BU ÇİÇEKLERİ ÇOK SEVİYORUZ🙏🙏🙏
@lyla2500
@lyla2500 2 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER bu arada videonuz çok faydalı oldu.beğendik🙏
@lyla2500
@lyla2500 2 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER saksımızı da değişmek istiyoruz,en yakın zamanda ne zaman değişe biliriz?
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 2 жыл бұрын
@@lyla2500 Çiçek açmamasının nedeni topraktaki fosfor oranının azalması yada tamamen bitmesi olabilir. Yeni bir toprak faydalı olacaktır. Şimdilerde saksı değişimi yapabilirsiniz. Zaten uyku döneminde. Zararlılar için de arap sabunu uygulaması yapabilirsiniz. Veya odun sirkesi gülleci bulamacı kullanabilirsiniz.
@kardelenozsoylular1165
@kardelenozsoylular1165 4 жыл бұрын
Ellerinize emeginize saglik. Güzel günlerde , bol cicekli büyüsünler insallah 🤲🤍
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
💐🌸🙏
@yahyakarasahin
@yahyakarasahin 4 жыл бұрын
Ellerine emeğine sağlık .👍👏👏👏
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🙏👏💐
@oyunkedisiplaycat9488
@oyunkedisiplaycat9488 4 жыл бұрын
Kolay gelsin hocam.
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🙏💐🌺
@nihaterdogan7880
@nihaterdogan7880 4 жыл бұрын
Çok teşekkürler faydalı bilgiler için
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🙏🌺
@youput9881
@youput9881 4 жыл бұрын
Selam Elinize Emeğinize Sağlık Hocam
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Teşekkür ederiz. İlerde kanalımızın başat videolarından birisi olacak inşallah 🤗🙏🌸
@youput9881
@youput9881 4 жыл бұрын
İnşAllah hocam
@muhammetsavran4013
@muhammetsavran4013 Жыл бұрын
Değerli kardeşimiz bu çiçeklerin saksı değişimi nezaman olur onu belirtir isin mayıs ayında haziran ayında da saksı değişimi teşekkür ederim
@sevgideger5618
@sevgideger5618 10 ай бұрын
Merhaba , gayet güzel anlatmışsınız sağolun.Benim fuşya rengi sıklamen çiçeğim var ancak evde bakmaya başladıkdan sonra yeni açan çiçeklerin sayısı azaldı çiçek şekli bozulmaya ve fuşya renk üzerinde beyazlıklar (sanki rengi soluyormuş gibi) oluşmaya başladı .Bunun nedeni ne olabilir ?
@perihanyurtseven1226
@perihanyurtseven1226 3 жыл бұрын
Allah rahmet eylesin doga sevginiz annenizden almlsslnlz hocam👍
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 3 жыл бұрын
Sağolun Allah razı olsun 🙏🙏🙏
@aysecologlu744
@aysecologlu744 3 жыл бұрын
Selamün aleyküm sıklamen çiçeğini ne zaman patatesinden böle biliriz yani hangi ayda bilebiliriz
@belkisinhobileri
@belkisinhobileri 4 жыл бұрын
Hocam çok güzel anlatıyorsunuz emeğinize sağlık sizden ricam bi de antoryum dan bahsetseniz onun bakımınida sizden dinlemek isterim
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Antoryum çekimlerine başlamıştık yarım kaldı. Olur inşallah uygun bir zamanda güzel bir video oluşturalım
@belkisinhobileri
@belkisinhobileri 4 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER Cok guzel olur bekliyoruz hocam kolay gelsin
@sevgidemir5159
@sevgidemir5159 3 ай бұрын
Edindiğimiz sıkkaben tohumlarını hangi ayda nasıl dikmemiz gerekiyor
@sevinctomasov7579
@sevinctomasov7579 4 жыл бұрын
Coukl sukur masala bilgi icin
@nuraytuzcu3935
@nuraytuzcu3935 4 жыл бұрын
Çok teşekkür ederiz Hocam
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🙏💐🌺
@figenmuammerkaya2395
@figenmuammerkaya2395 11 ай бұрын
Merhabalar hocam bizde egedeyiz balkona biraksam sorun olur mu
@mehmetoral6109
@mehmetoral6109 3 жыл бұрын
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim konyadan yazıyorum evde çiçek bakıyorum 1ila 4 numara saksilarim var perlit lavtasi pomzatasi vermekulit alacağım hangi boyutlarda alacağıma yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
@elifercandogdu953
@elifercandogdu953 3 жыл бұрын
Merhaba ben yeni çicek yetiştirmeye başladım musluk suyumu arıtma suyumu kullanmam lazım hangisi daha saglıklı
@NFGLiderkara
@NFGLiderkara 3 жыл бұрын
Ben ilk kez bu çiçekten aldım bol yapraklı bol çiçekli saksısı çok hafif. Sanki toprak yok gibi Kasım ayı sonundayiz .nisana kadar bu saksıda kalsinmi yada hangi ayda patates lerini sökup kağıda sarıcam . Eylül de ekicem degilmi
@NFGLiderkara
@NFGLiderkara 3 жыл бұрын
Açık balkonda kışın dururmu .sahilde ev rüzgar bozarmi
@meral77777
@meral77777 4 жыл бұрын
Elinize sağlık sayın hocam👌👌 Çiçekler muhteşem güzeller... Harikalar. 🤗🤗🤗Birde sorum olacaktı size, sorumu avakado videonuzun altında da sormuştum yine ilgili diye, birde buradan sorayım dedim. Benim evdeki saksılara ektiğim avakado çekirdekleri filiz verdi. Şuan iki tanesi 30 cm ye ulaştı. Ankara ikliminde dışarı çıkaramam çok soğuk çünkü. Bunları ziyan etmek istemiyorum. Avakado bol su ve ılık iklimi sever biliyorum. Öneriniz nedir. Ziyan olursa çok üzülürüm. Bunları yaşatmak istiyorum. 🙏 🙏 🙏 Bir yolu varsa fikir ve önerilerinize göre hareket edeceğim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Evinizde saksılarda bakmaya devam edin. Avokado yaz kış yaprak dökmediği için her dem yeşil bir bitkidir. Süs bitkisi niyetine evinizde pencere kenarında aydınlık bir yerde yetiştirebilirsiniz. Meyve vermesini beklemeyin sadece görsel güzelliği ile yetinin 🤗 Ankara ikliminde dışarı dikemeyeceğinize göre ancak evde bakabilirsiniz. Bahar yaz aylarında saksıyı balkona çıkartabilirsiniz. İlk zamanlarda direk güneşten sakının.
@meral77777
@meral77777 4 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER Cevabınız için tekrar teşekkür ederim. Dediklerinizi yapacağım. Meyve vermesinin hiç bir yolu yok mu acaba🤔, zamanla geniş saksıya alsam vs. Ama harika büyüyor. 🤗 Ayrıca balkonda 7 tane de limon fidanım var beş yaşındalar, çekirdekten yetiştirdim. Dışarıda ve hepsi hayatta. Sıfırın altına bile bağışıklık kazandılar. 😃Ama saksıları küçük ve henüz meyve vermediler... Pekte ümitli değilim aslında. . Onlarında yeşillikleri ile yetiniyorum. 🙏 🙏 Ilıman iklimlere nasip olursa yerleşmek, daha çok soracağım size inşaallah. 🙏 🙏 Tüm paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim....
@nuranbatman5469
@nuranbatman5469 Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER Жыл бұрын
🙏🌺
@Mrvbyrz
@Mrvbyrz 3 жыл бұрын
Merhaba. 1 ay önce çiçek hediye geldi. Saksısını değiştirdikten sonra çiçekleri ve yaprakları döküldü yumuşadı. Şu an sadece bir yaprağı var o da çok yumuşak. Ne yapmam lazım. Kökündeki patatesini alıp Ağustos Eylül gibi eksem tutar mı ?
@kasmfatihcoskun2895
@kasmfatihcoskun2895 4 жыл бұрын
Buhur'u Meryem ismi çok güzel...
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Evet 🙏💐
@hasanocakful
@hasanocakful 3 жыл бұрын
Hocam ben unutulmaması gereken büyük faktörlerden birinin de toprak (bitki kök aksamı) ve hava (bitki üst aksamı) nın ısı değerlerinin farklılıkları olduğunu düşünüyorum. Yani saksıdaki bir bitki ile toprağa ekili bir bitkinin kök sisteminin hava ısısından etkileşimi daha farklı olduğu için bitki üzerindeki etkisi de farklı oluyor. Saksının (kök aksamının) ani ısı değişiminden korunması için izole edilmesi gerekir.
@cappadociaphotographer1228
@cappadociaphotographer1228 3 жыл бұрын
Masallah
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 3 жыл бұрын
Sıklamenlerin uyanma zamanı geldi
@aysecologlu744
@aysecologlu744 2 ай бұрын
Selamün aleyküm kardeş iki yıl önce mesaj attım cevap vermediniz ben bir hafta önce siklamen aldım şimdi yaprakların danvede çiçekleri sapından çürüyor ne yapmam lazım
@betulunal7837
@betulunal7837 4 жыл бұрын
Yaptığınız karışımı diğer çiçekler içinde kullanabilirmiyimiz mesela menekşe,sardunya,aloe vera gibi
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Evet çok iyi olur 👌
@sevbirtaktak5328
@sevbirtaktak5328 3 жыл бұрын
Uyku dönemine geçen kökünü ne yapmalıyım Çiçekleri ve dalları tamamen gitti sonbahara nasıl hazirlamaliyim
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 3 жыл бұрын
Arada bir saksısını sulamaktan başka hiç bir şey yapmayın. Artık uyku dönemine girdiler
@yolumuzuaydnlatanlar5888
@yolumuzuaydnlatanlar5888 Жыл бұрын
Bizim köyümüzde var ama boyut olarak küçük oluyorlar.
@cheguevara5807
@cheguevara5807 4 жыл бұрын
merhaba abi oya ağacı büyük saksıda yetişir mi bahçenin ortasında yuvarlak havuz var içini boşalttım altına kiremit koyup büyük saksıyla oturtsam olur mu abi cevaplarsan sevinirim seviyorum seni
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Olur Oya ağacı saksılarda yetişebilir.
@cheguevara5807
@cheguevara5807 4 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER cansın abi
@youput9881
@youput9881 4 жыл бұрын
Hocam size bir sorum olucak cevaplarsanız sevinirim şuan bahçemizde 2 yıllık bir elma ağacı var boyu yaklaşık 1 metre bu elma ağacını uyanmadan taşımak istiyorum ben bu ağacı hangi yolla taşıyabilirim 1 ay sonra ekicem ağacı şimdi uyanmadan çıkarmam daha iyi olur diye tahmin ediyorum
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Şimdi hemen taşıyın. Ama topraktan çıkarttıktan sonra yeni yerine fazla bekletmeden dikmeniz gerekir.
@youput9881
@youput9881 4 жыл бұрын
Hocam hemen çıkarırsam 1 ay boyunca nasıl muhafaza edebilirim poşete koyub topraksızmı bekletmeliyim yoksa kökleri toprakdan temizleyip can suyu veripmi bekletmeliyim 1 ay bekletirsem tutma ihtimali varmıdır
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
@@youput9881 Neden bir ay bekletiyorsunuz? Hemen yeni yerine dikme imkanı varsa dikin. Değilse şimdi topraktan çıkartın büyük bir saksıya alın toprak doldurun dibine. Arada sulayın. Sonra götürür yeni yerine dikersiniz.
@youput9881
@youput9881 4 жыл бұрын
Hocam şuan Azerbaycandayım 1 ay sora Türkiyeye dönücem nasipse o yüzden 1 ay bekletiyorum şimdi saksıya veya bir poşete koyarsam ve 1 ay kadar sularsam sonra çıkardığımda dikebilirmiyim?
@lyla2500
@lyla2500 2 жыл бұрын
@@youput9881 şu an elmanın durumu ne acaba?
@saimeunker3960
@saimeunker3960 3 жыл бұрын
Mutfakta durması uygunmu
@efegaydan2707
@efegaydan2707 2 жыл бұрын
Doğadaki soğanlı çiçekleri soğanıyla birlikte köklemek yasaktır bazı türlerde çok büyük para cezaları vardır ( 30 bin TL ye varan )bilginiz olsun doğadaki soğanlı bitkilerin tohumunu alabilirsiniz sadece örneğin kum zambaklarını değil köküyle sökmek çiçeğini koparmanın dahi para cezası vardır
@nesibekarasahin4042
@nesibekarasahin4042 4 жыл бұрын
🤗😇
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🌸💐
@aysegunes1352
@aysegunes1352 Жыл бұрын
Hocak bu ciceklerin tohumunu nerden alabiliriz
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER Жыл бұрын
Bu mevsimde dağ taş bunlarla kaplıdır. Ormandan kazıp evdeki saksılara nakledebilirsiniz
@aysegunes1352
@aysegunes1352 Жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER hocam ne ormani biz ic anadoluda yagmur kar bekliyoruz😀😀😀
@meryemylmaz2717
@meryemylmaz2717 3 жыл бұрын
hocam cicegimi yeni aldım biraz zaman geçti çiçekleri düştü yaprakları yumuşadı ne yapayım toprağını mi degiseyim
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 3 жыл бұрын
Yok hiç bir şey yapmayın. O hem yeni ortamına alışıyor hem de yeni sezon için yapması gereken değişimi yapacak.
@haticegungor9347
@haticegungor9347 3 жыл бұрын
Ben bundan 2cay önce çiçekçiden aldım çok güzeldi kapalı balkonda duruyordu havalar soğuyunca içeri aldım ama çiçeklerin.oldu saksısını boşaltım hiç patetes yapmamış kökleri çürümüş bende tekrar temizleyip dikdim sulamasında da fazla deyildi neden çürüdü tekrar dikdim tutarmi
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 3 жыл бұрын
Bu çiçek soğuk serin iklimleri sever. Isı kaynaklarından uzak tutun. Hatta sıcak değil serin yerlerde muhafaza edin. Çiçekçilerden alınan bitkiler Vejetatif çoğaltma yöntemi ile çoğaltıldığı için henüz patates yapmamıştır. Tohumdan patatesten çoğaltılan yada uzun yıllardan beri hayatını sürdüren sağlıklı çiçeklerde patates olur. Suyu azaltıp serine alın aynı sorunu yaşamazsınız.
@ayseok5390
@ayseok5390 4 жыл бұрын
🌱🌺🌸
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🙏🌸💐🌱
@ozgurcan9978
@ozgurcan9978 4 жыл бұрын
Dağda yetişen yabani kuskusları daha çok seviyorum, çiçekleri daha küçük de olsa
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
👍👌
@lilalila5074
@lilalila5074 4 жыл бұрын
🌸🌼🌹
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
💐🌸
@sevilbg810
@sevilbg810 4 жыл бұрын
😻❤😃
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🙏💐
@sevilbg810
@sevilbg810 4 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER teşekkürler 🙋‍♀️😍🇧🇬
@sevilbg810
@sevilbg810 4 жыл бұрын
🙋‍♀️🧿🌹🌹🌹
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🍀🌺
@sevilbg810
@sevilbg810 4 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER teşekkür ederim.Her zamnki gibi ayrintili, zevkle dinlemeye doyamadıgim huzur verici konuşmanız ve tabiki bilgilerinizle kişiliginizle ön plandasiniz 👏👏soguya dayanikli olduklarini bilmiyorum. saygilar saygilar selamlar 🙋‍♀️
@uyguronal7493
@uyguronal7493 4 жыл бұрын
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
🙏
@aytensahan4602
@aytensahan4602 3 жыл бұрын
Yapraktan cogalirmi acaba slklament
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 3 жыл бұрын
Çoğalır
@utkan1978
@utkan1978 4 жыл бұрын
Abi hangi köylüsün
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Konya Beyşehir Fasıllar Köyü
@utkan1978
@utkan1978 4 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER Taşucu'nda yaşayınca silifkeli olduğunuzu düşündüm
@DemetKakac
@DemetKakac 10 ай бұрын
Çiçekleri soldu ,yapraklar sarardı peki yasar mi ne yapayım. Biroglen güneş aldı söndü ler .üzüldüm tabi ne yapayım.?
@BEN-ff2gd
@BEN-ff2gd 4 жыл бұрын
Çok sevdiğim bir çiçek maalesef çiçeğinin uzun ömürlü olmasını sağlayamıyorum
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Bu aktif dönem uyku dönemi durumlarına dikkat ederseniz daha başarılı sonuçlar alırsınız.
@alya8649yunusgs
@alya8649yunusgs 4 жыл бұрын
Ne kadara aldınız acaba
@alya8649yunusgs
@alya8649yunusgs 4 жыл бұрын
Ben yaşadığım yerde sordum tanesi 50 TL .
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Tanesini 15 tl ye aldık
@ponciklerdelirdiler6922
@ponciklerdelirdiler6922 4 жыл бұрын
abi bana bitane civciv hediye edermisin 😂
@gulbeyazselbes1400
@gulbeyazselbes1400 4 жыл бұрын
Benim cıklamenim bir yıldır yaz kış dinlenmede bir kaç yaprağı var çiçek açmıyor. Patatesi sağlıklı. Neden bu durumda yardımcı olur musunuz lütfen
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 4 жыл бұрын
Bitki besini verin. İçinde muhtemelen fosfor vardır. Fosfor bitkilerin çiçek açmasını sağlar.
@gulbeyazselbes1400
@gulbeyazselbes1400 4 жыл бұрын
@@RENKLERVEZEVKLER teşekkür ederim
@harunvahabov2748
@harunvahabov2748 2 жыл бұрын
Azerbaycanda bu çiçəyə ana ürəyi deyilir
@RENKLERVEZEVKLER
@RENKLERVEZEVKLER 2 жыл бұрын
👍👏🌸
Frequent Flower Care | Watering | Flowering | Fertilization | How to Do It
10:14
Sıklamen Bakımı (Tavşan Kulağı) Nasıl Yapılır?
6:50
Ev Yeşili
Рет қаралды 60 М.
人是不能做到吗?#火影忍者 #家人  #佐助
00:20
火影忍者一家
Рет қаралды 20 МЛН
Sıklamen Çiçeği Bakımı (Tavşan Kulağı)
9:56
Serap paksoy /Sera'ca
Рет қаралды 1,6 М.
Güzel bahar çiçekleri için siklamen yetiştiriciliği
5:00
Sebze bahçesi
Рет қаралды 288
Siz Hiç İnsan Boyunda Kraton Çiçeği Gördünüz mü?
6:33
RENKLER VE ZEVKLER
Рет қаралды 18 М.
Homemade Natural Aphid And Mealy Lice Remedy 100% Effective Formula
8:53
Aydın Bulgurcuoğlu
Рет қаралды 241 М.
Sıklamen Çiçeği (Tavşan Kulağı) Bakımı, Sulanması, Sararması
10:34
Çiçek Hastalık ve Zararlıları İle En Kolay Mücadele
28:14
RENKLER VE ZEVKLER
Рет қаралды 1,1 МЛН